Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 09:33   #391
Aziddee
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Noo w sumie - chyba tak
W sumie spiruline z zsk dodawałam do koktajli :P:

Cytat:
Napisane przez KikoX Pokaż wiadomość
Ech... Wrzucam zdjęcia jedynie ku przestrodze innym
Zmieniły mi się plany i zamiast myć włosy dziś rano, musiałam zrobić to wczoraj wieczorem. Podsuszyłam je, ale jako że ja nie potrafię ich wysuszyć w 100%, to skończyło się na tym, że poszłam spać w jeszcze wilgotnych. Zdjęcie nr 1 obrazuje jak wyglądały przed położeniem się do łóżka (miały potencjał, wyglądałyby całkowicie normalnie, gdybym im pozwoliła wyschnąć). Natomiast zdjęcie nr 2 - oto, czego NIE należy robić: iść spać w wilgotnych, wstać o świcie, wyjść z domu bez czapki i spędzić kilka godzin, latając po zamglonym, wilgotnym Krakowie, po czym wrócić do domu wciąż w rozpuszczonych włosach (zamiast ich już tak nie maltretować i spiąć ) i zobaczyć swoje odbicie w lustrze, zaraz po przekroczeniu progu.

Coraz rzadsze te włosy, a coraz częściej się puszą. A już odstawiłam wyciąg z aloesu i pantenol... Same oleje teraz
I tak bym brała
Stary 2014-01-18, 09:40   #392
takajedna4
Raczkowanie

Dziewczyny, czy mozecie mi polecić jakąś fajną ale i bezpieczną piankę do włosów? Tak, żeby nie wysuszała i nie niszczyła włosów? Coś do kupienia w Naturze czy np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...do-wlosow.html jest ok?

<3!

http://www.suwaczek.pl/cache/68248416b8.png
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 11:38   #393
Curly81
Wtajemniczenie

Witajcie,

Kiko,poodbno z mokrymi włosami nie można spać bo niszczą się przez tarcie głowy o poduszkę,są wtedy bardzo uwrażliwione.Spuszyły Ci się ale i tak są piękne.

Wczoraj nałożyłam na całą noc olej z pestek winogron,miałam jakiś do twarzy i jako pierwszy poszedł do wypróbowania na włosy.Efekt nie jest dla mnie zadowalający.Moje włosy są suche jak wiór!:/Czy ktoraś z Was stosowała go?Po kokosowym mam lepsze.

Ja najładniejsze włosy mam jak mży na dworze.Włosy chłoną wilgoć i zbijają się w spirale.Polecam.Dla mnie tonajlepszy sposób na ładny skręt.Zimą w domu włączam nawilżacz powietrza i przy okazji na cerę wpłwa dobrze.Dla moich włosów suche powietrze jest wrogiem nr 1.Nie używam suszarki.Czasami prostuję ale pozwalam sobie na to góra raz w mcu.

Przez jakiś czas używałam lotionu Farmony na wypadanie włosów i przestały wyspadać.Fajny produkt ale pewnie już to znacie.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-01-18 o 13:01
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 12:29   #394
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
W sumie spiruline z zsk dodawałam do koktajli :P:
Też chwilę suplementowałam spirulinę, ale z naturalisa, miałam jej jednak za mało

Kiko - ja nigdy, przenigdy nie idę spać z wilgotnymi
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 12:31   #395
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
wklajam swoje włoski o różnych długościach i przy różnych pielęgnacjach.
Śliczne, widać różnicę w pielęgnacji , drugie i trzecie super!
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Pierwsze z lewej splotka, siostra robiła. Z obu stron śmieszne warkoczyki, potem zbierane w jeden. Czułam się jakby mi pół włosów ubyło.

A następne to po całonocnym olejowaniu, normalnie nie poznałam swoich włosów takie paskudne połamańce ale dziś podratowane (bo oczywiście umyłam) i nażelowałam się troszkę, żeby nie zapomnieć jak to się robi
Zazdroszczę splotki, ja nie potrafie i nikt w rodzinie mi nie zrobi... buuu
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
rzuciłam dziś henne NAZ na łepiszon
jestem zadowolona, ale na zdjęciach nie widać ani objętosci ani koloru, chyba musze się przeprosić z aparatem
Widać objętość! Fajne są! Kolor i tak na zdjęciu trudno uchwycić, ale dawaj mimo wszystko zdjęcie aparatem Pytałam wczesniej, gdzie były Twoje proste, chciałąm luknąć, bo ktoś pisał. Wróciłaś do henny? Drobniejszy skręt-po hennie czy przypadek? Tez mi drobniejszy ostatnio wyszedł, ale hennowałąm 3 tygodnie wcześniej, więc to nie henna.
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
On robi za odżywkę b/s czy za usztywniacz?
Jest wielofunkcyjny.
U mnie jako żel-utrwalacz, a przy okazji nawilżacz i nabłyszczasz. od niego jeszcze odżywkę b/s. Często stosuję go do płukanki do ostatniego płukania włosów po myciu (przed nałożeniem b/s),o której pisała Ajrisz, dopiero potem używam go jako żelu. Można też użyć jako odżywki przed albo po myciu. Świetny jest też na wszelkie podrażnienia skalpu (na wilgotną głowę)-łagodzi i koi.
Cytat:
Napisane przez KikoX Pokaż wiadomość
Ech... Wrzucam zdjęcia jedynie ku przestrodze innym
Zmieniły mi się plany i zamiast myć włosy dziś rano, musiałam zrobić to wczoraj wieczorem. Podsuszyłam je, ale jako że ja nie potrafię ich wysuszyć w 100%, to skończyło się na tym, że poszłam spać w jeszcze wilgotnych. Zdjęcie nr 1 obrazuje jak wyglądały przed położeniem się do łóżka (miały potencjał, wyglądałyby całkowicie normalnie, gdybym im pozwoliła wyschnąć). Natomiast zdjęcie nr 2 - oto, czego NIE należy robić: iść spać w wilgotnych, wstać o świcie, wyjść z domu bez czapki i spędzić kilka godzin, latając po zamglonym, wilgotnym Krakowie, po czym wrócić do domu wciąż w rozpuszczonych włosach (zamiast ich już tak nie maltretować i spiąć ) i zobaczyć swoje odbicie w lustrze, zaraz po przekroczeniu progu.

Coraz rzadsze te włosy, a coraz częściej się puszą. A już odstawiłam wyciąg z aloesu i pantenol... Same oleje teraz
Taki skret biore choćby z puchem.
Cytat:
Napisane przez takajedna4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy mozecie mi polecić jakąś fajną ale i bezpieczną piankę do włosów? Tak, żeby nie wysuszała i nie niszczyła włosów? Coś do kupienia w Naturze czy np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...do-wlosow.html jest ok?
KIedyś jedyną chyba bez alkoholu była pomarańczowa Isana z Rossmana, ale nie wiem, czy nie zmienili składu( jak np. w żelu), bo nie uzywam pianek. U mnie mistrzem ceremonii wciaż pozostaje glut lniany.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 12:48   #396
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Widać objętość! Fajne są! Kolor i tak na zdjęciu trudno uchwycić, ale dawaj mimo wszystko zdjęcie aparatem Pytałam wczesniej, gdzie były Twoje proste, chciałąm luknąć, bo ktoś pisał. Wróciłaś do henny? Drobniejszy skręt-po hennie czy przypadek? Tez mi drobniejszy ostatnio wyszedł, ale hennowałąm 3 tygodnie wcześniej, więc to nie henna.

skręt drobniutki bo rozczesane z bs i dałam tylko troszkę lnianego, po hennie normalnie nie stylizuję ( zeby nie myć potem szamponem)
raz używam henny 10 razy farby na odrost strasznie mam marniutkie włosiny
po hennie włosy nie są czarno-czarne tylko z jakimś brązowym refleksem
a proste ? poszukam co wrzucałam

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 12:57   #397
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam tę piankę, poleciła mi ją Kascysko jako z dobrym składem.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 13:02   #398
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
szamponów bez SLS w Anglii jest trochu. Ostatnio odżywki Garniera widziałam w bodycare bodajże. Masek brak ale kapka oleju i własna maska jak talala A w superdrug(?) jabłkowa odżywka tejże firmy mi się nadała do mycia

---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

jedno ale do angielskich kosmetyków wszędzie olej kokosowy
No jak komuś oleje potrzebne to tak, ale jak ja na przykład włosy olejem przekarmiłam to istny koszmar aż dorwałam jakaś odżywkę z keratyną, której skład zmienili na gorsze i tak i mocno średnia jest. Najlepsze produkty są we funciakach ;D Żal mi tlyko mojej ulubionej maski, miała tak piękny skład i działanie, po czasie stosowania po samym sls włosy były śliczne. Te odżywki do mycia są okej, chociaż najlepsza była trsemme naturals dla mnie ;D a olej kokosowy lubię, nie robi kuku. Czsto tu widzę też shea albo arganowy w jakieś tam małej ilości. Próbowałaś odżywek schaumy? Ja je uwielbiam
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:10   #399
Doe
Rozeznanie

Ha! Wbiłam się w okres powrotów "starych" wyjadaczek! Jak miło Pewnie niewiele, albo i nikt, mnie za bardzo nie pamięta, bo byłam tu daaawno i dość krótko, jednak od pewnego czasu ten wątek chodził mi po głowie i postanowiłam zajrzeć .

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
A ja Wam polskich drogerii zazdroszczę! i marketów.. półek, rodzai tego wszystkiego... a co w Anglii?
W marketach nic, badziew i wybór znikomy. W drogerii headandshoulders, dove, pantene, loreal, herbal essences - trzy półki na krzyż i to takie niziutkie. Z tych lepszych to tresemme, alberto balsam, alberto v05. W poundlandach można dorwać schaumę i fructisy oraz timotei czy gliss kur. Maski do włosów raczej nie kupisz - jedyna zacna z trsemme została składowo zmieniona na badziew, a była cudowna. Dorwanie czegoś z proteinkami to graniczy z cudem, nie mówię o bootsie gdzie za 200 ml odżywki z 7 funtów trzeba wywalić i sam diabeł nie wie cóż to ;D Do tej pory widziałam tylko jeden delikatny szampon bez sls w stałej sprzedaży - schauma kids.
Są też sklepy indyjskie, ale tam same cudeńka na parafinie i składowo nie lepsze niż drogeryjne. Także mimo wszystko zazdroszczę możliwości wyboru przynajmniej ;D
- No to mnie zdołowałaś Wybyłam do Anglii i miałam nadzieję, że uda mi się tutaj znaleźć kogoś, kto będzie się orientował w tutejszym asortymencie... jednak Twoje słowa nie wróżą najlepiej ((( A na paczkę z PL mogę liczyć dopiero za miesiąc, dwa... Niemniej jednak, gdybyś znalazła coś ciekawego i godnego uwagi, to od razu daj znać.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 14:23   #400
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
wklajam swoje włoski o różnych długościach i przy różnych pielęgnacjach.

ooo normalnie jakbym swoje włosy widziała

mogłabyś mi napisać co używasz i w jaki sposób układasz włosy? i czym farbujesz? też mam blond tylko taki bardziej złoty ciemniejszy ale moje nie lubia farby i są przez to cienkie

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 15:24   #401
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ta się nadaje.
Ja używam Wellaflex 2 days volume i też polecam.

Cytat:
KIedyś jedyną chyba bez alkoholu była pomarańczowa Isana z Rossmana, ale nie wiem, czy nie zmienili składu( jak np. w żelu), bo nie uzywam pianek. U mnie mistrzem ceremonii wciaż pozostaje glut lniany.
Nigdy tak nie było. Wbrew pozorom jest bardzo dużo pianek bez alkoholu. Ba! Mam w domu piankę z Taft (gratis do lakieru, który mama kupowała) i też nie ma alkoholu. Ale i tak jest beznadziejna.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 15:48   #402
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsze z lewej splotka, siostra robiła. Z obu stron śmieszne warkoczyki, potem zbierane w jeden. Czułam się jakby mi pół włosów ubyło.

A następne to po całonocnym olejowaniu, normalnie nie poznałam swoich włosów takie paskudne połamańce ale dziś podratowane (bo oczywiście umyłam) i nażelowałam się troszkę, żeby nie zapomnieć jak to się robi
Świetnie siostra uczesała !!! Mnie nie ma kto tak uczesać a marzę po prostu !!!
Ale fakt skręt rozprostowany...
Cytat:
A to dla porównania co zwykle mam na głowie
No właśnie całkiem inaczej
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Wicherek, spróbuj olej na góra 2 h, czasem cała nocka to zbyt wiele ;-)
Dokładnie jak koleżanka napisała. Mnie olej nie raz na głowie pozostawał przez 2 dni :x, ale to były początki. Jednakże później na nockę jak nie raz zostawiałam to też rozprostowało !
Po prostu też olejki dobrze dodać przed utrwalaniem ! nie wielka ilość i też będzie OK !

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
rzuciłam dziś henne NAZ na łepiszon
jestem zadowolona, ale na zdjęciach nie widać ani objętosci ani koloru, chyba musze się przeprosić z aparatem
Co Ty opowiadasz !
Wszystko widzę. Piękny kolor i włoski się ładnie ułożyły !

Myszka2020
Mnie po kokosie obsypywało:P
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:06   #403
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny, ile trzymać granatową alterrę na włosach? Macie jakieś zalecenia czy według uznania?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:09   #404
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Ha! Wbiłam się w okres powrotów "starych" wyjadaczek! Jak miło Pewnie niewiele, albo i nikt, mnie za bardzo nie pamięta, bo byłam tu daaawno i dość krótko, jednak od pewnego czasu ten wątek chodził mi po głowie i postanowiłam zajrzeć .
Ja pamietam! Ale tylko nick, włosów nie bardzo... zatem wstawiaj prędko! Jak zobaczę, pewnie mii isę przypomną.

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość

Nigdy tak nie było. Wbrew pozorom jest bardzo dużo pianek bez alkoholu. Ba! Mam w domu piankę z Taft (gratis do lakieru, który mama kupowała) i też nie ma alkoholu. Ale i tak jest beznadziejna.
Właśnie dlatego napisałam "chyba" , bo nigdy w piankach nie siedziałam, a Isana kiedyś była tu polecana jako jedyna lub jedna z niewielu (sama nie używałam, ale poleciłam koleżance z trwałą i jest zachwycona).
A ktoś kojarzy, czy zmienili jej skład?
Stary 2014-01-18, 16:11   #405
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile trzymać granatową alterrę na włosach? Macie jakieś zalecenia czy według uznania?
Jeśli przed myciem to na ile Ci się podoba a jeśli jako d/s to proponuje max pół godzinki, może obciążać bo super nawilża
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:25   #406
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
ooo normalnie jakbym swoje włosy widziała

mogłabyś mi napisać co używasz i w jaki sposób układasz włosy? i czym farbujesz? też mam blond tylko taki bardziej złoty ciemniejszy ale moje nie lubia farby i są przez to cienkie
Myję włosy szamponem,nakładam odżywkę ze spłukiwaniem,trzymam pod ręcznikiem ok.30min.,wpłukuje głową w dół ,odciskam rękami,nakładam odżywkę Ziaji bez spłukiwania i odciskam.Nastęnie biorę poszewkę np. i zakładam na głowę w celu odcisniecie nadmiaru wody.Zawijam je zgniecione,nie wiem czy dobrze tłumaczę,po 5min.zdejmuje,odrzucam do tyłu i sobie schną same 2 godziny.Przedziałek zazwyczaj robi mi się sam jak odrzuce włosy do góry a jak nie to sobie przerzucę 2 ,3 pasma i poprawiam.Jak wyschną to nakładam jeszcze jedwab waxa i koniec.Czasami jak loki nie są ładne to moczę lekko od połowy albo spryskuje wodą termalną i wgniotę trochę jeszcze odzywki ziaji.Jezeli chodzi o to czego stosuję to roznie.Przetestowałam mnóstwo rzeczy a obecnie używam szamponu seboradin do suchych pomarańczowego,szamponu Wax do suchych,odzywki wax do blondu i odzywki seboradin do suchych.No i odzywkę bez spłukiwania ziaji.Ja robie balejage.2 razy w tyg.olejuję na noc i raz maska z jajkiem,cytryną i olejem rycynowym.Kiedyś bardzo długo stosowałam szampon i odzywkę dercos vichy i bardzo mi to służyło ale odzywka była bardzo niewydajna,droga i przerzuciłam się na seboradin i wax.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-01-18 o 16:30
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 16:51   #407
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dlatego napisałam "chyba" , bo nigdy w piankach nie siedziałam, a Isana kiedyś była tu polecana jako jedyna lub jedna z niewielu (sama nie używałam, ale poleciłam koleżance z trwałą i jest zachwycona).
A ktoś kojarzy, czy zmienili jej skład?
Bo ona chyba jako jedyna była zgodna z cg, chociaż nie wiem, jak duże ma to znaczenie, być może tylko przy myciu włosów odżywką?
A skład zmienili. Myślałam, że dodali alkohol, ale sprawdziłam na blogu Kascysko i dodali pq i betainę kokamidopropylową. Nie wiem po co to drugie w piance, no ale...
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 18:10   #408
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

dziewczyny znacie farby biokap?
zniechęcona ciut henna zabawą godzinami i papraniem kupiłam - jak u nich z ppd? nie potrafie rozczytac składu, a musze pofarbowac, bo masakraaa

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 18:14   #409
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
dziewczyny znacie farby biokap?
zniechęcona ciut henna zabawą godzinami i papraniem kupiłam - jak u nich z ppd? nie potrafie rozczytac składu, a musze pofarbowac, bo masakraaa
srednie sa chyba <- zly link, ale nie kasuje ten jest dobry

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-01-18 o 18:25
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 18:23   #410
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Bo ona chyba jako jedyna była zgodna z cg, chociaż nie wiem, jak duże ma to znaczenie, być może tylko przy myciu włosów odżywką?
A skład zmienili. Myślałam, że dodali alkohol, ale sprawdziłam na blogu Kascysko i dodali pq i betainę kokamidopropylową. Nie wiem po co to drugie w piance, no ale...
Dzięki za info
Stary 2014-01-18, 18:26   #411
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

znaczy wali mnie czy naturalne czy nie, kupując farbę mam świadomość, że koło naturty to ona może kiedyś, dawno stała. raczej chodzi mi trwałość i delikatność dla mojej biednej skóry.
ciemne farby mają mniej lub więcej ppd, jestem ciekawa jak to wypadnie i chodzi mi o doswiadczenia z pierwszej ręki. tamten post mnie ciut zraził, bo wygląda na atak na firme, merytoryki mi ciut brakło.

5, 10, 21.975, 42.135
Stary 2014-01-18, 18:28   #412
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
znaczy wali mnie czy naturalne czy nie, kupując farbę mam świadomość, że koło naturty to ona może kiedyś, dawno stała. raczej chodzi mi trwałość i delikatność dla mojej biednej skóry.
ciemne farby mają mniej lub więcej ppd, jestem ciekawa jak to wypadnie i chodzi mi o doswiadczenia z pierwszej ręki. tamten post mnie ciut zraził, bo wygląda na atak na firme, merytoryki mi ciut brakło.
zalinkowalam drugi, bo tamten pomylilam
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 18:35   #413
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

mam niejasne wrazenie, ze autorka bloga muiala byc na cos uczulona.

no dobra raz kozie rogi, ide farbowac

5, 10, 21.975, 42.135
Stary 2014-01-18, 19:32   #414
Joanku
Zadomowienie

Witam sredecznie dziewczyny. Śledze sobie watek dla zakręconych od jakiegoś czasu, i uczestniczę, chwale, podziwiam choć z ukrycia.
Cg-iuje się od miesiąca po poltorarocznej wlosowej katastrofie, kiedy z lokow do pasa [posprezynowanych od spodu] zrobilo sie pokruszone, PROSTAWE O_O smutne wlosie do cycka ledwo ;<
Polowa wyleciala, pourywala się, z kucyka 13 cm zrobiło się 9 ;< ale najgorsze... przestaly sie krecic.
Dlaczego? Ha. Cyrk zaczął się po tak zachwalanym 'implancie antykoncepcyjnym' hormony moje miłe... cholerstwo...
Probowałam walczyć. Nie dałam rady. Wyciągnęłam cholerstwo.
No i został smutek i zal. Smieszne nic po moim największym atucie.
Podjelam walke. Stwierdzilam ze warto sporobwac z pielęgnacją CG.
Dodatkowo ampułki placenta, woda brzozowa, skrzypopokrzywa i drożdże do picia.
Mmm, Włosy są zdecydowanie inne. Przede wszystkim miekkie i delikatne, Nie wiem czy skręt poprawił się jakoś szczególnie, bo cg czy bo implant zniknął, ale jestem w kropce...

No to chyba czas by poprosić o pomoc bardziej doświadczone ode mnie..
Mam wrażenie ze pielegnacja Cg nie pomaga mi w zapuszczaniu włosów. Zauważyłam znanczne rozdwajanie się końcówek i urywanie włosa ;/ Po ostatnim przed CG oczyszczeniu SLSowym podcięłam końcówki porządnie, biorąc dosłownie po pare włosów i obcinając kazdego z osobna.
Po 2 tygodniach WYSYP rozdwojonych końcówek i pourywanych włosów na ubraniach. [Wiem ze włos się niszczy i rozdwaja co jakiś czas ale mam wrażenie, że jest ich zdecydowanie więcej]
Boję się, że emoje wlosy po tych przygodach moga nie byc wystarczaąco wytrzymałe na tego typu pielegnację ;< Zwykle zabezpieczałam je jedwabnym serum no ale teraz mam bana na silikony. Kiedyś to w ogóle byle jaki szampon z ładnym logo do tego odzywka, Joanna Jedwab i wszystko. Wlosie było imponujące
Włosy spinam na noc do góry w koczek ślimak a mimo to na czubku głowy po dniu/dwoch zaczynam miec splatne, szorstkie gniazdko...
Moje włosy kiedyś skręcały się same, w fajne spręzynki na noc zaplatałam warkocz [bardziej dla zabezpieczenia]a rano i tak odzyskiwały objętnośc i swój skręt, teraz po warkoczach nocnych bardzo szybko nabierają odkształcenia fal a potem szybko tracą skręt. i Wiszą smętnie. Robia się żałośnie strąkowate tu niby loczek zawijas a tu smetna półprosta fala.
Tak naprawde najpiekniejszy skret daje mi tylko wigloć powietrza i UKjowa pogoda nadaje się do stylizacji najlepiej. A przecież nawilzam! Aloes, laminowanie przez siemie lniane, zel, maski itp
Również bardzo chciałabym używać wcierki jantar ale jst niezgodna z CG. [grrr]
Może wy macie jakieś rady, pomysły?

Moja rytuna
włosy myję dwa razy w tygodniu, (na skalp Facelle, na długość Alterra) przed każdym myciem oczywiście olej na całą noc
Odżywkuje Albo Garnierem z maslem Kartite albo alterrą [i wciąż szukam czegoś wartego uwagi w UK]
Splukuje zimna woda a następnie polewam żelem lnianym [bo tak spisuje sie najlepiej] Na końcówki ten sam garnier jako bs
A potem plunking, bawelniany tshirt, zimny nawiew dyfuzor, dosychanie wiecie jak jest ;P Gdyby coś to pomarańczowa pianka isany bo niby dozwolona i Nivea flex curls [choc bardziej do uniesienia przy skalpie] bo kwestie są sporne czy cg czy nie.
Na drugi dzien ogolem reanimuje psikadlem z soku z aloesu ale jak mowie loki straca sprezystos i skret wyglada strącznie i żałośnie.
Może powinnam wrócić do silikonowej pielegnacji? Jest tyle fajnych psikadeł czy kremow definiujących loki i fale, może coś by się sprawdziło lepiej? Nie zakładam oczywiście ze po miesiącu moje włosy powinny doznac olśnienia i szalonego afro ale nie wiem czy to ten sławienny kryzys czy mi to gdzieś tam nie służy.

Z drugiej strony boję się okresu letniego i tego co stanie się z moim włosiem bez zabezpieczenia silikonowego.

Dzięki że przebrnełyście. Czekam niecierpilwie na rady i klapsy ;P
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 19:45   #415
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Ja pamietam! Ale tylko nick, włosów nie bardzo... zatem wstawiaj prędko! Jak zobaczę, pewnie mii isę przypomną.
- Hejo! Mówisz - masz

Pierwszy "zestaw" fotek stary, ale ogólnie niewiele się zmieniło . Druga fotka z dzisiaj - niewiele z Nimi dzisiaj robiłam, no i trochę przespane, stąd nieco luźniejszy skręt. Martwi mnie jedynie to, że coś nie bardzo chcą rosnąć .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy00.jpg (52,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosiska.jpg (36,2 KB, 45 załadowań)
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:12   #416
Joanku
Zadomowienie

Doe a włosie takie jaskrawe naturalne czy farbujesz czymś bo bardzo ładny kolor
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:29   #417
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Hejo! Mówisz - masz

Pierwszy "zestaw" fotek stary, ale ogólnie niewiele się zmieniło . Druga fotka z dzisiaj - niewiele z Nimi dzisiaj robiłam, no i trochę przespane, stąd nieco luźniejszy skręt. Martwi mnie jedynie to, że coś nie bardzo chcą rosnąć .
Jaki cudny kolor!

Zrobiłam zamówienie na ZSK, wzięłam masło malina kokos, nowość, ale będzie do ciałka albo na twarz, mnie nic nie zapycha teraz :P http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Mas...-NATURALNE/566
I są nierafinowane oleje z orzecha laskowego i włoskiego, to też kliknęłam, bo uwielbiam do włosów. I czepek z włókniny, może nada się do spania w nieodciśniętych sucharkach czasem :P
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:33   #418
Aziddee
Zadomowienie

Doe piękne włosy

Ja mam kryzys włosowy i nie wiem czym ruszyć te kudły. Proteiny, emolienty, sls - nic nie robi różnicy :/ Mam straszny przyklap i włosy bez życia. Chyba to po prostu przeczekam. Zima to dla moich włosów najgorszy czas :/
Za to dziś usłyszałam od podrywającego mnie faceta, że mam takie bujne włosy Parsknęłam śmiechem
Stary 2014-01-18, 20:37   #419
Floria
Zadomowienie

Joanku, koniecznie daj zdjęcia włosów, bo bez tego trudno coś powiedzieć. A silikony to przecież nie jest zło wcielone. Lepiej użyć, niż patrzeć na niszczejące włosy.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:45   #420
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

pofarbowalam, zmylam, schne.
siwych nie złapało zbyt. (((((((((((((((((

5, 10, 21.975, 42.135
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości