Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 14:29   #661
jana
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Eliza, ale ja jeszcze nie jestem w 3 trym., a twardnieje juz od dawna, dzisiaj juz chyba 15-20 razy.
Dzisjaj mam 26+2 tc. A mg wcinam w duzych ilosciach, nawet sprawdzilam jego poziom i jest ok, wiec juz nie wiem o co cho??

aaa kucyk, ja biore pregna plus, mlody jest duzy jak na swoj tc, tez czytalam opinie, ze dziefi duze, po zestawach, ale to chyba nie ma związku.

...mały chłopiec czeka na kwiecień

Edytowane przez jana
Czas edycji: 2014-01-18 o 14:32
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:34   #662
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
brałam pregna plus. jakoś ne wierzę w to powiązanie

No my to jesteśmy z Paniką akurat słabym przykładem dla tej tezy

Ja brałam najpierw drogie Matruelle, potem się przerzuciłam na tańszy Vitaminer.

Zeberko na to czekałam
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:38   #663
kooocur
Zakorzenienie

Jestem nienormalna. Zazdroszczę Wam tych ciąż

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:40   #664
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
zeberka napisała "jest ciążą prawidłowa do sowjego wieku"

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:42   #665
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Eliza, ale ja jeszcze nie jestem w 3 trym., a twardnieje juz od dawna, dzisiaj juz chyba 15-20 razy.
Dzisjaj mam 26+2 tc. A mg wcinam w duzych ilosciach, nawet sprawdzilam jego poziom i jest ok, wiec juz nie wiem o co cho??

aaa kucyk, ja biore pregna plus, mlody jest duzy jak na swoj tc, tez czytalam opinie, ze dziefi duze, po zestawach, ale to chyba nie ma związku.
To jeszcze niecaly tydzien i bedzie 3 trymestr

A skad wiesz ze to są skurcze? Twardnienie brzucha to nie zawsze oznacza skurcze
Glowa do gory Stres na jaki narazasz dziecko jest o niebo gorszy niz te twardnienia.
Mnie lekarka raz powiedziala ze nadmierny stres moze powodowac ze macica wczesniej sie kurczy
Zatem relaxik i bedzie dobrze

Moje Dziewczynki nie sa wieksze niz tc, sa w terminie pomimo ze biore prenatal classic duo + dha

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To w czym problem ?

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:45   #666
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

To w czym problem ?

W moim ciele... Raczej Marcel będzie jdynakiem

Synuś
Stary 2014-01-18, 14:48   #667
Konto usunięte

Heh, śmieszny ten NFZ i ministerstwo zdrowia. Teraz będą robić kontrole w szpitalu, ogłaszają to na twitterze i innych...

Czemu dopiero teraz?
Czemu musi się stać taka tragedia, żeby zrobili w końcu to, co do nich należy?

Czasami żałuję, że nie pociągnęłam kogoś do odpowiedzialności za to, co się stało u nas.
Ale wtedy byłam w takim stanie psychicznym, że nie dałabym rady...

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:

A ja
Cieszę się z każdej bardzo, bardzo, ale nie chcę już.
Artur też będzie jedynakiem, choć u nas z innego powodu.

Co u Was Kocurku? Tak rzadko piszesz...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 14:51   #668
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
W moim ciele... Raczej Marcel będzie jdynakiem
Kochana, czemu??

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44673725]Heh, śmieszny ten NFZ i ministerstwo zdrowia. Teraz będą robić kontrole w szpitalu, ogłaszają to na twitterze i innych...

Czemu dopiero teraz?
Czemu musi się stać taka tragedia, żeby zrobili w końcu to, co do nich należy?

Czasami żałuję, że nie pociągnęłam kogoś do odpowiedzialności za to, co się stało u nas.
Ale wtedy byłam w takim stanie psychicznym, że nie dałabym rady...

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

A ja

Co u Was Kocurku? Tak rzadko piszesz...[/QUOTE]

MAM NADZIEJE ZE W TYM SZPITALU ZROBIA PORZADEK Z TYMI KONOWAŁAMI !!!

Perse, nigdy nie mow nigdy

Chociaz powiem Wam, ze gdyby nie dwojaczki we mnie, pewnie tez mialabym jedynaczke

Lece, mama przyniosla mi pyszną pomidorówkę

WYMIANKA
Stary 2014-01-18, 15:07   #669
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
no początkiem marca. choć wciąż dylematy są. w żłobkach T. klasuje się na pozycji 90tej i 39ej... heh. prywatny żłobek to min. 1100 zł. i chyba nie będzie innej opcji. konkubent by chciał bym została z Młodym. ja nie wiem czy to dobre - i dla mnie, i dla T.
O kurczaki to już niedługo.. Cena żłobka powalająca!!!
Ja to bym się musiała zastanowić nad opłacalność takiego rozwiązania przy mojej pensji

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Jakie bierzecie ciężarówki witaminy?
Kucyk ja w ogóle nie biorę zestawu witamin, bo mój gin uważa, że wystarczy zdrowa dieta + jedynie suplementujemy tak jak pisałaś: jod, wit.D, kw. foliowy i jak zajdzie potrzeba to mg i żelazo.
I moja córeczka bez zestawu pięknie rośnie, więc to też obala tezę o "dużych" witaminowych dzieciach. Moja rośnie jak na drożdżach bez nich

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
W następny poniedziałek.
Wczoraj siedzieliśmy z mężem i butelką wina chyba do 2 w nocy. Wygadaliśmy się, ja się wyryczałam za ostatnie czasy, aż rano niewiele widziałam przez zapuchnięte ślepia. Ale dobrze to nam obojgu zrobiło.
Waderko takie rozmowy są bardzo potrzebne.. pomagają i zbliżają do siebie. Cieszę się bardzo, że masz takie piękne wsparcie w tż.

Cytat:
Rena, dzieki ze pytasz od rana znowu twardnieje, masakra, poryczalam sobie w poduche i zasnelam, dzieki temu zyskalam 1,5 godziny. Wizyta dopier w czwartek, zmieniam dra, jak wytrzymać tyle dni
Jana a jak byłaś w szpitalu to co lekarze mówili na to twardnienie? potwierdzali, że faktycznie je masz??
Do czwartku już przecież nie daleko, więc spokojnie. Za duuuuużo stresu sobie sama serwujesz..
A dlaczego zmieniasz lekarza???

Cytat:

dzisiaj mamy dzień cudownych wiadomości

Cytat:
dziewczyny jak wygląda twardnienie brzucha w ciaży? bo często o tym piszecie a ja nie wiem jak to się objawia.
Barbi powiem tak: jakby Ci twardniał to na pewno byś wiedziała, a skoro nic takiego nie odczuwasz to tylko się cieszyć!!!
ps. miłej imprezki

Cytat:
Kocurku nic nienormalnego w tym nie widzę. A jak u Ciebie wygląda możliwość kolejnej ciąży biorąc pod uwagę Twoje zdrowie? Masz jakieś konkretne wytyczne ile musisz odczekać do ewentualnej ciąży?

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Mam ochotę na coś słodkiego a że odrzucam słodycze w czystej postaci to chyba popełnię ciasto marchewkowe. A co mi tam niech teściowa ma powód do nazywania mnie grubą

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2014-01-18 o 14:59
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 15:12   #670
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 15:13   #671
anitaxas
Zadomowienie

Butterbear co u Ciebie???? bo widzę, że nas podczytujesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 15:16   #672
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

A ja wczoraj jadlam tort czekoladowy i dzis znowu bym chciala

WYMIANKA
Stary 2014-01-18, 15:39   #673
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
A ja wczoraj jadlam tort czekoladowy i dzis znowu bym chciala
Weź nawet nie mów... zjadłabym wszystko co czekoladowe dobrze, że nie mam nic takiego w domu.
Stary 2014-01-18, 15:44   #674
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Weź nawet nie mów... zjadłabym wszystko co czekoladowe dobrze, że nie mam nic takiego w domu.
Ja tez nic czekoladowego nie mam, ale rozważam wyslanie tz do cukierni w stokrotce

Licze ruchy: od 10 min naliczylam 15 emilkowych i 19 natalkowych,,

wiecej mnie sie nie chce

WYMIANKA
Stary 2014-01-18, 15:45   #675
jana
Raczkowanie

Anitka, na te twardnienia w szpitalu kazdy dr mial swoja teorię, jedni podlaczali kg w kroplowce, twierdzc ze to wyciszy macice, inni mowili , ze to norma, jeszcze inni ze jak duzo, to niedobrze, same twardnienia mi nie przeszkadzaja, tylko zeby one nie skracaly szyjki.
A dra zmieniam, bo tamten dobry ale nie do tak pogkomplikowanych ciaz, no i pracuje w szpitalu, w którym nie "ogarneli" mojego przypadku i mnie odeslali d8 innego, wiec chce pojsc do z-cy ordynatora tego szpitala, gdzie bylam, bo tam chce rodzic, to jeden z lepszych szpitali w Polsce. Tylko trochę daleko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 15:46   #676
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
to się dzieje, to chyba już ostatni etap remontu.
ostatni wewnątrz budynku
a potem chcę dłuuuuuuuuuuuuugą przerwę

o, widzisz, pośpieszyłam się - jeszcze schody na strych będą płytowane i ścianka stawiana i drugie drzwi na strychu wstawiane- w ten sposób zyskam spiżarkę przez którą będzie się wchodzić na strych

Cytat:
Jakie bierzecie ciężarówki witaminy?Doszły mnie ostatnio słuchy że lepiej nie brać kompleksu witamin bo może to doprowadzić do dużej wagi dziecka...?
ja kiedyś coś o tym słyszałam/czytałam ale wiązało się to z przyjmowaniem zestawu w I trymestrze

pani- całą drogę do gin zastanawiałam się czy Ty nie pomyliłaś się wpisując cenę żłobka
niech żyje polityka prorodzinna w Polsce!

dzięki dziewczyny za wszelkie formy wsparcia
nie było mojej gin- była jej córka ale ona mnie trochę kojarzy (wiedziała, że jestem po poronieniach)
zapytała jakie "wspomagacze" miałam przy Kasi i wypisała recepty na ten sam zestaw
luteina 1x2tabletki, duphaston 2x1 tabletka
mam przyjść za 2-3 tygodnie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 15:50   #677
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Anitka, na te twardnienia w szpitalu kazdy dr mial swoja teorię, jedni podlaczali kg w kroplowce, twierdzc ze to wyciszy macice, inni mowili , ze to norma, jeszcze inni ze jak duzo, to niedobrze, same twardnienia mi nie przeszkadzaja, tylko zeby one nie skracaly szyjki.
A dra zmieniam, bo tamten dobry ale nie do tak pogkomplikowanych ciaz, no i pracuje w szpitalu, w którym nie "ogarneli" mojego przypadku i mnie odeslali d8 innego, wiec chce pojsc do z-cy ordynatora tego szpitala, gdzie bylam, bo tam chce rodzic, to jeden z lepszych szpitali w Polsce. Tylko trochę daleko.
Gdzie chcesz rodzic?
Ja slyszalam ze najlepszy szpital od trudnych przypadkow np w warszawie to ten na czerniakowskiej.. Ale nie pamietam skad Ty jestes...

A co konkretnie w Twojej ciazy jest az tak pokomplikowane?

Bo wiesz, ciaza wysokiego ryzyka albo ciaza zagrozona to jednak ma jakies objawy

A tylko skracanie sie szyjki to jest norma praktycznie w polowie ciaz i na to jest albo pessar albo podszywka. I lezenie.
Nie jest to jakas specjalna komplikacja wymagajaca az tak specjalistycznego leczenia

W ciazy komplikacje moze wywolac cukrzyca, cholestaza, wady plodu, choroby krwi, lozysko przodujace, IUGR konflikt serologiczny i tym podobne
w ciazach mnogich to moze byc tez jedno lozysko , zespol podkradania

Czy cos z tego jest u Ciebie...?

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2014-01-18 o 15:59
Stary 2014-01-18, 15:53   #678
kooocur
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44673725]

A ja

Co u Was Kocurku? Tak rzadko piszesz...[/QUOTE]

Cytat:
Kochana, czemu??
Cytat:

Kocurku nic nienormalnego w tym nie widzę. A jak u Ciebie wygląda możliwość kolejnej ciąży biorąc pod uwagę Twoje zdrowie? Masz jakieś konkretne wytyczne ile musisz odczekać do ewentualnej ciąży?

Za pół roku zrobię badania. Jeśli nic się nie zmieni, to już raczej nie ma szans na ciąże. Szansa na odbudowę kości po ciąży jakaś jest...ale to zapewne jak wygrana w totka

Perse- u nas cud, miód i orzeszki Ja po prostu mam teraz po co życ..

Wiadmo, że są słabsze dni. Dziś młody nie chce jeść, i nawet zwymiotował ( już jestem zdenerwowana), ale podejrzewam zęby.. płacze, gryzie mnie w policzek i szoruje dziąsełka swoim gryzakiem

Mimo wszystko jestem tak zakochana z Tż w Nim, że rozpływamy się nad Nim każdego wieczora leżac w łóżku.

Byliśmy u neurologa i Marcel jest chyba pierwszym dzieckiem, u którego stwierdzone zostało, ze rozwija się dobrze.

Idziemy jednak jeszcze prywatnie bo nie daje mi spokoju, że jak płacze ucieka Mu warga (ma niedowład jakiegoś mięśnia przez długi poród podobno.).

Właśnie zjada pasek od szelek w krzesełku do karmienia przy tym "gada" jak szalony i zaciesza do mnie

Jest największym śmieszkiem jakiego znam

No i kończe bo ja o Nim mogłabym godzinami

Arturek (podglądam Twoje wpisy) ładnie przybiera..no i jest przeboski

Synuś
Stary 2014-01-18, 16:02   #679
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nic czekoladowego nie mam, ale rozważam wyslanie tz do cukierni w stokrotce

Licze ruchy: od 10 min naliczylam 15 emilkowych i 19 natalkowych,,
wiecej mnie sie nie chce
Ja od godziny "piekę" ciasto w łóżku z laptopem i czekam aż "samo" się zrobi i do mnie przyjdzie ino chyba się nie doczekam.
Co do ruchów dla dziewczynek. Moja też mi sadzi kopniaki aż miło choć razy tak dostałam w pęcherz, że natychmiast musiałam go opróżnić w przeciągu bodajrze minut

Jana rozumiem.

Kocurku może jednak będzie dobrze.. życzę Ci tego z całego serca!!! Pięknie piszesz o macierzyństwie i Marcelku więc pisz częściej!!!
Stary 2014-01-18, 16:02   #680
kooocur
Zakorzenienie

AHA i jeszcze miałam napisać.

Perse pytałaś o pieluszki...

Teraz w tesco są w promocji (69,90 zł za bodajże 116 szt)pampersy 4. Są super i będą dla Arturka już dobre

Jedyne, które nie przeciekają noca

Synuś
Stary 2014-01-18, 16:08   #681
wadera4
Wtajemniczenie

Ha ha ha znalazłam siebie w internecie na amatorskim filmiku, jeszcze z czasów jak pracowałam w zamku, ależ ja wtedy byłam gruuuuba
...
Dobrze, że mnie dużo nie widać

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2014-01-20 o 07:36
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:13   #682
jana
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie chcesz rodzic?

A co konkretnie w Twojej ciazy jest az tak pokomplikowane?

Bo wiesz, ciaza wysokiego ryzyka albo ciaza zagrozona to jednak ma jakies objawy

A tylko skracanie sie szyjki to jest norma praktycznie w polowie ciaz i na to jest albo pessar albo podszywka. I lezenie.
Nie jest to jakas specjalna komplikacja wymagajaca az tak specjalistycznego leczenia

W ciazy komplikacje moze wywolac cukrzyca, cholestaza, wady plodu, choroby krwi, lozysko przodujace, IUGR konflikt serologiczny i tym podobne
w ciazach mnogich to moze byc tez jedno lozysko , zespol podkradania

Czy cos z tego jest u Ciebie...?
u mnie z niewiadomo jakich przyczyn rozpada sie krew, podejrzeniem sa krwotoki wewnetrzne, albo ... ciąża wlasnie, po konsultacji z hematologiem raczej to krwotoki z przewodu pokarmowego spowodowane acardem, ale nikt nie daje pewnosci. Skrajna anemia, której pomoglo tylko przetoczenie 3 jednostek krwi. Pisałam Wam, ze jedynym pomyslem jak mi pom8c w tym pierwszym szpitalu, bylo "szybkie rozwiazanie ciąży". Nie pojade juz tam, nawet ordynator powiedzial, ze jestem przypadkiem klinicznym i nie powinnam juz d8 nich przyjeżdżać

Stary 2014-01-18, 16:21   #683
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
u mnie z niewiadomo jakich przyczyn rozpada sie krew, podejrzeniem sa krwotoki wewnetrzne, albo ... ciąża wlasnie, po konsultacji z hematologiem raczej to krwotoki z przewodu pokarmowego spowodowane acardem, ale nikt nie daje pewnosci. Skrajna anemia, której pomoglo tylko przetoczenie 3 jednostek krwi. Pisałam Wam, ze jedynym pomyslem jak mi pom8c w tym pierwszym szpitalu, bylo "szybkie rozwiazanie ciąży". Nie pojade juz tam, nawet ordynator powiedzial, ze jestem przypadkiem klinicznym i nie powinnam juz d8 nich przyjeżdżać
To powazne. Choroba krwi. Ale moze teraz juz bedzie lepiej

W jakim szpitalu chcesz rodzic?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ha ha ha znalazłam siebie w internecie na amatorskim filmiku, jeszcze z czasów jak pracowałam w zamku, ależ ja wtedy byłam gruuuuba
http://www.youtube.com/watch?v=A2MLZ6moZLQ
Dobrze, że mnie dużo nie widać
nasz gwiazda

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Ja od godziny "piekę" ciasto w łóżku z laptopem i czekam aż "samo" się zrobi i do mnie przyjdzie ino chyba się nie doczekam.
Co do ruchów dla dziewczynek. Moja też mi sadzi kopniaki aż miło choć razy tak dostałam w pęcherz, że natychmiast musiałam go opróżnić w przeciągu bodajrze minut
Mnie kopia 4 nogi i wypinaja sie 2 dupki.., To abstrakcyjnie cudowne uczucie.. Dzis jeszcze mnie ani razu nie zabolalo, no ale jeszcze wszystko przed nami
Czy Twoja Mala ma juz swoje pory aktywnosci?
Bo moje jeszcze nie do konca, ale juz tak mniej wiecej

Idz robic ciacho

Cytat:
Za pół roku zrobię badania. Jeśli nic się nie zmieni, to już raczej nie ma szans na ciąże. Szansa na odbudowę kości po ciąży jakaś jest...ale to zapewne jak wygrana w totka

Wiadmo, że są słabsze dni. Dziś młody nie chce jeść, i nawet zwymiotował ( już jestem zdenerwowana), ale podejrzewam zęby.. płacze, gryzie mnie w policzek i szoruje dziąsełka swoim gryzakiem

Mimo wszystko jestem tak zakochana z Tż w Nim, że rozpływamy się nad Nim każdego wieczora leżac w łóżku.

Byliśmy u neurologa i Marcel jest chyba pierwszym dzieckiem, u którego stwierdzone zostało, ze rozwija się dobrze.

Idziemy jednak jeszcze prywatnie bo nie daje mi spokoju, że jak płacze ucieka Mu warga (ma niedowład jakiegoś mięśnia przez długi poród podobno.).

Właśnie zjada pasek od szelek w krzesełku do karmienia przy tym "gada" jak szalony i zaciesza do mnie

Arturek (podglądam Twoje wpisy) ładnie przybiera..no i jest przeboski
Cudowie sie to czyta

WYMIANKA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 16:46   #684
Konto usunięte

Cytat:
Do kogo chcesz teraz chodzić i do którego szpitala?
Jesteś z moich okolic, to możemy pogadać

Cytat:
AHA i jeszcze miałam napisać.

Perse pytałaś o pieluszki...

Teraz w tesco są w promocji (69,90 zł za bodajże 116 szt)pampersy 4. Są super i będą dla Arturka już dobre

Jedyne, które nie przeciekają noca
Tak, właśnie wczoraj kupiliśmy.
Mieliśmy już jedno opakowanie 4

Super, że u Was tak fajnie wszystko!!
Stary 2014-01-18, 16:46   #685
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za wszelkie formy wsparcia
nie było mojej gin- była jej córka ale ona mnie trochę kojarzy (wiedziała, że jestem po poronieniach)
zapytała jakie "wspomagacze" miałam przy Kasi i wypisała recepty na ten sam zestaw
luteina 1x2tabletki, duphaston 2x1 tabletka
mam przyjść za 2-3 tygodnie
Wspaniałe wieści

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:57   #686
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Wspaniale się to czyta - pisz, pisz

Ja mam jakiś spadek nastroju idę walczyć ze swoim lenistwem i udawać, że piszę pracę...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:57   #687
Kubek29
Zadomowienie

Heh. Dorwałam komputer to sobie pocytuje
U nas wizyta ok. USG bioderek idealne, to byla pierwsza i ostatnia kontrola. USG brzuszka ok- tylko niedojrzalość wpustu żołądka [ juz przynajmniej wiem skąd wiecznie ma Tymon gluty w nosie ]
W USG główki IVH I stopnia- niby nic takiego, ale jestem ciekawa czemu.. poród łatwy, Tymus nie wcześniak, może Acard? Tak czy siak, dobrze że tylko "jedyneczka". Nie wymaga kontroli, choć pewnie nie wytrzymam i jeszcze sie kiedys na USG wybierzemy.

Cytat:

przy dziecku - chcąc nie chcąc - obrastasz w rzeczy...
Pamiętam jak pisałas to jak byłam w ciąży.
zarzekałam sie, że nie obrosnę, powoli obrastam

Cytat:

Pytanie do mamusiek: w jakiej temperaturze pierze się ubranka nowe, kupione od kogoś i takie już użyte przez malucha? Kolory z aplikacjami można na 40 stopni? Prasujecie wszystko?
Ja piore w 40stopniach, program dzięcięcy plus jeszcze jedno dodatkowe płukanie. Prasuje wszystko... Mąż
Ja nie wyprasowałam ani jednego Tymkowego ubranka. Przed urodzeniem poprasował wszystko i kontynuuje zwyczaj
.
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
:

Kubek Mogłabym zrobić obciążenie w domu glukometrem
Mój lekarz chciał mi zrobić tak u siebie, to po co mam tracić czas skoro to mogę w domu sama.
Nie bardzo.
Wg WHO krew żylna i chyba PTG tez tak ma w swoich rekomendacjach.
Z gukometru [oproćz pobrania krwi żylnej] robią w laboratoriach tylko na czczo, żeby zobaczyc czy można w ogóle do obciążenia przystąpić.
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś płyn do higieny intymnej? Ostatnio zmieniłam na Facelle i zaczął mnie podrażniać
Mnie też faceele w ciąży podrażniło.
Pózniej używałam Ziaji z macierzanką.
A teraz chwalę sobie Białego Jelenia z kora dębu.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

pani- całą drogę do gin zastanawiałam się czy Ty nie pomyliłaś się wpisując cenę żłobka
niech żyje polityka prorodzinna w Polsce!

e
U mnie jeszcze bardziej kosmiczne ceny.
Żłobek, ktory mi sie "podoba" z wyżywieniem kosztuje ok 2500 zl
Porażka jakas!

Cytat:
Ja slyszalam ze najlepszy szpital od trudnych przypadkow np w warszawie to ten na czerniakowskiej..

Pani, pierzemy w tym samym zestawie.
Biały jeleń [ u mnie w płynie] i do płukania Bambi, tylko Bambi uźżywamy ty;ko do naszych ubrań.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-01-18 o 17:02
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:03   #688
anitaxas
Zadomowienie

Waderko fajny filmik

Cytat:
Mnie kopia 4 nogi i wypinaja sie 2 dupki.., To abstrakcyjnie cudowne uczucie.. Dzis jeszcze mnie ani razu nie zabolalo, no ale jeszcze wszystko przed nami
Czy Twoja Mala ma juz swoje pory aktywnosci?
Bo moje jeszcze nie do konca, ale juz tak mniej wiecej
Te podwójne kopniaki to musi być prawdziwy matrix
Pory aktywność: na pewno rano między 6-8 zawsze jest poranna gimnastyka, potem po śniadaniu, w ciągu dnia to różnie - zależnie od tego co ja robię - tzn. czy leżę czy łażę, no i wieczorem, zwłaszcza po prysznicu lubi buszować
Wiesz ja nawet jak mnie kopnie i boli to cieszę się jak szalona

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ja mam jakiś spadek nastroju idę walczyć ze swoim lenistwem i udawać, że piszę pracę...
Jojla jakiś powód konkretny tego spadku?

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
U nas wizyta ok. USG bioderek idealne, to byla pierwsza i ostatnia kontrola. USG brzuszka ok- tylko niedojrzalość wpustu żołądka [ juz przynajmniej wiem skąd wiecznie ma Tymon gluty w nosie ]
W USG główki IVH I stopnia- niby nic takiego, ale jestem ciekawa czemu.. poród łatwy, Tymus nie wcześniak, może Acard? Tak czy siak, dobrze że tylko "jedyneczka". Nie wymaga kontroli, choć pewnie nie wytrzymam i jeszcze sie kiedys na USG wybierzemy
Kubek co to jest??
Czyli ogólnie z Tymkiem dobrze
Stary 2014-01-18, 17:30   #689
meire
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny..

Można do Was dołączyć?..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:44   #690
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny..

Można do Was dołączyć?..
witaj, napiszesz coś o sobie??

Zeberka
najważniejsze że masz już leki!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości