Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 12:41   #1441
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Pomarancza za ciuszki... Super sprawa... Wiem coś o tym

Słyszałam od swojej mamy o tych bliźniakach. Ja właśnie boje się tego że nie będzie kogoś kompetentnego kto będzie mógł podjąć odpowiednią decyzję w odpowiednim momencie...

Kasian masz bardzo zapobiegawczego męża - "Kupię ci dwie pary będzie na następne dziecko"

sylvunia masz pomysłową córę świetny ten bałwanek

NIKI Oskar najwidoczniej wczuwa się już w rolę brata

madziula bardzo fajna sprawa zumba kids. Sama bym się chętnie wybrała z Frankiem

Ilkas aplikuj syrop z cebuli obowiązkowo... Zdrówka

martusia fajnie masz z tym telefonem... Ja mam neta w tel od pół roku i na początku też byłam bardzo pod wrazeniem

martuszkao gratuluję udanych zdobyczy

Aldrin kurujcie się z mężem...

carolyna ja nie stosuję żadnych probiotyków.

asiulka fajna stronka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:49   #1442
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Agaaga89 hehe, i dobrze ! Będziesz już przygotowana..a potem zostanie więcej czasu na inne rzeczy Ja póki co to przejrzałam ubranka po Mili i wiem, że sporo się nadaje dla Leosia. I kupiłam kilka ciuszków od Marty Hm..i tyle..nic więcej nie mam i nie zrobiłam.
No właśnie, na koniec zostawiam sobie szczegóły kosmetyczne, a póki mam siłę i ambicje to zabrałam się za ciuszki Mnie też praktycznie z Filipa ubranek wyszła cała wyprawka 56-62, muszę dokupić tylko skarpetusie, niedrapki i tyle Jaki to luksus jednak przy drugim, ach

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Aga ja tez mam posegregowane i poukładane, nawet wyprałam juz te z lumpka

i tak je trzeba będzie wyprac jeszcze raz w proszku delikatniejszym, bo częśc jest nowa ubranek
mam nawet pospisywane ilość sztuk, żebym wiedziała, ile jeszcze i czego dokupić
Przede mną też jeszcze pranie, ale czaję się jak w jakimś supermarkecie będzie promocja na proszek dziecięcy

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Kichło mi sie nad ranem i tak strasznie zaczął brzuch boleć że aż się wystraszyłam...nie wiedziałam że kichanie w pozycji na plecach takie coś wywoła...
Ja tak mam w standardzie.. Jak kicham albo kaszle, to się "zwijam" bo inaczej czuję takie gwałtowne kłucie w podbrzuszu

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Agaaga wow to już mam ciuszki posegregowane? Super, ja już się nie mogę doczekać, ale póki nie mam szaf nowych to nie ma co segregować
Aaa no to faktycznie, przecież nie posegregujesz, żeby postawić na ziemi Spokojnie, sporo czasu jeszcze mamy

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:59   #1443
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Zajrzałam na allegro i znalazlam zajefajne koszulki

http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-z...867881897.html

Zastanawiam sie , które zamowic
Mam na oku 3
fajne chyba coś zamówię, ale jak będzie wiosna...o ile będzie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy w odwiedzinach u rodzinki co mają syna młodszego od mojego o rok I w pewnym momencie zaczął B. płakać a mój syn co zrobił ?? Znalazł jego smoczek podszedł wsadził mu z czułością do buzi , pogłaskał po główce i poszedł się bawić aż się wzruszyłam na ten widok
Mój też tak często robił i robi

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość

dziewczyny jak wasze nastroje? jutro zzaczynam 2o tc i u mnie spadek formy, totalny.
Hormony niestety skacza a ja ciagle mam negatywne zachowania i nastrój.

ja miałam spadek chęci i nastroju do 18tc. Poza tym odkąd zaczęłam brać magnez na skurcze to przy okazji mam więcej chęci i energii

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
To ja się zaczynam czuć dziwnie teraz ze swoją szafą pełną posegregowanych ubranek 56-62
już? przynajmniej będziesz mieć spokój moje leżą we worach jeszcze

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

a Wy jakie macie plany zakupowe jesli chodzi o ubranka? :pros: bo ja jestem w tym zupełnie zielona
na razie to już mam pełno o ciuszków, a jeszcze mam dostać więc nic na razie nie będę kupować. jak będę mieć wszystko w domu, to przejrzę na spokojnie i dokupię parę kiecek pewnie dla satysfakcji, bo tyle lat marzyłam by je kupować

Cytat:
A ja mam pytanie do mamuś rozeznanych
Ile tych ciuchów na 56 kupować?
chodzi o śpiochy,kaftany,body... po ile sztuk?
bo o tym nie mam pojęcia...
powiem Ci, że to tak nie da się do końca wyliczyć, bo różne dzieci się rodzą jedne mają 51cm inne 56 a jeszcze inne 58cm i w te niektóre ciuszki 56 się nawet nie zmieszczą w każdym razie na 56 dużo tego nie trzeba, bo dzieciątko szybko rośnie, a jak jest na cycku to już w ogóle. Poza tym zależy też jak często chcesz prać najdłużej synek nosił 68 więc i tych było trzeba najwięcej.
Na tych listach z pierwszych stron to jest taka logiczna, uniwersalna ilość myślę.

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
a wczoraj oglądaliśmy wózek i fotelik u mojej koleżanki i się na nie zdecydujemy kolejną rzecz mamy z głowy .i dostaliśmy jeszcze przewijak i leżaczek teraz muszę wybrać jakieś łóżeczko i materacyk i będzie prawie wszystko z tych największych rzeczy

Lecę poczytać co tam wczoraj naskrobałyście
super kolejny problem z głowy, ja też mam już wózek i nie powiem, lżej na sercu, że już nie muszę się nad tym zastanawiać

Cytat:
A te półśpiochy są wygodne? nie spadają? lepsze od zwykłych spiochów zapinanych?
bo zastanawiam się też nad nimi do bodziaków,ale jeszcze styczności z takimi nie miałam...
ja bardzo lubiłam półśpiochy...moim zdaniem słodko w nich dziecko wygląda to raz i owszem są wygodne. Ja na zmianę zakładałam śpiochy i półśpiochy.
I jeśli są na dobrej gumie lub z dobrego nienaciągającego się materiału w pasie to nie spadają....wiadomo kwestia zakupu

Ja właśnie pozbyłam się ciuszków po Igusiu

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:12   #1444
Seksta
Rozeznanie

O ja....pospalismy do 12stej, masakra! Ale po 4sie kladlismy
Pozniej wstawie wam zdjęcie jakiego tygryskowego pajaca kupilismy wczoraj
Mam toche tych ciuszkow na 56, musimy dokupic polspiochy wiec mam nadzieje, ze Wojtas nie urodzi sie duzy. Porownujac ciuszki z tesco z ciuszkami ze smyka to te ze smyka 56 sa duzo dluzsze i szersze...
Idziemy cos zjesc, a pozniej jakis spacer. Nie jedziemy nigdzie bo mega gololedz w Poznaniu :/ huurraaa nie musze jechać do tesciow

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:12   #1445
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Co do tych ciuszków to ja bym sie nie nastawiała na same bodziakki, co prawda m9j w kwietniu ale nawet w czerwcu te upały nie takie pewne

To ja sobie poczytam wieczorem o tych priobiotykach nawet nie wiedziałam że takie cuś jest coprawda nie miałam jeszcze infekcji ale to pewno nie szkodliwe a ja w ciąży to jednak wole mieć coś na zaś jak teraz biorę luteinę choć nie wiem czy koniecznie :p jutro sie dowiem, już sie boje . . .

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:29   #1446
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cześć dziewczyny witam się niedzielnie

ja swego czasu stosowałam kółko antykoncepcyjne i prawdopodobnie od tego miewałam infekcje i ginekolożka zaleciła mi brać Lacibios Femina. Tam było chyba 10 tabletek i kosztowało około 20-30 zł choć nie pamiętam bo to było dosyć dawno. Wystarczyło co drugi miesiąc zastosować i był spokój.
Powiem Wam, że był czas iż męczyły mnie infekcje grzybicze i znalazłam w internecie nieco kontrowersyjną metodę, ale moim zdaniem skuteczną (minimum pół roku spokoju) ząbek czosnku dowcipnie przez chyba 4 dni
Ja uważam, że mi pomogło.

Ciuszki u mnie też czekają na przejrzenie (bo kuzynka tżta nas obdzieli , w sensie zostaną nam te rzeczy wypożyczone i w sumie fajnie bo jak dziecko wyrośnie to po prostu te rzeczy oddam bez zamartwiania się co z nimi zrobić)
TŻ najpierw w sypialni musi zrobić szafę (będziemy robić zabudowę taką a'la komandor z 4 drzwiami przesuwnymi), ale to najprędzej w lutym.

W tesco jest teraz obniżka 30% na odzież niemowlęcą i ceny są dobre choć nie powalają. Ja się wybieram na łowy do SH. Szkoda mi wydać np. 20zł na pajaca którego dziecko będzie nosiło dwa tygodnie czy miesiąc

Ponadto też czekam na promocję loveli bądź innego środka do prania ubranek niemowlęcych oraz na promocję pampersów. Nie są mi potrzebne na gwałt więc po co przepłacać?

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-01-19 o 13:30
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:49   #1447
Myska0
Zakorzenienie

Dziękujęza opinie o laktatorach

Emi
- dobrze, że wiecie co robić i że masz wsparcie Męża.. Na nas też możesz liczyć. Trzymam dalej kciuki. Modlę się za Was I dawaj nam znać jak wyniki badań.

Beatusia - szczupły i piękny brzuszek..

Sylvunia - słyszałam o tych bliźniakach.. Tragedia.. Współczuję rodzicom.. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji..

Ramona - straszne to o kuzynce..

Karolak - tak, pomidorówka to zdecydowanie lepszy temat

MamaKtosia - mój brzuch też jest rozwlekło - rozlazły, a to moja pierwsza ciąża..

Monijaa - ja oglądałam. Dość kontrowersyjny, ale warto obejrzeć, aby wiedzieć jaka głupota jest na świecie.
Koszulki słodkie

Ilkas - kuruj się.

Ramona - ja czekam na odebranie w lutym ciuszków po chrześniaku. Dopiero wtedy będę robiła konkretną listę ciuchów. No i na szafę, żeby mieć gdzie ciuchy składać

Aldrin - jakie komody zakupiliście? My też planujemy kupić, a będziemy w Ikei w lutym to może skorzystamy

My nadal u teściów. Zaraz będziemy jeść obiadek, a już zgłodniałam

Jeśli chodzi o nastrój to ja mam dużo mniej energii niż miałam, chociaż w pierwszym trymestrze spałam popołudniami i w ogóle mnie nie było. Teraz jakoś spadek energii, nie wiem może to przez pogodę?

Która to wspomniała o rurkach????? Chodzą za mną od paru dni i normalnie chyba się poddam, ale to jutro, bo w niedzielę do sklepów nie chodzę..

Aaa.. I rozmawiałam z położną, która pracuje w szpitalu, w którym planuję rodzić. Umówiona jestem w poniedziałek na podpisanie deklaracji i będziemy do niej chodzić do szkoły rodzenia. O szczegóły wypytam w poniedziałek. Wiem, że z nią będzie 6 spotkań i jeszcze pare z położną środowiskową. Głos miała bardzo miły przez telefon, zobaczymy jak tam na żywo

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że był czas iż męczyły mnie infekcje grzybicze i znalazłam w internecie nieco kontrowersyjną metodę, ale moim zdaniem skuteczną (minimum pół roku spokoju) ząbek czosnku dowcipnie przez chyba 4 dni
Czosnek? O tym to nie słyszałam... Ja sama nic nie stosuję. Odpukać nic mnie nie atakuje. Kiedyś, kiedyś miałam przepisaną maść Clotrimazol.

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-01-19 o 14:37
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:50   #1448
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie niedzielnie

My juz po Kosciele.

Odnosnie koszulek zamówilam dwie . Czarna i biala. Pewnie na wiosne zamowie kolejne

Kurcz jaki mroz u nas masakra, zima przyszla.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:51   #1449
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Ponadto też czekam na promocję loveli bądź innego środka do prania ubranek niemowlęcych oraz na promocję pampersów. Nie są mi potrzebne na gwałt więc po co przepłacać?
daj znać jak znajdziesz jakąś fajną promocję

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:52   #1450
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

W tesco jest teraz obniżka 30% na odzież niemowlęcą i ceny są dobre choć nie powalają. Ja się wybieram na łowy do SH. Szkoda mi wydać np. 20zł na pajaca którego dziecko będzie nosiło dwa tygodnie czy miesiąc

hmmm... no własnie dzis męczyłam męża, by wleciał po drodze to hiper tesco zobaczyć za smoczkami, ale pewnie promo jest tylko na ubranka
no a ja mam takie podejście jak Ty, kupuję póki co w sh, nieraz można dorwać ładniejsze ubranka niż tu w PL nowe

co do pamprów, u mnie w Centrum były w promo za 35,99 zł, le tylko midi
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:57   #1451
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny witam się niedzielnie

ja swego czasu stosowałam kółko antykoncepcyjne i prawdopodobnie od tego miewałam infekcje i ginekolożka zaleciła mi brać Lacibios Femina. Tam było chyba 10 tabletek i kosztowało około 20-30 zł choć nie pamiętam bo to było dosyć dawno. Wystarczyło co drugi miesiąc zastosować i był spokój.

Ciuszki u mnie też czekają na przejrzenie (bo kuzynka tżta nas obdzieli , w sensie zostaną nam te rzeczy wypożyczone i w sumie fajnie bo jak dziecko wyrośnie to po prostu te rzeczy oddam bez zamartwiania się co z nimi zrobić)
TŻ najpierw w sypialni musi zrobić szafę (będziemy robić zabudowę taką a'la komandor z 4 drzwiami przesuwnymi), ale to najprędzej w lutym.

o czosnku nie słyszałam,nie odwazyła bym sie go tam włożyć...

co do roszku to też poluję na Lovela,zastanawiam się czy jest on w Niemczech i Holandii,bo tam mi TZ zawsze kupuje kapsułki z persila i ariela i sa dużo tańsze...musze napisać mu nazwe proszku niech popatrzy.
Stary 2014-01-19, 13:57   #1452
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Zeszlej zimy córa poszalała muszę Wam pokazać jak

wchodze sobie do łazienki nastawić pranie i az mnie cofło to co zobaczylam,tak sie śmiałam że o praniu zapomniałam
zaszalała

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Dzień doberek a my wstaliśmy dzisiaj o dziewiątej luksus normalnie

U mnie samopoczucie w porządku energia jak byla tak była jest

Dzisiaj zamierzamy trochę porządków w szafach zrobić może znajdzie się miejsce na gruszki dla emilki

Ilkas zdrowia życzę

A my wczoraj oglądaliśmy film dom snów ten co kasian na tvp1 nie spodziewam się że będzie taki fajny trzyma w napięciu do końca

Ramona ją na początku używałam bardzo dużo pajacykow dla mnie najwybitniejsze lub zestaw body plus polspiochy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też wczoraj Ogladalam ten film, mąż oczywiście zasnął a ja się popłakałam na końcu.
U nas dziś niedziela spokojna kupiłam dziś sobie lody grycan truskawkowe i waniliowe, wyciagnelam z zamrazalnika truskawki, maliny i borowki, podgrzeje je i będzie pyszny Sosik do lodów
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:06   #1453
paulka0212
Wtajemniczenie

Witam się już z domku
Dostałam cała siatkę ciuszków po mojej chrześnicy, będę musiała przejrzeć co tam ciekawego jest.

Od jutra jem słodycze tylko w weekend, nie chce przesadzić.... No i zdrowiej na pewno bo teraz czekam na kebaba

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:11   #1454
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
fajne chyba coś zamówię, ale jak będzie wiosna...o ile będzie

Mój też tak często robił i robi

ja miałam spadek chęci i nastroju do 18tc. Poza tym odkąd zaczęłam brać magnez na skurcze to przy okazji mam więcej chęci i energii

:
no ostatnio pytałam o magnez lekarza a on nie kazał brać, bo niby mam wyniki dobre.
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:41   #1455
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witam się już z domku
Dostałam cała siatkę ciuszków po mojej chrześnicy, będę musiała przejrzeć co tam ciekawego jest.

Od jutra jem słodycze tylko w weekend, nie chce przesadzić.... No i zdrowiej na pewno bo teraz czekam na kebaba

Super to zawsze jakaś pomoc... Mniej trzeba kupić...

No a co do słodyczy ja ostatnio pochałaniam je tonami więc może się do ciebie przyłącze

Mama Franka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 15:25   #1456
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

No a co do słodyczy ja ostatnio pochałaniam je tonami więc może się do ciebie przyłącze
ja też ostatnio mam mega chcicę na słodkie, zwłaszcza czekolade, całą tabliczkę na raz takiej mlecznej mogłabym wciągnąć

my już po obiadku, mąż odpoczywa, a ja pędzę się uszykować, jedziemy w gości do szwagroskich

do zobaczenia później
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 15:28   #1457
Nikii89
Zakorzenienie

Sylvunia u Nas syn urodził się 57cm i zbyt długo tych 56cm nie używaliśmy.
Półśpiochy są OK. , mi się podobały bo wygodne dla dziecka , nie ma guzików czy innych pierdów, gdy za duże można podwinąć w pasie. No i także wygodne dla rodzica przy przebieraniu Ja także je polecam bo np. jak byliśmy na wczasach , to młody miał bodziaka i półśpiochy , a gdy tak mocno przygrzewało słoneczko , że my się z TŻ prażyliśmy . To mogłam na chwilę ściągnąć mu te półśpiochy , ze śpiochami byłoby ciężej.

Kasian u Nas jest to spowodowane tym że Oskar w ciągu dnia jest tylko ze mną , bo TŻ z pracy do pracy. Więc rano jak otworzy oczy np. o 6 i zobaczy tatę to już trzeba wykorzystać go do zabawy, bo zaraz sobie pójdzie :P A jak otworzy oczy i taty nie ma to udaje mi się jeszcze powiedziec „patrz jest noc, ciemno idziemy jeszcze spać” no i idziemy Może u Was też z podobnego powodu

Aldrin dużo zdrówka

Martusia też oglądałam ten film , w sumie po raz drugi już i jest bardzo fajny

Vampirka a to Cię zachcianki łapią :P

Paulka za kebaba :baty: (nie za to że jesz , ale że smaka robisz :P )

A ja już nie umiem doczekać się wyprowadzki :P Już mam wizję salonu, sypialni i łazienki Wtedy też nowa komoda i będę mogła zabrac się za segregację ciuszków
Stary 2014-01-19, 15:35   #1458
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Od jutra się "ogarniam" dlatego przed chwilą zjadłam draże śmietankowe i jeszcze zjem loda żeby mnie jutro nie kusił

Nikki przekonałaś mnie do półśpiochów

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-01-19 o 15:38
Stary 2014-01-19, 15:45   #1459
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Witam się już z domku

Moj Tzet Ci dziekuje, ze musial jechac po kebaba dla mnie na drugi koniec miasta

Stary 2014-01-19, 15:46   #1460
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Tez patrzeć po siostrach półśpiochy są bardzo fajne .
Wszystkie używały i sa zadowolone jutro idę chyba na glukozę zyczcie mi powodzenia

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 15:47   #1461
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Ja właśnie wróciłam ze spaceru z teściową. Jest mgliście, szaro, buro i ponuro ale fajnie się dotlenić. Tż gotuje makaron do rosołku, bo dziś on odpowiada za obiadek

Carmenaa jasne, jak coś wypatrzę, to wrzucę na forum

Ramona ja ostatnio jakoś w ogóle nie mam weny do kupowania ani dla siebie, ani dla dziecka. Nie znam płci i trochę mnie to ogranicza. Wolałabym chłopca, ale w piątek byłam w tesco i były takie materiałowe opaski dla dziewczynek takie z kokardką to się po prostu rozpłynęłam
Tego typu http://www.hm.com/pl/product/18644?article=18644-B
Obiecałam sobie, że dla dziewczynki żadnego różu ale ....

Sylvunia dlatego napisałam o czosnku, że jest to nieco kontrowersyjne
no i dla córki za kreatywność, mam wrażenie że chciała zrobić Twoją podobiznę, co?

Jaa Paulka za mną też chodzi kebab w tygodniu chyba nie odpuszczę i pojadę na takowy

Jjjjustynaaa ja tydzień temu nakupowałam na zakupach ciastek, ciasteczek, żelek, cukierków, draży i innych słodyczy, bo mnie taka mega ochota na słodkie naszła

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 15:50   #1462
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:

Moj Tzet Ci dziekuje, ze musial jechac po kebaba dla mnie na drugi koniec miasta

: hahaha:
pozdrów go od brzuchatek
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 15:52   #1463
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-01-19, 15:55   #1464
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Dziękujęza opinie o laktatorach

Emi
- dobrze, że wiecie co robić i że masz wsparcie Męża.. Na nas też możesz liczyć. Trzymam dalej kciuki. Modlę się za Was I dawaj nam znać jak wyniki badań.

Beatusia - szczupły i piękny brzuszek..

Sylvunia - słyszałam o tych bliźniakach.. Tragedia.. Współczuję rodzicom.. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji..

Ramona - straszne to o kuzynce..

Karolak - tak, pomidorówka to zdecydowanie lepszy temat

MamaKtosia - mój brzuch też jest rozwlekło - rozlazły, a to moja pierwsza ciąża..

Monijaa - ja oglądałam. Dość kontrowersyjny, ale warto obejrzeć, aby wiedzieć jaka głupota jest na świecie.
Koszulki słodkie

Ilkas - kuruj się.

Ramona - ja czekam na odebranie w lutym ciuszków po chrześniaku. Dopiero wtedy będę robiła konkretną listę ciuchów. No i na szafę, żeby mieć gdzie ciuchy składać

Aldrin - jakie komody zakupiliście? My też planujemy kupić, a będziemy w Ikei w lutym to może skorzystamy

My nadal u teściów. Zaraz będziemy jeść obiadek, a już zgłodniałam

Jeśli chodzi o nastrój to ja mam dużo mniej energii niż miałam, chociaż w pierwszym trymestrze spałam popołudniami i w ogóle mnie nie było. Teraz jakoś spadek energii, nie wiem może to przez pogodę?

Która to wspomniała o rurkach????? Chodzą za mną od paru dni i normalnie chyba się poddam, ale to jutro, bo w niedzielę do sklepów nie chodzę..

Aaa.. I rozmawiałam z położną, która pracuje w szpitalu, w którym planuję rodzić. Umówiona jestem w poniedziałek na podpisanie deklaracji i będziemy do niej chodzić do szkoły rodzenia. O szczegóły wypytam w poniedziałek. Wiem, że z nią będzie 6 spotkań i jeszcze pare z położną środowiskową. Głos miała bardzo miły przez telefon, zobaczymy jak tam na żywo

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Czosnek? O tym to nie słyszałam... Ja sama nic nie stosuję. Odpukać nic mnie nie atakuje. Kiedyś, kiedyś miałam przepisaną maść Clotrimazol.
My zakupiliśmy 2 komody takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921/

ale jeszcze jedna mi się bardzo podobała http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40053930/

Cytat:
Witam sie niedzielnie

My juz po Kosciele.

Odnosnie koszulek zamówilam dwie . Czarna i biala. Pewnie na wiosne zamowie kolejne

Kurcz jaki mroz u nas masakra, zima przyszla.

daj znać jakie są te koszulki jak przyjdą

aha przy przeszukiwaniu mojej apteczki znalazłam nie otwarte witaminki prenatal classic czy któraś z Was używa owych witaminek? chętnie wyśle swoje, bo ja z nich nie skorzystam, bo lekarz przepisał inne
Stary 2014-01-19, 16:01   #1465
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
My zakupiliśmy 2 komody takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921/

ale jeszcze jedna mi się bardzo podobała http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40053930/

daj znać jakie są te koszulki jak przyjdą

My mamy meble Malm z ikea w sypialni , jestem zadowolona. szulady solidne i nawet glebokie, tylko mamy ciemne

A co do koszulek to dam znac na pewno

Stary 2014-01-19, 16:24   #1466
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Sylvunia u Nas syn urodził się 57cm i zbyt długo tych 56cm nie używaliśmy.
Półśpiochy są OK. , mi się podobały bo wygodne dla dziecka , nie ma guzików czy innych pierdów, gdy za duże można podwinąć w pasie. No i także wygodne dla rodzica przy przebieraniu Ja także je polecam bo np. jak byliśmy na wczasach , to młody miał bodziaka i półśpiochy , a gdy tak mocno przygrzewało słoneczko , że my się z TŻ prażyliśmy . To mogłam na chwilę ściągnąć mu te półśpiochy , ze śpiochami byłoby ciężej.

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Tez patrzeć po siostrach półśpiochy są bardzo fajne .
Wszystkie używały i sa zadowolone jutro idę chyba na glukozę zyczcie mi powodzenia
przekonałyście mnie jeszcze bardziej
i po wypowiedzi Niki stwierdzam że kupie te rozm 62 bo z tym 56 to różnie bywa...

justiwi ale mi pojechałaś

no wiesz... nie sądze że wyglądam jak bałwan,jesteś bardzo uszczypliwa.

Edytowane przez sylvuniaa84
Czas edycji: 2014-01-19 o 16:25
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:34   #1467
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam w internecie nieco kontrowersyjną metodę, ale moim zdaniem skuteczną (minimum pół roku spokoju) ząbek czosnku dowcipnie przez chyba 4 dni
woooow, to odważna jesteś powiem Ci, ja bym się bała... tabletkę wkłada się w miarę głęboko, a taki ząbek czosnku jak by zaczął bardzo palic w środku.... nie no niewyobrażam sobie, hehe
==============
co do promocji pampersów to jest W Super Pharm >> Maxi Paka za 34,99 jakoś tak / z 49zł/

Cytat:
Od jutra się "ogarniam" dlatego przed chwilą zjadłam draże śmietankowe i jeszcze zjem loda żeby mnie jutro nie kusił
Paula to od jutra ograniczenia mówisz??
ładnie, ładnie>> kebab, teraz lody ja sie nie umiem powstrzymać od słodyczy niestety.... dzisiaj zjadłam pół tabliczki Milki....

Aldrin >> mamy taka samą komode / tylko że biała i tez dwie kupiliśmy.
jeszcze łóżęczko będe chciała białe o takie : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20248533/

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
justiwi ale mi pojechałaś

no wiesz... nie sądze że wyglądam jak bałwan,jesteś bardzo uszczypliwa.
no to pojechałyście hehe
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:38   #1468
Seksta
Rozeznanie

Robimy gofryyyyyyyy z truskawkami, malinami, porzeczkami, jagodami, gruszkami, bita śmietana i orzechami aaaaaaaaaaaaa ale się nawpierniczamy

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:40   #1469
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A co do diety od slodyczy to wlasie sie zajadam muffinka...

Co do ciuszkow 56 ja mam kilka body nawet z tesco. Takze gdyby sie nie przydaly to az tak szkoda nie bedzie.
Wiecej mam na 62 i 68.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

Stary 2014-01-19, 16:44   #1470
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
oo mi tez to przepisał, ale znalazłam w domu jeszcze 1 op,nystatyny wiec nie kupowałam.
wogóle ja ci powiem szczerze że nie stosowałm jakoś regularnie, codziennie, tylko wtedy jak czułąm właśnie" dyskomfort"
na cenowo jak clotrimazolum wypada? / 10 szt, nystatyny ok 24 zł /
clotrimazolum przy nystatynie wypada rewelacyjnie, bo ja zapłaciłam 1,73zł/6szt. (odpłatność 50%)
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ja używam z probiotykow provag i multigyn, oba w żelu. Provag stosuje jak mnie coś swędzi/piecze czasem po przytulankach i to się rewelacyjnie sprswdza. Natomiast multigyn mi kazał brać gin jak ide na basen. Niestety byłam w ciazy 2 razy i za każdym razem zlapalam infekcje Na infekcje stosowalam clotrimazol w kremie li przeszło po 2 eniach.
o provagu czytałam pochlebne opinie... że też nie możemy się obyć bez tego cho.lerstwa

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości