Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 10:28   #631
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
pochwalę się jak już dostanę
to czekamy!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:30   #632
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Boshe poryczałam się normalnie....na poczcie ostatnio wylazło mi że można założyć kalendarz i sobie klikłam i założyłam a tam są życzenia na każdy dzień wchodze dziś a tam pisze....

Cały dzień Życzę Ci, jak w bajce dobra wróżka, by spełnio się życzenie z samego końca Twojego serduszka.

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Heh ja nie rozumiem ludzi którzy prasują wszystkie ubrania i narzekają że mają tyle roboty Ja prasuje jedynie koszule męża (ale najczęściej sam to robi) i moje fartuchy do pracy prasowałam, a tak nie prasuje nic Moja mama nauczyła mnie jak postępować z mokrym praniem żeby nie musieć tego robić Niektóre znajome są oburzone jak słyszą że nie prasuje Ale wiem że dzieciowe trzeba prasować bo ma delikatną skórę i wszelkie zagniecenia moga uwierać.
Ja J. uprasowałam wszystko raz, jeszcze w ciąży. potem moja mama prasowała przez jakiś czas, a jak jej się nie chciało nosił nie prasowane. jak miał kilka m-cy mamie już się znudziło prasowanie i od tamtej pory uprasowałam mu tylko parę razy koszulę na święta czy jakąś okazję. tylko teściowa jak do nas przychodziła i widziała pranie J. na balkonie to gadała do niego: widzisz, twoje pranie się suszy, potem mama poprasuje i będziesz nosić... a ja się tylko śmiałam

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
OMG A gacie staremu tez?

Ja kupuje takie szmaty zeby nie musiec ich prasowac
mój jak mieszkał z mamą to miał nawet gacie prasowane, dosłownie wszystko. ja prasuję mu tylko koszule, ale bardo rzadko, a tak sam sobie prasuje swoje koszulki.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:33   #633
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie nie wiem czy się kalkuluje. w sumie część rzeczy na początek nie trzeba a później można je dostać od kogoś. ale zestaw cieszy oko.[COLOR="Silver"]
ja mam taka wanienke tylko bez termometru http://allegro.pl/wanienka-profilowa...858135412.html kupilam uzywana jest swietna, noworodek swietnie sie dopasowuje nie trzeba go podtrzymywac, a jak juz dziecko bedzie siedziec to sadza sie go z drugiej strony - tak teraz u mnie Tosia sie kapie - choc pewnie za jakis miesiac badz dwa [przesiadzie sie do naszej wanny...

ja uzywam proszku i plynu lovela i jestem zadowolona - wszystko prasowalam, ostatnio przestalam prasowac reczniki i pieluchy.

Madzia kiedys pisalalas o tortilkach mozesz podac przepisy?! I powiedz mi jak Ty dajesz Olusiowi kanapki/nalesniki? kroisz na kawaleczki?? kurcze ja Tosi jeszcze takich rzeczy nie daje, same ciapki...
Jesli chodzi o slomke, to lubi pic przez nia, choc rzadko jej daje - pila przez nia lekarstwo i czasem wode...moze warto zakupic jakis bidonik czy cos w tym stylu///

jesli chodzi o butelki my mialysmy i mamy TT jestem bardzo zadowolona, Tosia po nich nie odpychala piersi (karmilam mieszanie - cyc plus mm), caly czas ich uzywamy - co jakis czas kupuje nowe butle - a smoczek caly czas 0+ - jednak po jakims czasie juz staja sie zuzyte wiec wole zakupic nowe...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Berbie Ty chcesz uszyc kocyk recznie czy poslugujac sie maszyna? kurcze mam ochote uszyc posciel ale nie mam maszyny i nie wiem jak to bedzie z recznym szyciem...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:40   #634
zebrawpaski
Zakorzenienie

siedzę nad pracą i na razie nie zbieram się do gin...
zaczynam się bać tam pojechać...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:41   #635
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś płyn do higieny intymnej? Ostatnio zmieniłam na Facelle i zaczął mnie podrażniać
ja używam z ziaji, tej serii https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-mlekowym.html

Cytat:
mam nadzieję mieć podobne podejście, na razie jak maluszek będzie miał kacik u nas nie chcę zawalić sie rzeczami a jak już przyjdzie czas na swój pokój nie będę ograniczona dobieraniem do tego co kupiłam wcześniej. poza tym jak mi coś nie pasuje kolorystycznie, to maluję to farba lub obklejam. nawet pudła kartonowe
hehe to jest dobre podejście. na początku miałam jeszcze jakieś plastikowe pojemniczki "z odzysku" bo mnóstwa rzeczy potrzebowałam przy noworodku, jednak większość pielęgnacji na przewijaku robiłam, więc gaziki, octanisept, patyczki do uszu, którymi pępek czyściłam, balsamy, kremy i mnóstwo tego typu rzeczy, do tego leki, kropelki, wszystko musiałam mieć w zasięgu ręki. teraz na szafce na wierzchu mam tylko to pudełko z pieluchami, krem do pupy, waciki, złożony podkład do przewijania i krem do twarzy na spacery, niczego więcej nie potrzebuję, więc zastaw pięknych pudełek poszedłby w odstawkę.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
trzymamy kciuki!!!
Stary 2014-01-18, 10:43   #636
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Zebra pakuj się ! bo my tu jajo zniesiemy!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-18, 10:44   #637
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
[/COLOR]Berbie Ty chcesz uszyc kocyk recznie czy poslugujac sie maszyna? kurcze mam ochote uszyc posciel ale nie mam maszyny i nie wiem jak to bedzie z recznym szyciem...
ręcznie sobie nie wyobrażam, ja maszyną do szycia.
Cytat:
jedziesz sama? dalko masz?
Stary 2014-01-18, 10:47   #638
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:

umiesz szyc na maszynie??

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 10:47   #639
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Panika - otworzyłam kaszkę z hippa, owoce południowe z jogurtem. Porażka. Takiego cyrku z jedzeniem nigdy nie mieliśmy. J. nie chciał jej jeść, choć słodka nie była, krzywił się, odwracał, zjadł bardzo mało. zrobiłam mu na szybko hippa na dobranoc owsiankę z jabłkami, którą jadł wcześniej i smakowała mu, ale też nie chciał zjeść. potem marudził, wściekał się i dałam mu mleko, na początku nie chciał, ale w końcu wypił. ostatecznie śniadanie było bardzo kiepskie. mam nadzieję, że wytrzyma do obiadu.. gorzej, że powinien mieć dziś sporo siły bo na basen idziemy.
Stary 2014-01-18, 10:54   #640
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:

ponad ok 25 km (sprawdziłam w necie zawsze myślałam, że więcej)
sama jadę
Tz-et pomaga Tacie- mamy już na klatce schodowej powymieniane drzwi zewnętrzne i dwoje wewnętrznych (do Teściowej i do piwnicy), dzisiaj podwieszają sufit

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Panika - otworzyłam kaszkę z hippa, owoce południowe z jogurtem. Porażka. Takiego cyrku z jedzeniem nigdy nie mieliśmy. J. nie chciał jej jeść, choć słodka nie była, krzywił się, odwracał, zjadł bardzo mało. zrobiłam mu na szybko hippa na dobranoc owsiankę z jabłkami, którą jadł wcześniej i smakowała mu, ale też nie chciał zjeść. potem marudził, wściekał się i dałam mu mleko, na początku nie chciał, ale w końcu wypił. ostatecznie śniadanie było bardzo kiepskie. mam nadzieję, że wytrzyma do obiadu.. gorzej, że powinien mieć dziś sporo siły bo na basen idziemy.
u nas rano też cyrk bo dzień witamy mlekiem a dzisiaj mleka nie było
była kaszka, płacz, zrywanie śliniaka, próby wyłażenia z krzesełka, błaganie Tatę o litość i moja nieugiętość....
zjadła 100ml
(do tej pory piła najpierw mleko ale 120ml piła na raty przez 3 godziny)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 11:00   #641
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Zebra jedź zrób to dla nas bo my tu nie wytrzymamy dłużej
Moja mama zrobiła bigosu, zjadłam trzy talerze Czegoś tak dobrego nie jadłam nigdy.
Fiolusiek ja używam płynu biały jeleń do higieny intymnej. Taki pomarańczowy jest ok.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 11:00   #642
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś płyn do higieny intymnej? Ostatnio zmieniłam na Facelle i zaczął mnie podrażniać
Ja używam tego, co Monika. Od dawna i bardzo sobie chwalę.

Eliza zniszczył mnie ten artykuł...

"Największy żal - jak powiedział - ma do lekarki prowadzącej, która "zapewniała, że wszystko będzie dobrze"."

Ech....

Sytuacja z ciśnieniem trochę jak u mnie, ale znam AM, która miała praktycznie identyczną sytuację do nich - leżała z donoszoną już ciążą w szpitalu z powodu nadciśnienia, lekarze zwlekali z rozwiązaniem, bo "jeszcze wysoko brzuch, jeszcze można zaczekać". Nagle w nocy bardzo źle się poczuła..
Jej córka ma grób za Dawidkiem

-----

U nas też dziś cyrk śniadaniowy!
Artur nie chciał mleka!!!
Ale matka oszukała, wsypała do mleka probiotyk o smaku waniliowym i dziecko wydoiło

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2014-01-18 o 11:02
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 11:08   #643
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

straszne te historie ze śmiercią dzieci....

_________

cyrki śniadaniowe - masakra. my nigdy tak nie mieliśmy a teraz wymyśliłam sobie nowe kaszki i mam

J. nie spał nawet 30 minut, nie wiem jak dotrwa do basenu, wytrzyma na zajęciach i nie zaśnie w drodze powrotnej, a daleko mamy.......
Stary 2014-01-18, 11:08   #644
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Pani a kiedy planujesz powrót do pracy? i kto wtedy będzie się opiekował Michałkiem?
no początkiem marca. choć wciąż dylematy są. w żłobkach T. klasuje się na pozycji 90tej i 39ej... heh. prywatny żłobek to min. 1100 zł. i chyba nie będzie innej opcji. konkubent by chciał bym została z Młodym. ja nie wiem czy to dobre - i dla mnie, i dla T.

Cytat:
Heh ja nie rozumiem ludzi którzy prasują wszystkie ubrania i narzekają że mają tyle roboty
hehe. u mnie leń przegrywa z estetką

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Chodzi mi tez o to, zeby stary rowno ze mna sie dziecmi zajmowal Rowniez w nocy wstawal i karmil. Niech tym razem poczuje ze ma dzieci
oj Ty Czarna Mambo, Czarna Mambo

Cytat:
Panika - otworzyłam kaszkę z hippa, owoce południowe z jogurtem. Porażka.
heh...
zostaję przy Holle.

Maga, jak robisz kaszkę dla Olka? po prostu gotujesz np. jaglaną i blendujesz?

Cytat:
Tz-et pomaga Tacie
moszczą gniazdko dla stada Zeberek

Cytat:
w ciąży jechałam na Lactacydzie, teraz Biały Jeleń (mój brat nie może ze mnie i z tego Białego Jelenia )

Cytat:
poza tym jak mi coś nie pasuje kolorystycznie, to maluję to farba lub obklejam. nawet pudła kartonowe

ciekawość (prezentu) mnie zżera

Kubek, jak po USG?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 11:25   #645
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
umiesz szyc na maszynie??
wiesz nie jest to jakaś wielka umiejętność. coś prostego, co wcześniej sfastryguję uszyję, ale do ideału pewnie trochę będzie brakować
Cytat:
Tz-et pomaga Tacie- mamy już na klatce schodowej powymieniane drzwi zewnętrzne i dwoje wewnętrznych (do Teściowej i do piwnicy), dzisiaj podwieszają sufit
to się dzieje, to chyba już ostatni etap remontu.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no początkiem marca. choć wciąż dylematy są. w żłobkach T. klasuje się na pozycji 90tej i 39ej... heh. prywatny żłobek to min. 1100 zł.
Stary 2014-01-18, 11:25   #646
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Jakie bierzecie ciężarówki witaminy?Doszły mnie ostatnio słuchy że lepiej nie brać kompleksu witamin bo może to doprowadzić do dużej wagi dziecka...? W m jak mama jest artykuł o tym i piszą że to prawda. Że tylko trzeba uzupełniać kwas foliowy, jod, witamine D3, i Dha-bo tego mamy niedobry w diecie. Oraz magnez i żelazo gdy jest taka potrzeba. Do tej pory brałam Vitaminer prenatal a teraz zamówiłam sobie preparat własnie tylko z wit D,jodem, żelazem i dha.Do tego kwas foliowy bede brać. nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 11:39   #647
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Czegoś tak dobrego nie jadłam nigdy.

jak w końcu, w pierwszym trymesrze, miałam na coś smaka to była to bułka z masłem. Konkubent dotąd wspomina jak mi smakowało

Cytat:
J. nie spał nawet 30 minut
jak on teraz sypia w dzień?
od 3 dni T. ma jedną drzemkę i zupełne inne dziecko. bez cyrków z usypianiem.

Cytat:
Jakie bierzecie ciężarówki witaminy?Doszły mnie ostatnio słuchy że lepiej nie brać kompleksu witamin bo może to doprowadzić do dużej wagi dziecka...?
brałam pregna plus. jakoś ne wierzę w to powiązanie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 12:19   #648
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Waderko Zobaczysz, że doczekasz swojego cudu!!!
Kiedy pierwsza wizyta monitu?
W następny poniedziałek.
Wczoraj siedzieliśmy z mężem i butelką wina chyba do 2 w nocy. Wygadaliśmy się, ja się wyryczałam za ostatnie czasy, aż rano niewiele widziałam przez zapuchnięte ślepia. Ale dobrze to nam obojgu zrobiło.

Zeberko modlitwa odmówiona, czekam na cudowne wieści

Pyszna ta kawa DE , tak pyszna, że nie trzeba jej słodzić

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 13:06   #649
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
No to racja.

Ja wczoraj zrobiłam te zlecone badania o których pisałam kiedyś tam.
Najgorsze to oczywiście było wypicie tej wrednej glukozy i przetrwanie 2godz. do kolejnego pobrania. Mimo, że robiłam to badanie już 3raz w życiu to zdania nie zmieniam - najwredniejsze badanie jak dla mnie. Kilka razy mnie naciągało masakrycznie i myślałam, że zsunę się z tego krzesła w poczekalni, ale ostatecznie dałam radę Potem przespałam praktycznie cały dzień
No i wyniki:
glukoza wyjściowa: 69 mg/dl [65-99]
glukoza po 2h: 108 mg/dl
Czyli chyba jest ok, bo norma po podaniu jest z tego co kojarzę do 140? Dziewczyny dobrze pamiętam

Reszta badań tak sobie. Tzn. mocz mam idealny - jak chyba nigdy wcześniej, toxo ujemne, ale morfologia się trochę posypała.
Najbardziej martwi mnie wynik d-dimerów. Norma jest niby do 500 a ja mam 1100 Niby na necie piszą, że to normalne, że one w ciąży rosną i nie trzeba panikować póki nie przekracza się 2000.. no i nie wiem. Wizyta we wtorek, więc mam nadzieję, że gin mi wyjaśni wszystko. Pozostałe parametry krzepliwości mieszczą się w normach, choć bliżej im tym dolnym normom.
To bardzo dobry wynik glukozy
Cytat:
Iza Może warto dać małemu jakiś probiotyk po tej biegunce Lekarka nic nie mówiła
Pije acidolac baby.
Cytat:
Ja jestem zadowolona z płynów Ziaji.
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
W następny poniedziałek.
Wczoraj siedzieliśmy z mężem i butelką wina chyba do 2 w nocy. Wygadaliśmy się, ja się wyryczałam za ostatnie czasy, aż rano niewiele widziałam przez zapuchnięte ślepia. Ale dobrze to nam obojgu zrobiło.
Potrzebne są takie rozmowy.

My byliśmy na spcerku za godzine przychodzi koleżanka.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 13:09   #650
agatkaa1
Zakorzenienie

Wadera jaką masz?? na samą myśl o kawie chce mi się
czuję się strasznie ale dam radę...

ALONKA widzę CIĘ!!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-18, 13:28   #651
rena5
Zakorzenienie

Jana co u Ciebie?? jak się czujecie??

Elizka trzymam kciuki

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 13:49   #652
jana
Raczkowanie

Uff doczytalam,
z pamieci, bo z tabletu...
berbi, przy niskim zelazie, nie pijam ani kawy ani juz herbaty, ale jak wiesz ja mam skrajna anemie, wiec nie moge tez nabiału.

Eliza, lezalam teraz na patologii z dziewczyna z blizniakami i ona od razu mowila, ze chce tabletki na wstrz5majie laktacji, rozumiem, ze nie chcesz karmic piersią i nikomu nic do tego, to tylko Twoja decyzja.

Przegapilam wiesci od zebry?

wadera, co do tych jajowodow, to ja nie jestem niczego pewna, ja przeciez w poprzednia ciaze zaszlam, mimo dwoch niedroznych!

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 13:52   #653
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Przegapilam wiesci od zebry?
nie, jeszcze się nie odzywała.
Stary 2014-01-18, 14:07   #654
jana
Raczkowanie

Rena, dzieki ze pytasz od rana znowu twardnieje, masakra, poryczalam sobie w poduche i zasnelam, dzieki temu zyskalam 1,5 godziny. Wizyta dopier w czwartek, zmieniam dra, jak wytrzymać tyle dni

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:11   #655
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Wadera jaką masz?? na samą myśl o kawie chce mi się
czuję się strasznie ale dam radę...
A to czemu?
Zakupiłam sobie waniliową i czekoladową

Cytat:
wadera, co do tych jajowodow, to ja nie jestem niczego pewna, ja przeciez w poprzednia ciaze zaszlam, mimo dwoch niedroznych!
Właśnie różne różności wyczytałam na temat drożności, udrażniania, itd. Nie zawsze badanie drożności mówi prawdę. Nie zawsze udrażnianie jest skuteczne i bezpieczne itd. I nadal nic nie wiem, oprócz tego, że nigdy nic nie wiadomo

Cytat:
nie, jeszcze się nie odzywała.
A na którą miała wizytę?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:13   #656
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
A na którą miała wizytę?
ona nie ma wizyty, siedzi w kolejce kto pierwszy ten lepszy
Stary 2014-01-18, 14:15   #657
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

c
Cytat:

mój jak mieszkał z mamą to miał nawet gacie prasowane, dosłownie wszystko. ja prasuję mu tylko koszule, ale bardo rzadko, a tak sam sobie prasuje swoje koszulki.
O tak tak, moj tak samo. Jak chce miec cos uprasowane, to sam musi

Cytat:

jesli chodzi o butelki my mialysmy i mamy TT jestem bardzo zadowolona, Tosia po nich nie odpychala piersi (karmilam mieszanie - cyc plus mm), caly czas ich uzywamy - co jakis czas kupuje nowe butle - a smoczek caly czas 0+ - jednak po jakims czasie juz staja sie zuzyte wiec wole zakupic nowe...
Fajnie ze polecasz TT, ja tez zamierzam je wyprobowac

Cytat:
Wielkie kciuki!!!

Cytat:
Ja tez ich uzywam i polecam
Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość

Eliza zniszczył mnie ten artykuł...

"Największy żal - jak powiedział - ma do lekarki prowadzącej, która "zapewniała, że wszystko będzie dobrze"."

Ech....

Sytuacja z ciśnieniem trochę jak u mnie, ale znam AM, która miała praktycznie identyczną sytuację do nich - leżała z donoszoną już ciążą w szpitalu z powodu nadciśnienia, lekarze zwlekali z rozwiązaniem, bo "jeszcze wysoko brzuch, jeszcze można zaczekać". Nagle w nocy bardzo źle się poczuła..
Jej córka ma grób za Dawidkiem
Straszne to....

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
oj Ty Czarna Mambo, Czarna Mambo

Cytat:
Jakie bierzecie ciężarówki witaminy?Doszły mnie ostatnio słuchy że lepiej nie brać kompleksu witamin bo może to doprowadzić do dużej wagi dziecka...? W m jak mama jest artykuł o tym i piszą że to prawda. Że tylko trzeba uzupełniać kwas foliowy, jod, witamine D3, i Dha-bo tego mamy niedobry w diecie. Oraz magnez i żelazo gdy jest taka potrzeba. Do tej pory brałam Vitaminer prenatal a teraz zamówiłam sobie preparat własnie tylko z wit D,jodem, żelazem i dha.Do tego kwas foliowy bede brać. nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Ja biore te http://www.e-zikoapteka.pl/16597,pre...a-30kaps-.html
biore tez kwas foliowy 15, vigantoletten 1000(wit d- prawie kazda ciezarowka ma niedobory, a konsekwencja tego jest krzywica u dzieci). dodatkowo biore wit b6 b12 magnez i chyba tyle

Cytat:

Pyszna ta kawa DE , tak pyszna, że nie trzeba jej słodzić
Ja tez tak uwazam. Dzis udalo mi sie kupic waniliowa i czekoladowa
Dopiero w 3ciej biedronie. W innych bylo wymiecione

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
Jana co u Ciebie?? jak się czujecie??

Elizka trzymam kciuki

Cytat:

Eliza, lezalam teraz na patologii z dziewczyna z blizniakami i ona od razu mowila, ze chce tabletki na wstrz5majie laktacji, rozumiem, ze nie chcesz karmic piersią i nikomu nic do tego, to tylko Twoja decyzja.
Ja chce karmic swoim mlekiem, ale niekoniecznie z piersi
I nie zgodzilabym sie na tabletki wstrzymujace laktacje.
Uwazam ze mleko matki jest najlepsze dla dziecka.
A sposob w jaki sie je podaje, nie ma dla mnie znaczenia
Wazne ze dostana
A więź z dzieckiem mozna budowac rowniez przez przytulanie, kangurowanie, przebywanie z dzieckiem.. Niekoniecznie przez karmienie cycem Takie jest moje zdanie

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:18   #658
BERBIE
Zakorzenienie

zeberka napisała "jest ciążą prawidłowa do sowjego wieku"
Stary 2014-01-18, 14:21   #659
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Rena, dzieki ze pytasz od rana znowu twardnieje, masakra, poryczalam sobie w poduche i zasnelam, dzieki temu zyskalam 1,5 godziny. Wizyta dopier w czwartek, zmieniam dra, jak wytrzymać tyle dni
Niepotrzebnie sie tak mocno stresujesz. Moja lekarka mowi, ze twardnienie brzucha w 3 trymestrze to juz jest w miare normalne.Gorzej jak sa wczesniej- wtedy trzeba lezec w szpitalu ponoc

Mnie tez twardnieje brzuch i jestem na magnezie i nospie. I jest ok

Jak biore to nie twardnieje, a jak nie biore to twardnieje

Lece liczyc ruchy dziewczynek, bo sie dzis zlazilam po sklepach i cos mi sie slabo ruszaja
Ale pewnie sie pokolysaly i spią

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
zeberka napisała "jest ciążą prawidłowa do sowjego wieku"
No i brawo

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:25   #660
BERBIE
Zakorzenienie

dziewczyny jak wygląda twardnienie brzucha w ciaży? bo często o tym piszecie a ja nie wiem jak to się objawia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości