Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 09:59   #451
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
JA w temacie szczepien dostaje piany jesli ktos mnie pyta a dlaczego wzieliscie refundowane a nie platne? jedna z pielegniarek nam powiedziala ze jestesmy zlymi rodzicami i zamiast kupic dziecku droga zabawke lepiej zainwestowac w szczepienie zeby dziecko nie cierpialo, po drugie ona nie ma miejsca zeby sie wkluc.
We mnie sie zagotowalo Tz jej powiedzial ze my bylismy szczepieni tym systemem i jakos zyjemy a co do miejsca wklucia ... "A to teraz dzieci maja inna budowe anatomiczna niz kiedys?"

co do skondensowanych ja jestem przeciw ale to tylko moje zdanie. Wole troche placzu niz takie skutki jak ostatnio u nas w lodzi w C.Z.M.P. jak zobaczylam artykul i spojzalam na Julka to wadlam w taki paniczny placz ze on chyba sie nawet mnie wystraszyl..
Bez sensu takie komentarze lekarskie.Na pewno kasę chca i tyle.Jak im tak zalezy zeby dziecko nie cierpiało to dlaczego nie refunduja?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:00   #452
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Czarna, to, że skóra jest taka dziwna to jedno, ale jakieś takie bóle wewnetrzne mi się pojawiają, jakieś kłucie... I to po parę razy dziennie. Może to proces gojenia wewnętrznego cięcia, ale wolę to sprawdzić, tym bardziej, że nie kojarzę, żeby ktorakolwiek z dziewczyn po cc na forum wspominała jakieś pobolewanie...

A swoją drogą doktor mnie przepięknie zszył, rana miejscami jest już niemal niewidoczna

Najwyżej wyjdę na przewrażliwioną.
Mam dokładnie to samo. I czuję to przy każdym dotyku. Mam wrażenie,że boli mnie od środka... nie wiem,moze coś tam naruszyli przy wyciąganiu małej

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:04   #453
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Hej
U nas nocka średnia pewnie 4 razy wstawalam kurde coraz gorsze te nocki a po 3 miesiącu parę z Was pisało że dzieci noce przesypiaja to gdzie te noce
p
Janek obudził sie o trzeciej w nocy, ale pociamkał sobie raczke i zasnał.
Stary 2014-01-17, 10:06   #454
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ok znalam go juz wczesniej i wiem ze jest dobryn specjalista
potwierdzil to ta wizyta Alek sie smial i badanie bylo przyjemne

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

heh dobrze jej powiedzial

co do skojarzonych i tej tragedii to dziecko bylo chore i dlatego tak to sie skonczylo...
napewno moga byc tez i u zdtowego dziecka powiklania
natomiast mnie przekonalo to ze skojarzone sa oczyszczone i dzieci ode mnie i tza rodziny dobrze je zniosly
a tez mialam szvzepic panstwowymi

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

aha dostalam @
3,5 msca po porodzie
i nie byloby w tyn nic dziwnego gdyby nie to ze nic mnie nie boli...
a zawsze mialam bole ze chodzic po scianach moglam
mam nadzieje ze tak zostanie

Mnie też nie bolało przy @ po porodzie. Nie obraziłabbym się gdyby tak zostało, bo też zazwyczaj zdychałam z bólu.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Super kurde... Zamawialam ramke na zdjecia dla tewciow, na aukcji pisalo o expresowej wysylce do 24h. Pisalam do baby kilka razy czy ramke juz wyslala. A ta laskawie odp dzisiaj ze ramke wysle w pt, jak ja ja w niedziele potrzebuje dac :/ wrrrr jak mnie krowa wnerwila :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

U nas pierwotny plan to były fotokalendarze, ale zmieniliśmy zdanie i będą ramki. Jutro będziemy szukać stacjonarnie gdzieś. no chyba, że sie dziadkowie wykręca od spotkania w ten weekend, to moze jednak zamówimy na spokojnie kalendarze

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornel mimo, że młodszy robi to samo, podciąga się i preży, denerwuje i zaczyna płakać a jak go nie podniosę to jest histeria.

dostałam @ i jak wy piszecie, że Was nie boli, to ja mogę napisać, że jest gorzej niż było. To chyba kara za lekki poród, bo nawet nie pamiętam, żeby mnie tak krzyż i brzuch bolał jak jechałam do szpitala.
Zuzka też się tak pręży...
A w bujaczku jak ją kładę to nie potrafi spokojnie leżeć tylko odpycha sę na piętach ;/ Raz za razem. ;/

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja się kisze z małym w domu bo adi cchory i nie ma jak wyjść a tz nie ma całe dnie
zdróweczka

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo. I czuję to przy każdym dotyku. Mam wrażenie,że boli mnie od środka... nie wiem,moze coś tam naruszyli przy wyciąganiu małej
A może faktycznie macica sie zabliźnia i to zupełnie normalne... Pójde, zapytam i tyle. Nic mnie to nie kosztuje (o ile wyjaśnię co z tym moim ubezpieczeniem ), a rozwieje wątpliwości.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:09   #455
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Szybkie pytanie z inne beki. Nasze dzieciaxzki jak mialy tydzien odbijaly po jedzeniu? Bo moja przyhaciolka niechce budzic malenstwa jak usnie po cycyu i mowi ze on nieodbija? I wozi go w wozku jak nieplacze ale caly czas skwierczy
Mój jak zasnie to tez nie odbija.

Ja mam ostatnio jakiś problem z flakami albo wzdecia albo sraczka tak na zmiane. I nie jestem na diecie.
Stary 2014-01-17, 10:09   #456
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Szybkie pytanie z inne beki. Nasze dzieciaxzki jak mialy tydzien odbijaly po jedzeniu? Bo moja przyhaciolka niechce budzic malenstwa jak usnie po cycyu i mowi ze on nieodbija? I wozi go w wozku jak nieplacze ale caly czas skwierczy

Lilce sie odbijało.Praktycznie zaraz po jedzeniu.Moja szwagierka musiała nosic czasem 40min zanim odbeknął.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:11   #457
karolson
Zakorzenienie

Czekam na odp bo mam jej dzis jechac pomoc bo mino ze ma w domu meza przyjechala siostra i mama to lipa

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-01-17 o 10:13
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 10:17   #458
policzanka
Wtajemniczenie

Karolson-tempa dzida ze mnie ale nie wiem co znaczy ,, skwierczy,,chodzi o stękanie?
Stary 2014-01-17, 10:18   #459
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
pytanie do Was: 5 marca mamy szczepienie na zółtaczke,babka mowi ze w ten sam dzien mozna zaszczepic na pneumo (koniec 6 misiącawypada wtedy)osobiscie wolalabym miec przerwe pomiedzy szczepieniami czy mogłabym wiec na pneumo zaczepic w 7 miesiącu?

chodzi mi o to czy pneumo trzeba zaszczepic tylko w tym 6 miesiącu czy mozna pozniej-jest jakis przedział?
U nas 3 dawka pneumo jest dwa tygodnie przed zoltaczkq pani zaproponowala jednego dnia argumentujac ze dwa wklocia i wieksza szansa ze bedzie zdrowy i sie zgodzilam na jeden dzien ale zadzwonie to zmienic na dwie oddzielne wizyty.
Stary 2014-01-17, 10:24   #460
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Dostałam z Hippa słoiczek marchewki i kupony rabatowe. Niestety akurat do tego sklepu co mamy nie podrodze.
Stary 2014-01-17, 10:26   #461
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Karolson-tempa dzida ze mnie ale nie wiem co znaczy ,, skwierczy,,chodzi o stękanie?
Sii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 10:29   #462
Little_Spark
Raczkowanie

hej!
witamy sie po kilku dniach, cały czas was podczytuje ale jakoś brakuje czasu żeby odpisać....

Cytat:
Czarna, to, że skóra jest taka dziwna to jedno, ale jakieś takie bóle wewnetrzne mi się pojawiają, jakieś kłucie... I to po parę razy dziennie. Może to proces gojenia wewnętrznego cięcia, ale wolę to sprawdzić, tym bardziej, że nie kojarzę, żeby ktorakolwiek z dziewczyn po cc na forum wspominała jakieś pobolewanie...

A swoją drogą doktor mnie przepięknie zszył, rana miejscami jest już niemal niewidoczna

to u mnie blizna po cc wygląda paskudnie już lepiej wyglądała zaraz po
teraz zrobiła się szersza, pogrubiona i czerwona
myślę, że tworzy mi się bliznowiec

Cytat:
mój też nie odbijał na początku i praktycznie nie ulewał
długo go nosilismy do beku i nic....
dopiero jak miał 1,5-2 mies zaczął ale od czego to zależy
a no i problemów z brzuszkiem też nie miał mimo braku odbijania

u nas noc troche lepsza (Maks budził się tylko 3 razy) z tym, że o 5 już był zupełnie wyspany
z tym, ze wczoraj w akcie desperecji dałam mu butle mm przed snem, zeby sprawdzić, czy będzie spał lepiej
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:31   #463
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
dzień dobry! u mnie minus 5 stopni i śnieżor sypie, mooocno wieje! Jak tak dalej będzie, to dziś nie ruszamy na spacer. Na chodnikach biało... szkoda, że teraz a nie w święta.
Mieszkasz na Pomorzu? U nas to samo
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie jestem poirytowana po prostu przedstawiam mój punk widzenia.

No to tym bardziej. Ja tak późno chyba i tak nie mogę, bo ona tylko na mm. Dodatkowo nie spieszy mi się do ulewania marchewką
Mam wlasnie nadzieje ze Julek nie bedzie ulewal marchewka... Skoro nie ulewa moim mleczkiem to moze nas to ominie
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas odwrotnie - to ja z dziecmi odwalam takie numery bo maz sie boi
U nas to samo
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
to moja mała miała 35 cm glowke i była wypychana...lekarz rzucił mi się na brzuch...:/
Jak tak piszecie to ciesze sie ze Julek byl malenki i mial glowke 32cm. Przynajmniej moj 40-minutowy porod nie zostawil sladow w mojej psychice i juz sie zastanawiam nad nastepnym. Ciekawe czy dojade
Stary 2014-01-17, 10:32   #464
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć. Nadrabiam szybko bo mam dzisiaj sporo roboty, gości mamy.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
U mnie 19

Hahaha moja też ostatnio się rzuca na wszystko i wszystkich

No to nasze córcie idą podobnie wzrostowo, bo Ola mierzona centymetrem ma 68 cm

Mi wczoraj minął

Ja zawsze mam 40-42 stopnie, taką Ola najbardziej lubi

A czemu żałowałaś, że nie zdążyliście się postarać? Ja to zawsze marzyłam, że to tak będzie, że przestaniemy się zabezpieczać i moment ciąży nas "zaskoczy". Uwierz, nie ma nic przyjemnego w staraniu się, jak chcesz, a nie idzie

Moja Ola 2 jest 3 tygodnie starsza od Twojej Helenki, a waży niecałe 6kg, więc chyba przesadzasz

pewnie gdyby trwało to dłużej to bym się niecierpliwiła, ale fajnie byloby chociaż parę razy się postarać
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Ale popisałyście Dopiero nadrobiłam

Byłam z Zuzią na rehabilitacji, babka ją pochwaliła że nie płacze za bardzo dziś tylko marudzi jak na brzuchu ma leżeć bo średnio lubi Nie wiem czy po zmianie mleka na Bebilon Pepti czy poprostu samo przeszło, moje dziecko poszło ładnie spać o 20. I niewiem czy 1 dzień karmienia innym mlekiem jej pomógł??(W sumie to ją tylko dokarmiam, także piła to mleko z 4 razy)

Dzisiaj jak ją kąpałam to 1 raz zalała mi cały pokój, bo tak machała nogami że woda była wszędzie.

Dzięki Już będe wiedziała.

Pediatra mi mówiła, że jak będę dawać Zuzi coś innego to właśnie na początku może nie połykać tylko wypychać językiem i to nie znaczy że jej nie smakuje tylko się musi nauczyć co z tym zrobić Parę 1 razy tak robiła, ale już jest ok i otwiera sama buźkę

też się zastanawiam co to dbz

oo niewiedziałam że tam jest gotowany banan. Ja Zuzi trę jabłko i dodaję czasem kawałek banana startego i nic jej nie jest po tym.

My nie wpadliśmy, ale szybko nam poszło. Do początku grudnia brałam tabletki a pod koniec już byłam w ciąży.
DNi bez zakupów;P
Cytat:
Nie uważam,że zrobię tym jakąś krzywdę Julii
Ważne,żebyś robiła to intuicyjnie.

Jedyne co mnie zastanawia to to,że ostatnio słyszałam,że dobrze jest jak najpóźniej rozszerzać dietę (ale pomiędzy 5 a 7 miesiącem) ze względu na to,że im później tym lepiej dziecko będzie przyswajać produkty i pod względem alergii tak bezpieczniej:co nfused: i na przyszlość mniejsza możliwość alergii właśnie:confuse d:

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
w sensie motyl ze nawet ziemniakow nie kupujesz?
czy chodzi o ciuchowe czy jakie zakupy?

chodzi mi o takie zakupy dla siebie, ciuchowe, kosmetyczne ja jestem zakupoholiczką, mam za dużo rzeczy,muszę coś ze sobą zrobić

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
My wczoraj ostatnie dwa wklucia - 6w1 i pneumo. Pewnie po roku zdecydujemy sie na meningo.

jak miło,że przyszłaś i bez paniki o tym napisałaś Pewnie tylko ja przesadzamAczkolwiek z rana do mnie babcia zadzwoniła bo przeczytała o tej Basi i zaś gadała o szczepieniach, wymieniała jakieś niepryzjemne przypadki, które zna. Można się

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja niestety mam w wersji papierowej. Ale polecam (chyba z resztą już to robiłam ), bo super się czytało
Faktycznie śliczna. Taka Minky w żywych kolorach. Tylko szkoda, że cena zabija.

My się chyba bardziej ślimaczymy niż Wy. Dawka z 12 tygodnia będzie w 19.

Mała joginka kochana!

Oj to faktycznie zaliczyłas bieg z przeszkodami Super, że rezultat pozytywny
no słyszałam też od kuzynki,że fajna ta książka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jakie dziweki wydaja wasze dzieci?

zastanawiam sie czy moj wydaje normalne

łaaaa uuu aaaauuuu haaaa miaaa iiiaaa
i takie gardlowe grrrrrr grrrr rrrrr

wlasnie obrocil sie na macie 360stopni
a to dlatego ze jest podniecony ze umie sie na boki obracac i robi to raz na jeden raz na drugi

moja robi identycznie, śpiewa strasznie od jakichś dwóch tygodni, a od kilku dni przechodzi sama siebie

Cytat:
Hejo! dziewczyny albo ja jakas slepa jestem albo nie wiem co-nie moge znalezc na tej pierwszej stronie rozpiski dotyczącej szczepienia...jest ona tam jeszcze?

u Nas nocka ok.Lilek od kilku dni budzi sie z płaczem o 4.30.normalnie jak w zegarkubiore ją wtedy na rączki i zasypiamy razem wtulone-uwiebiam to

oficjalnie jestem na 3 fazie Dukana.Nie jestem zadowolona z tej wagi którą osiągnęłam no ale coz-zdrowie wazniejsze.jak utrwale to za namową Bajki zdecyduje się na diete cukrzycową.

ide troszku nadrobic.
o tym mówisz? http://1.bp.blogspot.com/-2pWT05U1iu...czepienia1.jpg

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:37   #465
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas 3 dawka pneumo jest dwa tygodnie przed zoltaczkq pani zaproponowala jednego dnia argumentujac ze dwa wklocia i wieksza szansa ze bedzie zdrowy i sie zgodzilam na jeden dzien ale zadzwonie to zmienic na dwie oddzielne wizyty.
ale jak to?

własnie przeczytałam gdzies zze mozna 2 tyg pozniej
Stary 2014-01-17, 10:39   #466
pszczoua
Zakorzenienie

Ja stwierdzilam ze podam Julkowi jutro pierwsza marchewke to moze przynajmniej kupka mu sie poprawi. Chociaz od kiedy jestem na diecie to nie ma az takiej tragedii. Zanim bedzie w stanie zjesc caly sloiczek mina pewnie 2-3 tygodnie i bedzie w sam raz na wprowadzanie glutenu. Bede go po prostu dodawac do obiadkow
Stary 2014-01-17, 10:39   #467
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy płyn do prania i płukania ubranek "Dzidziuś" polecacie?

-
Ja piorę w proszku Dzidziuś i jest ok. Miałam próbki balsamu do prania i jakieś rewelacji nie widziałam.
Stary 2014-01-17, 10:40   #468
teacherka
Zakorzenienie

Little_Spark, a smarujesz czyms? Może by pomogło? Jak się tak babrze to ja bym poszła do lekarza. Ale może ja panikara jestem...

Dziewczyny jak sprzedajecie ubranka na allegro? W pakach czy pojedynczo? Chcę wystawić i się zastanawiam jak lepiej... Nie mam nie wiadomo jakich firmówek, większość to 5-10-15 lub używki z NEXT czy George... Więc taka paka to by nie by nie wiadomo jaki kąsek, a jednak chciałabym się ich pozbyć, bo nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać. Mam już dwie reklamówki za małych ubranek, Zuzka już nnosi 68. Mam tez jakieś książki o ciąży, adapter do pasów, jakieś ciążowe ciuchy...

No i trochę mnie przeraża bieganie z pojedynczymi przesyłkami na pocztę co chwilę... ;P
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:40   #469
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
My na to ulewanie dostalismy dzisiaj debridat i nutriton - ktorego poki co nie moge dostac. Zobaczymy jakie efekty po tym beda.
u nas lekarz powiedział ze to normalne jeszcze i zeby sie nie przejmowac
a u was co mowił?
Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
JA w temacie szczepien dostaje piany jesli ktos mnie pyta a dlaczego wzieliscie refundowane a nie platne? jedna z pielegniarek nam powiedziala ze jestesmy zlymi rodzicami i zamiast kupic dziecku droga zabawke lepiej zainwestowac w szczepienie zeby dziecko nie cierpialo, po drugie ona nie ma miejsca zeby sie wkluc.
We mnie sie zagotowalo Tz jej powiedzial ze my bylismy szczepieni tym systemem i jakos zyjemy a co do miejsca wklucia ... "A to teraz dzieci maja inna budowe anatomiczna niz kiedys?"

co do skondensowanych ja jestem przeciw ale to tylko moje zdanie. Wole troche placzu niz takie skutki jak ostatnio u nas w lodzi w C.Z.M.P. jak zobaczylam artykul i spojzalam na Julka to wadlam w taki paniczny placz ze on chyba sie nawet mnie wystraszyl..
co za baba,co ją to obchodzi , ma podac dobrze szczepionke ,nie jest od komentowania
Cytat:
Mam katar dzieci mnie zaraziły, gardło boli, no cudnie
zdrówka
ominelam ostatni dzien z poprzedniego watku i nie wiem co u was z tym szpitalem wyszlo, jestescie w domu tak?
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ja tam lubie zime i powiem szczerze ze tesknie za sniegiem.
Uwielbiam kiedy na dworze jest bialo, bajkowo tak magicznie

Mam jeszcze nie rozebrana choinke i nie moge sie zebrac zeby to zrobic. Jak ubierac uwielbiam tok rozbierac nie nawidze
ja w tym roku bardzo szybko chcialam rozbierac choinke bo tylko miejsce zajmowała a Michas ma mate i lezczek w salonie
Cytat:
Czekam na odp bo mam jej dzis jechac pomoc bo mino ze ma w domu meza przyjechala siostra i mama to lipa
u nas zaczal odbijac po ok 2 tyg

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 10:45   #470
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja piorę w proszku Dzidziuś i jest ok. Miałam próbki balsamu do prania i jakieś rewelacji nie widziałam.
U nas tez poczatkowo bylo ok ale niestety Julek sie na niego uczulil. Na calym cialku oprocz tyleczka (bo pod pampersem) mial czerwona wysypke. Do tego doszly suche placki na lokciach i kolankach. Rozmawialam z neonatologiem i pierwsze o co zapytal to w czym piore. Jak uslyszal o Dzidziusiu to zlapal sie za glowe i powiedzial ze jak przychodza do niego dzieci czerwone jak pawiany to wiadomo ze ubranka prane w Dzidziusiu. Mowil ze juz zwykly Vizir lepszy. Powiedzial ze najmniej uczulajacy jest Jelp ale ze mialam jeszcze Lovele to wszystko w niej wypralam. Wysypka zginela, zostaly suche lokcie i kolana ale juz nie tak bardzo jak wtedy. Zdziwilam sie bo w testach Sroczki Dzidzius wypadl lepiej niz Lovela ale lekarz z 30letnim doswiadczeniem chyba wie co mowi. Zreszta, w naszym przypadku mial racje...
Nastepnym razem kupie mleczko Loveli skoro lepiej sie wyplukuje a jak nadal beda suche lokcie to probuje prac w zelu Jelpa.

Edytowane przez pszczoua
Czas edycji: 2014-01-17 o 10:47
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:45   #471
policzanka
Wtajemniczenie

motylku-

karolson skoro stęka to znaczy ze chyba te gazy jednak męczą..niech próbuje rozne pozycje do odbijania.nam najbardzie pomagało przelozenie przez kolano..albo trzymanie pionowo i pochylanie sie do przodu tzn taki skłon jak sie chinczycy witaja.
Stary 2014-01-17, 10:49   #472
pszczoua
Zakorzenienie

Julek spi, ide odsniezyc samochod i zalozyc na niego plandeke bo w zeszlym roku zamarzaly mi drzwi z przodu a nie usmiecha mi sie teraz wsiadac tylem skoro Julek w foteliku
Stary 2014-01-17, 10:49   #473
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie do Was: 5 marca mamy szczepienie na zółtaczke,babka mowi ze w ten sam dzien mozna zaszczepic na pneumo (koniec 6 misiącawypada wtedy)osobiscie wolalabym miec przerwe pomiedzy szczepieniami czy mogłabym wiec na pneumo zaczepic w 7 miesiącu?

chodzi mi o to czy pneumo trzeba zaszczepic tylko w tym 6 miesiącu czy mozna pozniej-jest jakis przedział?
fobrze ze spytalas bo mnie tez to interesuje

Cytat:

eh mnie tez czasami kloje
jeszcze nie bylam na wizycie bo ciagle albo ja nie moge albo lekarza nie ma
ale moja blizna jest widoczna dosv mocno i dalen czerwona

Cytat:

moj odbijal od urodzenia

Cytat:

tez tak mam zasami

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:51   #474
Aaamelkaa
Zakorzenienie

u nas wieczory i noce ostatnio to masakra, jak kiedys Michaś chodził spać ok 22-23, później przestawił się na 23-00, a tej nocy zasnął o 2
jego sen wczoraj :
o 8 rano wstał
10 - 10:40 sen
na spacerze 1,5h snu
17-17:20 sen
19:45-20:15 sen
i nie spał do 2!!!!!
o 2 do 6 spał
pojadł 4o min i sen do 9

od 8 do 8, przez 24h,spał 8 h
nie wiem już co robić ,sił brakuje

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-01-17 o 10:55
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:54   #475
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mieszkasz na Pomorzu? U nas to samo
tak w Malborku dokładnie. Ty też chyba z pomorskiego, co? I chyba nawet na tej samej uczelni studiowałyśmy w Gd. (coś tam w k. kiedyś wyczytałam )
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:55   #476
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jak była taka malutka to tez nie za każdym razem odbijala wiec może nic się nie dzieje

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-01-17, 10:55   #477
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
to moja mała miała 35 cm glowke i była wypychana...lekarz rzucił mi się na brzuch...:/
Kamil miał 37 cm też był wypychany przez lekarza i położną przez to miał krwiaka na główce i złamany obojczyk, a Emilka miała tylko 33 cm

Posprzątałam całe mieszkanie i gotuję sobie kompot z jabłek. Kupiłam wczoraj pierwszy raz selera naciowego później mi ręce tak strasznie śmierdziały i nie mogłam ich domyć nigdy więcej.

Mam dziś księdza (kolędę) mojego małża oczywiście nie będzie, bo on niewierzący Kamil w szkole i wychodzi na to, że sama z Emilką będę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 10:59   #478
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Może to tylko ja taka dziwna, ze mi się z tym nie spieszy. Z jakiegoś powodu zalecenia są "po 4 mu". Dla "chce" nie dawałabym wcześniej...
Ja się trzymam etykiet i już.
Stary 2014-01-17, 11:01   #479
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
u nas wieczory i noce ostatnio to masakra, jak kiedys Michaś chodził spać ok 22-23, później przestawił się na 23-00, a tej nocy zasnął o 2
jego sen wczoraj :
o 8 rano wstał
10 - 10:40 sen
na spacerze 1,5h snu
17-17:20 sen
19:45-20:15 sen
i nie spał do 2!!!!!
o 2 do 6 spał
pojadł 4o min i sen do 9

od 8 do 8, przez 24h,spał 8 h
nie wiem już co robić ,sił brakuje

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Moja jak była taka malutka to tez nie za każdym razem odbijala wiec może nic się nie dzieje

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
mój tez nie odbijał jak był mały ...dopieo teraz tego potrzebuje bo inzcej jest wrzask ale i tak nie zawsze ...w nocy jak karmie to bez odbicia odkładam do łóżeczka
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:02   #480
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Janek ma zatwardzenie. Nie wiem czy nie po marchewce. A wypił dość sporo herbatki...

Jejku jak ja nienawidze jak jest taka bogoda jak dzisiaj.Słonecznie. Leb mnie boli, a moje dziecko roznosi i jeczy bo nie wie co ze soba zrobić, nie może pojsc i pobiegac i rozladowac energie. Wczoraj padal deszcze i byl grzeczny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości