|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Pomarancza
za ciuszki... Super sprawa... Wiem coś o tym Słyszałam od swojej mamy o tych bliźniakach. Ja właśnie boje się tego że nie będzie kogoś kompetentnego kto będzie mógł podjąć odpowiednią decyzję w odpowiednim momencie... Kasian masz bardzo zapobiegawczego męża - "Kupię ci dwie pary będzie na następne dziecko" sylvunia masz pomysłową córę świetny ten bałwanek![]() NIKI Oskar najwidoczniej wczuwa się już w rolę brata madziula bardzo fajna sprawa zumba kids. Sama bym się chętnie wybrała z Frankiem Ilkas aplikuj syrop z cebuli obowiązkowo... Zdrówka martusia fajnie masz z tym telefonem... Ja mam neta w tel od pół roku i na początku też byłam bardzo pod wrazeniem martuszkao gratuluję udanych zdobyczy ![]() Aldrin kurujcie się z mężem... carolyna ja nie stosuję żadnych probiotyków. asiulka fajna stronka
|
#1442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też praktycznie z Filipa ubranek wyszła cała wyprawka 56-62, muszę dokupić tylko skarpetusie, niedrapki i tyle Jaki to luksus jednak przy drugim, ach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spokojnie, sporo czasu jeszcze mamy
|
|
#1443 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba coś zamówię, ale jak będzie wiosna...o ile będzie Cytat:
![]() Cytat:
ja miałam spadek chęci i nastroju do 18tc. Poza tym odkąd zaczęłam brać magnez na skurcze to przy okazji mam więcej chęci i energii Cytat:
przynajmniej będziesz mieć spokój moje leżą we worach jeszcze ![]() Cytat:
więc nic na razie nie będę kupować. jak będę mieć wszystko w domu, to przejrzę na spokojnie i dokupię parę kiecek pewnie dla satysfakcji, bo tyle lat marzyłam by je kupować Cytat:
w każdym razie na 56 dużo tego nie trzeba, bo dzieciątko szybko rośnie, a jak jest na cycku to już w ogóle. Poza tym zależy też jak często chcesz prać najdłużej synek nosił 68 Na tych listach z pierwszych stron to jest taka logiczna, uniwersalna ilość myślę. Cytat:
kolejny problem z głowy, ja też mam już wózek i nie powiem, lżej na sercu, że już nie muszę się nad tym zastanawiać Cytat:
I jeśli są na dobrej gumie lub z dobrego nienaciągającego się materiału w pasie to nie spadają....wiadomo kwestia zakupu Ja właśnie pozbyłam się ciuszków po Igusiu
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
O ja....pospalismy do 12stej, masakra! Ale po 4sie kladlismy
![]() Pozniej wstawie wam zdjęcie jakiego tygryskowego pajaca kupilismy wczoraj ![]() Mam toche tych ciuszkow na 56, musimy dokupic polspiochy wiec mam nadzieje, ze Wojtas nie urodzi sie duzy. Porownujac ciuszki z tesco z ciuszkami ze smyka to te ze smyka 56 sa duzo dluzsze i szersze... Idziemy cos zjesc, a pozniej jakis spacer. Nie jedziemy nigdzie bo mega gololedz w Poznaniu :/ huurraaa nie musze jechać do tesciow
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych ciuszków to ja bym sie nie nastawiała na same bodziakki, co prawda m9j w kwietniu ale nawet w czerwcu te upały nie takie pewne
![]() To ja sobie poczytam wieczorem o tych priobiotykach nawet nie wiedziałam że takie cuś jest coprawda nie miałam jeszcze infekcji ale to pewno nie szkodliwe a ja w ciąży to jednak wole mieć coś na zaś jak teraz biorę luteinę choć nie wiem czy koniecznie :p jutro sie dowiem, już sie boje . . .Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
witam się niedzielnieja swego czasu stosowałam kółko antykoncepcyjne i prawdopodobnie od tego miewałam infekcje i ginekolożka zaleciła mi brać Lacibios Femina. Tam było chyba 10 tabletek i kosztowało około 20-30 zł choć nie pamiętam bo to było dosyć dawno. Wystarczyło co drugi miesiąc zastosować i był spokój.Powiem Wam, że był czas iż męczyły mnie infekcje grzybicze i znalazłam w internecie nieco kontrowersyjną metodę, ale moim zdaniem skuteczną (minimum pół roku spokoju) ząbek czosnku dowcipnie przez chyba 4 dni Ja uważam, że mi pomogło. Ciuszki u mnie też czekają na przejrzenie (bo kuzynka tżta nas obdzieli TŻ najpierw w sypialni musi zrobić szafę (będziemy robić zabudowę taką a'la komandor z 4 drzwiami przesuwnymi), ale to najprędzej w lutym. ![]() W tesco jest teraz obniżka 30% na odzież niemowlęcą i ceny są dobre choć nie powalają. Ja się wybieram na łowy do SH. Szkoda mi wydać np. 20zł na pajaca którego dziecko będzie nosiło dwa tygodnie czy miesiąc Ponadto też czekam na promocję loveli bądź innego środka do prania ubranek niemowlęcych oraz na promocję pampersów. Nie są mi potrzebne na gwałt więc po co przepłacać?
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-01-19 o 13:30 |
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujęza opinie o laktatorach
Emi - dobrze, że wiecie co robić i że masz wsparcie Męża.. Na nas też możesz liczyć. Trzymam dalej kciuki. Modlę się za Was I dawaj nam znać jak wyniki badań.Beatusia - szczupły i piękny brzuszek.. Sylvunia - słyszałam o tych bliźniakach.. Tragedia.. Współczuję rodzicom.. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.. Ramona - straszne to o kuzynce.. Karolak - tak, pomidorówka to zdecydowanie lepszy temat ![]() MamaKtosia - mój brzuch też jest rozwlekło - rozlazły, a to moja pierwsza ciąża.. Monijaa - ja oglądałam. Dość kontrowersyjny, ale warto obejrzeć, aby wiedzieć jaka głupota jest na świecie. Koszulki słodkie ![]() Ilkas - kuruj się. Ramona - ja czekam na odebranie w lutym ciuszków po chrześniaku. Dopiero wtedy będę robiła konkretną listę ciuchów. No i na szafę, żeby mieć gdzie ciuchy składać ![]() Aldrin - jakie komody zakupiliście? My też planujemy kupić, a będziemy w Ikei w lutym to może skorzystamy ![]() My nadal u teściów. Zaraz będziemy jeść obiadek, a już zgłodniałam ![]() Jeśli chodzi o nastrój to ja mam dużo mniej energii niż miałam, chociaż w pierwszym trymestrze spałam popołudniami i w ogóle mnie nie było. Teraz jakoś spadek energii, nie wiem może to przez pogodę? Która to wspomniała o rurkach????? Chodzą za mną od paru dni i normalnie chyba się poddam, ale to jutro, bo w niedzielę do sklepów nie chodzę.. ![]() Aaa.. I rozmawiałam z położną, która pracuje w szpitalu, w którym planuję rodzić. Umówiona jestem w poniedziałek na podpisanie deklaracji i będziemy do niej chodzić do szkoły rodzenia. O szczegóły wypytam w poniedziałek. Wiem, że z nią będzie 6 spotkań i jeszcze pare z położną środowiskową. Głos miała bardzo miły przez telefon, zobaczymy jak tam na żywo ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Czosnek? O tym to nie słyszałam... Ja sama nic nie stosuję. Odpukać nic mnie nie atakuje. Kiedyś, kiedyś miałam przepisaną maść Clotrimazol. Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-01-19 o 14:37 |
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie niedzielnie
![]() My juz po Kosciele. Odnosnie koszulek zamówilam dwie . Czarna i biala. Pewnie na wiosne zamowie kolejne Kurcz jaki mroz u nas masakra, zima przyszla.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a ja mam takie podejście jak Ty, kupuję póki co w sh, nieraz można dorwać ładniejsze ubranka niż tu w PL nowe co do pamprów, u mnie w Centrum były w promo za 35,99 zł, le tylko midi
|
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o czosnku nie słyszałam,nie odwazyła bym sie go tam włożyć... ![]() ![]() co do roszku to też poluję na Lovela,zastanawiam się czy jest on w Niemczech i Holandii,bo tam mi TZ zawsze kupuje kapsułki z persila i ariela i sa dużo tańsze...musze napisać mu nazwe proszku niech popatrzy.
|
|
#1452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas dziś niedziela spokojna kupiłam dziś sobie lody grycan truskawkowe i waniliowe, wyciagnelam z zamrazalnika truskawki, maliny i borowki, podgrzeje je i będzie pyszny Sosik do lodów
|
||
|
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się już z domku
Dostałam cała siatkę ciuszków po mojej chrześnicy, będę musiała przejrzeć co tam ciekawego jest. Od jutra jem słodycze tylko w weekend, nie chce przesadzić.... No i zdrowiej na pewno bo teraz czekam na kebaba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
no ostatnio pytałam o magnez lekarza a on nie kazał brać, bo niby mam wyniki dobre.
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super to zawsze jakaś pomoc... Mniej trzeba kupić... No a co do słodyczy ja ostatnio pochałaniam je tonami więc może się do ciebie przyłącze
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my już po obiadku, mąż odpoczywa, a ja pędzę się uszykować, jedziemy w gości do szwagroskich do zobaczenia później |
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvunia u Nas syn urodził się 57cm i zbyt długo tych 56cm nie używaliśmy.
Półśpiochy są OK. , mi się podobały bo wygodne dla dziecka , nie ma guzików czy innych pierdów, gdy za duże można podwinąć w pasie. No i także wygodne dla rodzica przy przebieraniu Ja także je polecam bo np. jak byliśmy na wczasach , to młody miał bodziaka i półśpiochy , a gdy tak mocno przygrzewało słoneczko , że my się z TŻ prażyliśmy . To mogłam na chwilę ściągnąć mu te półśpiochy , ze śpiochami byłoby ciężej.Kasian u Nas jest to spowodowane tym że Oskar w ciągu dnia jest tylko ze mną , bo TŻ z pracy do pracy. Więc rano jak otworzy oczy np. o 6 i zobaczy tatę to już trzeba wykorzystać go do zabawy, bo zaraz sobie pójdzie :P A jak otworzy oczy i taty nie ma to udaje mi się jeszcze powiedziec „patrz jest noc, ciemno idziemy jeszcze spać” no i idziemy Może u Was też z podobnego powodu ![]() Aldrin dużo zdrówka ![]() Martusia też oglądałam ten film , w sumie po raz drugi już i jest bardzo fajny ![]() Vampirka a to Cię zachcianki łapią :P Paulka za kebaba :baty: (nie za to że jesz , ale że smaka robisz :P ) A ja już nie umiem doczekać się wyprowadzki :P Już mam wizję salonu, sypialni i łazienki Wtedy też nowa komoda i będę mogła zabrac się za segregację ciuszków
|
|
|
|
#1458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikki przekonałaś mnie do półśpiochów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-19 o 15:38 |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj Tzet Ci dziekuje, ze musial jechac po kebaba dla mnie na drugi koniec miasta
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez patrzeć po siostrach półśpiochy są bardzo fajne .
![]() Wszystkie używały i sa zadowolone jutro idę chyba na glukozę zyczcie mi powodzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie wróciłam ze spaceru z teściową. Jest mgliście, szaro, buro i ponuro ale fajnie się dotlenić.
Tż gotuje makaron do rosołku, bo dziś on odpowiada za obiadek ![]() Carmenaa jasne, jak coś wypatrzę, to wrzucę na forum ![]() Ramona ja ostatnio jakoś w ogóle nie mam weny do kupowania ani dla siebie, ani dla dziecka. Nie znam płci i trochę mnie to ogranicza. Wolałabym chłopca, ale w piątek byłam w tesco i były takie materiałowe opaski dla dziewczynek takie z kokardką to się po prostu rozpłynęłam Tego typu http://www.hm.com/pl/product/18644?article=18644-B Obiecałam sobie, że dla dziewczynki żadnego różu ale .... Sylvunia dlatego napisałam o czosnku, że jest to nieco kontrowersyjne no i dla córki za kreatywność, mam wrażenie że chciała zrobić Twoją podobiznę, co? ![]() Jaa Paulka za mną też chodzi kebab ![]() ![]() w tygodniu chyba nie odpuszczę i pojadę na takowy Jjjjustynaaa ja tydzień temu nakupowałam na zakupach ciastek, ciasteczek, żelek, cukierków, draży i innych słodyczy, bo mnie taka mega ochota na słodkie naszła
|
|
#1462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdrów go od brzuchatek |
|
|
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze jedna mi się bardzo podobała http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40053930/ ![]() Cytat:
daj znać jakie są te koszulki jak przyjdą ![]() aha przy przeszukiwaniu mojej apteczki znalazłam nie otwarte witaminki prenatal classic czy któraś z Was używa owych witaminek? chętnie wyśle swoje, bo ja z nich nie skorzystam, bo lekarz przepisał inne
|
||
|
|
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy meble Malm z ikea w sypialni , jestem zadowolona. szulady solidne i nawet glebokie, tylko mamy ciemne A co do koszulek to dam znac na pewno
|
|
|
|
#1466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i po wypowiedzi Niki stwierdzam że kupie te rozm 62 bo z tym 56 to różnie bywa... justiwi ale mi pojechałaś ![]() ![]() ![]() no wiesz... nie sądze że wyglądam jak bałwan,jesteś bardzo uszczypliwa.
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-01-19 o 16:25 |
||
|
|
|
#1467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ============== co do promocji pampersów to jest W Super Pharm >> Maxi Paka za 34,99 jakoś tak / z 49zł/ Cytat:
ładnie, ładnie>> kebab, teraz lody ja sie nie umiem powstrzymać od słodyczy niestety.... dzisiaj zjadłam pół tabliczki Milki....Aldrin >> mamy taka samą komode / tylko że biała i tez dwie kupiliśmy. jeszcze łóżęczko będe chciała białe o takie : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20248533/ ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
no to pojechałyście hehe
|
|||
|
|
|
#1468 |
|
Rozeznanie
|
Robimy gofryyyyyyyy z truskawkami, malinami, porzeczkami, jagodami, gruszkami, bita śmietana i orzechami aaaaaaaaaaaaa ale się nawpierniczamy
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
A co do diety od slodyczy to wlasie sie zajadam muffinka...
![]() Co do ciuszkow 56 ja mam kilka body nawet z tesco. Takze gdyby sie nie przydaly to az tak szkoda nie bedzie. Wiecej mam na 62 i 68. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

za ciuszki... Super sprawa... Wiem coś o tym

Ja póki co to przejrzałam ubranka po Mili i wiem, że sporo się nadaje dla Leosia. I kupiłam kilka ciuszków od Marty
Hm..i tyle..nic więcej nie mam i nie zrobiłam.

więc nic na razie nie będę kupować. jak będę mieć wszystko w domu, to przejrzę na spokojnie i dokupię parę kiecek pewnie dla satysfakcji, bo tyle lat marzyłam by je kupować 

i ginekolożka zaleciła mi brać Lacibios Femina. Tam było chyba 10 tabletek i kosztowało około 20-30 zł choć nie pamiętam bo to było dosyć dawno. Wystarczyło co drugi miesiąc zastosować i był spokój.
Chodzą za mną od paru dni i normalnie chyba się poddam, ale to jutro, bo w niedzielę do sklepów nie chodzę.. 

no to pojechałyście hehe
Na infekcje stosowalam clotrimazol w kremie li przeszło po 2 eniach.