|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Eliza, ale ja jeszcze nie jestem w 3 trym., a twardnieje juz od dawna, dzisiaj juz chyba 15-20 razy.
Dzisjaj mam 26+2 tc. A mg wcinam w duzych ilosciach, nawet sprawdzilam jego poziom i jest ok, wiec juz nie wiem o co cho?? ![]() aaa kucyk, ja biore pregna plus, mlody jest duzy jak na swoj tc, tez czytalam opinie, ze dziefi duze, po zestawach, ale to chyba nie ma związku.
listopad 2012 ... skończył się cud ...mały chłopiec czeka na kwiecień ![]() Edytowane przez jana Czas edycji: 2014-01-18 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Wtajemniczenie
|
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skad wiesz ze to są skurcze? Twardnienie brzucha to nie zawsze oznacza skurcze Glowa do gory ![]() Mnie lekarka raz powiedziala ze nadmierny stres moze powodowac ze macica wczesniej sie kurczy Zatem relaxik i bedzie dobrze ![]() ![]() Moje Dziewczynki nie sa wieksze niz tc, sa w terminie pomimo ze biore prenatal classic duo + dha ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- To w czym problem ? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
W moim ciele... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Konto usunięte
|
Heh, śmieszny ten NFZ i ministerstwo zdrowia. Teraz będą robić kontrole w szpitalu, ogłaszają to na twitterze i innych...
Czemu dopiero teraz? Czemu musi się stać taka tragedia, żeby zrobili w końcu to, co do nich należy? Czasami żałuję, że nie pociągnęłam kogoś do odpowiedzialności za to, co się stało u nas. Ale wtedy byłam w takim stanie psychicznym, że nie dałabym rady... ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- A ja ![]() Cieszę się z każdej bardzo, bardzo, ale nie chcę już. Artur też będzie jedynakiem, choć u nas z innego powodu. Co u Was Kocurku? Tak rzadko piszesz... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Kochana, czemu??
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44673725]Heh, śmieszny ten NFZ i ministerstwo zdrowia. Teraz będą robić kontrole w szpitalu, ogłaszają to na twitterze i innych... Czemu dopiero teraz? Czemu musi się stać taka tragedia, żeby zrobili w końcu to, co do nich należy? Czasami żałuję, że nie pociągnęłam kogoś do odpowiedzialności za to, co się stało u nas. Ale wtedy byłam w takim stanie psychicznym, że nie dałabym rady... ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- A ja ![]() Cieszę się z każdej bardzo, bardzo, ale nie chcę już. Artur też będzie jedynakiem, choć u nas z innego powodu. Co u Was Kocurku? Tak rzadko piszesz...[/QUOTE] MAM NADZIEJE ZE W TYM SZPITALU ZROBIA PORZADEK Z TYMI KONOWAŁAMI !!! Perse, nigdy nie mow nigdy Chociaz powiem Wam, ze gdyby nie dwojaczki we mnie, pewnie tez mialabym jedynaczke ![]() Lece, mama przyniosla mi pyszną pomidorówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to bym się musiała zastanowić nad opłacalność takiego rozwiązania przy mojej pensji ![]() Kucyk ja w ogóle nie biorę zestawu witamin, bo mój gin uważa, że wystarczy zdrowa dieta + jedynie suplementujemy tak jak pisałaś: jod, wit.D, kw. foliowy i jak zajdzie potrzeba to mg i żelazo. I moja córeczka bez zestawu pięknie rośnie, więc to też obala tezę o "dużych" witaminowych dzieciach. Moja rośnie jak na drożdżach bez nich ![]() Cytat:
Cytat:
Do czwartku już przecież nie daleko, więc spokojnie. Za duuuuużo stresu sobie sama serwujesz.. A dlaczego zmieniasz lekarza??? ![]() ![]() ![]() dzisiaj mamy dzień cudownych wiadomości ![]() Cytat:
![]() ps. miłej imprezki ![]() Kocurku ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Mam ochotę na coś słodkiego ![]() ![]() Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-01-18 o 14:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
#671 |
Zadomowienie
|
Butterbear co u Ciebie???? bo widzę, że nas podczytujesz
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj jadlam tort czekoladowy i dzis znowu bym chciala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Licze ruchy: od 10 min naliczylam 15 emilkowych i 19 natalkowych,, wiecej mnie sie nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Anitka, na te twardnienia w szpitalu kazdy dr mial swoja teorię, jedni podlaczali kg w kroplowce, twierdzc ze to wyciszy macice, inni mowili , ze to norma, jeszcze inni ze jak duzo, to niedobrze, same twardnienia mi nie przeszkadzaja, tylko zeby one nie skracaly szyjki.
A dra zmieniam, bo tamten dobry ale nie do tak pogkomplikowanych ciaz, no i pracuje w szpitalu, w którym nie "ogarneli" mojego przypadku i mnie odeslali d8 innego, wiec chce pojsc do z-cy ordynatora tego szpitala, gdzie bylam, bo tam chce rodzic, to jeden z lepszych szpitali w Polsce. Tylko trochę daleko.
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
ostatni wewnątrz budynku
a potem chcę dłuuuuuuuuuuuuugą przerwę o, widzisz, pośpieszyłam się - jeszcze schody na strych będą płytowane i ścianka stawiana i drugie drzwi na strychu wstawiane- w ten sposób zyskam spiżarkę ![]() ![]() Cytat:
pani- całą drogę do gin zastanawiałam się czy Ty nie pomyliłaś się wpisując cenę żłobka niech żyje polityka prorodzinna w Polsce! ![]() dzięki dziewczyny za wszelkie formy wsparcia ![]() nie było mojej gin- była jej córka ale ona mnie trochę kojarzy (wiedziała, że jestem po poronieniach) zapytała jakie "wspomagacze" miałam przy Kasi i wypisała recepty na ten sam zestaw luteina 1x2tabletki, duphaston 2x1 tabletka mam przyjść za 2-3 tygodnie
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja slyszalam ze najlepszy szpital od trudnych przypadkow np w warszawie to ten na czerniakowskiej.. Ale nie pamietam skad Ty jestes... A co konkretnie w Twojej ciazy jest az tak pokomplikowane? Bo wiesz, ciaza wysokiego ryzyka albo ciaza zagrozona to jednak ma jakies objawy A tylko skracanie sie szyjki to jest norma praktycznie w polowie ciaz i na to jest albo pessar albo podszywka. I lezenie. Nie jest to jakas specjalna komplikacja wymagajaca az tak specjalistycznego leczenia W ciazy komplikacje moze wywolac cukrzyca, cholestaza, wady plodu, choroby krwi, lozysko przodujace, IUGR konflikt serologiczny i tym podobne w ciazach mnogich to moze byc tez jedno lozysko , zespol podkradania Czy cos z tego jest u Ciebie...? Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-18 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44673725]
A ja ![]() Cieszę się z każdej bardzo, bardzo, ale nie chcę już. Artur też będzie jedynakiem, choć u nas z innego powodu. Co u Was Kocurku? Tak rzadko piszesz...[/QUOTE] Cytat:
Za pół roku zrobię badania. Jeśli nic się nie zmieni, to już raczej nie ma szans na ciąże. Szansa na odbudowę kości po ciąży jakaś jest...ale to zapewne jak wygrana w totka ![]() Perse- u nas cud, miód i orzeszki ![]() ![]() Wiadmo, że są słabsze dni. Dziś młody nie chce jeść, i nawet zwymiotował ( już jestem zdenerwowana), ale podejrzewam zęby.. płacze, gryzie mnie w policzek i szoruje dziąsełka swoim gryzakiem ![]() Mimo wszystko jestem tak zakochana z Tż w Nim, że rozpływamy się nad Nim każdego wieczora leżac w łóżku. Byliśmy u neurologa i Marcel jest chyba pierwszym dzieckiem, u którego stwierdzone zostało, ze rozwija się dobrze. Idziemy jednak jeszcze prywatnie bo nie daje mi spokoju, że jak płacze ucieka Mu warga (ma niedowład jakiegoś mięśnia przez długi poród podobno.). Właśnie zjada pasek od szelek w krzesełku do karmienia przy tym "gada" jak szalony i zaciesza do mnie ![]() ![]() Jest największym śmieszkiem jakiego znam ![]() No i kończe bo ja o Nim mogłabym godzinami ![]() Arturek (podglądam Twoje wpisy) ładnie przybiera..no i jest przeboski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ruchów ![]() ![]() ![]() Jana rozumiem. Kocurku może jednak będzie dobrze.. życzę Ci tego z całego serca!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
AHA i jeszcze miałam napisać.
Perse pytałaś o pieluszki... Teraz w tesco są w promocji (69,90 zł za bodajże 116 szt)pampersy 4. Są super i będą dla Arturka już dobre ![]() Jedyne, które nie przeciekają noca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
Ha ha ha znalazłam siebie w internecie
![]() ... Dobrze, że mnie dużo nie widać ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-01-20 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#683 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakim szpitalu chcesz rodzic? ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Czy Twoja Mala ma juz swoje pory aktywnosci? Bo moje jeszcze nie do konca, ale juz tak mniej wiecej ![]() Idz robic ciacho ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesteś z moich okolic, to możemy pogadać ![]() Cytat:
Mieliśmy już jedno opakowanie 4 ![]() Super, że u Was tak fajnie wszystko!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam jakiś spadek nastroju idę walczyć ze swoim lenistwem i udawać, że piszę pracę... ![]()
![]() |
#687 | |||||
Zadomowienie
|
Heh. Dorwałam komputer to sobie pocytuje
![]() U nas wizyta ok. USG bioderek idealne, to byla pierwsza i ostatnia kontrola. USG brzuszka ok- tylko niedojrzalość wpustu żołądka [ juz przynajmniej wiem skąd wiecznie ma Tymon gluty w nosie ![]() W USG główki IVH I stopnia- niby nic takiego, ale jestem ciekawa czemu.. poród łatwy, Tymus nie wcześniak, może Acard? Tak czy siak, dobrze że tylko "jedyneczka". Nie wymaga kontroli, choć pewnie nie wytrzymam i jeszcze sie kiedys na USG wybierzemy. Pamiętam jak pisałas to jak byłam w ciąży. zarzekałam sie, że nie obrosnę, powoli obrastam ![]() Cytat:
![]() Ja nie wyprasowałam ani jednego Tymkowego ubranka. Przed urodzeniem poprasował wszystko i kontynuuje zwyczaj ![]() . Cytat:
Wg WHO krew żylna i chyba PTG tez tak ma w swoich rekomendacjach. Z gukometru [oproćz pobrania krwi żylnej] robią w laboratoriach tylko na czczo, żeby zobaczyc czy można w ogóle do obciążenia przystąpić. Cytat:
Pózniej używałam Ziaji z macierzanką. A teraz chwalę sobie Białego Jelenia z kora dębu. ![]() Cytat:
Żłobek, ktory mi sie "podoba" z wyżywieniem kosztuje ok 2500 zl ![]() Porażka jakas! Cytat:
![]() Pani, pierzemy w tym samym zestawie. Biały jeleń [ u mnie w płynie] i do płukania Bambi, tylko Bambi uźżywamy ty;ko do naszych ubrań. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-18 o 17:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |||
Zadomowienie
|
Waderko fajny filmik
![]() Cytat:
![]() Pory aktywność: na pewno rano między 6-8 zawsze jest poranna gimnastyka, potem po śniadaniu, w ciągu dnia to różnie - zależnie od tego co ja robię - tzn. czy leżę czy łażę, no i wieczorem, zwłaszcza po prysznicu lubi buszować ![]() Wiesz ja nawet jak mnie kopnie i boli to cieszę się jak szalona ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Czyli ogólnie z Tymkiem dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny..
![]() Można do Was dołączyć?.. ![]()
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
witaj, napiszesz coś o sobie??
Zeberka najważniejsze że masz już leki! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.