Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 00:49   #601
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
jakie płyny do płukania i prania dla niemowląt polecacie? może gdzieś w jakiejś promocji wychaczę?
ja tez w dzidziusiu ( ale już chwile w normalnych senistywach piore razem z naszymi rzeczami) tylko chyba balsam do prania i na początku podwójne płukanie (nie dawałam płynu do płukania)

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
mdli mnie i gdzie siądę tam zasypiam
(.) bolą i chyba się powiększają

to są super objawy ciązowe!!!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi ta foczka do kąpieli się nie przydała, ani razu nie używaliśmy, jakoś lepiej mi umyć dziecko (i upilnować) bez takich dodatków, a i J. teraz woli się wychylić po coś, pomachać swobodnie rękami. dla wiadra na pieluchy też nie widzę zastosowania. my póki co używamy tylko wanienki, zanim nocnik to jeszcze trochę minie, a pewnie jak nakładka na toaletę i podnóżek to nie będzie już wanienki, więc nie widzę potrzeby zestawu. nie wiem jak cenowo to wychodzi, czy się kalkuluje, rzuca mi się w oczy tylko, że jest ładny

_________

esia, gdzie kupowałaś barwniki?

_________

nie mamy żadnych prezentów dla dziadków, ani pomysłów
MONIA! podobne wrazenia miałam na temat tego zestawu a barwniki kupowałam na allegro -takie zwykłe w proszku. bardzo wydajne bo naprawdę odrobinke dałam a kolory mocne (czerwonego tylko dalam mało bo się bałam ze nie zejdzie)

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Hej hej.
Nie bylo mnie troszke, niestety przypililo mnie na uczelni, musialam powalczyc o utrzymanie sie na roku, bo bylo troche zaleglosci przez ciazowa niedyspozycje, ale juz wychodze na prosta.
.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 03:35   #602
edytte
Zadomowienie

GG do edytte
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2014-01-18 o 04:29
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 05:39   #603
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

musiało to słodko wyglądać

nie myśl tak, nie pozwalam Ci. wszystko się ułoży, Twoje szanse wzrosły bo wiesz co się dzieje z Twoim organizmem i macie plan.

ja po wizycie maluch zdrowy, odpowiednio do wieku rozwinięty. mam brać żelazo i nie chorować ułożył się tak i zacisnął pośladki, że nie było szans na zobaczenie co ukrywa między nogami. mam się umówić na połówkowe do poradn genetycznej, więc jutro będę dzwonić.

---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

[QUOTE=zebrawpaski;4466606 3]Jak mam nockę to idę do pracy na 20- zostaję do 7 rano i w ten sposób mam odpracowane 11 godzin (z 31), dodatkowo mam cały dzień przed pracą wolny i cały dzień po pracy wolny. Pozostałe godziny mam rozłożone na 3 inne dni i w ten sposób od poniedziałku do piątku jestem w pracy 4 razy. Jak będę musiała nocne godziny realizować w ciągu dnia to przyjdzie mi iść do pracy codziennie i mieć długie dzienne dyżury.
Wiadomo, że w ciągu dnia jest na dyżurze więcej spraw do "ogarnięcia"niż w nocy.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

[QUOTE]

myślałam, że jesteś nauczycielka.... zaczęłam się zastanawiać co robisz w szkole w nocy

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2014-01-18 o 05:50
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 07:43   #604
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie dobrze że na wizycie ok. Ja tam czuje że będzie Krzyś no ale zobaczymy po połówkowym
Co do płynów to na tym blogu co dawałam linka są opisane i przeanalizowane składy proszków i płynów. Zapamiętałam że jednym z lepszych, nie szkodliwych jest Jelp płyn do prania do kolorowego a do białego Biały Jeleń płyn do prania białego
A ten komplet wg mnie bez sensu. Chyba że masz dużo miejsca w domu
Hope długo Cie nie było, juz myślałam że uciekłaś od nas

Zebra kciuki za dzisiejszą wizytę

Eliza ja uważam że rzeczywiście laktator plus butla to lepsze rozwiązanie przy bliźniakach. Możesz odciągać pokarm w wolnej chiwili, i ktoś CI może pomóc przy karmieniu (jedną dziewczynke Ty a ktoś drugą będzie trzymał). Ale ja się nie znam bo raz dwa razy w życiu dziecko małe karmiłam (butelką nie cyckiem )

Pytanie do mamusiek: w jakiej temperaturze pierze się ubranka nowe, kupione od kogoś i takie już użyte przez malucha? Kolory z aplikacjami można na 40 stopni? Prasujecie wszystko?
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 08:54   #605
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
BERBIE- mogą wisieć do wewnątrz łóżeczka lub jak będziesz mieć przewijak na łóżeczku stać pod nim
rozumiem ideę tych pojemników, tylko się zastanawiam czy takiej samej funkcji nie mogą spełniać inne pojemniki. aktulanie mam pojemniki w łazience, bo nie mam szafki pod zabudowę, ale szafka jest w najbliższych planach, przed przyjściem na świat Krzysia, więc pojemniki będą do wykorzystania. pewnie jeszcze do tej pory 10 razy wszystkie moje koncepcje się zweryfikują. co wieczór leżę w łóżku i w myślach przesuwam meble i obmyślam ustawienie
czekam na wiadomosci po wizycie, aż przebieram nóżkami

dziś wstałam już w lepszej formie, wysmarkałam wszystkie odcienie zieleni, opryszczka zbytnio nie urosła (zofirax działa). wieczorem miałam rewolucja w brzuchu, że na zasypianiu nie mogłam się wyspać, mam nadzieję, że to maluch, nie kichy

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

no i umówiłam się na połówkowe na 17 lutego chyba znowu będę miała na NFZ
Stary 2014-01-18, 09:24   #606
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
myślałam, że jesteś nauczycielka.... zaczęłam się zastanawiać co robisz w szkole w nocy
pilnuję, żeby jej nie ukradli
a wraz z nią młodzieży, która zostaje w internacie

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

zdrowaśki za wizytę proszę
nie wiem jeszcze o której pojadę- pewnie między 12.00-13.00

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 09:36   #607
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
iza- jak dzisiaj kupony Dominika? Lepiej?
Tak,już jest dobrzeKupy są normalne i widze po Domisiu że mu lepiej
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Pytanie do mamusiek: w jakiej temperaturze pierze się ubranka nowe, kupione od kogoś i takie już użyte przez malucha? Kolory z aplikacjami można na 40 stopni? Prasujecie wszystko?
Ja piore w 50 stopniach i prasuje wszystko.
Cytat:
r
[/COLOR]no i umówiłam się na połówkowe na 17 lutego chyba znowu będę miała na NFZ
Super że na nfz
Cytat:

[/COLOR]zdrowaśki za wizytę proszę
Bardzo trzymam kciuki

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 09:43   #608
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Moze i jestem wyrodną matką, ale ja chyba po prostu nie chce karmic piersią
jak dla mnie to nic wyrodnego. każdy dokonuje jakichś wyborów. o ile nie dorabia się do tego durnych teorii, to ja bardzo szanuję grę w otwarte karty

Cytat:
w jakiej temperaturze pierze się ubranka nowe, kupione od kogoś i takie już użyte przez malucha? Kolory z aplikacjami można na 40 stopni? Prasujecie wszystko?
prałam w 40 stopniach, białe w 60. koleżanki w wyższych temp.
prasuję (choć nie znoszę) wszystko. i nasze, i dzieciowe.

Cytat:
r
no i umówiłam się na połówkowe na 17 lutego chyba znowu będę miała na NFZ

dobrze, że dziś lepiej

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 09:46   #609
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
zdrowaśkę masz jak w banku
może napisz smsa jak wyjdziesz od lekarza?
Stary 2014-01-18, 09:47   #610
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Ja piorę w 40, chyba, że coś z lumpa, to w wyższej.
Tak jak Esia - podwójne płukanie (z tym, że ja do dzisiaj ze względu na wysypkę).
I odkąd się Artur urodził, poza chrzcinami i moją spódnicą i świętami i obrusem świątecznym nie wyprasowałam w domu ani jednej rzeczy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:08   #611
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
zdrowaśkę masz jak w banku
może napisz smsa jak wyjdziesz od lekarza?
napiszę do Ciebie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:10   #612
anitaxas
Zadomowienie

Jeden dzień człowiek nie wejdzie na wizaz i tyle nadrabiania
No ale już Was doczytałam

Kucyku, Reniu, Waderko trudne te daty są.. każda z nas na zawsze ma je wyryte w sercu.. Przytulam z całych sił kochane moje

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Mój syn dopiero niedawno zjarzył ideę żółwika. dziś nauczył się bić brawo. Zastanawiam się jak nas postrzegali ludzie na spacerze. Gruba baba we wściekle różowych butach i rozhisteryzowane dziecko, które uciszało jedynie żółwikowanie i brawa
Bosko

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ja przeryczałam dziś cały dzień. Wiem, że po operacji moje szanse na macierzyństwo bardzo baaardzo spadły......
Waderko Zobaczysz, że doczekasz swojego cudu!!!
Kiedy pierwsza wizyta monitu?

Cytat:
ja po wizycie maluch zdrowy, odpowiednio do wieku rozwinięty.
Barbi cudownie
Żelazo dostałaś bo masz złą morfologię??

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
U mnie ok, w czwartek kolejna wizyta......
Agata ale żeś się rozpisała Jak jajka? urosły?

Cytat:
nie wiem co bedzie jak do pracy wroce. albo umrze z glodu albo kaszanke bedzie jadl...
Pani a kiedy planujesz powrót do pracy? i kto wtedy będzie się opiekował Michałkiem?

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Dzis było pierwsze malowanie "farbami" - tzn sama robiłam te farby i malowała palcami. bardzo jej się podobało, wkurzała się jak je koncepcje psułam i np. farbki podmieniałam.
Super a Zosia to mała artystka

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Nie bylo mnie troszke, niestety przypililo mnie na uczelni, musialam powalczyc o utrzymanie sie na roku, bo bylo troche zaleglosci przez ciazowa niedyspozycje, ale juz wychodze na prosta.

Cytat:
Jak nowe to mogą być w niższych temp., ale te z lumpka to chyba trzeba by w 60st. Dla mnie prasowanie to konieczność. W ogóle nie wyobrażam sobie tego nie robić.

Cytat:

Zeberko zdrowaśka będzie i czekamy na wieści!!!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:14   #613
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Barbi cudownie
Żelazo dostałaś bo masz złą morfologię??
wyniki mi trochę spadły, ale jeszcze nie drastycznie, ale powiedział, że lepiej zapobiegać.
Stary 2014-01-18, 10:23   #614
agatkaa1
Zakorzenienie

ZEBERKA z całych sił!

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:

Agata ale żeś się rozpisała Jak jajka? urosły?
urosło jedno...dziś eMosław zapodał mi zastrzyka z rańca ale i mu się oberwało już za Niego!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

aha i gin nakazał zakupić mi INOFOLIK i pić...

Boshe poryczałam się normalnie....na poczcie ostatnio wylazło mi że można założyć kalendarz i sobie klikłam i założyłam a tam są życzenia na każdy dzień wchodze dziś a tam pisze....

Cały dzień Życzę Ci, jak w bajce dobra wróżka, by spełnio się życzenie z samego końca Twojego serduszka.

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:30   #615
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
wyniki mi trochę spadły, ale jeszcze nie drastycznie, ale powiedział, że lepiej zapobiegać.
No to racja.

Ja wczoraj zrobiłam te zlecone badania o których pisałam kiedyś tam.
Najgorsze to oczywiście było wypicie tej wrednej glukozy i przetrwanie 2godz. do kolejnego pobrania. Mimo, że robiłam to badanie już 3raz w życiu to zdania nie zmieniam - najwredniejsze badanie jak dla mnie. Kilka razy mnie naciągało masakrycznie i myślałam, że zsunę się z tego krzesła w poczekalni, ale ostatecznie dałam radę Potem przespałam praktycznie cały dzień
No i wyniki:
glukoza wyjściowa: 69 mg/dl [65-99]
glukoza po 2h: 108 mg/dl
Czyli chyba jest ok, bo norma po podaniu jest z tego co kojarzę do 140? Dziewczyny dobrze pamiętam

Reszta badań tak sobie. Tzn. mocz mam idealny - jak chyba nigdy wcześniej, toxo ujemne, ale morfologia się trochę posypała.
Najbardziej martwi mnie wynik d-dimerów. Norma jest niby do 500 a ja mam 1100 Niby na necie piszą, że to normalne, że one w ciąży rosną i nie trzeba panikować póki nie przekracza się 2000.. no i nie wiem. Wizyta we wtorek, więc mam nadzieję, że gin mi wyjaśni wszystko. Pozostałe parametry krzepliwości mieszczą się w normach, choć bliżej im tym dolnym normom.

Elizka a jak wyglądają Twoje wyniki d-dimerów???

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
urosło jedno...dziś eMosław zapodał mi zastrzyka z rańca ale i mu się oberwało już za Niego!
Agatko co to za zastrzyk? I za co mu się oberwało?
A życzenia - mam nadzieję, że się spełnią już nie długo
Stary 2014-01-18, 10:34   #616
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Jak nowe to mogą być w niższych temp., ale te z lumpka to chyba trzeba by w 60st. Dla mnie prasowanie to konieczność. W ogóle nie wyobrażam sobie tego nie robić.
Heh ja nie rozumiem ludzi którzy prasują wszystkie ubrania i narzekają że mają tyle roboty Ja prasuje jedynie koszule męża (ale najczęściej sam to robi) i moje fartuchy do pracy prasowałam, a tak nie prasuje nic Moja mama nauczyła mnie jak postępować z mokrym praniem żeby nie musieć tego robić Niektóre znajome są oburzone jak słyszą że nie prasuje Ale wiem że dzieciowe trzeba prasować bo ma delikatną skórę i wszelkie zagniecenia moga uwierać.

No to używki będe prać na 60. A tak tylko białe na 60 a kolorki na 40
Dziękuje za wszystkie rady.

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-01-18 o 10:36
Stary 2014-01-18, 10:36   #617
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Czesc

Patrzcie co sie dzieje na tym cholernie durnym swiecie
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...je,388969.html
Dlatego uwazam ze wybor dobrego lekarza i szpitala z jak najwyzszym stopniem referencyjnosci to podstawowa podstawa !!! O !

Cytat:
Eliza ja uważam że rzeczywiście laktator plus butla to lepsze rozwiązanie przy bliźniakach. Możesz odciągać pokarm w wolnej chiwili, i ktoś CI może pomóc przy karmieniu (jedną dziewczynke Ty a ktoś drugą będzie trzymał). Ale ja się nie znam bo raz dwa razy w życiu dziecko małe karmiłam (butelką nie cyckiem )

No widzisz, jak Ty mnie rozumiesz. Chodzi mi tez o to, zeby stary rowno ze mna sie dziecmi zajmowal Rowniez w nocy wstawal i karmil. Niech tym razem poczuje ze ma dzieci

A co do prania ciuchow - lumpowe pralam w 60st, najpierw w normalnym plynie, co piore swoje ciuchy, a potem juz w 40 albo 50 w dziecięcej Loveli. Ciuchy nowe piore w dzieciecej Loveli od razu, zazwyczaj w 40st.

Cytat:
jak dla mnie to nic wyrodnego. każdy dokonuje jakichś wyborów. o ile nie dorabia się do tego durnych teorii, to ja bardzo szanuję grę w otwarte karty
O wlasnie Pani, Ty wiesz ze ja nie dorabiam teorii i wale prosto z mostu (dlatego myslalas zem czarna mamba ).
Nie chodzi o to, ze jestem wygodnym potworem co nie chce karmic swoich dzieci, ale po prostu o to, ze zalezy mi aby jadly moj pokarm, ale niekoniecznie z cyca
Znam siebie i wiem ze nie mialabym cierpliwosci zeby mlode wisialo godzine na cycu, a potem drugie kolejna godzine...
Wole podlaczyc do dojarki oba cyce i miec od razu na 2 porcje (o ile laktacja pozwoli).
A jak nie bede miala za duzo mleka, to bede karmic mm. Dla mnie to zadna tragedia i na pewno nie bede rwac wlosow z glowy
Sa rozne mamuski, jedne takie drugie takie. Ja staram sie zawsze szukac zlotego srodka, ktory bedzie mnie najbardziej pasowal

Cytat:
Ja raz poprasowalam wszystko co mam i myslalam ze zwariuje. Mimo ze prasowalam na siedzaco, to plecy chcialy mi pęknąc..
To byl pierwszy i ostatni raz, wiecej prasowala dzieciom nie bede

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Heh ja nie rozumiem ludzi którzy prasują wszystkie ubrania i narzekają że mają tyle roboty Ja prasuje jedynie koszule męża (ale najczęściej sam to robi) i moje fartuchy do pracy prasowałam, a tak nie prasuje nic Moja mama nauczyła mnie jak postępować z mokrym praniem żeby nie musieć tego robić Niektóre znajome są oburzone jak słyszą że nie prasuje Ale wiem że dzieciowe trzeba prasować bo ma delikatną skórę i wszelkie zagniecenia moga uwierać.

No to używki będe prać na 60. A tak tylko białe na 60 a kolorki na 40
Ja nawet staremu koszul nie prasuje (no moze od wielkiego dzwonu). Ma rączki, to niech sobie poprasuje

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:37   #618
fiolusiek
Zakorzenienie

Agatko Piękny cytat

Zeberko Trzymamy kciuki za was

Iza Może warto dać małemu jakiś probiotyk po tej biegunce Lekarka nic nie mówiła

Anita Piękny wynik obciążenia Chciałabym taki

Kubek Mogłabym zrobić obciążenie w domu glukometrem
Mój lekarz chciał mi zrobić tak u siebie, to po co mam tracić czas skoro to mogę w domu sama.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:37   #619
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Heh ja nie rozumiem ludzi którzy prasują wszystkie ubrania i narzekają że mają tyle roboty
U mnie w domu zawsze prasowało się wszystko i chyba mam to we krwi po prostu więc nie wyobrażam sobie inaczej. Zresztą ja jestem maniaczką prasowania i oprócz skarpetek prasuję wszytko
Stary 2014-01-18, 10:40   #620
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
No to racja.

Ja wczoraj zrobiłam te zlecone badania o których pisałam kiedyś tam.
Najgorsze to oczywiście było wypicie tej wrednej glukozy i przetrwanie 2godz. do kolejnego pobrania. Mimo, że robiłam to badanie już 3raz w życiu to zdania nie zmieniam - najwredniejsze badanie jak dla mnie. Kilka razy mnie naciągało masakrycznie i myślałam, że zsunę się z tego krzesła w poczekalni, ale ostatecznie dałam radę Potem przespałam praktycznie cały dzień
No i wyniki:
glukoza wyjściowa: 69 mg/dl [65-99]
glukoza po 2h: 108 mg/dl
Czyli chyba jest ok, bo norma po podaniu jest z tego co kojarzę do 140? Dziewczyny dobrze pamiętam

Reszta badań tak sobie. Tzn. mocz mam idealny - jak chyba nigdy wcześniej, toxo ujemne, ale morfologia się trochę posypała.
Najbardziej martwi mnie wynik d-dimerów. Norma jest niby do 500 a ja mam 1100 Niby na necie piszą, że to normalne, że one w ciąży rosną i nie trzeba panikować póki nie przekracza się 2000.. no i nie wiem. Wizyta we wtorek, więc mam nadzieję, że gin mi wyjaśni wszystko. Pozostałe parametry krzepliwości mieszczą się w normach, choć bliżej im tym dolnym normom.

Elizka a jak wyglądają Twoje wyniki d-dimerów???

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Anitka,ja mam glukoze po 2h 111 i to jest norma, wiec u Ciebie tym bardziej - gratuluje, cukrzycy nie posiadasz
Co do ddimerow, ostatnio w szpitalu mialam 477 w normie do 500 wiec super, a co?

AAA doczytalam
Spokojnie nie martw sie. D dimery w ciazy do 2 tys to fizjologia

D DIMERY MASZ W JAK NAJLEPSZYM PORZĄDKU !!!

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
U mnie w domu zawsze prasowało się wszystko i chyba mam to we krwi po prostu więc nie wyobrażam sobie inaczej. Zresztą ja jestem maniaczką prasowania i oprócz skarpetek prasuję wszytko
Pewnie kręgosłup sie cieszy

OMG A gacie staremu tez?

Ja kupuje takie szmaty zeby nie musiec ich prasowac

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2014-01-18 o 10:42
Stary 2014-01-18, 10:44   #621
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie nie martw sie. D dimery w ciazy do 2 tys to fizjologia

D DIMERY MASZ W JAK NAJLEPSZYM PORZĄDKU !!!
No to git dzięki za odpowiedź
A z tą cukrzycą to fakt - ulżyło mi, że jej nie posiadam
Stary 2014-01-18, 10:49   #622
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
No to git dzięki za odpowiedź
A z tą cukrzycą to fakt - ulżyło mi, że jej nie posiadam

martwimy sie dopiero powyzej 2tys

WYMIANKA
Stary 2014-01-18, 10:55   #623
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MONIA! podobne wrazenia miałam na temat tego zestawu a barwniki kupowałam na allegro -takie zwykłe w proszku. bardzo wydajne bo naprawdę odrobinke dałam a kolory mocne (czerwonego tylko dalam mało bo się bałam ze nie zejdzie)
dziękuję, już przeszukałam all. a możesz podać sprzedawcę, jeśli wszystko było ok?
ps. oczami wyobraźni już widzę obrzydzenie na twarzy J. po wsadzeniu w takie coś palców niby w krem chętnie wpycha łapki, ale pamiętam z jakim obrzydzeniem dotykał miękkiego włosia szczotki, aż go telepało strasznie "brzydliwe" to moje dziecię

Cytat:
zależy od metek. bawełnę pewnie w 60, ale ja zazwyczaj używane piorę pierwszy raz w 40 stopniach bo zawsze jest coś na mniejszą temp. tylko używam dłuższego programu i podwójnie płuczę, potem po noszeniu już normalnie.

Cytat:
rozumiem ideę tych pojemników, tylko się zastanawiam czy takiej samej funkcji nie mogą spełniać inne pojemniki. aktulanie mam pojemniki w łazience, bo nie mam szafki pod zabudowę, ale szafka jest w najbliższych planach, przed przyjściem na świat Krzysia, więc pojemniki będą do wykorzystania. pewnie jeszcze do tej pory 10 razy wszystkie moje koncepcje się zweryfikują. co wieczór leżę w łóżku i w myślach przesuwam meble i obmyślam ustawienie
czekam na wiadomosci po wizycie, aż przebieram nóżkami
mogą być każde pojemniki, jak masz to nie ma sensu kupować. ja mam co popadnie. kupiłam kiedyś w biedronce takie 2 składane materiałowo-tekturowe pudełka z biedronkami i tam mam drobiazgi, ktorych rzadko używam, bo teraz już niewiele mi trzeba tak na prawdę, więc tam są jakieś zapasowe kremy, próbki, nożyczki, chusteczki, patyczki do uszu, itp. a tak to hitem są u nas tekturowe opakowania po czymś. zamawiając coś na all dostałam jakieś rzeczy zabezpieczone m.in. w pudełku tekturowym po zestawie niekapków, okleiłam taśmą wieczko, żeby było wyższe i mam idealny rozmiarowo pojemnik na pieluchy, wkładam tam od przodu pieluchy na dzień, od konca na noc bo używamy różnych. na zabawki i książki mam 3 pudła po pieluchach dada. pewnie fajnie mieć wszystko pod kolor i dopasowane, ale mi wystarcza to co mam. J. nie ma swojego pokoju, a jak będzie miał to dopiero będę myślec nad dopasowanymi dodatkami.

Cytat:
czekamy

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Tak,już jest dobrzeKupy są normalne i widze po Domisiu że mu lepiej
bardzo się cieszę
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:55   #624
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Majtochy też?

Cytat:

No widzisz, jak Ty mnie rozumiesz. Chodzi mi tez o to, zeby stary rowno ze mna sie dziecmi zajmowal Rowniez w nocy wstawal i karmil. Niech tym razem poczuje ze ma dzieci
No dokładnie
Cytat:
A co do prania ciuchow - lumpowe pralam w 60st, najpierw w normalnym plynie, co piore swoje ciuchy, a potem juz w 40 albo 50 w dziecięcej Loveli. Ciuchy nowe piore w dzieciecej Loveli od razu, zazwyczaj w 40st.

Ja raz poprasowalam wszystko co mam i myslalam ze zwariuje. Mimo ze prasowalam na siedzaco, to plecy chcialy mi pęknąc..
To byl pierwszy i ostatni raz, wiecej prasowala dzieciom nie bede
Hehe.
Cytat:
Ja nawet staremu koszul nie prasuje (no moze od wielkiego dzwonu). Ma rączki, to niech sobie poprasuje
Co nie

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-01-18 o 10:57
Stary 2014-01-18, 11:05   #625
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie z tymi wynikami a juz najlepiej nic nie czytaj

zastrzyk ovitrelle a oberwało mu się bo za szybko powietrze z niego wypuszczał i wypuścił trochę zastrzyku a jak mi wbił w brzuch to szybko go wcisnął a chyba trzeba powoli ale on jest w penie i tak lekko to idzie w nim niż w zwykłej strzykawce...

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Agatko Piękny cytat
też mi się podoba

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

BERBIE mam nadzieję że nam tu szybko napiszesz wieści od ZEBERKI jak tylko dostaniesz smsa

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-18, 11:10   #626
fiolusiek
Zakorzenienie

Dziewczyny możecie mi polecić jakiś płyn do higieny intymnej? Ostatnio zmieniłam na Facelle i zaczął mnie podrażniać
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 11:12   #627
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś płyn do higieny intymnej? Ostatnio zmieniłam na Facelle i zaczął mnie podrażniać
od dawna używam lactacyd...jestem zadowolona bardzo!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-18, 11:17   #628
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pewnie fajnie mieć wszystko pod kolor i dopasowane, ale mi wystarcza to co mam. J. nie ma swojego pokoju, a jak będzie miał to dopiero będę myślec nad dopasowanymi dodatkami.
mam nadzieję mieć podobne podejście, na razie jak maluszek będzie miał kacik u nas nie chcę zawalić sie rzeczami a jak już przyjdzie czas na swój pokój nie będę ograniczona dobieraniem do tego co kupiłam wcześniej. poza tym jak mi coś nie pasuje kolorystycznie, to maluję to farba lub obklejam. nawet pudła kartonowe

agatko do 17.00 jestem w domu i mam nadzieje, że do tej pory Pasiasta da znać, jakby co napiszę smska do Ciebie
koleżanki urządzają mi małą imprezkę pourodzinowa i obiecałam że mimo pzreziębienia to choć na chwilę wpadę, poza tym jeszcze nie dzieliłam się z nimi dobrymi nowinami, więc najwyższy czas wyjść z ukrycia i wiem, że dostanę piękny prezent

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
ja ostatnio uzywam tylko ziaji rumiankowy lub konwaliowy. wszystko inne mnie podrażnia zwłaszca te typowo apteczne.
Stary 2014-01-18, 11:19   #629
agatkaa1
Zakorzenienie

BERBIE ok
a co dostaniesz???

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-18, 11:24   #630
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
BERBIE ok
a co dostaniesz???
pochwalę się jak już dostanę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości