Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 11:52   #1111
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ja tak jak Pallas wolę wykąpać w emoliencie niż potem babrać się oliwką
My używaliśmy Oilatum Soft (teraz Baby) i się bardzo dobrze sprawdził do tego kremik też z tej serii w razie W i gra

Co do tych chusteczek do pupy to załamka szkoda, ze moich ulubionych nie ma w zestawieniu, ale porównam sobie składy
Kasia dzięki za opinię nt. Oilatum, jestem coraz bardziej do tego przychylna

co do chusteczek - jakie masz ulubione?? Ja się pokusiłam na 4-pak Pampersa nie wiem,czy dobrze zrobiłam, czy nie, ale u mojej siostrzenicy krzywdy nie wyrządziły
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:53   #1112
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
A więc byłam u mojej pani doktor, wypisała mi pilne skierowanie na cito, bardzo się przejęła...
Poszłam na IP, ku mojemu zdziwieniu przyjmował pan doktor który mi zrobił USG w środę więc ucieszyłam się że pewnie mnie przyjmie itp
No ale myliłam się i to bardzo.... Zaprosił mnie do gabinetu, stwierdził że mówił mi żeby USG zrobić za 2 tygodnie czego ani ja ani mąż nie słyszeliśmy, że moja pani ginekolog jak chce mnie na cito kierować to niech daje skierowanie do szpitala a nie na USG.
Chciałam się oczywiście zapisać za te dwa tygodnie, ale nie ma już terminów, więc powiedział żeby zapisać się tam gdzie miałam ostatnie usg!!!
To po jaką cholerę kazał przychodzić mi na IP bo jest tu lepszy sprzęt bo na tym, na którym robił w środę badanie nie pokazało mu wszystkiego??
Zachował się jak mega gbur, co innego mówił mi i mężowi a co innego gdy weszłam sama i były z nim pielęgniarki!
Więc idę na USG prywatnie w poniedziałek, do BORAMED, do dr. Grzybowkiego a tak jak zapisałam się na 5 lutego wczoraj, to idę też tylko na tą głupią IP.

Co za pajac! Rozdwojenie jaźni ma czy co

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:58   #1113
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Ramona na chwile obecna fitti z biedronki ale musze wypróbować te z lidla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:02   #1114
ilkas
BAN stały

Uff..skończyłam nadrabiać

Niegrzeczna88 co do podgrzewacza, to zależy czy obiadek jest z lodówki czy w temp pokojowej. Jak mam w temp pokojowej to szybciutko. Z lodówy dłużej, ale nigdy nie dłużej niż hm..7-8 minut?
No to Iga szybko opanowała kibelek Ja chyba muszę zacząć..tylko nie wiem jak się za to zabrać Muszę więcej o tym poczytać...

Ramona_85 teoretycznie mleka się nie podgrzewa. Ale jeśli miałam zrobioną całą porcję (np 150 ml) a Mila mi akurat nie chciała jeść...tylko chciała dokładnie za 15 minut.. (ehhh te jej humorki... ) to wtedy nie miałam serca wylewać tej całej butli i robić nowego..dlatego podgrzewałam trochę i podawałam.

MamaKtosia z tym nocnikiem to też czytałam, że za szybko wcale nie oznacza dobrze..i bądź tu babo mądra...

Ja o karmieniu piersią..o tym co przeszłam to mogłabym książkę napisać...dlatego dla mnie to jest stres jednak...i bardzo możliwe, że przez ten stres teraz w ogóle nie będę karmić, bo najzwyczajniej mogę nie mieć pokarmu. Ale wtedy trudno..nic nie poradzę.

/Mycha/ śliczne te ciuszki!!

Madziuuula hahaha, sory..ale wyobraziłam sobie zwieającego z nocnika Olisia ..i boję się, że u nas może być to samo znając temperament mojej córki

Sylvuniaa84 moja Mila pije bebilon. Próbowałyśmy jak była mała bebiko..ale po nim wymiotowała

Nikii89 hihihi, no to dziś masz labe!! Korzystaj, że nie trzeba gotować I dzięki za opis nocnikowania

Kasiab91 sterylizator to na bank wygoda No bo szybciej itd. Tylko mi właśnie było szkoda kasy. Raz na jakiś czas wyparzam butelki wrzątkiem. Nie robię tego codziennie, bo uważam, że taka mega sterylność nie jest dla dziecka dobra.

Kasian fajnie, że już glukozę masz za sobą

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Ramona na chwile obecna fitti z biedronki ale musze wypróbować te z lidla
oo też je mam Te biedronkowe. Używamy na zmianę z zielonymi huggisami
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:06   #1115
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
czyli nie tylko Ty to zauważyłaś

ok, a napisz proszę, który emolient jest najlepszy z tych znanych : Emolium, Oilatum czy Oillan
Ja tu nie pomogę, bo nigdy nie używałam Wiem, że dziewczyny tu polecały na wątku Oilatum (tylko koniecznie Baby), a moja szwagierka z kolei używała Emolium i też była zadowolona.

Wiesz.. wczoraj nie mogłam zasnąć i jeszcze mnie taka jedna refleksja naszła odnośnie tych kosmetyków/kocyków i innych pierdółek dla dzieci

MY DROGE PANIE MAMY PO PROSTU ZA DUŻO CZASU

I analizujemy, na dziesiątą stronę.. czy ten kremik lepszy, czy tamten, a może takie łóżeczko, a może tamto lepsze? Prawda jest taka, że 99% produktów się nada... A jak coś się nie nada, to wina tego, ze nasze dziecko jest alergikiem, albo ten konkrety produkt mu nie podpasuje... A tego się już na Internecie nie dowiemy...

Ja zamierzam trochę odpuścić Myślę, że warto skupić się na wyborze porządnego fotelika - bo to bezpieczeństwo, wózka i materaca - bo wygoda. Ale to czy kupimy Oilatum czy Emolium, czy chusteczki Hippa czy Pampersa.. to nam dziecka nie zabije na pewno A jeśli same stwierdzimy, ze nam coś w tych rzeczach nie pasuje, to za kolejnym razem kupimy inną markę i same wybierzemy co lepsze

Jak idziecie do sklepu i kupujecie mydło dla siebie to czytacie składy? Bo ja to się głównie zapachem kieruję i konsystencją

Ramona, nie jest to w żadnej mierze do Ciebie napisane. Mnie po prostu wczoraj przeraziło ile czasu poświęcam na czytanie opinii o różnych takich duperelkach....

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja z rozeznań w laktatorach celuje w:
1)Medela mini electric(ale bardzo drogi)
2)Lovi Prolactis
3)Avent z serii natural
Na pewno będę szukać używanego na tablicy.pl.
A orientowałaś się czym one się różnią? Bo co może taki laktator? On chyba tylko ma za zadanie ciągnąć

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy ten sterylizator to konieczność? Czy to daje coś więcej niż wyparzanie butelek smoczków w garneczku z wrzątkiem? Ja gdzieś wyczytałam, że to kasa w błoto wyrzucona.
Ja czytałam, że jak karmisz na początku piersią to się nie opłaca, bo wyparzać będziesz musiała tylko smoczek i ewentualnie jedną butelkę raz na jakiś czas jak podasz w niej herbatkę czy coś...

Bo chyba po 3 miesiącu można już normalnie myć w ciepłej wodzie i nie trzeba wyparzać.

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
A więc byłam u mojej pani doktor, wypisała mi pilne skierowanie na cito, bardzo się przejęła...
Poszłam na IP, ku mojemu zdziwieniu przyjmował pan doktor który mi zrobił USG w środę więc ucieszyłam się że pewnie mnie przyjmie itp
No ale myliłam się i to bardzo.... Zaprosił mnie do gabinetu, stwierdził że mówił mi żeby USG zrobić za 2 tygodnie czego ani ja ani mąż nie słyszeliśmy, że moja pani ginekolog jak chce mnie na cito kierować to niech daje skierowanie do szpitala a nie na USG.
Chciałam się oczywiście zapisać za te dwa tygodnie, ale nie ma już terminów, więc powiedział żeby zapisać się tam gdzie miałam ostatnie usg!!!
To po jaką cholerę kazał przychodzić mi na IP bo jest tu lepszy sprzęt bo na tym, na którym robił w środę badanie nie pokazało mu wszystkiego??
Zachował się jak mega gbur, co innego mówił mi i mężowi a co innego gdy weszłam sama i były z nim pielęgniarki!
Więc idę na USG prywatnie w poniedziałek, do BORAMED, do dr. Grzybowkiego a tak jak zapisałam się na 5 lutego wczoraj, to idę też tylko na tą głupią IP.
Straszny gbur!!! Ty do niego chodzisz na co dzień czy wyjątkowo byłaś?
Stary 2014-01-17, 12:07   #1116
carolyna86
Zakorzenienie

paulka, co do gina to ewidentnie cwaniakował przed pielęgniarkami nie cierpię takich ludzi

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:07   #1117
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Kasia dzięki za opinię nt. Oilatum, jestem coraz bardziej do tego przychylna

co do chusteczek - jakie masz ulubione?? Ja się pokusiłam na 4-pak Pampersa nie wiem,czy dobrze zrobiłam, czy nie, ale u mojej siostrzenicy krzywdy nie wyrządziły
Ja używałam Emolium i też byłam zadowolona

Co do chusteczek to w zasadzie przetestowałam wszystkie i najbardziej podpasowały mi Pampersy i Babydream, a najmniej huggiesy (za suche). Te biedronkowe też niezłe tylko bardzo mokre, teraz używam ich do rączek i buzi.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:13   #1118
ilkas
BAN stały

Aaa i zapomniałam! Dziś zaczynam 6 miesiąc Ale ten czas leci!

Chociaż wczoraj mówiłam do męża, że ile można jeszcze w tej ciąży..i że ja chcę już rodzić Małego dziecka się nie boję, bo już jestem obeznana, rzeczy tez już mam po Emilce..więc no na co czekać?

Pallas Ril z tym czytaniem to się zgadzam. Warto zwracać uwagę na rzeczy ważne, na bezpieczeństwo itd..no ale też bez przesady...
A chusteczki wybierałam takie jak mi pasowały pod kątem nawilżenia, zapachu, tego czy się rwą przy wyciąganiu ( do szału mnie doprowadzały te co się rwały ) i .. tyle. No fakt, przetestowałam chyba z 5 różnych Ale nie pod kątem konserwantów tylko właśnie tego, żeby pasowały mi i Mili.
Stary 2014-01-17, 12:14   #1119
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Magdi, Ty to w ogóle masz smaki – syrop Prenalen dobry, glukoza dobra
Enfamil droższy podobno, chociaż ja nie wiem szczerze mówiąc ile kosztują inne mleka nie interesowałam się tym nigdy. My zamawialiśmy w necie po 10 puszek albo po 5 mniejszych i wychodziło tanio dosyć, ale teraz jak mamy zniżkę w Rossmanie i nie zużywamy tyle to kupujemy tam Tosie też będę karmić enfamilem jak będzie taka potrzeba.
Ja też podchodzę lajtowo teraz do karmienia cycem, zero stresu – uda się fajnie, nie uda – nie ma tragedii
Jest tego więcej
Dzięki za info odnośnie mleka

Co to emolientów, ja też używałam (Oilatum), byłam bardzo zadowolona i zamierzam dalej używać, ale po przeczytaniu sprawdziłam sobie na necie skład Emolium i ten już nie ma tego feralnego PEG. Może zmienię na ten Też nie zamierzam oliwkować i nie chodzi tu o 'babranie', ale oliwkowanie też mało zdrowe Szczerze to można oszaleć
Chociaż może spróbuję oleju lnianego wlać do wody, albo będę smarować olejem kokosowym

My lecieliśmy na zielonym pampersie - pieluszki i chusteczki!

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2014-01-17 o 12:17
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:15   #1120
kasiab91
Zakorzenienie

Wróciłam ze sklepu. Dotleniłam się ale bol łepetyny nie przeszedł

paulka - no dureń z tego lekarza. A nie możesz spróbować w innym szpitalu? Skoro dała skierowanie to warto sprawdzić no chyba że poczekasz już do tego 5.

Dziękuję za opinię odnośnie sterylizatorów. Nastawiam się na KP więc mam nadzieję, że smoczek będzie do wyparzania Chociaż ja i mój brat w ogóle nie chcielismy dydać mońka

Pallas masz rację, co do naszych rozmyślań A ja kupując mydło patrzę na kolor co by mi do płytek pasowało
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:20   #1121
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Ja używałam Emolium i też byłam zadowolona

Co do chusteczek to w zasadzie przetestowałam wszystkie i najbardziej podpasowały mi Pampersy i Babydream, a najmniej huggiesy (za suche). Te biedronkowe też niezłe tylko bardzo mokre, teraz używam ich do rączek i buzi.
O babydream tez lubie i czesto robia na nie jakies promocje i sprzedaja w wielkich pakach po iles tam
opakowań chociaz zapach taki se
Ale biedronkowej dady nie lubie bo wyciagam jedna chusteczke a wychodzi z 5

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Chociaż wczoraj mówiłam do męża, że ile można jeszcze w tej ciąży..i że ja chcę już rodzić Małego dziecka się nie boję, bo już jestem obeznana, rzeczy tez już mam po Emilce..więc no na co czekać?

Pallas Ril z tym czytaniem to się zgadzam. Warto zwracać uwagę na rzeczy ważne, na bezpieczeństwo itd..no ale też bez przesady...
A chusteczki wybierałam takie jak mi pasowały pod kątem nawilżenia, zapachu, tego czy się rwą przy wyciąganiu ( do szału mnie doprowadzały te co się rwały ) i .. tyle. No fakt, przetestowałam chyba z 5 różnych Ale nie pod kątem konserwantów tylko właśnie tego, żeby pasowały mi i Mili.
Ja tez wybieram pod tym katem, zapach przede wszystkim i tak jak napisalam u gory- mnie z kolei wnerwia jak chce jedna z wychodzi kilka zaraz za ta jedna

Gratulacje za miesiąc

A jak u Ciebie samopoczucie? Przeziebienie sie nie rozwinęło?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
ja kupując mydło patrzę na kolor co by mi do płytek pasowało
robie to samo

Stary 2014-01-17, 12:23   #1122
Pallas Ril
Rozeznanie

A jeszcze a propos emolientów

Orientujecie się, który z nich jest sprzedawany w opakowaniu z pompką? Bo mówcie co chcecie, ale dla mnie akurat to jest najważniejsze Jak jedną ręką trzyma się dziecko w kąpieli to skąd wziąć jeszcze dwie do nalewania płynu z normalnej butelki? A z pompką to sobie jedną ręką można poradzić
Stary 2014-01-17, 12:24   #1123
kasiab91
Zakorzenienie

Ilkas - gratki
Jeszcze trochę i Leoś będzie wśród nas
Mnie już ciąża zaczyna powoli męczyć. Do tego te moje piersi Są już tak ciężkie, że boli mnie nie tylko krzyż, ale i ten odcinek środkowy kręgosłupa. Nie wiem sama jak już chcodzić. W staniku źle a bez jeszcze gorzej bo sutki mi się obcierają o materiał Ciężko mi wstać z łóżka, no i wyjście z wanny to wyczyn. Sama już nie daję rady A tu jeszcze trochę.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-17, 12:25   #1124
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Orientujecie się, który z nich jest sprzedawany w opakowaniu z pompką? Bo mówcie co chcecie, ale dla mnie akurat to jest najważniejsze Jak jedną ręką trzyma się dziecko w kąpieli to skąd wziąć jeszcze dwie do nalewania płynu z normalnej butelki? A z pompką to sobie jedną ręką można poradzić
Pompka niepotrzebna. Nie smarujesz tym dziecka, tylko dodajesz odpowiednią ilość do wody i kapiesz dziecko w wodzie. Mowa oczywiście o emulsji do kąpieli.

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:26   #1125
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Pallas my wlewalismy nakrete czy dwie plynu do wody i tak kapalismy, tzn nie bezposrednio na cialko tak bylo w instrukcji obslugi

Stary 2014-01-17, 12:28   #1126
paulka0212
Wtajemniczenie

Do tego dup.ka chodzę tylko na usg, jest dokładny ale dziś pokazał jak potrafi sie zachować.
Wkurzył mnie strasznie no ale ważne że ma fach w ręku.
Pojdę do niego 5 lutego na IP, no ale dla świętego spokoju w poniedziałek idę prywatnie
Będę odzywać się troszkę mniej bo jadę do męża rodziny na weekend.
Miłego dzionka kochane

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:28   #1127
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
robie to samo

Dla mnie to bardzo ważna sprawa Tak jak w kuchni płyn do mycia naczyń Ale wychodzi mnie to za drogo i chyba kupię jakąś ładną buteleczkę i będę przelewała płyn.
Cytat:

Też dobre pytanie.
Ale jakby takich nie było to zawsze można przelać do buteleczki z pompką. Można takie kupić na allegro chyba.
Przelewałam tak toniki i zmywacze do paznokci.

edit: Już dziewczyny wyjaśniły.

A co do kąpieli jeszcze. Czy te takie gąbki co się dziecko kładzie to tez rzecz niezbędna? Podobno to siedlisko bakterii jest, bo nie da się tego wysuszyć do końca. No i to samo czy używałyście jakiś myjek czy gąbeczek? Bo też wyczytałam że ręka mamy najlepsza lub taty oczywiście.
Wolę Was dopytać, bo teoria teorią
MAMA- 03.05.2014

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2014-01-17 o 12:32
Stary 2014-01-17, 12:32   #1128
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Pompka niepotrzebna. Nie smarujesz tym dziecka, tylko dodajesz odpowiednią ilość do wody i kapiesz dziecko w wodzie. Mowa oczywiście o emulsji do kąpieli.
Cytat:
Pallas my wlewalismy nakrete czy dwie plynu do wody i tak kapalismy, tzn nie bezposrednio na cialko tak bylo w instrukcji obslugi

Jak ja mało wiem o dzieciach.....
Stary 2014-01-17, 12:39   #1129
asia321
Rozeznanie

GG do asia321

witam dziewczyny,
gratuluję wszystkim wizyt i tygodni
ja mam dzisiaj 100 dni do porodu, ależ to zleciało

Co do sterylizatorów - ja nie zamierzam kupować, dla mnie to zbędny gadżet (chociaż nigdy nie mów nigdy) chciałabym karmić cycuchem.
Powoli zaczynam ogarniać wyprawkę, mam 2 kartony ciuszków od znajomej - chyba wkońcu zabiorę się za selekcję.

A na pierwsze tygodnie życia zamierzam kupić Oilatum - dużo osób poleca, potem mam zamiar kupować nieco tańsze kremy i płyny do kąpieli (nivea, babydream)

Dziewczyny strasznie boję się rozstępów, czego używacie do brzuszków ?
Miałam oliwkę z Babydream ale strasznie nie lubię tego uczucia lepkości, teraz smaruję co 2 dzień zwykłym masłem do ciała z The Body Shop, nie mam nic specjalistycznego, warto w to to inwestować ?
30.04.2014 3:15
asia321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:39   #1130
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie Dziewczyny Ci już odpisały. Leje się to do wody i myjesz już tą wodą Dla mnie rewelacja.

Cytat:
Ilkas - gratki
Jeszcze trochę i Leoś będzie wśród nas
Mnie już ciąża zaczyna powoli męczyć. Do tego te moje piersi Są już tak ciężkie, że boli mnie nie tylko krzyż, ale i ten odcinek środkowy kręgosłupa. Nie wiem sama jak już chcodzić. W staniku źle a bez jeszcze gorzej bo sutki mi się obcierają o materiał Ciężko mi wstać z łóżka, no i wyjście z wanny to wyczyn. Sama już nie daję rady A tu jeszcze trochę.
Mam to samo. Wytrzymamy, a potem szybko się zapomina

Cytat:
A co do kąpieli jeszcze. Czy te takie gąbki co się dziecko kładzie to tez rzecz niezbędna? Podobno to siedlisko bakterii jest, bo nie da się tego wysuszyć do końca. No i to samo czy używałyście jakiś myjek czy gąbeczek? Bo też wyczytałam że ręka mamy najlepsza lub taty oczywiście.
Ja nie miałam tej gąbki. Wkładałam pieluszkę tetrową Myjki używałam, bo łatwiej mi się myło niż samą ręką
Stary 2014-01-17, 12:40   #1131
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana i trzymam kciukasy za wizytujace

A co do mleka modyfikowanego to jakie piją Wasze szkraby?
Do córy położna poleciała mi NAN czy teraz nadal sie je podaje?jest dobre?

Moj pil bebilon, potem bebiko, sklad porownywalny a cenowo o wiele lepiej wychodzi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:41   #1132
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
co do fotelika - to ja juz nic nie rozumiem
fotelik ma 4 gwiazdki w testach ADAC, to co??? Nie ufac tym testom też??
no ja dokładnie tak samo pomyślałam... bo szukałam troszkę opinii o tym foteliku i jakoś nie znalazłam jakichś negatywnych.. myślę, że też nie można popadać w tę skrajność, że jak znana firma, to bazuje na marce i produkuje sam shit
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:41   #1133
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Dla mnie to bardzo ważna sprawa Tak jak w kuchni płyn do mycia naczyń Ale wychodzi mnie to za drogo i chyba kupię jakąś ładną buteleczkę i będę przelewała płyn.

Też dobre pytanie.
Ale jakby takich nie było to zawsze można przelać do buteleczki z pompką. Można takie kupić na allegro chyba.
Przelewałam tak toniki i zmywacze do paznokci.

edit: Już dziewczyny wyjaśniły.

My nie mielismy gabki, nie kladlismy na niczym typu pieluszka, mylismy dlonia

Stary 2014-01-17, 12:44   #1134
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Ja również mam zamiar używać Oilatum, co do pampersów i chusteczek to wybieram zielone Pampers na początek a później się przerzucę na Dada jak dzieciatko podrośnie

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:44   #1135
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Ja zaś piszę by się pochwalić rozpoczęciem 23 TC i tym samym startem 6 miesiąca , teraz to już prawie z górki
Gratuluję! Z górki już bardzo!

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
MamaKtosia masz racje, lepiej przygotować sie na ból niż potem zdziwić w sumie ja teraz też zamierzam kupić maść na brodawki, mimo że poprzednio ani raz nie użyłam, nie wiem jak Rychu sobie z piciem poradzi obym miala teraz też pod dostatkiem mleczka...
Mleczka na pewno starczy. Ja się tylko boję jak to będzie z czasem karmieniem przy starszej. Bo z nią to sobie leżałam i czytałam książkę, a ona się raczyła. I mogłam sobie tak leżeć i leżeć i nikt nie mówił mama pobaw się, daj puzzle, daj pić, itp.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
MamaKtosia a powiem że to tylko najbliższa rodzina : my x3 , dziadki x4, pradziadki x5, moi bracia z połówkami x4, brat TŻ, drugi brat TŻ z żoną , no i jedno dziecko = co daje 20 osób
Oskar po domu lata w majtkach i za każdym razem woła siku, trochę gorzej z tym drugim (ale dojdziemy też do tego) , jak gdzieś jedziemy to ma pampersa , ale i tak woła. No i śpi jeszcze w pampersie. Więc jeszcze całkowicie odpieluchowany nie jest. Ale myślę że zanim pojawi się drugie to Nam się uda. (może jeszcze tylko spanie zostanie)
Dużo was, ale to fajnie. Zwłaszcza dla dziecka bo im więcej osób je kocha tym lepiej
To naprawdę sprawnie Wam poszło z tym odpieluchowaniem. Fajnie!

Cytat:
Dziewczyny znów gardło mi dokucza, a było juz tak dobrze I te zatoki zawalone Ręce, cycki opadają do poziomu piwnicy
Do łożka, marsz!

Cytat:
Wyciąga z torebki DEZODORANT W SPRAU!!!! I naparza: pod pachami, za uchem, miedzy nogami (!!!!), po stopach, w okół siebie, po innych pacjentach w poczekalni!!!!!!!!!
Rany. Ludzie bywają dziwni. Obawiam się, że w pierwszym trymestrze bym jednak zwymiotowała w takiej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Właśnie przymierzam się do tych z Medeli. Z TT byłam zadowolona, ale właśnie K. potem nie chciał z cyca jeść Z których korzystałaś przy MM? Bo mimo dokarmiania pięknie dociągnęłaś do 10m

Pięknie to napisałaś! U mnie na niepowadzenie z karmieniem złożyły się dwa problemy: antybiotyk, po którym zaczął zanikać mi pokarm, a potem stres, że nie mam pokarmu Od 3 tygodnia do 9 karmiłam ściągniętym moim i dokarmiałam MM, ale nie udało mi się już rozbujać laktacji, bo dziecko nie ssało z piersi. Rozleniwił się! A sam laktator tego nie zrobił. Jednak wiem, że nerwy i stres był głównym powodem porażki. Teraz, jak już kiedyś pisałam podchodzę lajtowo, mam zamiar karmić piersią, ale bez stresu
Ja miałam butelkę dr Brown. Ja mam teraz mase kolezanek w ciazy, ktore co chwile mnie o cos pytaja, wiec jakby co to na blogu mam moja liste wyprawkowa z linkami do tego co uzywalam w tym do butelek i innych akcesoriow do karmienia.

Ty miałaś standardowy problem z karmieniem w takim razie. Laktator nigdy nie wyssie z piersi tyle ile dziecko, a dziecko od początku przyzwyczajone do butelki (zwłaszcza takiej zwykłej z której leci jak tylko przechylisz) będzie się buntować przy piersi bo mu za wolno leci, a ssanie piersi to dla dziecka duży wysiłek. Niestety w takich sytuacjach trudno jest wrócić do karmienia, bo kobieta co logiczne się stresuje jak dziecko płacze. Jedynym wyjściem z takiej sytuacji jest zamknąć się z dzieckiem na kilka dni i karmić, karmić, karmić, nie podając przy tym butli. Ale wiem, że to jest trudne do wykonania. Cieszę się, że tym razem bez stresu do tego podchodzisz. Trzymam kciuki, aby się udało!

Cytat:
MamaKtosia z tym nocnikiem to też czytałam, że za szybko wcale nie oznacza dobrze..i bądź tu babo mądra...

Ja o karmieniu piersią..o tym co przeszłam to mogłabym książkę napisać...dlatego dla mnie to jest stres jednak...i bardzo możliwe, że przez ten stres teraz w ogóle nie będę karmić, bo najzwyczajniej mogę nie mieć pokarmu. Ale wtedy trudno..nic nie poradzę.

No dlatego ja czekam z nocnikiem bo to ponoć szczególnie istotne u dziewczynek. Zacznę koło kwietnia myślę.

No właśnie i niestety dużo kobiet ma takie wspomnienia z karmienia piersią. W szpitalach jest mało specjalistów i mało empatycznych ludzi, którzy są w stanie pomóc. Potem się kobieta bidna stresuje, a stres jest wrogiem akcji porodowej, laktacji i macierzyństwa w ogóle.

Gratulacje! Jak możesz nie chcieć już być w ciąży i nie cieszyć się na wielki 9-cio miesięczny brzuch, bóle spojenia łonowego i krzyża. O zgadze, zadyszce i innych tego typu przyjemnościach nie wspomnę. Naprawdę Cie nie rozumiem kobieto!

Lece robić obiad. Miłego dnia dziołchy.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:50   #1136
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia321 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny,
gratuluję wszystkim wizyt i tygodni
ja mam dzisiaj 100 dni do porodu, ależ to zleciało

Co do sterylizatorów - ja nie zamierzam kupować, dla mnie to zbędny gadżet (chociaż nigdy nie mów nigdy) chciałabym karmić cycuchem.
Powoli zaczynam ogarniać wyprawkę, mam 2 kartony ciuszków od znajomej - chyba wkońcu zabiorę się za selekcję.

A na pierwsze tygodnie życia zamierzam kupić Oilatum - dużo osób poleca, potem mam zamiar kupować nieco tańsze kremy i płyny do kąpieli (nivea, babydream)

Dziewczyny strasznie boję się rozstępów, czego używacie do brzuszków ?
Miałam oliwkę z Babydream ale strasznie nie lubię tego uczucia lepkości, teraz smaruję co 2 dzień zwykłym masłem do ciała z The Body Shop, nie mam nic specjalistycznego, warto w to to inwestować ?
No to super, że już 100dniówka
Co do rozstępów. Moim zdaniem i chyba większości możesz smarować się nie wiadomo a one i tak się pojawią. Ot chociażby na parę dni przed porodem. Ja smaruję piersi babydream, bo lubię a rozstępy są już jak baty. Na brzusiu jeszcze nie widac, ale pojawia się zapewne.
Pamiętaj rozstępy to ordery macierzyństwa
Cytat:
No właśnie Dziewczyny Ci już odpisały. Leje się to do wody i myjesz już tą wodą Dla mnie rewelacja.

Mam to samo. Wytrzymamy, a potem szybko się zapomina

Ja nie miałam tej gąbki. Wkładałam pieluszkę tetrową Myjki używałam, bo łatwiej mi się myło niż samą ręką
Dziękuję za opinię Kolejna rzecz do skreślenia z listy
A no tak bo Ty też big cyc, tak więc musimy się razem wspierać
Cytat:
My nie mielismy gabki, nie kladlismy na niczym typu pieluszka, mylismy dlonia

Dziękuję za opinię

Kochane jesteście. Ja to bym nakupowała tego wszystkiego i tylko się wkurzała później
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-17, 12:56   #1137
ilkas
BAN stały

Cytat:
A jak u Ciebie samopoczucie? Przeziebienie sie nie rozwinęło?
Tfu tfu chyba nie. Mąż już dochodzi do siebie. Mila już całkiem nie ma kataru. A ja jak tylko poczułam, że mnie lekko łapie to herbatki z cytrynką, miodek, woda morska do nocha i maść majerankowa. I jest ok! Mam nadzieję, że tak zostanie

Pallas Ril emolient do nakrętki, potem do wanienki i wtedy dziecko siup do wody I po sprawie

Kasiab91 no właśnie... Ja chcę żeby Leoś już był z nami..ale sory..stwierdzam jednak, że ciąży nie lubię. Mimo, że nie mam na co narzekać tfu tfu..mdłości nie było, ani palmień, ani wizyt w szpitalu itd. No ale ciężko mi! Brzuch coraz większy, w krzyżu łupie, szanowna też czasem mnie rwie, chodze jak kaczka, buta już ciężej zawiązać, jak wchodzę do pracy na 3 piętro to sapię jak parowóz.... także no..dzieci mogę mieć, proszę bardzo..ale ciąży po prostu nie lubię No dobra, tylko ruchy i kopniaki są absolutnie fantastyczne!! A le to by było na tyle..
A że magiczny czas? Taak, był..w pierwszej ciąży..teraz gdzieś się ulotnił
Co do mycia, ja żadnych gąbek nie używałam na spód wanienki. Na początku tylko kładłam pieluchę tetrową jak się maleństwo ślizgało..ale to tylko chyba przez 1-2 tygodnie. Potem mąż doszedł do wprawy. I myjemy też ręką
Stary 2014-01-17, 12:59   #1138
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam w ostatni dzień pracy
nie, imienia jeszcze nie mamy, mąż się uparł na Mariusza a mi się średnio podoba tzn imię ok ale jakoś dla malucha mi nie pasuje
wahamy się miedzy : Adrianen, Kacprem, Danielem, Dominikiem, Marcelem, Mariuszem, Maciejem i Łukaszem .... sporo tego

Beatusia 8.20
Niki (prenatalne) 11.30

za wizytę
no to faktycznie sporo tych imion ja bym z tego brała Adriana, ale to podobno straszne łobuziaki

dziękuję za kciuki więc tak, prawie wszystko poszło tak, jak chciałam nie dostałam skierowania na HCV, bo powiedział, że to się robi na końcu ciąży a nie teraz.. no więc do prywatnego pójdę bez tego.. ale wracając do wizyty- sprawdził mi szyjkę itd. i wszystko jest super jak zapytał czy znam płeć, to zrobiłam oczy kota ze Shreka (wczoraj oglądałam Kota w butach- polecam ), ten się zaczął śmiać, no i pokazał mi siusiaka, dostałam nawet zdjęcie no więc chyba już nic się nie zmieni ale nie wiem ile Maluch waży, bo tylko sprawdzał płeć. Przez moment widziałam Maleństwo i to mi wystarczy
no a teraz gorsza część programu.. po wizycie od razu biegiem ze skierowaniem do laboratorium na 3.piętro, bo już była 9:05, a glukoza do 9:00 (wczoraj był temat zadyszek- mimo biegu nie dostałam zadyszki, chociaż na górze tętno już miałam mocno podwyższone ) . no ale Panie mnie przyjęły, pobrały krew i nawet zapomniałam, że mam coś pić a tu patrzę i pielęgniarka niesie caluteńki kubek roztworu.. i to dla mnie... ja myślałam, że to jest pół kubka max a tu caluteńki po brzegi jakie to było ohydne to szok.. o cytrynie nie było mowy.. po każdym łyku mi się odbijało, było ciężko, ale dałam radę no- więc najgorsze za mną
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:02   #1139
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję za opinię Kolejna rzecz do skreślenia z listy
A no tak bo Ty też big cyc, tak więc musimy się razem wspierać

Cytat:

Kasiab91 no właśnie... Ja chcę żeby Leoś już był z nami..ale sory..stwierdzam jednak, że ciąży nie lubię. Mimo, że nie mam na co narzekać tfu tfu..mdłości nie było, ani palmień, ani wizyt w szpitalu itd. No ale ciężko mi! Brzuch coraz większy, w krzyżu łupie, szanowna też czasem mnie rwie, chodze jak kaczka, buta już ciężej zawiązać, jak wchodzę do pracy na 3 piętro to sapię jak parowóz.... także no..dzieci mogę mieć, proszę bardzo..ale ciąży po prostu nie lubię No dobra, tylko ruchy i kopniaki są absolutnie fantastyczne!! A le to by było na tyle..
A że magiczny czas? Taak, był..w pierwszej ciąży..teraz gdzieś się ulotnił

No ale czego się nie robi dla dzieci. Mamuśki wytrzymamy wszystko, dla tych Kruszynek, które potem będziemy tulić w ramionach !
Stary 2014-01-17, 13:05   #1140
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Gratulacje! Jak możesz nie chcieć już być w ciąży i nie cieszyć się na wielki 9-cio miesięczny brzuch, bóle spojenia łonowego i krzyża. O zgadze, zadyszce i innych tego typu przyjemnościach nie wspomnę. Naprawdę Cie nie rozumiem kobieto!

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:

No ale czego się nie robi dla dzieci. Mamuśki wytrzymamy wszystko, dla tych Kruszynek, które potem będziemy tulić w ramionach !
tylko to mnie trzyma przy życiu! Wczoraj przed snem miałam takiego wkręta, że sobie wyobrażałam jak Leoś będzie wyglądał...wyobrażałam sobie jak go tulę..przypominało mi się jak to było z Milą..itd...
Dla tych wszystkich rzeczy jestem w stanie nawet i trzecią ciążę znieść! A co !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości