Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 13:39   #3301
Nettk_a
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinię w sprawie mebli. Ja bym chciała właśnie stoliki nocne i komodę. Te komody mają pojemne szuflady? (nie mam ikei blisko więc robię zamówienie w ciemno)
Cytat:
To super Chciałabym mieć taką komodę z pierdółkami-pamiątkami itp. a trochę tego jest.
Dzięki za radę ws. laktacji

Jeśli chodzi o szafki, to są dość pojemne, nawet te małe szafeczki tylko mam jedną radę, szczególnie jeśli chcesz tam trzymać pierdółki, kup sobie od razu w ikei takie pudełka materiałowe z przegródkami do tej dużej komody. Wtedy będzie Ci o wiele łatwiej wszystko ładnie porozkładać i znaleźć. Ja tak mam i świetnie się to sprawdziło Btw kiedy kupujesz, bo mogłabym Ci później zrobić zdjęcie jak wygląda ta szuflada z tym pudełkiem, o ile da się na zdjęciu zobaczyć "pojemność"
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:40   #3302
SunShineDoll
Rozeznanie

Dziewczyny któraś zna się na interpretacji wyniku badania USG?
Ja dziś wyszłam z takim zapisem:
W jamie macicy widoczny jeden płód w położeniu główkowym - myślę sobie to super znaczy moja Little Rose jest główką do dołu
Dalej: Łożysko III O stopień dojrzałośći wg Granumma ustawienie 1. Tu wyczytałam, że mam już stare łożysko ale wydolne bo ma 1.
AFI 10
BPD 95 mm 39 tyg+ 3 dni
AC 33,5 mm 37 tyg +4 dni
FL 76 mm 39 tyg +0 dni
FHR + 140 u albo n/ l
EFW +-3400 g - to wiem, że waga. I te pomiary wyżej to widzę, że różne parametry tylko czy one zawsze są mniejsze niż tydzień ciaży ?

Edytowane przez SunShineDoll
Czas edycji: 2014-01-17 o 13:42
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:48   #3303
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Dobre

Ale nie zawsze tak jest. Kilka moich koleżanek miało wywoływane porody i normalnie chodziły, skakały na piłkach. Leżały zazwyczaj tylko jak ktg miały robione (ale to też zależało od położnej bo niektóre pozwalały siedzieć, stać).
No to dobrze, bo jak tak dalej pójdzie to u mnie sie na kroplówka moze skończyć... :/ a wiadomo, wole chodzić itd

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:48   #3304
gosia261282
Gang Iren

Eryk śpi,a ja mam jakieś załamanie i ryczę.
Już mi serio tak ciężko w tej ciąży.
Stary 2014-01-17, 13:49   #3305
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

zjedz czekolad ę
Stary 2014-01-17, 13:49   #3306
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Ech Gosiu, juz chyba każda z nas powoli ma dość. Pocieszające jest to, ze urodzic i tak urodziny. W końcu do marca z brzuchami chodzić nie będziemy

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
Stary 2014-01-17, 13:50   #3307
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
A o jakiej komodzie piszecie?
Komoda z serii malm z ikei. A ja pisałam co chcę do niej powsadzać
Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Dzięki za radę ws. laktacji

Jeśli chodzi o szafki, to są dość pojemne, nawet te małe szafeczki tylko mam jedną radę, szczególnie jeśli chcesz tam trzymać pierdółki, kup sobie od razu w ikei takie pudełka materiałowe z przegródkami do tej dużej komody. Wtedy będzie Ci o wiele łatwiej wszystko ładnie porozkładać i znaleźć. Ja tak mam i świetnie się to sprawdziło Btw kiedy kupujesz, bo mogłabym Ci później zrobić zdjęcie jak wygląda ta szuflada z tym pudełkiem, o ile da się na zdjęciu zobaczyć "pojemność"
Nettka jeśli kupimy to w niedzielę (znajomi jadą do ikei wtedy). Jak nie w niedzielę to nie wiem kiedy...przez neta nie opłaca się zamówić bo są droższe + przesyłka Dzięki za radę w sprawie tych pudełek materiałowych faktycznie to dobry pomysł! Oczywiście jak będziesz mogła to proszę o fotkę
Stary 2014-01-17, 13:52   #3308
SunShineDoll
Rozeznanie

gosia wiem jak się czujesz mam to samo dedykuję nam oto ten poemat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg frustracja.jpg (30,4 KB, 41 załadowań)
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:54   #3309
Olcia_1983
Raczkowanie

Durny tel potrącił mi cytaty.

Wiem, ze mam malo mleka bo po oproznieniu 2 piersi Zuzka z flaszki wciagnela jeszcze 40 ml. Jak dostaje tylko flaszkę to wciąga 60 ml. Laktatorem udoje ok 25-30.

Mam nadzieję, ze sie to jeszcze rozkreci.

Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:54   #3310
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
No to dobrze, bo jak tak dalej pójdzie to u mnie sie na kroplówka moze skończyć... :/ a wiadomo, wole chodzić itd
To czy się chodzi czy leży w dużej mierze zależy od szpitala, ale trzeba pamiętać że jak nie ma konkretnych przeciwwskazań (zagrożenie życia dziecka) to nikt Cię nie może zmusić do leżenia jak Ci to nie będzie pasować. U nas bardzo zachęcają żeby chodzić jak najwięcej. Jak leżałam z dziewczynami które miały poród wywoływany to zauważałam raczej tendencję: dziewczyna leży, personel zachęca ją do chodzenia, ona leży...
Cytat:
Przytulam mocno
Stary 2014-01-17, 13:55   #3311
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Gosia nie łam się, damy rade. Tak jak dziewczyny piszą, to już kwestia dni albo godzin. Ważne zeby maluchy zdrowe przyszły na świat. Mąż mi ciagle tłumaczy że widocznie malutki potrzebuje jeszcze tych kilku dni w brzuchu.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:06   #3312
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
To czy się chodzi czy leży w dużej mierze zależy od szpitala, ale trzeba pamiętać że jak nie ma konkretnych przeciwwskazań (zagrożenie życia dziecka) to nikt Cię nie może zmusić do leżenia jak Ci to nie będzie pasować. U nas bardzo zachęcają żeby chodzić jak najwięcej. Jak leżałam z dziewczynami które miały poród wywoływany to zauważałam raczej tendencję: dziewczyna leży, personel zachęca ją do chodzenia, ona leży...

Przytulam mocno
O to sie nie martwię, bo wybrałam prywatna porodówke i tutaj większość kobiet rodzi w kucki, a porody sa aktywne. Miałam rodzic w innym szpitalu, ale tam worki sako i piłki sa tylko dla ozdoby:/ kobiety sa podłączaną do ktg i maja przymus lezenia. Stad m.in moja decyzja. Myślałam po prostu, ze to tak z reguły jest, ze jak wywołują to trzeba leżeć. Mam nadzieje, uda mi sie urodzic normalnie i tak jak założyłam, ale wiem ze bywa rożnie.

Stary 2014-01-17, 14:07   #3313
gosia261282
Gang Iren

Dzięki dziewczyny.
Ja to wiem niby,ale już tyle czasu dzień i noc czuję ból. Nie mogę przez to być taką matką jaką byłam wcześniej,bo sił mi brak,cierpliwosci mi brak i przez ciągły ból i zmęczenie warczę czasem na dzieciaki.
Mogę jeszcze prawie 2 tyg w tej ciąży być.
Stary 2014-01-17, 14:10   #3314
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Durny tel potrącił mi cytaty.

Wiem, ze mam malo mleka bo po oproznieniu 2 piersi Zuzka z flaszki wciagnela jeszcze 40 ml. Jak dostaje tylko flaszkę to wciąga 60 ml. Laktatorem udoje ok 25-30.

Mam nadzieję, ze sie to jeszcze rozkreci.

Olcia to i tak lepiej ode mnie. Ja laktatorem na początku ściągałam maks 10 ml z dwóch piersi!!! Wiem że Cię to nie pociszy ale jedyny sposób by mleka było więcej to dostawianie małej...jak dajesz te 40 ml mm to o tyle mniej będzie Twojego mleka...laktator nigdy nie poruszy tylu kanalików co mały ssak. Jeśli chcesz się wspomagać laktatorem to ściągaj po każdym karmieniu 5 minut z jednej piersi, 5 z drugiej, potem 3 minuty, potem po minucie na każdą pierś. Możesz też zacząć od 3 minut jak 5 to za dużo. I nie patrz na to ile ściągasz-najwyżej wylejesz, chodzi o samo zachęcanie piersi do produkcji.
A ściągasz jak mała jest z Tobą czy jej nie widzisz? Jej obecność jest bardzo ważna. Mi potrafi nic nie lecieć jak jej przy mnie nie ma.
Aha i najlepiej mi się do tej pory karmi sam na sam z małą. Czyjaś obecność mnie wkurza.
Jeśli teraz nie zawalczysz o laktację tylko będziesz często dawać butle to Zuza w ogóle zrezygnuje z piersi, bo z butli łatwiej się ciągnie. Ale to sama musisz zdecydować czego chcesz-czy walczyć o laktację czy po prostu na spokojnie bez spięc karmić ją mieszanie. Tylko musisz się z tym liczyć że wówczas może pierś całkiem odrzucić i Twoje mleko pić tylko z butli.
Stary 2014-01-17, 14:14   #3315
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
bidulko

Cytat:
Komoda z serii malm z ikei. A ja pisałam co chcę do niej powsadzać
Malm - fajna seria

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
gosia wiem jak się czujesz mam to samo dedykuję nam oto ten poemat
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:16   #3316
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Wiem ze byloby Ci wygdniej np przy wychodzeniu z domu ale to dobrze ze Emil woli piers. Znam jedno dziecko , Emil jest drugi ktore woli piers od butelki. Zazwyczaj dzieci preferuja butle bo jest latwiej.

To Wiktor jest trzeci. Teraz już butlę daje radę, ale dalej woli pierś.

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:18   #3317
Olcia_1983
Raczkowanie

Ja też mialam poród po oxy i chodzic mogłam ale chcialam tylko na siku polozna sama kazała mi zmieniac pozycję zeby sie krocze dobrze rozciagalo. Oxy dostałam po 9 a o 13 Zuzka byla na swiecie. Nie byłam nacinana tylko lekko peklam. W sumie mialam 4 szwy na skórze, które dzisiaj już mi wyjęli. Jakiś wielkich boli po porodzie nie mialam, choć do dziś mnie trochę szczypie.
Nie wiem czy w czasie porodu skurcze były bardziej bolesne bo niwsm porównania. Po porodzie podobno powiedziałam ze wcale tak mocno nie bolało.

Em ma dzięki za rady. Staram sie przystawiac Małą i bede sie motywować Twoim przykładem.

Mam komode malm i materiałowe pudelka, jak dla mnie świetna sprawa. Trzymam w nich skarpetki, czapeczki i inne ☠☠☠☠☠☠☠ki. A szuflady dość pojemne są.

Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:24   #3318
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Troche mi szkoda kasy bo wpisowe prawie 2 tysie. I przepada jak sie zrezygnuje
.
Hmmm no to zmienia postać rzeczy. Kurde 2 tys ?Nie dość ,że tak wcześnie więc w sumie nigdy nic nie wiadomo, to jeszcze tyle kasy ciągną ? To jakieś prywatne przedszkole ?

Cytat:

O to jest dobra myśl...albo facet chodzi w ciązy i rodzi,a kobieta ma laktację.
Ja bym mogła powiedzieć, ja chodzę w ciąży i mam laktacje a niech facet jakimś cudem to dziecko urodzi

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
posmaruj przed sklejeniem wodą naokoło, złóż, ściśnij i poszczyp w taką falbankę
Najlepszy patent

Cytat:

zrobiłam zamówienie w aptece- 312 zł wyszło
Kobieto coś ty pół apteki wykupiła ??

Cytat:
Gosia wcale ci się nie dziwie ,że masz już dość. Masz możliwość to zjedz czekoladę wskocz może do wanny i odpręż się. Pomyśl ,że na prawdę jeszcze trochę i się skończy , w końcu dłużej jak te 1,5 tygodnia trzymać cie w ciąży nie powinni, a nagrodą za tą męczarnie będzie Kacperek , mały, kochany, cieplutki, różowy robaczek Jeszcze trochę, dasz radę
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:26   #3319
patrycjja
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny witam się po ktg. Skurcze zapisywały się ładne i w miarę regularne, lekarz po badaniu dziwił się, że jeszcze nie rodzę :p a kurcze mnie brzuch trochę aby się spinał i bolał - w domu jak mnie ostatnio złapie to chyba 200 procent by tam pokazywało.
I jeśli nie urodze w weekend, to we wtorek powtórka. Ale liczę na to, że jednak coś się ruszy, bo i bóle i twardnienia co rusz czesciej się pojawiają.
Do tego doszedł mi dziś wielki ból spojenia. Wysiedziec nie mogę .

I powiem Wam, że siła znajomosci czyni cuda. Wchodzę na ktg, położna służbistka mało przyjemna. Jakby pretensje miała o wszystko. Więc ja w między czasie zgrabnie w rozmowę wplatam nazwisko "cioci" położnej. I tu zmiana o 180 stopni - przejmujemy się zachowaniem lekarza prowadzącego, kontrolujemy zapis na bieżąco - chociaż wcześniej po prostu zostawiała pacjentki.
Później na konsultacji z lekarzem też oboje mili, sympatyczni, pożartowaliśmy. Lekarz mnie zbadał, ona mi nawet temperaturę zmierzyła więc teraz jestem już pewna- swoja położna to skarb. Szczególnie taka z przeszło 30letnim stażem w szpitalu, bo wszystkich zna

Buka - gratuluję
Stary 2014-01-17, 14:26   #3320
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Ja też mialam poród po oxy i chodzic mogłam ale chcialam tylko na siku polozna sama kazała mi zmieniac pozycję zeby sie krocze dobrze rozciagalo. Oxy dostałam po 9 a o 13 Zuzka byla na swiecie. Nie byłam nacinana tylko lekko peklam. W sumie mialam 4 szwy na skórze, które dzisiaj już mi wyjęli. Jakiś wielkich boli po porodzie nie mialam, choć do dziś mnie trochę szczypie.
Nie wiem czy w czasie porodu skurcze były bardziej bolesne bo niwsm porównania. Po porodzie podobno powiedziałam ze wcale tak mocno nie bolało.
Olcia, karmisz mnie nadzieją

Stary 2014-01-17, 14:30   #3321
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
To Wiktor jest trzeci. Teraz już butlę daje radę, ale dalej woli pierś.

To jak u Was wyglądają procedury wczesniakowe?? U nas dziecko musi puc z butli pełne porcje zeby wyjść do domu

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:32   #3322
magnusia
Zakorzenienie

ale ja mam żelka- ja też mam komody malm z IKEA
mam dwie te 3 szufladowe i potwierdzam są bardzo pojemne
też trzymam w tych pojemniczkach materiałowych różne gadżety typu skarpy i czapeczki młodego i nasze rzeczy- jakieś kremy, balsami itp w łazience w szafce a w szufladach inne pierdołki.
Te organizery to bardzo fajny pomysł
Stary 2014-01-17, 14:35   #3323
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Gosia wcale ci się nie dziwie ,że masz już dość. Masz możliwość to zjedz czekoladę wskocz może do wanny i odpręż się. Pomyśl ,że na prawdę jeszcze trochę i się skończy , w końcu dłużej jak te 1,5 tygodnia trzymać cie w ciąży nie powinni, a nagrodą za tą męczarnie będzie Kacperek , mały, kochany, cieplutki, różowy robaczek Jeszcze trochę, dasz radę

Dzięki kochana
Stary 2014-01-17, 14:36   #3324
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja mam zamiar spróbować najpierw z gazem a jeżeli będzie bardzo źle to wtedy ewentualnie oksy
Ja też chcę spróbować z gazem, ciekawe czy to rzeczywiście coś daje jesteś na liście przede mną, więc może pierwsza sprawdzisz

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
tak, traktujesz blenderem 1kg ugotowanych ziemniaków, dodajesz 30 g masła, 80 g mleka, 2 szczypty gałki muszkatołowej/przyprawy do ziemniaków i przeciśnięte 2 ząbki czosnku
Dzięki, wypróbuję

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
ja miałam wywoływany porod własnie kroplowka z oksytocyna. skurcze miałam bardzo bolesne-pamietam,ze pod koniec az czarno przed oczami miałam, nawet nie wiedziałam,ze mnie nacieli,nie wiele pamietałam. I bardzo czesto je miałam. Podali mi ja po 9 urodziłam o 17,55 ostatnia 2 faze porodu:45minut(jako 1 mam wpisana 3:15minut ale dłuzej to trwało). Za to ze skurczy 30% miałam w godzine 100% i bez niej lekarz mowi,ze bym mogła kilka dni sie meczyc bo wody sie saczyły a rozawrcie 2cm i cisza. No i wada-lezec musiałam kiedy inne chodziły itp

No tak, ale właściwie nie wiadomo, ile byś się jeszcze męczyła, nie da się tego sprawdzić. A dla lekarza lepiej przyśpieszyć, bo to nie jemu potem gorzej dochodzić do siebie. On będzie miał kolejny poród z głowy... Wiem, że to nie reguła, ale pomna dotychczasowych doświadczeń jestem nastawiona anty do naszej służby zdrowia. No i nawet z Fundacji Rodzić po Ludzku znalazłam info, że podanie kroplówki z oksytocyną i amniotomia (przebicie pęcherza płodowego) "nigdy nie powinny być wykonywane wyłącznie dla przyśpieszenia porodu fizjologicznego o prawidłowym przebiegu ze względu na mogące wystąpić powikłania."

Cytat:
Troche mi szkoda kasy bo wpisowe prawie 2 tysie. I przepada jak sie zrezygnuje

Wooooow, ale wpisowe. To jakieś lansiarskie przedszkole, czy co? W życiu nie słyszałam o takim wpisowym.

Cytat:
Ja mam małą wiedzę w tym temacie, ale czytałam, że taka kroplówka jest już podawana do końca i cały czas trzeba monitorować dziecko (właśnie ze względu na tętno - możliwość niedotlenienia, gdy skurcze szybko zwiększą moc), więc kobieta nie ma możliwości aktywnego porodu. Ale to kłóci się z tym, co widziałaś na żywo, więc wychodzi na to, że nie monitorują cały czas. Z drugiej strony - czy to dobrze, jeśli rzeczywiście mogą być problemy z niedotlenieniem

Olcia_1983 fajnie, że u Ciebie tak to wyglądało

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Olcia, karmisz mnie nadzieją
Mnie też
Stary 2014-01-17, 14:36   #3325
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hmmm no to zmienia postać rzeczy. Kurde 2 tys ?Nie dość ,że tak wcześnie więc w sumie nigdy nic nie wiadomo, to jeszcze tyle kasy ciągną ? To jakieś prywatne przedszkole ?

Ja bym mogła powiedzieć, ja chodzę w ciąży i mam laktacje a niech facet jakimś cudem to dziecko urodzi

Najlepszy patent

Kobieto coś ty pół apteki wykupiła ??

Tak prywatne. Bardzo mi na Nin zależy. Jeszcze w ciazy o nim myslalam bo jest naprawdę dobre a teraz kiedy Dominik jest wcześniakiem jestem przekonana ze to najlepszy wybór. Maja opracowane programy stymulacji dzieci przedwcześnie urodzonych nie ma sytuacji ze dziecko np troche przeziębione przychodzi do przedszkola narazajace inne bo przedszkole wysyła opiekunkę do domu no i generalnie mnóstwo zajęć do wyboru świetna kadra lekarz na miejscu. Wiem ze to sporo ale chyba nie mam wyjscia

Stary 2014-01-17, 14:37   #3326
magnusia
Zakorzenienie

mój mąż zostawił w kieszeni dresów chusteczkę.... wiecie co wyjęłam z pralki teraz masakra
Stary 2014-01-17, 14:40   #3327
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
To jak u Was wyglądają procedury wczesniakowe?? U nas dziecko musi puc z butli pełne porcje zeby wyjść do domu

Tutaj pierwsze stadium to wypijanie odpowiedniej ilości dowolną techniką (pierś/butla) co trzy godziny. Potem karmienie na żądanie ile chce i sprawdzenie czy pod koniec dnia przybrał odpowiednio. Jeśli tak, to wypuszczają do domu.

Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:43   #3328
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Tutaj pierwsze stadium to wypijanie odpowiedniej ilości dowolną techniką (pierś/butla) co trzy godziny. Potem karmienie na żądanie ile chce i sprawdzenie czy pod koniec dnia przybrał odpowiednio. Jeśli tak, to wypuszczają do domu.

A skad oni wiedza ze ilosc jest odpowiednia jak pije z piersi?

Stary 2014-01-17, 14:43   #3329
lidkaa82
Zadomowienie

A ja nadal walcze z firmą kurierską. Dziś mi znów podnieśli ciśnienie. Mieli dostarczyc ponownie paczke której w środe nie dostarczyli mimo że byłam w domu a się dowiedziałam że uwaga !!! kurierowi jest nie po drodze i przyjedzie w poniedziałek i Pani w bydgoskiej filii nic nie może na to poradzić. Zadzwoniłam do centrali, złożyłam skarge i podobno paczka ma dotrzec jeszcze dzis, bo w systemie na dzis było zlecenie i nie ma możliwosci żeby kurierowi było nie po drodze. Uwierze jak zobacze łózeczko w domu
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:47   #3330
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
ale ja mam żelka- ja też mam komody malm z IKEA
mam dwie te 3 szufladowe i potwierdzam są bardzo pojemne
też trzymam w tych pojemniczkach materiałowych różne gadżety typu skarpy i czapeczki młodego i nasze rzeczy- jakieś kremy, balsami itp w łazience w szafce a w szufladach inne pierdołki.
Te organizery to bardzo fajny pomysł
Ja kupiłam te organizery do pokoju małego. Nawet do innej komody , nie z IKEA czy szafy dobrze się wpasowują. Mój TŻ stwierdził ,że te organizery materiałowe to chyba najlepsze co IKEA wymyśliła

Cytat:
Dzięki kochana
A ja się właśnie poryczałam, że tyle z was się męczy już w końcówce
Ciąża i jej hormony ....
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości