Rossmann cz. XX - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 12:33   #3541
Asiuchal
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XX

Cytat:
Napisane przez Apsik13 Pokaż wiadomość
Kremy często mają sreberko zabezpieczające, a te z naturalnym składem tym bardziej takowe mieć powinny, więc tu raczej nikt nie będzie grzebał
Niekoniecznie tak jest, kupowalam krem z Fitomed w aptece i mimo naturalnego skladu i krotkiego terminu waznosci (3 miesiace) nie posoadal foli zabezpieczajacej, a co moea o kremach drogeryjnuch.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 12:38   #3542
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
dziewczyny polecicie coś na zamknięcie rozszerzonych porów? ale coś co próbowałyście i działa nie wiem,tonik,krem?
Mi jak na razie pomogła tylko (ale oczywiście bez fajerwerków) glinka marokańska z organique. I najtańszy kosmetyk-polewanie twarzy chłodną wodą po umyciu Jeśli pory są zatkane to super działa mieszanka olejek pichtowy z petrolatum w stosunku 1:4.
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 12:48   #3543
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Niekoniecznie tak jest, kupowalam krem z Fitomed w aptece i mimo naturalnego skladu i krotkiego terminu waznosci (3 miesiace) nie posoadal foli zabezpieczajacej, a co moea o kremach drogeryjnuch.
...i dlatego napisałam, że "Kremy często mają sreberko zabezpieczające, a te z naturalnym składem tym bardziej takowe mieć powinny"
- często mają - czyli, że nie zawsze
- mieć powinny - nie znaczy, że mają

Co do Fitomedu, który kocham, to ich produkty kupuję tylko u nich w sklepie, więc wiem, że są świeże, ale jeśli Ty kupujesz w aptece, to też jest ok, jeśli produkty stoją za szybą i są podawane przez farmaceutę.

Edytowane przez Apsik13
Czas edycji: 2014-01-18 o 12:50
Apsik13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 13:38   #3544
_Miranda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez levana Pokaż wiadomość
dziewczęta z Krakowa, w którym Rossku znajdę trymer do brwi? ostatnio nigdzie nie ma...
widziałam w Galerii Krakowskiej, było kilka sztuk
Stary 2014-01-18, 13:48   #3545
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
petrolatum
Co to takiego?
Stary 2014-01-18, 13:54   #3546
cosmetix
Makeup challenge winner

Petrolatum to nafta kosmetyczna. Do kupienia w aptece za grosze. Ta mieszanka jest dobra do przecierania tzw czarnych zaskórników.
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 13:55   #3547
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoXi_7 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o te szczoteczki, to ja w grudniu kupiłam za 55 zł, przy kasie była cena 59,99 a na paragonie mniej
Ok Napisałam tylko, co widziałam na plakietce, bo już nie potrzebowałam sprawdzać w kasie

Czasami widzę te szczoteczki w promocji, w sklepach typu media markt czy marketach, ale za 69-79 zł, więc słabo.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 14:23   #3548
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Petrolatum to nafta kosmetyczna. Do kupienia w aptece za grosze. Ta mieszanka jest dobra do przecierania tzw czarnych zaskórników.
Mam i nafte kosmetyczna i olejek pichtowy. Niestety ta mieszanka nic nie podzialala na moje zaskorniki. Myslalam, ze o jakims innym polaczeniu mowa.
Stary 2014-01-18, 14:29   #3549
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Żel, to może jeszcze, zabijać za to nie trzeba. Ale balsam, krem? Niektóre mają na opakowaniu znaczek, zużyć X miesięcy od otwarcia. Szczególnie takie, z naturalnym składem i krótkim terminem do zużycia, strach kupować. Miałam krem tołpy do twarzy, jakiś czas go nie używałam, a miał na opakowaniu znaczek, żeby zużyć w 6 miesięcy. Po tym czasie zmienił kolor z białego na ciemno beżowy, zrobił się wodnisty i rozwarstwiony.
Mam nadzieję, że mój nowy krem do rąk (nie był w kartoniku, tylko w tubce) nie był otwarty, ale następny raz, chyba zamówię ze sklepu tołpy, albo kupię w aptece.
też miałam jeden tołpy do twarzy, tubka aluminiowa miała takie zabezpieczenie jak kremy z wit a, tzn trzeba było przebić wylot, więc był na bank nieotwierany. i oprócz tego, że był fatalny i szczypał i oczy piekły od niego to też po krótkim czasie (ja wiem, 2 miesiące od otwarcia) jego konsystencja i kolor zaczęły się zmieniać. bleh, nigdy więcej nic z tołpy. ich produkty, każdy, z którym miałam do czynienia, zupełnie nie zgrywają się z moim ciałem :/

za to wczoraj po Waszych wpisach:P kupiłam tonik i krem z herbal garden (dziewczyny patrzcie na daty ważności! u mnie niektóre miały do kwietnia 2014, najbardziej zdezelowane kartonowe opakowanie kremu za to do 2015 ale krem ma nienaruszoną folię zabezpieczającą, więc spoko) i też na spróbowanie chwyciłam krem orzechowo-czekoladowy

a z nowości to przy pomadkach ochronnych zauważyłam carmex waniliowy!! będzie mój przy pierwszej promo i limonkowy chyba. w sztyftach
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:57   #3550
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
a z nowości to przy pomadkach ochronnych zauważyłam carmex waniliowy!! będzie mój przy pierwszej promo i limonkowy chyba. w sztyftach
Kocham wanilię w każdej postaci , tylko nie wiem jaka będzie w połączeniu z Carmexem.
Może trochę złagodzi kamforę...
Chyba warto spróbować
Stary 2014-01-18, 15:12   #3551
karx
Raczkowanie

Kupiłam dzisiaj w CND "skuteczną kurację na popękane brodawki" z Bielendy, sexy mama. myślicie, że można nim zastąpić ten z babydream? Chcę go używać na końcówki włosów tak jak kiedyś tez z babydream fur mama. Dodam, że za ten z Bielendy zapłaciłam dzisiaj 3,79, wcześniej kosztował coś ok. 12 zl
karx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 15:22   #3552
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karx Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj w CND "skuteczną kurację na popękane brodawki" z Bielendy, sexy mama. myślicie, że można nim zastąpić ten z babydream? Chcę go używać na końcówki włosów tak jak kiedyś tez z babydream fur mama. Dodam, że za ten z Bielendy zapłaciłam dzisiaj 3,79, wcześniej kosztował coś ok. 12 zl
porównaj składy
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 15:27   #3553
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Kocham wanilię w każdej postaci , tylko nie wiem jaka będzie w połączeniu z Carmexem.
Może trochę złagodzi kamforę...
Chyba warto spróbować
Jak widzę/słyszę słowo Carmex, to mnie ciarki przechodzą Używałam wersji najbardziej podstawowej w słoiczku i dzięki niej oraz Blistexowi przeciw opryszczce dorobiłam się właśnie opryszczki i zapalenia warg i odkryłam, że mam usta nadwrażliwe na mentol Nigdy więcej takiego hardcore

A mnie jakoś nie ciągnie do CND. Pewnie dlatego, że za kilka miesięcy mam przeprowadzkę i nie chcę robić zapasów kosmetycznych, skupiam się właśnie na zużywaniu i kupuję coś nowego zazwyczaj tylko wtedy, gdy coś mi się już kończy. Wczoraj właśnie byłam chwilę na zakupach, ale miałam mało czasu, więc do Rossa wpadłam jak burza i wzięłam tylko to co potrzebne, czyli farbę do włosow Wellaton w piance Wulkaniczna Czerwień (w regularnej cenie 24 zł niestety, no ale potrzebna to wzięłam), puder dla niemowląt Babydream (na podrażnienia po goleniu) i intensywnie nawilżający krem do stóp Fusswohl z mocznikiem.

Jeszcze w Hebe wzięłam odmładzające kremowe serum do rąk z Tołpy (6 zł w promocji), płyn 2-fazowy Garnier, serum arganowe do twarzy z Delii i maszynki do golenia dla tż. A w Naturze dokupiłam jeszcze bio-ochronny krem zimowy FlosLek (nigdzie indziej nie mogłam go jakoś znaleźć, a poprzednia tubka mi się właśnie kończy).
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 15:45   #3554
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Jak widzę/słyszę słowo Carmex, to mnie ciarki przechodzą Używałam wersji najbardziej podstawowej w słoiczku i dzięki niej oraz Blistexowi przeciw opryszczce dorobiłam się właśnie opryszczki i zapalenia warg i odkryłam, że mam usta nadwrażliwe na mentol Nigdy więcej takiego hardcore

A mnie jakoś nie ciągnie do CND. Pewnie dlatego, że za kilka miesięcy mam przeprowadzkę i nie chcę robić zapasów kosmetycznych, skupiam się właśnie na zużywaniu i kupuję coś nowego zazwyczaj tylko wtedy, gdy coś mi się już kończy. Wczoraj właśnie byłam chwilę na zakupach, ale miałam mało czasu, więc do Rossa wpadłam jak burza i wzięłam tylko to co potrzebne, czyli farbę do włosow Wellaton w piance Wulkaniczna Czerwień (w regularnej cenie 24 zł niestety, no ale potrzebna to wzięłam), puder dla niemowląt Babydream (na podrażnienia po goleniu) i intensywnie nawilżający krem do stóp Fusswohl z mocznikiem.
Ja do Carmexa podchodziłam dwa razy - miałam truskawkową tubkę i sztyft.
Mazidło z tubki było nieco gorzkawe, więc niet
Sztyft z kolei był zbyt agresywny dla delikatnej skóry ust - wysuszyło mnie na wiór, a usta stały się czerwone i swędzące.
Niemniej jednak chciałabym dać mu jeszcze jedną szansę.

Też używam pudru Babydream
A serię Fusswohl bardzo bardzo lubię - tanie i dobre produkty
Stary 2014-01-18, 16:00   #3555
Finlora
Zakorzenienie

Ile kosztuje odżywka do rzęs Eveline? Byłam dzisiaj w Rossmannie i zapomniałam sprawdzić. Myślę, żeby zacząć używać go jako bazę pod tusz bo mam wrażenie, że od codziennego malowania moje rzęsy nie są już takie jak dawniej. Może ta odżywka da im jakąś ochronę.

Nie pamiętam już która z Was poleciła mi tusz z Eveline, ten wydłużający i podkręcający, ale dziękuję bo użyłam go już kilka razy i stwierdzam, że fajny. Nieważne, że jeszcze mam kilka nieotwartych tuszy, ten musiałam od razu wypróbować
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:05   #3556
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ile kosztuje odżywka do rzęs Eveline? Byłam dzisiaj w Rossmannie i zapomniałam sprawdzić. Myślę, żeby zacząć używać go jako bazę pod tusz bo mam wrażenie, że od codziennego malowania moje rzęsy nie są już takie jak dawniej. Może ta odżywka da im jakąś ochronę.

Nie pamiętam już która z Was poleciła mi tusz z Eveline, ten wydłużający i podkręcający, ale dziękuję bo użyłam go już kilka razy i stwierdzam, że fajny. Nieważne, że jeszcze mam kilka nieotwartych tuszy, ten musiałam od razu wypróbować
Wiem, że to wątek o Rossie, ale i tusz i odżywkę kupowałam w Biedronce po 7zł z groszami
Odżywka - dla mnie bardziej jako baza - bardzo fajna, a razem z tuszem świetnie się komponuje
Ten zestaw do siebie pasuje i efekt jest ok
Stary 2014-01-18, 16:12   #3557
Konto usunięte

Cytat:

jeśli ci się mocno nie spieszy to pewnie na poczatku lutego będzie oferta kosmetyczna w biedronce. Liczę właśnie na ta odzywkę. Niestety nie ma jeszcze gazetki, a co dzien przeglądam watek biedronkowy.
Stary 2014-01-18, 16:18   #3558
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to wątek o Rossie, ale i tusz i odżywkę kupowałam w Biedronce po 7zł z groszami
Odżywka - dla mnie bardziej jako baza - bardzo fajna, a razem z tuszem świetnie się komponuje
Ten zestaw do siebie pasuje i efekt jest ok
Ooo, nawet nie wiedziałam, że ta odżywka była w Biedronce.
Kiedyś ją kupiłam ale z myślą, żeby używać jej normalnie jako odżywki na noc ale że z systematycznością jestem bardzo na bakier to szybko przestałam

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4467491 8]jeśli ci się mocno nie spieszy to pewnie na poczatku lutego będzie oferta kosmetyczna w biedronce. Liczę właśnie na ta odzywkę. Niestety nie ma jeszcze gazetki, a co dzien przeglądam watek biedronkowy.[/QUOTE]Chyba poczekam
A miałam iść jutro do Rosssmanna i ją kupić. Bo często mam tak, że jak sobie coś wymyślę to chcę już teraz natychmiast

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2014-01-18 o 16:29
Stary 2014-01-18, 16:31   #3559
Konto usunięte

Cytat:
Kiedyś ją kupiłam ale z myślą, żeby używać jej normalnie jako odżywki na noc ale że z systematycznością jestem bardzo na bakier to szybko przestałam

Chyba poczekam
A miałam iść jutro do Rosssmanna i ją kupić. Bo często mam tak, że jak sobie coś wymyślę to chcę już teraz natychmiast
a ona jest w rossmannie?
Stary 2014-01-18, 16:36   #3560
Finlora
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4467521 2]a ona jest w rossmannie?[/QUOTE]Jest w tych z szafą Eveline. Przynajmniej tak mi się wydaje, że ją tam widziałam.
Stary 2014-01-18, 17:21   #3561
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Jezeli rozchodzi sie o Volume Celebrity to bylam ja.
Stary 2014-01-18, 17:37   #3562
monia42210
Zadomowienie

Czy jest u Was w Rossie ten płyn https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wrazliwej.html bo szukałam go dziś u siebie i nie było.

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:47   #3563
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia42210 Pokaż wiadomość
Czy jest u Was w Rossie ten płyn https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wrazliwej.html bo szukałam go dziś u siebie i nie było.
Ja go w ogóle w Rossie nie widziałam, ale kupiłam go w Super-Pharmie w promocji.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Solo raczej jej nie używam, więc nie wiem jak się sprawuje, ale pod tusz jest super
Fajnie zgrywa się z tym tuszem z Eveline właśnie
Stary 2014-01-18, 17:51   #3564
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Jezeli rozchodzi sie o Volume Celebrity to bylam ja.
Volume Celebrity w kolejce a ten drugi to lenght and curl up czy jakoś tak.
Stary 2014-01-18, 18:14   #3565
anna_belle
Zadomowienie

Cytat:
Volume Celebrity w kolejce a ten drugi to lenght and curl up czy jakoś tak.

Jeśli chodzi o ten to ja go polecałam najlepszy tusz ever
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-curl-up.html

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 18:33   #3566
ttts
Zadomowienie

Dziewczyny w jakiej cenie jest u Was pumeks? Ten w CND to syntetyczny (kolorowy) czy ten "szary"?
ttts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 18:46   #3567
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ttts Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakiej cenie jest u Was pumeks? Ten w CND to syntetyczny (kolorowy) czy ten "szary"?
W CND za złotówkę z hakiem jest szary pumeks (taki na sznureczku). Dokładnie ten.

Edytowane przez razdwapiec
Czas edycji: 2014-01-18 o 18:47
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 20:03   #3568
pernik
Raczkowanie

miał ktoś z Was luksję o zapachu szampana bo u mnie cały czas jest półeczka po niej pusta
Stary 2014-01-18, 20:18   #3569
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_belle Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ten to ja go polecałam najlepszy tusz ever
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-curl-up.html
Tak, to ten Dzięki, pewnie na jednym się nie skończy.

Przekopałam się ostatnio przez moje kosmetyki i odkryłam kilka tuszy, które kiedyś kupiłam i kompletnie o nich zapomniałam. Mam nadzieję, że jeszcze są dobre. A po ostatniej promocji -40% powiedziałam sobie, że nie kupię już więcej żadnego tuszu bo muszę zużyć te co mam
Stary 2014-01-18, 20:45   #3570
PPP90
Zakorzenienie

właśnie zobaczyłam na Rossnecie że korektor Loreal jest na promocji a ja bardzo chciałabym go wypróbować:brzy dal: czy on jest wart zakupu? bo kiedyś czytałam o nim pozytywne opinie.

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości