![]() |
#1021 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nowe wózki też mają specyficzny zapaszek, warto je wywietrzyć również Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-01-19 o 11:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | ||
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kolejnych tygodni. Przepraszam, że nie będę odsyłać do konkretnych osób ale miałam trochę stron do nadrobienia. Któraś z Was pisała o kimś kto miał cc z powodu KTG i słabszych ruchów? W którym tygodniu ciąży to było? CO było przyczyną tego? Ciekawi mnie to. Po ostatniej wizycie okazalo się że mam pępowinę dwukomorową (powinna być trzykomorowa-szkoda że mi lekarz tego nie powiedział, dopiero na necie wyczytałam że powinna być trójkomorowa) pytał się czy dobrze odczuwam ruchy dziecka. No ale tak, oczuwam, czasem jak się rozpycha czasem jak kopie. Nie byłoby takiego dnia żebym nic nie czuła bo bym sama w sumie pojechała na IP tak myślę. To moja pierwsza ciąża to nawet nie wiem czy powinnam non stop coś czuć czy starczy parę razy dziennie bo skąd mam wiedzieć
![]() ![]() ![]() Ta informacja o śmierci bliźniaków, przez brak kompetentnego lekarza który może zrobić usg to po prostu tragedia!!!! współczuję!! Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-01-19 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
Witam się ze swojej "bazy", tj. z łóżka
![]() Wyczuwam na wątku jakiś kryzys III trymestru. Sama go przeżywam od jakiegoś czasu, dlatego też mniej się udzielam. Wczoraj wybuchłam, zryczałam się nie wiadomo czemu i po co. Nie mam na nic siły, co bym chciała zrobić to nie mam siły. Tequiba nie zazdroszczę sytuacji z TZem. Mój raz odwalił taki numer, kilka lat temu. Poszedł na pępkowe do kolegi, no i nie wrócił do rana. Gdy o 6 czy 7 go nie było, a jego telefon nie odpowiadał obdzwoniłam wszystkich kolegów i okazało się że do domu poszedł po 3... Ściągnęłam jego kolegę i kazałam szukać. Okazało się że wyszedł o 3, ale bał się wrócić do domu i w tym pijackim widzie poszedł się kimnąć na taki stary fotel, który stoi u nas na półpiętrze ze strychem. Pierwszy raz dostał wtedy ode mnie w twarz. Była i awantura i płacz i foch ![]() Przeszło mi dopiero po kilku dniach. Witam też nowe mamy! Po tej historii z Włocławka, jakoś bardziej się stresuję. Boję się że nie potrafię odróżnić sytuacji kiedy trzeba się zgłosić na IP (zbyt słabe ruchy, zbyt mocne ruchy, wyciekające wody płodowe...).
#1024 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Co do rozkładania wcześniej łózeczka, to czytałam, że dobrze jest 2 tygodnie wcześniej położyć w nim materac, żeby się "rozleżał" czy jakoś tak. O wywietrzeniu już było to się nie powtarzam.
nivka ale Ci się trafiło. Musiałas się nieźle przestraszyć, ale za to jakie miłe panie ![]() agayka111 nie krępuj się i wbijaj ![]() Smarrita jak lekarz uspokaja, to bądź spokojna. Nawet z 3komorową pępowiną nie mamy nigdy pewności, że nasze dzieci zdrowe. Ja też czytałam co cukrzyca może dziecku zrobić, ale jakoś dziwnie spokojna jestem... Martwię się czasami, ale jestem dobrej myśli. ![]()
#1026 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam się ze skończonymi 34 tygodniami.
![]() Estera witaj ponownie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wczoraj bylismy po spacerze u znajomych na planszówkach od 16 do 23, więc sobie spokojnie siedziałam i swobodnie zmieniałam pozycje na fotelu. Ale wieczór udany ![]() Tez ostatnio chodze sikac w nocy na spiocha- nawet nie bardzo pamiętam ile razy byłam... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
TŻ dzisiaj maluje paski na ścianie- zielone, niebieskie i żółte- pochwalę się jak będą gotowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Pisałam CayenneOna na ten temat bodajże w 1 czy 2 wątku. MOŻE byc związana przede wszystkim z wadami nerek, ale nie ma sie co martwic w momencie, kiedy dziecko, jak piszesz, rozwija sie nawet ponadprzeciętnie. A lekarz po prostu nie zawsze to bada- jak jest dziecko większe, to są badane przepływy i to wychodzi.
![]() |
#1027 | |||||||||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Jak wszystko uloze na pewno zrobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale juz lepiej sie czujecie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ktos mi bedzie glowe suszyl to mam wytlumaczenie ![]() Ale faktycznie smierdzi juz z kartonu ![]() Cytat:
![]() Wczoraj nakablowalam jego rodzinie, a oni zamiast mu nagadac to sie smiali ze to do niego nie podobne i ze teraz stal sie prawdziwym mezczyzna ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1030 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() (t)asia Norwegia jest super ! co prawda zdarzyło mi się być tylko raz w czerwcu, ale mega mi się podobało, chciałabym jeszcze kiedyś odwiedzić ten kraj. ![]() estera85 również współczujemy i trzymamy kciuki ![]() Niutka25 Gratuluje pomysłu ! ![]() ![]() Poza tym jak tak Was czytam to widzę że jestem w czarnej dziurze z moją wyprawką torbą i całą resztą, już nawet podniosłam bunt w domu że jak to może tak byc ! W najbliszych dwoch tygodniach zaczynamy się zaopatrzać, nie ma na co czekać bo oprócz ubranek kocyków przewijaka itp nie mamy nic. Ale jak ja nie pomyśle i nie zagonie to i zakupów nie będzie. Jeśli chodzi o spanie to wczoraj po wizycie znajomych sen 9 godzin bez wstawania na siku po raz pierwszy od dawna ![]() Teraz pytanie, marcowo - kwietniowe Mamy kupujecie kombinezon żeby zabrać Maleństwo ze szpitala taki typowo zimowy czy jakiś polar/ gruby welur czy coś w tym 'grubszym' stylu? Teraz tyle przecen i nie wiem czy jest sens zapatrywać się na wiosne/lato w typowo zimowy lub czy ten 'grubszy' nie będzie jednak za cienki? Uff.. nadrabianie Was zajeło mi dwa dni, w końcu na bierząco ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
Ach co do tych zlych nastrojow i wszelakich dolin tez jakos to mnie dopada.... moze tesknota za TZ??? Fakt ze pracuje za granica aby mnie i dzieciom zylo sie lepiej ale zaczelam strasznie to przezywac zreszta dzieci tez wolalabym zeby byl przy nas
![]() TeQiba ladnie twoj TZ nawywijal znajac siebie caly czas bym plakala ze mnie zostawil dla kolegow. Mialam sytuacje na swieta ze kolezanka napisala mu zyczenia a ja ubzduralam sobie ze zaraz on mnie zdradza heh hormony chyba mi ladnie buzuja Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Jesli chodzi o ubranka ja akurat nie mam z tym problemu bo mam po dziecoach i na chlopca i na dziewczynke.... torbe nam prawie spakowana dla dziecka wzielam rownirz kombinezon ale jesCze brakuje mi pare drobiazgow Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mam kilka na oku ale z tym zakupem chyba będę musiała poczekać do przyszłego miesiąca. Cytat:
![]() ![]() Nie, ale ja mam turystyczne więc mi akurat nie zajmie to dużo czasu. ![]() Cytat:
![]() ![]() nivka współczuję wizyty na IP ale najważniejsze, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
A mnie, jak zwykle zdołowała rodzinka. Co jak co ale na to akurat zawsze mogę liczyć. Wczoraj brat mnie zdołował, dzisiaj dorzuciła swoje bratowa.... Czasem sobie myślę, że jakbym została z ojcem dziecka to na jedno by wyszło... ![]() Buziaki dla Was ![]()
![]() |
#1034 |
Raczkowanie
|
Zauwazylam ze na gojenie krocza polecacie octenisept moze ja go teraz wyprobuje?? Po poprzednich porodach polozna kazala uzywac mi masci tranowej i tez calkiem niezle sie sprawdzala
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Brak słów... Jedyne co to może teraz Ty postawisz jego i cudowną rodzinkę w podobnej sytuacji. Ciekawe czy też będzie im do śmiechu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |||||
Zadomowienie
|
Niutka25 ja tez kiedyś zaserwowałam taką historię mężowi. Tylko wtedy byliśmy trochę młodsi i długo miałam wyrzuty sumienia. Z tym że ja zrobiłam to z głupoty a nie z zemsty.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kiedyś miałam w pokoju 7 chomików, 2 papugi, 2 świnki morskie, kota i na dworze psa ![]() ![]() Właśnie szukam dwóch psów na podwórko. Nie mogę się tylko zdecydować czy wziąć 2 psy czy 2 suki. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? czbasia gratulacje za 34tc agayka111 kciuki, żeby te najbliższe tygodnie przebiegły w miarę spokojnie! nivka dobrze, że wszystko ok z maluchem! Znając życie teraz wszędzie będą kontrole, każdy będzie dmuchał, chuchał... Ale w tym przypadku nie mam absolutnie nic przeciwko! Takie zachowanie jak u ciebie w szpitalu powinno być standardem! Cytat:
Smarrita niegdy nie słyszałam o komorowości pępowiny. Skoro lekarz mówi, że wszystko ok to może nie ma sensu się zamartwiać? tridsom ![]() Cytat:
Kiedyś myślałam, że jak kobieta chodzi do lekarza częściej niż raz w miesiącu to musi być mocno przewrażliwiona. Teraz wiem, że mogłabym chodzić i co 2 tygodnie! A nawet i częściej. Mam nadzieję, że przy drugim dziecku będzie łatwiej. Dzisiaj od rana musiałam sprzątać domek bo wczoraj pół dnia spałam a później nie miałam siły ręki podnieść. Teraz jadę do mamy na obiadek ![]()
![]() |
#1040 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No wlasnie a czemu stereotyp prawdziwej kobiety jest taki ze sie slucha meza? A faceta ze nie slucha kobiety ![]() Kurcze - dziwne ze tak szybko sie zdecydowali wypuscic Cie do domu. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Jezeli masz jakies drzewka krzaczki to lepiej 2 suki - psy beda obsikiwaly i bedzie po roskinkach. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------------------- z Maluszkiem dziś też już lepiej, szaleje jak zwykle, może stąd mój lepszy humor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Raczkowanie
|
Co do pieskow na podworze chyba raczej wybralabym suki moja siostra ma psa i strasznie smierdzi siuskami bo wszystko obsikuje a w szczegolnosci furtke.....
Kurcze ale mam stracha dziewczyny porodu mimo ze nie rodze po raz pierwszy ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Raczkowanie
|
Pozatym ten czas ciazy tak szybko zlecial dopiero co sie dowiedziam ze jestem w ciazy a tu juz wszystkie powoli szykujem sie do porodu. Niedlugo zacznie sie pisanie ktora juz urodzila
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Wg OM to na 14 marca. Ale moge czasami urodzic wczesniej zalezy od szyjki czy wytrzyma Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Rozeznanie
|
agayka111
o to podobnie jak ja ![]() ![]() co prawda jeszcze nie rodziłam i nie wiem jaki to ból, więc nie mogę się wypowiedzieć, ale nie przejmuj się tym tak bardzo! Masz jeszcze dużo czasu, poza tym do trzech razy sztuka, może za tym 3 razem dzieciątko szybko wyskoczy i nic nie poczujesz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Pamietam ze w drugiej ciazy ordynator z 5 cm rozwarciem chcial mnie z powrotem dac do domu ale ze mialam w szpitalu znajoma polozna dzieki niej zostalam wypisana juz z coreczka. Oby dwa porody mialam wywolywane mowia ze niby sa bardziej bolesne ale to mit siostra meza tez miala wywolywany i nie wiedziala ze rodzi Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |||
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe i "stare" mamusie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Reakcja rodziny TŻ to już wogóle irytująca- ładny mi wyznacznik pradziwego mężczyzny ![]() Cytat:
![]() estera85 Pisz jeśli tylko masz ochotę ![]() ![]() nivka Dobrze, że wszystko okazało się w porządku. Lepiej dobrze sprawdzić, niż mieć coś sobie do zarzucenia. Straszna ta historia z bliźniakami ![]() Apropos serialu "Położne" na TLC było właśnie "Położne:następny rozdział", co się dzieje z dzieciaczkam z poprzednej serii. Było o trojaczkach, parze mamusiek z córkami od jednego dawcy i o chłopczyku imieniem Jake- urodził się zdrowy, ale po dwóch tygodniach zachorował w domu na zapalenie opon mózgowych i ma teraz dziecięce porażenie mózgowe(nie mówi, nie chodzi samodzielnie w wieku 2lat) ![]() Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2014-01-19 o 16:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zadomowienie
|
Jakoś tak sentymentalnie się tu zrobiło i wiecie co... mi jest smutno że ciążą się już niedługo skończy, będę tęsknić za tym stanem i moim brzuszkiem i kopniaczkami i tym cudownym uczuciem noszenia małej istotki pod sercem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle ze kazda zateskni za tym stanem chocby niewiem jaka ta ciaza by byla ja po porodzie czulam jeszcze jakbu cos sie we mnie ruszalo haha moze sobie tak ubzduralam albo wszystko wracalo na swoje miejsce Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.