Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 16:43   #3691
sweet_vintage
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Muminku, bardzo zgrabnych brzuszek

A ja zaczęłam mieć zachcianki ciążowe i mam ochotę na lody! Maz zaraz po nie jedzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:45   #3692
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Em ma a jaki preparat podajesz ?

teraz dostała cebion multi, actiferol, b6 i kwas foliowy, który w sumie bierze od poczatku bez przerw.
Stary 2014-01-18, 16:46   #3693
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Brzuszek cudowny
Też się boję hemoroidów.
Rozstępów też się bałam, ale mam i modlę się żeby zostały takie jak są - wyskoczyły mi w takiej okolicy, że jest tylko jedna osoba na świecie która ma szanse je oglądać, i to wcale nie jestem ja

To fakt, części sklepowych warzyw nie da się wogóle jeść, myję i myję a i tak je chemią czuć Już nie wspominając cen niektórych warzyw.
A Ty masz dobre wyniki krwi?
Dorotka wcześniaczek, one są ogólnie wrażliwsze pod wieloma względami, no nie? Jej wyniki się poprawiły przy suplementacji witaminami?
Jak mają wyjść hemoroidy to i tak wyjdą Kochana, przy dobrej higienie i odpowiedniej maści (I DIECIE) szybko znikają
___
My kupiliśmy ostatnio pomidory z Asda, myślałam że się porzygam jak ich spóbowałam. Jaki efekt? Lezą w lodówce i nikt ich nie je, i nie wiem co z nimi zrobić.

U siebie w domu w PL miałam ogród dość duży. Uprawiali go mój tata i dziadek, teraz tylko tata. Mamy własną wielką szklarnie. Tam rosną pyszne pomidory, papryka i ogórki. Ponad to w ogródku rosnie sałata, cukinia, rzodkiew, marchew, koper, pietruszka, szczypior, bazylia, kalarepa, buraki, dynia itp.
Porzeczki, brzoskwinie, maliny.

Ile ja bym dała aby mieć to teraz w zimie tu w UK.

Dużą wagę przywiązuje do warzyw. Dużo ich jem i nauczyłam tego samego TŻ. W sklepie Farmfoods mają całkiem dobrej jakości mrożone warzywa, które dodaję do zup, sosów, zapiekanek, czy po prostu jako dodatek do drugiego dania.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-01-18 o 16:47
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:49   #3694
perfuzja
Zakorzenienie

Shiloh zrób sos, tam nie czuć obrzydliwosci zimowych pomidorów

A co do składu mleka z piersi i mieszanki: na Żelaznej wszędzie wiszą takie plakaty:

Stary 2014-01-18, 16:49   #3695
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ależ ja nie mam nic do mam karmiących mm.
To jest decyzja matki czym karmi.
To ty napisałaś,że rodzice i lekarze nie mają świadomości o zapotrzebowaniu na witaminy!
Jak masz jakieś fachowe źródła z których czerpiesz swoją wiedzę chetnie bym poczytała,bo ja nie uczyłam się w tym kierunku,coś tam sama poczytalam,ale nie natrafiłam na niektóre informacje o których piszesz. Więc jeśli mogę to poproszę o podesłanie co by zwiększyć świadomość swą
Oj chyba tu muszę znów zanegować ,bo chyba jednak w mleku matki konserwantów nie ma...

To ja też tak słyszałam. Oczywiście może zdarzyć się sytuacja jak u Emmy,że Dorotka ma anemię,ale są to rzadkie przypadki.
Tak oczywiście prześle Ci moje materiały. Ale wieczorem jeśli pozwolisz bo teraz wpadlam do szafy i nie mogę sie wydostać

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:52   #3696
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Na tyle co ja sie nabrałam twgo zelaza, piłam sok z buraka itd to moja mała powinna miec zapas na rok a ona ma anemie (jakby nie było biore witaminy, jem buraki, natke pietruszki bo mała dobrze toleruje). wiec wiedza wiedza a zycie swoja droga
(...)
A ja szczęśliwie zapychałam się szpinakiem w nadzieji, że będzie jeden kłopot mniej

Cytat:
Ależ ja nie mam nic do mam karmiących mm.
To jest decyzja matki czym karmi.
To ty napisałaś,że rodzice i lekarze nie mają świadomości o zapotrzebowaniu na witaminy!
Jak masz jakieś fachowe źródła z których czerpiesz swoją wiedzę chetnie bym poczytała,bo ja nie uczyłam się w tym kierunku,coś tam sama poczytalam,ale nie natrafiłam na niektóre informacje o których piszesz. Więc jeśli mogę to poproszę o podesłanie co by zwiększyć świadomość swą
Oj chyba tu muszę znów zanegować ,bo chyba jednak w mleku matki konserwantów nie ma...
(...)
Ja również chętnie bym się doinformowała, szczególnie odnośnie tego co zostało powiedziane nt. suplementacji witamin przy karmieniu piersią.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
(...)
Lidka ja bym się baaaardzo nie przejmowała. Ok fakt lepiej jakby jadł kanapki z dosłownie wszystkim, ale mogę ci powiedzieć ,że ja jako dziecko miała różne etapy jedzenia. Mięsa i wędlin nie jadłam w ogóle, jedyne kanapki w wieku przedszkolnym to był chleb z masłem i chleb z pasztetem, po jakimś czasie na ten z masłem doszedł jeszcze ketchup . Zdrowe to nie było, ale ja nic innego też jeść nie chciałam. Nie jadłam mięsa, parówek, serów nic, obiady ok zjadałam całe ale bez mięsa właśnie. Potem jakoś mi przeszło, co prawda do tej pory mięso wędliny i kiełbasy mogą dla mnie nie istnieć, no z małymi wyjątkami, ale i nigdy nie chorowałam, nie miałam przez tą ,,dietę'' niedoborów, więc daj mu czas, kiedyś to przejdzie. A pro po do tej pory za kanapkę z pasztetem mogę oddać wszystko
Właśnie ostatnio miałam rozkminkę na temat ketchupu, znaczy czy jest sens dawać dziecku ketchup i czy jest sens samemu jeść. TŻ stwierdził że on swoim dzieciom dawał ketchup dobrej jakości, taki w którym jest duża zawartość pomidorów w pomidorach, bo witaminy i wogóle A ja zawsze miałam wrażenie, że ketchup to tak samo chemiczny, niezdrowy i tuczący cuś, jak majonez i wszelkiej maści gotowe sosy. My sami ketchup kupujemy tylko do pizzy, na zasadzie że jak szaleć to na całego Mamy dzieci już w miarę normalnie jedzących: dajecie dzieciom ketchup?
Stary 2014-01-18, 16:53   #3697
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
teraz dostała cebion multi, actiferol, b6 i kwas foliowy, który w sumie bierze od poczatku bez przerw.
Actiferol 7 mg? Zauwazylas moze jakaś zależność miedzy podaniem actiferolu a kupka?

Ja bym poprosiła o przepis na jakiś prosty pasztecior jakby jakaś mama miała.
A czy znacie takie ciastka które sie nazywają amerykany?? Zna moze któraś z Was fajny przepis?

Stary 2014-01-18, 16:54   #3698
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Shiloh zrób sos, tam nie czuć obrzydliwosci zimowych pomidorów

A co do składu mleka z piersi i mieszanki: na Żelaznej wszędzie wiszą takie plakaty:
To jutro spaghetti będzie haha oby nie było tak obrzydliwe jak te pomidory, mam dobre pesto może zabije ich smak

Perfuzja nie mogę powiększyć tego zdjecia, a chciałam przeczytać skład. Podasz linka jakiegoś innego?
Stary 2014-01-18, 16:57   #3699
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Tak oczywiście prześle Ci moje materiały. Ale wieczorem jeśli pozwolisz bo teraz wpadlam do szafy i nie mogę sie wydostać

O super,będę wdzięczna!
Stary 2014-01-18, 16:58   #3700
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
A ja szczęśliwie zapychałam się szpinakiem w nadzieji, że będzie jeden kłopot mniej

Ja również chętnie bym się doinformowała, szczególnie odnośnie tego co zostało powiedziane nt. suplementacji witamin przy karmieniu piersią.

Właśnie ostatnio miałam rozkminkę na temat ketchupu, znaczy czy jest sens dawać dziecku ketchup i czy jest sens samemu jeść. TŻ stwierdził że on swoim dzieciom dawał ketchup dobrej jakości, taki w którym jest duża zawartość pomidorów w pomidorach, bo witaminy i wogóle A ja zawsze miałam wrażenie, że ketchup to tak samo chemiczny, niezdrowy i tuczący cuś, jak majonez i wszelkiej maści gotowe sosy. My sami ketchup kupujemy tylko do pizzy, na zasadzie że jak szaleć to na całego Mamy dzieci już w miarę normalnie jedzących: dajecie dzieciom ketchup?
O kepuczuu
http://vitalia.pl/artykul4971_Ketchup-ktory-wybrac.html

Stary 2014-01-18, 16:58   #3701
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
To jutro spaghetti będzie haha oby nie było tak obrzydliwe jak te pomidory, mam dobre pesto może zabije ich smak

Perfuzja nie mogę powiększyć tego zdjecia, a chciałam przeczytać skład. Podasz linka jakiegoś innego?
Tu jest inny obrazek, ale treść ta sama i czytelniejszy:

http://doublethink.us.com/paala/wp-c...ter-canada.jpg
Stary 2014-01-18, 17:06   #3702
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Ja mam teraz ksiazkowe wyniki. Doris miała poprawe po miesiacu. Odstawiłysmy leki. Potem po miesiacu znów wyniki jej poleciały na łeb na szyje mimoze pieknie przybierała. teraz ma brac bez przerwy przez 3 miesiace.
a te warzywa sa teraz okropne...sama nie wiem co jesc zeby ten pokarm wzbogacic
Mrożone warzywa, najlepiej gotowane na parze, ewentualnie krótko gotowane w małej ilości wody albo krótko duszone. Ja sobie robię porcyjkę do każdego obiadu, zjadam je najpierw i szybko zapominam, średnio mi smakują ale nie dla smaku je jem
Kupując mrożone warzywa, warto zwracać uwagę na skład, żeby nie były niczym doprawiane, ani "częściowo odgotowane" ani innych podobnych bzdur, sprawdzić kraj pochodzenia, im dalej od UE tym więcej nawozów się stosuje i tym mniej jest cały proces hodowli kontrolowany. W zimie mrożonki są zdrowsze niż "świeże" warzywa z supermarketu, które zostały spryskane całą tablicą Mendelejewa, żeby przeżyć transport.
I dużo mięsa, w mięsku jest dużo witamin. Średnio wysmażony stek król zdrowej diety
A kaszę jesz? Gryczana i jęczmienna są pełne witamin i mikroelementów.

Cytat:
(...)
Dużą wagę przywiązuje do warzyw. Dużo ich jem i nauczyłam tego samego TŻ. W sklepie Farmfoods mają całkiem dobrej jakości mrożone warzywa, które dodaję do zup, sosów, zapiekanek, czy po prostu jako dodatek do drugiego dania.
To jest dobra metoda żeby przemycić witaminy do diety. Zamiast kartofli ładuję na talerz kupę warzyw z pary

Cytat:
(...)

Masz ten plakat w jakiejś lepszej jakości? Bo to co się załadowało jest za mocno rozmyte żeby przeczytać, albo mój żelek coś sknocił
Edit: doczytałam że wkleiłaś drugi

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2014-01-18 o 17:22
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:10   #3703
Nettk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
dziś o godzinie 18 na świecie pojawił się mój syn Mikołaj 2860g i 51cm poród rodzinny sn
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Pora to zmienić, a zakupy - takie dla siebie wydają się być dobrym pierwszym krokiem ku temu. Nie chcę być zaniedbaną mamą i żoną. I tylko tyle.
Dziewczyny na prawdę polecam wybranie się na zakupy, jak będziecie po porodzie Ja pojechałam z młodszą siostrą, zostawiając Olka z prababcią i moim TŻ, i to było najlepsze, co mogłam dla siebie i Olka zrobić, żeby miał ładną i zadbaną mamę Kupiłam sobie trochę rzeczy do chodzenia po domu, karmienia, biustonosze, kosmetyki i teraz jestem mamą zadowoloną

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Poza tym zrobily mi sie bardzo bolesne zgrubienia w prawej piersi i wlasciwie to cala piers mnie boli, ale nie mam goraczki i nie wiem czy to nie jakis zastoj
Zastój, ew. nadprodukcja. Ja zastoje prawdziwe (nawały) miałam tuż po porodzie. Teraz często zdarzają mi się obrzmiałe piersi (z takimi wyczuwalnymi grudkami), jak Mały je przez 2 godziny z przerwami, a później sobie trochę odeśpi Mi one przechodzą po karmieniu, a jak nie zapowiada się na karmienie, to pomagam sobie laktatorem lub zimnymi okładami.

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
15.01.2014 o godz. 13.10 na świat poprzez cc przyszedł nasz syn Borys. Ważył 3630g, 57 cm
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ano tego, ze mi wody odejdą tez troche sie boje ciekawe czy za to byłaby jakaś zniżka do kina dla dziecka?
Hmmm.. to ja powinnam mieć zniżkę w lerloi )

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość

Drogie mamusie, czy tylko ja mam problem z tym.. żeby... usiąść normalnie na tyłku???
Nie tylko Ty. Ja czułam się, jakby mi tam granat wybuchł. Po trzech dniach było lepiej...

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Teściowe to jednak wredne i podłe kobiety.
Może one czasami mówią, co myślą bez zastanowienia i dlatego nas to tak rusza, a są po prostu "szczere"/"głupie"/nie wiem jak to określić. Moja teściowa rozbroiła mnie dzień czy dwa po porodzie pytając jak się czuję Kur.a jak można czuć się po porodzie naturalnym?!

A z drugiej strony dochodzi do mnie, że ja też kiedyś będę teściową Postaram się być normalna i miła dla jego dziewczyn ale zobaczymy jak to wyjdzie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Nie chce aby moi synowie mieli zaniedbana mame a maz brzydka zond
O to, to! Ja właśnie wychodzę z założenia, że muszę dobrze wyglądać dla mojego synka Na poród też chciałam być ładnie uczesana i umalowana, żeby się nie przestraszył
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:19   #3704
lidkaa82
Zadomowienie

A ja sie usmiechnelam do meza i nalozyl mi farbe na wlosy. Za 20 min bede miala odswiezony kolorek

lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:21   #3705
gosia261282
Gang Iren

Roane moje czasem jedzą ketchup i majonez. Tn Eryk ilości minimalne i naprawdę rzadko. Kupuje w polskim sklepie pudliszki dla dzieci ketchup.
U nas odżywianie nie jest mega zdrowe,ale przeważają oczywiście zdrowe produkty. Dużo żarcia kupuję od gospodarzy,z farm shopów,jaja od kur z wolnego wybiegu itd. Ale moje dzieciaki jedzą też czasem słodycze,coś niezdrowego.
Stary 2014-01-18, 17:21   #3706
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Ja bym poprosiła o przepis na jakiś prosty pasztecior jakby jakaś mama miała.
A czy znacie takie ciastka które sie nazywają amerykany?? Zna moze któraś z Was fajny przepis?
Wybitnie prosty przepis na pasztet:
http://katerina2804.blogspot.ie/2012...z-cukinii.html
Ja ciut go modyfikuję, a mianowicie:
Cukinię po starciu trzymam oddzielnie od reszty warzyw, troszkę solę bo wtedy łatwiej puszcza sok, a ten sok jak odcisnę (po jakimś kwadransie od posolenia) to go daję na patelnię i na nim duszę pieczarki. I wtedy dodaję dosłownie kapkę oleju, ale tylko jeśli zeszło mało soku z cukinii - jak jest dużo to wogóle do smażenia nie daję oleju, duszą się na samym soku cukiniowym.
A do ciasta oleju też nie daję, zwykle na te ilość co w przepisie daję 1/4 szklanki oliwy z oliwek, i kilka łyżeczek jakiegoś aromatycznego oleju, np. orzechowego. Więcej nie trzeba, ser żółty jest tłusty.
Sugeruję więcej czosnku niż w przepisie, oraz żeby go zmiażdżonego dodać do duszenia pieczarek. Więcej aromatu oddaje. I soli wogóle nie dawać dopóki ciasto swojego pół godziny nie odstoi, wtedy ewentualnie spróbować i przysolić zależnie od potrzeb.
Stary 2014-01-18, 17:22   #3707
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja sie usmiechnelam do meza i nalozyl mi farbe na wlosy. Za 20 min bede miala odswiezony kolorek

Nosz cholera a ja mojego nie moge przekonac zeby mi farbe nalozyl. Boi się, a za fryzjera tutaj nie wybulę kilkadziesiąt funtów. Bo za tyle to ja mam zakupy spożywcze dla Nas. Muszę sie do koleżanki fryzjerki uśmiechnąć o farbowanie i podcięcie końcówek.

W ogóle to czytałam, że po porodzie około 3 miesiąca może pojawić się wypadanie włosów. Bardzo się tego boję, że mi zaczną wychodzić garściami, a i tak nie mam ich za wiele
Stary 2014-01-18, 17:22   #3708
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
O proszę! Pokaźna lista opowiadająca się zdecydowanie za kp
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:24   #3709
lidkaa82
Zadomowienie

Wydaje mi sie ze w dobrym kechupie nie ma swinstw. Sa takie robione np ze 140 g pomidorow na 100 g produktu. Kiedys Bosacka sprawdzala. Na pewno dobry kechup nie jest gorszy od dobrego dzemu np. I nie jest tlusty jak inne sosy na bazie majonezu

Stary 2014-01-18, 17:25   #3710
selena85
Wtajemniczenie

Znalazłam też takie:

I jeszcze tutuaj, podobne zestawienie jak od Perfuzji: http://doublethink.us.com/paala/wp-c...ter-canada.jpg
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:30   #3711
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
(...)
A z drugiej strony dochodzi do mnie, że ja też kiedyś będę teściową Postaram się być normalna i miła dla jego dziewczyn ale zobaczymy jak to wyjdzie
(...)
Zależy jakie te dziewczyny będą. Ale miłość jest ślepa, co jak w takim pustaku z tipsami się zakocha?

Cytat:
Roane moje czasem jedzą ketchup i majonez. Tn Eryk ilości minimalne i naprawdę rzadko. Kupuje w polskim sklepie pudliszki dla dzieci ketchup.
U nas odżywianie nie jest mega zdrowe,ale przeważają oczywiście zdrowe produkty. Dużo żarcia kupuję od gospodarzy,z farm shopów,jaja od kur z wolnego wybiegu itd. Ale moje dzieciaki jedzą też czasem słodycze,coś niezdrowego.
Nie da się jeść stuprocentowo zdrowo. Mówiąc to pochłaniam drugi dzisiaj cukierek - cały ranek się opierałam, ale mój opór padł kwadrans temu

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Nosz cholera a ja mojego nie moge przekonac zeby mi farbe nalozyl. Boi się, a za fryzjera tutaj nie wybulę kilkadziesiąt funtów. Bo za tyle to ja mam zakupy spożywcze dla Nas. Muszę sie do koleżanki fryzjerki uśmiechnąć o farbowanie i podcięcie końcówek.
(...)
Poszukaj na jakimś portalu dla polaków ogłoszeń polskich fryzjerek, one po domach robią ale tanio Albo obczaj czy np. w polskim sklepie nie wisi ogłoszenie.
Stary 2014-01-18, 17:30   #3712
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:

W ogóle to czytałam, że po porodzie około 3 miesiąca może pojawić się wypadanie włosów. Bardzo się tego boję, że mi zaczną wychodzić garściami, a i tak nie mam ich za wiele
Ja dlugo mialam krociutkie wlosy to sie nie bal wtedy a teraz to juz mu zyc nie dam ale teraz jak wlosy dluzsze to farbuje tym samym kolorem wiec nie ma duzej zmiany, innego koloru juz bym mu nie powierzyla. Dzis pomylil odrosty z koncowkami. Ja mu przypominam by zaczal od odrostow a on zabral sie za koncowki bo pojecia mu sie pomylily

Stary 2014-01-18, 17:35   #3713
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dlugo mialam krociutkie wlosy to sie nie bal wtedy a teraz to juz mu zyc nie dam ale teraz jak wlosy dluzsze to farbuje tym samym kolorem wiec nie ma duzej zmiany, innego koloru juz bym mu nie powierzyla. Dzis pomylil odrosty z koncowkami. Ja mu przypominam by zaczal od odrostow a on zabral sie za koncowki bo pojecia mu sie pomylily
Kurcze, ale to fajne przynajmniej się mąż stara i dobrze

Mój stwierdził jednak, że mi ufarbuje. Ja zwykle farbuję na taki kolor...jasny brąz. Sama mam ciemny blond z miedzianym odcieniem, więc różnicy też jakoś nie widać. Innego koloru tez bym mu nie powierzyła

A jaką farbą farbujesz? Ja do tej pory tylko bez amoniaku, ale z tego co czytałam te bez amoniaku mają jeszcze gorszy skład dla włosów. I właśnie myślę jaką farbę kupić.

Z resztą SunshineDoll o tym pisała jakiś czas temu wiec niech przypomni z łaski swojej jesli gdzies tu jest
Stary 2014-01-18, 17:39   #3714
Lusso
Raczkowanie

Z Inga juz ok naswietlanie skonczone jutro do domu ale mam problemy z karmieniem bo byla w pierwszej dobie karmiona butelka i nie chce mi suttka ssac bo chyba jej za ciezko juz tak je wymeczylam laktatorem i ugniatalam a teraz polozna kazala kupic nakladki na brodawki bo mi cycki pekna jak nie zejdzie ten pokarm ... bylo by prosciej gdyby rana na brzuchu tak nie bolala przy karmieniu.

Gratuluje mamusia nowym i udanych porodow ja ide meczyc brodawki
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:43   #3715
Nettk_a
Raczkowanie

Cytat:

Dobre z tym pomyleniem pojęć... ach ci facecimój ciągle myli spódnicę z sukienką

A Twój też jest taki skrupulatny w malowaniu? Bo mój to nakłada tą farbę i nakłada, aż mnie nosi.

Cytat:
Zależy jakie te dziewczyny będą. Ale miłość jest ślepa, co jak w takim pustaku z tipsami się zakocha?
O kurde... o tym nie pomyślałam. No ale mam nadzieję, że mój synek mi tego nie zrobi Spróbuję go wychować, żeby tak było

Em ma - zdjęcia szuflad wraz z organizerem w załączniku.

_DSC0013_1.jpg

_DSC0014_1.jpg
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:46   #3716
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No to jak masz koleżankę to w ogóle super.
Albo tak jak Roane pisała czasem Polki fryzjerki po domach robią.
Stary 2014-01-18, 17:47   #3717
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Oj no na temat świadomości pediatrów a co za tym idzie rodziców w kwestii podawania witamin i minerałów nie chce sie wypowiadać bo uważam ze jest zerowa.
Dzieci o ktorych mówisz zapewne tez nigdy bądź bardzoooooo rzadko nie miały robionych badań krwi. I wszystko jedt fajnie jak maluch sobie z czasem wszystko uzupełnia tak jak Twój Eryk papryczka!! Gorzej jednak jeśli niesie to za sobą jakies konsekwencje,

Choć jednym plusem wcześniactwa Wiktora jest to, że badania krwi ma regularnie robione. Podaję i witaminę D i żelazo i koktajl witamin. Wszystko dobrane przez lekarza.

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:51   #3718
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
cherubinka jestem prawie tydzień po terminie i zdaniem gina móg brzuch jest bardzo wysoko a powinien się obniżyć - nie wiem na ile "zawsze" powinien się obniżać, ale skoro tak powiedział, to chyba jakaś różnica po pewnym czasie powinna być. On jak mi to bada - poniżej piersi lekko ugniatał ta jakby na wysokości żeber i wtedy tak powiedział.
No niby mówią, że się obniża, ale to może jest tak jak z tym czopem (czopusiem?), że nie każda go widziała Tak czy inaczej banan dla Ciebie, bo też już biedna męczysz się po terminie. Może jednak maleństwo nie będzie czekało do poniedziałku i postanowi wcześniej wyjść ...i za to

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
(...) Przeraża mnie skracająca sie przede mna lista osób do porodu
Mnie też

Cytat:
(...) Może być dzisiaj,będę mieć prezent imieninowy
Najlepszego i oczywiście doping

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że dzisiaj jest 35tc 1 d, co oznacza że witam w 9-tym miesiącu
Super

Cytat:
(...) ...jestem beznadziejna i nie radze sobie z tym.
O nie, nawet nie wolno Ci tak myśleć , bo będą baty

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
(...) Przedstawiam Wam wizażowe ciocie, moją Zuzankę
Załącznik 5548537
Śliczności

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
(...)A przy okazji pochwale się brzuszkiem w 36 tyg.
Piękny brzusio

A no i ja też się pochwalę, że właśnie zaczęliśmy 38tc, więc ciąża już donoszona
Poza tym faktycznie w lutym przypada do porodu po kilka osób na jeden dzień, np. na 7-go jesteśmy 4 . 6 i 8 też po kilka ...oj będzie się gorąco
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 17:55   #3719
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Choć jednym plusem wcześniactwa Wiktora jest to, że badania krwi ma regularnie robione. Podaję i witaminę D i żelazo i koktajl witamin. Wszystko dobrane przez lekarza.

Badania krwi można robić też na własną rękę.
Ale chyba nie ma co przesadzać z narażaniem na to dziecka,które zdrowo się rozwija,któremu nic nie dolega...
Stary 2014-01-18, 18:00   #3720
lidkaa82
Zadomowienie

Pierwsze farbowania to sie az za bardzo przykladal, teraz juz sie wprawil a farbuje Lorealem i bardzo lubie te farby bo nie wyplukuja sie tak i nie bledna, do tego przyjemnie pachna i maja czesto duza odzywke utrwalajaca kolor. A kolor bursztynowy jasny braz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości