|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Muminku, bardzo zgrabnych brzuszek
![]() A ja zaczęłam mieć zachcianki ciążowe i mam ochotę na lody! Maz zaraz po nie jedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
teraz dostała cebion multi, actiferol, b6 i kwas foliowy, który w sumie bierze od poczatku bez przerw.
|
#3693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ___ My kupiliśmy ostatnio pomidory z Asda, myślałam że się porzygam jak ich spóbowałam. Jaki efekt? Lezą w lodówce i nikt ich nie je, i nie wiem co z nimi zrobić. U siebie w domu w PL miałam ogród dość duży. Uprawiali go mój tata i dziadek, teraz tylko tata. Mamy własną wielką szklarnie. Tam rosną pyszne pomidory, papryka i ogórki. Ponad to w ogródku rosnie sałata, cukinia, rzodkiew, marchew, koper, pietruszka, szczypior, bazylia, kalarepa, buraki, dynia itp. Porzeczki, brzoskwinie, maliny. Ile ja bym dała aby mieć to teraz w zimie tu w UK. Dużą wagę przywiązuje do warzyw. Dużo ich jem i nauczyłam tego samego TŻ. W sklepie Farmfoods mają całkiem dobrej jakości mrożone warzywa, które dodaję do zup, sosów, zapiekanek, czy po prostu jako dodatek do drugiego dania. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-18 o 16:47 |
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Shiloh zrób sos, tam nie czuć obrzydliwosci zimowych pomidorów
![]() A co do składu mleka z piersi i mieszanki: na Żelaznej wszędzie wiszą takie plakaty:
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3696 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja zawsze miałam wrażenie, że ketchup to tak samo chemiczny, niezdrowy i tuczący cuś, jak majonez i wszelkiej maści gotowe sosy. My sami ketchup kupujemy tylko do pizzy, na zasadzie że jak szaleć to na całego Mamy dzieci już w miarę normalnie jedzących: dajecie dzieciom ketchup?
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym poprosiła o przepis na jakiś prosty pasztecior jakby jakaś mama miała. A czy znacie takie ciastka które sie nazywają amerykany?? Zna moze któraś z Was fajny przepis? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Perfuzja nie mogę powiększyć tego zdjecia, a chciałam przeczytać skład. Podasz linka jakiegoś innego? |
|
|
|
|
#3699 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O super,będę wdzięczna!
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://vitalia.pl/artykul4971_Ketchup-ktory-wybrac.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://doublethink.us.com/paala/wp-c...ter-canada.jpg
|
|
#3702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupując mrożone warzywa, warto zwracać uwagę na skład, żeby nie były niczym doprawiane, ani "częściowo odgotowane" ani innych podobnych bzdur, sprawdzić kraj pochodzenia, im dalej od UE tym więcej nawozów się stosuje i tym mniej jest cały proces hodowli kontrolowany. W zimie mrożonki są zdrowsze niż "świeże" warzywa z supermarketu, które zostały spryskane całą tablicą Mendelejewa, żeby przeżyć transport. I dużo mięsa, w mięsku jest dużo witamin. Średnio wysmażony stek król zdrowej diety ![]() A kaszę jesz? Gryczana i jęczmienna są pełne witamin i mikroelementów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: doczytałam że wkleiłaś drugi
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2014-01-18 o 17:22 |
|||
|
|
|
#3703 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pojechałam z młodszą siostrą, zostawiając Olka z prababcią i moim TŻ, i to było najlepsze, co mogłam dla siebie i Olka zrobić, żeby miał ładną i zadbaną mamę Kupiłam sobie trochę rzeczy do chodzenia po domu, karmienia, biustonosze, kosmetyki i teraz jestem mamą zadowoloną ![]() Cytat:
Mi one przechodzą po karmieniu, a jak nie zapowiada się na karmienie, to pomagam sobie laktatorem lub zimnymi okładami.Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Może one czasami mówią, co myślą bez zastanowienia i dlatego nas to tak rusza, a są po prostu "szczere"/"głupie"/nie wiem jak to określić. Moja teściowa rozbroiła mnie dzień czy dwa po porodzie pytając jak się czuję Kur.a jak można czuć się po porodzie naturalnym?! A z drugiej strony dochodzi do mnie, że ja też kiedyś będę teściową Postaram się być normalna i miła dla jego dziewczyn ale zobaczymy jak to wyjdzie ![]() O to, to! Ja właśnie wychodzę z założenia, że muszę dobrze wyglądać dla mojego synka Na poród też chciałam być ładnie uczesana i umalowana, żeby się nie przestraszył
|
||||||
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie usmiechnelam do meza i nalozyl mi farbe na wlosy. Za 20 min bede miala odswiezony kolorek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3705 |
|
Gang Iren
|
Roane moje czasem jedzą ketchup i majonez. Tn Eryk ilości minimalne i naprawdę rzadko. Kupuje w polskim sklepie pudliszki dla dzieci ketchup.
U nas odżywianie nie jest mega zdrowe,ale przeważają oczywiście zdrowe produkty. Dużo żarcia kupuję od gospodarzy,z farm shopów,jaja od kur z wolnego wybiegu itd. Ale moje dzieciaki jedzą też czasem słodycze,coś niezdrowego.
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://katerina2804.blogspot.ie/2012...z-cukinii.html Ja ciut go modyfikuję, a mianowicie: Cukinię po starciu trzymam oddzielnie od reszty warzyw, troszkę solę bo wtedy łatwiej puszcza sok, a ten sok jak odcisnę (po jakimś kwadransie od posolenia) to go daję na patelnię i na nim duszę pieczarki. I wtedy dodaję dosłownie kapkę oleju, ale tylko jeśli zeszło mało soku z cukinii - jak jest dużo to wogóle do smażenia nie daję oleju, duszą się na samym soku cukiniowym. A do ciasta oleju też nie daję, zwykle na te ilość co w przepisie daję 1/4 szklanki oliwy z oliwek, i kilka łyżeczek jakiegoś aromatycznego oleju, np. orzechowego. Więcej nie trzeba, ser żółty jest tłusty. Sugeruję więcej czosnku niż w przepisie, oraz żeby go zmiażdżonego dodać do duszenia pieczarek. Więcej aromatu oddaje. I soli wogóle nie dawać dopóki ciasto swojego pół godziny nie odstoi, wtedy ewentualnie spróbować i przysolić zależnie od potrzeb.
|
|
#3707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to czytałam, że po porodzie około 3 miesiąca może pojawić się wypadanie włosów. Bardzo się tego boję, że mi zaczną wychodzić garściami, a i tak nie mam ich za wiele
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze w dobrym kechupie nie ma swinstw. Sa takie robione np ze 140 g pomidorow na 100 g produktu. Kiedys Bosacka sprawdzala. Na pewno dobry kechup nie jest gorszy od dobrego dzemu np. I nie jest tlusty jak inne sosy na bazie majonezu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam też takie:
![]() I jeszcze tutuaj, podobne zestawienie jak od Perfuzji: http://doublethink.us.com/paala/wp-c...ter-canada.jpg
|
#3711 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Albo obczaj czy np. w polskim sklepie nie wisi ogłoszenie.
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale teraz jak wlosy dluzsze to farbuje tym samym kolorem wiec nie ma duzej zmiany, innego koloru juz bym mu nie powierzyla. Dzis pomylil odrosty z koncowkami. Ja mu przypominam by zaczal od odrostow a on zabral sie za koncowki bo pojecia mu sie pomylily ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przynajmniej się mąż stara i dobrze Mój stwierdził jednak, że mi ufarbuje. Ja zwykle farbuję na taki kolor...jasny brąz. Sama mam ciemny blond z miedzianym odcieniem, więc różnicy też jakoś nie widać. Innego koloru tez bym mu nie powierzyła ![]() A jaką farbą farbujesz? Ja do tej pory tylko bez amoniaku, ale z tego co czytałam te bez amoniaku mają jeszcze gorszy skład dla włosów. I właśnie myślę jaką farbę kupić. Z resztą SunshineDoll o tym pisała jakiś czas temu wiec niech przypomni z łaski swojej jesli gdzies tu jest
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
Z Inga juz ok naswietlanie skonczone jutro do domu
ale mam problemy z karmieniem bo byla w pierwszej dobie karmiona butelka i nie chce mi suttka ssac bo chyba jej za ciezko juz tak je wymeczylam laktatorem i ugniatalam a teraz polozna kazala kupic nakladki na brodawki bo mi cycki pekna jak nie zejdzie ten pokarm ... bylo by prosciej gdyby rana na brzuchu tak nie bolala przy karmieniu.Gratuluje mamusia nowym i udanych porodow ja ide meczyc brodawki
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Twój też jest taki skrupulatny w malowaniu? Bo mój to nakłada tą farbę i nakłada, aż mnie nosi. Cytat:
Spróbuję go wychować, żeby tak było ![]() Em ma - zdjęcia szuflad wraz z organizerem w załączniku. _DSC0013_1.jpg _DSC0014_1.jpg |
||
|
|
|
#3716 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Albo tak jak Roane pisała czasem Polki fryzjerki po domach robią.
|
|
#3717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3718 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), że nie każda go widziała Tak czy inaczej banan ![]() Mnie też ![]() Najlepszego i oczywiście doping Cytat:
O nie, nawet nie wolno Ci tak myśleć , bo będą baty Cytat:
Piękny brzusio A no i ja też się pochwalę, że właśnie zaczęliśmy 38tc, więc ciąża już donoszona Poza tym faktycznie w lutym przypada do porodu po kilka osób na jeden dzień, np. na 7-go jesteśmy 4 . 6 i 8 też po kilka ...oj będzie się gorąco
|
|
#3719 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Badania krwi można robić też na własną rękę. Ale chyba nie ma co przesadzać z narażaniem na to dziecka,które zdrowo się rozwija,któremu nic nie dolega...
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze farbowania to sie az za bardzo przykladal, teraz juz sie wprawil
a farbuje Lorealem i bardzo lubie te farby bo nie wyplukuja sie tak i nie bledna, do tego przyjemnie pachna i maja czesto duza odzywke utrwalajaca kolor. A kolor bursztynowy jasny brazWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

Już nie wspominając cen niektórych warzyw.
a ona ma anemie (jakby nie było biore witaminy, jem buraki, natke pietruszki bo mała dobrze toleruje). wiec wiedza wiedza a zycie swoja droga

Spróbuję go wychować, żeby tak było 

, bo będą baty
. 6 i 8 też po kilka ...oj będzie się gorąco