|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-01-18 o 04:29 |
|
|
|
#603 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- [QUOTE=zebrawpaski;4466606 3]Jak mam nockę to idę do pracy na 20- zostaję do 7 rano i w ten sposób mam odpracowane 11 godzin (z 31), dodatkowo mam cały dzień przed pracą wolny i cały dzień po pracy wolny. Pozostałe godziny mam rozłożone na 3 inne dni i w ten sposób od poniedziałku do piątku jestem w pracy 4 razy. Jak będę musiała nocne godziny realizować w ciągu dnia to przyjdzie mi iść do pracy codziennie i mieć długie dzienne dyżury. Wiadomo, że w ciągu dnia jest na dyżurze więcej spraw do "ogarnięcia"niż w nocy. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- [QUOTE] myślałam, że jesteś nauczycielka.... zaczęłam się zastanawiać co robisz w szkole w nocy Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-01-18 o 05:50 |
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie dobrze że na wizycie ok. Ja tam czuje że będzie Krzyś no ale zobaczymy po połówkowym
![]() Co do płynów to na tym blogu co dawałam linka są opisane i przeanalizowane składy proszków i płynów. Zapamiętałam że jednym z lepszych, nie szkodliwych jest Jelp płyn do prania do kolorowego a do białego Biały Jeleń płyn do prania białego ![]() A ten komplet wg mnie bez sensu. Chyba że masz dużo miejsca w domu ![]() Hope długo Cie nie było, juz myślałam że uciekłaś od nas Zebra kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() Eliza ja uważam że rzeczywiście laktator plus butla to lepsze rozwiązanie przy bliźniakach. Możesz odciągać pokarm w wolnej chiwili, i ktoś CI może pomóc przy karmieniu (jedną dziewczynke Ty a ktoś drugą będzie trzymał). Ale ja się nie znam bo raz dwa razy w życiu dziecko małe karmiłam (butelką nie cyckiem )Pytanie do mamusiek: w jakiej temperaturze pierze się ubranka nowe, kupione od kogoś i takie już użyte przez malucha? Kolory z aplikacjami można na 40 stopni? Prasujecie wszystko?
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na wiadomosci po wizycie, aż przebieram nóżkami dziś wstałam już w lepszej formie, wysmarkałam wszystkie odcienie zieleni, opryszczka zbytnio nie urosła (zofirax działa). wieczorem miałam rewolucja w brzuchu, że na zasypianiu nie mogłam się wyspać, mam nadzieję, że to maluch, nie kichy ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- no i umówiłam się na połówkowe na 17 lutego
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wraz z nią młodzieży, która zostaje w internacie ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- zdrowaśki za wizytę proszę ![]() nie wiem jeszcze o której pojadę- pewnie między 12.00-13.00
|
|
#607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Tak,już jest dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
prasuję (choć nie znoszę) wszystko. i nasze, i dzieciowe. Cytat:
![]() ![]() dobrze, że dziś lepiej
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może napisz smsa jak wyjdziesz od lekarza?
|
|
#610 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak Esia - podwójne płukanie (z tym, że ja do dzisiaj ze względu na wysypkę). I odkąd się Artur urodził, poza chrzcinami i moją spódnicą i świętami i obrusem świątecznym nie wyprasowałam w domu ani jednej rzeczy. |
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
napiszę do Ciebie
|
#612 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jeden dzień człowiek nie wejdzie na wizaz i tyle nadrabiania
![]() No ale już Was doczytałam ![]() Kucyku, Reniu, Waderko trudne te daty są.. każda z nas na zawsze ma je wyryte w sercu.. Przytulam z całych sił kochane moje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczysz, że doczekasz swojego cudu!!! Kiedy pierwsza wizyta monitu? Barbi Żelazo dostałaś bo masz złą morfologię?? Agata ale żeś się rozpisała Jak jajka? urosły? Cytat:
Cytat:
a Zosia to mała artystka Cytat:
Cytat:
Zeberko zdrowaśka będzie |
||||||
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
wyniki mi trochę spadły, ale jeszcze nie drastycznie, ale powiedział, że lepiej zapobiegać.
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBERKA z całych sił!
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- urosło jedno...dziś eMosław zapodał mi zastrzyka z rańca ale i mu się oberwało już za Niego! ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- aha i gin nakazał zakupić mi INOFOLIK i pić... ![]() Boshe poryczałam się normalnie....na poczcie ostatnio wylazło mi że można założyć kalendarz i sobie klikłam i założyłam a tam są życzenia na każdy dzień wchodze dziś a tam pisze.... Cały dzień Życzę Ci, jak w bajce dobra wróżka, by spełnio się życzenie z samego końca Twojego serduszka.
|
#615 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj zrobiłam te zlecone badania o których pisałam kiedyś tam. Najgorsze to oczywiście było wypicie tej wrednej glukozy i przetrwanie 2godz. do kolejnego pobrania. Mimo, że robiłam to badanie już 3raz w życiu to zdania nie zmieniam - najwredniejsze badanie jak dla mnie. Kilka razy mnie naciągało masakrycznie i myślałam, że zsunę się z tego krzesła w poczekalni, ale ostatecznie dałam radę Potem przespałam praktycznie cały dzień ![]() No i wyniki: glukoza wyjściowa: 69 mg/dl [65-99] glukoza po 2h: 108 mg/dl Czyli chyba jest ok, bo norma po podaniu jest z tego co kojarzę do 140? Dziewczyny dobrze pamiętam ![]() Reszta badań tak sobie. Tzn. mocz mam idealny - jak chyba nigdy wcześniej, toxo ujemne, ale morfologia się trochę posypała. Najbardziej martwi mnie wynik d-dimerów. Norma jest niby do 500 a ja mam 1100 Elizka a jak wyglądają Twoje wyniki d-dimerów??? ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
A życzenia - mam nadzieję, że się spełnią już nie długo |
||
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prasuje jedynie koszule męża (ale najczęściej sam to robi) i moje fartuchy do pracy prasowałam, a tak nie prasuje nic Moja mama nauczyła mnie jak postępować z mokrym praniem żeby nie musieć tego robić Niektóre znajome są oburzone jak słyszą że nie prasuje Ale wiem że dzieciowe trzeba prasować bo ma delikatną skórę i wszelkie zagniecenia moga uwierać.No to używki będe prać na 60. A tak tylko białe na 60 a kolorki na 40 ![]() Dziękuje za wszystkie rady. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-18 o 10:36 |
|
|
|
|
#617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Patrzcie co sie dzieje na tym cholernie durnym swiecie http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...je,388969.html Dlatego uwazam ze wybor dobrego lekarza i szpitala z jak najwyzszym stopniem referencyjnosci to podstawowa podstawa !!! O ! Cytat:
Rowniez w nocy wstawal i karmil. Niech tym razem poczuje ze ma dzieci ![]() A co do prania ciuchow - lumpowe pralam w 60st, najpierw w normalnym plynie, co piore swoje ciuchy, a potem juz w 40 albo 50 w dziecięcej Loveli. Ciuchy nowe piore w dzieciecej Loveli od razu, zazwyczaj w 40st. Cytat:
![]() (dlatego myslalas zem czarna mamba ). Nie chodzi o to, ze jestem wygodnym potworem co nie chce karmic swoich dzieci, ale po prostu o to, ze zalezy mi aby jadly moj pokarm, ale niekoniecznie z cyca ![]() Znam siebie i wiem ze nie mialabym cierpliwosci zeby mlode wisialo godzine na cycu, a potem drugie kolejna godzine... Wole podlaczyc do dojarki oba cyce i miec od razu na 2 porcje (o ile laktacja pozwoli). A jak nie bede miala za duzo mleka, to bede karmic mm. Dla mnie to zadna tragedia i na pewno nie bede rwac wlosow z glowy ![]() Sa rozne mamuski, jedne takie drugie takie. Ja staram sie zawsze szukac zlotego srodka, ktory bedzie mnie najbardziej pasowal ![]() Cytat:
To byl pierwszy i ostatni raz, wiecej prasowala dzieciom nie bede ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Piękny cytat
Zeberko Trzymamy kciuki za was Iza Może warto dać małemu jakiś probiotyk po tej biegunce Lekarka nic nie mówiła![]() Anita Piękny wynik obciążenia Chciałabym taki![]() Kubek Mogłabym zrobić obciążenie w domu glukometrem ![]() Mój lekarz chciał mi zrobić tak u siebie, to po co mam tracić czas skoro to mogę w domu sama. |
|
|
|
#619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc nie wyobrażam sobie inaczej. Zresztą ja jestem maniaczką prasowania i oprócz skarpetek prasuję wszytko
|
|
|
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ddimerow, ostatnio w szpitalu mialam 477 w normie do 500 wiec super, a co? AAA doczytalam ![]() Spokojnie nie martw sie. D dimery w ciazy do 2 tys to fizjologia ![]() D DIMERY MASZ W JAK NAJLEPSZYM PORZĄDKU !!! ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() OMG ![]() A gacie staremu tez? Ja kupuje takie szmaty zeby nie musiec ich prasowac
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-18 o 10:42 |
||
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#623 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. oczami wyobraźni już widzę obrzydzenie na twarzy J. po wsadzeniu w takie coś palców niby w krem chętnie wpycha łapki, ale pamiętam z jakim obrzydzeniem dotykał miękkiego włosia szczotki, aż go telepało strasznie "brzydliwe" to moje dziecię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę |
||||
|
|
|
#624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-18 o 10:57 |
||||
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastrzyk ovitrelle a oberwało mu się bo za szybko powietrze z niego wypuszczał i wypuścił trochę zastrzyku a jak mi wbił w brzuch to szybko go wcisnął ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- też mi się podoba ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- BERBIE mam nadzieję że nam tu szybko napiszesz wieści od ZEBERKI jak tylko dostaniesz smsa
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś płyn do higieny intymnej? Ostatnio zmieniłam na Facelle i zaczął mnie podrażniać
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agatko do 17.00 jestem w domu i mam nadzieje, że do tej pory Pasiasta da znać, jakby co napiszę smska do Ciebie ![]() koleżanki urządzają mi małą imprezkę pourodzinowa i obiecałam że mimo pzreziębienia to choć na chwilę wpadę, poza tym jeszcze nie dzieliłam się z nimi dobrymi nowinami, więc najwyższy czas wyjść z ukrycia i wiem, że dostanę piękny prezent ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- ja ostatnio uzywam tylko ziaji rumiankowy lub konwaliowy. wszystko inne mnie podrażnia zwłaszca te typowo apteczne.
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE ok
![]() a co dostaniesz???
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

)

Jak jajka? urosły?