|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Raczkami |
||
|
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ty robisz wszystko co leży w twojej mocy, na pozostałe nie masz wpływu..![]() Cytat:
Nie wiem co bym musiała zrobić, żeby się położyła na plecach - chyba gwoździami przybić ![]() Bo one są...najbardziej "naładowane" treścią. Szybko zmieniające się obrazki + muzyka i układ nerwowy malucha nie wyrabia. Mogą się pojawić spore kłopoty ze spaniem, rozdrażnienie, niemożność uspokojenia się - i tak dalej. Ja odkąd o tym wiem - to jeśli już oglądam - bo przecież sama cały dzień, czasem muszę coś włączyć bo bym ześwirowała - to zmieniam kanał na reklamach. Właśnie dlatego, że normalnie Amelki nie interesuje tv (nigdy nie włączam bajek) - a jak lecą reklamy kolorowe jakieś = dziecko znika z tępym wyrazem twarzy. |
||
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Wzielo Cie na wspomnienia...
A ja dzis sie dowiedzialam, ze sasiadka jest w ciazy. Domyslalam sie, ale dzis tz przekazal mi i az sie poplakalam i obiad spalilam. Trzymajcie ze mna kciuki za nich!! Mieli tyle niepowodzen juz a juz dziewczyna nie jest pierwszej mlodosci. |
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
u nas leci eska i Amelke interesują tylko 4 piosenki a tak nie ogląda;]
|
|
#4385 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
meneq ale usuwac by trzabylo listy tez z poprzednich watków
|
|
#4387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łezka się w oku kręci Cytat:
Co wygrałam? ![]() Cytat:
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
o dziś Kogel Mogel
dzięki Kiji;> pokochałam ten film![]()
|
|
#4389 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szoook i pięknie wybrnęliście z tej sytuacji ![]() Cytat:
właśnie miałam pisać, że Debrah ma sesję ale już sama odpowiedziała ![]() Cytat:
ale tak pozytywnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi się podoba ![]() ![]() Cytat:
a Amelka ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Michasiu wszystkiego najlepszego, zdrówka, samych pogodnych chwil i dużo dużo uśmiechu na twarzy i wszystkiego najlepszego dla Kubusia, mnóstwa radości |
|||||||
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy-http://www.skapiec.pl/site/cat/301/comp/4866292 taki
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Sto lat dla Michasia! Laurko pamiętam jak pisałaś o tych przepływach i że jedziesz do Bogucic i potem czekałam na wieści od Ciebie I spóźnione buziaki urodzinowe dla Darii i Oli ![]() Silver mam nadzieję, że wyniki w porządku ![]() Bokeh przykro mi, że z pracą tak nieciekawie. Fewciu ogromne kciuki, żeby wszystko Ci się poukładało. Zasłużyłaś na to jak mało kto! Ellmi, Meneq ale fajne filmiki Kurde, coś nie umiem się ogarnąć po tym szpitalu. Schudłam zaś prawie dwa kilo, słaba jestem, w domu pełno zaległej roboty, a Ewuni się wszystkie rytuały posypały i teraz najważniejszy jest cycek, nawet chlebek wyrzuca i leci do mnie. Ale jeszcze organizm jej się regeneruje to pewnie więcej potrzebuje uu także jej nie odmawiam. Bardzo podobał mi się ten tekst z bloga o kp w Mongolii. Czytałam mężowi i żeśmy się uśmiali, szczególnie na fragmencie o tym, że cała rodzina macha cyckami ![]() A słyszałyście o tym chłopczyku (zaś z Bytomia) co go matka pobiła? Ma 9 miesięcy i akurat jak byłyśmy w szpitalu to go przywieźli. Kurde, jaki kochany! I zaczepiali się z Ewą, taki bidulek mały. Moja Malizna od razu jak mnie nie było to płakała, a ten chłopczyk jak go zabrali do mamy to w końcu odetchnął
|
|
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A maluch podobno slodko spal, wiec pewnie nie odczul ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Yae jeszcze nie przytula. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Tez mnie to interesi... ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Jestes od dluzszego czasu i chyba znasz wszystkie udzielajace sie dziewczyny, prawda? Urodziny mozna zanotowac a waga urodzeniowa juz nie jest istotna (zawsze mozna dopytac) ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Srednio chce mi sie wierzyc, zeby ktos szukal... Ne bedzie listy w aktualnym watku, to moze nawet nie wpasc na to, ze byla kiedys. Mozna tez linki usunac albo nawet tytul nieco zmienic, zeby w wyszukiwarce trudniej znalezc bylo ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Buzi w czolko ;-) ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Nie ogladalam... |
||
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
mniaaaaaam
![]() nawet im sesje zrobiłam
|
#4395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- od Haneczki
|
|
#4397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj w ogole nie zwaza na TV, olewka zupelna ![]() Cytat:
zycie kochana, zycie trzeba sie bylo uczyc na biezaco ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- masakra! ze tez tacy lekarze lecza! |
|||
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinna dostać tabletki. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musiałabym prosić Was wszystkie o zgodę![]() Żałuję, że zabrałam głos w tej dyskusji. W sumie mnie to nie dotyczy, także tego... udajcie, że nie widzicie moich postów na ten temat
|
|
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza się zrobiła na forum
![]() Szybko szło u ortopedy do momentu aż wyszedł i miał przyjść inny. I nie było go przez 40 minut. Weszłam, krótka rozmowa, wysłał na rtg. I na zdjęcie z opisem czekałam jakieś 40-50 min. I kręgi mi się rozchodzą, mam ćwiczyć, chodzić na basen i do kontroli za pół roku. Byłam u fizjoterapeutów, pokazali jakie ćwiczenia mam robić i wsio. Ehhh ciągle coś z tym moim zdrowiem ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka !
|
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie, to o machaniu cyckami jest dobre, że nawet chłop machał swoimi ![]() odnośnie chłopczyka,bidulek malutki, tą matkę to tylko Cytat:
|
||
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam odebrać dziś wyniki. Nie jest najlepiej... na razie nie będzie żadnej operacji ale nie wiadomo co będzie za parę miesięcy... Nerka jest dalej powiększona. Dokładnie Wam nie opiszę bo musiałabym wypis ze szpitala wyciągnąć....Musi być kontrolowana. Za pół roku znów te badanie musi być powtórzone. Na początku marca znów na 3 dni do szpitala na usg (terminy na usg są dalekie dlatego musimy iść na 3 dni na oddział).......a na początku marca wracam do pracy i nie wiem jak to będzie......
Lekarka mówi że sporo dzieci z tego wyrasta dlatego na razie poczekamy co się będzie dziać z nerką. Ale są przypadki że dziecko musi być operowane. Ja się boję
|
#4405 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ona robi na 3/4 etatu, on na pół Cytat:
![]() A w Austrii "becikowe" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za nami kolejna przespana noc A dzisiaj miała tylko 40 minutową drzemkę przed 12, więc może pójdzie spać przed 20, to wrócimy już do normalnego trybu ![]() Byliśmy na małych zakupach - mleko dla Poli, pampersy dla Poli, bodziaki dla Poli (w Tesco 5cio-pak za 55 zł z F&F), 2 pary geterków dla Poli... Dla siebie kupiliśmy Świat wiedzy i gumy do żucia
|
||||||
|
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4408 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tv.... ja nie będę przesadzać. Od zawsze u nas włączone w dzień i nie zauważyłam żeby Daria była przez to rozdrażniona czy coś...nie ma problemów ze spaniem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-01-17 o 17:29 |
|||||
|
|
|
#4409 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejka
widzę że malutko nas tu. wczoraj robiliśmy morfologię i żelazo, żelazo ładnie podskoczyło mamy 40, potrzebne min 60 więc dalej bierzemy, wiecie ile miała wcześniej? 9, tak 9. dziękuję Bogu że lekarka się domyśliła żeby zrobić badanie. morfologia chyba dobrz, tak się ucieszyłam z tego żelaza że podskoczyło że zapomiałam się dopytać ale nic nie mówiła więc chyba ok. Gardełko nasze też ok. jakaś wirusówka, dobrze że odstawiłam to żelazo bo pewnie by się rozwinęło coś mocniejszego, mówiłam lekarce ze zauważyłam że jak coś zaczyna się z gardłem i nie odstawię żelaza to szybko przechodzi na migdałki, jak odstawiłam -2 razy złagodniało to tak się na mnie patrzyła jakby niedowierzała, ona twierdzi że nie ma potrzeby jak nie przyjmuje antybiotyku, ale ja wiem swoje i wiem jak reaguje moje dziecko, więc robię wg siebie ![]() zostaję jeszcze u rodziców bo muszę jeszcze zarejestrować się jako bezrobotna i podpisać za tż pita ;-) urodziny robimy za tydzień na prośbę cioci i babci- czekają na kasiorę dzieci tak się ucieszyły jak przyjechaliśmy, od razu się ściskały i całowały, lenka tak się rozgadała z tej radości, wręcz krzyczała ze nikt by nie powiedział ze boli ją gardło, sama się dziwiłam. zaczęła ganiać Alicję i ją przytulać- ciągnąć do siebie ;-) a ja za nimi bo by się stłukła tak szybko nogami przebierała. Wczoraj siostra z Alicją były ze mną u lekarza bo Tż wziął samochód, trochę musiałyśmy poczekać i Kasia z małą poszła piętro niżej do sklepu, wracały dziewczynki się zobaczyły od razu rozłożyły ramiona i taka radość (na głos) spotkały się od razu przytulańce, kobietki się patrzyły i śmiały z nich że tak się kochają. wniosek taki że dzieci w podobnym wieku lepij się wychowują. czy wam też tak grasują jelita? bo ja niekiedy- ostatnio często czuje ruchy jak w 6 msc ciąży okres miałam, cycki mnie nie bolą a to była pierwsza oznaka za każdym razem, brzuch tak jakby troszkę mniejszy, ale ostatnio aż zwątpiłam i testowałam I kreska ;-)---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|
#4410 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sloiczkach sa ale jak pieklam sama to tez Jej dalam plula a jak upieklam golonke to az piszczala zeby Jej dawac bo smakowalo Jej tak ale jak Jej robie to drob tylko i ryby cieleciny nie moge tu dostac wolowina nie wiem jak zrobic Cytat:
ogladalam kiedys program jak polakom 2 dzieci zabrano i ich rozdzielili kazde poszlo do innej rodziny zastepczej o jajas ☠☠☠☠☠☠☠y czy plotki jakies Cytat:
Cytat:
bardzo rozrzutny jest jest od poczatku jak sie znamy oby juz taka zostala na zawsze Cytat:
Cytat:
tak musisz myslec kontrolowac badac owszem ale tak masz myslec i tak bedzie |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

, tak mi się to z Wami skojarzyło
Chyba, że to tylko ja
widzimy, widzimy, ale czasem nie wiadomo, jak pomóc
oby taka odmieniona została

W wozku dalej grzecznie jezdzi i w ogole cudowną córeczkę i mam i tak mi wstyd jak nieraz sie złoszcze na nia

Ona robi na 3/4 etatu, on na pół
A dzisiaj miała tylko 40 minutową drzemkę przed 12, więc może pójdzie spać przed 20, to wrócimy już do normalnego trybu