Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 11:16   #3211
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

Jakby nie było pomiędzy zdjęciami jest miesiąc różnicy, a to dużo
Zgadza się. Ale Magnusia ma 2 tyg do terminu,a na pierwszym zdjęciu ja tez mam 2 tyg do terminu. I u Magnusi brzuch może być jeszcze sporo większy

Ja tam osobiście wolę mieć mniejszy brzuch,wygodniej jest na pewno...
Stary 2014-01-17, 11:17   #3212
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
elo mało sie cos udzielam bo mam angine ,wczoraj pol dnia przespałam a juz o 20 zasnełam na noc.... Staram sie pic duzo herbatki z cytrynka,moze pomoze
oj kuruj się, kuruj
Stary 2014-01-17, 11:19   #3213
AgatkaL
Wtajemniczenie

magnusia...ja też ostatnio sobie non stop coś wkręcam. Mi też wszyscy naokoło gadają..."a jaki mały brzuch, niemożliwe, że to już 9 m-c". Ostatnio nawet na zebraniu mieszkańców jedna z sąsiadek też w ciąży pyta mnie, który to tydzień. Jak powiedziałam, że leci 37, to też się uśmiała, bo ona jest w 30 i ma dwa razy większy brzuch. Ja tam zawsze odpowiadam, że co z tego, że mały, przynajmniej zgrabny i ładny
Mnie najgorzej męczy, że nie widzieliśmy jeszcze buźki małej, no bo nie udało się lekarzowi pokazać ze względu na ułożenie i mam taki strach, czy ma wszystko na swoim miejscu.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:22   #3214
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Mnie najgorzej męczy, że nie widzieliśmy jeszcze buźki małej, no bo nie udało się lekarzowi pokazać ze względu na ułożenie i mam taki strach, czy ma wszystko na swoim miejscu.
nasza ginka też dłuuugo musiała się naczekać żeby cyknąć fotę buźki. Gad mały zaśłaniał wciąż rączkami albo sie odwracał dupką
Stary 2014-01-17, 11:25   #3215
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
nasza ginka też dłuuugo musiała się naczekać żeby cyknąć fotę buźki. Gad mały zaśłaniał wciąż rączkami albo sie odwracał dupką

mój na ostatnim USG robił sobie bransoletki z pępowiny mój mąż stwierdził, że sobie flaczysko na ręce zakłada po to aby mnie ciągnąć jak za sznurek od dzwonnicy
Stary 2014-01-17, 11:29   #3216
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Magnusia daję zdjęcia brzucha z Erykiem. Jedno 2 tyg przed terminem,drugie prawie 2 tyg po terminie. Zobacz jak na samej końcówce urósł mi brzuch...
Gosia kojarzysz mi się z pewną polską aktorką - tylko nie pamiętam jak ona się nazywa...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:33   #3217
vacuity
Rozeznanie

Dzień dobry

zaczęłam Was czytać i co? Pół godziny gotowałam jajko, a miało być na półmiękko

przymierzam się dziś do zupy o której pierwszy raz usłyszałam na tym forum - słynnej zalewajki. Już się oblizuję

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Perfuzja, chyba nie jest jeszcze najgorzej...moi rodzice opowiadali mi, że ja się DARLAM 24 godz/dobę...spałam po 20 min i oni w związku z tym nauczyli się również automatycznie zasypiac i regenerowac przez 20 min jak zasypialam padało hasło: Krzysiu śpij i mój tata już kimal, bo wiadomo, że za chwile się rozedre
Ja też ostatnio usłyszałam, że byłam wredna jak byłam mała, bo tata miał na pierwsze zmiany do pracy, a ja ładnie spałam do pierwszej w nocy, a potem były koncerty aż do rana i powiedział, że źle mi nie życzy, ale mogłabym przekonać się teraz jak to jest

Cytat:
Napisane przez Buka20 Pokaż wiadomość
13 stycznia o godzinie 12.45 na świat przyszła moja córeczka
waga 3250 g, 52 cm szczęścia
Gratuluję!

Cytat:
Tak wieczorami Wam się chce jeść a ja mam odwrotnie. Teraz mogłabym cały bochenek z róznymi dodatkami zjeść I wciąż ssanie
A mi się chce i rano i wieczorem z reguły już rano jak się budzę aż mi niedobrze z głodu... A kiedyś, dawno temu, przed ciążą, miałam problemy ze śniadaniami

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
A w ogóle laski to ja sobie wkręciłam wczoraj, że mój syn jest za mały
No nie, Magnusia, Ty? Zamiast rzucić babie jakiś wredny tekst o komentowaniu wielkości brzucha PRZEJĘŁAŚ się jakimś głupim gadaniem?! No weź........

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dziś na obiad serwuję smażonego dorsza, puree ziemniaczane z czosnkiem i sałatka z buraczków, jabłka i cebulki
A co to jest? W sensie rozciapane ziemniaki plus mleko/masło i czosnek? Czy jest jakiś magiczny składnik? Z chęcią bym spróbowała, bo to moje klimaty

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Wstałam, zjadłam śniadanie, włączyłam DDTVN, a tam... Jola! Zepsuła mi radość poranka
Ha, jest jakiś plus tego, że nie mam TVNu. Nie oglądam Joli
Stary 2014-01-17, 11:33   #3218
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
mój na ostatnim USG robił sobie bransoletki z pępowiny mój mąż stwierdził, że sobie flaczysko na ręce zakłada po to aby mnie ciągnąć jak za sznurek od dzwonnicy
to WY razem z tż macie takie teksty
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Gosia kojarzysz mi się z pewną polską aktorką - tylko nie pamiętam jak ona się nazywa...
może to ona a się ukrywa
Stary 2014-01-17, 11:36   #3219
magnusia
Zakorzenienie

jutro nawiedzi mnie mój brat z narzeczoną- idą zaproszenia na ślub wybierać bo się hajtają w sierpniu i wpadną ok 14 do nas.
tak kombinuję co na obiad zrobić.... chyba namówię małża aby zapiekankę makaronową zrobił bo taką dobrą robi
Stary 2014-01-17, 11:37   #3220
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dziewczyny moj Marcelek konczy dzis miesiac

Nocke mielismy znosna, standardowo pobudki co dwie godziny. Ostatecznie wstal przed 8:00. Pogadalismy troche, polezal na brzuszku, poogladal krowke, zjadl i spi. A ja mysle jaki prezencik mu zamowic, chyba kupie taki specjalny zestaw do odbijania w gipsowej masie stopek i raczek. Mysle jeszcze nad spiworkiem, ale szukam takiego z dlugimi rekawkami.

Marcel dzis piewszy raz spal w nocy w lozeczku. Balam sie tej nocy, bo do tej pory spal tylko w koszu. Obylo sie bez placzu na szczescie
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:39   #3221
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
to WY razem z tż macie takie teksty

no czasem tak wychodzi ale mój mąż też jest mistrzem elokwencji- czasem jak coś powie to ręce i majtki opadają z szelestem

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny moj Marcelek konczy dzis miesiac

Nocke mielismy znosna, standardowo pobudki co dwie godziny. Ostatecznie wstal przed 8:00. Pogadalismy troche, polezal na brzuszku, poogladal krowke, zjadl i spi. A ja mysle jaki prezencik mu zamowic, chyba kupie taki specjalny zestaw do odbijania w gipsowej masie stopek i raczek. Mysle jeszcze nad spiworkiem, ale szukam takiego z dlugimi rekawkami.

Marcel dzis piewszy raz spal w nocy w lozeczku. Balam sie tej nocy, bo do tej pory spal tylko w koszu. Obylo sie bez placzu na szczescie
jeju to już miesiąc ale ten czas leci no to życzenia od cioć dla Marcelka- niech zdrowo rośnie i będzie grzeczny
Stary 2014-01-17, 11:42   #3222
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:

Moja za to buzke ciagle pokazuje ale 3x miałam podejscie do zobaczenia czy OK z serduszkiem i 3x sie nie udało wszystkiego sprawdzic i sie modle by było OK

moja ma np taka fotke:

_Shiloh_ miesiac... najlepszego!! jak to leci ten czas, masakra....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a133.jpg (47,9 KB, 56 załadowań)
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2014-01-17 o 11:43
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:43   #3223
Le La
Zadomowienie

magnusia nie wkrecaj sobie takich glupot reszta dziewczyn rowniez, chodzicie na kontrole, macie robione usg, wiec nie ma opcji, zeby bylo cos nie tak

gosia super wygladalas w ciazy z Erykiem, w tej pewnie tez tak samo ladnie

Alek ma dzisiaj dzien marudy , co zasypia i odkladam go do lozeczka to jest ryk, a jak juz zasnie to sie budzi za pol godziny i znowu placz
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:44   #3224
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
magnusia...ja też ostatnio sobie non stop coś wkręcam. Mi też wszyscy naokoło gadają..."a jaki mały brzuch, niemożliwe, że to już 9 m-c". Ostatnio nawet na zebraniu mieszkańców jedna z sąsiadek też w ciąży pyta mnie, który to tydzień. Jak powiedziałam, że leci 37, to też się uśmiała, bo ona jest w 30 i ma dwa razy większy brzuch. Ja tam zawsze odpowiadam, że co z tego, że mały, przynajmniej zgrabny i ładny
Podpisuję się pod Twoimi słowami odnośnie komentarzy innych na temat małego brzucha i zdziwienia na ich twarzy gdy mówi się, że to już 9 miesiąc.
A pewnie, że mały i zgrabny jest przynajmniej - do tego wygodny.
Stary 2014-01-17, 11:48   #3225
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Poród miałam SN. Opiszę w skrócie jak było
W niedziele o 23 zaczęły odchodzić mi wody, bez skurczy. W ciągu 1,5 godziny znalazłam się w szpitalu. Skurcze były nikłe więc lekarz stwierdził, że o 8 rano podadzą mi kroplówkę i tak było
Mojemu mężowi kazali przyjechać na 8 rano, ja oczywiście całą noc nie spałam pomimo zaleceń położnej która "pokazywała" jaka to jest zmęczona a musi mi robić KTG co pół godz.
Od podania kroplówki poszło już szybciej, przynajmniej tak mi się wydawało Trafiłam na naprawdę świetnego lekarza który pomógł mi przy porodzie i całkiem fajną położną
Niestety mam bardzo duże nacięcia i głównie leże żeby to wszystko się goiło jak należy.
Na duże brawa zasługuje mój TŻ, spisał się cudownie, pomagał mi podczas porodu jak i po narkozie po szyciu
Ostatnio właśnie zastanawiałam się nad oksytocyną, bo wyczytałam w książce, że jest sporo minusów jej podawania, o których nie mówi się kobietom. Poród dzięki niej rzeczywiście trwa krócej, ale przerwy między skurczami są krótsze, skurcze mocniejsze, bardziej bolesne, grożące dziecku niedotlenieniem. Poza tym wymusza to pozycję leżącą. No i przez to przyśpieszenie jest więcej nacięć, co potwierdza przypadek Buki. To w sumie logiczne, bo ciało nie zdąży się dostosować do zwiększonej prędkości porodu. A przez częstsze skurcze kobiecie gorzej się regenerować, jest bardziej zmęczona, więc słabiej prze... To takie błędne koło.
To oczywiście tylko teoria, bo rozumiem, że można podczas porodu mieć na tyle dość, by myśleć tylko o tym, by przyśpieszyć akcję, ale pytanie, czy nie odbija się to potem chociażby na trudniejszym dochodzeniu do siebie
Stary 2014-01-17, 11:49   #3226
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehehe odwracał się dupką Nie chciało dziecię, żeby je podglądać Nie życzyło sobie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
haha
Stary 2014-01-17, 11:50   #3227
gosia261282
Gang Iren

Najlepszego dla Marcelka!!
Stary 2014-01-17, 11:53   #3228
selena85
Wtajemniczenie

Jak tak czytam i analizuje, to już sama nie wiem co lepsze i po czym się szybciej dochodzi do siebie - czy po CC czy po PN.

Mówią, że po CC kobieta dłużej dochodzi do siebie bo to operacja itd., itp.... - a tutaj okazuje się, że po PN nacinaniu, pęknięciach, szyciu krocza itd. też nie jest tak hop-siup, że wstaje się od razu na nogi, nic nie boli i jest super....
Stary 2014-01-17, 11:53   #3229
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ostatnio właśnie zastanawiałam się nad oksytocyną, bo wyczytałam w książce, że jest sporo minusów jej podawania, o których nie mówi się kobietom. Poród dzięki niej rzeczywiście trwa krócej, ale przerwy między skurczami są krótsze, skurcze mocniejsze, bardziej bolesne, grożące dziecku niedotlenieniem. Poza tym wymusza to pozycję leżącą. No i przez to przyśpieszenie jest więcej nacięć, co potwierdza przypadek Buki. To w sumie logiczne, bo ciało nie zdąży się dostosować do zwiększonej prędkości porodu. A przez częstsze skurcze kobiecie gorzej się regenerować, jest bardziej zmęczona, więc słabiej prze... To takie błędne koło.
To oczywiście tylko teoria, bo rozumiem, że można podczas porodu mieć na tyle dość, by myśleć tylko o tym, by przyśpieszyć akcję, ale pytanie, czy nie odbija się to potem chociażby na trudniejszym dochodzeniu do siebie
ja miałam wywoływany porod własnie kroplowka z oksytocyna. skurcze miałam bardzo bolesne-pamietam,ze pod koniec az czarno przed oczami miałam, nawet nie wiedziałam,ze mnie nacieli,nie wiele pamietałam. I bardzo czesto je miałam. Podali mi ja po 9 urodziłam o 17,55 ostatnia 2 faze porodu:45minut(jako 1 mam wpisana 3:15minut ale dłuzej to trwało). Za to ze skurczy 30% miałam w godzine 100% i bez niej lekarz mowi,ze bym mogła kilka dni sie meczyc bo wody sie saczyły a rozawrcie 2cm i cisza. No i wada-lezec musiałam kiedy inne chodziły itp

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2014-01-17 o 11:56
Stary 2014-01-17, 11:55   #3230
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Z tego co dziewczyny pisały to na początku i tak w rożku albo śpiworku maluszek śpi, kołderka przyda się na później ale ja dałam rozkaz mamie i mężowi rozłożenia całości
u mnie za to znajomi co mają dzieci od małego mieli w łóżeczkach i z kołderkami (tylko bez podusi na początku) nikt się w żadne śpiworki czy rożki nie bawił...
ja mam jeden śpiworek jak coś i rożek też mam (bo u mnie szpital go wymaga) więc zobaczymy co nam bardziej podpasuje
Cytat:
Ostatnio właśnie zastanawiałam się nad oksytocyną, bo wyczytałam w książce, że jest sporo minusów jej podawania, o których nie mówi się kobietom.
mi ostatnio położna środowiskowa powiedziała że oksy tak na prawdę poród może wydłużyć ... właśnie ze względu na to jak wyczerpuje kobietę...
ja mam zamiar spróbować najpierw z gazem a jeżeli będzie bardzo źle to wtedy ewentualnie oksy
Stary 2014-01-17, 11:57   #3231
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak czytam i analizuje, to już sama nie wiem co lepsze i po czym się szybciej dochodzi do siebie - czy po CC czy po PN.

Mówią, że po CC kobieta dłużej dochodzi do siebie bo to operacja itd., itp.... - a tutaj okazuje się, że po PN nacinaniu, pęknięciach, szyciu krocza itd. też nie jest tak hop-siup, że wstaje się od razu na nogi, nic nie boli i jest super....

jedno i drugie to poważna sprawa i po jednym i po drugim człek jest wypluty i dochodzi do siebie.
Ciężko stwierdzić "co lepsze" bo każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje
Stary 2014-01-17, 11:58   #3232
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
no czasem tak wychodzi ale mój mąż też jest mistrzem elokwencji- czasem jak coś powie to ręce i majtki opadają z szelestem

Cytat:
Hehehe odwracał się dupką Nie chciało dziecię, żeby je podglądać Nie życzyło sobie
A co się będzie pokazywac. Dobrze, że pokazał jajka i można było zbadać co w nich siedzi
Nie wiem co lepsze PN czy CC. Miałam cc, z pełną narkozą i naprawdę nie wspominam źle. Mało tego kilka godz. po cięciu (jakieś 6) dostałam małego do siebie, bo chciałam, wstałam, chodziłam, sikałam. Nie mówię, że w pionie, bo początki są naprawdę ciężkie. Blizna ciągnie itd. Ale zapewne od zaciętości, od wytrzymałości organizmu zależy to jak długo przeciąga się to w czasie.
Stary 2014-01-17, 11:59   #3233
Nettk_a
Raczkowanie

Witam Was po nieprzespanej nocy, Olek dzisiaj postanowił robić mamusi na złość i nie spać, płakać non stop, kwękać, nawet jak spał u nas w łóżku, co wcześniej mu się nie zdarzało. Teraz na chwilę zasnął ale już coś stęka...

[QUOTE=AgatkaL;44653866]
Mnie najgorzej męczy, że nie widzieliśmy jeszcze buźki małej, no bo nie udało się lekarzowi pokazać ze względu na ułożenie i mam taki strach, czy ma wszystko na swoim miejscu.[/QUOTE

Nie przejmuj się! U nas też na każdym USG Mały miał ręce na głowie albo był tak przytulony do łożyska, że absolutnie nic nie dało się zobaczyć. A teraz na 100% mogę stwierdzić, że buzie ma absolutnie śliczną no chyba, że płacze ale to już inna historia

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Alek ma dzisiaj dzien marudy , co zasypia i odkladam go do lozeczka to jest ryk, a jak juz zasnie to sie budzi za pol godziny i znowu placz
Buuuu... Mój też Niestety mojemu ten dzień marudy trwa już kilka dni...

Gosia super wyglądasz!
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:59   #3234
cherubinka
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Buka, gratulacje
Dziewczyny przeterminowane, nie dziwię się, że macie już dość i chcecie rodzić, więc dla Was moc bananów
SunShine, za poniedziałek, aby w końcu się ruszyło

U mnie noc przespana w kratkę i oczywiście spacery do łazienki co godzinę, ale jak mąż wybył do pracy to pospałam jeszcze 2,5 godzinki i się wyspałam Dzisiaj mam kolędę i pewnie po niej rozbiorę choinkę.
Już kilka razy miałam napisać odnośnie DDVN, a raczej Pieńkowskiej. Jak ona prowadzi program, ja wyłączam. Nie jestem w stanie oglądać/słuchać tego babsztyla nawet przez 5 minut Nie będę nabijać jej oglądalności
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:00   #3235
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Witam was

Odciągnęłam dziś pokarm, odważyłam się - szaleństwo. 110 ml, to chyba akurat nie? Borys wyżłopał wszytko, na raty, ale wszystko

Teraz wiem, że w razie czego mogę go zostawić z tż i np. iść się wyspać, jego jedzenie co 10 min potrafi być dobijające i wykńczające.
Wczoraj od 18-21 ciumciał (zassał cycka, pociągnął 2 razy i usypiał) co ok 10 min. Nie zdążyłam się wykąpać nawet. W nocy też imprezował od 1-3. Padam na pysk!

Gosia jak czytam jak ty się męczysz biedna to mi ręce opadają.

Mariee ta Pani z koczkiem, wysoka blondynka odbierała mi poród, poznałam ją wcześniej i miałam nadzieję, że na nią nie trafię... nie było źle w sytuacji kryzysowej nawet mnie po głowie głaskała

Mały brzuch... widziałyście bloga footbalfrue czy jakoś tak? ta dziewyna miała brzuch w 9 msc jak ja 3... tu trzeba szukać http://fotballfrue.no/

W ogóle jak ja rodziłam to trfaiłam na dziewczynę, która w sierpniu dowiedziała się, że jest w ciąży!!!!! urodziła w tym dniu co ja!! Nieźle nie? miała b. nieregularne cykle i różne cuda, brzucha nie miała wcale, dostała zaraz jak się dowiedziała, że jest w ciąży hehe
Stary 2014-01-17, 12:01   #3236
em ma
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Rozpakowane Mamusie mialyscie kryzysy laktacyjne? Udało Wam sie spowrotem rozkręcić mleczarnie?
U mnie od wtorku mega mało mleka jest i Zuzka jest na mm prawie samym, przystawiam ja, mecze cycki laktatorem i dalej marnie. Już prawie depresję przez to mam. :banghead:

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Olcia ja mam ciagłe problemy, ale dzielnie walczymy i karmie juz ponad 2 miesiace. Gdy kryzys jest masakryczny:
pije ciemne karmi nawet 2 razy dziennie + herbatka + woda oczywiscie (wode przed, w trakcie i po karmieniu po szklance)
przystawiam mała jak najczesciej ale nie dłuzej niz na 40 minut
podczas jednego karmienia stosuje metode: zmieniamy piers (zeby lepiej leciało)
karmiac chodze jak trzeba zeby nie skupiała całej uwagi na piersi (ssie wtedy bez nerwów)
o wiele lepiej przystawia sie dziecko na spiocha (ssie spokojniej)
jak najmniej mm i butli-moja nie dostawała wiecej niz 2 razy dziennie a od miesiaca dostaje maks jedna porcje mm
pobudzam piersi laktatorem po jej jedzeniu ale nie patrze na ilosc pokarmu - chodzi o samo pobudzanie
czytałam ze dobra jest herbatka bocianek ale jeszcze jej nie zamówiłam

Mnie przy tych sposobach udaje sie jakos przetrwac.
Cytat:
13 stycznia o godzinie 12.45 na świat przyszła moja córeczka
waga 3250 g, 52 cm szczęścia
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mnie już strasznie palce bolą od laktatora (środkowego prawej ręki nie mogę rano zgąć z bólu), więc kilka dni temu zawzięłam się i trenuję Młodego przy cycku. Doszło do momentu, że potrafi się najeść tylko cycem, ale jeszcze nie za każdym razem.
Super
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi to właśnie odradzili w szpitalu i pediatra - polecili przystawiać na max 40 minut (pediatra pojechała po bandzie i powiedziała że 10-15 minut, Kacprowi to nie wystarcza) co 2 godziny, czy nawet częściej.
Jak dziecko będzie cały dzień przy cycku to:
- zmacerują się sutki od stałego kontaktu ze śliną
- dziecko może się przyzwyczaić, że ma coś w buzi i potem będzie problem np. ze spaniem
- no i się umęczy i mama i dziecko
Tak samo powiedziala mi doradczyni laktacyjna.
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja już po kontroli, gin stwierdził, że nie mam warunków, żeby urodzić, szyjka jest niedojrzała...ale skurcze zaczęły być regularne chociaż słabiutkie. W poniedziałek mam sie stawić na oddział przyjęć już na porodówkę i będziemy "walczyć" cokolwiek to znaczy pewnie będę miała wywoływany i zakończy się cesarką..
Mam nadzieje ze jeszcze samo sie wszystko rozkreci
Cytat:
emma-- co do laktacji, nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam żeby pić rozwodniony sok jabłkowy i to pomaga. Nie testowałam ale może spróbuj...

A w ogóle laski to ja sobie wkręciłam wczoraj, że mój syn jest za mały ale jestem głupia.
Jak byłam w sklepie to gadałam sobie przy kasie z panią za kasą (znam je wszystkie), pytała się jak się czuje itp no i kobita która za mną stała mówi, że jeszcze się pomęczę a ja na to, że teoretycznie 2 tyg. Ona do mnie- niemożliwe bo ma pani taki mały brzuch ja myślałam, że 2 m-ce... no i sobie wkręciłam, że mój syn jest za mały i teraz mnie to cały czas trzyma łącznie z tym że pomyślałam o karłowatości
jezu niech on już się urodzi bo ja oszaleję od tego myślenia i skończę w psychiatryku
akurat o soku nie słyszałam.
Co do wielkosci brzucha-moja siostra miała brzuszek mikro a wyszedł z niej całkiem pokazny facet
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Moja sasiadka urodzila 10 dni temu. Brzuszek miala mikro sadzilam ze jest w 6-7 miesiacu wiec jsk ja zobaczylam z wozkiem to zaraz lecialam zaspokoic moja ciekawosc i zapytac co i jak. No i z tego mikro brzuszka wyszedl chlop 4100 56 cm
chłopisko

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
w ogóle to byłam przekonana że nasza mała jak już będzie z nami po tej stronie brzuszka to będzie spać w łóżeczku pod kołderką ale tak dzisiaj kombinowałam z tym ochraniaczem na szczebelki i doszłam do wniosku że 1--ta kołderka strasznie ciężka jest jak dla takiego maleństwa a po 2--to jest jakaś taka duużżża...
więc w poszewkę kołderki włożyłam średniej grubości kocyk i od razu jakoś mi to bardziej pasuje
Hehe, moja spi pod kocykiem. w ogóle poszewki nie uzywam.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Magnusia daję zdjęcia brzucha z Erykiem. Jedno 2 tyg przed terminem,drugie prawie 2 tyg po terminie. Zobacz jak na samej końcówce urósł mi brzuch...
Pieknie wygladałas

czy któras z was ma meble z ikei z serii malm? jak z ich jakoscia?
Stary 2014-01-17, 12:01   #3237
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
jedno i drugie to poważna sprawa i po jednym i po drugim człek jest wypluty i dochodzi do siebie.
Ciężko stwierdzić "co lepsze" bo każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje
dokładnie. Ja bym nie chciała miec(maja wybor) CC. Zdecydowanie (mimo ,ze znam jaki to bol) wole SN. I Mysle,ze wiekszosc kobiet wybiera CC ze starchu przed bolem calkiem niepotrzebnie

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2014-01-17, 12:04   #3238
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Witam was

Odciągnęłam dziś pokarm, odważyłam się - szaleństwo. 110 ml, to chyba akurat nie? Borys wyżłopał wszytko, na raty, ale wszystko

fajnie że zajrzałaś gratuluję sukcesów laktacyjnych
jak tam się czujesz ogólnie?
Stary 2014-01-17, 12:04   #3239
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Od rana na nogach jestem dzisiaj. Rano z mężem trochę sportu w postaci odśnieżania samochodu Teraz popijam drugą kawkę bezkofeinową

Magnusia przestań się wkręcać!! Heh na pocieszenie powiem że czym bliżej rozwiązania to ja też coraz bardziej się martwię, czy wszystko będzie ok, i chciałabym już być po i wiedzieć. Ale na pewno wszystko będzie dobrze

Gosia jak Ty fantastycznie wyglądasz w ciąży!! Masz piękną cerę i wyglądasz bardzo świeżo i młodziutko. Zazdraszczam aż jestem zielona :brzyda l:

buka gratulacje

SunShine trzymam kciuki żeby Róża sama wyszła na świat bez wywoływania

Aaaaa dziewczyny mam 3 dni do cesarki aaaaaaa
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:05   #3240
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
też miałam nadzieję, że będzie moja ulubiona para
w przyszłym tyg od pon do pt będzie fajna para tylko czy ja będę jeszcze w domu, żeby ich oglądać
Cytat:
A co to jest? W sensie rozciapane ziemniaki plus mleko/masło i czosnek? Czy jest jakiś magiczny składnik? Z chęcią bym spróbowała, bo to moje klimaty

Ha, jest jakiś plus tego, że nie mam TVNu. Nie oglądam Joli
tak, traktujesz blenderem 1kg ugotowanych ziemniaków, dodajesz 30 g masła, 80 g mleka, 2 szczypty gałki muszkatołowej/przyprawy do ziemniaków i przeciśnięte 2 ząbki czosnku

czy u Was też taka dołująca pogoda? u mnie pada, jest tak jesiennie, zimno, nikogo nie widać, nikogo nie słychać. Wiem, wiem, będę jeszcze prosić o ciszę, ale teraz naprawdę dziwnie tak jakoś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości