Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 14:04   #1171
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Ramona zadzwonilam wczoraj do endokrynologa i powiedzial zeby kontynuowac nadal 0,75 eutyroxu, ze pomimo ze tsh jest ponad 2 to po 5tym miesiacu juz jest wszystko wyksztalcone...mam zrobic badanie za miesiac
Stary 2014-01-17, 14:06   #1172
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Beatusia super, że wizyta udana i gratuluję synka i za glukozę nie taki diabeł straszny nie?

Ilkas to cieszę się, ze Ciebie nie złapało, ale uważaj jeszcze na siebie, bo mnie wzięło jakieś 2 tygodnie po mężu i parę dni po Hani
Ja też nie lubię być w ciąży ale też mam takie same odczucia jak Ty dla tego maleństwa jestem w stanie nawet 3 raz chodzić z brzuchem
Co do nocnika – to ja nie pomogę, bo sama bym chciała wiedzieć chociaż jak widać po Idze trochę się spóźniłam

Co do odciągania laktatorem.. niestety ja też mam za sobą walkę o pokarm, tyle, że ja zaczynałam od zera, bo Hania w ogóle nie umiała pić. Niestety po tym jak mi ją zabrali i nawet nie poinformowali o tym, że dostanie tam jeść z butli mała nie potrafiła załapać, a jak już załapała to się strasznie denerwowała, tętno rosło, maszyna piszczała, babki przylatywały, wiec moje karmienie w szpitalu polegało na dawaniu dziecku na próbę cyca przez 5 min, potem jedzenia z butli jak już pół oddziału wiedziało, że nic z tego nie będzie, potem wizyty w kuchni mlecznej na odciąganiu i potem u siebie na sali walka z ręcznym laktatorem w dzień i w nocy. W domu to samo, miałam straszne ciśnienie w ogóle na karmienie cycem i nie byłam zupełnie przygotowana teoretycznie ani zakupowo na inną opcję. Cycki już miałam całe podrażnione i obolałe, bo przez tydzień odciągnęłam łącznie 30ml mleka, więc można powiedzieć, że nic nie leciało po prostu. W końcu moja położna środowiskowa przyszła i mówi, że próbowałam, że nie mam sobie nic do zarzucenia, ale MM jest dla ludzi i nie ma co się zadręczać. No i przeszliśmy całkiem na MM a ja odetchnęłam szczerze mówiąc. A teraz będzie co będzie, uda się to super, a jak nie będzie mleka tak jak wtedy to nie zamierzam się o nie zabijać i dodatkowo udręczać. MM ma wiele zalet, m.in. wysypianie się w weekendy jak tatuś karmi
no wiesz co Kasia? trochę straszny.. co prawda nie miałam typowego odruchu wymiotnego, ale odbijało mi się po każdym łyku i w ogóle fuj no ale czego się nie robi dla dziecka

aha, a tych problemów z karmieniem to strasznie współczuję.. musiało Ci być strasznie ciężko w takiej sytuacji.. ja też jestem strasznie uparta na karmienie piersią, nie biorę w ogóle pod uwagę mm, więc pewnie bym szalała, jakby nie szło

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2014-01-17 o 14:08
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:07   #1173
monijaaa
Zadomowienie

Niki - super , że wszytsko ok

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:09   #1174
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Wow jaka kulturka
Gratulacje synusia
dziękuję
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:11   #1175
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
no wiesz co Kasia? trochę straszny.. co prawda nie miałam typowego odruchu wymiotnego, ale odbijało mi się po każdym łyku i w ogóle fuj no ale czego się nie robi dla dziecka

aha, a tych problemów z karmieniem to strasznie współczuję.. musiało Ci być strasznie ciężko w takiej sytuacji.. ja też jestem strasznie uparta na karmienie piersią, nie biorę w ogóle pod uwagę mm, więc pewnie bym szalała, jakby nie szło
Dlatego ja to wypilam na raz duszkiem a nie lyczkami

No mialam okres zalamania, bo co ze mnie za matka, ktora nie moze nakarmic wlasnego dziecka, ale mi przeszlo mm naprawde ma duzo zalet

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:22   #1176
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

ale żeście nabazgrały jak zwykle gaduły

Ilkas no właśnie zawsze miałam obiadki w temp. pokojowej , nie wiem czemu tak długo się grzały?

beatusia gratuluję synka i udanej wizyty

Nikii super, że wszystko miałaś sprawdzone

kasian dobrze, że już badanie glukozy za Tobą, ja jestem ciekawa czy będę mieć to badanie zlecone w ogóle

Boże.. gdybyście wiedziały jak moja walka z karmieniem wyglądałą, dzień w dzień męczyłam jednego cycka laktatorem, drugiego cycka ręka i ręcznie odciągałam bo szybciej nieraz mi to szło , moje cycki wyglądały jak flaki, ale w sumie teraz nie jest najgorzej więc opłacało się, ale w sumie Igę karmiłam tylko 5 miesięcy jak miałam podać Idze mm to miałam łzy w oczach ( głupia ja) a to było mega wygodne, więc teraz jak nie uda się karmić piersią to trudno, płakać nie będę

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:26   #1177
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

Spodobały Ci się?
Mysko,tak dzisiaj już mi się podobały

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
I analizujemy, na dziesiątą stronę.. czy ten kremik lepszy, czy tamten, a może takie łóżeczko, a może tamto lepsze? Prawda jest taka, że 99% produktów się nada... A jak coś się nie nada, to wina tego, ze nasze dziecko jest alergikiem, albo ten konkrety produkt mu nie podpasuje... A tego się już na Internecie nie dowiemy...

Ja zamierzam trochę odpuścić Myślę, że warto skupić się na wyborze porządnego fotelika - bo to bezpieczeństwo, wózka i materaca - bo wygoda. Ale to czy kupimy Oilatum czy Emolium, czy chusteczki Hippa czy Pampersa.. to nam dziecka nie zabije na pewno A jeśli same stwierdzimy, ze nam coś w tych rzeczach nie pasuje, to za kolejnym razem kupimy inną markę i same wybierzemy co lepsze

Jak idziecie do sklepu i kupujecie mydło dla siebie to czytacie składy? Bo ja to się głównie zapachem kieruję i konsystencją
A orientowałaś się czym one się różnią? Bo co może taki laktator? On chyba tylko ma za zadanie ciągnąć
Pallas bardzo mądrze napisałaś,polać Ci ?
a czym się różnią to jeszcze zbytnio się nie orientowałam hehe;p na razie badam firmy na rynku bo totalnie wszystko mi obceNo i zostaje pytanie czy ręczny czy elektryczny i wiem,że któryś miał chyba 3 siły zasysania..albo któryś był głośny..ale który był jaki to nie pamiętam już

Cytat:
O babydream tez lubie i czesto robia na nie jakies promocje i sprzedaja w wielkich pakach po iles tam
opakowań chociaz zapach taki se
Ale biedronkowej dady nie lubie bo wyciagam jedna chusteczke a wychodzi z 5
Ja wlasnie dziś kupiłam w Rossmanie Babydream chusteczki 4x80 paka za 11,99 z kartą rosnet

Cytat:
Napisane przez asia321 Pokaż wiadomość

Dziewczyny strasznie boję się rozstępów, czego używacie do brzuszków ?
Miałam oliwkę z Babydream ale strasznie nie lubię tego uczucia lepkości, teraz smaruję co 2 dzień zwykłym masłem do ciała z The Body Shop, nie mam nic specjalistycznego, warto w to to inwestować ?
Ja całą ciąże używam Perfecta mama serum przeciw rozstępom i póki co nie mam ani jednego,ale nie wiem czy to geny czy faktycznie coś to działa

Paulka brak słów do tego lekarza..

Powiedzcie mi jeszcze odnośnie tych emolientów czy kupić emulsje do kąpieli czy emulsje do ciała lepiej?

Ja to jestem nienormalna..chodze na fitness..w środe po nim zjadłam tabliczke czekolady a dziś pojechałam na 2 kanapki Rocker do KFC ..swoją drogą PYCHA! ale baty mi się należą fest
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 14:27   #1178
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ja się zaczynam martwić już tą chorobą, bo kurcze chwile mi lepiej i zaraz znów od początku. Martwię się żeby Ola na tym nie ucierpiała.
Sama zaczynam odczuwać osłabienie od antybiotyku i w ogóle. W poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję, że lekarz mi coś powie konkretnego. A najchętniej to położyłabym się na szpital niech porobią wszystkie badania.
Bidna jesteś z tym chorubskiem Dużo jogurtów jedz i może te osłonowe priobiotyki, chociażbby dla swojego żołądka

Cytat:
No mialam okres zalamania, bo co ze mnie za matka, ktora nie moze nakarmic wlasnego dziecka, ale mi przeszlo mm naprawde ma duzo zalet

To absolutnie nie Towja wina Ale o tym wiesz

Jej jak czytam o Waszych problemach to naprawdę miałam wyjątkowe szczęście z Olim... Ciekawe jak teraz wyjdzie...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:33   #1179
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ale żeście nabazgrały jak zwykle gaduły

Ilkas no właśnie zawsze miałam obiadki w temp. pokojowej , nie wiem czemu tak długo się grzały?

beatusia gratuluję synka i udanej wizyty

Nikii super, że wszystko miałaś sprawdzone

kasian dobrze, że już badanie glukozy za Tobą, ja jestem ciekawa czy będę mieć to badanie zlecone w ogóle

Boże.. gdybyście wiedziały jak moja walka z karmieniem wyglądałą, dzień w dzień męczyłam jednego cycka laktatorem, drugiego cycka ręka i ręcznie odciągałam bo szybciej nieraz mi to szło , moje cycki wyglądały jak flaki, ale w sumie teraz nie jest najgorzej więc opłacało się, ale w sumie Igę karmiłam tylko 5 miesięcy jak miałam podać Idze mm to miałam łzy w oczach ( głupia ja) a to było mega wygodne, więc teraz jak nie uda się karmić piersią to trudno, płakać nie będę
No i bardzo dobre podejscie, ja tez takie mam

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Mysko,tak dzisiaj już mi się podobały

Pallas bardzo mądrze napisałaś,polać Ci ?
a czym się różnią to jeszcze zbytnio się nie orientowałam hehe;p na razie badam firmy na rynku bo totalnie wszystko mi obceNo i zostaje pytanie czy ręczny czy elektryczny i wiem,że któryś miał chyba 3 siły zasysania..albo któryś był głośny..ale który był jaki to nie pamiętam już

Ja wlasnie dziś kupiłam w Rossmanie Babydream chusteczki 4x80 paka za 11,99 z kartą rosnet

Ja całą ciąże używam Perfecta mama serum przeciw rozstępom i póki co nie mam ani jednego,ale nie wiem czy to geny czy faktycznie coś to działa

Paulka brak słów do tego lekarza..

Powiedzcie mi jeszcze odnośnie tych emolientów czy kupić emulsje do kąpieli czy emulsje do ciała lepiej?

Ja to jestem nienormalna..chodze na fitness..w środe po nim zjadłam tabliczke czekolady a dziś pojechałam na 2 kanapki Rocker do KFC ..swoją drogą PYCHA! ale baty mi się należą fest
O dobrze ze mowisz o chusteczkach, tez kupie

My mielismy emulsje do kapieli, wlewasz okreslona ilosc plynu do wody w wanience i ta woda myjesz dzidzie

Lolitka kto jak kto, ale Ty jedz czekolade do woli kfc mniej zdrowe, ale raz na jakis czas na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Bidna jesteś z tym chorubskiem Dużo jogurtów jedz i może te osłonowe priobiotyki, chociażbby dla swojego żołądka

To absolutnie nie Towja wina Ale o tym wiesz

Jej jak czytam o Waszych problemach to naprawdę miałam wyjątkowe szczęście z Olim... Ciekawe jak teraz wyjdzie...

Dzieki Madziuula no teraz juz wiem i sie nie przejmuje, ale na poczatku lekko nie bylo

Jak mowilam o tym mezowi to mowi do mnie: a co maja powiedziec matki co urodzic naturalnie nie moga, tez sie maja obwiniac?
I w sumie racja...

Stary 2014-01-17, 14:40   #1180
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
O dobrze ze mowisz o chusteczkach, tez kupie

My mielismy emulsje do kapieli, wlewasz okreslona ilosc plynu do wody w wanience i ta woda myjesz dzidzie

Lolitka kto jak kto, ale Ty jedz czekolade do woli kfc mniej zdrowe, ale raz na jakis czas na pewno nie zaszkodzi
Aha,dziękuje za infoTo kupie emulsje do kąpieli na początek tylko,najwyżej jak skóra będzie niedostatecznie nawilżona to dokupie coś

i Kochana niestety już tak nie jest do końca,przytyłam już 9 kgnajgorzej,że pal licho na brzuszku ale połowa mi w twarz idzie i za niedługo się rozpykne chybaale to moja wina,bo nie oszczędzam się w słodkościach
Stary 2014-01-17, 14:52   #1181
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Aha,dziękuje za infoTo kupie emulsje do kąpieli na początek tylko,najwyżej jak skóra będzie niedostatecznie nawilżona to dokupie coś

i Kochana niestety już tak nie jest do końca,przytyłam już 9 kgnajgorzej,że pal licho na brzuszku ale połowa mi w twarz idzie i za niedługo się rozpykne chybaale to moja wina,bo nie oszczędzam się w słodkościach

nie masz sówaczka ale z tego co kojarze to jestes chyba w 27-28 tyg ciąży?
czyli to juz o ile dobrze licze 3 trymestr.. to te 9 kg to dużo?

Nikiza wizyte i ze wszystko ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 15:05   #1182
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Wszystko zejdzie po porodzie, przy dzidzi tyle ruchu bedzie, spacerki latem, ze nawet pozostalosci po slodkosciach odejda w niepamiec moge sie zalozyc ze w mig wrocisz do swojej przedciazowej wagi i sylwetki

Stary 2014-01-17, 15:10   #1183
kasiab91
Zakorzenienie

Madzia - probiotyki biorę dwa razy dziennie godzinę po antybiotyku. A na jogurty to ja patrzeć nie mogę. Mój mąż za to codziennie na sniadanie musi coś takiego zjeść.

A właśnie dziewczyny czy ja mogę poprosić ginekologa o skierowanie do szpitala tak sama z siebie, żeby mi porobili te wszystkie badania?
Teraz jednak żałuję, że ten lekarz nie pracuje w szpitalu już.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2014-01-17 o 15:25
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:23   #1184
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko zejdzie po porodzie, przy dzidzi tyle ruchu bedzie, spacerki latem, ze nawet pozostalosci po slodkosciach odejda w niepamiec moge sie zalozyc ze w mig wrocisz do swojej przedciazowej wagi i sylwetki

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
nie masz sówaczka ale z tego co kojarze to jestes chyba w 27-28 tyg ciąży?
czyli to juz o ile dobrze licze 3 trymestr.. to te 9 kg to dużo?
Tak,dokładnie 27t4d
Dziękuje Kasian za słowa otuchy.Najbardziej to ta twarz mi przeszkadza,bo za chwile będe miała 2 podbródki i będę człowiekiem kciukiem
Muszę później wrócić "do siebie",bo w sierpniu ślub
Stary 2014-01-17, 15:24   #1185
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Ja nie miałam tej gąbki. Wkładałam pieluszkę tetrową Myjki używałam, bo łatwiej mi się myło niż samą ręką
Ja robiłam tak samo

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Magdi555 tak mi się jeszcze przypomniało a nie dopisałam poprzednio. Podziwiam za odciąganie i karmienie. To jest strasznie czaso- i pracochłonne i zawsze podziwiam matki, które się nie poddają i wlaczą - zwłaszcza w tych pierwszych miesiącach macierzyństwa, które przeważnie nie należą do najłatwiejszych. Mam nadzieję, że tym razem uda wam się polecieć z piersią od samego początku!

Teraz niby jestem 'mądrzejsza' i wiem co i jak (choć nie ma pewności, że nie popełnię tych samych lub innych błędów ) Bardzo było mi żal tego karmienia, bo Kuba od pierwszego razu pięknie ssał - raz chwycił i poszło! Tylko później zaczęły się schody, jak poczuł butlę. No, ale było, minęło... Wyrósł na zdrowego, mądrego i uśmiechniętego chłopca, że tak skromnie nadmienię

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:52   #1186
lolitka888
Rozeznanie

Misie Kobisie a lepszy ochraniacz do łóżeczka na całą długość czy tylko taki krótki do połowy?
bo teraz nie wiem czy kupić:
z ikea taki niewysoki,żeby przepływ powietrza był
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00198609/
czy oczywiście sówki
http://allegro.pl/3-el-120x90-poszew...862147516.html
hmmm...
Stary 2014-01-17, 15:52   #1187
kasiab91
Zakorzenienie

Ręce mi opadają. Stan podgorączkowy się pojawił ☠☠☠☠a mać!!! Boję się coraz bardziej. Zrobię zupę i zmierzę raz jeszcze jak będzie rosła to ja nie wiem co mam robić.

Jeszcze te egzaminy
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-17, 16:00   #1188
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Lolitko my nie uzywalismy w ogole ochraniacza wiec nie pomoge. U nas to bylo niepotrzebne, dopoki dziecko sie samo nie przekreca to sie nie uderzy w szczebelki, do tego z zewnatrz nie widac dzidzi jak np lezysz w lozku to musisz wstac itp. Dla mnie w przypadku noworodka same minusy poza ladnym wygladem

Kasiab masakra wspolczuje Ci

Stary 2014-01-17, 16:07   #1189
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ramona zadzwonilam wczoraj do endokrynologa i powiedzial zeby kontynuowac nadal 0,75 eutyroxu, ze pomimo ze tsh jest ponad 2 to po 5tym miesiacu juz jest wszystko wyksztalcone...mam zrobic badanie za miesiac
no to super, że wszystko jest w porządku
ja tez nadal bez zmiany dawki 50/75

a jak Ty się czujesz tak ogólnie??

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Po wizycie Lekarz bardzo fajny , dokładnie wszystko zbadał, serce, mózg, symetrię rączek i nóżek, ilość paluszków, kręgosłup , podniebienie itp. ogólnie wszystko.

I wszystko jest OK , jedynie co wykrył to niewielką asymetrię rogów tylnych komór bocznych (w mózgu) L>P o 2mm. Ale mówił aby tym się nie przejmować, bo nikt nie jest idealnie symetryczny no a to nie jest nic wielkiego i poważnego
No i także potwierdził że to dziewczynka
Nikii to dobrze, że lekarz uspokoił i wszystko jest w porządku

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Misie Kobisie a lepszy ochraniacz do łóżeczka na całą długość czy tylko taki krótki do połowy?
czy oczywiście sówki
hmmm...
nie wiem, czy pomogę jakoś, ale my kupujemy taki do połowy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 16:21   #1190
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Ręce mi opadają. Stan podgorączkowy się pojawił ☠☠☠☠a mać!!! Boję się coraz bardziej. Zrobię zupę i zmierzę raz jeszcze jak będzie rosła to ja nie wiem co mam robić.

Jeszcze te egzaminy

Najlepiej to do łóżka grzać się a jak nie pomoże to IP

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:38   #1191
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze te egzaminy
zostaw kochana ta zupę i kładz sie do wyrka...
jak gorączke bedziesz miała to nie czekaj na nic tytlko IP od razu...
Stary 2014-01-17, 16:50   #1192
principessina
Zakorzenienie

Ramona czuje sie dobrze tylko np. dzisiaj mam takie klucia wbrzuchu jakby igla, miewasz takie? juz niedlugo usg polowkowe, mam nadzieje ze wszystko ok!
Stary 2014-01-17, 16:58   #1193
Seleniti
Zadomowienie

Kasian za glukoze, mnie to czeka za jakies dwa tygodnie i jestem bardzo ciekawa tego smaku i jak mi to tam pojdzie a Twoja relacja jeszcze bardziej mnie zachecila i juz nie moge sie doczekac

Kasiab widze nie odpuszcza u Ciebie i sie trzyma ehh, mam nadzieje, ze goraczka jednak sie nie pojawi wygrzej sie w lozeczku :przytu:

Niki no to super

Przeczytalam te opinie na temat tych chusteczek i pare innych analiz, poszlam do mamy i mowie, ze ona nic tylko "zatruwa" skore malego, no ale nie ma co jak sie czlowiek nie zna to bierze to co jego zdaniem dobre, a dzisiaj praktycznie wszystko to same konserwanty i zyj tu czlowieku zdrowo

Sent from my HP Slate 7 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Lolitko nie przejmuj sie ja juz jestem kwadratowa na buzi wole sobie nie wyobrazac co bedzie pod koniec

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Beatusia gratuluje udanej wizyty i synusia

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:59   #1194
martuszka0
Rozeznanie

Witam

dziś nie miałam kompa w pracy wiec dopiero teraz mogłam Was poczytać

paulka to lekarz jakoś nieładnie się zachował też bym się wkurzyła

beatusia za wizytę i gratuluję syna

Nikii cieszę się, że z Mają wszystko w porządku

kasian to czekamy na wyniki glukozy lajtowe podejscie do niej miałaś hehe

kasiab długo Cię to chorubsko trzyma a ze skierowaniem to nie wiem jak to jest....

Pallas co za baba w tej poczekalni wczoraj u mnie w pracy taka przyszła... Takimi duszakami była spryskana, że myślałam, że zejdę. Jak tylko wyszła to wietrzenie pokoju

Bardzo chciałabym karmić małą piersią i mam nadzieję, że nie będęmiała z tym problemów... Jeśli się nie uda to trudno, nie będę płakać... Oby...

W ogóle to mam coraz większy problem z zaparciami gin mówiła, że będzie gorzej, ale nie spodziewałam się, że aż tak myślałam, że jak zmienię tę dietę to jakoś się wysztko ureguluje a tu nie wiem co to będzie w III trymestrze tragedia.
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:08   #1195
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
No to super, że wszystko tak ładnie przebiega No i już w 1000000% wiesz że to Maja

Powiem Ci, że ja się zaczynam martwić już tą chorobą, bo kurcze chwile mi lepiej i zaraz znów od początku. Martwię się żeby Ola na tym nie ucierpiała.
Sama zaczynam odczuwać osłabienie od antybiotyku i w ogóle. W poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję, że lekarz mi coś powie konkretnego. A najchętniej to położyłabym się na szpital niech porobią wszystkie badania.
Jedz do szpitala, nie ma co się zastanawiać... Dziś czytałam jakiś artykuł, ze przedłużające się choroby sa dla fasolki bardziej szkodliwe niż wiekszosc leków. Niech cię porządnie przełęcza.

Cytat:
czy oczywiście sówki
hmmm...
Ja nie kupuje w ogole, bo łóżeczko bedzie odworcone do nas ta strona gdzie mała ma glowe i nie mielibyśmy do niej dostępu między szczebelkami. A specjalnie szukałam lozeczka ze szczebelkami na krótszym boku, więc to by byli bez sensu je teraz zasłonić
Plus podpisuje się pod tym.co napisała kasian

Edytowane przez Pallas Ril
Czas edycji: 2014-01-17 o 17:10
Pallas Ril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:12   #1196
Nikii89
Zakorzenienie

Lolitka też patrzałam akurat wczoraj na tą aukcję z sówkami i wybieram go i jak dla mnie ten ochraniacz najlepszy Ale powiem Ci że ja nie miałam całego założonego, tzn miałam tylko 2 boki a 3 podwinełam tak aby dziecko widzieć ze swojego łóżka

Kasia coś źle cię leczą Ci lekarze chyba ;/ Jedź na IP nie ma co czekać , za długo ta choroba trwa !!

Aż wstyd się przyznać , ale tak mnie złapał sen że 40min przespałam na kanapie (oczywiście na czuja i co jakiś czas otwierając oko) a Młody bawił się ładnie autkami. Ale jednak stwierdziłam że muszę napić się cappuccino aby jakoś funkcjonować.

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2014-01-17 o 17:13
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:14   #1197
Pallas Ril
Rozeznanie

A w ogóle, narzekacie, ze przytylyscie tyle, a ja wam zazdroszczę! Od poczatku ciazy przytylam 2 kilo. Teraz znowu nie wiem czy nie schudlam przez ta chorobę (ale nie mam siły się zważyć). Nic nie jestem w stanie jesc. Zlapalam się na tym, ze dziś zjadlam tylko jogurt, banana i dwie mandarynki. Zaczynam się powaznie martwić o dzidzie. Nie wiem czy się nie skończy jakaś kroplówka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 17:17   #1198
asiulka_22
Zakorzenienie

witajcie Mamuśki
Nikii >> super że wszystko w porządku z córcią lekarz dokładnie pomierzył i jesteś spokojna
kasiab91 >> to długo Cie już trzyma to choróbsko---i jeszcze na antybiotyku jestes?

Pallas Ril >> ale na badaniu lekarz powiedział ile malutka waży? jak by było coś nie tak miała by niedowagę.... a o ile kojarze to nic takiego nie miało miejsca....

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2014-01-17 o 17:19
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:24   #1199
kasiab91
Zakorzenienie

Kochane spadam na dziś.
Zaraz mąż przyjedzie i będziemy debatować co ze mną zrobić. Nadal mam trochę ponad 37 stopni

3majcie kciuki żebym nie zwariowała, bo już powoli odchodzę od zmysłów
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-17, 17:47   #1200
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ramona czuje sie dobrze tylko np. dzisiaj mam takie klucia wbrzuchu jakby igla, miewasz takie? juz niedlugo usg polowkowe, mam nadzieje ze wszystko ok!
mnie też kłuje, tak na wysokości pępka po prawej stronie, jkaby mi ktoś właśnie igły wbijał.... pytałam się gin, ona mówi, ż te na pewno nie dzieć, bo mnie jeszcze tak wysoko macica nie sięga... nie wiem, co to, ona sugerowała, że to skóra się rozciąga

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:

Aż wstyd się przyznać , ale tak mnie złapał sen że 40min przespałam na kanapie (oczywiście na czuja i co jakiś czas otwierając oko) a Młody bawił się ładnie autkami. Ale jednak stwierdziłam że muszę napić się cappuccino aby jakoś funkcjonować.
chyba taki dzień dzisiaj na spanie

mnie też zmuliło, musiałam trzasnąć drugą już dziś kawę
tym razem rozpuszczalka, bo ile można

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:

Kasia coś źle cię leczą Ci lekarze chyba ;/ Jedź na IP nie ma co czekać , za długo ta choroba trwa !!
Cytat:
Zaraz mąż przyjedzie i będziemy debatować co ze mną zrobić. Nadal mam trochę ponad 37 stopni
mam nadzieję, ze to nic poważniejszego, tylko przeciągające się zwykłe przeziębienie

miałaś teraz robione jakieś badania na obecność wirusów??
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości