|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Witam
![]() Cytat:
|
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha, przypomniało mi się jak czekałam w poczekalni na USG genetyczne w 13 tyg. Moje mdłości osiągały wtedy apogeum. Naprawdę chciałam zrezygnować z tego USG i zostać w domu.... Siedzę sobie w tej poczekalni i próbuję się wprowadzić w jakiś trans mistrzów jogi, żeby wyłączyć wszystkie zmysły (głównie zapach :P) i nagle przychodzi taka paniusia w futrze po 50-ce. Zaleciało od niej strasznie takimi perfumami z bazarku, ale to tak nie przyjemnymi, że nawet gdybym nie była w ciąży to by mnie zmuliło. Siadła koło mnie. Ja jej daje znaki, że wali niezmiernie (czyt. wachluje się na potęgę, udaję, że mdleje).... I teraz hicior! Co robi babeczka? Wyciąga z torebki DEZODORANT W SPRAU!!!! I naparza: pod pachami, za uchem, miedzy nogami (!!!!), po stopach, w okół siebie, po innych pacjentach w poczekalni!!!!!!!!! No mnie wysztywniło, już mysłałam, że mnie będą wieźli do kostnicy a nie na badanie, ale na szczęście była moja kolej, więc weszłam do gabinetu. Kładę się na kozetce, zamieniam 3 słowa z lekarzem i... PUK PUK. Pielęgniarka otwiera, a tam ta BABA!!!!!!!!!!!! Że ona jest jakimś profesorem i przyszła coś tam skonsultować i się wryła do gabinetu... Ja już odleciałam..... |
|
|
|
|
#1083 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kasian Ty to jesteś Zuch Dziewczyna z tą glukozą ![]() Cytat:
Cytat:
1)Medela mini electric(ale bardzo drogi) 2)Lovi Prolactis 3)Avent z serii natural Na pewno będę szukać używanego na tablicy.pl. Cytat:
Także nie obwiniaj się za egoizm Fajnie napisałaś o tym karmieniu piersią,że to jest takie naturalne i tak trzeba do tego podejść a nie spinać się od razu i się stresować.Dzięki! Zapamiętam Twoje słowa![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiam się czy lepiej kupić emulsje do ciała czy do kąpieli? Witam Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty na 11:30 idę znowu poćwiczyć na fitnesie
|
||||||
|
|
|
#1084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok, a napisz proszę, który emolient jest najlepszy z tych znanych : Emolium, Oilatum czy Oillan
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam bym nie wytrzymala i zwrocila Jej uwafe jak wyciagnela dezodorant. Ludzie to nie mysla ![]()
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi czy ten sterylizator to konieczność? Czy to daje coś więcej niż wyparzanie butelek smoczków w garneczku z wrzątkiem? Ja gdzieś wyczytałam, że to kasa w błoto wyrzucona.
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupuję na wagę ciuchy, a u Ciebie na sztuki są ? cena średnio 25-50 zł w zależności od lumpeksu - w tym, w którym ja się zaopatruję w ciuchy dla siebie, to najwyższa cena dnia to 53 zł, ale ciuszki niemowlęce sa małe, lekkie, to kilka zł płacę za sztukę nie biorę wtedy bodziaków, bo to najtańsze i wiadomo, nieraz nie opłaca się, ale sukienki, bluzeczki, spodenki - to kosztuje ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ja bym chyba tam puściła pawia
|
||
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
niedawno wstalam... jem sniadanko i planuje wolny dzien. Chce ogarnac pokoje, zebrac pranie, upiec muffinki i was nadrobic... ale to pewnie po poludniu... Teraz zmykam na kawke... KASIAN brawo za glukoze... zuch z ciebie. PALLAS RILL mialas przygode z pania profesor w poczekalni... Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- MONIJA nie smutaj. zobaczysz dzis bedziE lepiej! 3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty... Mikego dnia Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1091 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z których korzystałaś przy MM? Bo mimo dokarmiania pięknie dociągnęłaś do 10m ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ręce muszą być czyste...zdaje sobie sprawę, że to moja wina, bo mam ☠☠☠☠☠☠☠ca na tym punkcie! Nawet czekolady nie obliże tylko biegnie myć ręce ![]() Także można nieświadomie skrzywić dziecko ![]() ![]() Cytat:
Pięknie to napisałaś! Od 3 tygodnia do 9 karmiłam ściągniętym moim i dokarmiałam MM, ale nie udało mi się już rozbujać laktacji, bo dziecko nie ssało z piersi. Rozleniwił się! A sam laktator tego nie zrobił. Jednak wiem, że nerwy i stres był głównym powodem porażki. Teraz, jak już kiedyś pisałam podchodzę lajtowo, mam zamiar karmić piersią, ale bez stresu Cytat:
Ja nie posiadam mikrofali i na pewno nigdy nie kupię Na pewno bym nie podgrzała w tym mleko dla dziecka. Cytat:
za glukozę!Ja też nie rozumiem czemu to badanie takie straszne
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2014-01-17 o 10:47 |
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1092 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Kasian dzielna dziewczyna z Ciebie ![]() Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję rozpoczętych tygodni! Cytat:
![]() Robię dzisiaj na obiad smażoną rybkę z frytkami i kapustą kiszoną. Mniam mniam! I chyba zrobię ciasto - kostki kokosowe!!!
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a jeszcze co do podgrzewaczy to podpytam czy te z allegro w cenie 30-50 zł sa warte kupienia ?
bo masa takich mi wyskakuje,bezfirmowych
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa mi pęka i nie wiem już co to Dziękuję za odpowiedź Jedna rzecz mniej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() córa bedzie o 13.30 więc tez nie poszaleje bo juz 11 prawie a zakupów nawet nie mam... mało tego siedze w piżamie z nie umytą głową i dla takiego lenia jakis pomysł na szybko obiad macie ?? ![]() Cytat:
jak brak mi weny na pieczenie a mam smaka na coś słodkiego to pieke sernik to chyba najszybsze,albo babka
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczyny
ja tylko na chwilkę, bo Iga rozrabia dziś od rana na całego że oczy w koło głowy muszę mieć ![]() co do sadzania na kibelek Nikii, to Idze nieraz uda się zawołać, ale często ją sadzam sama i to wychodzi tak mniej więcej co godzinę lub dwie .. raz zrobi raz nie, no niestety trzeba sie poświęcić i tego pilnować, jak idzie spać ( najczęściej koło 12)to śpi około 3 godzin (wtedy nie przesika pieluchy jak śpi i od razu potem też idziemy na kibelek) .. i to za długo bo potem chodzi spać po 21 a ja jestem padnięta. ![]() Madziuuula no jest oszczędność pieluch i to spora ale to nie jest tak że już ich nie używamy, bo Iga cały czas w ciągu dnia ma pieluchę i niestety jeszczę ją przesika, ale kupkę zawsze zawoła i już dobry miesiąc nie zrobiła w pieluchę a to mnie bardziej cieszy niż siku bo jak wiadomo więcej babrania ![]() ale spokojnie dojdziemy do wprawy, kiedy będzie wołać cały czas ja myślę , że spokojnie ma jeszcze czas, chciałam ją aby wcześniej zaznajomić z kibelkiem, żeby się poźniej nie bałakasiab91 ja nie miałam sterylizatora, wyparzam w garnuszku z wrzątkiem Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2014-01-17 o 10:54 |
|
|
|
#1098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
Jezuuuuuuuuuuuuuuniu, przeczytałam te opinie o chusteczkach i się załamałam...idę sobie popłakać! Człowiek to jednak głupi jest!
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię babkę dla męża Tylko wyjść muszę po mąkę i margarynę.
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Mój Kacperek sie właśnie rozszalał
bo czuje jak sie wierci i tak delikatnie mnie smyra
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! Edytowane przez monijaaa Czas edycji: 2014-01-17 o 11:23 |
|
|
|
#1102 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ufff.. Nadrobiłam i nawet pocytowałam co nieco
![]() Cytat:
No na pewno.. Sale, sprzęt, u nas inaczej to będzie wyglądało.. Cytat:
Brawa za porządki.. Ja czekam na szafę, do której wszystko będziemy pakować.. Cytat:
Ja z zadyszką jeszcze nie, ale wolniej chodzę. Ja najbardziej męczę się przy przekręcaniu z boku na bok.. Cytat:
Będzie najpiękniejsza na świecie, zobaczysz ![]() Cytat:
Muffinka90 – brzuszek piękny.. Chyba tylko ja mam rozlewający się na boki bęben.. ![]() Aldrin – gratulacje chłopca ![]() monijaaa – głowa do góry, będzie dobrze. Cytat:
Pocieszyłaś mnie Mnie to czeka w następnym tygodniu....Lucynka, justiwi – gratuluje tygodnia ![]() Cytat:
Trzymaj się.. Oby to cholerstwo Cię puściło.. Cytat:
Pallas – też się trzymaj.. Cytat:
Spodobały Ci się? Cytat:
Z ziemniakami i marchewką z groszkiem, bo kapusty kiszonej nie mam, a nie chce mi się wychodzić do sklepu ![]() Ze słodkości też bym coś zrobiła.. A co to te kostki? Jak robisz? Cytat:
Może naleśniki zrobisz? Albo kluski z serem Dziś będę dzwoniła do położnej, która prowadzi szkołę rodzenia na NFZ. Powiedzcie mi czy ja jakieś formalności muszę wypełniać? Żebym miała ją za darmo? Do tego ta położna pracuje w szpitalu, w którym planuję rodzić, więc mam nadzieję, że to wypali U mnie dziś trochę śniegu napadało, ale obawiam się, że popołudniu nic z niego nie zostanie i będzie chlapa... Jak mi się nie chce robić obiadu.....
|
|||||||||||
|
|
|
#1103 |
|
Wtajemniczenie
|
A więc byłam u mojej pani doktor, wypisała mi pilne skierowanie na cito, bardzo się przejęła...
Poszłam na IP, ku mojemu zdziwieniu przyjmował pan doktor który mi zrobił USG w środę więc ucieszyłam się że pewnie mnie przyjmie itp No ale myliłam się i to bardzo.... Zaprosił mnie do gabinetu, stwierdził że mówił mi żeby USG zrobić za 2 tygodnie czego ani ja ani mąż nie słyszeliśmy, że moja pani ginekolog jak chce mnie na cito kierować to niech daje skierowanie do szpitala a nie na USG. Chciałam się oczywiście zapisać za te dwa tygodnie, ale nie ma już terminów, więc powiedział żeby zapisać się tam gdzie miałam ostatnie usg!!! To po jaką cholerę kazał przychodzić mi na IP bo jest tu lepszy sprzęt bo na tym, na którym robił w środę badanie nie pokazało mu wszystkiego?? Zachował się jak mega gbur, co innego mówił mi i mężowi a co innego gdy weszłam sama i były z nim pielęgniarki! Więc idę na USG prywatnie w poniedziałek, do BORAMED, do dr. Grzybowkiego a tak jak zapisałam się na 5 lutego wczoraj, to idę też tylko na tą głupią IP.
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
Paulka to Wam namieszał..
wiesz ja jak jestem z mężem to tez lekarz jest inny co innego mowi itp,a jak wchodze sama jak meza nie ma to dosłownie gbur Myskao nalesniki i nic słodkiego u nas na obiad nie przejdzie.. dobra spadam się ogarnąc może jeszcze coś wymyśle
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-01-17 o 11:39 |
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, jeszcze raz za wsparcie i brawa za glukozę, ale naprawdę to badanie nie jest takie straszne, gorsze jest to siedzenie 2 godziny, ja nie lubię takiej straty czasu, no ale raz nie zawsze
A i cytrynka jednak dużo dała w smaku Ok. 20.30 będą wyniki w necie to sobie zobaczę co tam wyszło ![]() Pallas, Boże, powiem Ci, że historia z cyklu mrożących krew w żyłach nie dałabym rady chyba, w sumie szkoda, ze jej nie tego futerka Ja tak jak Pallas wolę wykąpać w emoliencie niż potem babrać się oliwką My używaliśmy Oilatum Soft (teraz Baby) i się bardzo dobrze sprawdził ![]() KasiaB ja nie miałam sterylizatora, wyparzałam butelki zalewając je wrzątkiem po każdym użyciu, gotowałam raz na jakiś czas, potem w ogóle już nie gotowałam tylko wyparzałam, a teraz tylko myję płynem ![]() Muffinka, Magdi – też mam bzika na punkcie czystych rąk i Hania odziedziczyła nawet karmy psa nie dotknie, zaraz musi leciec do zlewu Magdi, Ty to w ogóle masz smaki – syrop Prenalen dobry, glukoza dobra Enfamil droższy podobno, chociaż ja nie wiem szczerze mówiąc ile kosztują inne mleka nie interesowałam się tym nigdy. My zamawialiśmy w necie po 10 puszek albo po 5 mniejszych i wychodziło tanio dosyć, ale teraz jak mamy zniżkę w Rossmanie i nie zużywamy tyle to kupujemy tam Ja też podchodzę lajtowo teraz do karmienia cycem, zero stresu – uda się fajnie, nie uda – nie ma tragedii ![]() Niegrzeczna naprawdę ogromne za naukę korzystania z kibelka Paulka, ale porażka z tym doktorkiem dobrze,że idziecie prywatnie ostatecznie Co do tych chusteczek do pupy to załamka szkoda, ze moich ulubionych nie ma w zestawieniu, ale porównam sobie składy U nas dzisiaj makaron oczywiście 100% durum zapiekany z twarogiem, cebulką, oregano, pieprzem i solą i na to chyba położę żołty serek to się ładnie rozpuści także obiad już prawie gotowy. Katar nie przechodzi, chodzę z białym nosem, bo po każdym smarkaniu muszę smarować cały kinol i okolice, bo bez tego ani rusz. Miłego dnia dziewczyny, czekamy na wieści z dzisiejszych wizyt |
|
|
|
#1108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzeczywiście gbur... ;/
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulka to trzymam kciuki za 5 lutego oby się wyjaśniło
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

papierochy non stop czuje, do tego dochodza intensywne perfumy starszych pan blee 
Bardzo bym chciala karmic piersia przynajmniej pol roku, ale wiem tez ze bede musiala czesto gdzies wyjsci odciagnac pokarm i zostawic w butelce. 

Z których korzystałaś przy MM? Bo mimo dokarmiania pięknie dociągnęłaś do 10m 
Od 3 tygodnia do 9 karmiłam ściągniętym moim i dokarmiałam MM, ale nie udało mi się już rozbujać laktacji, bo dziecko nie ssało z piersi. Rozleniwił się! A sam laktator tego nie zrobił. Jednak wiem, że nerwy i stres był głównym powodem porażki. Teraz, jak już kiedyś pisałam podchodzę lajtowo, mam zamiar karmić piersią, ale bez stresu
ale czy to jest zdrowe to nie wiem

Ja się strasznie boję o nosek jej. Na genetycznych byl taki duży

tego futerka
oby się wyjaśniło