Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 14:54   #1471
marti_88
Raczkowanie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Normalnie jestem w szoku, mój Tż postanowił rzucić palenie, żeby nie truć siebie, mnie ani dzidziusia

Mam nadzieję, że wytrwa w swoim postanowieniu

Wczoraj kupiliśmy Desmoxan i zaczął brać dzisiaj. Wstał koło 7 i od tamtej pory wypalił tylko jednego papierosa :O

Czy której z was Tż stosował te tabletki?

vioris takie spontany są podobno najlepsze
Oby się udało, trzymam kciuki
Mój rzucił palenie. Tabletki czy inne gumy nic nie dają. Pali e-papierosa, koszt miesięczny max 60zł, brak substancji smolistych bo tam tylko czysta nikotyna. On stwierdził, że lubi palić i nie zamierza z tego zrezygnować za bardzo lubi dym. A ja widzę dużo plusów, nie kaszle, dobrze się czuje a w domu pachnie owocowo jak pali to
marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:57   #1472
kotka34
Zadomowienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Też uważam, że spontany najlepsze
Co do tabletek to dla mnie to napędzanie kasy tym koncernom. Palenie się rzuca raz a dobrze Paliłam nałogowo od 13 roku życia 1-1,5 paczki dziennie. Rzucilam po 7 latach z dnia na dzień Moja mama po 25 latach zrobiła tak samo i mój tż podobnie

Te tabletki nie wiem czy coś pomogą , mój tata palił dobre kilkanaście lat - udało mu się rzucić bez żadnych tabletek Kupował sobie tylko gumy miętowe lub cukierki. Mama pali dosyć sporo , próbowała rzucić , brała jakieś tabletki ( skończyło się na tym że dalej pali ) . Moim zdaniem jak ktoś ma silną wolę to rzuci , a jak nie to się nie uda Mojego Tż wujek palił też ileś lat i brał takie tabletki one mu pomogły

Edytowane przez kotka34
Czas edycji: 2014-01-19 o 15:05
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 15:12   #1473
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Te tabletki nie wiem czy coś pomogą , mój tata palił dobre kilkanaście lat - udało mu się rzucić bez żadnych tabletek Kupował sobie tylko gumy miętowe lub cukierki. Mama pali dosyć sporo , próbowała rzucić , brała jakieś tabletki ( skończyło się na tym że dalej pali ) . Moim zdaniem jak ktoś ma silną wolę to rzuci , a jak nie to się nie uda Mojego Tż wujek palił też ileś lat i brał takie tabletki one mu pomogły
Właśnie to napisałam, że jak się ma rzucić to się rzuca i już. Ja nie brałam nic, pewnego dnia przestałam i już. Moja rodzinka tak samo Tż się przerzucił na e-papierosa ale tylko na to, nie pali wcale zwykłych
Stary 2014-01-19, 15:16   #1474
manieczka1
Zakorzenienie

My właśnie po obiadku, oglądamy skoki, a zaraz piłka ręczna u nas biało i mróz - 6... jajnik mnie nawala, a chciałam jeszcze Ewkę zaliczyć
My nigdy nie paliliśmy
A co do pomiarów to mnie to nie stresuje, a sprawia raczej przyjemność. Jakbym nie mierzyła to i tak wiedziałabym kiedy mam serduchować, bo wiem w jakim przedziale owulka występuje, więc jakby miało być parcie to by było i tak wstaję rano do pracy, więc specjalnie na pomiar się nie budzę, jedynie weekendy muszę, ale bez problemu zasypiam dalej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 15:22   #1475
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie to napisałam, że jak się ma rzucić to się rzuca i już. Ja nie brałam nic, pewnego dnia przestałam i już. Moja rodzinka tak samo Tż się przerzucił na e-papierosa ale tylko na to, nie pali wcale zwykłych
I bardzo dobrze , a jaka oszczędność co ?? Masz po prostu silną wolę
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
My właśnie po obiadku, oglądamy skoki, a zaraz piłka ręczna u nas biało i mróz - 6... jajnik mnie nawala, a chciałam jeszcze Ewkę zaliczyć
My nigdy nie paliliśmy
A co do pomiarów to mnie to nie stresuje, a sprawia raczej przyjemność. Jakbym nie mierzyła to i tak wiedziałabym kiedy mam serduchować, bo wiem w jakim przedziale owulka występuje, więc jakby miało być parcie to by było i tak wstaję rano do pracy, więc specjalnie na pomiar się nie budzę, jedynie weekendy muszę, ale bez problemu zasypiam dalej

U nas tak samo mroźno i biało , Tż patrzył na termometr a tam -6... Mamy zimę
Stary 2014-01-19, 15:25   #1476
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
My nigdy nie paliliśmy

Ja niby też wiedziałam, ale miałam zdecydowany brak parcia na serducha bo nie miałam pewności obserwując tempkę
Chociaż jak teraz zaszłam to trochę żałuję, że nie mierzyłam bo bym miała wykres ciążowy pełny a tak to tylko końcówka.No ale może to zadziałało akurat w razie czego, że nie mierzyłam więc nie narzekam

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
I bardzo dobrze , a jaka oszczędność co ?? Masz po prostu silną wolę

U nas tak samo mroźno i biało , Tż patrzył na termometr a tam -6... Mamy zimę
No też ze względu na oszczędności właśnie rzuciliśmy Tż jak mnie poznał to rzucił i e-papieros to koszt 60 zł a nie 300 zł na miesiąc
Stary 2014-01-19, 15:27   #1477
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Ja niby też wiedziałam, ale miałam zdecydowany brak parcia na serducha bo nie miałam pewności obserwując tempkę
Chociaż jak teraz zaszłam to trochę żałuję, że nie mierzyłam bo bym miała wykres ciążowy pełny a tak to tylko końcówka.No ale może to zadziałało akurat w razie czego, że nie mierzyłam więc nie narzekam

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

No też ze względu na oszczędności właśnie rzuciliśmy Tż jak mnie poznał to rzucił i e-papieros to koszt 60 zł a nie 300 zł na miesiąc
Zależy jakie kto pali papierosy , bo jak polskie i te z najwyższej półki to na miesiąc wyjdzie jeszcze więcej
Stary 2014-01-19, 15:38   #1478
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy jakie kto pali papierosy , bo jak polskie i te z najwyższej półki to na miesiąc wyjdzie jeszcze więcej
W czasach jak ja paliłam to koszt normalnych papierosów raczej z wyższej niż niższej półki czyli L&M to na miesiąc było około 300-350 zł a teraz to pewnie i więcej
Stary 2014-01-19, 15:40   #1479
manieczka1
Zakorzenienie

Vioris! Twój wykres jest bardzo obiecujący!!!

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-19, 15:41   #1480
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
W czasach jak ja paliłam to koszt normalnych papierosów raczej z wyższej niż niższej półki czyli L&M to na miesiąc było około 300-350 zł a teraz to pewnie i więcej
teraz L&M są po 13 z czymś bo kolega pali Ogólnie teraz wszystkie papierosy są drogie jak nie wiem

Edytowane przez kotka34
Czas edycji: 2014-01-19 o 15:45
Stary 2014-01-19, 15:50   #1481
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Vioris! Twój wykres jest bardzo obiecujący!!!

Wykres jak wykres żadnych objawów nie mam
Stary 2014-01-19, 16:21   #1482
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
I jakoś mnie przeraża brak czucia w nogach...
To nie tylko brak czucia w nogach, ale od pasa w dół nic zero totalne. Cewnikują bo wiadomo ale potem wszystko przestaje działać i wraca czucie i jest ok

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Normalnie jestem w szoku, mój Tż postanowił rzucić palenie, żeby nie truć siebie, mnie ani dzidziusia

Mam nadzieję, że wytrwa w swoim postanowieniu

Wczoraj kupiliśmy Desmoxan i zaczął brać dzisiaj. Wstał koło 7 i od tamtej pory wypalił tylko jednego papierosa :O

Czy której z was Tż stosował te tabletki?
No to gratulacje dla Tżta za podjęcie męskiej decyzji Ja żadnych tabletek nie brałam. Postanowiłam że rzucam, zapaliłam ostatniego papierosa i basta! Nie palę już 6 miesięcy

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
zjedliśmy obiad, a w piekarniku właśnie roladki z ciasta francuskiego nadziewane serem żółtym, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Do tego sosik czosnkowy do polania
daj trocheeeeee

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
a w ogóle weszłam dziś na wagę a tam dziś 60kg jakoś żwawiej to idzie niż przy Igusiu przy nim w sumie przytyłam 7kg a teraz? połowa ciąży i już 5. no ale okeeeeej...chciałam przytyć
nooo to znaczy że się córunia dobrze rozwija

Cytat:
A co do pomiarów to mnie to nie stresuje, a sprawia raczej przyjemność. Jakbym nie mierzyła to i tak wiedziałabym kiedy mam serduchować, bo wiem w jakim przedziale owulka występuje, więc jakby miało być parcie to by było i tak wstaję rano do pracy, więc specjalnie na pomiar się nie budzę, jedynie weekendy muszę, ale bez problemu zasypiam dalej.
ja dokładnie tak samo, budzik nastawiony na rano do pracy i tylko chwila na mierzenie i od razu wpisuje na ovuf w telefonie żeby nie zapomnieć, a w weekend z powrotem do wyrka stresu 0 bo co ma być to będzie

Cytat:
Wykres jak wykres żadnych objawów nie mam
Ja też uważam że wykres się świetnie zapowiada, a Ty tylko nas stresujesz i przeciągasz chwile do testowania jak my już wszystkie tak bardzo chcemy wiedzieć! O!

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:29   #1483
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
To nie tylko brak czucia w nogach, ale od pasa w dół nic zero totalne. Cewnikują bo wiadomo ale potem wszystko przestaje działać i wraca czucie i jest ok

Ja też uważam że wykres się świetnie zapowiada, a Ty tylko nas stresujesz i przeciągasz chwile do testowania jak my już wszystkie tak bardzo chcemy wiedzieć! O!
No cewnikują przy każdym znieczuleniu, ogólnym i zzo Dla mnie to trauma nie była a cewnikowała mnie położna przed zabiegiem A jak szybko potem te czucie wraca? No i czy boli te wkłucie w kręgosłup?

O tak, taka wredna sucz jestem
Tak serio to wykres normalny, nie wiadomo kiedy była owulka więc nie wiem czy dziś jest 14dpo czy 19dpo Jeśli owu była 18dc to pewnie ciąża jest, bo długo wysoka tempka, ale jeśli owu była 23dc to jeszcze jutro może spaść A może być między 14dpo a 19dpo więc dlatego chcę poczekać do ostatecznego terminu jakby owulka była 23dc Bo wtedy jak tempka będzie wysoko to już będzie 16dpo

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-01-19 o 16:31
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:41   #1484
FlightlessBird
Zakorzenienie

ale się nażarłam i walę czosnkiem

Net mi coś muli, nudaaaa.

A jutro do roboty
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:46   #1485
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
No cewnikują przy każdym znieczuleniu, ogólnym i zzo Dla mnie to trauma nie była a cewnikowała mnie położna przed zabiegiem A jak szybko potem te czucie wraca? No i czy boli te wkłucie w kręgosłup?

O tak, taka wredna sucz jestem
Tak serio to wykres normalny, nie wiadomo kiedy była owulka więc nie wiem czy dziś jest 14dpo czy 19dpo Jeśli owu była 18dc to pewnie ciąża jest, bo długo wysoka tempka, ale jeśli owu była 23dc to jeszcze jutro może spaść A może być między 14dpo a 19dpo więc dlatego chcę poczekać do ostatecznego terminu jakby owulka była 23dc Bo wtedy jak tempka będzie wysoko to już będzie 16dpo
Nie pamiętam jak długo wraca czucie. Wszystko zależy tak naprawdę od zabiegu. Bo jak dłuższa operacja to wiadomo muszą tak znieczulić żeby na pewno wystarczyło, no i kwestia wagi pacjenta, do tego też dostosowywana jest dawka. Myślę że kilka godzin znieczulenie trzyma, ale czy to jest kwestia 3 czy 5 godzin nie pamiętam. Jeśli chodzi o samo wkłucie to ja akurat igieł w ogóle się nie boję, kłucie jak kłucie dla mnie było bez różnicy.

Z tym testowaniem to rozumiem jak najbardziej Tylko ta niepewność jest taka frustrująca i wszystkie byśmy chciały żeby kolejne dwie krechy się posypały i tego Ci życzę

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:23   #1486
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam jak długo wraca czucie. Wszystko zależy tak naprawdę od zabiegu. Bo jak dłuższa operacja to wiadomo muszą tak znieczulić żeby na pewno wystarczyło, no i kwestia wagi pacjenta, do tego też dostosowywana jest dawka. Myślę że kilka godzin znieczulenie trzyma, ale czy to jest kwestia 3 czy 5 godzin nie pamiętam. Jeśli chodzi o samo wkłucie to ja akurat igieł w ogóle się nie boję, kłucie jak kłucie dla mnie było bez różnicy.

Z tym testowaniem to rozumiem jak najbardziej Tylko ta niepewność jest taka frustrująca i wszystkie byśmy chciały żeby kolejne dwie krechy się posypały i tego Ci życzę
Ja się też nie boję, chodziło mi raczej o to czy to większy ból niż normalne wkłucie np w ramię Ale jak mówisz, że bez różnicy więc pewnie podobnie

Dziękuję Ja też bym chciała, pewnie że tak, ale już 2 razy miałam jedną krechę w poprzednich cyklach, że mi się już nie chce testować za bardzo Zresztą jutro dopiero odbieram z apteki zamówione na allegro testy więc najwcześniej zrobię we wtorek
Może coś na rzeczy jest, bo dziwnie głodna jestem cały czas, chociaż na samym początku to chyba niemożliwe I taką miałam ochotę na fasolkę po bretońsku z mięskiem od teściowej, a teraz podgrzałam, zjadłam 2 łyżki i nie mogę więcej Ale kawę piję dalej, jak będę w ciąży to jak ja wytrzymam bez kawy?? Pewnie będę nadal pić chociaż jedną słabą dziennie

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

NASI!!! Wooow ale mam ciaryy!!
Stary 2014-01-19, 17:24   #1487
manieczka1
Zakorzenienie

O jaaa! Ale mecz!!!! lecę żurek robić i Ewkę zaliczyć

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-19, 17:27   #1488
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
O jaaa! Ale mecz!!!! lecę żurek robić i Ewkę zaliczyć

No masakra ! Matko co za mecz a koncowka to loooo ! Az mnie zoladek zaczal bolec, a maly tak kopal hehe
Zawalu mozna bylo dostac

Moje największe szczęście <3

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2014-01-19 o 17:32
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:55   #1489
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie jak rzucać to rzucać. Te wszystkie specyfiki i tak mają nikotynę w składzie więc co to za rzucanie? Tylko kasę tracisz i to więcej niż na papierosy.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Ja się też nie boję, chodziło mi raczej o to czy to większy ból niż normalne wkłucie np w ramię Ale jak mówisz, że bez różnicy więc pewnie podobnie

Dziękuję Ja też bym chciała, pewnie że tak, ale już 2 razy miałam jedną krechę w poprzednich cyklach, że mi się już nie chce testować za bardzo Zresztą jutro dopiero odbieram z apteki zamówione na allegro testy więc najwcześniej zrobię we wtorek
Może coś na rzeczy jest, bo dziwnie głodna jestem cały czas, chociaż na samym początku to chyba niemożliwe I taką miałam ochotę na fasolkę po bretońsku z mięskiem od teściowej, a teraz podgrzałam, zjadłam 2 łyżki i nie mogę więcej Ale kawę piję dalej, jak będę w ciąży to jak ja wytrzymam bez kawy?? Pewnie będę nadal pić chociaż jedną słabą dziennie

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

NASI!!! Wooow ale mam ciaryy!!
No nie ma co się śpieszyć z testem mi w tym ostatnim teście momentalnie pokazały się dwie krechy
Mam nadzieje, że i u Ciebie zaskoczy bo tyle serduch

Ja jestem jakiś bezobjawowy typ
Stary 2014-01-19, 17:56   #1490
marti_88
Raczkowanie

Mecz genialny. Ale z tymi naszymi można na serce zejść :banghead:

Vioris juz sie nie mogę doczekać w wtorku

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:15   #1491
maciejka1987
Zakorzenienie

Młoda. Chciałam zrobić badNia zalecane po poronieniu. Ale chyba zrobię tylko hormony tarczycy, toxo i cyto. Bo na te immunologiczbr mam jeszcze 3 tyg. A w razie jak coś wyjdzie to i tak przepisuja acard. Może po prostu będę acard brała i tyle.
No i nie wiem jak inne hormony?

Jutro idę na szpital po wyniki hist pat. I zapytam od razu o cennik badań.

No i u mnie owulacja chyba była normalnie bo temperatura urosła, zobaczymy jak będzie dalej.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:18   #1492
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Młoda. Chciałam zrobić badNia zalecane po poronieniu. Ale chyba zrobię tylko hormony tarczycy, toxo i cyto. Bo na te immunologiczbr mam jeszcze 3 tyg. A w razie jak coś wyjdzie to i tak przepisuja acard. Może po prostu będę acard brała i tyle.
No i nie wiem jak inne hormony?

Jutro idę na szpital po wyniki hist pat. I zapytam od razu o cennik badań.

No i u mnie owulacja chyba była normalnie bo temperatura urosła, zobaczymy jak będzie dalej.
Inne badania to te typowe hormony płciowe typu estradiol, progesteron, testosteron, prolaktyna
toxo i cyto moim zdaniem zbędne bo w ciąży i tak się powtarza no ale jak chcesz.
Stary 2014-01-19, 18:55   #1493
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Taaa na rzeczy jest, że kot na mnie ciągle włazi i się grzeje Ale swoją drogą sama się dziwię, w tym cyklu mam podejście totalnie wyluzowane Jasne, że myślę że może być fasolka, ale nie nakręcam się jak wcześniej. Jak @ przyjdzie to nie będę płakac Nie mam się czym nakręcać Cycki mnie nie bolą wcale, żadnych objawów nie mam, brzuch mnie boli i czasem zakłuje jak zawsze przed @. No i to by było na tyle
ja w sumie odkąd zaczęłam się starać, to w każdym cyklu objawy ciążowe miałam, normalnie szok, a w tym szczęśliwym też jakoś podświadomie odrzucałam wszystko i nic nie widziałam, zresztą teraz po czasie dopiero doszłam do wniosku że te wszystkie objawy o których się pisze to dopiero po kilku tygodniach ciąży wychodzą, łącznie z tą ciemną krechą, wielkimi cyckami, a ja już w tydzień po zapołodnieniu je wcześniej dostrzegałam

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
moje pierwsze dziecko jest zrobione na pufce ty byś miała pralkowe
Uwielbiam takie spontany
no bo w sumie to tak chyba jest, bo ja w tym cyklu wyliczyłam sobie kiedy mam owulke no i czekałam, a tż akurat wtedy w pracy i nici z wyliczeń, dlatego te serducha przed to takie bez spiny bo jeszcze mialo być daleko do owulki i w sumie cykl uznałam za stracony
ale namotałam
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:56   #1494
FlightlessBird
Zakorzenienie

Może kogoś zainteresuje taki mały skrót

Cytat:
Kiedy tarczyca nie zakłóca płodności?

Niestety trudno odpowiedzieć jednoznacznie. Opinie lekarzy endokrynologów i ginekologów specjalizujących się w leczeniu niepłodności są podzielone. Jedni twierdzą, że problemy z tarczycą nie mają znaczącego wpływu na płodność, inni, że wyniki hormonów tarczycy nie mieszczące się w przyjętych normach mogą być przyczyną kłopotów z zajściem w ciążę.

Kiedy w takim razie tarczyca może blokować płodność?

- Choroby tarczycy mogą prowadzić do niepłodności, ale w przypadkach ciężkich zaburzeń funkcjonowania narządu. Kiedy odnotowujemy cały szereg klinicznych objawów niedoczynności, włącznie z zaburzeniami miesiączkowania, to wówczas jest to pacjentka, które przede wszystkim wymaga leczenia tarczycy. Niedoczynność tarczycy może być przyczyną nawykowych poronień. Podobnie z silną nadczynnością.

Czy leczenie tarczycy doprowadzi do ciąży?

Podawanie leków na tarczycę, może doprowadzić do ciąży, ale tylko w wypadku dużych wahań hormonów. W tej chwili wiele pacjentek ma rozpoznanie Hashimoto. Przyjmują niewielkie dawki L-tyroksyny, ale to leczenie raczej nie ma zbyt dużego wpływu po poprawę płodności. Oczywiście wyrównanie parametrów gospodarki tym hormonem jest istotne, gdyż wpływa on na metabolizm całego organizmu, w tym na sferę płciową. Jednak podkreślę raz jeszcze, z punktu widzenia częstości rozpoznań, to w tej chwili terapie niskimi dawkami nie są aż tak istotne podczas leczenia niepłodności.
http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1...plodnosc_.html
Stary 2014-01-19, 19:06   #1495
emagi
Rozeznanie

Mnie ten skrót zainteresował, ale do tej pory spotykałam sie ze stwierdzeniem, że jednak tarczyca ma wpływ na zaciążenie, a tu pisze że wpływ mają ciężkie zaburzenia, jakoś mnie to nie przekonuje. Poza tym normy dla kobiet w ciąży czy starających mają przecież mniejszy zakres niż dla zdrowej nie zaciążonej osoby, więc po coś to chyba jest
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 19:21   #1496
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
Mnie ten skrót zainteresował, ale do tej pory spotykałam sie ze stwierdzeniem, że jednak tarczyca ma wpływ na zaciążenie, a tu pisze że wpływ mają ciężkie zaburzenia, jakoś mnie to nie przekonuje. Poza tym normy dla kobiet w ciąży czy starających mają przecież mniejszy zakres niż dla zdrowej nie zaciążonej osoby, więc po coś to chyba jest
Mi endo powiedział, że tarczyca może, ale nie MUSI utrudniać zajścia.
Stary 2014-01-19, 19:34   #1497
emagi
Rozeznanie

Ja sie nie upieram, że musi nie jestem specem i co lekarz to opinia, poza tym wiadomo, że każdy organizm jest inny i moga dojść też inne czynniki zdrowotne o których sie nie wie, ja na razie mam poglądy, że tarczyca może utrudniać, ale za jakiś czas mogą mi sie te poglądy zmienić
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 19:43   #1498
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No nie ma co się śpieszyć z testem mi w tym ostatnim teście momentalnie pokazały się dwie krechy
Mam nadzieje, że i u Ciebie zaskoczy bo tyle serduch

Ja jestem jakiś bezobjawowy typ
Właśnie wolałabym w razie czego, żeby mi się normalnie od razu kreseczki dwie pokazały a nie jakieś bladziochy co to nie wiesz czy masz zwidy czy one tam serio są Dlatego wolę poczekać
U mnie pewne różnice do poprzednich cykli można dostrzec, ale nie chcę o tym mysleć za bardzo bo się nie będę nakręcać

Cytat:
Napisane przez marti_88 Pokaż wiadomość
Vioris juz sie nie mogę doczekać w wtorku
Ja w sumie już też wolałabym wtorek

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
ja w sumie odkąd zaczęłam się starać, to w każdym cyklu objawy ciążowe miałam, normalnie szok, a w tym szczęśliwym też jakoś podświadomie odrzucałam wszystko i nic nie widziałam, zresztą teraz po czasie dopiero doszłam do wniosku że te wszystkie objawy o których się pisze to dopiero po kilku tygodniach ciąży wychodzą, łącznie z tą ciemną krechą, wielkimi cyckami, a ja już w tydzień po zapołodnieniu je wcześniej dostrzegałam

no bo w sumie to tak chyba jest, bo ja w tym cyklu wyliczyłam sobie kiedy mam owulke no i czekałam, a tż akurat wtedy w pracy i nici z wyliczeń, dlatego te serducha przed to takie bez spiny bo jeszcze mialo być daleko do owulki i w sumie cykl uznałam za stracony
ale namotałam
Ja to wiem, że dopiero po kilku tygodniach Sama w pierwszej ciąży tak miałam że nic a nic nie czułam, dopiero chyba koło 8 tygodnia się zaczęło coś. Delikatne różnice można wyczuć, ale nie cały pakiet objawów
Lepiej nie liczyć , kochać się mniej więcej w okolicy dni płodnych i tyle Wydaje mi się, że co drugi dzień to tak optymalnie bo zawsze będzie albo trafienie w owulkę albo chociaż dzień przed a to daje duże szanse
Stary 2014-01-19, 20:11   #1499
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Inne badania to te typowe hormony płciowe typu estradiol, progesteron, testosteron, prolaktyna
toxo i cyto moim zdaniem zbędne bo w ciąży i tak się powtarza no ale jak chcesz.
Tez wychodze z takiego zalozenia, ze sie w ciazy powtarza, ale jak ktos chce dla pewnosci to mozna je tez zrobic, a potem powtorzyc.

Matko dziewczyny polozylam sie po meczu i usnelam. Przed momentem sie obudzilam i jestem nieprzytomna

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 20:18   #1500
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Mi endo powiedział, że tarczyca może, ale nie MUSI utrudniać zajścia.
Oczywiście, może ale nie musi
Normy dla kobiet w wieku rozrodczym są do 2 większości kobiet jednak utrudnia, sama jestem przypadkiem-2 lata współżycia bez zabezpieczenia i ciąży brak.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Właśnie wolałabym w razie czego, żeby mi się normalnie od razu kreseczki dwie pokazały a nie jakieś bladziochy co to nie wiesz czy masz zwidy czy one tam serio są Dlatego wolę poczekać
U mnie pewne różnice do poprzednich cykli można dostrzec, ale nie chcę o tym mysleć za bardzo bo się nie będę nakręcać

Ja w sumie już też wolałabym wtorek

Ja to wiem, że dopiero po kilku tygodniach Sama w pierwszej ciąży tak miałam że nic a nic nie czułam, dopiero chyba koło 8 tygodnia się zaczęło coś. Delikatne różnice można wyczuć, ale nie cały pakiet objawów
Lepiej nie liczyć , kochać się mniej więcej w okolicy dni płodnych i tyle Wydaje mi się, że co drugi dzień to tak optymalnie bo zawsze będzie albo trafienie w owulkę albo chociaż dzień przed a to daje duże szanse
Mi w sumie wyszedł bladzioch ale nie aż taki bladzioch żebym musiała się doszukiwać kreski i zastanawiać czy to na pewno to. Chyba większości dopiero po ok tygodniu spóźniającej się @ wyjdą dwie mocne krechy.

Do wtorku coraz bliżej
A ja w czwartek zaczynam 7 tydzień

Ja też jak na razie objawów nie mam, może trochę senność i brak ochoty na słodkie typu czekolada itp. Senność może wynikać z pogody równie dobrze...
Co drugi dzień wystarczająco i tak lekarze zalecają

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości