Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 12:45   #721
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ty się nie śmiej Niektóre kobiety nie potrafią przeć
Wiem, ja też nie wiedziałam, o co loto, ale ona tak fajnie pokazywała i się jeszcze zapowietrzała, jak trzeba

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
w ogole cos mi suwaczek szwankuje o jeden dzien, pokazje 26t6d a dzis mam 27t0d
OMG czy to znaczy, ze zaczelam 7 miesiac i III trymestr ?
O jacie gratulacje na liście po Tobie zostało tylko 6 mamuś w II trymestrze Kiedy to się stało?

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A wczoraj naczytałam sie o tych wodach plynach i pozneij przez pol nocy wyrzucalam sobei ze za malo piję i pewnie mam za mało wód płodowych Wy naprawdę wypijacie 2l plynow?? Ja mam z tym problem. Jakos zapominam o plynach
Ja mam taką metodę, że cały dzień łażę z butelką w ręce i teraz już mam tak, że jak jej nie mam to mi się wydaję, że umrę z pragnienia. I butle dziennie wypijam spokojnie. A Ty musisz też policzyć herbaty, kawy, zupę, owoce i sporo się zbiera

Na mnie ma czekać po powrocie do domu winko ukochane i mam zamiar nakarmić Małą i wypić pół lampki Mam nadzieję, że taka ilość zaraz po nakarmieniu jest dozwolona? Jak nie to się zastrzelę, bo też ostatnio w tesco musiałam ślinę z brody ocierać. Ktoś wie

Cytat:
Az porównałam suwaczki. To ja wg OM 16 donoszona Od dziś zostało 50dni zaczynam się bac a jeszcze nie mam wózka, lozeczka, poscieli rozka i przewijaka.. Wiem już które i u jakiego sprzedawcy ale czekam na usg ostatnie. Na poczatku lutego zaplanowane. MAm nadzieję, że mała nie będzie sie spieszyć i mala pozostanie mała
50 dni!
A dlaczego czekasz do USG jeśli można zapytać?

Moim guilty pleasure jest fast food - raz na 2 tygodnie sobie pozwałam

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mam plan na nast. wizycie zaznaczyć, że teraz chcę być przebadana jak należy, bo nie jestem zadowolona z wizyt-chwilówek jakie mi serwuje.
Dokładnie! Powiedz, że nie wyjdziesz póki się nie dowiesz na 100%, kogo nosisz w brzuszku i ile ma Twoja szyjka. No bo, jakiż to znowu dla niego problem

Dziewczyny, gdzie Wy stacjonarnie kupujecie worki próżniowe? ja znalazłam tylko w castoramie, ale jakieś na wieszaku i 19 zł za jeden - więc bez przesadyzmu

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Stwierdziłam że w ramach ruchu pójdę na parking trochę odśnieżę samochód mężowi bo tak siedzę bezproduktywnie wyszłabym z psem on tak uwielbia śnieg, ale kurcze się boję, że mnie szarpnie i się wywalę
W 9. miesiącu ciązy bezproduktywność powinna być nakazana. No z wyjątkiem czasu, gdy będziesz chciała Małą z brzuszka wykurzyć

A mój małżonek pojechał dzisiaj remontować łóżeczko dla Ulki Teraz na necie poluję na materace, chyba z Danpolu kupię ten najpopularniejszy gryka, pianka, kokos.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2014-01-17 o 12:47
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:46   #722
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamusie
Wróciłam z basenu, od 15 mam lekcje, zaraz muszę się do nich przygotować ale first things first - czyli najpierw wizaż . Co do basenu - pływa mi się akurat bardzo dobrze, ja w ogóle zawsze dobrze się czuję po basenie i tak było od samego początku ciąży a ostatnio wgl mam jakiegoś powera, myślę, że i 40 długości spokojnie bym zrobiła ale nie chcę szaleć za bardzo. I tak sobie dumam, że jeśli dobrze się czuję po to nie muszę chyba z niego zrezygnować, najwyżej nie będę maratonów urządzać. A dziś zauważyłam, że zamontowali też takie podwodne rowerki i też mnie kuszą .
Co do golenia - dziś rano się goliłam i chyba nawet nie najgorzej mi poszło a zajęło mi to tyle samo czasu co normalnie. A dziś wieczorem mam plan doprowadzić się trochę do porządku - zrobić manicure i pedicure.
Wczoraj powiedziałam swojej grupie na kursach, że jestem w ciąży - też byli zdziwieni i mówili, że tak ładnie wyglądam, że na pewno będzie chłopak. No i jestem już kompletnie skołowana - bo biorąc pod uwagę tempo, z jakim bada mnie gin to nic dziwnego, że on tam nic zobaczyć nie może . Mam plan na nast. wizycie zaznaczyć, że teraz chcę być przebadana jak należy, bo nie jestem zadowolona z wizyt-chwilówek jakie mi serwuje.
Kobieto szczerze Cie podziwiam A jak sie dobrze czujesz i przyjemność czerpiesz z basenu to racja dlaczego rezygnować. Wszystko jestt dla ludzi(nawet dla ciężarnych) tylko z głową. Też muszę się za stopy wziąć, ale jakoś lenistwo zwycięża, ciekawe czy jeszcze dostanę A do gina brak słow Ktoś powinien go sprowadzić na ziemię
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
virginia kurcze, wstaw swoje zdjęcie bo aż nie mogę uwierzyć ze tej ciąży u Ciebie nie widać jestem taka ciekawa
Przyłąćzam się do prośby
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
hehe na mnie czeka whisky ajjj ale pewnie jeszcze poczeka z ponad pół roku
Ale jak później będzie smakować.. I podejrzewam po jednym drinku odlot
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:46   #723
bebe97
Wtajemniczenie

Wstałam:/

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja muszę leżeć plackiem. Wstawać tylko na siku i tym podobne. Siedzenie też nie wskazane. Chodzenie tym bardziej.
Wiem, że to męczące. Moja siostra leżała plackiem od stycznia do marca, mając jeszcze czterolatka w domu. No, ale miała jeszcze mamę i mnie (mąż za granicą). Wyszyła z nudów chyba ze 100 serwetek i obrus

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Piersi mam jędrne i sterczące

ja mam dyskotykę codziennie przed snem, a ostatnie 2 tyg to już taka bardzo bolesna sprawa, mały sie strasznie rozpycha, robi mi się wielka góra w jednej części brzucha, tak się tyłkiem wypycha, a boli to jak nie wiem
No ale Ty juz przy końcówce bardziej i Mały ma mało miejsca. Moja jeszcze nie rozpycha, ona fika, koziołkuje czy co tam jeszcze, przynajmniej tak to odczuwam. I póki co nie boli, no może jak czasem mi w pęcherz przygrzmoci, ale generalnie uwielbiam ją czuć

Nie dobijaj mnie tymi jędrnymi sterczącymi piersiami. Moje potrzebują stanika którego miseczka wygląda jak miska łazienkowa

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Cayenne, ja mam taką tylko błękitną http://allegro.pl/bawelna-rozowa-kos...tml?source=mlt fajna, przyjemna do ciała.
O, ta mi sie baaardzo podoba, piękna tylko wkurzyłaś mnie rozmiarem. S ? Czy wy wszystkie sie uparłyście, żeby mnie bardziej w tym dole zakopać

Cytat:
Tak, jak dziewczyny mówią, jak obudzisz się świat będzie piękniejszy

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
w ogole cos mi suwaczek szwankuje o jeden dzien, pokazje 26t6d a dzis mam 27t0d
OMG czy to znaczy, ze zaczelam 7 miesiac i III trymestr ?
a ja kilka dni za Tobą...

Cytat:
Eeee Ja już nie patrzę na lustro, też tak rób Lustro i waga nie istnieją dla mnie

Zapomniałaś o majtkach do karmienia i skarpetkach do karmienia
Niewykonalne, mam lustra wszędzie, w przedpokoju, jadalni, łazience, wc, sypialni a nawet w kuchni piekarnik odbija jak lustro

A o majtach do karmienia też pomyślałam czytając post Elunki. W sumie nawet mnie rozbawiła, pierwszy uśmiech tego powalonego dnia, dzieki

Cytat:
JA nei wyobrazam sobie karmic przy innych, tż tylko..Wstydnisia ze mnie. no i zreszta dla mnie jako obserwatora to tez krepujące.. moze inni też nie maja ochote moich cyckow ogladac
To niech się nie gapią. Ty dziecko karmisz a nie odstawiasz striptiz. Jak ktoś chce sobie na cycki popatrzeć to niech sobie kupi Playboya
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:49   #724
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

wyszłabym z psem on tak uwielbia śnieg, ale kurcze się boję, że mnie szarpnie i się wywalę
To siedzenie w domu jest straszne. Ja co prawda nie z przyczyn pogodowaych ale postanowilam sie oszczedzac w tym 8 miesiacu i staram sie jak nie musze nie biegac tylko odpoczywc, tym bardziej że lekarz zalecil oszczedzanie . Siedzę i gnuśnieję na kanapie albow lozku
Stary 2014-01-17, 12:55   #725
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
To siedzenie w domu jest straszne. Ja co prawda nie z przyczyn pogodowaych ale postanowilam sie oszczedzac w tym 8 miesiacu i staram sie jak nie musze nie biegac tylko odpoczywc, tym bardziej że lekarz zalecil oszczedzanie . Siedzę i gnuśnieję na kanapie albow lozku
No ja miałam mieć dzisiaj ddzień lenistwa i co ? posprzątałam całe mieszkanie dwa prania zrobione ciaso na pizze już rośnie a stwierdziłam że poprostu nie potrafie odpocząć ale przerażacie mnie że tak mało czasu zostało do porodu masakra a ciuszki jeszcze nie uprane wogóle prawie nic nie mam masakra a czasu coraz mniej i czasu na wzięcie się za o też nie ma
Stary 2014-01-17, 12:55   #726
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taką metodę, że cały dzień łażę z butelką w ręce i teraz już mam tak, że jak jej nie mam to mi się wydaję, że umrę z pragnienia. I butle dziennie wypijam spokojnie. A Ty musisz też policzyć herbaty, kawy, zupę, owoce i sporo się zbiera

50 dni!
A dlaczego czekasz do USG jeśli można zapytać?
Generalnie malo piję. Dziennie 1 kawa 1 herbata rano i z cieplych napoi tyle. I sok czasami wrecz wmuszam, woda ost mi wogole nie wchodzi. MAm nadzieje ze ratuja pomarancze i mandarynki troche,, ale to tez codziennie nie jem..

A jakoś tak postanowilam sobie, że po usg nawet nie wiem dlaczego. Chyba mam nadzieję, że potwierdzi plec w 100%. Ja miałam malo usg, chodze na NFZ. Chociaz to tez nie mam znaczenia bo wozek ma być w kolorze len szary a w poscieli kolorem dominujacym zolty
Stary 2014-01-17, 12:59   #727
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
jak ja miałam ostatnio ochotę na cole to do teraz zgagę lecze
Ja po tym gazowanym miałam za to mdłości

Cytat:
Dziewczyny, gdzie Wy stacjonarnie kupujecie worki próżniowe? ja znalazłam tylko w castoramie, ale jakieś na wieszaku i 19 zł za jeden - więc bez przesadyzmu
Ja jeden kupiłam w jysku, a drugi w rossmanie niemieckim. Nie wiem czy w polskim rossmanie znajdziesz, ale chyba powinny być??
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:01   #728
teQiba
Moderator

Niech mnie ktos w tylek kopnie!
Wlasnie jestem po niemalze 30 sekundowym USG u lekarza ktorego nienawidze - z dzieciatkiem powiedzial ze ok, a ja ide i rycze bo przekrecil sie i jest ulozony miednicowo. Przy calym strachu na prawde nastawilam sie do porodu SN i boje sie CC
Najwazniejsze ze z maluchem ok, wiec czemu ja durna nie moge przestac beczec?
Stary 2014-01-17, 13:05   #729
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wlasnie jestem po niemalze 30 sekundowym USG u lekarza ktorego nienawidze - z dzieciatkiem powiedzial ze ok, a ja ide i rycze bo przekrecil sie i jest ulozony miednicowo. Przy calym strachu na prawde nastawilam sie do porodu SN i boje sie CC

Chyba ma jeszcze czas, żeby się obrócić
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:06   #730
bebe97
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile kosztuje przesyłka w gemini?

Teqiba- hormony
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:09   #731
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile kosztuje przesyłka w gemini?

Teqiba- hormony
12 z groszami.

Pewnie tak - najgorzej jak sie nastawie na CC a on sie przekreci

No wlasnie - jestem prawie w 33tc, moze sie jeszcze przekrecic?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 13:10   #732
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
dla maluszka
Może ryczysz, bo ten lekarz jest powalony? Jeszcze niecałe 2 miesiące i spokój z tymi lekarzami
Na styczniówkach chyba w 38 tygodniu się dzieciątko obróciło

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
12 z groszami.

Ja właśnie nie nastawiam się na żaden poród

Jasne, że może się przekręcić

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:10   #733
asialll
Raczkowanie

Cytat:
nie płacz moze jeszcze da radę się obrócić, mi gin powiedział, że może do 34 tygodnia potem szanse maleją. Będzie dobrze! jedne boją się cc inne sn to wszystko normalne jeszcze się nie nastawiaj na cc. Ale bym kopnęła w dupę tego Twojego gina! wkurzył mnie

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:12   #734
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
O, ta mi sie baaardzo podoba, piękna tylko wkurzyłaś mnie rozmiarem. S ? Czy wy wszystkie sie uparłyście, żeby mnie bardziej w tym dole zakopać
Kochana, ja tylko linka pierwszego lepszego wstawiłam, bo kupowałam stacjonarnie, rozmiar L Myślę, że na Ciebie maks. M, mi tylko dupcia by się chyba nie zmieściła.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja jeden kupiłam w jysku, a drugi w rossmanie niemieckim. Nie wiem czy w polskim rossmanie znajdziesz, ale chyba powinny być??
O dzięki, o jysku nie pomyślałam. A i rossmann mam blisko, to podejdę

Cytat:
Kurcia A wczoraj dopiero co pisałam, że dziewczynie z noworocznego się nie małe z resztą dziecko obróciło w 39t Nie martw się, moja tez miednicowo, ale obrócą się oboje Mają czas

Drugie serce
Stary 2014-01-17, 13:19   #735
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz i masz

JEszzcze ma sporo miejsca i czasu na odwrócenie.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
nie płacz moze jeszcze da radę się obrócić, mi gin powiedział, że może do 34 tygodnia potem szanse maleją. Będzie dobrze! jedne boją się cc inne sn to wszystko normalne jeszcze się nie nastawiaj na cc. Ale bym kopnęła w dupę tego Twojego gina! wkurzył mnie
Dlatego ja usg bede meic w 35tc a i nawet wtedywg mojego gina nie ma gwarancji, że jeszcze sie obróci.. A gin dokladnie .. brak słow

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 13:21   #736
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
No ale Ty juz przy końcówce bardziej i Mały ma mało miejsca. Moja jeszcze nie rozpycha, ona fika, koziołkuje czy co tam jeszcze, przynajmniej tak to odczuwam. I póki co nie boli, no może jak czasem mi w pęcherz przygrzmoci, ale generalnie uwielbiam ją czuć
te kopniaczki, o których mówisz to najfajniejsze z całej ciąży

Cytat:
wypłacz się to będzie lepiej, maluszek może się jeszcze obrócić choć już zdecydowanie ma mniej miejsca, ale nie martw się tym, bo to nie pomoże

Pisałyście o %. Mnie całą ciąże nie ciągnęło, w sumie wypiłam po jednym tycim łyczku szampana do toastu na dwóch weselach na jakich byliśmy. Ale wczoraj mnie naszło na Somersby i po porodzie na pewno strzelę choć pół szklaneczki po karmieniu. No właśnie jak długo po wypiciu alkoholu nie wolno karmić? wiadomo, że zależy to od ilości spożytego trunku, no ale ciekawa jestem ile nie można karmić. Najwyżej na kolejne karmienie odciągne pokarm
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:22   #737
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że faktycznie je uszyję bo na razie tylko takie literki zmajstrowałam z tkanin które po kocykach się ostały. Będą nad łóżeczko albo na szczebelkach z boku je powieszę.
Tyle ślicznych inspiracji znajduję w necie, ze jakbym je chciała wszystkie zrealizować to by mi życia nie starczyło
Piękne!
Cytat:

Mój wgl nic nie mówi i jak tak czytam, że Wasi mówią nawet ile dokładnie ma to jestem w szoku a na gina wkurzam się coraz bardziej
Ja o swojej szyjce też niewiele wiem, poza tym że ok

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

I chwalę się, stałam się dziś posiadaczką przenośnego łóżeczka/przewijaka/torby za 50 zł
Fajne to to!

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja na pewno bylam calkiem goła..i na stole sie trzeslam z zimna jak głupia.......po cc mnie przykryli czyms i nalozyli pozniej jakis fartuch le juz nei pametam bo bylam nieprzytomna ..przyszedl do mnie tz 5 min po cc , zaryczany ze mamy takeigo pieknego synka a ja jakies ☠☠☠☠☠☠☠y gadalam jak nacpana
siateczkowe ubrlam dopiero jakos dwa dni po cc, wczesniej nawet specjalnie o majtach nei myslalam bo bylam morfina faszerowana
Ojej, to ja mam zupełnie inne wrażenia z cc, nie pamiętam żeby było mi zimno, leków po też nie dostawałam, byłam dosyć przytomna i mało obolała.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:22   #738
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie nastawiam się na żaden poród

Jasne, że może się przekręcić
Tez tak musze zrobic - nie nastawiac sie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
To nie moj gin na szczescie, to taki gbur ze szpitala - ale USG na prawde ekspresowe bylo Plci tez nie potwierdzil bo maly siedzi na jajkach (mam nadzieje ze to wciaz jajka ).

Cytat:
Kurcia A wczoraj dopiero co pisałam, że dziewczynie z noworocznego się nie małe z resztą dziecko obróciło w 39t Nie martw się, moja tez miednicowo, ale obrócą się oboje Mają czas
zeby sie obrocili.

A z dobrych wiesci to juz 2 kg wazy i termin tez mi sie skrocil - o tydzien. 7.03
Stary 2014-01-17, 13:24   #739
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Durny lekarz a znasz wage czy tylko popatrzył i stwierdził że wszystko ok?
i nie płakusiaj. Mój prawie całą ciąże siedzi miednicowo i dzisiaj już z tego wszystkiego mi się śniło, że miałam umówioną cesarkę i mnie już szykowali... ja też nie chcę cc i gorąco wierze że się obróci a są podobno jakieś ćwiczenia pomagające się młodemu obrócić (jeszcze nic nie szukałam), więc może razem spróbujemy?
Jest ktoś chętny ze mną jeszcze poćwiczyć?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 13:31   #740
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Witam się w 37 tc według usg od dzisiaj mogę rodzić . Coś jednak czuję, że moja córka raczej nie planuje szybkiego wyjścia .

Za oknem pruszy śnieg, ślicznie Wawa wygląda, normalnie wyszłabym z psem połazić po śniegu, ale boję się z brzuchem i nie mam kurtki do moich traperów .Także pooglądam sobie za oknem
Gratuluję I trochę zazdroszczę. Mam nadzieję że wszystkie weźmiemy z Ciebie przykład i tak ładnie donosimy ciąże

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:32   #741
teQiba
Moderator

Cytat:
i nie płakusiaj. Mój prawie całą ciąże siedzi miednicowo i dzisiaj już z tego wszystkiego mi się śniło, że miałam umówioną cesarkę i mnie już szykowali... ja też nie chcę cc i gorąco wierze że się obróci a są podobno jakieś ćwiczenia pomagające się młodemu obrócić (jeszcze nic nie szukałam), więc może razem spróbujemy?
Jak nie trudne to pocwicze chetnie z Toba
On popatrzyl i powiedzial ze ok Ale na szczescie musi dac informacje dla prowadzacego to sobie przeczytalam
Stary 2014-01-17, 13:35   #742
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym chciała, nawet czytałam coś na ten temat, ale mi nie wolno ćwiczeń, które mogłyby powodować nacisk na szyjkę.

Drugie serce
Stary 2014-01-17, 13:35   #743
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
U mnie też dobrze wczorajsza wizyta ok, Hania rośnie 33t 2160g leży już głową w dół i grzecznie czeka na swoją kolej
Szyjka długa, cała i wciąż 4,5cm Mimo ponad 2 tygodniowego kaszlu dzielnie się wszystko trzyma

Jaka grzeczniutka

Impossible is nothing

Sławcio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 13:46   #744
111kicia111
Raczkowanie

Czesc!

Cytat:
Trzymam kciuki zeby sie jeszcze maluszek przekrecił

Zaraz będe Was nadrabiała. Podczytywałam Was dzisiaj w poczekalni do połoznej.
Miałam dzisiaj robiony wymaz na paciorkowca. Od razu mam wynik i jest ujemny.
Przytyłam kilogram od poprzedniej wizyty czyli w ciagu 2 tygodni. Aktualnie mam 12 kg do przodu a dzisiaj zaczynam 35 tc
Pytałam połozna co kupic na gojenie krocza to poleciła albo octenisept albo tantum rosa rozrabiane w buteleczce. Powiedziała ze najwazniejsze zeby sie podmywac po kazdej toalecie, spryskac krocze albo octeniseptem albo tantum rosa, wytrzec sie do sucha recznikiem papierowym i jak najwiecej wietrzyc krocze. W domu najlepiej chodzic bez majtek w spódniczce a siadac na papierowych recznikach.

Prosze o wpisanie wizyty u gina 10.02 godz.9.00

Ide nadrabiac

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:

Witam się w 37 tc według usg od dzisiaj mogę rodzić . Coś jednak czuję, że moja córka raczej nie planuje szybkiego wyjścia .

Za oknem pruszy śnieg, ślicznie Wawa wygląda, normalnie wyszłabym z psem połazić po śniegu, ale boję się z brzuchem i nie mam kurtki do moich traperów .Także pooglądam sobie za oknem
Gratuluje!

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj zaczynam 35 tydz wg OM, bo wg USG - same wiecie

za 2 tyg będzie mąż w domu, może go wykorzystam i dałoby radę urodzić jak on będzie

Ja tez dzisiaj zaczynam 35 tc. Chciałabym urodzic w walentynki, podobnie jak Ty. Moze nam sie uda. Mój maz 14.02 przyjeżdza na miesiac do domu bo pracuje za granica i wtedy juz spokojnie moge rodzić.

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

U mnie też dobrze wczorajsza wizyta ok, Hania rośnie 33t 2160g leży już głową w dół i grzecznie czeka na swoją kolej
Szyjka długa, cała i wciąż 4,5cm Mimo ponad 2 tygodniowego kaszlu dzielnie się wszystko trzyma
gratuluje udanej wizyty. Nasze dzieciaczki maja podobna wage.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:47   #745
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
To nie moj gin na szczescie, to taki gbur ze szpitala - ale USG na prawde ekspresowe bylo Plci tez nie potwierdzil bo maly siedzi na jajkach (mam nadzieje ze to wciaz jajka ).

A z dobrych wiesci to juz 2 kg wazy i termin tez mi sie skrocil - o tydzien. 7.03
Wszystkie się cisną wcześniej

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:52   #746
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
12 z groszami.

Moja ginka mówiła że czasem kilka dni przed planowaną cc dziecko się przekręca ale to rzadko...............po 34 tyg juz ma małe szanse bo jest coraz większe i mało miejsca na takie przekręty

Ja pierwszy poród miałam cc ze względu właśnie na położenie i teraz to samo

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc!
Pytałam połozna co kupic na gojenie krocza to poleciła albo octenisept albo tantum rosa rozrabiane w buteleczce. Powiedziała ze najwazniejsze zeby sie podmywac po kazdej toalecie, spryskac krocze albo octeniseptem albo tantum rosa, wytrzec sie do sucha recznikiem papierowym i jak najwiecej wietrzyc krocze. W domu najlepiej chodzic bez majtek w spódniczce a siadac na papierowych recznikach.

Ja tez dzisiaj zaczynam 35 tc. Chciałabym urodzic w walentynki, podobnie jak Ty. Moze nam sie uda. Mój maz 14.02 przyjeżdza na miesiac do domu bo pracuje za granica i wtedy juz spokojnie moge rodzić.

gratuluje udanej wizyty. Nasze dzieciaczki maja podobna wage.
Nie wyobrażam sobie chodzić bez majtek jak tam wszystko się goi jeszcze i coś leci
nie wiem jak po sn ale po cc na pewno nieeee
Nie dajmy się zwariować, ja tam chodziłam w majteczkach i później takich dość obciśniętych co by brzuch spadał i wszystko się zagoiło jak trzeba
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:53   #747
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

wszystko będzie dobrze!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:57   #748
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

ja odpoczywam na półleżąco, ja siedzę na wizażu to mam stolik z laptopem przed sobą. Chodzi głównie o to by zbyt często nie chodzić, bo dziecko wtedy mocno napiera na szyjkę i dlatego się skraca.
Ja mam więcej odpoczywać, ale w moim przypadku nie ma się to ograniczać do wstawania tylko do wc, więc jeszcze nie ma tragedii, nie wiem jak u ciebie. Ja w każdym razie nie chodzę na spacery bo po dłuższym czasie bardzo twardnieje mi brzuch
Dzięki kochana. Bo tak cały czas leżeć to nie daję rady. Taka półleżąca pozycja to już coś Nie dostałam zakazu zupełnego chodzenia ale mam dużo leżeć. Byłam w takim szoku jak mi zwolnienie dała że nie dopytałam sie o szczegóły

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj zaczynam 35 tydz wg OM, bo wg USG - same wiecie

za 2 tyg będzie mąż w domu, może go wykorzystam i dałoby radę urodzić jak on będzie
Podejrzewam że nie będzie się opierał

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-17, 13:57   #749
asienka213
Wtajemniczenie

ha, to dzisiaj pijemy musze sie zaopatrzyc w jakies piwko

Cytat:

Też mnie czeka jedno i drugie. Ale dopuki cuekierki na choince to nei rozbieram A pranie odkłądam na lepsze czasu
nooo to jest argument

Cytat:
A wczoraj naczytałam sie o tych wodach plynach i pozneij przez pol nocy wyrzucalam sobei ze za malo piję i pewnie mam za mało wód płodowych Wy naprawdę wypijacie 2l plynow?? Ja mam z tym problem. Jakos zapominam o plynach
ja napewno tyle nie pije ogolnie z zupa, kawa, herbatai woda to moze mi 1,5l wyjdzie Musze na to bardzije zwrocic uwage

Cytat:
Pościel, ochraniacz, rożek i przewijak
na zywo jest tak samo sliczna kurcze, bo ona mi strasznie chodzi po glowie, chyba sobiet tez zamowie

Cytat:
Uuuu napiłabym się martini ze spritem i cytryną
Cytat:
NIEEE dlaczego to robisz
Ja mam litr martini w lodówce i czeka na mnie Obawiam się, że jak się dossam to wychleję całe
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Na mnie czeka rum z miodem... Nie mogę sie doczekać.
no skonczcie juz Ja bym sie jakiegos drina napila

Cytat:
Ja piję 1,5 litra wody dziennie na pewno, do tego płyny w zupach i innych.
Nie da się nagle wskoczyć z 0,5litra na 2 litry, ale stopniowo jak najbardziej kiedyś właśnie tak się nauczyłam. Codziennie piłam o szklankę/dwie więcej wody,aż doszłam do 1,5 litra. Zdarza się oczywiście mi wypić więcej
no wlasnie, pomalutku do celu

Cytat:
virginia kurcze, wstaw swoje zdjęcie bo aż nie mogę uwierzyć ze tej ciąży u Ciebie nie widać jestem taka ciekawa
tez jestem ciekawa

Cytat:

O jacie gratulacje na liście po Tobie zostało tylko 6 mamuś w II trymestrze Kiedy to się stało? .

mi sie to rozwiazanie tak odlegle wydawalo, a tu zaraz przyjdzie na nas kolej

Cytat:
glowa do gory, Kacper ma jeszcze czas sie obrocic ale najlepiej nie nastawiac sie na zaden porod bo ani tak co przyjdzie to bedzie A najwazniejsze ze wszystko ok

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:58   #750
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Dlatego wywaliłam budzik i jak mogę, to śpię do oporu. A zasypianie to chyba nasz trzeciotrymestrowy problem.
niech się skończy szybciutko teeeeż spię do oporu i przeciągam jak najdłużej, kiedy tylko mogę

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości