|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sekrety zawodów
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44678345]Bzdura. Prawo nakazuje, aby cennik byl uwidoczniony w lokalu przedsiebiorcy. Zadne tam "ostateczna cena jest utrudniona (...)".
Nie. O zadnych widelkach nie ma mowy. Cena w widelkach to nie cena.[/QUOTE] Nie wiedziałam. Cennik u fryzjera widuję rzadko a na pytanie o cenę słyszę 20-30 zł. Natomiast jestem w stanie zrozumieć cenę ceny przed!! cięciem np grube, kręcone tnie się trudniej niż proste i rzadkie. BTW jak do tego ustalania ceny od każdego machnięcia ręką ma się to że ja nigdy nie pozwalam na modelowanie i suszenie a mniej niż standard nie płaciłam nigdy. |
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44678382]Raz coś takiego widziałam na cenniku u kosmetyczki. Coś w rodzaju zabieg x 60-80 zł, ale szybko to zmienili. Nigdy nie widziałam u fryzjera, że cena dotyczy tylko robocizny, zawsze to była cena całkowita. Ja to rozumiem, ale uważam, że może to prowadzić do nadużyć. I ciekawa jestem jak kwestie prawne co do tego.[/QUOTE]
Polecam się zapoznanie z prawami konsumenta, cennik musi być wywieszony w widocznym miejscu i musi być to cena całkowita, a nie gdybanie "co jeśli materiały będą droższe?". Z takim gadniem mogą sobie frajerów szukać
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#154 |
|
Konto usunięte
|
Co do fryzjerskich spraw, to podobno często salony fryzjerskie sprzedają włosy, które Wam zetną.
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Niektórzy fryzjerzy sa zrzeszeni z fundacja która pomaga kobietom chorym na raka i takie warkocze idą na peruki dla tych pań. Osobiście to nie spotkałam się z tym ze ukradną wam warkocz i sprzedadzą. Przecież zawsze możecie go zabrać jak chcecie
A włosów z podłogi to już na pewno nikt nie sprzedaję
|
|
|
#157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad helu nacielam się na 100g, za pierś z kurczaka zaplacilam 20zł Edytowane przez kasia1608 Czas edycji: 2014-01-18 o 22:51 |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44680269]Przecież nikt nie napisał, że ukradną. Po prostu jak ktoś zostawi to go nie wyrzucą tylko sprzedają.
[/QUOTE]Z tego co wiem to dość powszechne, jak się dowiedziałam to sama byłam w lekkim szoku. Lepiej, jesli ścinacie sporą długość, weźcie sobie i same sprzedajcie. |
|
|
|
|
#160 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony za taki napiwek trzeba naliczyć podatek, bo widać to jak na dłoni, ile jest kasy.
|
||
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
po co sprzedawać ja tam swój warkocz mam
|
|
|
|
|
#162 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ja dalej nie rozumiem o co chodzi z tym 3zł za 100g.
Chyba zamawiając coś takiego wiecie, że danie nie będzie miało 100g, tylko tyle akurat waży ten kawałek ? 100g to bardzo mało, szczególnie jeśli coś jest ciężkie w małej objętości - tzn inaczej sałata a inaczej mięso. Dlatego ja nie zamawiam w takich miejscach, bo wiem, że nigdy nie wiadomo co dostanę. A jeśli chodzi o 3zł za 100g i nakładaj co chcesz to tym bardziej nie rozumiem - bo chyba widzicie ile nakładacie ? Ja osobiście w takich knajpach uwielbiam sobie jeść, bo właśnie widzę co mają, mogę naocznie stwierdzić czy jest apetyczne czy nie, i nakładam co chcę - mogę stworzyć fajny posiłek z różnych "światów" Wiadomo, że skoro 3zł za 100g a ja nałożę cały talerz pomidorów to będę płacić za nie 30zł / kg. A nakładając taki posiłek wiem mniej więcej ile już wzięłam i ile zapłacę - z reguły 30 - 40zł. Więc gdzie tu oszustwo ? Każdy chyba ma oczy i widzi co nakłada ... |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to piszemy o wazeniu talerzyka jako czesci dania za ktore sie placi o nie świeżych salatkach i o tym ze owszem waga jest za 100 gram ale posilek nie jest ważony przy kliencie i za malego kotleta jest nagle cena jak za gigantyczna porcje miesa. |
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Konto usunięte
|
ja się zastanawiam dlaczego za podcięcie tylko końcówek we włosach długich płacę 2 razy więcej niż w krótkich. dodam że życzę sobie podcinanie bez mycia. 5 minut pracy a płacę jakbym fryzurę robiła. I tak u każdego fryzjera.
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
Cięcie bez mycia... po pierwsze że to mało profesjonalne bo włosy strzyżone na mokro i na sucho inaczej się układają i techniki na mokro/ na sucho służą do czego innego. Po drugie to mało higieniczne, jak dla mnie głupi wymysł chyba że masz jakiś konkretny powód. Zazwyczaj strzyżenie włosów bardzo krótkich wymaga mniej pracy. Jeśli są już długie i tak każdą warstwe trzeba "przełożyć" i obciąć. Przy krótkich na chłopczycę jest najmniej pracy, przy średnich więcej a przy długich najwięcej dla mnie to logiczne. I nie spotkalam się żeby to była cena dwa razy większa, tzn ze za krótkie włosy 60 a za długie już 120. Pokaż mi przykladowy cennik gdzie cena jest dwa razy większa.
Wiadomo też ze jak już myjesz te włosy (nie wyobrażam sobie ścinać włosy kobiecie na sucho) to zużywasz więcej produktów do pielęgnacji i stylizacji. Zazwyczaj w usługe wliczone jest mycie z modelowaniem to normalne że idziemy fryzjer myje włosy, obcina, suszy na szczotkach i dalej stylizuje jesli kientka chce np wyprostowac włosy. W cenniku nie ma strzyzenie bez mycia bo to nie ma majmniejszego sensu. Myśle że fryzjerzy traktują to chce niech ma i tak ją skasuje normalnie. Osobiście nie strzygłabym takiej klientki, chyba że miała by jakiś konkretny mądry powód.
blog kulinarny- zapraszam ![]() Koktajl awokado Zupa krem z dyni Kurczak curry z ananasem i kukurydzą Edytowane przez imy Czas edycji: 2014-01-19 o 15:47 |
|
|
|
|
#168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Cena strzyżenia jest bardzo bardzo niska, w takim przypadku nie dziwie się że jest dwa razy większa. W dobrych moim zdaniem salonach fryzjerskich to za 15zł nawet strzyżenia męskiego nie znajdziesz. Jeśli np strzyżenie damskie kosztuje przykładowo 70zł to jesli jest o to 15zł droższe przy długich włosach to dla mnie norma. Dla mnie i to moja opinia odwiedzanie takich tanich salonów nie wiąze sie w zaden sposób z jakością wykonywanych usług.
Nie odwiedzam takich salonów więc może ktoś mi powiedzieć jak wyglada strzyżenie z myciem bez modelowania? Że pani tylko suszy włosy suszarką? Nie na szczotce? Czy też na szczotce ale nie używa środków do stylizacji? Dla mnie normalnie wykonana usługa strzyżenia to przychodze konsultuje się z fryzjerem ZAUFANYM, myje mi włosy nakłada odżywkę, strzyże na mokro a potem wykańcza na sucho (aby to zrobił MUSI wymodelować mi włosy aby potem wszystko miało "ręce i nogi"). Potem wedle życzenia fryzjer np prostuje mi włosy lub nie lub stylizuje w jakiś tam sposób np. nieład czy ładna gładka fryzura, używa przy tym środków do stylizacji i już. Wtedy mam pewność że włosy będą dobrze się układać
blog kulinarny- zapraszam ![]() Koktajl awokado Zupa krem z dyni Kurczak curry z ananasem i kukurydzą Edytowane przez imy Czas edycji: 2014-01-19 o 16:16 |
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie raz już miałam strzyżenie włosów bez mycia i nie jest to dla mnie tak szokujące jak dla Ciebie
|
|
|
|
|
#171 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie myje włosów u fryzjera bo zaraz mam łupież, i norma jest czesanie mokrych włosów. Fryzjerzy ciągną włosy i je wyrywają. Nie lubię tego. |
||
|
|
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja bym sprzedała
![]() Cytat:
Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-01-19 o 17:05 |
||
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#175 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44689137]Kilogram
.[/QUOTE]Naprawdę, myślałam, że dwa Sama znalazłam - 40 cm włosów waży od 50 do 150 gram, czyli majątku na tym nikt nie zbije raczej :P |
|
|
|
|
#177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potwierdzam wszystkie informacje o pracy jako "konsultantka" danej marki w drogerii. Dostawałam kilka stron informacji o produkcie (dokładnie tych samych, które były w reklamie, ewentualnie można było je sprawdzić bez problemu na opakowaniu), zero składów, zero szczegółów, no zero czegokolwiek, czego klient nie byłby w stanie dowiedzieć się sam
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
Włosy można też oddać na perukę fundacjom, np chyba rakowi wspak zbiera włosy na peruki dla osob po chemioterapii. sama chcialam swoje oddac, ale mialam rozjasnione
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedalam włosy w salonie ,mialam po komuni gruby warkocz ,dostałam za nie 25 zł, nie opłaca się ..
|
|
|
|
|
#180 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Cóż, nic tylko łykać witaminę B5, zdrowo się odżywiać, pic napar z pokrzywy i skrzypu polnego i sprzedawać włosy :P. Mi w trakcie picia pokrzywy przez kilka miesięcy rosło około 4,5-5cm na miesiac, odkad przestalam rosna z 2,5 cm na miesiac. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Tak też można, jeśli komuś te pieniądze za włosy to malo, jak grosze, to lepiej oddać na szczytny cel. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

A włosów z podłogi to już na pewno nikt nie sprzedaję

Z drugiej strony za taki napiwek trzeba naliczyć podatek, bo widać to jak na dłoni, ile jest kasy.

.