|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę o co chodzi z tym klubem, o którym piszecie. Bez bicia przyznaje, że nie wiem jak to działa ![]() Czy to oznacza, że tego wątku już nie będzie?? I co to oznacza, że będzie trzeba się "ujawnić", albo że "ktoś ma złe zamiary" jak się nie ujawni.
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
u nas na starym wątku też się przenieśliśmy ale do prywatnej gruby na facebooku. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W klubie dodajemy np zdjęcia których nie chcemy dodawać na forum publicznym, (zdjęcia brzucha, z tż, później dzidziusia, itp) bo chcemy być osobami anonimowymi i nie chcemy pokazywać tego publicznie. Możemy się wyżalić i wiedzieć że nie przeczyta tego np "nasza teściowa ![]() Dlatego tak ważne jest dobór osób do klubu. Co do ujawnienia się to nie wiem co mogła mieć na myśli?? ![]() My w klubie pod koniec miałyśmy już podane numery telefonu i informowałyśmy o porodzie sms ![]() To że ktoś ma złe zamiary- są osoby które podszywają się pod kobiety w ciąży na forach i mają z tego niezłą frajdę, próbują skłócić, lub np jakaś znajoma Tobie osoba chce być na bieżąco co piszesz, różni są ludzie.. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Rozeznanie
|
Tak ale to można poinformować że jakiś czas nas nie będzie. Bo może być taka osoba co raz na tydzień się odezwie i też w nim będzie uczestniczyła. Bo jestem pewna że niejedna dziewczyna tak zrobi A skoro będzie klub to będziemy miały za jakiś czas nr tel czy choćby portal społecznościowy.
![]() "Nie bój się cieni , one świadczą o tym , że gdzieś jest światło " Edytowane przez anafora12345 Czas edycji: 2014-01-18 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
heeeej!!!
nie było mnie z 1,5 tygodnia ale okazało się że mama ma półpaśca i musiałam się w trybie natychmiastowym przenieść się do babci wczoraj miałam wizytę, dziś jest 10t5d ![]() i dostałam wreszcie listę badań + p.c. antykardiolipidowe i antykoagulat tocznia, nawet nie myślę ile to wszystko będzie kosztować, a gdzie leki, no ale co się dla maluszka nie zrobi ![]() nic nie przytyłam za to brzuszek zaczyna się pokazywać ![]()
#1326 | ||||||||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, nadrobiłam, ale tak na szybko
![]() Cytat:
" W oczekiwaniu na dziecko" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kasiuulad, żeby krwiak się szybko wchłonął ![]()
Córcia 10.9.2012 ![]() Edytowane przez izka-1987 Czas edycji: 2014-01-18 o 15:11 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że hydraulicy szybko skończą bo chce mi się siku a drzwi od łazienki są zdjęte, 2 obcych mężczyzn w domu, woda zakręcona itp A co powiecie o książce Ciężarówką przez 9 miesięcy ? Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-18 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
jezeli chodzi o cere to mi sie poprawila
![]() a wlosy nigdy nie mialam tendencji to przetluszczania ale jeszcze wszystko przede mna ![]() jeju nie wiem co ze mna jest, moglabym ciagle spac, ledwo co wstalam a od razu zasnelam na dwie godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do spania- mam identycznie tak samo, w tygodniu już o 22 jestem w łóżku bo na drugi dzień muszę wstać o 5:30 do pracy, jak przychodzę z pracy to jestem nieraz tak zmęczona i senna, że ledwo zjem obiad i zaraz sobie ucinam drzemkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Rozeznanie
|
Ja nigdy nie miałam pryszczy a teraz jestem w szoku ile mi ich na twarzy wysypalo masakra jakaś
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Mam straszna ochotę na zupę pomidorowa i devolaye z żółtym serem i masełkiem a nie chce mi sie ruszyć do sklepu po zakupy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekam na męża i robimy sobie wieczór filmowy ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-18 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cos za szybko sie pochwalilam ze juz nie wymiotuje...
![]() zjadlam placka po wegiersku i po godzinie sruuu do toalety ![]() ![]() a myslalam ze juz koniec wymiotow, cos smazone rzeczy mi nie sluza ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Raczkowanie
|
Chyba się zaraz pochlastam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zabrałam się cytowanie odpowiedzi i zmierzałam ku końcowi..... już odpisywałam na tematy związane z klubem i nacisnęłam jakąś sekwencję klawiszy i D*PAA..A..AAA wszystkie wątki piorun trzasnął NIE MA ... ![]() ![]() Jestem oczywiście za założeniem klubu. Nie wiem czy moja ilość wpisów oraz uczestnictwo jest wystarczająca do uczestnictwa ale z miłą chęcią będę się w nim udzielać na tyle ile zdrowie i czas mi na to pozwoli. Pisałyście, że zastanawiacie się czy warto iść na prenatalne...że obawy...itp. Byłam. przeżyłam ![]() Lekarz zastanawiał się, czy bobas nie jest zbyt mały do pomiaru ![]() ![]() Pobrali mi też krew. Tż nie był ze mną ![]() Pojechał ze mną mąż mojej chrzestnej, który jest dla mnie jak drugi tata. Nie chcieli mnie samej puścić w dosyć daleką drogę więc skorzystałam z propozycji. Wujek z którym jestem na "ty" ma 41 i należy do tej grupy mężczyzn którzy chodzą w garniturach i pachną pięknymi męskimi perfumami a to z racji zawodu dla porównania Ja mam 24. Więc na wstępie wzbudzaliśmy poruszenie w kolejce i przy recepcji również. Czekając w kolejce rozmawialiśmy o typowo rodzinnych sprawach...nie zwracaliśmy uwagi na dziwne spojrzenia ludzi. Nadeszła moja kolej i weszłam SAMA do gabinetu co zostało podobno skomentowane niby po cichu "DOROSŁY a odwagi nie ma żeby wejść z kobietą do gabinetu" a jakiś mężczyzna do swojej kobiety z tekstem "on nie wszedł to Ja też nie idę..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam nowe uczestniczki i gratulacje wielkie ![]()
#1334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze ile ja bym dala zeby zobaczyc swoje malenstwo tak jak ty, ja mam dopiero wizyte 5 lutego nie moge sie juz doczekac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wlasnie skonczylam ogladac filmik "cud milości" pokazany od poczecia dzieciaczek az do narodzin... widziałam jakie to moga maluszki akrobacje wyczyniac w brzuchach. ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ludzie lubią sobie sami dopisywać różne historie, Twoja mnie naprawdę ubawiła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, o co dokładnie chcesz spytać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o obawy, to nie pisałyśmy o usg genetycznym, tylko o dodatkowych badaniach prenatalnych ![]() Sytuacja z wujkiem zabawna ![]() Cytat:
![]() Synuś mi zasnął (miał dzis tylko jedną godzinną drzemkę koło południa ![]() ![]()
![]() |
#1339 |
Rozeznanie
|
Naprawdę podziwiam dziewczyny ktore musza jeszcze do pracy chodzić niby ciąża to nie choroba a ja jednak czuje sie czasami gorzej niż jakbym była chora wszystko boli ciagle zmęczona i te mdlosci i huśtawki nastrojów naprawdę wam współczuje....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Ja sie zebralam i pojechałam na zakupy i gotuje pomidorowa jednak zachcianka silniejsza od zmęczenia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas piecyk działa ale wanna zdemontowana....stoi w przedpokoju. Same problemy wyszły i został nam zlew i miska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też ostatnio jestem straszną zołzą, wszystko mnie drażni ![]() ![]() raz jestem szczęśliwa a zaraz wściekła. Przed chwilą się popłakałam, bo z sentymentu poszukałam na starym wątku swój opis porodu ![]() Ja we wtorek, środę i czwartek idę do pracy.. Nie wiem jak to będzie, jak dam radę.. Teraz miałam 3 tygodnie zwolnienia, bo przez te mdłości nie mogłam pracować, na szczęście przeszło bo za takie pieniądze jakie się tu dostaje na l4 nie idzie wyżyć.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Rozeznanie
|
U mnie też dziś gołąbki
![]() ![]() Ja wlasnie z mężem wróciłam ze szpitala, dostał takiego ciśnienia ze maskakra.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zadomowienie
|
współczuję. Z mężem już lepiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
moj chlopak to nie wiem jak ze mna wytrzymuje przez to ze zle sie czuje i ze nie mam nikogo z rodziny tutaj to daje mu troche w kosc
![]() ale on to po czesci rozumie ja sie staram ogarnac bo nie chce przegiac ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Przespanej nocy zycze mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Rozeznanie
|
Dostał m.in. hydroksyzynę wiec od razu zasnął - mam nadzieję, ze jutro bedzie wszystko ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-18 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |||||||
Raczkowanie
|
półtora dnia bez kompa i jest co nadrabiać, nie próżnujecie dziewczyny,mam nadzieje że nie próbujecie do 100 postów/os w jeden weekend dobic bo jutro znów będę miała co robić
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i tyle nadrabiania. Młody już od 15 min leży na mnie i uśmieszki ogląda. Ustaliliśy że mam wtawić tego co płacze żeby mu nie było smutno... ![]() ![]() Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2014-01-19 o 07:26 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
u mnie w koncu cala noc przespana ale fak faktem pospalabym sobie jeszcze
![]() chyba spie na zapas bo jak dzidzia sie pojawi na swiecie to juz sobie nie pospie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |||||
Rozeznanie
|
Hejka
Jak mnie gardło boli i kiepsko się czuje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.