|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
![]() co do chusteczek - jakie masz ulubione?? Ja się pokusiłam na 4-pak Pampersa nie wiem,czy dobrze zrobiłam, czy nie, ale u mojej siostrzenicy krzywdy nie wyrządziły
|
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za pajac! Rozdwojenie jaźni ma czy co
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona na chwile obecna fitti z biedronki
ale musze wypróbować te z lidla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1114 | |
|
BAN stały
|
Uff..skończyłam nadrabiać
![]() Niegrzeczna88 co do podgrzewacza, to zależy czy obiadek jest z lodówki czy w temp pokojowej. Jak mam w temp pokojowej to szybciutko. Z lodówy dłużej, ale nigdy nie dłużej niż hm..7-8 minut? No to Iga szybko opanowała kibelek Ja chyba muszę zacząć..tylko nie wiem jak się za to zabrać Muszę więcej o tym poczytać...Ramona_85 teoretycznie mleka się nie podgrzewa. Ale jeśli miałam zrobioną całą porcję (np 150 ml) a Mila mi akurat nie chciała jeść...tylko chciała dokładnie za 15 minut.. (ehhh te jej humorki... ) to wtedy nie miałam serca wylewać tej całej butli i robić nowego..dlatego podgrzewałam trochę i podawałam.MamaKtosia z tym nocnikiem to też czytałam, że za szybko wcale nie oznacza dobrze..i bądź tu babo mądra... ![]() Ja o karmieniu piersią..o tym co przeszłam to mogłabym książkę napisać...dlatego dla mnie to jest stres jednak...i bardzo możliwe, że przez ten stres teraz w ogóle nie będę karmić, bo najzwyczajniej mogę nie mieć pokarmu. Ale wtedy trudno..nic nie poradzę. /Mycha/ śliczne te ciuszki!! Madziuuula hahaha, sory..ale wyobraziłam sobie zwieającego z nocnika Olisia ![]() Sylvuniaa84 moja Mila pije bebilon. Próbowałyśmy jak była mała bebiko..ale po nim wymiotowała ![]() Nikii89 hihihi, no to dziś masz labe!! Korzystaj, że nie trzeba gotować I dzięki za opis nocnikowania Kasiab91 sterylizator to na bank wygoda No bo szybciej itd. Tylko mi właśnie było szkoda kasy. Raz na jakiś czas wyparzam butelki wrzątkiem. Nie robię tego codziennie, bo uważam, że taka mega sterylność nie jest dla dziecka dobra. Kasian fajnie, że już glukozę masz za sobą ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Te biedronkowe. Używamy na zmianę z zielonymi huggisami
|
|
|
|
|
#1115 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że dziewczyny tu polecały na wątku Oilatum (tylko koniecznie Baby), a moja szwagierka z kolei używała Emolium i też była zadowolona.Wiesz.. wczoraj nie mogłam zasnąć i jeszcze mnie taka jedna refleksja naszła odnośnie tych kosmetyków/kocyków i innych pierdółek dla dzieci ![]() MY DROGE PANIE MAMY PO PROSTU ZA DUŻO CZASU ![]() I analizujemy, na dziesiątą stronę.. czy ten kremik lepszy, czy tamten, a może takie łóżeczko, a może tamto lepsze? Prawda jest taka, że 99% produktów się nada... A jak coś się nie nada, to wina tego, ze nasze dziecko jest alergikiem, albo ten konkrety produkt mu nie podpasuje... A tego się już na Internecie nie dowiemy... Ja zamierzam trochę odpuścić Myślę, że warto skupić się na wyborze porządnego fotelika - bo to bezpieczeństwo, wózka i materaca - bo wygoda. Ale to czy kupimy Oilatum czy Emolium, czy chusteczki Hippa czy Pampersa.. to nam dziecka nie zabije na pewno A jeśli same stwierdzimy, ze nam coś w tych rzeczach nie pasuje, to za kolejnym razem kupimy inną markę i same wybierzemy co lepsze ![]() Jak idziecie do sklepu i kupujecie mydło dla siebie to czytacie składy? Bo ja to się głównie zapachem kieruję i konsystencją Ramona, nie jest to w żadnej mierze do Ciebie napisane. Mnie po prostu wczoraj przeraziło ile czasu poświęcam na czytanie opinii o różnych takich duperelkach.... Cytat:
![]() Cytat:
Bo chyba po 3 miesiącu można już normalnie myć w ciepłej wodzie i nie trzeba wyparzać. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
paulka, co do gina to ewidentnie cwaniakował przed pielęgniarkami
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do chusteczek to w zasadzie przetestowałam wszystkie i najbardziej podpasowały mi Pampersy i Babydream, a najmniej huggiesy (za suche). Te biedronkowe też niezłe tylko bardzo mokre, teraz używam ich do rączek i buzi.
|
|
|
#1118 |
|
BAN stały
|
Aaa i zapomniałam! Dziś zaczynam 6 miesiąc
Chociaż wczoraj mówiłam do męża, że ile można jeszcze w tej ciąży..i że ja chcę już rodzić Małego dziecka się nie boję, bo już jestem obeznana, rzeczy tez już mam po Emilce..więc no na co czekać? Pallas Ril z tym czytaniem to się zgadzam. Warto zwracać uwagę na rzeczy ważne, na bezpieczeństwo itd..no ale też bez przesady... A chusteczki wybierałam takie jak mi pasowały pod kątem nawilżenia, zapachu, tego czy się rwą przy wyciąganiu ( do szału mnie doprowadzały te co się rwały ) i .. tyle. No fakt, przetestowałam chyba z 5 różnych |
|
|
|
#1119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest tego więcej Dzięki za info odnośnie mleka Co to emolientów, ja też używałam (Oilatum), byłam bardzo zadowolona i zamierzam dalej używać, ale po przeczytaniu sprawdziłam sobie na necie skład Emolium i ten już nie ma tego feralnego PEG. Może zmienię na ten Też nie zamierzam oliwkować i nie chodzi tu o 'babranie', ale oliwkowanie też mało zdrowe Szczerze to można oszaleć Chociaż może spróbuję oleju lnianego wlać do wody, albo będę smarować olejem kokosowym ![]() My lecieliśmy na zielonym pampersie - pieluszki i chusteczki!
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2014-01-17 o 12:17 |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze sklepu. Dotleniłam się ale bol łepetyny nie przeszedł
![]() paulka - no dureń z tego lekarza. A nie możesz spróbować w innym szpitalu? Skoro dała skierowanie to warto sprawdzić no chyba że poczekasz już do tego 5.Dziękuję za opinię odnośnie sterylizatorów. Nastawiam się na KP więc mam nadzieję, że smoczek będzie do wyparzania Chociaż ja i mój brat w ogóle nie chcielismy dydać mońka Pallas masz rację, co do naszych rozmyślań A ja kupując mydło patrzę na kolor co by mi do płytek pasowało
|
#1121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opakowań ![]() Ale biedronkowej dady nie lubie bo wyciagam jedna chusteczke a wychodzi z 5 ![]() Cytat:
i tak jak napisalam u gory- mnie z kolei wnerwia jak chce jedna z wychodzi kilka zaraz za ta jedna Gratulacje za miesiąc A jak u Ciebie samopoczucie? Przeziebienie sie nie rozwinęło? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze a propos emolientów
![]() Orientujecie się, który z nich jest sprzedawany w opakowaniu z pompką? Bo mówcie co chcecie, ale dla mnie akurat to jest najważniejsze Jak jedną ręką trzyma się dziecko w kąpieli to skąd wziąć jeszcze dwie do nalewania płynu z normalnej butelki? A z pompką to sobie jedną ręką można poradzić
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas - gratki
![]() Jeszcze trochę i Leoś będzie wśród nas Mnie już ciąża zaczyna powoli męczyć. Do tego te moje piersi Są już tak ciężkie, że boli mnie nie tylko krzyż, ale i ten odcinek środkowy kręgosłupa. Nie wiem sama jak już chcodzić. W staniku źle a bez jeszcze gorzej bo sutki mi się obcierają o materiał Ciężko mi wstać z łóżka, no i wyjście z wanny to wyczyn. Sama już nie daję rady A tu jeszcze trochę.
|
#1124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Do tego dup.ka chodzę tylko na usg, jest dokładny ale dziś pokazał jak potrafi sie zachować.
Wkurzył mnie strasznie no ale ważne że ma fach w ręku. Pojdę do niego 5 lutego na IP, no ale dla świętego spokoju w poniedziałek idę prywatnie Będę odzywać się troszkę mniej bo jadę do męża rodziny na weekend. Miłego dzionka kochane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to bardzo ważna sprawa
Tak jak w kuchni płyn do mycia naczyń![]() Ale wychodzi mnie to za drogo i chyba kupię jakąś ładną buteleczkę i będę przelewała płyn.Cytat:
Ale jakby takich nie było to zawsze można przelać do buteleczki z pompką. Można takie kupić na allegro chyba. Przelewałam tak toniki i zmywacze do paznokci. edit: Już dziewczyny wyjaśniły. A co do kąpieli jeszcze. Czy te takie gąbki co się dziecko kładzie to tez rzecz niezbędna? Podobno to siedlisko bakterii jest, bo nie da się tego wysuszyć do końca. No i to samo czy używałyście jakiś myjek czy gąbeczek? Bo też wyczytałam że ręka mamy najlepsza lub taty oczywiście. Wolę Was dopytać, bo teoria teorią
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2014-01-17 o 12:32 |
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny,
gratuluję wszystkim wizyt i tygodni ![]() ja mam dzisiaj 100 dni do porodu, ależ to zleciało ![]() Co do sterylizatorów - ja nie zamierzam kupować, dla mnie to zbędny gadżet (chociaż nigdy nie mów nigdy) chciałabym karmić cycuchem. Powoli zaczynam ogarniać wyprawkę, mam 2 kartony ciuszków od znajomej - chyba wkońcu zabiorę się za selekcję. A na pierwsze tygodnie życia zamierzam kupić Oilatum - dużo osób poleca, potem mam zamiar kupować nieco tańsze kremy i płyny do kąpieli (nivea, babydream) Dziewczyny strasznie boję się rozstępów, czego używacie do brzuszków ? Miałam oliwkę z Babydream ale strasznie nie lubię tego uczucia lepkości, teraz smaruję co 2 dzień zwykłym masłem do ciała z The Body Shop, nie mam nic specjalistycznego, warto w to to inwestować ?
30.04.2014 3:15
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1130 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie rewelacja.Cytat:
Cytat:
Myjki używałam, bo łatwiej mi się myło niż samą ręką
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Moj pil bebilon, potem bebiko, sklad porownywalny a cenowo o wiele lepiej wychodzi
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1134 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również mam zamiar używać Oilatum, co do pampersów i chusteczek to wybieram zielone Pampers na początek a później się przerzucę na Dada jak dzieciatko podrośnie
|
#1135 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To naprawdę sprawnie Wam poszło z tym odpieluchowaniem. Fajnie! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty miałaś standardowy problem z karmieniem w takim razie. Laktator nigdy nie wyssie z piersi tyle ile dziecko, a dziecko od początku przyzwyczajone do butelki (zwłaszcza takiej zwykłej z której leci jak tylko przechylisz) będzie się buntować przy piersi bo mu za wolno leci, a ssanie piersi to dla dziecka duży wysiłek. Niestety w takich sytuacjach trudno jest wrócić do karmienia, bo kobieta co logiczne się stresuje jak dziecko płacze. Jedynym wyjściem z takiej sytuacji jest zamknąć się z dzieckiem na kilka dni i karmić, karmić, karmić, nie podając przy tym butli. Ale wiem, że to jest trudne do wykonania. Cieszę się, że tym razem bez stresu do tego podchodzisz. Trzymam kciuki, aby się udało! Cytat:
No właśnie i niestety dużo kobiet ma takie wspomnienia z karmienia piersią. W szpitalach jest mało specjalistów i mało empatycznych ludzi, którzy są w stanie pomóc. Potem się kobieta bidna stresuje, a stres jest wrogiem akcji porodowej, laktacji i macierzyństwa w ogóle. Gratulacje! Jak możesz nie chcieć już być w ciąży i nie cieszyć się na wielki 9-cio miesięczny brzuch, bóle spojenia łonowego i krzyża. O zgadze, zadyszce i innych tego typu przyjemnościach nie wspomnę. Naprawdę Cie nie rozumiem kobieto! ![]() Lece robić obiad. Miłego dnia dziołchy. |
|||||||
|
|
|
#1136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozstępów. Moim zdaniem i chyba większości możesz smarować się nie wiadomo a one i tak się pojawią. Ot chociażby na parę dni przed porodem. Ja smaruję piersi babydream, bo lubię a rozstępy są już jak baty. Na brzusiu jeszcze nie widac, ale pojawia się zapewne. Pamiętaj rozstępy to ordery macierzyństwa ![]() Cytat:
Kolejna rzecz do skreślenia z listy A no tak bo Ty też big cyc, tak więc musimy się razem wspierać ![]() Cytat:
![]() Kochane jesteście. Ja to bym nakupowała tego wszystkiego i tylko się wkurzała później
|
|
#1137 |
|
BAN stały
|
Tfu tfu chyba nie. Mąż już dochodzi do siebie. Mila już całkiem nie ma kataru. A ja jak tylko poczułam, że mnie lekko łapie to herbatki z cytrynką, miodek, woda morska do nocha i maść majerankowa. I jest ok! Mam nadzieję, że tak zostanie
![]() Pallas Ril emolient do nakrętki, potem do wanienki i wtedy dziecko siup do wody I po sprawie ![]() Kasiab91 no właśnie... Ja chcę żeby Leoś już był z nami..ale sory..stwierdzam jednak, że ciąży nie lubię. Mimo, że nie mam na co narzekać tfu tfu..mdłości nie było, ani palmień, ani wizyt w szpitalu itd. No ale ciężko mi! Brzuch coraz większy, w krzyżu łupie, szanowna też czasem mnie rwie, chodze jak kaczka, buta już ciężej zawiązać, jak wchodzę do pracy na 3 piętro to sapię jak parowóz.... także no..dzieci mogę mieć, proszę bardzo..ale ciąży po prostu nie lubię No dobra, tylko ruchy i kopniaki są absolutnie fantastyczne!! A że magiczny czas? Taak, był..w pierwszej ciąży..teraz gdzieś się ulotnił Co do mycia, ja żadnych gąbek nie używałam na spód wanienki. Na początku tylko kładłam pieluchę tetrową jak się maleństwo ślizgało..ale to tylko chyba przez 1-2 tygodnie. Potem mąż doszedł do wprawy. I myjemy też ręką
|
|
|
|
#1138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym z tego brała Adriana, ale to podobno straszne łobuziaki ![]() dziękuję za kciuki więc tak, prawie wszystko poszło tak, jak chciałam nie dostałam skierowania na HCV, bo powiedział, że to się robi na końcu ciąży a nie teraz.. no więc do prywatnego pójdę bez tego.. ale wracając do wizyty- sprawdził mi szyjkę itd. i wszystko jest super jak zapytał czy znam płeć, to zrobiłam oczy kota ze Shreka (wczoraj oglądałam Kota w butach- polecam ), ten się zaczął śmiać, no i pokazał mi siusiaka, dostałam nawet zdjęcie no więc chyba już nic się nie zmieni ale nie wiem ile Maluch waży, bo tylko sprawdzał płeć. Przez moment widziałam Maleństwo i to mi wystarczy no a teraz gorsza część programu.. po wizycie od razu biegiem ze skierowaniem do laboratorium na 3.piętro, bo już była 9:05, a glukoza do 9:00 (wczoraj był temat zadyszek- mimo biegu nie dostałam zadyszki, chociaż na górze tętno już miałam mocno podwyższone ) . no ale Panie mnie przyjęły, pobrały krew i nawet zapomniałam, że mam coś pić a tu patrzę i pielęgniarka niesie caluteńki kubek roztworu.. i to dla mnie... ja myślałam, że to jest pół kubka max a tu caluteńki po brzegi
|
|
|
|
|
#1139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale czego się nie robi dla dzieci. Mamuśki wytrzymamy wszystko, dla tych Kruszynek, które potem będziemy tulić w ramionach
|
|
|
#1140 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Wczoraj przed snem miałam takiego wkręta, że sobie wyobrażałam jak Leoś będzie wyglądał...wyobrażałam sobie jak go tulę..przypominało mi się jak to było z Milą..itd... Dla tych wszystkich rzeczy jestem w stanie nawet i trzecią ciążę znieść! A co !
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

szkoda, ze moich ulubionych nie ma w zestawieniu, ale porównam sobie składy 

I dzięki za opis nocnikowania

nie interesowałam się tym nigdy. My zamawialiśmy w necie po 10 puszek albo po 5 mniejszych i wychodziło tanio dosyć, ale teraz jak mamy zniżkę w Rossmanie i nie zużywamy tyle to kupujemy tam
Też nie zamierzam oliwkować i nie chodzi tu o 'babranie', ale oliwkowanie też mało zdrowe 

A tu jeszcze trochę.
i tym samym startem 6 miesiąca
Od 3 tygodnia do 9 karmiłam ściągniętym moim i dokarmiałam MM, ale nie udało mi się już rozbujać laktacji, bo dziecko nie ssało z piersi. Rozleniwił się! A sam laktator tego nie zrobił. Jednak wiem, że nerwy i stres był głównym powodem porażki. Teraz, jak już kiedyś pisałam podchodzę lajtowo, mam zamiar karmić piersią, ale bez stresu
za wizytę