![]() |
#991 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Dzień Dobry.
Piszecie o spaniu. Ja czasami mam bezsenne noce, ale jak nie to też mogę spać 12 godzin, ale tak miałam zawsze. Całe życie. No, ale nie pośpię dłużej jak do 8-9 rano teraz, bo fretki wieśniaki od 8 walą w pręty i domagają się wypuszczenia ![]() ![]() Dzięki za opinie o octenisepcie, ah te dylematy ![]() estera85 ja myślę, że możesz nam tu pisać o wszystkim ![]() Niutka25 jak wypady tżtów się tak powtarzają, to jak najbardziej jestem za zemstą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja też myślałam, że pęknę ![]()
![]() |
#992 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Raczkowanie
|
Heja Mamuski, melduje sie w niedzielny poranek, jeszcze w lozku
![]() Przed chwila z Tztem wietrzylismy mieszkanie (nienawidze zaduchu) otworzylisny prawie wszystkie okna i hyc oboje pod koldre ![]() ![]() Doczytywalam Was co 2 dni i jak juz chcialam cos odpisac, to juz byl inny temat na tapecie. Wczoraj mialam mega akrywny dzien...Nie lubie siedziec calymi dniami w domu-musze gdzies wyjsc. Wiec wczoraj wymyslilam ze pojde po Tzta do pracy, zeby nie wracal po mnie autem.na chate i pojedziemy po sklepach meblowych pochodzic, poszukac jakis inspiracji do pokoju mlodego, albo ogolnie do naszego mieszkania, bo czesto cos zmieniamy. Spacer po Tzta (tempem ciezarowki)zajal mi z 45min, potem po sklepach zlecialo nam ponad 3 h. Wieczorem chodzic nie moglam, tak mniw pachwiny bolaly, tez tak macie po wiekszym wysilku w sensie jak duzo lazicie?? ale przynajmniej zasnelam jak dziecko i spalam 11h. Nawet zbytnio nie pamietam jak chodzilam w nocy na siusiu, bylam nieprzytomna ![]() I tak jak Ela chcialabym juz urodzic!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-*
Mara ja też spokojniejsza z krążkiem ![]() Co do zabaw z brzuszkiem to wczoraj jak ja dotknęłam brzucha to maly szalal a jak moja mama go dotknęła to od razu spokój hehe ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Moderator
|
Cytat:
Tez nad tym sie ostatnio zastanawialam i tez chyba wezme 50... Brrr - zamknelabym fretki na balkonie jakby o 7 mi pobudke zrobily ![]() ![]() Macie juz rozlozone lozeczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
W sensie czy złożone? ![]() Nieeeee ![]() Ja mam w częściach, do tego tylko 1 część wyszlifowana. Reszta nie wiem na co czeka...a jeszcze pomalować trzeba ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak swoje malujecie? Moja młoda kręci sie prawie 24/7 i nie przejmuje sie niczym. Ciekawe czy po urodzeniu bedzie kiedykolwiek spała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytaliśmy troche o tycha farbach, że są jakieś z atestami, co można malować zabawki dla dzieci. O ile sie nie myle to ta farba nazywa sie atlax. W kolorze palisander, bo chce mieć łóżeczko w kolorze ciemny brąz. Podobno nie śmierdzi, bo farba na bazie wody musi byc. Wy też tak robiliście? Na jaki kolor sie zdecydowaliście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Estera, witaj znów ![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym, ja akurat jestem zdania, że czy jasne czy nie jasne, prać trzeba tak samo. Bo na ciemnym np. beknięcie bardziej widać ![]() A ja się właśnie zryczałam przy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdecydowaliśmy sie na kolory tęczy. Każdy szczebelek na boku w innym kolorze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Te hormony... Ja się boje, że na porodówce jak młody wyjdzie będę się wręcz zanosić...oczywiście ze szczęścia. Jeszcze rok temu jakby ktoś mi powiedział, że będziemy mieli dziecko to kazałabym się puknąć w łeb. JAk to wszytsko szybko się zmienia ![]() Cytat:
![]() Ale ja bym zbankrutowała mając kupić tyle kolorów farb ![]() Pytanko: Fotelik 0-13kg musi mieć tą wkładke dla noworodka? Edytowane przez grissini Czas edycji: 2014-01-19 o 10:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie,nie wiem kiedy złożyć nasz ma, myślę, że lepiej aby miał |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | ||
Moderator
|
Tak
![]() Cytat:
![]() O wkladke tez sie kiedys martwilam bo dostalismy fotelik bez wkladki, ale jak ogladalam te wkladki na allegro to doszlam do wniosku ze poradze sobie bez - pieluchami lub kocykiem sie wspomoge... ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() estera85 pisz do nas czesciej - chociaz te 5 postow na watek, zebys w kolejnej czesci nie byla znow w zaginionych ![]() Lista zaginionych nie oznacza ze Was wyrzucamy z watku, a wrecz przeciwnie - martwimy sie czesto o Was i cieszymy sie jak wracacie, wiec napisz czasem co u Ciebie ![]() Trzymam kciuki zeby wszystko u Ciebie i malenstwa bylo ok ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-19 o 10:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łóżeczko juz dawno, dawno. Gdzies muszę ciuchy wieszać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1006 |
Wtajemniczenie
|
No jak bez wkładki. Wiecie jak wygląda noworodek w foteliku, który może posłużyć do roku? wkładka go trochę ustabilizuje, żeby nie latał po foteliku.
Uff wstałam wreszcie. U nas zima!!! ![]() ![]() Fajnie że piszecie o malowaniu łóżeczek, podbiorę sobie pomysł z nazwa farby, chociaż u nas kolor ma być łajt, a jest na razie sosnowe (ze śladami po zębach Marcelka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w 34 tygodniu!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Estera mocne kciuki za Was ![]() Margo.. robicie postepy ![]() ![]() Niutka co do nauczki ![]() ![]() ![]() ![]() Tequiba miejmy nadzieje, że zrozumial i nie wywinei nigdy podobnego numeru ![]() Tygrysek pokaż to tęczowe łóżeczko, ciakawa efektu końcowego jestem.. A u nas dzis goscie na obiad., Tż kociołek robi.. A pozniej jeszzce do kol jedziemy. Nie wiem czy nie za duzo zaplanowałam na dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Uf... Bo myslalam ze tylko mi ten pomysl przyszedl do glowy - ja dzisiaj rozkladam/skladam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Łóżeczko pokaże jak TZ złoży czyli zapewne dopiero w przyszłym tygodniu. Na razie stoi w pudle, przewiązane jeszcze kokarda bo to był prezent pod choinkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pogoń tżta niech się wykaże dzisiaj ![]() ![]()
![]() |
#1011 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem czy TŻ się wzruszy, nigdy Go nie widziałam w spoconych oczach Cytat:
![]() ![]() Jednym słowem nie będziesz się nudzić przy niedzieli ![]() Ja zawsze rzucam w strone kity kapciem. Jak jęczy, albo drapie w drzwi. Najgorzej jest jak w nocy znajdzie gdzieś na podłodze jakaś piłeczke albo zabawkę i się zaczyna... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zamówione na razie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobry!! Ja piję kawkę, i za godzinkę jadę do koleżanki. Przytargam wózek do domu dzisiaj ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#1013 |
Raczkowanie
|
Witam sie z wami i ja! Codziennie was czytam ale nie pisze poniewaz troche mi glupio tak sie wtryniac z nienacka a pozatym slabo umiem poslugiwac sie forum. Jestem w 33 tyg ciazy niestety nakazane mam lezec ( bardzo slaba i nedzna szyjka) takze jeszcze musze wytrzymac 4 tyg. Plec nieznana bo malenstwo tak sie uklada takze bede miala niespodzianke
Grissini ja czy chodze czy nie chodze pachwiny strasznie mi dokuczaja czuje jakby mi sie chcialo krocze rozerwac no i skurcze sa do wyttzymania ale staja sie coraz czestsze Pozdrawiam!! Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas dokładnie to samo, tylko na łóżeczku ślady zębów 6 dzieci, jak wczoraj się doliczyliśmy ![]() ![]() ![]() I miłego dnia ![]() Cytat:
![]() Podkreślone - ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie też tej tragedii, oni już odliczali godziny do poznania swoich dzieci ![]() Swoją drogą wylądowałam wczoraj w nocy na IP (21-0:30) z powodu skurczy i nie ruszania się młodego - wszystko skończyło się dobrze, ale cały czas się zastanawiałam, czy ta lekarka i położna słyszały o tym przypadku, bo były niesamowicie miłe, nie zbywały i wręcz wybadały mnie lepiej niż mój gin 3 dni temu ![]() Nie, ale tylko dlatego, że nasze łóżeczko z IKEA od miesiąca jest niedostępne, wciąż polujemy na dostawę. Meble już złożyliśmy ![]() ![]() Mnie wzruszają ostatnio wszystkie reklamy/zdjęcia/nagrania z maluszkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Rozeznanie
|
Ja już mam wszystkie mebelki złożone i pokoik pomalowany.
A wiecie co, radziłabym wszystkim co nowe kupują już złożyć bo kiedyś czytałam na jakimś forum ze często "śmierdzą" one chemikaliami i dobrze jest jak wcześniej są rozłożone i wywietrzeja. Tzn w zależności od terminu porodu. Chodzi o to żeby zrobić to trochę wcześniej:p Się zakrecilam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-01-19 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1020 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam juz lozeczko gotowe bo faktycznie jak je rozkladalismy czuc bylo takim lakierem do drewna czy czyms to samo bylo z materacem i posciela
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.