![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Najbezpieczniejsze miejsce na fotelik to jest po środku, ani za kierowcą ani za pasażerem. W razie kolizji z którejkolwiek ze stron blacha nie zostaje wygięta na fotelik z dzieckiem.
#812 |
Zadomowienie
|
No pewno, że nie. U Szkopow też nie
![]() ![]() O, a przy okazji, mam w maju 30lecie zespołu ludowego, właśnie przy awf i MUSZE bosko wyglądać ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. nie mam po środku takich pasów.
![]() |
#814 | |||||
Zakorzenienie
|
No teraz to już nie ma piwa i papierosa na dzień dobry to chociaż kawa zostaje
![]() O ja gapa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja Cię rozumiem ![]() ![]() No własnie mój też pracuje za granicą, tylko on będzie na koniec stycznia na tydzień, a potem na koniec lutego dopiero dostał miesiąc urlopu
![]() |
#815 |
Raczkowanie
|
28 tygodni i 5 dni - dziewczynka Zosia
![]() która jest moim najpiękniejszym prezentem urodzinowym, dwie kreski odkryliśmy dzień po moich 22 urodzinach ![]() póki co wszystko z Nami dobrze, tylko jakieś leukocyty w moczu nam szaleją i nie możemy sobie z nimi dać rady, ostatnia wizyta na izbie przyjęć może w końcu powie Nam co się dzieje. Może któraś z Was miała z tym do czynienia? Już sama nie wiem co myśleć, niby mój ginekolog nie panikuje ale ja przy pierwszym dziecku troche się zamartwiam. no i jak narazie raczkuje w kwestiach wózków, łóżeczek, butelek smoczków i wszystkich innych niezbędnych rzeczy dla Małej jak i dla mnie. Czasem aż mi sie w głowie kręci jak się naczytam o tym wszystkim, sama już nie wiem co myśleć ![]() Wy już zaopatrzone we wszystkie akcesoria? Jak na razie mogę szczerze polecić poduszkę firmy Motherhood, sama posiadam i jest wybawieniem przy rosnącym już znacznie brzuszku i bolących plecach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Często na stronach producentów fotelików można sobie sprawdzić swoją markę samochodu i gdzie można zamontowac fotelik. Cybex ma coś takiego na stronie ![]() Lewek, mnie od złażącej płatami skóry ratuje co zimę ten krem: http://www.iwostin.pl/krem-poltlusty/, choć ostatnio miałam tłusty też z tej serii i był lepszy, ale wtedy tylko na noc. A ten półtłusty spokojnie na dzień też się nadaje - nie świecę się po nic jak psu ... ![]() Wybieram się własnie i idziemy na "Pod mocnym aniołem" - randka z mężem ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- I jeszcze witam nową Mamę i małą Zosię ![]() Miałam raz leuko w moczu, brałam urofuraginum i będę robić badania w pon - zobaczymy, czy sobie poszły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo za wzięcie spraw w swoje ręce ![]() ![]() możesz się pytać o wagę małego, ilość wód płodowych, stan szyjki, stopień dojrzałości łożyska, prawidłowe przepływy i tętno. Ja miałam takie pomiary robione (oprócz szyjki) jak szłam na prywatne usg martyna141 ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
Cayenne a no nie mówiłaś
![]() ![]() Oooo to dwie całkiem interesujące imprezy Ci się szykują ![]() Elunka noo tylko kawka. Kiedy to było jak sie usiadło przy piwku i fajeczce ![]() Martyna gratuluje dziewczynki ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem czy jeszcze kiedys sie na to skusze ![]() Cytat:
![]() Wyprawki to my juz obcykane mamy - jak sie zacznie kupowac to nie wiadomo kiedy a wyprawka juz jest ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozgość się ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo za miłe słowa
![]() Jaki fotelik zamierzacie kupić dla swoich maluszków, ewentualnie czym się kierować? I czy macie zamiar zaopatrzyć się w laktator, czytałam i słyszałam że różnie to bywa z karmieniem i że bywa pomocny jeśli ma się problemy jednak sama nie wiem co o tym myśleć. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja ciągle kupuję, kupuję i końca nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My dzis tez filmowo w domu przy domowej pizzy i piwie (dla mnie bezalko ofkors). Tutaj są naprawdę 0%
![]() |
#825 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() I laktatory wiekszosc z nas juz ma ![]() Cos zle Ci sie zacytowalo ![]() Jak to konca nie widac? Wydawalo mi sie ze juz masz prawie wszystko? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na wątku staraczkowym jest mądra dziewczyna, pisała kiedyś o piciu piwka i karmieniu - dopytam ją jeszcze, choć widziałam ,ze Ela też już wstawiła info ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tam wierzę w cuda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj po wizycie jestem trochę uspokojona. Powiedziałam Pani Doktor, że najbardziej się boję, że się umeczę żeby rodzić SN a i tak mnie potną. Powiedziała, że nie może mi obiecać, że tak nie będzie, bo każdy lekarz na początku stawia na SN, ale jak Młody urośnie jeszcze 1 kg, to mi raczej zrobi cesarkę żeby mnie nie męczyć. Z tego, co zrozumiałam ona będzie przy porodzie - chciałabym, ufam jej ![]() Dzisiaj jej wyszlo raz ok 2800 g, potem 2500 g. Trzeba liczyć, że te 2600-2700 g to jednak ma. Zapytałam czy by tak nie dać Mężowi ze 2 razy za 2 tyg jak przyjedzie i wykurzyć Młodego a ona "Pani Elu, ja to zawsze mówię - jak nic się nie dzieje to współżyć ile Bozia da" ![]()
![]() |
#829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość Wyprawki to my juz obcykane mamy - jak sie zacznie kupowac to nie wiadomo kiedy a wyprawka juz jest zależy jak u kogo ![]() ![]() ![]() co do pizzy.. my przedwczoraj zamówiliśmy ;x zjadłam z sosem czosnkowym= kac czosnek= duża ilość picia= 3x częstsze bieganie do toalety= nieprzespana noc, sumując pizza= nieprzespana noc ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Z podstawowych rzeczy mam prawie wszystko, ale teraz czas połechtać swoje ego i kupić zabawki oraz inne gadżety
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Rozeznanie
|
Witam się w końcu w nowym wątku!
![]() ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() ![]() Ja się boję cc brrr ![]() ![]() ![]() Przed wyprawą do szpitala też mam zamiar zdążyć wiąć kąpiel, umyć włosy i ogolić się tu i tam ![]() ![]() Jesteśmy już po III USG, wszystko w porządku z Maluszkiem - bo on raczej z tych mniejszych 1842g 32tyg6d . Chyba nie będzie ważył tyle co starszy brat przy porodzie 3 700 g) Rossa1988 dobrze kojarzę, ze Twoja dzieczynka też poniżej 50 centyla? Mamy się czym martwić? |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zadomowienie
|
Jeeeeeeeeeest!!!! Naaaasi gladiatorzy!!!!!! Kurna Hausmeister przyszedł, że jak się nie uspokoje to zapłacę 20 ojro
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Ej, ale ja tego nie mówiłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- He? Coś się z cytowaniem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#833 |
Raczkowanie
|
Witam nowa mamusię
![]() Dziewczyny powiedzcie mi jak zamierzacie podrózowac same autem z maluszkiem? Najlepiej by było umiescic fotelik na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy, ale trzeba by było wyłaczyc poduszke powietrzna. Jakos nie wyobrazam sobie jechac z maluchem gdy on bedzie z tyłu w foteliku i to jeszcze tyłem do kierunku jazdy. Jak bede jechała z kims albo jak bedzie maz kierował to fotelik zamontuje z tyłu.
#834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam fotelik maxi-cosi, a laktator elektryczny Medela swing Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Ja już dzisiaj nie cytuję, bo się coś miesza
![]() Moje maleństwo też było lekko poniżej 50 centyla. Cambria chyba nie ma się czym przejmować skoro lekarze nic nie mówią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#837 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak będziesz miała jakies info o alko podczas karmienia, to wrzuć, ja tylko skopiowałam co znalazłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziecku się nic nie stanie jak chwilę polezy w foteliku samo, a ja nie będę na niego patrzała ![]() Jak będzie płakało, to też przeciez nic się nie stanie. No chyba, że zamierzasz sama jechać kilka godzin... ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Laktatora nie mam i nie mam pojecia co zrobić... Nie chce mi się recznie machać, a nie wiem czy inwestować w elektryczny, bo nie wiem czy się przyda... ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Apropo chrztu Prawo kanoniczne mówi, że możemy wybrać jednego chrzestnego, albo dwóch ![]() Kan. 873 - Należy wybrać jednego tylko chrzestnego lub chrzestną, albo dwoje chrzestnych. Aż się zapytam jak pójdę do kancelarii ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#839 | |
Moderator
|
Cytat:
Nie mozna przewozic na fotelach wyposazonych w poduszke powietrzna - wylaczenie jej nic nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.