Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 06:29   #4411
enzunio
BAN stały

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Też racja, ale z drugiej strony Pysia zawsze marzyła o weselu, pamiętam jak tu się cieszyła kiedyś z niego... Potem mogłaby myśleć latami, że coś ważnego ja ominęło. I to by nie była jej wina... Nie ma dobrego rozwiązania tej sprawytak naprawdę...

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 06:29   #4412
misia880
Zakorzenienie

ja bym dla tej Tajlandiiiiiii zrezygnowała z wesela

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 06:32   #4413
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny Mam pytanie gdyż Tż mi nie daje spokoju .Ile placków jest potrzebne na wesele około 120 osobowe- na salę i do paczek .Jest jakiś przelicznik?

powiem tak
z jednego placka wychodzi 4 paczki(teraz zależy ile potrzebujesz paczek )

na 120 osób babka powiedziała mi ze potrzebuje ok.10 placków(na stoły)

u kogo pieczesz ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 06:33   #4414
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Pysiu - Ja bym sobie chyba odpuściła Skoro TŻ tak do tego podchodzi... Może przeznaczcie wzamian trochę więcej kaski na wypasioną podróż poślubną, która będzie pięknym wspomnieniem? Do tego jakaś fajna sesja z podróży
U nas jest sytuacja odwrotna, bo to mnie jest wesele obojętne, a TŻcik je chciał. No ale skoro już będzie, to ja mam zamiar się na nim świetnie bawić, a nie walić focha

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

A widzisz, zdąrzyłaś dopisać, zanim napisałam swój post

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
A ja bym nie odpuściła... chociaż byłoby mi cholernie przykro, że TŻ ma takie podejście...

Ktoś, przepraszam, nie pamiętam kto, pytał o koszt pudła.

No więc na zielonej żyrafie kupiłam pudło za 3 dyszki (są też trochę mniejsze za 2, ale chciałam mieć potem na pamiątki ze ślubu), okleina za 15 zł i taśma diamentowa 6 zł (której zostało mi full), reszta to odpady z robienia zawieszek itp., więc pudło wyszło za jakieś 5 dyszek

I chwalę się tablicami, bo wstawiałam już do klubu, ale w sumie nie ma tu moich danych, więc dzielę się

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
No tak, ale czy to ma sens w takim wypadku? Patrzeć przez całe wesele jak TŻ smęci i się męczy? Jak odmawia innym tańca? Zapewne na nastrój Pysi nie wpływałoby to pozytywnie, a po co komu kłótnie już w dzień ślubu?

Tzn ja wiem, ze On taki jest. Nigdy nie lubił być w centrum zainteresowania (juz tak w szkole miał, jego Mama opowiadała). Przy wiekszej ilości ludzi po prostu go paraliżuje. A ja to istne przeciwienstwo, w ogóle nie mam z tym problemu, a wrecz uwielbiam byc w centrum zainteresowania. I On napewno nie stroil by fochow bo wiedziałby jakie to dla mnie ważne, tylko pewnie robilby dobrą minę do złej gry. Jedynie by sie rozluźnił jakby troche wypił, tzn trochę więcej. A wiadomo, ze PM nie przystoi
Więc sam fakt, że On by sie po prostu męczył mnie smuci
Więc jestem mega rozdarta.

On w ogóle najchętniej wziąłby ślub za granicą tylko w dwójkę
Napewno miałoby to swoj urok ale mnie przeraza zalatwianie tego, no I ciezko by bylo o Koscielny na dodatek w jezyku polskim
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-01-20 o 06:36
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 06:56   #4415
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Też racja, ale z drugiej strony Pysia zawsze marzyła o weselu, pamiętam jak tu się cieszyła kiedyś z niego... Potem mogłaby myśleć latami, że coś ważnego ja ominęło. I to by nie była jej wina... Nie ma dobrego rozwiązania tej sprawytak naprawdę...

Wysłane z telefonu
zgadzam się z tobą. W podróż można pojechać zawsze...Pysiu mam wrażenie, że jak zrezygnujesz z wesela to będziesz bardzo nieszczęśliwa. Nie poddawaj się łatwo, bo potem przez długi czas będziesz miała żal do swojego przyszłego męża, a to kiepski początek nowego etapu w życiu. Zresztą nie planujecie hucznego weselicha na 200 osób, tylko małe.
A jego rodzina to niech się swoją kasą zajmie, a nie jego.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 07:01   #4416
Lemon_Drop
Zadomowienie

Mojakaren wasze zaproszenia jak i cały pomysł na wystrój są bardzo klimatyczne, spójne i wg mnie bardzo ładne, nie przejmuj się zdaniem takiego ignoranta

Pysia ciężka ta wasza sytuacja... nie wiem co ci poradzić.. chyba sami musicie się z tym uporać, ale jak nie zrobicie to jedna strona będzie nie do końca zadowolona i usatysfakcjonowana.

Iza gratki za godzinę My też mamy 16

Anka to faktycznie ciężki wybór Cię czeka... daj znać jak podejmiesz decyzję
Dobrze, że ja swoją kupiłam na wyprzedaży, bo w regularnej cenie w życiu nie mogłabym sobie na nią pozwolić (3900zł).

say u butterfly?
Stary 2014-01-20, 07:08   #4417
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Już naprawdę nie wiem co robić. Cholera, chce tego wesela. Ale chciałabym, żeby to był najpiekniejszy dzień w naszym życiu, nie tylko mój, ale nasz a Tż powiedział, że sie zgadza, ale nie wie jak On wytrzyma tyle spojrzeń i w ogóle zainteresowania. Wiec stwierdził ok, ale dla Niego to będzie jeden z najtrudniejszych dni w życiu. No i w ogóle zapowiedzial, ze jak coś to zatańczy tylko ze mną na dodatek powiedział, że jego rodzina (ciocie, wujkowie itp) powiedzą, że zmarnotrawil kasę na wesele no wiec to jest chyba bezsensu....
Dziewczyny, od tygodnia nie gadamy o niczym innym, nie mogę spać itp dziś spalam 2,5h bo cały czas o tym mysle, na dodatek praca, która także mnie wykancza czuję sie jak wrak człowieka i juz nic mnie nie cieszy

Nie wiem co zrobic, uprzeć się na to wesele mimo, że wiem, że Tż nie bedzie miał z tego żadnej radości?

Dodam tylko jak się nie zdecydujemu na wesele to ślub weźmiemy w tym roku jeszcze (tylko musze schudnac szybko co by w kiece wejść) plus po ślubie pojechalibysmy na jakieś wypasne wakacje, najprawdopodobniej Wyspy Kanaryjskie albo Tajlandia (wczoraj oglądaliśmy oferty)
Jest jedno rozwiązanie weź ślub za granicą na plaży nie jest to za drogie a na pewno romantyczne mi się takie marzy a później fruuu do Tajlandii, a jak wrócicie to obiad dla najbliższej rodziny i po sprawie
Stary 2014-01-20, 07:19   #4418
Ad rem
Zadomowienie

Cześć! Niestety nie dam rady nadrobić, bo w weekend zostałam bez internetu - w sobote wieczorem zdążyłam jeszcze przeczytac relację Kuli (gratulacje! Cudnie się to czytało!) i mój router trafił szlag. Dzis ide po nowy. A w pracy mam gorący czas, więc nie dam rady być na bieżąco.

Z nowości - kupiliśmy dla TŻta buty z Wojasa - te które wstawiałam
No i zamówiliśmy obrączki proste, bez fazowania, 5mm, z żółtego złota o takie

: jupi:
Do odbioru za 10 dni

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 07:25   #4419
asia1206
Raczkowanie

Weekend minął nam dość ''pracowicie''-szukaliśmy butów i garnituru-Tż ma i buty i śliczny ciemno-granatowy garnitur+spinki do mankietu+2 koszule na zmiane.Ja natomiast załamałam się bo nigdzie nie było złotych butów a jak już były to albo na koturnie,albo szpilki ok.10 cm(u nas jest taka różnica wzrostu a ja chcę być niższa od męża)tak więc wczoraj wysłałam zamówienie do akces 2 i wezmę naturalną skórę w kolorze ecru ze złotą kokardką-nie wiem tylko jaki jest koszt ww.kokardki bo na stronie niczego takiego w tym modelu nie było.
Dziewczyny w tk maxx kupiłam pudełko na kartki w formie książki(są różne wzory-my mamy bazylike,koloseum-ogólnie Rzym) duża koszt 34,99 zł,zamyka się na magnes wewnątrz,są też różne rozmiary i kształty-polecam skoczyć i się samemu przekonać-nam się bardzo podoba.Wybaczcie,że piszę bez ładu i składu ale denerwuje się bo Tż jedzie do pracy ponad 120 km a pogoda straszna-ślizgawica a żeby nie było rano jak zawoziliśmy młodego do szkoły czarny kot przebiegł nam droge

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 07:29   #4420
misia880
Zakorzenienie

dajcie spokój z tą pogodą u nas leje deszcz i jak na razie jest 5 stopniu...
ale słysze w radio ciągle, że w innych woj. marznie wszystko.. tylko wypadki i wypadki

Stary 2014-01-20, 07:34   #4421
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Już naprawdę nie wiem co robić. Cholera, chce tego wesela. Ale chciałabym, żeby to był najpiekniejszy dzień w naszym życiu, nie tylko mój, ale nasz a Tż powiedział, że sie zgadza, ale nie wie jak On wytrzyma tyle spojrzeń i w ogóle zainteresowania. Wiec stwierdził ok, ale dla Niego to będzie jeden z najtrudniejszych dni w życiu.
Mój cały czas powtarza że dzień ślubu to będzie najgorszy dzień jego życia, a ten najpiękniejszy przyjdzie dzień później. Stresuje się tym że wszyscy będą na niego patrzeć i będzie w centrum zainteresowania. Mimo to mamy wesele, robi to dla mnie bo wie że ja chcę. Na początku miał wszystko totalnie w , teraz powoli angażuje się w przygotowania i widzę że zaczyna mu się podobać. My moglibyśmy zrobić super remont za tą kasę ale chcę wesele. Taki dzień jest raz w życiu, żałowałabym gdybyśmy tylko poszli do kościoła, późńiej na małą kolację i o 22 do domu. Czułabym niedosyt. Remont można zrobić później, na wycieczkę dozbierać, a dzien ślubu już nie wróci

Małżeństwo to sztuka kompromisu, ale z obu stron. Dlaczego to Pysia ma rezygnować z marzeń? A może to TŻ spróbowałby zrobić wszystko żeby ten dzień był najpiękniejszy chociaż dla niej?

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2014-01-20 o 07:36
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 07:42   #4422
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Hej

Nasze zaproszenia (przyszły nam w środę):

Obrączki dzisiaj odebrane
Wszystko bardzo ładne!

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Witajcie drogie PM-ki!
Chyba czas najwyższy się dołączyć do wątku - ślub 28 czerwca
Suknia wybrana, garnitur kupiony (skorzystaliśmy ze studniówkowych wyprzedaży), zaproszenia gotowe czekają na rozdawanie
Witaj

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Witam nową PMkę data najlepsza z możliwych
Kuli, dzięki za relację!! Szkoda, że nie będzie fotek, ale rozumiem cię doskonale.
Ja nie będę miała kamerzysty, ale chyba kogoś poproszę, żeby nam nagrał przysięgę i tyle.
Wczoraj moi rodzice byli u teściów, wesoło było, tylko jak zwykle zaczynają kombinować Tak więc okazało się, że będziemy wynajmować auto do ślubu - jak płacą, to co mi tam... Chłop ma wybrać, bo ja się na samochodach nie znam.
Druga rzecz - moja matka z teściową się napaliły, żeby chłopa kuzynki córeczka (ze 4 lata ma, śliczna jak z obrazka) niosła nam obrączki. Ale to tak się da? Nie chadzam na śluby i nie wiem, kto nosi obrączki i jak to wygląda. Może lepiej, żeby kwiatki sypała czy coś?
A potem obie się wkręciły, że zegar mi tyka i że powinniśmy sobie dzieciaka zrobić
Teściowa się obraziła, że moja świadkowa nie będzie przyjmowała komunii Na szczęście nic jej do tego
Jednym słowem było wesoło, narąbaliśmy się jak bąki i siedzieliśmy do 2
My właśnie rozkminiamy nad niesieniem obrączek przez moją siostrzenice. Będzie miała 3 lata - nie wiem czy nie jest za mała. Jak zobaczy dużo ludzi to może się wystraszyć i uciec do rodziców albo zaczać płakać... Ciężki temat z tymi dziećmi

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
dziewczyny wstyd się przyznać ale zasłużyłam na baty wczoraj koleżanka wyciągnęła mnie jeszcze do jednego salonu oraz ponownie przymierzałam moje dwie. Jak pisałam wyżej tą z zabudowanymi plecami odrzuciłam
Jednak na chwilę obecną nadal mam dwa typy, ze wskazaniem na:

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,25334.html
Jest idealna - podkreśla talię, ma cudowny tren. Jedynym minusem jest jej cena i to, że salon w którym jest dostępna oddalony jest od mojej wioski o 50 km.

Nadal podobam się w sobie w:
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24101.html
oczywiście wersja bez ramiączka. Dodatkowo usunęłabym ten trenik bo wygląda gorzej niż na zdjęciu. Tylko wtedy z tyłu musiałby być jakieś marszczenie i nie wiem jak by to na końcu wyglądało.
Ta pierwsza bardziej mi się podoba, ale ważne jest to abyś ty była pewna w 100%, że to ta jedna jedyna.

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
To jedna z najważniejszych chwil w naszym życiu.
Spędzamy ją z najbliższymi dla nas osobami - czyli z Wami - Rodzice.
Zawsze byliście przy nas, zawsze nas kochaliście.
Za to ze zawsze nas wspieraliście. Za to, że zawsze obok nas byliście.
Dziękujemy Wam za Waszą miłość i wiarę w nasze możliwości.

Dziękujemy Wam za dzisiejszy dzień,
za wysiłek jaki włożyliście w to,
aby był najpiękniejszym dniem w naszym życiu.
bardzo ładne podziękowania, takie niby proste ale piękne w swojej prostocie ja nie wiem czy w ogóle dam radę coś z siebie wydusić podczas podziękować...

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
wyobraziłam sobie coś takiego
padłam

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Ja się dzisiaj dowiedziałam, że
podłość ludzka nie ma granic.... nie przejmuj się takim głupim gadaniem. macie bardzo ładne zaproszenia. Tu trzeba zastosować powiedzenie: jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził" to jest głupie gadanie i tyle

Cytat:
U nas to samo....parcie na dziecko straszne. Przy każdej możliwej okazji wszyscy nam o tym przypominaja choć może mają racje bo ja w tym roku kończę 27, a TZ 30 pierwszej młodości nie jesteśmy choć na chwile obecna zdecydowalismy, ze zaczniemy starania pewnie jak gdzies kiedys dostane umowe o prace na czas nieokreślony albo wtedy jak Tż zarobi tyle, żeby mógł utrzymać na poziomie naszą trójkę (a wlasciwie to 6 bo jeszcze 3koty) więc nie wiem kiedy to nastąpi, ale czuję, ze niepredko

Wesela chyba nie bedzie
U nas parcia na dziecko nie ma, ale my sali chcemy zaraz po ślubie jak ogarniemy sytuację mieszkaniową to bierzemy się za powiększanie rodziny
Ciężki temat z waszym weselem. Ja sobie nie wyobrażam nie mieć wesela wiem, że zawsze czegoś by mi brakowało. Wspomnienia nie byłyby pełne. W tym przypadku któreś z was musi się poświęcić dla dobra tego drugiego, innego wyjścia nie widzę.

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość

: jupi:
Do odbioru za 10 dni
Super te obrączki!!!
Stary 2014-01-20, 07:47   #4423
asia1206
Raczkowanie

mam bardzo identyczne pudełko tyle,że u nas w środku będą kartki
http://blackdresses.pl/2012/07/15/co...i-i-kosmetyki/

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 07:58   #4424
alloffkowa
Zakorzenienie

Witam się z rana
wróciła mi wena ślubna
Choć chodzę zła na przyszłych teściów bo zaczynają wymyślać... najpierw wymyślili ciasto na odchodne dla gości.. teraz wódkę na odchodne dla rodziny... nie wyobrażam sobie żeby rodzina dostawała wódkę w kieszeń a znajomi nie. więc będą musieli wybrać albo wszyscy albo nikt..
Jak chcą to niech płacą...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:07   #4425
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Witam się z rana
wróciła mi wena ślubna
Choć chodzę zła na przyszłych teściów bo zaczynają wymyślać... najpierw wymyślili ciasto na odchodne dla gości.. teraz wódkę na odchodne dla rodziny... nie wyobrażam sobie żeby rodzina dostawała wódkę w kieszeń a znajomi nie. więc będą musieli wybrać albo wszyscy albo nikt..
Oj tak, masz rację w 100% albo wszyscy albo nikt. Takie wybieranie tobie dam a tobie nie dam jest bez sensu.

W ogóle to wrzucam do klubu nasze zawieszki będę wdzięczna za wasze opinie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 08:11   #4426
kamilka:*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
kliknęłam sukienkę na poprawiny za całe 32 zł http://www.ebay.com/itm/390600167210...84.m1439.l2649
Coś przeczuwam, że jakość będzie poniżej przeciętnej i na pewno jej nie założę Szkoda, że te kiecki, które mi się podobają mają odsłonięte plecy :/
Jak przyjdzie to koniecznie wrzuć zdjęcia bo tutaj wygląda ślicznie

Cytat:
Napisane przez netty Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn biorących ślub w pierwszej połowie roku: czy planujecie się jakoś lekko opalić na ślub?
I może któraś korzystała z opalania natryskowego i może coś o nim powiedzieć? Jest sens tyle na to wydawać? Czy lepiej kupić jakiś lekki samoopalacz i się ewentualnie wysmarować i na jedno wyjdzie?
To natryskowe opalanie jest podobno bardzo fajne ale mojej koleżance tak ubrudził sukienkę ślubną, że nie dało się tego nawet chemicznie doprać....

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Jest jedno rozwiązanie weź ślub za granicą na plaży nie jest to za drogie a na pewno romantyczne mi się takie marzy a później fruuu do Tajlandii, a jak wrócicie to obiad dla najbliższej rodziny i po sprawie
Albo lepiej ślub plaży w Tajlandii
kamilka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:25   #4427
Kishlaczkowa
Zadomowienie

enzunio piękne pudło! Kawał dobrej roboty

Cytat:
Witam się z rana
wróciła mi wena ślubna
Kurde, co za pomysł... My na szczęście powiedzieliśmy kwotę ile to wyniesie i dajemy małe upominki i nic więcej. Jedynie wódkę dla osób, które nie piły

A mi wena uciekła i na dzień dzisiejszy mam dość.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:31   #4428
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się z rana
wróciła mi wena ślubna
Też uważam że albo wszyscy albo nikt. I każdy powinien dostać to samo a nie jedni ciasto, inni wódkę, jeszcze ktoś i ciasto i wódkę...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:34   #4429
moooniaaaa
Zakorzenienie

Pysiu, my Ci nie powiemy czy robić wesele czy nie. Ale z mojego punktu widzenia - ja bym odpuściła. Ledwo datę ustaliliście, a ile razy już wylewałaś łzy z tego powodu? Warto? A im bliżej wesela tym wątpliwości byłoby więcej, więcej sporów i wypominania. Na Wasz związek też to pewnie pozytywnie nie wpływa. Wybrałabym ślub i skromny poczęstunek,a potem podróż życia
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:39   #4430
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Witam się z rana
wróciła mi wena ślubna
My będziemy dawać wódkę na odchodne. Z tym że nie mamy tego problemu bo zapraszamy tylko rodzinę. Ale jeśli jednak zdecydujemy się na kilka osób ze znajomych, to napewno również dostaną.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:49   #4431
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
say u butterfly?
tak długi katedralny taki jak Enzunio i krótki dwuwarstwowy

Pysiu ciężki orzech do zgryzienia. niby nie jedna z PM organizujących wesele często mówi, że lepiej byłoby tą kasę przeznaczyć na co innego, że tyle zamieszania itp. ale prawda jest taka, że wesele jest raz w życiu, to jeden dzień, który zapada w pamięć na zawsze... ja bym chyba nie zrezygnowała z tego na twoim miejscu.. twój tż powinien przełamywać swoje lęki, w życiu będzie miał jeszcze nie jedną sytuację, kiedy będzie w centrum uwagi. no ale to oczywiście wasza decyzja, wiem jednak, że jeśli zrezygnujecie to ty zawsze będziesz tego żałować choć troszeczkę....
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:54   #4432
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Pysiu, my Ci nie powiemy czy robić wesele czy nie. Ale z mojego punktu widzenia - ja bym odpuściła. Ledwo datę ustaliliście, a ile razy już wylewałaś łzy z tego powodu? Warto? A im bliżej wesela tym wątpliwości byłoby więcej, więcej sporów i wypominania. Na Wasz związek też to pewnie pozytywnie nie wpływa. Wybrałabym ślub i skromny poczęstunek,a potem podróż życia
Też mi się wydaje, że musisz odpuścić, bo TŻ tego wesela nie chce i przy takim "wsparciu" ze strony rodziny nigdy nie zachce. Kompromisem w Waszym przypadku byłoby krótsze przyjęcie, wypaśny obiad dla rodziny. Jeśli on jest takim wstydnisiem to go nie zmusisz. A do tego będzie strzelał fochy w trakcie wesela. No i może go też frustrować fakt, że do tego ślubu jeszcze taaaaka daleka droga, po to, żeby on był nieszczęśliwy w dzień ślubu i wysłuchiwał od rodziny, że wydał niepotzrebną kasę na wesele.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:00   #4433
misia880
Zakorzenienie

Pysia
ja bym wybrała podróz - na 100 %

patrzcie co zamówiłam... czysty spontan
http://allegro.pl/show_item.php?item=3866811838

Stary 2014-01-20, 09:12   #4434
ParisParisienne
Rozeznanie

ile Wy naklepalyscie!!!

nie mam jak tego nadrobic.... wybaczcie
musze nie dlugo zamawiac zaproszenia i sie zastanawiam ciagle czy brac z tej Amelii czy nie. Czy osoby, ktore zamawialy probki moga mi powiedziec, ktory papier byj nagrubszy/najporzadniejszy?

Ja mysle o tych:
http://www.amelia-wedding.pl/avril/d...ge/89?sef=hcfp

ale boje sie, czy papier nie bedzie za cienki taki wyginajacy sie

zarzyjcie do mnie do klubu, bo wstawilam jedna fotke, ale nie jestem pewna czy to na pewno dobry pomysl. Linaewen zasiala watpliwosc
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:13   #4435
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja bym dla tej Tajlandiiiiiii zrezygnowała z wesela
A w życiu! Całe życie jest na podróże

Cytat:
zgadzam się z tobą. W podróż można pojechać zawsze...Pysiu mam wrażenie, że jak zrezygnujesz z wesela to będziesz bardzo nieszczęśliwa. Nie poddawaj się łatwo, bo potem przez długi czas będziesz miała żal do swojego przyszłego męża, a to kiepski początek nowego etapu w życiu. Zresztą nie planujecie hucznego weselicha na 200 osób, tylko małe.
A jego rodzina to niech się swoją kasą zajmie, a nie jego.
dokładnie.

JJa mam wrażenie, że podróż poślubna aż za bardzo wysuwa się na pierwszy plan Tak naprawdę takich podróży poślubnych w życiu będziemy mieć hoho spoooooroooo miesiąc miodowy może być piękny w każdym miejscu, niekoniecznie trzeb wybrać np. hawaje, żeby czuć te emocje itp. rzeczy - ja tak do tego podchodzę

Cytat:
dajcie spokój z tą pogodą u nas leje deszcz i jak na razie jest 5 stopniu...
ale słysze w radio ciągle, że w innych woj. marznie wszystko.. tylko wypadki i wypadki

weź... u nas całą noc lało, a teraz jest lodowisko

wstawiłam nasze prowizoryczne zaproszenia do klubu

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:20   #4436
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

zarzyjcie do mnie do klubu, bo wstawilam jedna fotke, ale nie jestem pewna czy to na pewno dobry pomysl. Linaewen zasiala watpliwosc
O ja mroczna
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:32   #4437
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
tak długi katedralny taki jak Enzunio i krótki dwuwarstwowy
I taki jak ja tylko że ja będę skracać

Cytat:
patrzcie co zamówiłam... czysty spontan
http://allegro.pl/show_item.php?item=3866811838
Podoba mi się, daj znać jak przyjdzie

Paris te zaproszenia mają gramaturę 246g więc powinno być ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 09:46   #4438
kuli1986
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Kazdej z Was, jeszcze raz wielkie DZIEKI Za wszystkie zyczenia... Cmok
Jest to naprawdę mile

Cieszcie sie każdą chwila z przygotowań bo ani sie obejrzycie a juz będzie mezatkami

Oczywiście będę tu zagladac i służyć rada, w miarę możliwości odpowiadać

kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:53   #4439
say-hello
Zakorzenienie

Kuli a masz może dla nas jakies uwagi typu za mało ciasta, za dużo wódki itp?

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:08   #4440
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

dziewczyny mające inicjały - jak wy robicie?

widziałyście jaki bajer:
Mój narzeczony padłby trupem jakby ktoś wysmarował mu tak samochód.
Cytat:
Witam nową PMkę data najlepsza z możliwych
Kuli, dzięki za relację!! Szkoda, że nie będzie fotek, ale rozumiem cię doskonale.
Ja nie będę miała kamerzysty, ale chyba kogoś poproszę, żeby nam nagrał przysięgę i tyle.
Wczoraj moi rodzice byli u teściów, wesoło było, tylko jak zwykle zaczynają kombinować Tak więc okazało się, że będziemy wynajmować auto do ślubu - jak płacą, to co mi tam... Chłop ma wybrać, bo ja się na samochodach nie znam.
Druga rzecz - moja matka z teściową się napaliły, żeby chłopa kuzynki córeczka (ze 4 lata ma, śliczna jak z obrazka) niosła nam obrączki. Ale to tak się da? Nie chadzam na śluby i nie wiem, kto nosi obrączki i jak to wygląda. Może lepiej, żeby kwiatki sypała czy coś?
A potem obie się wkręciły, że zegar mi tyka i że powinniśmy sobie dzieciaka zrobić
Teściowa się obraziła, że moja świadkowa nie będzie przyjmowała komunii Na szczęście nic jej do tego
Jednym słowem było wesoło, narąbaliśmy się jak bąki i siedzieliśmy do 2
Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Problem w tym, że w obydwu jest

Tez chciałam dziecko niosące obrączki ale w mojej rodzinie są tylko mali chłopcy U Tż są dwie dziewczynki, ale nie wiemy czy będą na weselu. Poza tym bałabym się, że dziecko wystraszy się duże ilości ludzi, zacznie płakać, ucieknie do rodziców. I zrezygnowałam z pomysłu.
Byłam na ślubie na którym właśnie tak było. Dziewczynka uciekła do rodziców, w ogóle nie sypiąc kwiatków. Śmiechu było dużo na ślubie przez to.
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość

Z nowości - kupiliśmy dla TŻta buty z Wojasa - te które wstawiałam

Do odbioru za 10 dni
Piękne obrączki!!!!

Pysia, ja byłam w podobnej sytuacji, ale odwrotnej: tzn, ja nie chciałam wesela. Stanęło na małym przyjęciu dla rodziny i dużym ślubie, dla całej rodziny. Ale i tak się denerwuję. Gdyby narzeczony się zgodził na ślub we dwoje, szalałabym ze szczęścia, ale tak to staram się cieszyć i mimo wszystko planować nasz ślub, takim jakim ma on być. Może pójdźcie na kompromis, tak jak my. Zamiast wesela, przyjęcie-obiad dla najbliższej rodziny.

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-01-20 o 10:10
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości