|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
![]() Mała śpi już 2 godziny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie jaką mam nawiedzoną suczkę
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-01-17 o 14:07 |
|
|
|
#2553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do kaszek to podobno najmniej cukru z tych smakowych ma babydream ale nie wiem, bo nie sprawdzałam.my po badaniu u neurologa, mały nie ma wzmożonego napięcia ale ma asymetrie, preferuje bardziej lewą stronę i póki co mamy go układać częściej na prawej. Martwi mnie tylko że niezbyt chce główke podnosić.
|
||||
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
sanrioo bylas w biedronce na miescie? tam nigdy nic nie ma. w kazdej innej na pewno znajdziesz ;d
Lilith- dobrze ze to nie napiecie
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mój dzieć mi dziś daje popalić
normalnie aż mi się już ryczeć chce
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzik, straszna ta Twoja psina
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2557 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak u mnie! Cytat:
słodka!<3
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla JasieńkaCytat:
Skok???
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
a moja stękoli już... eh nie wiem co z tym jej brzuchem
Cytat:
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
generalnie chodzi o to, by mała przytyła, bo im więcej będzie ważyła, tym lepiej będą jej działały narządy w tym nerki. ma zmiany w płucach ale przez wydzielinę i nie wymaga antybiotyków, ma leki ale na serce, dostaje jedynie furosamid na drogi moczowe,będą ją uczyć jedzenia z butelki. dostaje jakąś specjalną mieszankę wysokokaloryczną
|
#2562 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje zaliczenia kursu obym ja do swoich studiów miała jakies checiCytat:
długo czekałyśmy![]() Cytat:
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze moze to byc skok, strasznie wrzeszczy od rana i bardzo ciezko go uspokoic
jak juz zasnie to po 15 min pobudka ze spaceru musialam zawrocic bo leje, a na spacerze akurat ladnie spiSent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
POGODA dopisuje (gdzie jest śnieg, byłyśmy na spacerku aż 1,5 h, teraz smoczyca je. Mam se uczyć, a tu raz ze tego poprostu nie rozumiem, matematyka jakas, maż miał na 16 być w domu żebym sie pouczyła, zadzwoniłam zeby przyjechał wcześniej a on mi mówi ze rano mu sie auto zepsuło. Jestem wściekła na niego ze nie potrafił zadzwonić wcześniej żeby o tym powiedzieć. Poprosiłam mame zeby ja popilnowała to popilnuje oale wczoraj wymiotowała , jakis wirus.I lepiej zeby Liwka sie nie zaraziła.
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was zna się na wypełnianiu zus'owskich dokumentów? Potrzebuję wypełnić w imieniu teściowej ZUS ZCNA i nie wiem, czy skoro wypełniam to jako firma to mam wypełniać pola, które ma wypełnić "osoba fizyczna"?
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
mama mi pewnie pomoże kulać, a tak to sama
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
hello dziołszki!
my dopiero wstaliśmy ![]() małe śpi mi już całą noc, od 22.30 jak go kładę do 6:30 a ostatnio rekord padł - spał do 7:45. rano już mamy rytuał, co niektórzy mówią że rozpaskudze dziecko przez to... otóż kładę go na klate i idziemy spać. przebudzałam się o 11 i 13:30 na karmienie i zmiane, tak mnie leń dzisiaj ścisnął że hoho. u nas w końcu nie ma problemów z kupsztalami. kupiłam aptamil comfort, tak to mleko śmierdziało i było wręcz paskudne, z jakimś olejem z ryb (!!!) że mały aż za luźne te kupy walił. mleko prawie całe zużyłam i wskoczyliśmy teraz na Cow Gate substytut mleka z piersi i kupy książkowe. nie wiem czy ten aptamil pomógł czy co, ale żadne z nas już nie cierpi ogólnie to czuje się jakbym pod auto wpadła, za długo spałam
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!
Madzik zmobilizowałaś mnie do opisania mojego porodu jak mi Bartek pozwoli to opiszę ![]() My dziś bylismy na godzinnym spacerku po 4 godzinnym wiszeniu na cycu Z tego co pamiętam Rybko zdrowia! i siły w przygotowaniach! Lineczka u nas też tyle śniegu ale dziś odwilż przyszla i plucha straszna ![]() Agnieszka super że już możesz zająć się Anią Spać mi się chce... |
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik
za opis ![]() Beatka Olenka tak jak dziewczyny pisały, myślę że to skok Ryba pamiętam że zdjęcie obiecałam Byliśmy dzisiaj z Jasiem na dość długim spacerku... Oczywiście jak weszliśmy do biedronki na zakupy to zaczął się wkurzać i płakać a ja nie mogłam sobie poradzić z zakupami, wózkiem i Jaśkiem dobrze że wypatrzyłam mojego tatę to mi chwilę Jaśka przypilnował bo kolejka do kasy była na pół sklepu, gdyby nie tatuśko to pewnie z zakupów nic by nie wyszło ![]() Mam ostatnio manię kupowania książek kupiłam sobie w tamtym tygodniu płomień Crossa później mąż dokupił mi wyznanie Crossa i Kwiat pustyni, ostatnio w inter marche kupiłam 2 książki i dzisiaj w księgarni 3 kolejne
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[ już wiadomo czemu Domii czytać będziekiedy Ty to będziesz czytać? ja to teraz nie mam totalnie czasu na czytanie książek
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Crossa pierwszą część przeczytałam (2 i 3 teraz nabyłam) + przeczytałam inne zboczone książki tej autorki ![]() Greya czytałam przed ciążą więc już wiadomo skąd się Jasiek wziął |
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
My byliśmy dzisiaj na podcięciu tego wędzidełka pod językiem. Miałam okropnego stresa, ale okazało się że trwało to kilka minut może z 3 i mały nawet nie zapłakał. Kazali mi poczekać za drzwiami bo nie jest to fajny widok, ale szybko drzwi się otworzyły i dostałam synka który zaczął szukać cycka, nawet się nie przejął. Pokazało się troszeczkę krwi i tyle, nakarmiłam go i poszedł zadowolony spać.
Cieszę się że mamy to za sobą. Powiedzieli mi tylko że następnym razem trzeba robić to zaraz po urodzeniu, szkoda że nikt nie zauważył, a ja o tym nawet nie słyszałam. A za tydzień mamy szczepienie i chyba będzie wtedy płacz. |
|
|
|
#2574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My dzisiaj na spacerku spotkałyśmy sarenki, znaczy ja szłam z wózkiem, Zuzula spała a sarenki sobie skakały po łące ![]() Mam pytanie czy pieluchy DADA rozmiar 3 są w takiej samej cenie jak 2????
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
Maomami - w takiej samej
![]() Nemosek- nam też pediatra stwierdziła wstępnie azs. Czekamy na alergologa. Boże, ale Miłek maruda dziś... |
|
|
|
#2576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio sprzedawałam na allegro książki, które kupiłam i stwierdziłam, że nie będę czytać drugi raz i zarobiłąm 800 zł. Kupiłam se czytnik, aby czytać książki właśnie takie jak Cross, bo szkoda mi kasy. A Crossa nawet do końca pierwszej części nie dobrnęłam. Ej no serio, to dla mnie takie grubsze harlequiny a za młodu się naczytałam mnóstwo Oczywiście po sprzedaniu i zrobieniu miejsca na półkach nadrobiłam zakupem innych książek ale jak w biedronce książki za 9,99 to grzech nie brac tym bardziej, że dorwałam "Jeden dzień", jakąś książkę Santy Montefiore i coś tam jeszcze Kupuję tonami, a potem nie mam kiedy czytać Cytat:
Wydaje mi się, że sa w tej samej cenie, tylko sztuk mniej. Ale sa ogromne... Duża różnica między 2 i 3 jest ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Ula śpi od 12.... z przerwą na jedzenie po spacerze. Ehehe. Nocka mnie czeka długa coś czuję...
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będziesz jeszcze coś sprzedawać to daj znać
|
|
|
|
|
#2578 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
A mi się dziś nic nie chce..
![]() A jeszcze jutro mam gości i obiecałam sernik muszę upiec. Agnieszko nie ma to jak przytulaski Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla JasiaCytat:
![]() Cytat:
![]() Ale psina ![]() Cytat:
:hej: Taaszanta brawo za kurs ![]() Corko przypomniałaś mi że nie oddałam książek do biblioteki Też uwielbiam czytać ale nie lubie kupować i gromadzić w domu. Znając mnie nie chciałoby mi się ich wystawiać na all.Ale uzbierała Ci się fajna sumka |
|||||
|
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() 89Beatka nie martw się, student bez 2 to jak... sama wiesz poprawisz jak cuś aaby Kiecka A i miałam spytać, to Ty pisałaś ze Dady z lwem brzydko pachną? Rybka zdrówka i oby wszystko poszło po Twojej myśli! Lusesita23 jak tam twoje techniki efektywnego ssania?
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy przebieracie swoje maluchy rano po spaniu??? Bo ja się jakoś tak przyzwyczaiłam , ze rano jak wstajemy to się przytulamy, rozmawiamy, zmieniam pampka i przebieram Zuze w body z długim rękawkiem, gatki i skarpetki, a w nocy śpi w pajacu i jakoś się przyzwyczaiłam że on robi za piżamke.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

została jedna pomarańczowa z goździkami i cynamonem na którą się załapałam...

na razie jeszcze nie myśleliśmy o zakupie (TŻ na razie załatwiał huśtawkę), ale dalej poważnie mi to chodzi po głowie 
normalnie aż mi się już ryczeć chce 

dobrze że wypatrzyłam mojego tatę to mi chwilę Jaśka przypilnował bo kolejka do kasy była na pół sklepu, gdyby nie tatuśko to pewnie z zakupów nic by nie wyszło 
Co mówią lekarze ?