|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Ramona zadzwonilam wczoraj do endokrynologa i powiedzial zeby kontynuowac nadal 0,75 eutyroxu, ze pomimo ze tsh jest ponad 2 to po 5tym miesiacu juz jest wszystko wyksztalcone...mam zrobic badanie za miesiac
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale czego się nie robi dla dziecka ![]() aha, a tych problemów z karmieniem to strasznie współczuję.. musiało Ci być strasznie ciężko w takiej sytuacji.. ja też jestem strasznie uparta na karmienie piersią, nie biorę w ogóle pod uwagę mm, więc pewnie bym szalała, jakby nie szło
Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-01-17 o 14:08 |
|
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Niki - super , że wszytsko ok
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie lyczkami ![]() No mialam okres zalamania, bo co ze mnie za matka, ktora nie moze nakarmic wlasnego dziecka, ale mi przeszlo mm naprawde ma duzo zalet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
ale żeście nabazgrały jak zwykle gaduły
![]() Ilkas no właśnie zawsze miałam obiadki w temp. pokojowej , nie wiem czemu tak długo się grzały? beatusia gratuluję synka i udanej wizyty ![]() Nikii super, że wszystko miałaś sprawdzone kasian dobrze, że już badanie glukozy za Tobą, ja jestem ciekawa czy będę mieć to badanie zlecone w ogóle ![]() Boże.. gdybyście wiedziały jak moja walka z karmieniem wyglądałą, dzień w dzień męczyłam jednego cycka laktatorem, drugiego cycka ręka i ręcznie odciągałam bo szybciej nieraz mi to szło , moje cycki wyglądały jak flaki, ale w sumie teraz nie jest najgorzej więc opłacało się, ale w sumie Igę karmiłam tylko 5 miesięcy jak miałam podać Idze mm to miałam łzy w oczach ( głupia ja ) a to było mega wygodne, więc teraz jak nie uda się karmić piersią to trudno, płakać nie będę
|
|
|
|
#1177 | |||
|
Rozeznanie
|
Mysko,tak dzisiaj już mi się podobały
![]() Cytat:
![]() a czym się różnią to jeszcze zbytnio się nie orientowałam hehe;p na razie badam firmy na rynku bo totalnie wszystko mi obce No i zostaje pytanie czy ręczny czy elektryczny i wiem,że któryś miał chyba 3 siły zasysania..albo któryś był głośny..ale który był jaki to nie pamiętam już![]() Cytat:
![]() Cytat:
Paulka brak słów do tego lekarza..Powiedzcie mi jeszcze odnośnie tych emolientów czy kupić emulsje do kąpieli czy emulsje do ciała lepiej? Ja to jestem nienormalna..chodze na fitness..w środe po nim zjadłam tabliczke czekolady a dziś pojechałam na 2 kanapki Rocker do KFC ..swoją drogą PYCHA! ale baty mi się należą fest |
|||
|
|
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jej jak czytam o Waszych problemach to naprawdę miałam wyjątkowe szczęście z Olim... Ciekawe jak teraz wyjdzie...
|
|
#1179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My mielismy emulsje do kapieli, wlewasz okreslona ilosc plynu do wody w wanience i ta woda myjesz dzidzie Lolitka kto jak kto, ale Ty jedz czekolade do woli kfc mniej zdrowe, ale raz na jakis czas na pewno nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Dzieki Madziuula ![]() Jak mowilam o tym mezowi to mowi do mnie: a co maja powiedziec matki co urodzic naturalnie nie moga, tez sie maja obwiniac? I w sumie racja... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To kupie emulsje do kąpieli na początek tylko,najwyżej jak skóra będzie niedostatecznie nawilżona to dokupie coś![]() i Kochana niestety już tak nie jest do końca,przytyłam już 9 kg najgorzej,że pal licho na brzuszku ale połowa mi w twarz idzie i za niedługo się rozpykne chyba ale to moja wina,bo nie oszczędzam się w słodkościach |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie masz sówaczka ale z tego co kojarze to jestes chyba w 27-28 tyg ciąży? czyli to juz o ile dobrze licze 3 trymestr.. to te 9 kg to dużo? Niki ![]() za wizyte i ze wszystko ok
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - probiotyki biorę dwa razy dziennie godzinę po antybiotyku. A na jogurty to ja patrzeć nie mogę. Mój mąż za to codziennie na sniadanie musi coś takiego zjeść.
A właśnie dziewczyny czy ja mogę poprosić ginekologa o skierowanie do szpitala tak sama z siebie, żeby mi porobili te wszystkie badania? Teraz jednak żałuję, że ten lekarz nie pracuje w szpitalu już.
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2014-01-17 o 15:25 |
|
|
|
#1184 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuje Kasian za słowa otuchy.Najbardziej to ta twarz mi przeszkadza,bo za chwile będe miała 2 podbródki i będę człowiekiem kciukiem Muszę później wrócić "do siebie",bo w sierpniu ślub
|
||
|
|
|
#1185 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz niby jestem 'mądrzejsza' i wiem co i jak (choć nie ma pewności, że nie popełnię tych samych lub innych błędów ) Bardzo było mi żal tego karmienia, bo Kuba od pierwszego razu pięknie ssał - raz chwycił i poszło! Tylko później zaczęły się schody, jak poczuł butlę. No, ale było, minęło... Wyrósł na zdrowego, mądrego i uśmiechniętego chłopca, że tak skromnie nadmienię
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
Misie Kobisie a lepszy ochraniacz do łóżeczka na całą długość czy tylko taki krótki do połowy?
bo teraz nie wiem czy kupić: z ikea taki niewysoki,żeby przepływ powietrza był http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00198609/ czy oczywiście sówki ![]() http://allegro.pl/3-el-120x90-poszew...862147516.html hmmm...
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Ręce mi opadają. Stan podgorączkowy się pojawił
Jeszcze te egzaminy
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Lolitko my nie uzywalismy w ogole ochraniacza wiec nie pomoge. U nas to bylo niepotrzebne, dopoki dziecko sie samo nie przekreca to sie nie uderzy w szczebelki, do tego z zewnatrz nie widac dzidzi jak np lezysz w lozku to musisz wstac itp. Dla mnie w przypadku noworodka same minusy
poza ladnym wygladem ![]() Kasiab masakra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nadal bez zmiany dawki 50/75 ![]() a jak Ty się czujesz tak ogólnie?? ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej to do łóżka grzać się a jak nie pomoże to IP
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak gorączke bedziesz miała to nie czekaj na nic tytlko IP od razu...
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona czuje sie dobrze tylko np. dzisiaj mam takie klucia wbrzuchu jakby igla, miewasz takie? juz niedlugo usg polowkowe, mam nadzieje ze wszystko ok!
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Kasian
za glukoze, mnie to czeka za jakies dwa tygodnie i jestem bardzo ciekawa tego smaku i jak mi to tam pojdzie a Twoja relacja jeszcze bardziej mnie zachecila i juz nie moge sie doczekac ![]() Kasiab widze nie odpuszcza u Ciebie i sie trzyma ehh, mam nadzieje, ze goraczka jednak sie nie pojawi wygrzej sie w lozeczku :przytu:Niki no to super Przeczytalam te opinie na temat tych chusteczek i pare innych analiz, poszlam do mamy i mowie, ze ona nic tylko "zatruwa" skore malego, no ale nie ma co jak sie czlowiek nie zna to bierze to co jego zdaniem dobre, a dzisiaj praktycznie wszystko to same konserwanty i zyj tu czlowieku zdrowo Sent from my HP Slate 7 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Lolitko nie przejmuj sie ja juz jestem kwadratowa na buzi wole sobie nie wyobrazac co bedzie pod koniec Sent from my HP Slate 7 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Beatusia gratuluje udanej wizyty i synusia ![]() Sent from my HP Slate 7 using Wizaz Forum mobile app
|
#1194 |
|
Rozeznanie
|
Witam
dziś nie miałam kompa w pracy wiec dopiero teraz mogłam Was poczytać ![]() paulka to lekarz jakoś nieładnie się zachował też bym się wkurzyła beatusia za wizytę i gratuluję syna ![]() Nikii cieszę się, że z Mają wszystko w porządku kasian to czekamy na wyniki glukozy lajtowe podejscie do niej miałaś hehekasiab długo Cię to chorubsko trzyma Pallas co za baba w tej poczekalni wczoraj u mnie w pracy taka przyszła... Takimi duszakami była spryskana, że myślałam, że zejdę. Jak tylko wyszła to wietrzenie pokoju ![]() Bardzo chciałabym karmić małą piersią i mam nadzieję, że nie będęmiała z tym problemów... Jeśli się nie uda to trudno, nie będę płakać... Oby... W ogóle to mam coraz większy problem z zaparciami myślałam, że jak zmienię tę dietę to jakoś się wysztko ureguluje a tu nie wiem co to będzie w III trymestrze tragedia.
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Plus podpisuje się pod tym.co napisała kasian Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2014-01-17 o 17:10 |
||
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Lolitka też patrzałam akurat wczoraj na tą aukcję z sówkami
i wybieram go i jak dla mnie ten ochraniacz najlepszy Ale powiem Ci że ja nie miałam całego założonego, tzn miałam tylko 2 boki a 3 podwinełam tak aby dziecko widzieć ze swojego łóżka ![]() Kasia coś źle cię leczą Ci lekarze chyba ;/ Jedź na IP nie ma co czekać , za długo ta choroba trwa !! Aż wstyd się przyznać , ale tak mnie złapał sen że 40min przespałam na kanapie (oczywiście na czuja i co jakiś czas otwierając oko) a Młody bawił się ładnie autkami. Ale jednak stwierdziłam że muszę napić się cappuccino aby jakoś funkcjonować.
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2014-01-17 o 17:13 |
|
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle, narzekacie, ze przytylyscie tyle, a ja wam zazdroszczę! Od poczatku ciazy przytylam 2 kilo. Teraz znowu nie wiem czy nie schudlam przez ta chorobę (ale nie mam siły się zważyć). Nic nie jestem w stanie jesc. Zlapalam się na tym, ze dziś zjadlam tylko jogurt, banana i dwie mandarynki. Zaczynam się powaznie martwić o dzidzie. Nie wiem czy się nie skończy jakaś kroplówka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie Mamuśki
![]() Nikii >> super że wszystko w porządku z córcią lekarz dokładnie pomierzył i jesteś spokojna ![]() kasiab91 >> to długo Cie już trzyma to choróbsko---i jeszcze na antybiotyku jestes? Pallas Ril >> ale na badaniu lekarz powiedział ile malutka waży? jak by było coś nie tak miała by niedowagę.... a o ile kojarze to nic takiego nie miało miejsca.... Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-17 o 17:19 |
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane spadam na dziś.
Zaraz mąż przyjedzie i będziemy debatować co ze mną zrobić. Nadal mam trochę ponad 37 stopni 3majcie kciuki żebym nie zwariowała, bo już powoli odchodzę od zmysłów
|
#1200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() mnie też zmuliło, musiałam trzasnąć drugą już dziś kawę tym razem rozpuszczalka, bo ile można ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() miałaś teraz robione jakieś badania na obecność wirusów?? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

za glukozę
nie taki diabeł straszny nie? 
dla tego maleństwa jestem w stanie nawet 3 raz chodzić z brzuchem
no ale czego się nie robi dla dziecka 

brak słów do tego lekarza..

wygrzej sie w lozeczku :przytu:
ja juz jestem kwadratowa na buzi
, ale tak mnie złapał sen że 40min przespałam na kanapie (oczywiście na czuja i co jakiś czas otwierając oko) a Młody bawił się ładnie autkami. Ale jednak stwierdziłam że muszę napić się cappuccino aby jakoś funkcjonować.