|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
hej, u nas nocka zarwana, Mala obudzila sie o 3.30 i wcale nie zamierzala isc spac usnela dopiero o 5.15
Paniczka ja kupilam i kubek niekapel - tez nie lapie, i kubek Doidy i tez nie idzie ![]() Ewel bardzo wspolczuje ![]() Agatka i jak nocka? Tz wykorzystany?? Natalka - dziekuje za opinie ![]() Ja w ciazy mialam 3 albo 4 usg na NFZ reszte robila prywatnie badz w szpitalu w naglych przypadkach, jedynie gin na wizytach przykladal detektor.. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- aa my uzywamy chusteczek nawilzajacych z Netto sa super ale tylko te zielone
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
![]() moja szwagierka używa chusteczek BAMBINO... a bratowa używa tych z lidla
|
#483 |
|
Konto usunięte
|
na czczo mam w normie, ale po tabletce rosnie 17 razy zamaist 6 i nie wiem czy to coś zonacza??
|
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nigdy nie robilam po tabletce raz tylko na czczo, a skad masz tabletke?
|
|
#485 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz na szczęście je już coś poza mlekiem, bo wcześniej, jak nie chciał pić, to siwiałam licząc te mililitry... A co do mamy: Miała nakarmić kiedyś Młodego, dać mu brokuły, ja na zakupach. W sklepie telefon: te brokuły śmierdzą, Mały płacze, czy ona mu może dać morelki ![]() Wczoraj: ma mu dać jabłuszko z morelkami i bananami (słoiczek, który sama kupiła kiedyś na promocji). Telefon: on się cały trzęsie po tym, czy ona mu to może dosłodzić ![]() Mówię, że ja nie słodzę. Po całej akcji sms: zjadł wszystko bez słodzenia, ale ona się już nie dziwi, czemu to było przecenione... ![]() Tak, że tego.... ![]() Te 360, doidy, to pieśń przyszłości dla nas, ale pooglądam ![]() Cytat:
Bambino są przeokropne, śmierdzą na kilometr (tj. niby pachną, ale ja nie mam takich perfum mocnych nawet:/). Lidlowe za to rządzą absolutnie! |
||
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Mi również bambino śmierdzą.Dobre są chusteczki z dady.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Na tym blogu fajnym ostatnio dobrze oceniła chusteczki z Auchana. Rzeczywiście skład super. Bo większość chusteczek mokrych to same konserwanty prawie...
http://www.srokao.pl/2013/10/auchan-...nawilzane.html |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój drugą butelkę, tj. drugi smok tylko gryzie. coś tam czasem wygryzie, ale to na zasadzie gryzaka a nie picia. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654247]ale ona się już nie dziwi, czemu to było przecenione... ![/QUOTE]nie mogę "starszego pokolenia" i idei dosładzania w ogóle to szukam kaszki idealnej. ost. tu na wizażu naczytałam się złego o Holle i już nie wiem co mam dawać. ale w ramach eksperymentu kupiłam Bobovitę (jaglano-pszenno-orkiszowa, bez cukru). dostał dwa razy (wczoraj nie chciał zjeść... dorobiłam Holle i zjadł jak zwykle). chłop powiedział, że on tego słodziku dojadać nie będzie i trudno, mam wrócić do Holle. jakie kaszki dajecie??? Monika, Ty chyba Hippa, tak? tylko ja nigdzie (ani w Ross, ani w Kaufie jej nie widzę...) tylko ja mleczną potrzebuję.
|
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje - jutra jade do Auchan wiec kupie jedna na probe ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Paniczka ja tylko i wylacznie Holle - jaglana, 3 ziarna, ryzowa, owsiana, orkiszowa - tej ostatniej jeszcze nie probowala pewnie jutro jej zapodam... Perse niezla masz mame ale powiem Ci ze moja Toska nie przepada za brokulamai - moze tez jej smierdza
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Perse a Twoja mama to agentka... moja wychowała 2jkę dzieci mojego brata także ma wprawę i wiem że kiedyś będę mogła liczyć na jej pomoc i jej zaufać że dziecku krzywdy nie zrobi...bo z teściami bym nie bardzo zostawiła
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-01-17 o 12:08 |
|
|
|
#491 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy następnym szczepieniu mam zamiar spytać lekarki o gluten, żółtko i mięso. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A moja mama... można by epopeję napisać ![]() Pierwsze, co robi, jak przychodzi do Małego, to go doubiera - bo ja zawsze za słabo go ubiorę. Potem, jak już wracam do domu, to słucham, co znowu robię źle i co mam źle w mieszkaniu, np. że mam wszędzie za ostre światło albo za dużo rzeczy w pokoju Małego, przez co jest kurz i Artur kaszle albo że śpi na za twardym (tj. na materacu...). Kiedyś strasznie się tym przejmowałam, płakałam, ale teraz już wszystko to dzielę przez dwa. Ona po prostu ubóstwia Arturka, ale wykminiłam w końcu, że punkt widzenia rodzica jest i zawsze będzie inny niż punkt widzenia dziadka. Więc wysłuchuję jej, dobre rady biorę do siebie, a tymi na wyrost aż tak się już nie przejmuję.. |
|||
|
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas pediatra mowila tak: zoltko co drufi dzien, i tak samo z miesem - na przemiennie, ryba dwa razy w miesiacu (ze wzgledu na zawartosc rteci)
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44652315]U nas noc masakra. Artur poszedł spać dopiero o 23, bo moja mama (ja byłam na zakupach) położyła go na drzemkę o 20 I budził się co pół godziny z płaczem...Poza tym nie chce pić nic poza mlekiem, a i mleka czasami nie chce :/ Masakra, nie wiem już, czym go dopajać, czym ma popijać te swoje posiłki... Kupiłam mu niekapek, ale czy ja wiem, czy on będzie wiedział, co się z tym robi [/QUOTE]mama genialna my o 20 kładziemy już na całą noc.J. też miał czas, że nie pił nic. najpierw nie chciał bo nie tykał wody, potem pił tylko rozcieńczony sok śliwkowy albo mój kompot jabłko-śliwka, nic więcej. później znowu nie chciał pić niczego, teraz pije domowe soki malinowe mocno rozcieńczane. generalnie jest bardzo wybredny jeśli o picie chodzi. jeśli wypije małą butelkę w ciągu dnia to jest dobrze. jak bardzo spragniony to i wody trochę wypije, a nie raz nawet soku nie chce. niekapka nie kuma, tzn kiedyś wiedział już o co chodzi, jakiś czas pił, ale potem mu się odwidziało, bo z butli jednak łatwiej się napić, więc niekapki stoją w szafce. doidy też nie pasuje bo furiat rzuca wszystkim, odpycha, cierpliwości za grosz, a jak już zechce się napić to krztusi się bo nie umie małego łyka wziąć (o dziwo jak był dużo młodszy to przez krótki czas popijał coś z doidy), mamy jeszcze bidonik ze słomką, ale tego za nic nie tknie i nie rozumie. dajesz mu pić po posiłkach czy między? u nas po posiłku picie nie przejdzie, J. jest na tyle napełniony, że nie tknie picia, jak już to właśnie między posiłkami, a tak na prawdę najwięcej wypija po spaniu. budzi się, daję mu czas na porządne rozbudzenie, jak widzę, że się kręci i nie chce leżeć w łóżeczku biorę na kolana jak leżał, owiniętego kołderką i daję pić, nawet jeśli za 5 minut posiłek, zawsze i wypije trochę i zje wszystko. |
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktor pije z rurku, mamy bidon z canpola (ponoc rurki zdrowsze niz kubki nie kapki dla aparatu mowy)
On powinien sie juz powoli uczyc pic ze zwykłego, ale z jego zamiłowaniem do rozlewania i ciapania sie w tym to chyba jeszcze z nauką poczekamy.... Mamy skierowanie do neuro, z racji tego ze on ma 18mcy i nadal nie chodzi (tzn jak ma humor to nawet przejdzie z pokoju do pokoju, choc od dwoch tyg sie cofnął i nie chce) termin ma na 14 kwietnia ( w pozostalych terminy na czerwiec) jak nie ma problemu to do kwietnia zacznie chodzic, a jak ma to kolejne 3 miesiące w plecy, no i idziemy za tydzien prywatnie oczywiście :/
|
#495 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeśli nikt nie zauważył, znaczy że miał lekką i cichą śmierć. Po prostu zasnął.Cytat:
ja też, właśnie ok. 17 stycznia miałam owulację... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654778] wykminiłam w końcu, że punkt widzenia rodzica jest i zawsze będzie inny niż punkt widzenia dziadka. [/QUOTE] W końcu od tego są dziadkowie, zawsze relacja rodzice-dzieci i dziadkowie-wnuki jest inna kto z nas nie lubił, jak rodzice zakazywali, a dziadkowie pozwalali i rozpieszczali? ![]() Genetyka mam już za sobą. Dziwny facet, taki prawdziwy genetyk-profesor, w okularach, łysiejący, w białym fartuchu wprawdzie o bardzo dalszą rodzinę nie wypytywał, tylko nie wiem po jakiego grzyba tak go zainteresowała hemofilia mojego bratanka ![]() Zapisałam się do hematologa, no i korzystając z okazji objadłam swojskim sękaczem ![]() I zakupiłam zachwalaną przez Was kawę, była w mojej biedronce
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Panika, Perse, Kunia A może spróbujcie kubka ze słomką? Logopeda mówiła, że można próbować podawać od 8 ms, podczas picia ze słomki ćwiczą się mięśnie, które potem są używane do mówienia u jest dziecku ponoć łatwiej. Ja się bałam wprowadzenia tego kubka, ale Stasio się nauczył drugiego dnia. A wiecie, że był z tych które nic nie pił nawet w upały.
A co do kaszki to czasem daję herbatnikową z BD, nie ma w składzie cukru. Ewel Przykro mi Mlebidakin Ja nie mam pojęcia co oznacz ten wynik, ale najpierw przed wizytą poczytałabym coś na ten temat Wika I jak Ci idzie odkawowywanie w pracy Znalazłaś jakąś alternatywę dla kawy?Zeberko Ja dziś się zważyłam i się załamałam.. Ważę więcej niż przed porodem ze Stasiem, pewnie i ja będę musiała przejść na jakąś dietę
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654247]A co do mamy:
Miała nakarmić kiedyś Młodego, dać mu brokuły, ja na zakupach. W sklepie telefon: te brokuły śmierdzą, Mały płacze, czy ona mu może dać morelki ![]() Wczoraj: ma mu dać jabłuszko z morelkami i bananami (słoiczek, który sama kupiła kiedyś na promocji). Telefon: on się cały trzęsie po tym, czy ona mu to może dosłodzić ![]() Mówię, że ja nie słodzę. Po całej akcji sms: zjadł wszystko bez słodzenia, ale ona się już nie dziwi, czemu to było przecenione... ![]() Tak, że tego.... [/QUOTE]niezła mama ja niby tłukę swoje poglądy non stop, większości mama przestrzega zostając z J., ale nie zawsze. jak nie było nas wieczorem i moi rodzice kąpali to w małej ilości wody, bo dużo ciepłej szkodzi na serce.. poza tym dziecko nie potrzebuje dłuższej kąpieli tylko szybkiego mycia, nie raz słyszałam jak mi go tak ubierzesz to z nim nie wyjdę, jak nie dałam czapki kiedyś tam to przykryła mu głowę tetrą na spacerze, itp.Cytat:
tak na prawdę daję teraz wszystko, mam spore zapasy: czyste holle, mleczne hippy, nestle, bezmleczne nestle. unikam jedynie bobovity i ogólnie kaszek w saszetkach, choć J. miał mleczną bobovitę owsiane śniadanko, ale słodkie to i nie bardo chciał jeść, teraz się przyzwyczaił i wcina wszystko. jak mam czas to sama coś robię, ostatnio gotowałam mannę na wodzie z owocami i dodałam mm, tylko z tym się schodzi jednak i ciężko dobrać proporcje, odpowiednią ilość. chciałabym dać mu suszone owoce do kaszki ale nie wiem gdzie kupić dobre
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dalej tak jak wstałam to się praktycznie nie ruszyłam z miejsca. a muszę się ogarnąć prze wizytą mamuski i cieżarówki czym depilowałyscie linię bikini w ciąży? dla mnie to zmora, tylko wosk mi odpowiadała, ale teraz się boję. wylicytowałam dzisiaj zestaw ksiażek dla przyszłych rodziców. 5 ksążek za 55 zł z przesyłką
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej!
Dzisiaj troche deszczowo, troche śnieżnie, wiec tylko pól godziny na soacerze byliśmy, myślałam ze Tymon resztę dośpi sobie w domu( a ja znow jak człowiek zjem obiad, umyje glowe, zrobię cos z twarzą Dzisiaj na 16 jedziemy na USG, eypadaloby wyglądać )Ale gdzie tam... Lozeczko w dzien parzy! Ja: cżemu to dziecko w dzien nie spi? Mąż (bez chwili zastanowienia): bo je! Pani, te zatyczki od lovi sa prawie identyko jak kubeczek do karmienia medela. Taka większa wersja. A doidy czemu przez net nie chcesz? My mamy doidy w kolorze butelkowej zieleni. Kupiłam u babki od chust. oczywiscie plany używania kieeeedys tam, ale zaoszczędzone koszty wysyłki ; ) Perse-babcia bombowa! Jestem ciekawa kiedy sie odwaze zostawić Tymka z któraś z jego babć. Obawiam sie ze długo nie
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-17 o 13:11 |
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Monika A może do takiej mannej na wodzie jak już dodasz mm to dodaj domowe maliny
Stasio to uwielbia |
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Pani co jest złego w kaszkach Holle?
My dzisiaj oprócz bioder robimy USG głowy, kurccze, zacżynam sie stresowac Moze tez brzuch sie uda, jesli przez plaster nie przeszkodzi
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-17 o 13:06 |
|
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyniki za ok. 3 miesiące.
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654778]Więc wysłuchuję jej, dobre rady biorę do siebie, a tymi na wyrost aż tak się już nie przejmuję..[/QUOTE] Masz bardzo zdrowe podejście ![]() Cytat:
![]() Kubek u nas też często łóżeczko w dzień parzy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Mam pytanie do mamusiek, ktore butelki macie i polecacie? Ja wybralam takie oto i nie moge sie zdecydowac, ktore mam kupic 1. http://allegro.pl/philips-avent-bute...863183112.html - do tych chyba na poczatek trzeba dokupic smoczek 0+?? 2. http://allegro.pl/butelka-260ml-smoc...853307865.html 3. http://allegro.pl/butelka-antykolkow...863246203.html 4. http://allegro.pl/2x-240-ml-2pack-dr...853049584.html Planuje od poczatku kupic pojemnosc 260ml, a potem tylko dokupowac smoczki z wiekszym przeplywem Jeszcze kwestia smoczkow. Koniecznie chcialam kupic Avent Soothie, o takie, https://www.google.pl/search?q=Avent...9%3B1600%3B821 , bo slyszalam ze sa najlepsze dla maluszkow, ale nigdzie nie moge ich dostac. Na all nie ma, w sklepach tez nie.. Moja kolezanka ma przywiezione z USA przez siostre i bardzo sobie je chwali Jakie smoczki uspokajajace polecacie?? |
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#507 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654778]Pewnie jak nie będzie chciał kotleta, to dostanie czekoladę [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() ale zakupię. najwyżej poczeka. Cytat:
![]() (w ramach rozpieszczania t. dała ostatnio T. tort czekoladowy "bo patrzył"; nawet nie chce mi się pisać co się działo )Wederka, dobrze, że już masz za sobą wizytę ![]() ale bym zjadła prawdziwego sękacza... takiego z Podlasia...
|
|
|
#509 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza Widzę, że chcesz antykolkowe butelki.. My od samego początku byliśmy na Brownie, do dziś pamiętam mozolne ich mycie i parzenie. Potem udało mi się kupić angielskie butelki Avent, po ponad roku używania są w stanie dobrym plus. Wymieniałam tylko smoczki. Potem naszło mnie znowu na jeszcze jedną butelkę i tu klapa. Tej trzeciej prawie nie używałam a zszarzała okropnie i jakby kamieniem zaszła, wyrzuciłam ją.
Może spróbuj ze zwykłymi butelkami U nas problemu kolek nie było wogóle, w sumie nie wiem czemu kupiłam takie butelki.A smoczki to tylko Lovi |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Kupiłam małemu trzy komplety zwykłych białych bodziaków (krótki rękaw i bez) oraz rampersy z żyrafkami. Ale za to mama prosiła żebym jej coś na prezent dla znajomej znalazła, no i wygrzebałam 5 sztuk pięknych różowiutkich i białych body z różyczkami.Cały komplet za 16zł...
[/QUOTE]
jeśli nikt nie zauważył, znaczy że miał lekką i cichą śmierć. Po prostu zasnął.