|
|
#991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Dzień Dobry.
Piszecie o spaniu. Ja czasami mam bezsenne noce, ale jak nie to też mogę spać 12 godzin, ale tak miałam zawsze. Całe życie. No, ale nie pośpię dłużej jak do 8-9 rano teraz, bo fretki wieśniaki od 8 walą w pręty i domagają się wypuszczenia Chciałam dzisiaj pokminić sobie do oporu, ale nie... Od 7 rumot i granie na prętach.![]() Dzięki za opinie o octenisepcie, ah te dylematy wezmę 50ml.estera85 ja myślę, że możesz nam tu pisać o wszystkim Niutka25 jak wypady tżtów się tak powtarzają, to jak najbardziej jestem za zemstą ![]() Cytat:
CAŁY lipiec i sierpnień miałam w pokoju 30 stopni, więc i ja spałam w samych majtkach i koszulce Coś na długi na pewno kupię, ale dosłownie kilka sztuk i jak co to będę dokupywać. Cytat:
ale teraz młoda chyba już na tyle kumata, że reaguje na bodźce z zewnątrz.Cytat:
bo sie stało i nawet mój tż powiedział, że to było nie fair...No ja też myślałam, że pęknę
|
|
#992 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#993 |
|
Raczkowanie
|
Heja Mamuski, melduje sie w niedzielny poranek, jeszcze w lozku
![]() Przed chwila z Tztem wietrzylismy mieszkanie (nienawidze zaduchu) otworzylisny prawie wszystkie okna i hyc oboje pod koldre Troche wypizgalo w chacie, ale zaraz sie nagrzeje ))Doczytywalam Was co 2 dni i jak juz chcialam cos odpisac, to juz byl inny temat na tapecie. Wczoraj mialam mega akrywny dzien...Nie lubie siedziec calymi dniami w domu-musze gdzies wyjsc. Wiec wczoraj wymyslilam ze pojde po Tzta do pracy, zeby nie wracal po mnie autem.na chate i pojedziemy po sklepach meblowych pochodzic, poszukac jakis inspiracji do pokoju mlodego, albo ogolnie do naszego mieszkania, bo czesto cos zmieniamy. Spacer po Tzta (tempem ciezarowki)zajal mi z 45min, potem po sklepach zlecialo nam ponad 3 h. Wieczorem chodzic nie moglam, tak mniw pachwiny bolaly, tez tak macie po wiekszym wysilku w sensie jak duzo lazicie?? ale przynajmniej zasnelam jak dziecko i spalam 11h. Nawet zbytnio nie pamietam jak chodzilam w nocy na siusiu, bylam nieprzytomna )I tak jak Ela chcialabym juz urodzic!!! )
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-*
Mara ja też spokojniejsza z krążkiem mowili ci na jak długo go będziesz miała?Co do zabaw z brzuszkiem to wczoraj jak ja dotknęłam brzucha to maly szalal a jak moja mama go dotknęła to od razu spokój hehe ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#995 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Tez nad tym sie ostatnio zastanawialam i tez chyba wezme 50... Brrr - zamknelabym fretki na balkonie jakby o 7 mi pobudke zrobily Musisz im wytlumaczyc ze teraz pancia spi dluzej i nie mozna halasowac ![]() Macie juz rozlozone lozeczka? |
|
|
|
|
#996 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sensie czy złożone? ![]() Nieeeee Ja mam w częściach, do tego tylko 1 część wyszlifowana. Reszta nie wiem na co czeka...a jeszcze pomalować trzeba ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak swoje malujecie? Moja młoda kręci sie prawie 24/7 i nie przejmuje sie niczym. Ciekawe czy po urodzeniu bedzie kiedykolwiek spała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytaliśmy troche o tycha farbach, że są jakieś z atestami, co można malować zabawki dla dzieci. O ile sie nie myle to ta farba nazywa sie atlax. W kolorze palisander, bo chce mieć łóżeczko w kolorze ciemny brąz. Podobno nie śmierdzi, bo farba na bazie wody musi byc. Wy też tak robiliście? Na jaki kolor sie zdecydowaliście? |
|
|
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Moja Ulka mi wczoraj dosłownie brzuch roznosiła i wieczorem w jednym momencie jakoś tak wszytsko mi się w środku zatrzęsło i teraz trochę inaczej ją czuję - ośmielam się mieć nadzieję, że się przekręciła Dowiem się we wtorek Estera, witaj znów Cytat:
Poza tym, ja akurat jestem zdania, że czy jasne czy nie jasne, prać trzeba tak samo. Bo na ciemnym np. beknięcie bardziej widać ![]() A ja się właśnie zryczałam przy Moja ukochana bajka z dzieciństwa - na pamięć znam wszytskie piosenki do tej pory |
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdecydowaliśmy sie na kolory tęczy. Każdy szczebelek na boku w innym kolorze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1001 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Te hormony... Ja się boje, że na porodówce jak młody wyjdzie będę się wręcz zanosić...oczywiście ze szczęścia. Jeszcze rok temu jakby ktoś mi powiedział, że będziemy mieli dziecko to kazałabym się puknąć w łeb. JAk to wszytsko szybko się zmienia ![]() Cytat:
![]() Ale ja bym zbankrutowała mając kupić tyle kolorów farb ![]() Pytanko: Fotelik 0-13kg musi mieć tą wkładke dla noworodka? Edytowane przez grissini Czas edycji: 2014-01-19 o 11:30 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mocno trzymam kciuki żeby to było "to" i żeby okazało się że Ulcia już grzecznie czeka na wyjście
|
|
|
|
|
#1003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko jest ok, pisz częściejCytat:
![]() Cytat:
mówił, że czekali na dzieci 5 lat straszne. Nie popuściłabym szpitalowinie,nie wiem kiedy złożyć nasz ma, myślę, że lepiej aby miał |
|||
|
|
|
#1004 | ||
|
Moderator
|
Tak
![]() Cytat:
![]() O wkladke tez sie kiedys martwilam bo dostalismy fotelik bez wkladki, ale jak ogladalam te wkladki na allegro to doszlam do wniosku ze poradze sobie bez - pieluchami lub kocykiem sie wspomoge... ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() estera85 pisz do nas czesciej - chociaz te 5 postow na watek, zebys w kolejnej czesci nie byla znow w zaginionych Lista zaginionych nie oznacza ze Was wyrzucamy z watku, a wrecz przeciwnie - martwimy sie czesto o Was i cieszymy sie jak wracacie, wiec napisz czasem co u Ciebie Trzymam kciuki zeby wszystko u Ciebie i malenstwa bylo ok Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-19 o 11:47 |
||
|
|
|
#1005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łóżeczko juz dawno, dawno. Gdzies muszę ciuchy wieszać ![]() Cytat:
Cytat:
ja chyba będę głośniej płakała ze szczęścia na porodówce, niż darła się z bólu
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
No jak bez wkładki. Wiecie jak wygląda noworodek w foteliku, który może posłużyć do roku? wkładka go trochę ustabilizuje, żeby nie latał po foteliku.
Uff wstałam wreszcie. U nas zima!!! ![]() Fajnie że piszecie o malowaniu łóżeczek, podbiorę sobie pomysł z nazwa farby, chociaż u nas kolor ma być łajt, a jest na razie sosnowe (ze śladami po zębach Marcelka )
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 34 tygodniu!
:pij emy: dzis w koncu pospałam. Zasnelam ok polnocy i wstalam przed 7 z 3 przerwami na siku tylko Rano to juz ledwo kilka kropelek czasmi jak chodze wiecej jak 5 razy w nocy. Chyba po kazdej wizycie musze szkl wody wypic to sie nazbiera![]() Estera mocne kciuki za Was ![]() Margo.. robicie postepy do porodu powinniscie okroic do 3![]() Niutka co do nauczki . Na szczescie mój tż nigdy nie wywinąl mi podobnego numeru.. chyba sie mnie boi i dobrze zna mnie bardzo dobrze i wie, że moja zemsta byłaby stukrotnie bolesniejsza niz jego wybryk.. Ale żeby nie bylo potrafie tez być krucha kobietką a on wtedy niby taki meski i dumny ze pocieszaTequiba miejmy nadzieje, że zrozumial i nie wywinei nigdy podobnego numeru ![]() Tygrysek pokaż to tęczowe łóżeczko, ciakawa efektu końcowego jestem.. A u nas dzis goscie na obiad., Tż kociołek robi.. A pozniej jeszzce do kol jedziemy. Nie wiem czy nie za duzo zaplanowałam na dziś
|
|
|
|
#1008 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Uf... Bo myslalam ze tylko mi ten pomysl przyszedl do glowy - ja dzisiaj rozkladam/skladam |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Łóżeczko pokaże jak TZ złoży czyli zapewne dopiero w przyszłym tygodniu. Na razie stoi w pudle, przewiązane jeszcze kokarda bo to był prezent pod choinkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogoń tżta niech się wykaże dzisiaj i zrób zdjęcie jak wszystko ułożysz, bo ja narazie mam tylko materac położony. Jak kupię prześcieradło, to wszystko poukładam i zrobię też fotę
|
|
#1011 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem czy TŻ się wzruszy, nigdy Go nie widziałam w spoconych oczach Cytat:
![]() ![]() Jednym słowem nie będziesz się nudzić przy niedzieli ![]() Ja zawsze rzucam w strone kity kapciem. Jak jęczy, albo drapie w drzwi. Najgorzej jest jak w nocy znajdzie gdzieś na podłodze jakaś piłeczke albo zabawkę i się zaczyna... |
||
|
|
|
#1012 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zamówione na razie czas oczekiwania 2-3 tyg ![]() Cytat:
Dobry!! Ja piję kawkę, i za godzinkę jadę do koleżanki. Przytargam wózek do domu dzisiaj jak się Mikiemu nie spodoba to się nie zmarnuje ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- ![]()
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie z wami i ja! Codziennie was czytam ale nie pisze poniewaz troche mi glupio tak sie wtryniac z nienacka a pozatym slabo umiem poslugiwac sie forum. Jestem w 33 tyg ciazy niestety nakazane mam lezec ( bardzo slaba i nedzna szyjka) takze jeszcze musze wytrzymac 4 tyg. Plec nieznana bo malenstwo tak sie uklada takze bede miala niespodzianke
Grissini ja czy chodze czy nie chodze pachwiny strasznie mi dokuczaja czuje jakby mi sie chcialo krocze rozerwac no i skurcze sa do wyttzymania ale staja sie coraz czestsze Pozdrawiam!! Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1014 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też chcę trochę śniegu, ale tylko wypowiem swoje marzenia, mąż grozi mi laniem Wstawisz coś, jak porobicie zdjęcia? ![]() U nas dokładnie to samo, tylko na łóżeczku ślady zębów 6 dzieci, jak wczoraj się doliczyliśmy Też na biało I miłego dnia Cytat:
![]() Podkreślone - Cytat:
|
|||
|
|
|
#1015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miejmy nadzieję tylko, że oprócz przeprosin wyciągnie wnioski na przyszłość (mój kiedyś po takim numerze nie miał lekko, poszło tyle gorzkich słów, że przez miesiąc chodził zgaszony bo czuł, że zawinił - a w ciąży nie byłam). Nie wyobrażam sobie też tej tragedii, oni już odliczali godziny do poznania swoich dzieci Swoją drogą wylądowałam wczoraj w nocy na IP (21-0:30) z powodu skurczy i nie ruszania się młodego - wszystko skończyło się dobrze, ale cały czas się zastanawiałam, czy ta lekarka i położna słyszały o tym przypadku, bo były niesamowicie miłe, nie zbywały i wręcz wybadały mnie lepiej niż mój gin 3 dni temu Nie, ale tylko dlatego, że nasze łóżeczko z IKEA od miesiąca jest niedostępne, wciąż polujemy na dostawę. Meble już złożyliśmy Mnie wzruszają ostatnio wszystkie reklamy/zdjęcia/nagrania z maluszkami |
|
|
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
Ja już mam wszystkie mebelki złożone i pokoik pomalowany.
A wiecie co, radziłabym wszystkim co nowe kupują już złożyć bo kiedyś czytałam na jakimś forum ze często "śmierdzą" one chemikaliami i dobrze jest jak wcześniej są rozłożone i wywietrzeja. Tzn w zależności od terminu porodu. Chodzi o to żeby zrobić to trochę wcześniej:p Się zakrecilam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-01-19 o 12:44 |
|
|
|
#1017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nowością, farbą, okleiną i klejem do fototapety, więc co jakiś czas intensywnie go wietrzymy, żeby do kwietnia wszystko było już neutralne
|
|
|
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam juz lozeczko gotowe bo faktycznie jak je rozkladalismy czuc bylo takim lakierem do drewna czy czyms to samo bylo z materacem i posciela
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Chciałam dzisiaj pokminić sobie do oporu, ale nie... Od 7 rumot i granie na prętach.
wezmę 50ml.

bo sie stało i nawet mój tż powiedział, że to było nie fair...

Dowiem się we wtorek
mocno trzymam kciuki żeby to było "to" i żeby okazało się że Ulcia już grzecznie czeka na wyjście

ja też chcę trochę śniegu, ale tylko wypowiem swoje marzenia, mąż grozi mi laniem