Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 11:50   #841
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Blondasy słyszałyście może o diecie 5:2? Jeśli tak to co o niej sądzicie? Podobno na Wyspach robi furorę, polega na tym że 5 dni w tygodniu jemy 1800kcal, a przez dwa dni (nie mogące następować po sobie) jemy tylko 500kcal. Zastanawiałam się nawet nad tym żeby kupić sobie książkę w empiku bo za około 25zł była. Ciekawa jestem czy to faktycznie pomaga schudnąć Opinie na empiku też ma dobre..

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:54   #842
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Blondasy słyszałyście może o diecie 5:2? Jeśli tak to co o niej sądzicie? Podobno na Wyspach robi furorę, polega na tym że 5 dni w tygodniu jemy 1800kcal, a przez dwa dni (nie mogące następować po sobie) jemy tylko 500kcal. Zastanawiałam się nawet nad tym żeby kupić sobie książkę w empiku bo za około 25zł była. Ciekawa jestem czy to faktycznie pomaga schudnąć Opinie na empiku też ma dobre..
A to nie jest jedna z wersji diety IF? Tylko ze w IF sie po prostu nie je.

Mój TŻ teraz jest na IF i je tylko przez 6 godzin w ciagu dnia, a reszta nic. Tylko pije.
Ale dietetyczka raczej niezbyt przychylnie sie wypowiadała, bo wg niej takie diety zwalniają metabolizm.

No dobrze mówiłam, to jedna z odmian diety IF. Książki do tego zadnej nie potrzeba

Edytowane przez czekoladowoo
Czas edycji: 2014-01-17 o 12:00
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:55   #843
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła pora na drugie śniadanie- piję właśnie inkę z mlekiem bez cukru oraz zjadłam pół bułki z serkiem turek ze szczypiorkiem (nie ma niepotrzebnych ulepszaczy, zagęszczaczy itp.).
Niestety tż nie kupił mi bułek grahamek rano w piekarni (pewnie nie było) i pomidorów wczoraj zapomniał wziąć w sklepie, więc musiałam zjeść zwykłą bułkę (przynajmniej mam pewność że jest lepsza niż ta z marketu) i z samym serkiem No ale ważne że posiłki zaczynają być u mnie regularne. Małymi kroczkami dojdę do perfekcji
wam na diecie zazdroszcze tej regularnosci posilkow
ja zyje tak na wariata, ze nie raz nic nie jem, nieraz 2 posilki, a nieraz 5... kazdy dzien nie wiadomo co przyniesie poza tym moja praca...raz pracuje raz nie, godziny tez totalnie skrajne- np. robienie pazurow do 5 rano i mialam 4 sety po 3godz., to bylo hardkorowe, nigdy wiecej!

ej powiedzcie, jak robie koloryzacje na cale wlosy, plus herbatka/kawa, plotki i modelowanie...schodzi mi najczesciej 3-4h to dlugo waszym zdaniem...?
samo trzymanie farby 50 minut... a osoba farbowana sama sobie zmywa farbe, myje wlosy i naklada maske na kilka minut(to zajmuje kolo 20-30minut)..? nie wiem czy powinnam dbac o skrocenie czasu uslugi czy jest ok?
Stary 2014-01-17, 12:02   #844
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
A to nie jest jedna z wersji diety IF? Tylko ze w IF sie po prostu nie je.

Mój TŻ teraz jest na IF i je tylko przez 6 godzin w ciagu dnia, a reszta nic. Tylko pije.
Ale dietetyczka raczej niezbyt przychylnie sie wypowiadała, bo wg niej takie diety zwalniają metabolizm.
Czeko nie wiem, ostatnio pierwszy raz o niej usłyszałam. Coś tam czytałam na necie że opracował ją jakiś lekarz czy dietetyk, i przez to właśnie że te 2 dni jemy mniej kcal to oczywiście żołądek się zmniejsza i duży apetyt nie doskwiera, poza tym łatwiej zrobić 2 dni tygodniowo postu aniżeli 5 A w te 5 dni kiedy się je 1800kcal to normalnie 5 posiłków dziennie w miarę regularnych odstępach i oczywiście zdrowe rzeczy. A na internetach chulają opinie że dieta naprawdę pomaga gubić kg i to mnie zaciekawiło. No i samo to że na wyspach to podobno bestseller

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
wam na diecie zazdroszcze tej regularnosci posilkow
ja zyje tak na wariata, ze nie raz nic nie jem, nieraz 2 posilki, a nieraz 5... kazdy dzien nie wiadomo co przyniesie poza tym moja praca...raz pracuje raz nie, godziny tez totalnie skrajne- np. robienie pazurow do 5 rano i mialam 4 sety po 3godz., to bylo hardkorowe, nigdy wiecej!

ej powiedzcie, jak robie koloryzacje na cale wlosy, plus herbatka/kawa, plotki i modelowanie...schodzi mi najczesciej 3-4h to dlugo waszym zdaniem...?
samo trzymanie farby 50 minut... a osoba farbowana sama sobie zmywa farbe, myje wlosy i naklada maske na kilka minut(to zajmuje kolo 20-30minut)..? nie wiem czy powinnam dbac o skrocenie czasu uslugi czy jest ok?
Bunny ja też jem nieregularnie i raz mało raz dużo, także nie ma czego zazdrościć, teraz staram się te pory zrównać, ale co z tego wyjdzie zobaczymy.

Wydaje mi się że to zależy od kobiety- niektóre lubią dłużej posiedzieć, pogadać, a niektóre wręcz przeciwnie. Ciężko powiedzieć.

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2014-01-17 o 12:03
Stary 2014-01-17, 12:02   #845
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
ex pamietam ze kiedy mnie zalezalo jeszcze na utrzymaniu stalej wagi a nawet schudnieciu do 46 kg z 51kg(liceum), to zylam na diecie 1000kcal.
dzis lapie sie na tym, ze zazwyczaj na dobe nie zjem wiecej jak na te 1200kcal... nie wiem po co wtedy tak wariowalam, ja nigdy duzo nie jadlam...i rzeczy malokaloryczne.
jesli ja bym polecala- bo to przynosilo mi efekty na dlugo, np. od maja robilam cel 800-1000kcal i calutkie wakacje mialam ta wymarzona wage 46kg poza tym to tez pomaga przestawic sie na zdrowsze jedzenie, bo dochodzisz do wnioskow- albo kaloryczny obiad z kotletem, surowka, ziemniakami... albo np. miska salatki ktorej jest blisko kilogram...
zamiast kanapek z chleba/bialego pieczywa zjesz np. jogurty- bo mozesz za to samo zjesc ich az 3...
i wiesz, to samo przychodzi, ze odrzucasz to co slodkie, tluste itp. bo wiesz, ze wiecej mozesz zjesc tego zdrowego
aha i ja wtedy nie liczylam posilkow, jadlam do woli wtedy gdy chcialam lub ktos ze mna jadl- kolezanka, tz, mama itp.
wieczorem zliczalam kalorie ale na luzie i nigdy nie przekraczalam zalozenia 1000-1200.

aha i pamietam ze moimi obiadami staly sie zupy- bo tez moglam duuuzo jej zjesc, tzn. dla mnie duzo to np 2 talerze. 2 dania moglabym zjesc za to sporo mniej.

Edytowane przez blond bunny
Czas edycji: 2014-01-17 o 12:04
blond bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:03   #846
shizaxa
Wtajemniczenie

Ex nie słyszałam o takiej diecie, ale wg mnie racjonalne regularne jedzenie jest najlepsze

Czeko mój brat był na IF, ładnie zredukował bf, kaloryfer był, to wszytsko oczywiście przy regularnej siłowni. Ale ja bym nie dała rady tyle jeść a potem tak długo nie...

Bunny jak to jest bliska koleżanka to czas ok ale jak zwykła klienta, a Ty cierpisz na brak czasu to możesz "zabieg" skrócić, wg mnie

Idę w końcu dziś na polowanie do rossa po szczotkę to i może jakiś ładny lakier sobie kupię brokatowy

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:09   #847
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
ex pamietam ze kiedy mnie zalezalo jeszcze na utrzymaniu stalej wagi a nawet schudnieciu do 46 kg z 51kg(liceum), to zylam na diecie 1000kcal.
dzis lapie sie na tym, ze zazwyczaj na dobe nie zjem wiecej jak na te 1200kcal... nie wiem po co wtedy tak wariowalam, ja nigdy duzo nie jadlam...i rzeczy malokaloryczne.
jesli ja bym polecala- bo to przynosilo mi efekty na dlugo, np. od maja robilam cel 800-1000kcal i calutkie wakacje mialam ta wymarzona wage 46kg poza tym to tez pomaga przestawic sie na zdrowsze jedzenie, bo dochodzisz do wnioskow- albo kaloryczny obiad z kotletem, surowka, ziemniakami... albo np. miska salatki ktorej jest blisko kilogram...
zamiast kanapek z chleba/bialego pieczywa zjesz np. jogurty- bo mozesz za to samo zjesc ich az 3...
i wiesz, to samo przychodzi, ze odrzucasz to co slodkie, tluste itp. bo wiesz, ze wiecej mozesz zjesc tego zdrowego
aha i ja wtedy nie liczylam posilkow, jadlam do woli wtedy gdy chcialam lub ktos ze mna jadl- kolezanka, tz, mama itp.
wieczorem zliczalam kalorie ale na luzie i nigdy nie przekraczalam zalozenia 1000-1200.

aha i pamietam ze moimi obiadami staly sie zupy- bo tez moglam duuuzo jej zjesc, tzn. dla mnie duzo to np 2 talerze. 2 dania moglabym zjesc za to sporo mniej.
1000-1200 kalorii to jest stanowczo za mało. A juz zwłaszcza jeśli EX zamierza ćwiczyć. Organizm nie funkcjonuje wtedy zdrowo
Chyba ze sie naprawde pilnuje nie tyle co kalorii co odpowiednich składników diety, ale ja jestem stanowczo przeciwna takim dietom.

Cytat:
Czeko nie wiem, ostatnio pierwszy raz o niej usłyszałam. Coś tam czytałam na necie że opracował ją jakiś lekarz czy dietetyk, i przez to właśnie że te 2 dni jemy mniej kcal to oczywiście żołądek się zmniejsza i duży apetyt nie doskwiera, poza tym łatwiej zrobić 2 dni tygodniowo postu aniżeli 5 A w te 5 dni kiedy się je 1800kcal to normalnie 5 posiłków dziennie w miarę regularnych odstępach i oczywiście zdrowe rzeczy. A na internetach chulają opinie że dieta naprawdę pomaga gubić kg i to mnie zaciekawiło. No i samo to że na wyspach to podobno bestseller

Bunny ja też jem nieregularnie i raz mało raz dużo, także nie ma czego zazdrościć, teraz staram się te pory zrównać, ale co z tego wyjdzie zobaczymy.

Wydaje mi się że to zależy od kobiety- niektóre lubią dłużej posiedzieć, pogadać, a niektóre wręcz przeciwnie. Ciężko powiedzieć.
To jest po prostu IF, jest kilka wersji tej diety. Masz albo 5 dni normalnego jedzenia i 2 dni postu, albo 6 do 1, albo tak jak robi mój TŻ, ze masz 1/1 czyli masz okno w ciagu dnia w ktorym jesz i w te pare godzin całe zapotrzebowanie kaloryczne zjadasz.

Ale dla mnie to troche bez sensu, bo co z tego ze skurczysz sobie żołądek,jak zaraz go rozepchasz. + zwolnisz sobie metabolizm.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Ex nie słyszałam o takiej diecie, ale wg mnie racjonalne regularne jedzenie jest najlepsze

Czeko mój brat był na IF, ładnie zredukował bf, kaloryfer był, to wszytsko oczywiście przy regularnej siłowni. Ale ja bym nie dała rady tyle jeść a potem tak długo nie...

Bunny jak to jest bliska koleżanka to czas ok ale jak zwykła klienta, a Ty cierpisz na brak czasu to możesz "zabieg" skrócić, wg mnie

Idę w końcu dziś na polowanie do rossa po szczotkę to i może jakiś ładny lakier sobie kupię brokatowy
Bo IF daje efekty, ale trzeba tez uwazac No i to raczej nie jest dieta taka na całe życie.
Stary 2014-01-17, 12:12   #848
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

tez nie chce zeby wygladalo ze jak najszybciej chce sie kogos pozbyc wiekszosc z nich to juz kolezanki, bo te relacje sie zawiazuja wiadomo... a jeszcze ja jestem bardzo bezposrednia i plotki o dupie marynie czasem mam wrazenie ze jeszcze by posiedzialy jakbym nie pospieszala troszke nikt mi dotad nie mowil ze za dlugo, zebym tempo narzucila czy cos inna rzecz ze ja nie pracuje pod presja, nie umiem i nie wychodzi idealnie jak chce, a ja nie uznaje polsrodkow i lipy- zawsze dobieram termin tak, by to byla ostatnia rzecz w dniu klientki gdzie juz nic nie musi leciec i zalatwiac... ale na tym cierpi moj rozklad dnia bo po nocy sie siedzi czesto co zrobic.

hehe zarazilam wam tymi brokatami
Stary 2014-01-17, 12:16   #849
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
tez nie chce zeby wygladalo ze jak najszybciej chce sie kogos pozbyc wiekszosc z nich to juz kolezanki, bo te relacje sie zawiazuja wiadomo... a jeszcze ja jestem bardzo bezposrednia i plotki o dupie marynie czasem mam wrazenie ze jeszcze by posiedzialy jakbym nie pospieszala troszke nikt mi dotad nie mowil ze za dlugo, zebym tempo narzucila czy cos inna rzecz ze ja nie pracuje pod presja, nie umiem i nie wychodzi idealnie jak chce, a ja nie uznaje polsrodkow i lipy- zawsze dobieram termin tak, by to byla ostatnia rzecz w dniu klientki gdzie juz nic nie musi leciec i zalatwiac... ale na tym cierpi moj rozklad dnia bo po nocy sie siedzi czesto co zrobic.

Ja bym raczej dla samej siebie troche ten czas skróciła,żeby miec wiecej czasu

Kurcze, ja czekam na żele aż przyjda, zamówiłam w poniedziałek i ciagle nie ma
Stary 2014-01-17, 12:21   #850
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
1000-1200 kalorii to jest stanowczo za mało. A juz zwłaszcza jeśli EX zamierza ćwiczyć. Organizm nie funkcjonuje wtedy zdrowo
Chyba ze sie naprawde pilnuje nie tyle co kalorii co odpowiednich składników diety, ale ja jestem stanowczo przeciwna takim dietom.

To jest po prostu IF, jest kilka wersji tej diety. Masz albo 5 dni normalnego jedzenia i 2 dni postu, albo 6 do 1, albo tak jak robi mój TŻ, ze masz 1/1 czyli masz okno w ciagu dnia w ktorym jesz i w te pare godzin całe zapotrzebowanie kaloryczne zjadasz.

Ale dla mnie to troche bez sensu, bo co z tego ze skurczysz sobie żołądek,jak zaraz go rozepchasz. + zwolnisz sobie metabolizm.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Bo IF daje efekty, ale trzeba tez uwazac No i to raczej nie jest dieta taka na całe życie.
wiesz czeko dla mnie to jest tak samo wzgledne jak picie 1.5-2l plynow na dobe kazdy jest inny, inaczej zyje, ma inny metabolizm.
ja przy 1500kcal to zaczynam tyc regularnie 1-2 kg tygodniowo ale ja nie cwicze.
jak cwiczy to pewnie, powinna miec wiecej kcal na dobe.
tylko znam tez osoby co cwicza po godzinie 1-2x w tyg, a wpier* po 3000kcal na dobe codziennie i dziwia sie ze tyja a efektow brak
mysle ze najlatwiej to by bylo zobaczyc przy jakiej ilosci kcal zaczynamy tyc... bo to co podaja np. norme dla doroslej kobiety to bym byla chyba jak beczka dostarczajac sobie po 2 tys.

aha, nie wiem skad wzielas ze np na 1000kcal osoba np. w "spoczynku" (w sensie nie mocno aktywna, czy fizycznie pracujaca regularnie)nie funkcjonuje zdrowo? tzn ze co, ze ja zyc chyba nie powinnam? nigdy nie mialam zadnych niedoborow, do tego metabolizm genialny jak dla mnie te 2000tys kcal dla doroslej kobiety to chyba przewidzieli z 8h praca fizyczna albo codziennie cwiczace, plywajace, biegajace itp.

co do waszego tego IF- chcialabym zobaczyc na takiej diecie wrzodowca
kwas zoladkowy to by mu nosem poszedl a na pewno by nie zasnal i nie przespal nocy spokojnie dla mnie bzdura.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Ja bym raczej dla samej siebie troche ten czas skróciła,żeby miec wiecej czasu

Kurcze, ja czekam na żele aż przyjda, zamówiłam w poniedziałek i ciagle nie ma
jakie zele?
Stary 2014-01-17, 12:24   #851
kitkulka
Zakorzenienie

Renatka Toska zwykle po wieczornym karmieniu szaleje, ok 21-22, pozniej pada ze zmeczenia. Nam w szpitalu mowili ze w pupke cos wsadzic tylko w ostatecznosci... Wiec jeszcze nic nie robilismy. Mam nadzieje ze jej przejda.
Ma tez rumien niemowlecy i takie krosteczki na twarzy, pryszczol maly moj

Ex Twoj Mlody to musi byc super gosc grzeczny chyba bardzo jest?

Moja Tocha poki co to raczej niewiele kuma

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Ale u mnie sniezyca!

kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:30   #852
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz czeko dla mnie to jest tak samo wzgledne jak picie 1.5-2l plynow na dobe kazdy jest inny, inaczej zyje, ma inny metabolizm.
ja przy 1500kcal to zaczynam tyc regularnie 1-2 kg tygodniowo ale ja nie cwicze.
jak cwiczy to pewnie, powinna miec wiecej kcal na dobe.
tylko znam tez osoby co cwicza po godzinie 1-2x w tyg, a wpier* po 3000kcal na dobe codziennie i dziwia sie ze tyja a efektow brak
mysle ze najlatwiej to by bylo zobaczyc przy jakiej ilosci kcal zaczynamy tyc... bo to co podaja np. norme dla doroslej kobiety to bym byla chyba jak beczka dostarczajac sobie po 2 tys.

aha, nie wiem skad wzielas ze np na 1000kcal osoba np. w "spoczynku" (w sensie nie mocno aktywna, czy fizycznie pracujaca regularnie)nie funkcjonuje zdrowo? tzn ze co, ze ja zyc chyba nie powinnam? nigdy nie mialam zadnych niedoborow, do tego metabolizm genialny jak dla mnie te 2000tys kcal dla doroslej kobiety to chyba przewidzieli z 8h praca fizyczna albo codziennie cwiczace, plywajace, biegajace itp.

co do waszego tego IF- chcialabym zobaczyc na takiej diecie wrzodowca
kwas zoladkowy to by mu nosem poszedl a na pewno by nie zasnal i nie przespal nocy spokojnie dla mnie bzdura.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

jakie zele?
Bunny wszystko zależy od tego jakie kto ma zapotrzebowanie kaloryczne, ty jesteś niską, drobną kobietką wiec u ciebie ono jest niższe, nie ćwiczysz, mięśnie ci tych kalorii nie zjadają więc tez jest niższe
Wszystko zależy też od metabolizmu, jak ktoś ma mocno zwolniony to wtedy tyje.
Ale jest naprawde niewiele osób gdzie przy 1000 kalorii organizm funkcjonuje w 100% zdrowo, wtedy tak jak mówiłam,ważne jest żeby organizm dostawał wszystkie składniki odżywcze.

Ja akurat jestem przeciwniczką takiego niskiego progu, chyba ze tak jak mówiłam, ktoś faktycznie ma takie zapotrzebowanie.
Ale zobacz, ja przy moim wzroście, nie cwiczac mam zapotrzebowanie 1300, jestem endomorfikiem, mam wolny metabolizm więc dajmy na to obetne sobie o 150 i zostaje mi 1150. Ale to jest samo BMR, to jest to co wogóle potrzebuje do życia organizm, organy do prawidłowego funkcjonowania. Więc koniec końców i tak wychodzi co najmniej 1300.

U ciebie przy 1500 tyjesz bo jeśli masz zwolniony metabolizm - a masz na pewno, to jest po prostu za dużo. Musiałabyś stopniowo zwiększać kalorie żeby metabolizm się rozbujał.

A diety 1000 kalorii ten metabolizm chcąc nie chcąc zwalniają,i jeśli ktoś chce tak jeść całe życie to ok, ale w momencie kiedy chce przejść na utrzymanie wagi i tych kalorii dodać to sie pojawia problem.

To są ot takie moje przekonania, i wiedza wyniesiona chociażby z dietetyki.
Ale każdy wie swoje i postępuje w zyciu jak chce

A co do IF, IF nie jest dla każdego, ja np nie do końca rozumiem sens tej diety bo dla mnie to bez sensu żeby dajmy na to w 4-6 godzin w ciagu dnia wpierdzielić to co powinno sie przez cały dzień

Ja też mam niby teraz zapotrzebowanie 2200 ale nie jem tyle bo po 1 nie dam rady, po 2 mam zwolniony metabolizm wiec to by było bez sensu.

Żelki do paznokci

Edytowane przez czekoladowoo
Czas edycji: 2014-01-17 o 12:31
Stary 2014-01-17, 12:46   #853
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny wszystko zależy od tego jakie kto ma zapotrzebowanie kaloryczne, ty jesteś niską, drobną kobietką wiec u ciebie ono jest niższe, nie ćwiczysz, mięśnie ci tych kalorii nie zjadają więc tez jest niższe
Wszystko zależy też od metabolizmu, jak ktoś ma mocno zwolniony to wtedy tyje.
Ale jest naprawde niewiele osób gdzie przy 1000 kalorii organizm funkcjonuje w 100% zdrowo, wtedy tak jak mówiłam,ważne jest żeby organizm dostawał wszystkie składniki odżywcze.

Ja akurat jestem przeciwniczką takiego niskiego progu, chyba ze tak jak mówiłam, ktoś faktycznie ma takie zapotrzebowanie.
Ale zobacz, ja przy moim wzroście, nie cwiczac mam zapotrzebowanie 1300, jestem endomorfikiem, mam wolny metabolizm więc dajmy na to obetne sobie o 150 i zostaje mi 1150. Ale to jest samo BMR, to jest to co wogóle potrzebuje do życia organizm, organy do prawidłowego funkcjonowania. Więc koniec końców i tak wychodzi co najmniej 1300.

U ciebie przy 1500 tyjesz bo jeśli masz zwolniony metabolizm - a masz na pewno, to jest po prostu za dużo. Musiałabyś stopniowo zwiększać kalorie żeby metabolizm się rozbujał.

A diety 1000 kalorii ten metabolizm chcąc nie chcąc zwalniają,i jeśli ktoś chce tak jeść całe życie to ok, ale w momencie kiedy chce przejść na utrzymanie wagi i tych kalorii dodać to sie pojawia problem.

To są ot takie moje przekonania, i wiedza wyniesiona chociażby z dietetyki.
Ale każdy wie swoje i postępuje w zyciu jak chce

A co do IF, IF nie jest dla każdego, ja np nie do końca rozumiem sens tej diety bo dla mnie to bez sensu żeby dajmy na to w 4-6 godzin w ciagu dnia wpierdzielić to co powinno sie przez cały dzień

Ja też mam niby teraz zapotrzebowanie 2200 ale nie jem tyle bo po 1 nie dam rady, po 2 mam zwolniony metabolizm wiec to by było bez sensu.

Żelki do paznokci
czyli wniosek mamy podobny- jako kurdupel i osoba szczupla te 1000-1200 mi starcza.
jak mowilam przy 1500 i wyzej gdy staralam sie jesc tyle codziennie zaczynal sie przyrost wagi a tego nie chce, bo obecna waga 50-51kg mi starczy ale jak tez pisalam, ja np nie jestem osoba ktora caly dzien gdzies lata jak motor- kiedy pracuje to pracuje, kiedy nie to nie, bardziej jakby to bylo pol etatu niz etat.

podejrzewam ze gdybym sie zaparla to zwiekszylabym ta ilosc kcal, osiagnela kolejny prog wagi np na 2000kcal wazylabym nie wiem no... 60-70kg. bo waga w koncu by stanela, przeciez nie doszlabym do 100kg przez to ze jem te 2000 na dobe
pytanie tylko po co?
jak mowila mi gastroenterolog- z ta choroba nie mozemy sie przezerac... im wieksza waga tym wiekszy spadek podczas nasilen- skora by mi chyba sie po ktoryms razie zrolowala na kostkach bo jednak mniej organizm dostaje w d* jak spadne o te 2-3 kg przez tydzien, dwa nasilenia, niz jak nagle spadaloby mi 10kg... a wiadomo im wyzsza waga, tym potem gdy nie jesz, lub jesz manne na wodzie lub sam gotowany ryz to wiecej spadasz z wagi...

no i kwestia malego zoladka przy takim progu kalorycznym jaki mam- ja nie wypije wiecej jak szklanke-poltora plynu, bo zaczne wymiotowac, max moge w siebie wepchnac 300-500ml objetosci, gdzie podobno zoladek rozciaga sie duzo badziej... nie u mnie i moja mama ma to samo, obiad je na raty, na 2-3 razy musi dzielic, bo by chyba nosem jej poszlo...(ale ona ze wzgl. na wrzody od 30 lat ma zwezenie zoladka, tzw. zoladek kaskadowy, jakby na 2 cz jest podzielony i musi z jednej czesci zejsc pokarm nizej by mogla jesc dalej, takie szkody ma po bliznach po wrzodach)
a np. moj tz wypije na dzwona 2 l coca coli i nawet mu sie nie odbije

a jakie zelki zamawialas?
ja sciagnelam hybryde i na razie mam swoje pazury
Stary 2014-01-17, 12:53   #854
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
czyli wniosek mamy podobny- jako kurdupel i osoba szczupla te 1000-1200 mi starcza.
jak mowilam przy 1500 i wyzej gdy staralam sie jesc tyle codziennie zaczynal sie przyrost wagi a tego nie chce, bo obecna waga 50-51kg mi starczy ale jak tez pisalam, ja np nie jestem osoba ktora caly dzien gdzies lata jak motor- kiedy pracuje to pracuje, kiedy nie to nie, bardziej jakby to bylo pol etatu niz etat.

podejrzewam ze gdybym sie zaparla to zwiekszylabym ta ilosc kcal, osiagnela kolejny prog wagi np na 2000kcal wazylabym nie wiem no... 60-70kg. bo waga w koncu by stanela, przeciez nie doszlabym do 100kg przez to ze jem te 2000 na dobe
pytanie tylko po co?
jak mowila mi gastroenterolog- z ta choroba nie mozemy sie przezerac... im wieksza waga tym wiekszy spadek podczas nasilen- skora by mi chyba sie po ktoryms razie zrolowala na kostkach bo jednak mniej organizm dostaje w d* jak spadne o te 2-3 kg przez tydzien, dwa nasilenia, niz jak nagle spadaloby mi 10kg... a wiadomo im wyzsza waga, tym potem gdy nie jesz, lub jesz manne na wodzie lub sam gotowany ryz to wiecej spadasz z wagi...

no i kwestia malego zoladka przy takim progu kalorycznym jaki mam- ja nie wypije wiecej jak szklanke-poltora plynu, bo zaczne wymiotowac, max moge w siebie wepchnac 300-500ml objetosci, gdzie podobno zoladek rozciaga sie duzo badziej... nie u mnie i moja mama ma to samo, obiad je na raty, na 2-3 razy musi dzielic, bo by chyba nosem jej poszlo...(ale ona ze wzgl. na wrzody od 30 lat ma zwezenie zoladka, tzw. zoladek kaskadowy, jakby na 2 cz jest podzielony i musi z jednej czesci zejsc pokarm nizej by mogla jesc dalej, takie szkody ma po bliznach po wrzodach)
a np. moj tz wypije na dzwona 2 l coca coli i nawet mu sie nie odbije

a jakie zelki zamawialas?
ja sciagnelam hybryde i na razie mam swoje pazury
Ale po co do 2000 kalorii? tyle to przy naszej budowie jest przy intensywnych treningach

Wystarczyłoby ci chociaz 1300-1400, ale tak jak mówiłam to by trzeba było stopniowo Ja teraz tez stopniowo zwiekszam. Powoli udaje mi sie w siebie wpakowywać po 1500 kalorii, ale chudne
Zeszło mi w tydzień jakieś 1,5 kg.

Ja jakbym była na IF to bym zjadała może z 600 kalorii, nie zmiescilabym wiecej w ciagu paru godzin

Żelki zamawiałam z Silcare'a ale jestem wściekła. Bo w poniedziałek wpłaciłam kase i nie ma a w środe kupiłam zarówki i juz mam je w domu
Stary 2014-01-17, 12:59   #855
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po co do 2000 kalorii? tyle to przy naszej budowie jest przy intensywnych treningach

Wystarczyłoby ci chociaz 1300-1400, ale tak jak mówiłam to by trzeba było stopniowo Ja teraz tez stopniowo zwiekszam. Powoli udaje mi sie w siebie wpakowywać po 1500 kalorii, ale chudne
Zeszło mi w tydzień jakieś 1,5 kg.

Ja jakbym była na IF to bym zjadała może z 600 kalorii, nie zmiescilabym wiecej w ciagu paru godzin

Żelki zamawiałam z Silcare'a ale jestem wściekła. Bo w poniedziałek wpłaciłam kase i nie ma a w środe kupiłam zarówki i juz mam je w domu
no tak z zalozenia, bo dajmy na to taki jest limit doroslej kobiety pracujacej

ale ty cwiczysz... bez tego mialabys taki limit kaloryczny co ja bo te 300-500 chyba treningiem spalasz nie?

ale to sobie pazury smigasz czy komus?kupowalas na all czy w sklepie internetowym?
Stary 2014-01-17, 13:11   #856
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
no tak z zalozenia, bo dajmy na to taki jest limit doroslej kobiety pracujacej

ale ty cwiczysz... bez tego mialabys taki limit kaloryczny co ja bo te 300-500 chyba treningiem spalasz nie?

ale to sobie pazury smigasz czy komus?kupowalas na all czy w sklepie internetowym?
Niee taki nie jest limit dorosłej kobiety wszystko zalezy tez od tego jak pracuje, ile wazy, jaki ma metabolizm itd
Ja przy braku cwiczen miałabym max 1500, ale ze zwolniony metabolizm to gdzies 1300 i musiałabym po prostu dobic do tych 1500 jakby mi sie metabolizm rozbujał.Tylko ze ja redukuje głównie poziom tkanki tłuszczowej wiec musze uwazac na rozkład BWT

Sobie póki co, jak juz ogarne forme i tipsa na perfect to bede szukać klientek. Powoli też szukam jakiejś dorywczej pracy w salonie.

Zamawiałam na allegro A już miałam wizje na czarno-złote migdałki
Stary 2014-01-17, 14:20   #857
exclusivee
Zakorzenienie

Mam już dość nauki Wszystko mi się miesza, nie wiem jak ja zapamiętam wszystkie witaminy, mikroelementy, makroelementy, ich działanie, do jakiej cery, rodzaje peelingów, masek, podziały masek i peelingów, charakterystyka poszczególnych rodzai masek i peelingów, no i podstawowe pojęcia i inne jeszcze co to np. antybiotyki, glikozydy, garbniki, azuleny, dermabrazja i rodzaje dermabrazji, mikrodermabrazja i jej rodzaje itd... Chciałabym się nauczyć tak że jak dostanę pytanie to żeby powiedzieć na 100% ale chyba nie dam rady i będę musiała mówić ogółem.. Tak bym chciała poświęcić czas małemu a po prostu nie mogę, on co chwilę przybiega z zabawkami i chce się bawić, chwilę się z nim pobawię i wracam do tego co muszę, siedzę i piszę w wordzie streszczenia z książki wszystkiego a i tak mam już 14 stron... przede mną jeszcze drugie tyle A jutro rano egzamin.. Ja nie wiem, po prostu NIE WIEM jak to ogarnę. Do tego zbliża się pora jedzenia i nie wiem co mamy z młodym jeść bo nie zdążyłam zupy zrobić.. ugotuję nam chyba makaron pełnoziarnisty z brokułami, czosnkiem i pestkami słonecznika i dyni na szybko bo oboje to lubimy a przynajmniej zdrowo będzie..

Odnośnie diety- ja jak zaczynam więcej jeść to tyję od razu, a jak jem za mało to mam zaraz zawroty głowy, osłabienie organizmu, mdłości... mi wystarczy ograniczenie fast foodów, regularniejsze posiłki i mniej kaloryczne, zdrowsze- po ciąży schudłam 4-5kg tylko na takiej diecie. Z tym że wtedy nic nie słodziłam, piłam wodę i zieloną herbatę na zmianę, mało używałam soli, ketchupu, a teraz.... no teraz po prostu nie potrafię tego odstawić, cukier mi się udało, ale ketchup uwielbiam i sól też dodaję do dań bo mi bez niej po prostu nie smakują.. Jedyny plus to taki że mam morską.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Renatka Toska zwykle po wieczornym karmieniu szaleje, ok 21-22, pozniej pada ze zmeczenia. Nam w szpitalu mowili ze w pupke cos wsadzic tylko w ostatecznosci... Wiec jeszcze nic nie robilismy. Mam nadzieje ze jej przejda.
Ma tez rumien niemowlecy i takie krosteczki na twarzy, pryszczol maly moj

Ex Twoj Mlody to musi byc super gosc grzeczny chyba bardzo jest?

Moja Tocha poki co to raczej niewiele kuma

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Ale u mnie sniezyca!

Mój F też miał rumień

Ogółem jest grzeczny i mi często pomaga, ostatnio pranie razem wieszaliśmy (ja wieszałam on podawał z miski) Jak mówię do niego "idź do swojego pokoju mama zmieni pampersa" to on biegnie do siebie, kładzie się na łóżko (układa się w pozycję do przebrania pampka) i czeka aż go przebiorę Jak był młodszy przeokropnie mi się wyrywał! Poza tym to zrobił się z niego czyścioszek, jak ma brudne ręce zaraz podbiega i pokazuje żeby mu umyć w łazience. A po umyciu zawsze wyciera grzecznie w ręcznik I co najlepsze- ja go tego nie uczyłam! Któregoś razu wzięłam go do łazienki żeby umyć mu ręce, nie zdążyłam podać mu ręcznika, patrzę, a ten sam podszedł i zaczął rączki wycierać Poza tym to wie że papierki się gniecie i wyrzuca do śmietnika, pomaga też tż-towi w gnieceniu gazet jak palimy w kominku, i nawet je wrzuca do środka Mądry z niego chłopiec. W przyszłości chcę z nim razem gotować, żeby swojej przyszłej dziewczynie mógł pochwalić się talentem kulinarnym, no ale przede wszystkim dlatego żeby był samodzielny i wiedział co to gotowanie, sprzątać też bym chciała razem z nim, już teraz staram się go uczyć że w jego pokoju trzeba sprzątać klocki i zbierać do kosza to mi zawsze pomaga Mimo to że przeważnie jest grzeczny to bywa też strasznie niedobry, a wtedy wymusza płacz (zaczyna kaszleć i ten kaszel przekształca w głośny płacz ), potrafi rzucać zabawkami, a nieraz nawet rączką bije wszystko dookoła. Nieraz ciężko go uspokoić Ale od czego jest tż Najbardziej lubię jak tż udaje że beatboxuje a mały zaczyna się gibać i tańczyć pod rytm

Zobaczysz jak Tosia urośnie co się będzie działo To tylko kwestia czasu Takie większe dzieciątko jest bardzo fajne pod tym względem że można się dogadać, ale nieraz brakuje mi takiego małego dzidziusia którego można było tulić, trzymać na rękach i patrzeć na niego jak śpi w ciągu dnia itp. szkoda że ten czas tak szybko leci

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2014-01-17 o 14:24
Stary 2014-01-17, 15:11   #858
Eveline1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blond bunny;44647327[B
]Tak jak piszesz.[/B]

Dodaj 2-3 cm.

Oj biedna mala...mnie nic nie pomagalo...niestety ale ja mialam jelita trefne.

Ooooo ciekawa jestem bardzo efektu

Ja juz prace odwalilam, londa wyszla cudnie!
Dziękuję
Mam nadzieję że dostaniesz foteczki po londzie i na blogu pojawi się nowy wpis

Cytat:

Bunny moim zdaniem powinnaś trochę skrócić czas jeżeli nie masz czasu.Klientkom czas usługi na pewno nie przeszkadza jeśli żadna nie powiedziała że trwa to za długo.Wiadomo siedzenie z farbą na głowie,kawka ,ploteczki i czas leci.Jeżeli jeszcze gadka się klei to można gadać godzinami ale wiadomo każdy ma swoje życie i swoje sprawy więc klientki na pewno to zrozumieją bo twoja doba też ma 24 h a nie więcej

Ex rozumiem Cię pogodzenie nauki i z wychowaniem dziecka nie jest takie proste.Ale trzymam kciukasy żeby wszystko ładnie Ci weszło do główki.

Lasi odebrałam wynik TSH wyszedł mi w normieAle się cieszę jutro nie muszę jechać do endokrynologa bo mi powiedziała ze jak wynik wyjdzie w normie to mam umówić się na wizytę w marcu dopieroi 120 zł w kieszeni zostanie

Edytowane przez Eveline1000
Czas edycji: 2014-01-17 o 15:14
Eveline1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:29   #859
Carolajn
Rozeznanie

Hej

widzę że temat diety się rozwinął... ja przy treningach 3-5 x w tyg zawsze mam wrażenie że za mało zjadam z drugiej strony nie chcę się przejeść i takie błędne koło. Myślicie że taki jadłospis dzienny jest w porządku?

śniadanie 2 kromki ciemnego pieczywa z chudą wędliną i jakimś warzywem do tego kawa z mlekiem 2%
II śniadanie to przeważnie jakiś owoc albo mały jogurt czasem dorzucałam do tego dwie kostki gorzkiej czekolady kiedy miałam chętkę
obiad to tu już wariacje są ale przeważnie drób warzywa na ciepło lub zimno i garstka brązowego ryżu lub ciemnego makaronu
podwieczorek podobnie jak z II śniadaniem ale staram się zwykle nie dublować i jeść coś podobnego ale innego
kolacja przeważnie białkowa jakiś serek wiejski chuda sałatka z tuńczykiem jajka albo owsianka

nie wiem powinnam zwiększać ilość porcji np jak jem chleb to 3 kromki zamiast 2? Albo do owsianki dolewać więcej mleka? Do obiadu zjadać saszetkę ryżu a nie pół?

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:41   #860
shizaxa
Wtajemniczenie

zakupy udane
kupiłam szczotkę z rossa, ale ona za..biście rozczesuje i prostuje włosy!! płukankę fioletową, tż dezodorant i 3 lakiery z wibo, takie:
DSCN4324.jpg

DSCN4242.jpg

wibo-lakier-glamour-nails-d32513_6_2160.jpg

Bunny te Twoje z miss sporty też widziałam, pokaż jak pomalujesz to też sobie kupię ostatnio mam fioła na lakiery bo jak mam pomalowane te moje paznokcie-kikuty to się mniej łamią

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2014-01-17, 15:54   #861
Carolajn
Rozeznanie

ja od miesiąca walczę z Eveline 8w1 uratowała mi pazury

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Stary 2014-01-17, 16:11   #862
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
ja od miesiąca walczę z Eveline 8w1 uratowała mi pazury
a mi rozdwoiła tak, że miesiąc dochodziły do siebie

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2014-01-17, 16:30   #863
201606240916
Konto usunięte

bunny proszę
Ale na zdjęciu nie widać tak dobrze koloru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140117_082.jpg (114,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140117_086.jpg (128,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140117_079.jpg (63,3 KB, 39 załadowań)
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:36   #864
exclusivee
Zakorzenienie

Mój dzisiejszy obiad był pyszny. A jaki zdrowy Nie sądziłam że prażone pestki dyni i słonecznika tak zmienią smak. Cieszy mnie że to mój 3ci dziś posiłek Jeszcze 2 i mogę być z siebie dumna

Eveline wiem, pocieszam się myślą że jeszcze tylko jutrzejszy dzień i laba do czerwca

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-01-17, 16:45   #865
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
Hej

widzę że temat diety się rozwinął... ja przy treningach 3-5 x w tyg zawsze mam wrażenie że za mało zjadam z drugiej strony nie chcę się przejeść i takie błędne koło. Myślicie że taki jadłospis dzienny jest w porządku?

śniadanie 2 kromki ciemnego pieczywa z chudą wędliną i jakimś warzywem do tego kawa z mlekiem 2%
II śniadanie to przeważnie jakiś owoc albo mały jogurt czasem dorzucałam do tego dwie kostki gorzkiej czekolady kiedy miałam chętkę
obiad to tu już wariacje są ale przeważnie drób warzywa na ciepło lub zimno i garstka brązowego ryżu lub ciemnego makaronu
podwieczorek podobnie jak z II śniadaniem ale staram się zwykle nie dublować i jeść coś podobnego ale innego
kolacja przeważnie białkowa jakiś serek wiejski chuda sałatka z tuńczykiem jajka albo owsianka

nie wiem powinnam zwiększać ilość porcji np jak jem chleb to 3 kromki zamiast 2? Albo do owsianki dolewać więcej mleka? Do obiadu zjadać saszetkę ryżu a nie pół?
Ilosciowo to jesz podobne porcje do mnie.
Ale jak cwiczysz to chyba ciut za malo.

Cytat:
zakupy udane
kupiłam szczotkę z rossa, ale ona za..biście rozczesuje i prostuje włosy!! płukankę fioletową, tż dezodorant i 3 lakiery z wibo, takie:
Załącznik 5547356

Załącznik 5547358

Załącznik 5547363

Bunny te Twoje z miss sporty też widziałam, pokaż jak pomalujesz to też sobie kupię ostatnio mam fioła na lakiery bo jak mam pomalowane te moje paznokcie-kikuty to się mniej łamią
Widze szczotka sie spodobala
A ja sie zawiodlam na tym rozowym lakierze mirror od lovely :/
Pomalowalam jeden pazur i zmylam...bo on ma kolor bordo tylko w buteleczce jest rozowy, co za wprowadzanie klienta w blad...a ja bordo nie trawie. I do tego zwykly metalik, ze slabym blyskiem, fu
Mialam wiec malowac tym fioletem ms co ania ale tak siemzezloscilam ze pomalowalam holograficznym liliowym z eveline i
Jutro jade kupic inne kolorki, juz wiem ze lakiery holograficzne jak i brokaty to dla mnie cudo

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
bunny proszę
Ale na zdjęciu nie widać tak dobrze koloru
To 2 warstwy? Super tylko pazurki bym ciutke zahodowala.

Aha jak nie chce wam sie czekac na wysychanie lakieru to polecam z miss sporty top przyspieszajacy wysychanie, w minute.
Tak realnie to w 2-3 minuty 2-3 warstwy mam suche z wierzchu, w srodku jest jeszcze ciut plastycznie ale mozna juz wszystko robic bez zarysowan, a w 20 minut calkiem suche.
I nadaje szklany polysk, super produkt
Stary 2014-01-17, 16:56   #866
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Ilosciowo to jesz podobne porcje do mnie.
Ale jak cwiczysz to chyba ciut za malo.

Widze szczotka sie spodobala
A ja sie zawiodlam na tym rozowym lakierze mirror od lovely :/
Pomalowalam jeden pazur i zmylam...bo on ma kolor bordo tylko w buteleczce jest rozowy, co za wprowadzanie klienta w blad...a ja bordo nie trawie. I do tego zwykly metalik, ze slabym blyskiem, fu
Mialam wiec malowac tym fioletem ms co ania ale tak siemzezloscilam ze pomalowalam holograficznym liliowym z eveline i
Jutro jade kupic inne kolorki, juz wiem ze lakiery holograficzne jak i brokaty to dla mnie cudo

To 2 warstwy? Super tylko pazurki bym ciutke zahodowala.

Aha jak nie chce wam sie czekac na wysychanie lakieru to polecam z miss sporty top przyspieszajacy wysychanie, w minute.
Tak realnie to w 2-3 minuty 2-3 warstwy mam suche z wierzchu, w srodku jest jeszcze ciut plastycznie ale mozna juz wszystko robic bez zarysowan, a w 20 minut calkiem suche.
I nadaje szklany polysk, super produkt
Tak, to są 2 warstwy. Przy jednej bardzo jasno, i smugi są.
Co do paznokci, to musiałam tak obciąć, bo przy tym remoncie strasznie się łamią. Ale jak już będzie po, to na pewno lekko zapuszczę
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:22   #867
Carolajn
Rozeznanie

Króliczku powiedz mi proszę jakbym się tak uparła i chciała zrezygnować z tej kąpieli kiedyś (bo teraz zrobię tak jak planowałyśmy z kąpielą nadal ale ten poziom 9 a później się pomyśli bo albo mi się spodoba to tylko odrosty będę robić i może się przerzucę na 92 albo ten 10.21 będę kładła) ale kiedyś możliwe chciałabym zaryzykować i położyć coś z 12% mam wrażenie że walczę z wiatrakami i że nigdy nie będę miała długich włosów... fakt są ładne jak na rozjaśniacz co 2 miesiące bo tego sobie zarzucić nie mogę staram się ze wszystkich sił żeby nie wyglądały jak włosy rozjaśniaczowe myślisz że mogłabym coś położyć żeby osiągnąć chociaż ten poziom 9? jak znajdziesz jakieś zdjęcia przykładowe co by można było z tego mojego poziomu wyczarować to podeślij przegryzę problem. Byle nie były szare bure bo źle bym się w takim czuła.

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Stary 2014-01-17, 20:13   #868
paolinka3991
Raczkowanie

Hej dziewczyny, zgłaszam się do was o pewną radę... Patrząc na blond jednej z mojej koleżanek stwierdziłam, że marzy mi się taki kolor
Rozjaśniłam więc włosy, wyszły mi blond-miedziane (na szczęście nie intensywnie rude),kolor nawet tolerancyjny jak dla mnie.Jednak nie taki miał być efekt, byłam świadoma,że tak może być, ale na szczęście nie wyszła mi typowa pomarańczowa żarówa Mój naturalny kolor to "mysi"blond... Wiecie może co powinnam dalej z tym robić? I jaki odcień blondu najlepiej jakbym nałożyła(mam wątpliwości co do platyny lub super jasnego blondu, czy będzie mi pasował)? Czasem zastanawiam się czy wogóle dobrze robię, zakochałam się w blondzie, ale opinie są podzielone, czy pasuje do mojej ciemnej? oprawy oczu...Jak myślicie? Pozdrawiam !

Poniżej daje 2 zdjęcia zanim rozjaśniłam (czerwiec, z wakacji), kolor trochę się sprał, więc rozjaśniałam już 1- 2 tony jaśniejsze.
3 zdjęcie ( w linku)
http://m.ocdn.eu/_m/9dec242f432ff7d9...7f1c,62,37.jpg mniej więcej ukazuje co mam aktualnie na głowie, mam jakby "wyblakły" jasny miedziany blond
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (24,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (26,2 KB, 18 załadowań)
paolinka3991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 20:57   #869
paolinka3991
Raczkowanie

Obecnie mam takie włosy ( jakość beznadziejna, ale co poradzić przy takim aparacie )
Jakiś pomysł? Blond czy dać sobie spokój? Marzy mi się Jakikolwiek odcień Byle pasował
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie1267.jpg (88,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie1266.jpg (83,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie1264.jpg (88,8 KB, 7 załadowań)
paolinka3991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 09:42   #870
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paolinka3991 Pokaż wiadomość
Obecnie mam takie włosy ( jakość beznadziejna, ale co poradzić przy takim aparacie )
Jakiś pomysł? Blond czy dać sobie spokój? Marzy mi się Jakikolwiek odcień Byle pasował
Nie wiem co tam BUNNY poradzi ale może delikatna kapiel rozjsaniajaa i na to farvba popielato perłowa? chyba ze chcesz ciepły odcień.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości