|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiadomo, każdy jest inny...w zasadzie to ja przyznaję Ci trochę racji (nawet dużo racji), bo o wielu rzeczach nie pogadam nawet z dobrą koleżanką, chociaż u mnie bardziej wiąże się to z tym, że mało kto ma taki problemy jak ja...więc głupio mi o tym mówić, jeśli czuję, że druga osoba tego po prostu nie zrozumie, bo nie miała z czymś takim do czynienia (znaczy...jest normalniejsza niż ja, według ogólnie przyjętych standardów ![]() ![]()
![]() |
#2312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hej Konwalio... W polskim internecie są konsultacje psychologiczne on-line, albo przez maila albo przy skype. Gdzieś widziałam taka strone jak bedziesz zainteresowana to Ci podrzuce, koszt jest ciut mniejszy niż przy normalnej wizycie, a tez nadal zajmuja sie tym odpowiednie osoby. Czy szukasz czegoś bezpłatnie? Bo aż to dziwne, żeby w ogóle takie kolejki były do psychologów. Dobrym też tymczasowym sposobem są różne poradniki.... A co do spotkań, to jak sama widzisz stopień bezpośredniości wbrew pozorom mimo poznania się na żywo nie spada, wręcz zaufanie rośnie bardziej moim zdaniem. Jesteśmy grupą dziewczyn swietnych dziewczyn, ale każda jakiś tam swój problem egzystencjalny ma i to jest dobre, ze jestesmy wobec siebie bardziej wyrozumiale i szczere. Nie musimy nikogo udawać. Jedna z nas spotykaja sie ze soba czesciej inne rzadziej, ale wydaje mi sie ze warto przeniesc takie relacje na grunt rzeczywisty. Bo co sie potem okazuje ludzie są bardzo podobni do tych jakimi są postrzegani przez internet... Ja też sie obawiałam, ze jak poznam dziewczyny, to będe skrepowana dalszym opowiadaniem co u mnie, ale to jakos minęło... Można tylko zyskać moim zdaniem, więc nie ma czego się bać ![]()
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” ― Mahatma Gandhi I) 10 kg ![]() II) 10 kg ![]() Edytowane przez change Czas edycji: 2014-01-17 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Co do poznania się, wszystko w swoim czasie, nic na siłę. Wątek działa już czwarty czy piąty rok (a może szósty?) i nie zanosi się na to by miał się skończyć, więc masz dużo czasu by się oswoić i zdecydować na tak albo nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kiedyś była gazeta "Twist" bodajże czy "Filipinka" i tam była rubryka z takimi śmiesznymi historyjkami, a i taki wątek jest, ubaw gwarantowany ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Taaaak! Ten wątek mega skutecznie poprawia mi humor
![]() ![]() Podlinkuję - dla nieznających: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67859
#2315 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do drugiego, to nieźle mi przywaliłaś ![]() ![]() ![]() Dziś kolejna akcja w tym stylu: mam dwie pary butów w szafce w torbach: balerinki na gumowej podeszwie - do tańca towarzyskiego, buty sportowe - do fitnessu. Dziś na fitness zabrałam balerinki ![]() ![]() Wyobrażacie sobie jak wyglądałam sama jedna w fioletowych balerinkach i szarych skarpetach ćwicząc? ![]() ![]() ![]() Masakra. Ale dałam radę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że tak nachalnie zamęczam Was swoim życiem związkowym, ale doszłam właśnie do ciekawych wniosków, że to właśnie prokrastynacja doprowadziła do rozpadu mojego związku
![]() Pięc lat odkładałam spotkanie z rodzicami tż-a, chociaż wiedziałam jak mu na tym zależy, odwlekałam wspólne mieszkanie. Nie powiem co jeszcze odkładałam w czasie bo się po prostu wstydzę, ale widzę, że mam jednak poważny problem..
#2317 | |
Zadomowienie
|
CZeść Dziewczyny!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A propos robienia głupich rzeczy - moja mama zawsze mówiła o mnie, że jestem niezgrabna, nie myślę, wszystko gubię, o nic nie dbam etc. - a sama jakiś czas temu jakoś tak niefortunnie popchnęła krzesło że przewróciła telewizor (nie wiem jakim cudem, ale naprawdę tak było) i stłukła ekran. Nawet taka super przezorna, o wszystkim myśląca i niewyobrażalnie porządna moja mama. Więc naprawdę, nawet idealnym mamom się zdarza. Sytuację z kawą równie dobrze można by obrócić w żart i na swoją korzyść ("ojej, taka jestem roztrzepana, jakie to urocze, czego to się nie robi żeby rozerwać gości ![]() ![]() Konwalio - kiedyś Nebulka polecała mi jakąś psycholog online, może jej zapytaj. Nie poddawaj się tak łatwo ![]() Inga - wyzywam Cię żebyś chodziła na taniec!!! ![]() primo - taniec to najfajniejsza rzecz na świecie i wart jest poświęceń, choćbyś i nawet nie miała związanych z nim planów drugie primo ![]() trzecie primo - to naprawdę spory komfort, że po pracy nie musisz lecieć do domu, tylko MOŻESZ jeśli tylko zechcesz, posiedzieć sobie w kawiarni albo parku a potem jeszcze potańczyć. Niekoniecznie zawsze tak będzie, więc korzystaj póki możesz!!! czwarte primo - może faktycznie za bardzo wsiąkłaś w net i taki odwyk dobrze Ci zrobi ![]() To jak? Przyjmujesz wyzwanie czy jesteś mięczak ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 |
Zadomowienie
|
Wpadam sie przywitać
![]() Emilko - moja lista spisana i ... siedzi sobie na półce. (i mam ochotę dopisać - kuźwa nic nowego, żadnych czarów - NIE DZIAŁA! ![]() ![]() Po miesiącu przerwy (pozwoliłam sobie w czwartek pomysleć: wow jak długo zdrowy, ale fajnie) dziecko chore. Noc przechlapana - non stop wstawanie, dawanie picia i pocieszanie a do tego totalnie poryte sny, ale te jestem w stanie wytłumaczyć wcozrajszym nastrojem po przyjściu z pracy. Więc dzień rozmyty i rozwlekły. Urosło mi parę żab zdrowotnych ![]() Osłabła mi moja akceptacja swej osoby, ale nadal próbuję powstrzymywać krytyczne myśli. Staram się też "ruszać mobilizację" - znacie to na pewno - "tu i teraz zatrzymuję tę gonitwę myśli, tu i teraz zaczynam robic to inaczej, myslec inaczej". Co do roztrzepania, to jestem mistrzem palenia czajników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Jakby działam dzisiaj bardziej -aż strach zapeszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
Tygrys się uczy niemieckiego i mnie goni na duolingo...?
![]() ![]() ![]()
#2321 |
tree hugger
|
No to już wiem, gdzie się podziało moje dzisiejsze działanie... Zaszyło się u Ciebie!
![]()
#2322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czytam "Ciemno prawie noc"
![]() |
#2323 | ||||||
Lux Mundi
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego lubię planować i robić pewne rzeczy o określonych porach. Dlatego tak bardzo motywuje mnie stawianie sobie wyzywań w formie 30 dniowego czegokolwiek ![]() Cytat:
![]() A składa się na to : - aktualna pełnia ![]() ![]() - zima w pełni i to ta najgorsza wersja - bez słońca, z coraz niższymi temperaturami ![]() - ponoć coraz częstsze wybuchy na słońcu - Psiapsióła mnie oświeciła ![]() - mało racjonalne odżywanie się, etc. Przytulam ![]() Cytat:
![]() ![]() I faktycznie - odkąd pozwoliłam mojemu zmysłowi artystycznemu działać, sprzedaż wzrosła. ![]() Cytat:
![]() Widzę to niemal identycznie ![]() Cytat:
![]() Gdyby Ci faktycznie zależało, znalazłabyś czas, ochotę i nie odwlekałabyś niczego ![]() Elle, przytulam ![]() ![]() Emi, dużo sił posyłam dla Cię ![]() ![]() U mnie forma nieuważności w tym tygodniu przerodziła się w kradzież portfela. Zostawiłam go najprawdopodobniej gdzieś na widoku w pracy. Ktoś się nie bał i ... wiadomo co ![]() Kasa to rzecz nabyta - odrobię, chociaż cztery stówy też piechotą nie chodzą :|. Najbardziej mi żal portfela - piękny, czerwony, taki jak chciałam, prezent gwiazdkowy od Mamy Tż. A prócz tego zdjęć - babeczka w Szczecinie zrobiła mi świetne ujęcia do dyplomu i doskonale wiem, że nigdzie tutaj u mnie takiego efektu nie uzyskam. Już nie wspomnę o karcie do bankomatu, dowodzie, osobistych drobnostkach i innych ![]() Przykro mi i tyle. Nigdy mi w sumie niczego nie ukradziono [oprócz dwóch flaszek perfum na pierwszym roku w mieszkaniu studenckim ![]() No nic - mam nauczkę, żeby wszystko trzymać przy doopie ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2014-01-18 o 16:39 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Twojego problemu, poszłabym na konsultacje do jeszcze jednego lekarza, ponieważ czasem ten, który chce kroić wcale nie musi znać się na rzeczy bardziej niż ten, który tego nie zaproponował. a jeżeli to kwestia czegoś w piersiach, to już w ogóle każdy ma inną filozofię na ten temat i najlepiej odwiedzić paru lekarzy. Bura - bardzo Cię przepraszam, po prostu gdzieś rzuciło mi się w oczy, że coś o magisterce napisałaś i stąd mój komenatrz. od listopada w zasadzie nie miałam czasu nadrabiać wątku. no i dotarłam do 'siebie'. W mieszkaniu przywitało mnie 10 stopni, rozmrożony zamrażalnik i świadomość, że zapomniałam paru rzeczy z domu. Boję się, że temperatura mi zaszkodzi. Siedzę przy kominku i liczę, że się szybko nagrzeje. Odkurzyłam, posprzątałam lodówkę i zamrażalnik, wyrzuciłam to co się zepsuło, zrobiłam porządek w poczcie, zdjęłam pranie, które zrobiłam przed wylotem, posłałam łóżko, rozpakowałam się, podlałam moje storczyki, które grzecznie nie zwiędły od braku światła i wcinając mieszankę studencką czytam sobie Ostatnie życzenie Sapka, popijając gorącą herbatką ![]() Wczoraj miałam bardzo owocną pogadankę z teściową. powiedziała mi parę cennych, acz prostych rzeczy, które pomogły mi odegnać złe myśli odnośnie powrotu do siebie. np to że i tak osiągnęłam już dużo i jestem w kilku procentach najszczęśliwszych ludzi na świecie, chociażby dlatego, że żyję w Europie, jestem białej rasy, mam męża i wykształcenie. Powiem Wam, że nigdy nie pomyślałam, że te 'cechy' mogą być istotne. Jednak gdy ona powiedziała to na głos nie mogłam się nie zgodzić. Najbardziej uderzyło mnie stwierdzenie, że wiele osób zazdrości 'białym', że są jacy są. Nigdy nie myślałam o tym. dało mi to jakąś 'świadomość' ogromu zagadnienia niższości i wyższości jednych ludzi nad drugimi. Do tej pory patrzyłam za wąsko. Za wysokie ambicje, wracając do TEDa sprzed paru stron. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
Pogubiły mi się cytaty (pewnie się ciastka wyczyściły) i nie pamiętam, co chciałam napisać Emilce i Cindy. Trudno.
Zmaganie z pracą-projektem ciągle wygląda jak obchodzenie na palcach nienadgryzalnego monolitu. Jest strach, zniechęcenie, napięcie, rozczarowanie sobą, nieufność wobec umiejętności, presja czasu. Koktail Mołotowa. Konwalio, za spostrzeżenie, że jedyne relacje, które istnieją naprawdę są osobiste. ![]() Inga, Tygrys ma rację! Jeśli tylko uda Ci się sprawić, żeby te taneczne dni miały np. taki rytuał porządkujący i sensualizujący (miks sens + zmysły ![]() ![]()
#2327 |
tree hugger
|
Wzięłam się w końcu za te porządki w szafach i znalazłam suszone ryby (szafy były z ubraniami, jakby ktoś miał wątpliwości
![]() ![]()
#2328 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu portfela ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2329 | |
tree hugger
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- O! Znalazłam jeszcze wódkę. Mogę opchnąć na allegro jako zestaw. ![]()
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Zestaw "ukraińska impreza"
![]() ![]()
#2331 |
Zadomowienie
|
O, Isza, szkoda, że to nie zakamuflowane w nieużywanej kurtce pieniądze.
![]() To te malutkie zatopione w soli, czy jakieś inne? ![]()
#2332 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak wyżej ![]() ![]() ![]() Aczkolwiek - miałam cały czas wrażenie że autorka ma potencjał - wygrzebałam gdzieś "Piaskową górę" , czytam i jestem na tak ![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuje portfela i przyegłości - ale może złodziej okaże się porządnym złodziejem i choć dokumenty i niepieniężną zawartość odeśle ? Mi odesłano zgubiony portfel - po dwóch miesiącach ale zawsze ![]() Co do zimy - fakt obwiniam ją o spadek nastroju - choć widzę progres bo jednak dni są zauważalnie dłuższe ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Nebulo fajnie że o tym napisałaś - faktycznie jest w tym sporo naszego szczęścia ( o czym rzadko się myśli). Ja bym jeszcze dodała zdrowie - bo jakie by ono nie było to często się słyszy o ludziach w gorszym stanie. W ogóle myślę że dużym moim osiągnięciem jest to że przynajmniej od czasu do czasu określam siebie jako osobę szczęśliwą ![]() A co do bycia "białą" - niestety myślę że gdzieś tam stereotypy funkcjonują ... jestem tu krótko ale juz zdążyłam odczuć że byc Polką jest zdecydowanie lepiej niż Ukrainką/Turczynką ... Najlepiej jest chyba być Amerykanką ![]() Nebulo życzę ci ciepła - mnie ominęło lądowanie w zimnym mieszkaniu bo mój mąż był tu pierwszy ale podobno dwa dni potrwało zanim się nagrzało ![]() Kontemplując moje zezowate szczęście oglądam Midsomer Murders (oczywiście jako szlifowanie angielskiego ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Współczuję zgubionego portfela, i to jeszcze w pracy! Mnie by to najbardziej bolało. Cytat:
Dzięki ![]() [QUOTE=Nebula;44675373 Wczoraj miałam bardzo owocną pogadankę z teściową. powiedziała mi parę cennych, acz prostych rzeczy, które pomogły mi odegnać złe myśli odnośnie powrotu do siebie. np to że i tak osiągnęłam już dużo i jestem w kilku procentach najszczęśliwszych ludzi na świecie, chociażby dlatego, że żyję w Europie, jestem białej rasy, mam męża i wykształcenie. Powiem Wam, że nigdy nie pomyślałam, że te 'cechy' mogą być istotne. Jednak gdy ona powiedziała to na głos nie mogłam się nie zgodzić. Najbardziej uderzyło mnie stwierdzenie, że wiele osób zazdrości 'białym', że są jacy są. Nigdy nie myślałam o tym. dało mi to jakąś 'świadomość' ogromu zagadnienia niższości i wyższości jednych ludzi nad drugimi. Do tej pory patrzyłam za wąsko. Za wysokie ambicje, wracając do TEDa sprzed paru stron.[/QUOTE] Też by mi nie przyszło do głowy cieszyć się z tego, że jestem biała. Ba, wolałabym być czarna, bo tak :P a tak serio, rozumiem, że tego można zadrościć, bo nie trzeba się zmagać z uprzedzeniami, no i jednak jesteśmy w procencie najbogatszych ludzi, mamy co pić, co jeść, gdzie mieszkać, mamy rozrywki i perspektywy. Jak się naprawdę zastanowić i porównać, mamy bardzo, bardzo dużo. Ale kto o tym myśli na co dzień? Intensywny dzień zakończony butelką wina. Wypitą tylko przeze mnie. Reset. I nerwy przed poniedziałkiem. Plus jutro składam papiery na rezydencję. Będzie co ma być.
![]() |
#2334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A sprawa rozwiąże się trzyetapowo: poniedziałek - wtorek - następny czwartek. I to niezależnie od mojego przygotowania. Mimo to na jutro zaplanowałam długi spacer z celem rodzinno-sentymentalnym. Nie dam się.
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
Mam na ten tydzień żabska telefonowe:
- telefon do dziewczyny od sesji - telefon do Pani ze szpitala - wizyta wolontariatowa - fryzjer + farbowanie włosów Muszę się jakoś "ogarnąć" ...
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pokoju się już nagrzało, dziękuję ![]() ![]() Teściowej chodziło o to, że nie musimy się zmagać np z uprzedzeniami (Inga chyba o tym pisała). I w sumie ma dużo racji. O dziwo jej gadanie sprawiło, że poziom paniki zmalał. Proste, trywialne wręcz spojrzenie na życie. Tego mi było trzeba ![]() Isza - suszone ryby w szafie na ubrania? Czyżbyś miała tam jakąś Narnię ? ![]() Bura - nie martw się. spróbujemy Cię tak długo z tym męczyć, byś jakoś dała radę z tą magisterką. Tygrysku - bardzo fajnie Cię tutaj widzieć. Jest mi niezmiernie przykro, że nie udało nam się spotkać w święta. Ale to raczej moja wina, bo każdego dnia coś innego się działo, a potem się rozchorowałam ;/ ale Twoje wyzwania są świetne. w ogóle to jak piszesz i o czym piszesz jest super ![]() ![]() Change, nie chowam już urazy. Chociaż musiałam przetrawić tą sytuację po mojemu, stąd nie odpisałam wcześniej. Czerwiec - trzymam kciuki za powodzenie. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2014-01-19 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |||
tree hugger
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że masz taki ciepły kontakt z teściową ![]() A mnie zaczęły zastanawiać jakieś głupoty w stylu "dlaczego myślę w ten sposób w który myśle i odbieram rzeczywistość, a nie inaczej"... Bo to już nawet nie to, że środowisko... Typu, że tylko uśmiecham się do rzeczy, które piszecie ale nie potrafie się nimi tak w pełni zachwycić jak Inga tańcem czy Tygrys jakimiś różnymi retro aktywnościami. Tak jakby przyjmuje to do wiadomości, ale nie odbieram jako coś swojego z czym mogłabym się utożsamić, źle się z takimi sytuacjami czuje... To mi akurat przyszło do głowy jak z uniżeniem pisałam PW do redaktora z Trójki, wiedząc że jest raczej spoko gościem, czemu nie mogę w takiej sytuacji być bardziej przebojowa.... Zaczynam się też bać całej tej przygody pt. sesja zdjeciowa. Mam wrazenie, ze zły moment sobie na to wybrałam i jedyne co mnie sklania zeby zrobić to teraz, ze kazdy nastepny wcale nie musi być lepszy, a zamiast poprawic sobie nastroj najwyzej go sobie zepsuje... ![]()
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przebojowość w kontaktach służbowych nie zawsze jest wskazana gdy piszemy do kogoś np pierwszy raz. Nigdy nie wiadomo czy nie zostanie to odebrane w sposób negatywny. co innego gdy się kogoś zna, było razem na imprezie służbowej, ktoś jasno powiedział 'mów mi tomek' itd. ja nadal piszę do mojego promotora maile zawierające wszystkie formułki grzecznościowe. on do mnie też. może potraktuj sesję jako wyzwanie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z przejściem na Ty zawsze mam problem... i z reguły bardzo rzadko wypalam do kogoś na Ty, a w drugą stronę nie lubię być nazywana Panią ![]() ![]() Chyba muszę tak zrobić jak mówisz ![]() ![]() ![]() No i jest pretekst do pofarbowania odrostów ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.