|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Zgadza się. Ale Magnusia ma 2 tyg do terminu,a na pierwszym zdjęciu ja tez mam 2 tyg do terminu. I u Magnusi brzuch może być jeszcze sporo większy
![]() Ja tam osobiście wolę mieć mniejszy brzuch,wygodniej jest na pewno...
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
magnusia...ja też ostatnio sobie non stop coś wkręcam. Mi też wszyscy naokoło gadają..."a jaki mały brzuch, niemożliwe, że to już 9 m-c". Ostatnio nawet na zebraniu mieszkańców jedna z sąsiadek też w ciąży pyta mnie, który to tydzień. Jak powiedziałam, że leci 37, to też się uśmiała, bo ona jest w 30 i ma dwa razy większy brzuch. Ja tam zawsze odpowiadam, że co z tego, że mały, przynajmniej zgrabny i ładny
![]() Mnie najgorzej męczy, że nie widzieliśmy jeszcze buźki małej, no bo nie udało się lekarzowi pokazać ze względu na ułożenie i mam taki strach, czy ma wszystko na swoim miejscu.
|
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój na ostatnim USG robił sobie bransoletki z pępowiny mój mąż stwierdził, że sobie flaczysko na ręce zakłada po to aby mnie ciągnąć jak za sznurek od dzwonnicy
|
|
|
#3216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3217 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() zaczęłam Was czytać i co? Pół godziny gotowałam jajko, a miało być na półmiękko ![]() przymierzam się dziś do zupy o której pierwszy raz usłyszałam na tym forum - słynnej zalewajki. Już się oblizuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z reguły już rano jak się budzę aż mi niedobrze z głodu... A kiedyś, dawno temu, przed ciążą, miałam problemy ze śniadaniami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
jutro nawiedzi mnie mój brat z narzeczoną- idą zaproszenia na ślub wybierać bo się hajtają w sierpniu
i wpadną ok 14 do nas.tak kombinuję co na obiad zrobić.... chyba namówię małża aby zapiekankę makaronową zrobił bo taką dobrą robi
|
|
#3220 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moj Marcelek konczy dzis miesiac
![]() Nocke mielismy znosna, standardowo pobudki co dwie godziny. Ostatecznie wstal przed 8:00. Pogadalismy troche, polezal na brzuszku, poogladal krowke, zjadl i spi. A ja mysle jaki prezencik mu zamowic, chyba kupie taki specjalny zestaw do odbijania w gipsowej masie stopek i raczek. Mysle jeszcze nad spiworkiem, ale szukam takiego z dlugimi rekawkami. Marcel dzis piewszy raz spal w nocy w lozeczku. Balam sie tej nocy, bo do tej pory spal tylko w koszu. Obylo sie bez placzu na szczescie
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
no czasem tak wychodzi ale mój mąż też jest mistrzem elokwencji- czasem jak coś powie to ręce i majtki opadają z szelestem ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
no to życzenia od cioć dla Marcelka- niech zdrowo rośnie i będzie grzeczny
|
|
|
#3222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja za to buzke ciagle pokazuje ale 3x miałam podejscie do zobaczenia czy OK z serduszkiem i 3x sie nie udało wszystkiego sprawdzic i sie modle by było OK ![]() moja ma np taka fotke: _Shiloh_ miesiac... najlepszego!! jak to leci ten czas, masakra....
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2014-01-17 o 11:43 |
|
|
|
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
magnusia nie wkrecaj sobie takich glupot
reszta dziewczyn rowniez, chodzicie na kontrole, macie robione usg, wiec nie ma opcji, zeby bylo cos nie tak gosia super wygladalas w ciazy z Erykiem, w tej pewnie tez tak samo ladnie ![]() Alek ma dzisiaj dzien marudy , co zasypia i odkladam go do lozeczka to jest ryk, a jak juz zasnie to sie budzi za pol godziny i znowu placz
|
|
|
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pewnie, że mały i zgrabny jest przynajmniej - do tego wygodny.
|
|
#3225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To oczywiście tylko teoria, bo rozumiem, że można podczas porodu mieć na tyle dość, by myśleć tylko o tym, by przyśpieszyć akcję, ale pytanie, czy nie odbija się to potem chociażby na trudniejszym dochodzeniu do siebie
|
|
#3226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chciało dziecię, żeby je podglądać Nie życzyło sobie ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
#3227 |
|
Gang Iren
|
Najlepszego dla Marcelka!!
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tak czytam i analizuje, to już sama nie wiem co lepsze i po czym się szybciej dochodzi do siebie - czy po CC czy po PN.
Mówią, że po CC kobieta dłużej dochodzi do siebie bo to operacja itd., itp.... - a tutaj okazuje się, że po PN nacinaniu, pęknięciach, szyciu krocza itd. też nie jest tak hop-siup, że wstaje się od razu na nogi, nic nie boli i jest super....
|
#3229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2014-01-17 o 11:56 |
|
|
|
|
#3230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jeden śpiworek jak coś i rożek też mam (bo u mnie szpital go wymaga) więc zobaczymy co nam bardziej podpasuje ![]() Cytat:
ja mam zamiar spróbować najpierw z gazem a jeżeli będzie bardzo źle to wtedy ewentualnie oksy
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno i drugie to poważna sprawa i po jednym i po drugim człek jest wypluty i dochodzi do siebie. Ciężko stwierdzić "co lepsze" bo każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje
|
|
|
#3232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem co lepsze PN czy CC. Miałam cc, z pełną narkozą i naprawdę nie wspominam źle. Mało tego kilka godz. po cięciu (jakieś 6) dostałam małego do siebie, bo chciałam, wstałam, chodziłam, sikałam. Nie mówię, że w pionie, bo początki są naprawdę ciężkie. Blizna ciągnie itd. Ale zapewne od zaciętości, od wytrzymałości organizmu zależy to jak długo przeciąga się to w czasie.
|
|
|
#3233 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po nieprzespanej nocy, Olek dzisiaj postanowił robić mamusi na złość i nie spać, płakać non stop, kwękać, nawet jak spał u nas w łóżku, co wcześniej mu się nie zdarzało. Teraz na chwilę zasnął ale już coś stęka...
[QUOTE=AgatkaL;44653866] Mnie najgorzej męczy, że nie widzieliśmy jeszcze buźki małej, no bo nie udało się lekarzowi pokazać ze względu na ułożenie i mam taki strach, czy ma wszystko na swoim miejscu.[/QUOTE Nie przejmuj się! U nas też na każdym USG Mały miał ręce na głowie albo był tak przytulony do łożyska, że absolutnie nic nie dało się zobaczyć. A teraz na 100% mogę stwierdzić, że buzie ma absolutnie śliczną ![]() Cytat:
Niestety mojemu ten dzień marudy trwa już kilka dni...![]() Gosia super wyglądasz! |
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Buka, gratulacje Dziewczyny przeterminowane, nie dziwię się, że macie już dość i chcecie rodzić, więc dla Was moc bananów SunShine, za poniedziałek, aby w końcu się ruszyło U mnie noc przespana w kratkę i oczywiście spacery do łazienki co godzinę, ale jak mąż wybył do pracy to pospałam jeszcze 2,5 godzinki i się wyspałam Już kilka razy miałam napisać odnośnie DDVN, a raczej Pieńkowskiej. Jak ona prowadzi program, ja wyłączam. Nie jestem w stanie oglądać/słuchać tego babsztyla nawet przez 5 minut Nie będę nabijać jej oglądalności
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was
![]() Odciągnęłam dziś pokarm, odważyłam się - szaleństwo. 110 ml, to chyba akurat nie? Borys wyżłopał wszytko, na raty, ale wszystko Teraz wiem, że w razie czego mogę go zostawić z tż i np. iść się wyspać, jego jedzenie co 10 min potrafi być dobijające i wykńczające. Wczoraj od 18-21 ciumciał (zassał cycka, pociągnął 2 razy i usypiał) co ok 10 min. Nie zdążyłam się wykąpać nawet. W nocy też imprezował od 1-3. Gosia jak czytam jak ty się męczysz biedna to mi ręce opadają. Mariee ta Pani z koczkiem, wysoka blondynka odbierała mi poród, poznałam ją wcześniej i miałam nadzieję, że na nią nie trafię... nie było źle w sytuacji kryzysowej nawet mnie po głowie głaskała ![]() Mały brzuch... widziałyście bloga footbalfrue czy jakoś tak? ta dziewyna miała brzuch w 9 msc jak ja 3... tu trzeba szukać http://fotballfrue.no/ W ogóle jak ja rodziłam to trfaiłam na dziewczynę, która w sierpniu dowiedziała się, że jest w ciąży!!!!! urodziła w tym dniu co ja!! Nieźle nie? miała b. nieregularne cykle i różne cuda, brzucha nie miała wcale, dostała zaraz jak się dowiedziała, że jest w ciąży hehe
|
#3236 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
pije ciemne karmi nawet 2 razy dziennie + herbatka + woda oczywiscie (wode przed, w trakcie i po karmieniu po szklance) przystawiam mała jak najczesciej ale nie dłuzej niz na 40 minut podczas jednego karmienia stosuje metode: zmieniamy piers (zeby lepiej leciało) karmiac chodze jak trzeba zeby nie skupiała całej uwagi na piersi (ssie wtedy bez nerwów) o wiele lepiej przystawia sie dziecko na spiocha (ssie spokojniej) jak najmniej mm i butli-moja nie dostawała wiecej niz 2 razy dziennie a od miesiaca dostaje maks jedna porcje mm pobudzam piersi laktatorem po jej jedzeniu ale nie patrze na ilosc pokarmu - chodzi o samo pobudzanie czytałam ze dobra jest herbatka bocianek ale jeszcze jej nie zamówiłam Mnie przy tych sposobach udaje sie jakos przetrwac. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wielkosci brzucha-moja siostra miała brzuszek mikro a wyszedł z niej całkiem pokazny facet ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czy któras z was ma meble z ikei z serii malm? jak z ich jakoscia?
|
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie. Ja bym nie chciała miec(maja wybor) CC. Zdecydowanie (mimo ,ze znam jaki to bol) wole SN. I Mysle,ze wiekszosc kobiet wybiera CC ze starchu przed bolem calkiem niepotrzebnie
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że zajrzałaś gratuluję sukcesów laktacyjnych jak tam się czujesz ogólnie?
|
|
|
#3239 |
|
Konto usunięte
|
Od rana na nogach jestem dzisiaj. Rano z mężem trochę sportu w postaci odśnieżania samochodu
Teraz popijam drugą kawkę bezkofeinową ![]() Magnusia przestań się wkręcać!! Heh na pocieszenie powiem że czym bliżej rozwiązania to ja też coraz bardziej się martwię, czy wszystko będzie ok, i chciałabym już być po i wiedzieć. Ale na pewno wszystko będzie dobrze Gosia jak Ty fantastycznie wyglądasz w ciąży!! Masz piękną cerę i wyglądasz bardzo świeżo i młodziutko. Zazdraszczam aż jestem zielona ![]() :brzyda l:buka gratulacje SunShine trzymam kciuki żeby Róża sama wyszła na świat bez wywoływania Aaaaa dziewczyny mam 3 dni do cesarki aaaaaaa
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
w przyszłym tyg od pon do pt będzie fajna para
tylko czy ja będę jeszcze w domu, żeby ich oglądać![]() Cytat:
czy u Was też taka dołująca pogoda? u mnie pada, jest tak jesiennie, zimno, nikogo nie widać, nikogo nie słychać. Wiem, wiem, będę jeszcze prosić o ciszę, ale teraz naprawdę dziwnie tak jakoś
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

16.06.2012 
mój mąż stwierdził, że sobie flaczysko na ręce zakłada po to aby mnie ciągnąć jak za sznurek od dzwonnicy 
jak zasypialam padało hasło: Krzysiu śpij i mój tata już kimal, bo wiadomo, że za chwile się rozedre 

reszta dziewczyn rowniez, chodzicie na kontrole, macie robione usg, wiec nie ma opcji, zeby bylo cos nie tak
, co zasypia i odkladam go do lozeczka to jest ryk, a jak juz zasnie to sie budzi za pol godziny i znowu placz 
- a tutaj okazuje się, że po PN nacinaniu, pęknięciach, szyciu krocza itd. też nie jest tak hop-siup, że wstaje się od razu na nogi, nic nie boli i jest super....
za poniedziałek, aby w końcu się ruszyło