Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 09:08   #991
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Dzień Dobry.
Piszecie o spaniu. Ja czasami mam bezsenne noce, ale jak nie to też mogę spać 12 godzin, ale tak miałam zawsze. Całe życie. No, ale nie pośpię dłużej jak do 8-9 rano teraz, bo fretki wieśniaki od 8 walą w pręty i domagają się wypuszczenia Chciałam dzisiaj pokminić sobie do oporu, ale nie... Od 7 rumot i granie na prętach.

Dzięki za opinie o octenisepcie, ah te dylematy wezmę 50ml.

estera85 ja myślę, że możesz nam tu pisać o wszystkim

Niutka25 jak wypady tżtów się tak powtarzają, to jak najbardziej jestem za zemstą

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A jaka różnica, na jaką porę roku wyjdzie? Bodziaki, spodnie dresowe czy leginsy i sweterków kilka czy bluz jest koniecznych Poza tym, jeśli tylko nasze dzieciaczki kluseczkami nie będą, to ja polegam na tym, co pisze na metkach, czyli 68 roz. to 3-6 miesięcy - matki znajome kazały mi się tego słuchać
Moja Ulka taka sama I mój Tż też; jak ją ucisnę troszkę z boku dla zagrywki albo dla zachęty, to już na mnie opiernicz, że "się nad JEGO dzieckiem znęcam"
No ja się boję tego lata, bo jak będzie takie samo jak w tamtym roku, to moje dziecko tylko body z krótkim rękawem zużyje CAŁY lipiec i sierpnień miałam w pokoju 30 stopni, więc i ja spałam w samych majtkach i koszulce Coś na długi na pewno kupię, ale dosłownie kilka sztuk i jak co to będę dokupywać.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę tych zabaw jak tż popuka w brzuszek to jest cisza
No u mnie to było pierwszy raz. Zazwyczaj też była cisza ale teraz młoda chyba już na tyle kumata, że reaguje na bodźce z zewnątrz.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Tak - juz byly i przeprosiny i przytulanie i tlumaczenia "przeciez nic sie nie stalo... napisalem gdzie jestem..." ble, ble, ble
Wyplakalam sie, powiedzialam co ja wtedy czulam i... dalej mam focha - nie ma lekko

Jak w wiadomosciach pokazywali tego ojca, ktory pokazywal rozki i mowil ze mieli juz wszystko przygotowane i sie rozplakal, to myslalam ze peknie mi serce - co za tragedia
Dobrze, że przepraszał, ale niech nie marudzi, że nic się nie stało bo sie stało i nawet mój tż powiedział, że to było nie fair...

No ja też myślałam, że pęknę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:16   #992
mona1
Zadomowienie

Cytat:

No fakt - zaczynam 33 a nie koncze.. Dzisiaj nie mysle

Cytat:
Tak - juz byly i przeprosiny i przytulanie i tlumaczenia "przeciez nic sie nie stalo... napisalem gdzie jestem..." ble, ble, ble
Wyplakalam sie, powiedzialam co ja wtedy czulam i... dalej mam focha - nie ma lekko
ooo czyli już u Was trochę lepiej, mam nadzieje że tż przemyśli wszystko i już więcej nie zrobi Ci takiego świństwa
Cytat:
Jak w wiadomosciach pokazywali tego ojca, ktory pokazywal rozki i mowil ze mieli juz wszystko przygotowane i sie rozplakal, to myslalam ze peknie mi serce - co za tragedia
ja miałam to samo, zawsze byłam wrażliwa na takie historie, ale teraz to już wręcz nie mogę tego oglądać, bo od razu ryk i też poczucie jakby serce miało z piersi wyskoczyć
Stary 2014-01-19, 09:29   #993
grissini
Raczkowanie

Heja Mamuski, melduje sie w niedzielny poranek, jeszcze w lozku

Przed chwila z Tztem wietrzylismy mieszkanie (nienawidze zaduchu) otworzylisny prawie wszystkie okna i hyc oboje pod koldre Troche wypizgalo w chacie, ale zaraz sie nagrzeje))

Doczytywalam Was co 2 dni i jak juz chcialam cos odpisac, to juz byl inny temat na tapecie.

Wczoraj mialam mega akrywny dzien...Nie lubie siedziec calymi dniami w domu-musze gdzies wyjsc. Wiec wczoraj wymyslilam ze pojde po Tzta do pracy, zeby nie wracal po mnie autem.na chate i pojedziemy po sklepach meblowych pochodzic, poszukac jakis inspiracji do pokoju mlodego, albo ogolnie do naszego mieszkania, bo czesto cos zmieniamy.

Spacer po Tzta (tempem ciezarowki)zajal mi z 45min, potem po sklepach zlecialo nam ponad 3 h. Wieczorem chodzic nie moglam, tak mniw pachwiny bolaly, tez tak macie po wiekszym wysilku w sensie jak duzo lazicie??
ale przynajmniej zasnelam jak dziecko i spalam 11h. Nawet zbytnio nie pamietam jak chodzilam w nocy na siusiu, bylam nieprzytomna)

I tak jak Ela chcialabym juz urodzic!!!)
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:31   #994
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzień dobry :-*

Mara ja też spokojniejsza z krążkiem mowili ci na jak długo go będziesz miała?

Co do zabaw z brzuszkiem to wczoraj jak ja dotknęłam brzucha to maly szalal a jak moja mama go dotknęła to od razu spokój hehe

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:35   #995
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Niutka25 powiem Ci, że ja swojemu tez się chciałam tak odegrać z tym, że teraz to i tak lipa a jak będzie Piotruś to nie będę miała go nawet z kim zostawić... Chociaż... przecież tż wtedy będzie w domu z tym, że ja nie wyłączę telefonu ale nie będę mu odpisywać tak jak on mi...
Tez pomyslalam o tym ze chcialabym tak zrobic, ale przed porodem moge nie miec okazji, a pozniej bedzie dziecko...

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Dzięki za opinie o octenisepcie, ah te dylematy wezmę 50ml.
Tez nad tym sie ostatnio zastanawialam i tez chyba wezme 50...
Brrr - zamknelabym fretki na balkonie jakby o 7 mi pobudke zrobily Musisz im wytlumaczyc ze teraz pancia spi dluzej i nie mozna halasowac

Macie juz rozlozone lozeczka?
Stary 2014-01-19, 10:09   #996
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Tez pomyslalam o tym ze chcialabym tak zrobic, ale przed porodem moge nie miec okazji, a pozniej bedzie dziecko...

Brrr - zamknelabym fretki na balkonie jakby o 7 mi pobudke zrobily Musisz im wytlumaczyc ze teraz pancia spi dluzej i nie mozna halasowac

W sensie czy złożone?
Nieeeee

Ja mam w częściach, do tego tylko 1 część wyszlifowana. Reszta nie wiem na co czeka...a jeszcze pomalować trzeba

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dzień dobry :-*

Co do zabaw z brzuszkiem to wczoraj jak ja dotknęłam brzucha to maly szalal a jak moja mama go dotknęła to od razu spokój hehe

Wysłane z telefonu...
Mój młody chyba się przełamał, bo wreszcie pod ręką TŻta szaleje, a wcześniej sie uspokajał jak tylko TŻ dotknął mojego brzucha
Stary 2014-01-19, 10:14   #997
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
W sensie czy złożone?
Nieeeee

Ja mam w częściach, do tego tylko 1 część wyszlifowana. Reszta nie wiem na co czeka...a jeszcze pomalować trzeba

Mój młody chyba się przełamał, bo wreszcie pod ręką TŻta szaleje, a wcześniej sie uspokajał jak tylko TŻ dotknął mojego brzucha
Moje juz pomalowane ale TŻ odmawia złożenia bo jeszcze tyyyyle czasu
Jak swoje malujecie?

Moja młoda kręci sie prawie 24/7 i nie przejmuje sie niczym. Ciekawe czy po urodzeniu bedzie kiedykolwiek spała.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 10:19   #998
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Moje juz pomalowane ale TŻ odmawia złożenia bo jeszcze tyyyyle czasu
Jak swoje malujecie?

Moja młoda kręci sie prawie 24/7 i nie przejmuje sie niczym. Ciekawe czy po urodzeniu bedzie kiedykolwiek spała.

Wyszlifujemy całe łóżeczko i do dzieła z farbą.

Czytaliśmy troche o tycha farbach, że są jakieś z atestami, co można malować zabawki dla dzieci.

O ile sie nie myle to ta farba nazywa sie atlax. W kolorze palisander, bo chce mieć łóżeczko w kolorze ciemny brąz.
Podobno nie śmierdzi, bo farba na bazie wody musi byc.

Wy też tak robiliście?
Na jaki kolor sie zdecydowaliście?
Stary 2014-01-19, 10:19   #999
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry Moja Ulka mi wczoraj dosłownie brzuch roznosiła i wieczorem w jednym momencie jakoś tak wszytsko mi się w środku zatrzęsło i teraz trochę inaczej ją czuję - ośmielam się mieć nadzieję, że się przekręciła Dowiem się we wtorek

Estera, witaj znów Jesli tylko będziesz miała ochotę pisać - pisz. Tym bardziej jeśli coś jest nie tak albo jeszcze niejasne. Dobrze jest czasem wygadać swoje strachy. Choć mam nadzieję, że wszytsko jest na 102!

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Odkąd jestem w domu cały czas leżakuje, tż ciągle mnie pilnuje. Jak wróciłam do domu to tak ładnie wysprzątane było aż miło i czekała na nas niespodzianka, śliczny rożek od tż, mało praktyczny bo bardzo jasny ale liczy sie gest :p
No to wielkie brawa dla
Poza tym, ja akurat jestem zdania, że czy jasne czy nie jasne, prać trzeba tak samo. Bo na ciemnym np. beknięcie bardziej widać

A ja się właśnie zryczałam przy
Moja ukochana bajka z dzieciństwa - na pamięć znam wszytskie piosenki do tej pory

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:22   #1000
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Wyszlifujemy całe łóżeczko i do dzieła z farbą.

Czytaliśmy troche o tycha farbach, że są jakieś z atestami, co można malować zabawki dla dzieci.

O ile sie nie myle to ta farba nazywa sie atlax. W kolorze palisander, bo chce mieć łóżeczko w kolorze ciemny brąz.
Podobno nie śmierdzi, bo farba na bazie wody musi byc.

Wy też tak robiliście?
Na jaki kolor sie zdecydowaliście?
Malowala moja mama więc nie wiem jakiej farby użyła ale znając moja mamę na pewno dobrej.
Zdecydowaliśmy sie na kolory tęczy. Każdy szczebelek na boku w innym kolorze

Stary 2014-01-19, 10:29   #1001
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry Moja Ulka mi wczoraj dosłownie brzuch roznosiła i wieczorem w jednym momencie jakoś tak wszytsko mi się w środku zatrzęsło i teraz trochę inaczej ją czuję - ośmielam się mieć nadzieję, że się przekręciła Dowiem się we wtorek

Estera, witaj znów Jesli tylko będziesz miała ochotę pisać - pisz. Tym bardziej jeśli coś jest nie tak albo jeszcze niejasne. Dobrze jest czasem wygadać swoje strachy. Choć mam nadzieję, że wszytsko jest na 102!

No to wielkie brawa dla
Poza tym, ja akurat jestem zdania, że czy jasne czy nie jasne, prać trzeba tak samo. Bo na ciemnym np. beknięcie bardziej widać

A ja się właśnie zryczałam przy
Moja ukochana bajka z dzieciństwa - na pamięć znam wszytskie piosenki do tej pory
Ja ma reklamach rycze czasem
Te hormony...

Ja się boje, że na porodówce jak młody wyjdzie będę się wręcz zanosić...oczywiście ze szczęścia.
Jeszcze rok temu jakby ktoś mi powiedział, że będziemy mieli dziecko to kazałabym się puknąć w łeb.
JAk to wszytsko szybko się zmienia

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Malowala moja mama więc nie wiem jakiej farby użyła ale znając moja mamę na pewno dobrej.
Zdecydowaliśmy sie na kolory tęczy. Każdy szczebelek na boku w innym kolorze

Faajny pomysł
Ale ja bym zbankrutowała mając kupić tyle kolorów farb

Pytanko:

Fotelik 0-13kg musi mieć tą wkładke dla noworodka?

Edytowane przez grissini
Czas edycji: 2014-01-19 o 10:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 10:34   #1002
mona1
Zadomowienie

Cytat:
mocno trzymam kciuki żeby to było "to" i żeby okazało się że Ulcia już grzecznie czeka na wyjście
Stary 2014-01-19, 10:37   #1003
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Czesc.
Nie było mnie u was od momentu II USG genetycznego kiedy to lekarz zalecil nam zrobienie badania serca malutkiego czyli echokardiografi serca płodu. To były do mnie szczególnie wazne chwile i bardzo stresujące.
Dziewczyny rozumiem ze dodałyscie mnie do listy mamus zaginionych ale naprawde nie miałam siły pisac wam o tym co przezywam, nie chciałam was stresowac moimi problemami. Przecież to czas w którym macie sie radowac i cieszyc z waszego stanu. Ja też
Mam do was prosbę wpiszcie mnie spowrotem na liste mamuś, czuje sie wtedy ze jestem jedna z was, że moje dziecko ma sie dobrze, że żyje. Bo przecież zyje.
Bede was podczytywac ale narazie nie ma siły pisać.
Wam wszyskich i każdej z osobna życzę wszyskiego dobrego, ciesze się z waszego szczescia, gratulacje skończonych tygodni, udanych wizyt i duzych i zdrowych dzieciaczków.

Pozdrawiam
Fajnie, że zajrzałaś Mam nadzieję, że wszystko jest ok, pisz częściej

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorkiem
Ech ci mężowie... tylko takich wykastrowac... podobno eunuchy bardziej się domu trzymają a tak na poważnie, to przyznaję rację każdej, która po takim wypadzie w jakikolwiek sposób torturuje TŻa... ciekawe co by zrobili gdybyśmy to my wywinęli im taki numer... Ja też kiedyś przeżywałam podobne scenariusze, po którymś razie postanowiłam dac mu nauczkę, wyszłam niby tylko do sklepu a w rzeczywistosci pojechalam na noc do kolezanki, oczywiscie wylaczylam telefon. O 23.00 zadzwonił do kolezanki z pytaniem czy mnie tam nie ma, przerazony jak jasna cholera, przetrzymalam go do rana. Umierał ze strachu, obdzwonil szpitale i do północy pętał sie po miescie suma sumarum duzo go to nauczylo zemsta była słodka a satysfakcja trwa do dziś możecie uznac, ze przesadzilam ale należę do tych kobitek, które twardo stąpają po ziemi, gramy w jednej drużynie albo w przeciwnych-wybór zawsze należy do nas samych
genialna zemsta!

Cytat:
niewyobrażalna tragedia mówił, że czekali na dzieci 5 lat straszne. Nie popuściłabym szpitalowi

Cytat:

nie,nie wiem kiedy złożyć

Cytat:
Pytanko:

nasz ma, myślę, że lepiej aby miał
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:42   #1004
teQiba
Moderator

Cytat:
W sensie czy złożone?
Tak

Cytat:
Te hormony...

[...]

Mnie okropnie wzrusza reklama NAN pro 2 - ale jeszcze nie placze

O wkladke tez sie kiedys martwilam bo dostalismy fotelik bez wkladki, ale jak ogladalam te wkladki na allegro to doszlam do wniosku ze poradze sobie bez - pieluchami lub kocykiem sie wspomoge...

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Byloby super

estera85 pisz do nas czesciej - chociaz te 5 postow na watek, zebys w kolejnej czesci nie byla znow w zaginionych
Lista zaginionych nie oznacza ze Was wyrzucamy z watku, a wrecz przeciwnie - martwimy sie czesto o Was i cieszymy sie jak wracacie, wiec napisz czasem co u Ciebie
Trzymam kciuki zeby wszystko u Ciebie i malenstwa bylo ok

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-01-19 o 10:47
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:44   #1005
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Wkurzają mnie, ale nie mam serca ich wynosić

łóżeczko juz dawno, dawno. Gdzies muszę ciuchy wieszać

Cytat:
Muszą dzieciaki poznać tatusiów i sie do nich przekonać

Cytat:
Te hormony...

Ja się boje, że na porodówce jak młody wyjdzie będę się wręcz zanosić...oczywiście ze szczęścia.
Jeszcze rok temu jakby ktoś mi powiedział, że będziemy mieli dziecko to kazałabym się puknąć w łeb.
JAk to wszytsko szybko się zmienia
Ja też twarda babka, nigdy się nie wzrusza do łez, a teraz non stop beczę ja chyba będę głośniej płakała ze szczęścia na porodówce, niż darła się z bólu

Stary 2014-01-19, 10:45   #1006
bebe97
Wtajemniczenie

No jak bez wkładki. Wiecie jak wygląda noworodek w foteliku, który może posłużyć do roku? wkładka go trochę ustabilizuje, żeby nie latał po foteliku.

Uff wstałam wreszcie. U nas zima!!! Żeby sie utrzymała jeszcze z tydzień, chciałabym mieć sesję brzuszkową na śniegu

Fajnie że piszecie o malowaniu łóżeczek, podbiorę sobie pomysł z nazwa farby, chociaż u nas kolor ma być łajt, a jest na razie sosnowe (ze śladami po zębach Marcelka)
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:46   #1007
czbasia
Zakorzenienie

Witam sie w 34 tygodniu!:pij emy: dzis w koncu pospałam. Zasnelam ok polnocy i wstalam przed 7 z 3 przerwami na siku tylko I zastanawiam sie jak mi sie uda zlecona badanie moczu zrobić. Rano to juz ledwo kilka kropelek czasmi jak chodze wiecej jak 5 razy w nocy. Chyba po kazdej wizycie musze szkl wody wypic to sie nazbiera

Estera mocne kciuki za Was

Margo.. robicie postepy do porodu powinniscie okroic do 3

Niutka co do nauczki . Na szczescie mój tż nigdy nie wywinąl mi podobnego numeru.. chyba sie mnie boi i dobrze zna mnie bardzo dobrze i wie, że moja zemsta byłaby stukrotnie bolesniejsza niz jego wybryk.. Ale żeby nie bylo potrafie tez być krucha kobietką a on wtedy niby taki meski i dumny ze pociesza

Tequiba miejmy nadzieje, że zrozumial i nie wywinei nigdy podobnego numeru

Tygrysek pokaż to tęczowe łóżeczko, ciakawa efektu końcowego jestem..

A u nas dzis goscie na obiad., Tż kociołek robi.. A pozniej jeszzce do kol jedziemy. Nie wiem czy nie za duzo zaplanowałam na dziś
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:53   #1008
teQiba
Moderator

Cytat:
Wkurzają mnie, ale nie mam serca ich wynosić

łóżeczko juz dawno, dawno. Gdzies muszę ciuchy wieszać
To ja mam to samo - w myslach smaze kota nad ogniem a w rzeczywistosci mowie tylko "psik"

Uf... Bo myslalam ze tylko mi ten pomysl przyszedl do glowy - ja dzisiaj rozkladam/skladam
Stary 2014-01-19, 10:55   #1009
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Witam sie w 34 tygodniu!:pij emy:

Tygrysek pokaż to tęczowe łóżeczko, ciakawa efektu końcowego jestem..
Gratulacje 34 tygodnia

Łóżeczko pokaże jak TZ złoży czyli zapewne dopiero w przyszłym tygodniu. Na razie stoi w pudle, przewiązane jeszcze kokarda bo to był prezent pod choinkę.

Stary 2014-01-19, 10:58   #1010
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam to samo - w myslach smaze kota nad ogniem a w rzeczywistosci mowie tylko "psik"

Uf... Bo myslalam ze tylko mi ten pomysl przyszedl do glowy - ja dzisiaj rozkladam/skladam
to znaczy, że jestem normalna? Ja w myslach na futro przerabiam

Pogoń tżta niech się wykaże dzisiaj i zrób zdjęcie jak wszystko ułożysz, bo ja narazie mam tylko materac położony. Jak kupię prześcieradło, to wszystko poukładam i zrobię też fotę

Stary 2014-01-19, 11:06   #1011
grissini
Raczkowanie

Cytat:

Ja też twarda babka, nigdy się nie wzrusza do łez, a teraz non stop beczę ja chyba będę głośniej płakała ze szczęścia na porodówce, niż darła się z bólu
Całkiem możliwe, że ja tez.
Ciekawa jestem czy TŻ się wzruszy, nigdy Go nie widziałam w spoconych oczach

Cytat:
Witam sie w 34 tygodniu!:pij emy: dzis w koncu pospałam. Zasnelam ok polnocy i wstalam przed 7 z 3 przerwami na siku tylko I zastanawiam sie jak mi sie uda zlecona badanie moczu zrobić. Rano to juz ledwo kilka kropelek czasmi jak chodze wiecej jak 5 razy w nocy. Chyba po kazdej wizycie musze szkl wody wypic to sie nazbiera

A u nas dzis goscie na obiad., Tż kociołek robi.. A pozniej jeszzce do kol jedziemy. Nie wiem czy nie za duzo zaplanowałam na dziś

Jednym słowem nie będziesz się nudzić przy niedzieli

Cytat:
to znaczy, że jestem normalna? Ja w myslach na futro przerabiam
Ja zawsze rzucam w strone kity kapciem. Jak jęczy, albo drapie w drzwi.
Najgorzej jest jak w nocy znajdzie gdzieś na podłodze jakaś piłeczke albo zabawkę i się zaczyna...
Stary 2014-01-19, 11:24   #1012
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

w razie pozaru prosze nie budzic tylko przeniesc w bezpieczne miejsce

Cytat:

Dobrze, że nie widziałam
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Hej A u mnie jakoś lepiej. Wieczór spędziłam z przyjaciółką na plotach, wciąganiu chipsów i ciastek oraz obejrzałyśmy w tvp film, który miał być thrillerem, a nie był wcale straszny fajnie tak pobyć czasem we dwie bez facetów i dzieci
No i super! Oby tak dalej!!!
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
-miejsce po przekątnej do kierowcy jest miejscem "prezydenckim", fotelem na którym podróżują głowy państw (popatrz z której strony wysiadają z auta),
Dlatego ja całe życie nieświadomie siadałam po prawej stronie z tyłu

Cytat:

Zamówione na razie czas oczekiwania 2-3 tyg

Cytat:

Dobry!! Ja piję kawkę, i za godzinkę jadę do koleżanki. Przytargam wózek do domu dzisiaj a wczoraj się gapiłam chyba z 5 min na karuzelę jak się kręciły zwierzątka jak się Mikiemu nie spodoba to się nie zmarnuje

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Witam sie w 34 tygodniu!:pij emy:

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:30   #1013
agayka111
Raczkowanie

Witam sie z wami i ja! Codziennie was czytam ale nie pisze poniewaz troche mi glupio tak sie wtryniac z nienacka a pozatym slabo umiem poslugiwac sie forum. Jestem w 33 tyg ciazy niestety nakazane mam lezec ( bardzo slaba i nedzna szyjka) takze jeszcze musze wytrzymac 4 tyg. Plec nieznana bo malenstwo tak sie uklada takze bede miala niespodzianke

Grissini ja czy chodze czy nie chodze pachwiny strasznie mi dokuczaja czuje jakby mi sie chcialo krocze rozerwac no i skurcze sa do wyttzymania ale staja sie coraz czestsze
Pozdrawiam!!

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:41   #1014
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Uff wstałam wreszcie. U nas zima!!! Żeby sie utrzymała jeszcze z tydzień, chciałabym mieć sesję brzuszkową na śniegu

Fajnie że piszecie o malowaniu łóżeczek, podbiorę sobie pomysł z nazwa farby, chociaż u nas kolor ma być łajt, a jest na razie sosnowe (ze śladami po zębach Marcelka)
A u nas nawet śladu zimy jeszcze ja też chcę trochę śniegu, ale tylko wypowiem swoje marzenia, mąż grozi mi laniem Wstawisz coś, jak porobicie zdjęcia?

U nas dokładnie to samo, tylko na łóżeczku ślady zębów 6 dzieci, jak wczoraj się doliczyliśmy Też na biało

Cytat:
Witam sie w 34 tygodniu!
brawka!
I miłego dnia

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobry!! Ja piję kawkę, i za godzinkę jadę do koleżanki. Przytargam wózek do domu dzisiaj a wczoraj się gapiłam chyba z 5 min na karuzelę jak się kręciły zwierzątka jak się Mikiemu nie spodoba to się nie zmarnuje
Wstaw potem jakieś zdjęcia
Podkreślone -

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam sie z wami i ja! Codziennie was czytam ale nie pisze poniewaz troche mi glupio tak sie wtryniac z nienacka a pozatym slabo umiem poslugiwac sie forum. Jestem w 33 tyg ciazy niestety nakazane mam lezec ( bardzo slaba i nedzna szyjka) takze jeszcze musze wytrzymac 4 tyg. Plec nieznana bo malenstwo tak sie uklada takze bede miala niespodzianke
Jakie wtrynianie? Coś Ty, pisz do nas. Mocne kciuki, że szyjka potrzyma jeszcze ze 4 tygodnie No i masz wstydniasia w brzuchu - szok

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:42   #1015
nivka
Raczkowanie

Cytat:

Jak w wiadomosciach pokazywali tego ojca, ktory pokazywal rozki i mowil ze mieli juz wszystko przygotowane i sie rozplakal, to myslalam ze peknie mi serce - co za tragedia :
Nie wyobrażam sobie, żeby teraz mój mąż odwalił taki numer - masz prawo mieć nie tylko focha miejmy nadzieję tylko, że oprócz przeprosin wyciągnie wnioski na przyszłość (mój kiedyś po takim numerze nie miał lekko, poszło tyle gorzkich słów, że przez miesiąc chodził zgaszony bo czuł, że zawinił - a w ciąży nie byłam).

Nie wyobrażam sobie też tej tragedii, oni już odliczali godziny do poznania swoich dzieci Mam nadzieję, że zostaną wyciągnięte konsekwencje.
Swoją drogą wylądowałam wczoraj w nocy na IP (21-0:30) z powodu skurczy i nie ruszania się młodego - wszystko skończyło się dobrze, ale cały czas się zastanawiałam, czy ta lekarka i położna słyszały o tym przypadku, bo były niesamowicie miłe, nie zbywały i wręcz wybadały mnie lepiej niż mój gin 3 dni temu Byłam nastawiona na opieprz i hasła, że niepotrzebnie sieję panikę, a tu mila lekarka, wszystkie badania i co najlepsze - uśmiech i zrozumienie, że mogłam się wystraszyć (8 skurczy brzucha przez 3h mimo leków). Oboje z mężem byliśmy w szoku i stwierdziliśmy, że może nasluchały się tej historii i dlatego tak przezornie i dokładnie badały (nawet ktg miałam podwójnie).... W każdym razie - jazdy na IP nie życzę nikomu, ale jeśli już się przydarzy, to życzę Wam takiej lekarki która mnie przyjęła.

Cytat:

Nie, ale tylko dlatego, że nasze łóżeczko z IKEA od miesiąca jest niedostępne, wciąż polujemy na dostawę. Meble już złożyliśmy łóżeczko pewnie też złożymy od razu - a co tam, to jest pokój synka niech wszystko stoi i czeka, nam nie przeszkadza, a ile radochy w patrzeniu na rzeczy Młodego

Cytat:
Mnie okropnie wzrusza reklama NAN pro 2 - ale jeszcze nie placze
Mnie wzruszają ostatnio wszystkie reklamy/zdjęcia/nagrania z maluszkami Taki już nasz los - ciężarnych
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:42   #1016
filupka
Rozeznanie

Ja już mam wszystkie mebelki złożone i pokoik pomalowany.
A wiecie co, radziłabym wszystkim co nowe kupują już złożyć bo kiedyś czytałam na jakimś forum ze często "śmierdzą" one chemikaliami i dobrze jest jak wcześniej są rozłożone i wywietrzeja. Tzn w zależności od terminu porodu. Chodzi o to żeby zrobić to trochę wcześniej:p
Się zakrecilam

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2014-01-19 o 11:44
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:44   #1017
agayka111
Raczkowanie

Cytat:
A u nas nawet śladu zimy jeszcze ja też chcę trochę śniegu, ale tylko wypowiem swoje marzenia, mąż grozi mi laniem Wstawisz coś, jak porobicie zdjęcia?

U nas dokładnie to samo, tylko na łóżeczku ślady zębów 6 dzieci, jak wczoraj się doliczyliśmy Też na biało

brawka!
I miłego dnia

Wstaw potem jakieś zdjęcia
Podkreślone -

Jakie wtrynianie? Coś Ty, pisz do nas. Mocne kciuki, że szyjka potrzyma jeszcze ze 4 tygodnie No i masz wstydniasia w brzuchu - szok
Ja tez mam taka nadzieje i w 100% sie z toba zgadzam wstydzi sie chyba bedzie kinder niespodzianka

Stary 2014-01-19, 11:45   #1018
nivka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja już mam wszystkie mebelki złożone i pokoik pomalowany.
A wiecie co, radziłabym wszystkim co nowe kupują już złożyć bo kiedyś czytałam na jakimś forum ze często "śmierdzą" one chemikaliami i dobrze jest jak wcześniej są rozłożone i wywietrzeja.

Potwierdzam - pokoik Młodego śmierdzi nowością, farbą, okleiną i klejem do fototapety, więc co jakiś czas intensywnie go wietrzymy, żeby do kwietnia wszystko było już neutralne
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:47   #1019
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Odpoczywaj, leż i zagladaj do nas częsciej
Cytat:

U nas dokładnie to samo, tylko na łóżeczku ślady zębów 6 dzieci, jak wczoraj się doliczyliśmy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:48   #1020
agayka111
Raczkowanie

Ja tez mam juz lozeczko gotowe bo faktycznie jak je rozkladalismy czuc bylo takim lakierem do drewna czy czyms to samo bylo z materacem i posciela

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości