Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 18:24   #4411
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja zem sie juz dorobila 3 blendery jeden stojący, do koktajlów, drugi mam do ucierania zupek Amelki, a 3 uzywam do ..krojenia cebuli w sumie to taki siekacz niz blender

no i mam robota kuchennego, cudownie jest wrzucic wszystkie skladniki na ciasto pierogowe i nie gnieść go ręcznie
Jaki ten stojacy masz?

I powiedz mi jakie cuda wyczynia ten Twoj robot. Do czego go uzywasz?

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
znam to, najczesciej jak jest zmeczona, no i musze przeczekac na raczkach proponowac sysia i jak juz załapie to po chwili spi dalej
U nas tak samo

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Się nie zrozumiałyśmy. Ona zawsze je pięknie, otwiera buzię, je wszystko, tylko teraz jak ona je swoje a np Tż siądzie z obiadem to koniec jedzenia dzieciowego, dajcie mi to co ma tata. Jak jest to zupa, czy ziemniaki z jakimś mięskiem to daję jej to Tż ( ale musi być od niego z talerza, nie można do jej miseczki przełożyć. Nie wiem tylko ile ona tego wtedy zjada.
Tak zrozumialam

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no własnie... Nawijka to chyba jakis miszczu ucierania :P
Co Wy z tym ucieraniem
Yellow tez widelcem dala rade

Przeciez cukier i maslo i tak sie rozpuszcza w piekrniku, wiec grudek nie bedzie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
no co Ty, czemu obrazić mi się podoba

neti, ja tez bym na miejscu siostry skonsultowala sie z innym lekarzem...
Tak, hashimoto zwykle juz trzeba kontrolowac do konca zycia, ale jak sie dobrze dobierze hormony to nie jest to uciazliwe

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-01-17 o 18:26
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:33   #4412
sarah67
Zadomowienie

dziewczyny chce zamowic kalendarz foto
i do wyboru gramtura 160
albo 350
jak na taki a3 kalendarz na sciane
to 160 moze byc czy nie?

pstryczku
zdrowia

misia
super, zew wyniki lepsze

c do tv u mnie wlaczona bo zeby tak rzniej bylo
ale nati nie oglada jedynie jak leci reklama z doda ta muzyka to ona wtedy glowa potrzasa w tytm muzyki
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:39   #4413
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Hejka zaczęłam was wczoraj nadrabiać i wyskoczyło mi CIEMNOŚĆ WIDZĘ CIEMNOŚĆ i wylogował mi się komputer ;-)

widzę że malutko nas tu.

wczoraj robiliśmy morfologię i żelazo, żelazo ładnie podskoczyło mamy 40, potrzebne min 60 więc dalej bierzemy, wiecie ile miała wcześniej? 9, tak 9. dziękuję Bogu że lekarka się domyśliła żeby zrobić badanie. morfologia chyba dobrz, tak się ucieszyłam z tego żelaza że podskoczyło że zapomiałam się dopytać ale nic nie mówiła więc chyba ok.
Gardełko nasze też ok. jakaś wirusówka, dobrze że odstawiłam to żelazo bo pewnie by się rozwinęło coś mocniejszego, mówiłam lekarce ze zauważyłam że jak coś zaczyna się z gardłem i nie odstawię żelaza to szybko przechodzi na migdałki, jak odstawiłam -2 razy złagodniało to tak się na mnie patrzyła jakby niedowierzała, ona twierdzi że nie ma potrzeby jak nie przyjmuje antybiotyku, ale ja wiem swoje i wiem jak reaguje moje dziecko, więc robię wg siebie

zostaję jeszcze u rodziców bo muszę jeszcze zarejestrować się jako bezrobotna i podpisać za tż pita ;-)

urodziny robimy za tydzień na prośbę cioci i babci- czekają na kasiorę

dzieci tak się ucieszyły jak przyjechaliśmy, od razu się ściskały i całowały, lenka tak się rozgadała z tej radości, wręcz krzyczała ze nikt by nie powiedział ze boli ją gardło, sama się dziwiłam. zaczęła ganiać Alicję i ją przytulać- ciągnąć do siebie ;-) a ja za nimi bo by się stłukła tak szybko nogami przebierała.
Wczoraj siostra z Alicją były ze mną u lekarza bo Tż wziął samochód, trochę musiałyśmy poczekać i Kasia z małą poszła piętro niżej do sklepu, wracały dziewczynki się zobaczyły od razu rozłożyły ramiona i taka radość (na głos) spotkały się od razu przytulańce, kobietki się patrzyły i śmiały z nich że tak się kochają.
wniosek taki że dzieci w podobnym wieku lepij się wychowują.

czy wam też tak grasują jelita? bo ja niekiedy- ostatnio często czuje ruchy jak w 6 msc ciąży okres miałam, cycki mnie nie bolą a to była pierwsza oznaka za każdym razem, brzuch tak jakby troszkę mniejszy, ale ostatnio aż zwątpiłam i testowałam I kreska ;-)

za żelazo i za spostrzegawczość

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
tak moja jadla
w sloiczkach sa
ale jak pieklam sama to tez Jej dalam plula
a jak upieklam golonke to az piszczala zeby Jej dawac bo smakowalo Jej tak
ale jak Jej robie to drob tylko i ryby cieleciny nie moge tu dostac
wolowina nie wiem jak zrobic

dokladnie
ogladalam kiedys program jak polakom 2 dzieci zabrano i ich rozdzielili kazde poszlo do innej rodziny zastepczej
o jajas ☠☠☠☠☠☠☠y czy plotki jakies

brawo i zdrowka zycze

On mi zawsze albo kosmetyki, kremy, perfumy czy bizuterie
bardzo rozrzutny jest jest
od poczatku jak sie znamy

oby juz taka zostala na zawsze

ode mnie rowniez wszystkiego najlepszego dla Michasia i dla Kubulka

kochana Darusia wyrosnie z tego i zadnej operacji nie bedzie trzeba
tak musisz myslec kontrolowac badac owszem ale tak masz myslec i tak bedzie

a co do prezentów to mój jak kupia mi kwiatka to jest wielkie święto
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jaki ten stojacy masz?

I powiedz mi jakie cuda wyczynia ten Twoj robot. Do czego go uzywasz?

U nas tak samo

Tak zrozumialam

Co Wy z tym ucieraniem
Yellow tez widelcem dala rade

Przeciez cukier i maslo i tak sie rozpuszcza w piekrniku, wiec grudek nie bedzie

neti, ja tez bym na miejscu siostry skonsultowala sie z innym lekarzem...
Tak, hashimoto zwykle juz trzeba kontrolowac do konca zycia, ale jak sie dobrze dobierze hormony to nie jest to uciazliwe
no miszczu jak nic
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:54   #4414
nafiyqa
Zakorzenienie

Zupelnie nie rozumiem tych zartow

Stary 2014-01-17, 19:00   #4415
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale cisza się zrobiła na forum

Szybko szło u ortopedy do momentu aż wyszedł i miał przyjść inny. I nie było go przez 40 minut. Weszłam, krótka rozmowa, wysłał na rtg. I na zdjęcie z opisem czekałam jakieś 40-50 min.
I kręgi mi się rozchodzą, mam ćwiczyć, chodzić na basen i do kontroli za pół roku. Byłam u fizjoterapeutów, pokazali jakie ćwiczenia mam robić i wsio.
Ehhh ciągle coś z tym moim zdrowiem

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Oj, współczuję i zdrowia życzę

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Byłam odebrać dziś wyniki. Nie jest najlepiej... na razie nie będzie żadnej operacji ale nie wiadomo co będzie za parę miesięcy... Nerka jest dalej powiększona. Dokładnie Wam nie opiszę bo musiałabym wypis ze szpitala wyciągnąć....Musi być kontrolowana. Za pół roku znów te badanie musi być powtórzone. Na początku marca znów na 3 dni do szpitala na usg (terminy na usg są dalekie dlatego musimy iść na 3 dni na oddział).......a na początku marca wracam do pracy i nie wiem jak to będzie......
Lekarka mówi że sporo dzieci z tego wyrasta dlatego na razie poczekamy co się będzie dziać z nerką. Ale są przypadki że dziecko musi być operowane.
Ja się boję
Biedna Mała ale wierzę że sie obędzie bez operacji

Cytat:
i do wyboru gramtura 160
albo 350
to 160 moze byc czy nie?
nie mam pojęcia

Pstryczkowa, Tobie też zdrowia!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:01   #4416
hje
Zakorzenienie

Cytat:
no i co narzekasz ?:P
No właśnie coś wybrzydzam...

Cytat:
to żeście poszaleli

Pola zaliczyła półgodzinną drzemkę, tak więc czekam na nocne Choć marudna jest, to może kąpanie ją okiełzna o w miarę normalnej porze
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:18   #4417
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Czy Wyście zwariowały??!! Tyle stron przez jeden dzień??!

Dzisiaj miałam tak zabiegany dzień, że jak wyszłam o 7, tak dopiero wróciłam. Blanka już padła. Dzisiaj miała gorszy dzień, dziąsełka spuchnięte, więc może kolejne ząbki, od trzech miesięcy cisza w tym temacie.

Cytat:
witam się z rana
nie mam siły, idę sobie kawę zrobić, bo zasypiam na siedząco, to co mój Kubuś dzisiaj w nocy wyczyniał to przechodzi ludzkie pojęcie. Jestem beznadziejną matką
Puknij się w czółko

Cytat:
konine? wow, u nas to chyba cięzko jest dostępna, w ogole nie wiem czy jest dostępna? ja bym nie zjadła chyba;>> w ogóle, to u mnie w sklepach ciezko dostać cielęcine. Acha i mąkę zytnią tak samo.
U mnie też ciężko z cięlęciną

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja bawicie sie z dziecmi to macie czasami włączony tv czy nie? W ogole oglądać już bez oporów tv przy dzieciach?
u mnie raczej nie gra telewizor, radia, a i owszem.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hello!
dalej zle z okiem, boli jak skur.....dzisiaj jade do okulisty bo nie wytrzymam, jakos nie wierze temu interniscie....

wczoraj prowadzilam zajecia, laski, otwarcie okazalo sie sukcesem, 22 osoby!!!!!!!!!!! jak mi sie grupa zbierala to bylam w takim szoku ze zapomnialam o rozgrzewce oczywiscie z okiem zaklejonym biegalam wygladalam jak c.iulik.

wpadlam tylko na szybkko, nadrobie jak mi sie poprawi

Kochana pytałaś wczoraj o zapalenie spojówek, chyba mi ucięło post. Otóż mi pomagał rumianek, ale bardzo mocno zaparzony.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Iwka propo niepopierania prowadzenia za rączki... Mnie zmroziło to co wczoraj żona kuzyna wrzuciła na swój profil na fb..

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

profil jest publiczny to chyba zobaczycie... I komenty sobie przeczytajcie...
OMG Jest się czym chwalić, nie ma co
Piękny avatar
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:36   #4418
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Buzi w czolko ;-)
łeeeeeee tylko

Cytat:
to ode mnie dla Misia ciasteczka cytrynowe !!!! i stoooo lat ! duuuzo zdrówka - od Haneczki

Cytat:

Szybko szło u ortopedy do momentu aż wyszedł i miał przyjść inny. I nie było go przez 40 minut. Weszłam, krótka rozmowa, wysłał na rtg. I na zdjęcie z opisem czekałam jakieś 40-50 min.
I kręgi mi się rozchodzą, mam ćwiczyć, chodzić na basen i do kontroli za pół roku. Byłam u fizjoterapeutów, pokazali jakie ćwiczenia mam robić i wsio.

Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Widziałam kiedyś

Cytat:
Byłam odebrać dziś wyniki. Nie jest najlepiej... na razie nie będzie żadnej operacji ale nie wiadomo co będzie za parę miesięcy... Nerka jest dalej powiększona. Dokładnie Wam nie opiszę bo musiałabym wypis ze szpitala wyciągnąć....Musi być kontrolowana. Za pół roku znów te badanie musi być powtórzone. Na początku marca znów na 3 dni do szpitala na usg (terminy na usg są dalekie dlatego musimy iść na 3 dni na oddział).......a na początku marca wracam do pracy i nie wiem jak to będzie......
Lekarka mówi że sporo dzieci z tego wyrasta dlatego na razie poczekamy co się będzie dziać z nerką. Ale są przypadki że dziecko musi być operowane.
Ja się boję
Słoneczko, musi być dobrze

Cytat:

ode mnie rowniez wszystkiego najlepszego dla Michasia i dla Kubulka

Wycinam dekoracje urodzinowe Dlaczego ja zawsze wszystko na ostatnią chwilę robię? Chyba do rana nad tym siedzieć będę. Z tortem przeboje miałam, nic tylko usiąść i płakać, na szczęście udało się uratować, oby smak zrekompensował mi trudy. Miś śpi idę dalej wycinać.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Aaaa i jeszcze męża wysłałam po zakupy na jutro, w tym szpinak świeży, tak tak, przyniósł brykiety mrożone
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:57   #4419
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mam tylko nadzieję że ta odmiana to na stałe...
Powiem Ci, że jestem zaskoczona, ale pozytywnie. Dobrze, że teściowa potrafiła się przyznać do błędu. cenię ludzi którzy mają taką umiejętność. Trzymam kciuki, aby było już tylko lepiej

Cytat:
jestem Od paru dni mam się odezwać,ale zeby nie było, że tak z 'głupia' to trochę zaczynam nadrabiać i z reguły na tym się konczy
Ciężko mi pracować w domu, zajmować sie Ola i domem Ale miło, że ktos zauważył moją nieobecność

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

powiem Wam jak spal wczoraj moj Kuba.
w Srode na noc poszedl spac o 20.30.
w czwartek wstal o 8.00, spal od 11.00 do 13.00 i od 17.00 do 19.00!!!!!!!
juz w glowie mialam scenariusz tugezy do 79ej a tu mile rozczarowanie - poszedl spac o 22.45 i spal do 9
tak to mozna funkcjonowac

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
.

Czy Wasze dzieci przytulają zabawki misie/lalki?
Blanka tak, ale Ona w ogóle uwielbia wszelkiego rodzaju maskotki.
Stary 2014-01-17, 20:16   #4420
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
i do wyboru gramtura 160
albo 350
to 160 moze byc czy nie?

pstryczku
zdrowia

misia
super, zew wyniki lepsze

c do tv u mnie wlaczona bo zeby tak rzniej bylo
ale nati nie oglada jedynie jak leci reklama z doda ta muzyka to ona wtedy glowa potrzasa w tytm muzyki
mysle że 160 wystarczy to dwa razy grubszy jak zwykła kartka, ten 320 to jakiś tekturkowy chyba

Laurko koniecznie pochwal sie tortem !

Hania mi zasypia, spiewa sobie do snu i takie tam A Debrah i tak tuli misie, a raczej jednego króliczka. Ma takiego swojego ulubionego i jak mówie tuli tuli króliczka to go bierze i tuli
Stary 2014-01-17, 20:26   #4421
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Fewciu ogromne kciuki, żeby wszystko Ci się poukładało. Zasłużyłaś na to jak mało kto!

Kurde, coś nie umiem się ogarnąć po tym szpitalu. Schudłam zaś prawie dwa kilo, słaba jestem, w domu pełno zaległej roboty, a Ewuni się wszystkie rytuały posypały i teraz najważniejszy jest cycek, nawet chlebek wyrzuca i leci do mnie. Ale jeszcze organizm jej się regeneruje to pewnie więcej potrzebuje uu także jej nie odmawiam.

Bardzo podobał mi się ten tekst z bloga o kp w Mongolii. Czytałam mężowi i żeśmy się uśmiali, szczególnie na fragmencie o tym, że cała rodzina macha cyckami

A słyszałyście o tym chłopczyku (zaś z Bytomia) co go matka pobiła? Ma 9 miesięcy i akurat jak byłyśmy w szpitalu to go przywieźli. Kurde, jaki kochany! I zaczepiali się z Ewą, taki bidulek mały. Moja Malizna od razu jak mnie nie było to płakała, a ten chłopczyk jak go zabrali do mamy to w końcu odetchnął
Dziękuję!
Ewunia musi przywyknąć do tego, że jest w domu, potrzebuje pewnie bliskości

Cytat:

znam te problemy z kręgosłupem

Cytat:
Ja się boję
Kochana bądź dobrej myśli!!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Za nami kolejna przespana noc A dzisiaj miała tylko 40 minutową drzemkę przed 12, więc może pójdzie spać przed 20, to wrócimy już do normalnego trybu
Za nami też
Stary 2014-01-17, 20:28   #4422
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czy Wyście zwariowały??!! Tyle stron przez jeden dzień??!

Dzisiaj miała gorszy dzień, dziąsełka spuchnięte, więc może kolejne ząbki, od trzech miesięcy cisza w tym temacie.
Jak za starych czasów

U nas cisza od sierpnia

Pola wykapana, bantuje na całego
Stary 2014-01-17, 20:32   #4423
misiaeel
Wtajemniczenie

Hania w końcu nauczyła się z łóżka schodzić no. ale zeszła i u nas właśnie a ciasteczka miałam robić
i zrobiła dzisiaj 4 kroczki

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Sto lat dla Michasia! Laurko pamiętam jak pisałaś o tych przepływach i że jedziesz do Bogucic i potem czekałam na wieści od Ciebie

I spóźnione buziaki urodzinowe dla Darii i Oli

Silver mam nadzieję, że wyniki w porządku

Bokeh przykro mi, że z pracą tak nieciekawie.

Fewciu ogromne kciuki, żeby wszystko Ci się poukładało. Zasłużyłaś na to jak mało kto!

Ellmi, Meneq ale fajne filmiki

Kurde, coś nie umiem się ogarnąć po tym szpitalu. Schudłam zaś prawie dwa kilo, słaba jestem, w domu pełno zaległej roboty, a Ewuni się wszystkie rytuały posypały i teraz najważniejszy jest cycek, nawet chlebek wyrzuca i leci do mnie. Ale jeszcze organizm jej się regeneruje to pewnie więcej potrzebuje uu także jej nie odmawiam.

Bardzo podobał mi się ten tekst z bloga o kp w Mongolii. Czytałam mężowi i żeśmy się uśmiali, szczególnie na fragmencie o tym, że cała rodzina macha cyckami

A słyszałyście o tym chłopczyku (zaś z Bytomia) co go matka pobiła? Ma 9 miesięcy i akurat jak byłyśmy w szpitalu to go przywieźli. Kurde, jaki kochany! I zaczepiali się z Ewą, taki bidulek mały. Moja Malizna od razu jak mnie nie było to płakała, a ten chłopczyk jak go zabrali do mamy to w końcu odetchnął
mam nadzieję, że szybko się zgracie

Cytat:

zdrowia!

Cytat:
Byłam odebrać dziś wyniki. Nie jest najlepiej...
oj biedna ale zobaczysz, że wyrośnie z tego i żadna operacja nie będzie potrzebna!

Cytat:

Byliśmy na małych zakupach - mleko dla Poli, pampersy dla Poli, bodziaki dla Poli (w Tesco 5cio-pak za 55 zł z F&F), 2 pary geterków dla Poli... Dla siebie kupiliśmy Świat wiedzy i gumy do żucia
mało Ci?

Cytat:
Hejka zaczęłam was wczoraj nadrabiać i wyskoczyło mi CIEMNOŚĆ WIDZĘ CIEMNOŚĆ i wylogował mi się komputer ;-)

widzę że malutko nas tu.

wczoraj robiliśmy morfologię i żelazo, żelazo ładnie podskoczyło mamy 40, potrzebne min 60 więc dalej bierzemy, wiecie ile miała wcześniej? 9, tak 9. dziękuję Bogu że lekarka się domyśliła żeby zrobić badanie. morfologia chyba dobrz, tak się ucieszyłam z tego żelaza że podskoczyło że zapomiałam się dopytać ale nic nie mówiła więc chyba ok.
Gardełko nasze też ok. jakaś wirusówka, dobrze że odstawiłam to żelazo bo pewnie by się rozwinęło coś mocniejszego, mówiłam lekarce ze zauważyłam że jak coś zaczyna się z gardłem i nie odstawię żelaza to szybko przechodzi na migdałki, jak odstawiłam -2 razy złagodniało to tak się na mnie patrzyła jakby niedowierzała, ona twierdzi że nie ma potrzeby jak nie przyjmuje antybiotyku, ale ja wiem swoje i wiem jak reaguje moje dziecko, więc robię wg siebie

zostaję jeszcze u rodziców bo muszę jeszcze zarejestrować się jako bezrobotna i podpisać za tż pita ;-)

urodziny robimy za tydzień na prośbę cioci i babci- czekają na kasiorę

dzieci tak się ucieszyły jak przyjechaliśmy, od razu się ściskały i całowały, lenka tak się rozgadała z tej radości, wręcz krzyczała ze nikt by nie powiedział ze boli ją gardło, sama się dziwiłam. zaczęła ganiać Alicję i ją przytulać- ciągnąć do siebie ;-) a ja za nimi bo by się stłukła tak szybko nogami przebierała.
Wczoraj siostra z Alicją były ze mną u lekarza bo Tż wziął samochód, trochę musiałyśmy poczekać i Kasia z małą poszła piętro niżej do sklepu, wracały dziewczynki się zobaczyły od razu rozłożyły ramiona i taka radość (na głos) spotkały się od razu przytulańce, kobietki się patrzyły i śmiały z nich że tak się kochają.
wniosek taki że dzieci w podobnym wieku lepij się wychowują.

czy wam też tak grasują jelita? bo ja niekiedy- ostatnio często czuje ruchy jak w 6 msc ciąży okres miałam, cycki mnie nie bolą a to była pierwsza oznaka za każdym razem, brzuch tak jakby troszkę mniejszy, ale ostatnio aż zwątpiłam i testowałam I kreska ;-)

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

o jejciu, musicie być dorej myśli i nie przeżywaj za wczasu bo sama się nakręcasz jeszcze bardziej, wszystkie będziemy życzyć Darusi zdrówka i wszystko wróci do normy.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

zdrówka! Pstryczku uważaj żebyś nie zaraziła kubusia, np polizaniem jego łyżeczki, ale ty pewnie wiesz mądra babka z ciebie
dobrze, że już lepiej

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
łeeeeeee tylko

Zdrówka!

Widziałam kiedyś

Słoneczko, musi być dobrze

Wycinam dekoracje urodzinowe Dlaczego ja zawsze wszystko na ostatnią chwilę robię? Chyba do rana nad tym siedzieć będę. Z tortem przeboje miałam, nic tylko usiąść i płakać, na szczęście udało się uratować, oby smak zrekompensował mi trudy. Miś śpi idę dalej wycinać.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Aaaa i jeszcze męża wysłałam po zakupy na jutro, w tym szpinak świeży, tak tak, przyniósł brykiety mrożone
pochwal się tortem

Cytat:
Jak za starych czasów

U nas cisza od sierpnia

Pola wykapana, bantuje na całego
u nas to samo

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 20:37   #4424
nafiyqa
Zakorzenienie

I u nas

Stary 2014-01-17, 20:40   #4425
hje
Zakorzenienie

Stary 2014-01-17, 20:48   #4426
elllmi
Zakorzenienie

hej

Buziaki dla Michałka!!!!!!

weekend Pan Mąż przyjeżdża, ciekawe, jak szybko się pokłócimy
szef traktuje mnie, jakbym była niedorozwinięta spoko, trochę zapomniałam przez ten rok, przepisy się zmieniały, ale bez przesady...

Cytat:
ale superowy !!! smialismy sie z tż na końcu, w ogóle Hanie mi przypomina z zachowania

a jak tam wyprawa do ikei ???
to Hania też lubi książki mamusi czytać? a wyprawa do ikei tak sobie, bo w sumie nie było pudełek, na których mi najbardziej zależało; no ale i tak kasę wydałam

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kurcze moja tez tak zasypie ale może z 5 razy dociągnęła do 7. Jak to robisz???
w sumie to nic nie robię, jakoś mu tak samo wychodzi

Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze maluszki jadły już mięso wieprzowe?

Cytat:
Wczoraj wpieprzał dupkę od pizzy i oglądał w11

Cytat:
chciałam wyglądać analogicznie do charakteru
idealnie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
wczoraj prowadzilam zajecia, laski, otwarcie okazalo sie sukcesem, 22 osoby!!!!!!!!!!! jak mi sie grupa zbierala to bylam w takim szoku ze zapomnialam o rozgrzewce oczywiscie z okiem zaklejonym biegalam wygladalam jak c.iulik.
super, że się tak udało
i uważaj na siebie z tym okiem

Cytat:
Konina akurat byla ze sloiczka. Z serii dla dzieci z alergiamii pokarmowymi, konina jest bezpieczna.
Poza tym jest pyszna, zwlaszcza surowa!! Wiem, wiem, zaraz zaczniecie mnie linczowac ;-p
litości nie dość, że koń, to jeszcze na surowo

Cytat:
ja od razu

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też macie problem z myciem głowy maluchów???? Kurczę, biorę tylko kropelkę szamponu a i tak nie mogę tego spłukać, położenie małej w wannie nie wchodzi w grę bo jest ryk, tak samo jak i spłukiwanie....
u nas z wodą nie ma w ogóle żadnego problemu, więc nie pomogę; spłukuję prysznicem albo kładę w wodzie i nic sobie z tego nie robi

Cytat:
Kimono sie wypozycza. W swiatyni, w ktorej my organizujemy najtansze zaczynaja sie ok. 8000pln. Najdrozsze, ktore przymierzalam 40000pln. Przypominam - wypozycza (!!!)- na 2-3 godziny i na tradycyjnym japonskim slubie sa potrzebne dwa kimona (ceremonia+przyjecie) lub kimono i sukienka slubna na przyjecie (sadze, ze tez swoje kosztuje).
jasna cholera

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 20:49   #4427
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
zdecydowanie powinna iść do innego lekarza. hashimoto jest do końca życia ale powinna być pod opieką endo i brać leki.
bóle głowy, tycie mogą być właśnie od podwyższonego tsh i ft 4 i dlatego trzeba je obniżyć.
w ciążę zajść podobno trudniej. podobno bo ja zaszłam bardzo szybko. za to utrzymać. w pierwszej ciąży nie wiedziałam o tej chorobie i poroniłam. z Hanią byłam pod stałą opieką gina i endo, dawka leków zmieniała się w każdym trymestrze. także jeśli stara się o dziecko bądź jest w ciąży niech jak najszybciej idzie do innego lekarza bo ten widzę olał sprawę.
a jeszcze pytanie jakie miała wyniki? tzn tsh i ft4?
MISIA tsh powyżej 1300 a to drugie to musi sprawdzić ale mówi, żę w normie...

Dziewczyny ja wróce później..pewnie w niedziele kom mi padł....
Ciasteczka cytrynowe do du...p..y skórka tak gorzka że popsuła cały smak... a formowanie ciasta MASAKRA.... to nie bedzie mój ulubiony przepis

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 20:51   #4428
bokeh
Zakorzenienie

zara mnie szlag trafi !!!!! jakies siksy z góry robia se K****wa imprezke
Stary 2014-01-17, 20:52   #4429
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Michaś wszystkiego naj!!
Stary 2014-01-17, 20:57   #4430
eff8
Zakorzenienie

Najlepszego dla Michasia rowniez i od Nas

silver głowa do góry i nie martw sie na zapas - musi byc dobrze!

któraś opisywała zachowanie swojego dzieciatka ze płacze, wygina sie i zachowuje tak jak by mu sie cos dzialo - moj tez ma tak czesto wlasnie..

3 zeby juz przebite a 3 w dalszym ciagu ida ;/
noce dalej kiepskie, tak ze 3 pobudki sa i jak go nie wezme rano do Nas to zanim usnie schodzi z 1,5 h
a kolo mnie usypia w 5 min. No i z jednej strony nie chce go przezwyczajac (choc juz pewnie sie przezwyczail) a z drugiej mi tak wygodniej bo przynajmniej w miare sie do pracy wyspie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 20:59   #4431
hope01
Zakorzenienie

Misia dla Haneczki

Czyli mówicie, że u Was też młodzież mój aktualnie próbuje usnąć, ciągnie mnie za włosy, wkłada palce do buzi, wyciąga oczy... norma

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 20:59   #4432
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziec chyba wreszcie wrócił do swoich nawyków wczoraj zasnął o normalnej porze i dzis tez a jaki byl dzis grzeczny, cacany, wytulił mnie, wycalował, ukochiwał non stop- jakby chciał "przeprosic" za tamte koszmarne dni, kiedy wieczorem nie mialam siły ręką ruszyc kooooooocham go

Co do denerwowania sie: we mnie tez czasami sie gotuje, ale staram sie nie krzyczec na niego, nie bije, czasami zdarzy mi sie podniesc głos ale to bardziej ostrzegawczo typu "nie ruszaj" jak np zapędza sie do kuchenki.

Nadrabiam

Cytat:

U nas prawie cały dzień jest włączony
ale Daria nie zwraca uwagi na TV. No chyba że leci jej ulubiona reklama (parę takich ma) to wtedy rzuca wszystko i ogląda. Najbardziej uwielbia reklamy z nju mobile z tym żółtym ludzikiem
Poza tym Tv może być włączone a ona i tak nie patrzy.
u nas identyko i jeszcze wszystkie reklamy, w których pokazują dzieci- najczęściej to reklamy leków i kaszek
Cytat:
Ola coraz ładniej zaczyna sobie poczynać na nóżkach, jestem mega dumna a ona jak sie cieszy jak wyciagam rece i mowie chodz a Ona taka rozesmiana chwiejnie rusza do mnie
A co najważniejsze zaczeła jesc śniadanko, obiadek, nawet owoce Napoczatku to machałam ta łyzeczka jak szalona, że sie nie rozmyśliła Ale juz odpusciłam i jemy normalnie W wozku dalej grzecznie jezdzi i w ogole cudowną córeczkę i mam i tak mi wstyd jak nieraz sie złoszcze na nia Odkąd pracuje to czesciej sie to zdarza, nie bije nie krzycze ale tak wewnetrznie czuje złosc jak np płacze bo nie wiadomo co, a ona pewnie to czuje
Brawa dla Oli
Cytat:
bokeh, ja wszystkie ciasta ucierane mieszam widelcem - zawsze wychodza

Musze w koncu mikser kupic, bo mi sie np 3bit marzy, a tu d*pa.
Poza tym taki stojacy blender tez by mi sie przydal, robot kuchenny teeeez Ale przeciez gdzie to pomieszcze...
Nawijko-każdy sposob dobry a terazzastrzele Cię pytaniem- tylko sie nie smiejta czym sie rózni robot kuchenny od miksera? Bo ja tego wyrażenia używam naprzemiennie odnośnie miksera właśnie.....

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Widzę, że ktos pytał o mnie - miło

Czy Wasze dzieci przytulają zabawki misie/lalki?

Jako ciekawostkę powiem Wam, że najgorsze są..dla dzieci - reklamy.
A zdrowa dawka tv dla 2 latka to.. 15 minut. Szok?.
Reklamy pewnie dlatego, ze kolorowe, z muzyką, szybko sie zmieniają obrazki- to przyciąga wzrok. Bajki juz mniej a filmy wcale, nuda wieje.

Co do przytulania- ofkors z tym, ze my mamy wielgachnego ulubionego misia Zdzisia, który zawsze ukochiwany jest przed snem.
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:01   #4433
hje
Zakorzenienie

Młoda aktualnie wozi się w różowym land'roverze
Stary 2014-01-17, 21:10   #4434
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczynki za "zdrowko"
antybiotyk zaczyna dzialac, juz zdecydowanie mniej boli przy przelykaniu
bosze, jak to dobrze jak czowieka nic nie boli...
Cytat:
Byłam odebrać dziś wyniki.
bedzie dobrze
a z tym szpitalem to nie jest tak ze matka/ojciec dostaje na ten czas opieke na dziecko? jak to jest?

Cytat:
A w Austrii "becikowe" to 20 tys. EURO
:
naprawde???? trzeba byc zameldowanym czy wystarczy tam urodzic?

Cytat:
wczoraj robiliśmy morfologię i żelazo, żelazo ładnie podskoczyło mamy 40,
zdrówka! Pstryczku uważaj żebyś nie zaraziła kubusia, np polizaniem jego łyżeczki, ale ty pewnie wiesz mądra babka z ciebie
super ze zelazo podskoczylo

niby uwazam ale wczesniej jak jeszcze nie wiedzialam ze mam angine to moglam cos liznac (nie pamietam, niby staram sie nie lizac ale roznie to bywa ) i troche sie matrwie... mam nadzieje ze maly sie nie zarazi

Cytat:
Hania w końcu nauczyła się z łóżka schodzić no. ale zeszła i u nas właśnie a ciasteczka miałam robić

maz poszedl odsniezyc przed domem i nie ma go i nie ma
patrze przez okno a ten konczy lepic balwana dla Kuby
mlody jaka ma teraz radoche jak go widzi przez okno
jutro jak malz wroci z pracy t wyjdzie znim na dwor to chociaz jakas fote mu pstryknie na sniegu bo ja przecie uziemiona

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:12   #4435
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
MISIA tsh powyżej 1300 a to drugie to musi sprawdzić ale mówi, żę w normie...

Dziewczyny ja wróce później..pewnie w niedziele kom mi padł....
Ciasteczka cytrynowe do du...p..y skórka tak gorzka że popsuła cały smak... a formowanie ciasta MASAKRA.... to nie bedzie mój ulubiony przepis
1300??? a nie 13? chyba, że jednostka jakaś inna niż moja
Cytat:
zara mnie szlag trafi !!!!! jakies siksy z góry robia se K****wa imprezke
u mnie też

Cytat:
Misia dla Haneczki

Czyli mówicie, że u Was też młodzież mój aktualnie próbuje usnąć, ciągnie mnie za włosy, wkłada palce do buzi, wyciąga oczy... norma

Moja już(?) śpi
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dziec chyba wreszcie wrócił do swoich nawyków wczoraj zasnął o normalnej porze i dzis tez a jaki byl dzis grzeczny, cacany, wytulił mnie, wycalował, ukochiwał non stop- jakby chciał "przeprosic" za tamte koszmarne dni, kiedy wieczorem nie mialam siły ręką ruszyc kooooooocham go

Co do denerwowania sie: we mnie tez czasami sie gotuje, ale staram sie nie krzyczec na niego, nie bije, czasami zdarzy mi sie podniesc głos ale to bardziej ostrzegawczo typu "nie ruszaj" jak np zapędza sie do kuchenki.

pogrubione, tak samo

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:14   #4436
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
o dziś Kogel Mogel dzięki Kiji;> pokochałam ten film
i ja uwielbiam, choc na pamiec znam to pewnie kolejny raz włacze

Cytat:

Srednio chce mi sie wierzyc, zeby ktos szukal...
Ne bedzie listy w aktualnym watku, to moze nawet nie wpasc na to, ze byla kiedys. Mozna tez linki usunac albo nawet tytul nieco zmienic, zeby w wyszukiwarce trudniej znalezc bylo

Nie ogladalam...
he he he, jaka konspira
jak to nie oglądałaś???? Kochana, tyły masz uśmiałabys sie do łez

Cytat:

ojej, ja mam nadzieje, że limit juz wyczrpałaś teraz ćwicz jak Ci pokazali i trzymam kciuki, że to poprawi sytuacje

Cytat:
Ja się boję
tak bardzo życze, żenby Darunię ominęła operacja

Cytat:
Byliśmy na małych zakupach - mleko dla Poli, pampersy dla Poli, bodziaki dla Poli (w Tesco 5cio-pak za 55 zł z F&F), 2 pary geterków dla Poli... Dla siebie kupiliśmy Świat wiedzy i gumy do żucia
Świata wiedzy im sie zachciało, pffff guma by nie wystarczyła?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:14   #4437
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

czyli mowisz ze robi Cie na podobienstwo avatara?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Reklamy pewnie dlatego, ze kolorowe, z muzyką, szybko sie zmieniają obrazki- to przyciąga wzrok. Bajki juz mniej a filmy wcale, nuda wieje.
od razu moda na sukces stanela mi przed oczami

Stary 2014-01-17, 21:16   #4438
Ewik86
Zakorzenienie

Heloł Padam na twarz, nadrobiłam, trochę pocytuję i spadam aciu

Byliśmy dziś u fotogtafki - porobiła trochę fotek Domci. Jutro jedziemy po odbiór Domcia była grzeczna do momentu, gdy pani fotograf założyła jej skrzydełka ala aniołek - wtedy był płacz i nerwy - chyba parzyły te skrzydełka mojego diabełka

Cytat:
iffonka tak mam włączony ale nie cały czas. czasem Hania oko zawiesi ale to na jakiś zajawkach z reklamy czy piosenkach.
U mnie podobnie. I niestety karmimy Domcię przy tv, bo inaczej nie miała czasu na jedzenie, choć teraz i telewizor już nie działa. Wszystkie posiłki kończą się pościgiem W leżaczku, bo fotel do karmienia też jest be, wytrzymuje z minutę

Cytat:
Ola coraz ładniej zaczyna sobie poczynać na nóżkach, jestem mega dumna a ona jak sie cieszy jak wyciagam rece i mowie chodz a Ona taka rozesmiana chwiejnie rusza do mnie
A co najważniejsze zaczeła jesc
Super, że lepiej z jedzeniem

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ewik chciałaś zobaczyć opłatek, wklejam zdjęcia Myślałam że kolor będzie bardziej nasycony, ale może na torcie inaczej będzie wyglądał. Muszę tylko wyciąć

DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA URODZINOWE DLA MISIA
Fajoska ta biedrona I wszystkiego najlepszego dla Michałka

Cytat:
Musze w koncu mikser kupic, bo mi sie np 3bit marzy, a tu d*pa.
Poza tym taki stojacy blender tez by mi sie przydal, robot kuchenny teeeez Ale przeciez gdzie to pomieszcze...
To zapraszam, bo ja dziś zrobiłam Kocham go

Cytat:

Trzymaj się kochana i ćwicz Sama też powinnam, a wcale mi się nie chce

Cytat:
Ja się boję
Nie martw się, na pewno obejdzie się bez operacji

Cytat:
z kroczki

Hope boski av

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:17   #4439
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Misia dla Haneczki

Cytat:
Młoda aktualnie wozi się w różowym land'roverze
fajnie macie
Stary 2014-01-17, 21:18   #4440
pstryczek84
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4272246/Zdaje...iny-w-styczniu

to tak apropo naszych roczniakow

http://demotywatory.pl/4271794/Samotna-kobieta
przesadzaja! cieplej jest a i kot ma rodoche

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości