|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Monica80 w internecie jest chyba wszystko
![]() Od jutra siedzę na zwolnieniu sama w domu, mam nadzieję, że w tym tygodniu znajdziemy mieszkanie i w przyszły weekend się przeprowadzimy i będziemy mieszkać już razem... Bo inaczej to chyba oszaleję... Co ja będę robić ![]() Poza tym muszę się oszczędzać i trochę nie wiem co mi wolno a co nie, bo przecież odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży to się oszczędzałam, nic nie dźwigałam, nie nosiłam, nie szalałam, a mimo to problemy... Następny stopień oszczędzania się to chyba już nicnierobienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Przyczajenie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witajcie
![]() Chciałabym do Was dołączyć, troszeczkę późno jednak staram się nadrobić wątek.. Wcześniej śledziłam inne forum jednak zapchane było zgryźliwymi, jadowitymi wypowiedziami, a u Was tak przyjemnie, troskliwie, aż chce się coś napisać ![]() Termin mam na 27 czerwca, 17tc+2 dni, OM 16.09.13 Maleństwo nie było planowane, na początku był to niesamowity szok. Teraz jest jak najbardziej wyczekiwane. Staram się cieszyć ciąża, drugi trymestr to podobno piękny okres. Za 3 tygodnie mam wyniki amniopunkcji, która maluch zniósł bardzoo dzielnie, minął tydzień od zabiegu i myślę, że nie wydarzy się już nic złego. Obiecałam sobie, że jak tylko dostane telefon z kliniki przestane się w koło wszystkim stresować i martwić. Tymczasem zabieram się za dalsze myszkowanie po forum, pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zadomowienie
|
Cześć Devil_Kitty
![]() ![]() Dziewczyn mój lekarz jest jakiś dziwny, na piątkowej wizycie wpisał mi w karcie ciąży, że był to 19t i 2 dzień, jak on to wyliczył? ![]() Poza tym książka pt. Bobas - instrukcja obsługi, jest w sam raz dla faceta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- I zapomniałam się "pochwalić" do 37 tygodnia ciąży zakaz przytulanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |
Raczkowanie
|
Witaj Devil
![]() U nas faktycznie jest miło, ale sądziłam że na wszystkich forach tak jest, a przynajmniej na większości ![]() ![]() Kucyku, pokaż proszę ten fotel. Ja też się zastanawiam na taką bujaną finką do karmienia, bo nie mam żadnego, a tarabanić się za każdym razem na łóżko z dzieckiem na ręku mi się nie uśmiecha. Tym bardziej że nie mam nawyku składać łóżka, bo to wielki i ciężki narożnik :/ ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3365 |
Zadomowienie
|
Trzeba dokładnie wszystko, przemyśleć kupując fotel z myślą o karmieniu dzidzi i korzystaniu z niego po porodzie. Moja kuzynka kupiła śliczny stylowy bujany fotel, na którym miała karmić, lulać maluszka itd... Okazało się, że jest (jakby to powiedzieć) zbyt głęboki, a ona po cesarce nie dała radę na niego usiąść, a o wstaniu z niego to w ogóle nie było mowy... Nawet jak już doszła do siebie to był po prostu nie wygodny, mimo, że przed porodem wydawał się jej baaaardzo wygodny... Ale do pokoju pasował świetnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Wtajemniczenie
|
Mała mi fika jak zwykle na wieczór; szkoda że w dzień taki leń z niej wychodzi
![]() Cytat:
![]() ![]() Devil_Kitty witaj ![]() pater86 może wg USG? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A taki o ![]() Cytat:
![]() ![]() Devil witaj ![]() trzymam kciuki za wyniki amniopunkcji ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-19 o 19:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Raczkowanie
|
łał, faktycznie wielki! Ale wygląda tak, że tylko kapcie, kocyk i dobra książka... idealny żeby się w niego zapaść jak w puch
![]()
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- A wiecie co u mnie sie sprawdzilo jesli chodzi o fotele? Taki fotel co mam do biurka do kompa. Mozna bylo w nim pobujac, dac jesc a i jednym okiem mozna bylo zerkac na wizaz czy jedna reka napisac i zapytac o cos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
W ogóle bujany fotel do karmienia to wg mnie odpada
![]() Mala_Czarno_Biala taki co wstawiłaś też mi się wydaje, że ma mocno do tyłu spadające siedzisko. No i oparcie na łokcie nie wygodne... I chyba jest niski. Więc trudno będzie wstać. Z mężem doszliśmy do wniosku że ten fotel to fajna rzecz w salonie i w związku z tym zamienimy nasz wielki narożnik, na mniejszą kanape żeby ładnie się z fotelem wszystko mieściło i stykało ![]() I tak ten narożnik wygląda jak wielkie g.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A lekarz wypełnił mi kartę ciąży jeszcze przed zrobieniem USG, nie wiem jakim cudem mu tak wyszło, ale jemy zawsze dziwnie ten termin wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Kucyk_Truskawkowy super ten fotel, bardzo mi się podoba i wydaje się mega wygodny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze potrzebuje stoliczek do laptopa żeby jak będe karmić móc lukać jednocześnie na wizaż co u Was słychać ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |||
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczyny po męczącym uczelnianym weekendzie... Czuję się wypompowana - te dwa tygodnie przymusowego odpoczywania i leżenia wychodzą... Trzeba się wziąć za siebie dycham jak stara babcia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czekamy w takim razie na wieści z kliniki ![]() Cytat:
![]() ![]() Przegadałyście tyle tematów, że teraz ciężko mi się odnieść. Były smuty (ooo mnie też hormony szaleją i nachodzą głupie myśli... Jak mijałam noworodki na oddziale poporodowym to od razu nachodziły mnie obawy jak poradzę sobie z taką małą istotką... u mnie w rodzinie nie ma żadnego bobasa - jestem totalnym laikiem w kwestii maluchów. Mam nadzieję, że instynkty zrobią swoje. Ja na pewno będę starała się być najlepszą matką ![]() Podziwiam Wasze wspaniałe łupy dla maluszków ![]() Jeśli chodzi o rodzinne rozterki zakupowe to myślę, że wszędzie jest tak samo. Moja mama (niestara kobieta) jak się dowiedziała, że oglądam wyprawkę to zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że ona do szpitala to szła z klapkami i szlafrokiem ![]() ![]() A co do rodziny... ostatnio moja ciocia była w szoku jak przypadkiem dowiedziała się, że jestem w ciąży. Co ciekawe o ciąży żony mojego kuzyna (późniejszej o dwa miesiące) wiedziała. Okazało się, że moja babcia ze wstydu (!) nie przyznała się swojej rodzinie o moim stanie. Wiecie czemu???? Bo nie mam ślubu i jej wstyd, że taka sytuacja miała miejsce, bo CO LUDZIE POWIEDZĄ... ![]() ![]() ![]() ----- Dziewczyny ja mam teraz takie zachciewajki, że śmiać mi się chce ![]() ![]() ![]() ![]() Śledzę na bieżąco Wasze porady i jestem wam bardzo wdzięczna, że dzielicie swoim doświadczeniem; ważne są różne opinie żeby moc sobie potem wyrobić własną ![]() Bazile dopisz jak możesz na pierwszej stronie płeć mojego dzidziora - syn Adaś Pater współczuję, że macie taki zakaz... no, ale dzidzia najważniejsza. Ja już nawet nie pamiętam co to zbliżenie, bo przez moje krwiaki miałam zakaz, a teraz się boję... Generalnie odkąd wiem, że jestem w ciąży nie było nic a nic... ![]() ![]() Zapomniałam dodać, że dziś zaczynam 20 tydzień ![]() ![]() Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2014-01-19 o 20:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Rozeznanie
|
Prowansja głowa do góry! Kryzys przyjdzie pewnie jeszcze nie raz, ale trzeba nastawiać się pozytywnie. Powtarzaj sobie, że dasz radę i na pewno tak będzie! Owszem macierzyństwo nie jest usłane różami, zdarzają się gorsze chwile/dni, coraz częściej mówi się nawet, że jest przereklamowane. Boli cię krocze, cycki, chce ci się spać, masz ochotę coś zjeść, ale nie możesz bo karmisz, ale to wszystko jest dla nas do wytrzymania (nie bez powodu to kobiety rodzą dzieci, a nie faceci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Raczkowanie
|
Kucyku ja identyczny fotel kupilam jak moj pierwszy sie rodzil
![]() ![]() ![]() Czarno Biala - mi by w tym przeszkadzaly twarde podłokietniki. Taki mało przytulny ten fotel - mimo iz na pewno wygodny. Moje małe tez kopie zawsze jak sie klade do lozka to prawdziwe boksowanie jakies 10 minut a potem chyba idzie spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | ||||
Rozeznanie
|
Co do nacinania krocza to spotkałam się z dwiema szkołami - jedna mówi, że nie nacinać, bo krocze albo w ogóle nie pęknie, albo pęknie w najbardziej słabym i naturalnym miejscu, a druga mówi właśnie żeby nacinać bo łatwiej urodzić i cięcie jest proste i łatwe do zszycia
![]() ![]() Fotel z IKEI cudny ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o mnie to na pewno zamierzam skorzystać z tego samego materaca do kołyski (był używany tylko 4 miesiące i przecież nie będę go wyrzucać, zresztą co tam po takim kilkukilogramowym dziecku mogło się odkształcić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Devil_Kitty Witaj! Trzymam kciuki za wyniki. Mogę spytać jaki był powód wykonania amniopunkcji? Niech te 3 tygodnie jak najszybciej zlecą! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj i powodzenia z wynikami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczny jest ten fotel ![]() Cytat:
gratulacje połowy ciąży ![]() a zachciewajki spełniaj ![]() trochę się pogubiłam czy Wam już pisałam czy nie, że w weekend byliśmy w ikea i zakupiliśmy pierwszy zakup dla maluszka, komodę a nawet 2 i jak będziemy remontować jego pokoik to będzie jak znalazł na ubranka i zabawki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje że co wieczór bedzie tak dawał o sobie znać ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() Gratuluje udanych zakupów. Ja juz bym chciała się za przemeblowanie brać, no ale jeszcze troche czasu jest ![]() Mąż zapracowany a ja sama tego nie zrobie ![]() TroppoSensibile przykro mi że babcia Cie tak potraktowała....Teraz co drugie dziecko rodzi się parze bez ślubu i to juz norma. Ja wierze w Boga, ale katoliczką nie jestem (nie należe do żadnej religii) i na szczęście trafiłam na takiego samego męża ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |||
Wtajemniczenie
|
W ramach nocnych rozrywek miałam przemeldowanie lodówki. Teściowa dała nam taką wałówkę jakby tu sklepów nie było
![]() O 8 mnie moja gina obudziła, żeby wizytę przełożyć na 1 lutego bo 4 jakaś jej pacjentka ma cesarkę i musi być w Warszawie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nawet mogłabym ten ślub kościelny wziąć ale puki co mamy za dużo wydatków z dzieckiem i przeprowadzką, może kiedyś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o obawy,to chyba kazda kobieta(zwlaszcza przy pierwszej ciazy) musi przejsc taki etap.Ja mimo,ze od lat zajmuje sie dziecmi i je kocham.Bylam opiekunka,plus moja duza rodzinka,to i mnie w pewnym momencie w pierwszej ciazy naszly watpliwosci,czy podolam i jak to bedzie...na szczescie to szybko minelo.Jesli chodzi o porod,to od samego poczatku mialam takie nastawienie,ze to mnie nie ominie,nikt za mnie nie wezmie tego na siebie.Co ma byc,musi byc.I nie oszukujmy sie,wiadomo,ze bedzie bolalo.Ja swoj porod wspominam bardzo dobrze,zaraz po urodzeniu mowilam,ze moge rodzic za tydzien.Rodzilam naturalnie i powiem juz to oklepane zdanie,ze jak zobaczysz Maluszka,to o bolu szybko zapominasz. Z karmieniem piersia,coz mozna powiedziec.Zrobisz tak jak uwazasz,dobrze byloby zebys chociaz sprobowala,wtedy sama ocenisz ile jest prawdy w tym co pisza.Roznie z tym bywa,jedne przechodza to lekko,inne inaczej ![]() I nie martw sie,nikt nie urodzil sie z wiedza doskonala,idziemy przez zycie i poprostu nabywamy cala wiedze po drodze.Nie przejmuj sie "zlotymi" radami innych,ktore odrazu Cie smiesza badz irytuja.Wpusc jednym uchema,a wypusc drugim.Trzymaj sie wlasnych mysli i decyzji ![]() Cytat:
![]() rozgosc sie i juz wrzucilam Cie na 1 str. Trzymam kciuki za wyniki i zeby te pozostale 2 tyg minelo migiem! Cytat:
Ja zawsze podkladalam sobie pod bok(zawsze z tej strony z ktorej Maly wlasnie jadl) malego jaska i bylo ok.I teraz tez bede z niego korzystac. Kucyk tak jak wyzej napisalam i dodam,ze ja nie mialam problemu ze wstawaniem.Wstaje sie tak jak z innych siedzisk.
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
Z tego co mi ta dziewczyna napisała to jakieś Mini Mome. W ogóle namieszało jej się strasznie tam i ostatecznie 2 pajacyki które sobie zaklepałam sprzedała komuś innemu
![]() ![]() ![]() Devil_Kitty, witaj ![]() ![]() A u mnie odezwał się chyba ostatni uraz barku. Z pracy narobiło mi się podwichnięcie i chyba ostatnio w nocy jakoś źle spałam bo boli jak diabli. Pół nocy ostatniej z bólu nie spałam ![]() Maścią żadną nie posmaruję bo nie wiem czy mogę a ten paracetamol czy apap mi nie pomogą bo to za słabe i tak cierpię sobie od wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zadomowienie
|
Witam się poniedziałkowo!
![]() I niestety z okropnym bólem głowy i gardła. I niskim ciśnieniem. Chyba sobię kawę strzelę zaraz. Z tego co się orientuję większość z Was jest z południowej i środkowej Polski. Ja mieszkam kawałek od Torunia na wschód i tadaaam: mam 10 stopni mrozu, wiatru koło 6m/s, ciśnienie 990hPa, miejscami śniegu po kolana i 18,5 stopnia w domu, bo piec nam trochę kręci;/ Tydzień zaczyna się bosko, a na studia mam tyle pracy... ![]() TroppoSensibile co do babci, miałam podobną sytuację. Dwa tygodnie się oswajała, że zostanie prababcią, codziennie dzwoniła i pytała kiedy będzie ślub, czy ochrzcimy itd. W końcu tata przetłumaczył, że ślub w październiku, bo do marca mamy żałobę po moim bracie, potem to już będę wysoko 7-8 miesiąc, zaraz po porodzie nie ma co, bo dziecko małe i żadnego pożytku z wesela, a już ostatecznym argumentem został fakt iż rodzice nie mają na hop-siup tyle kasy, kredytu nie mogą, a teraz jeszcze doszedł wydatek na adwokata, do sprawy o odszkodowanie. I to ją ostatecznie przekonało. Do tego stopnia oswoiła sie z myślą, że nawet jej proboszcz wie o mojej ciąży i tylko powtarza, że jak się urodzi to mam jechać pokazać. Ot to babcia. Uciekam dalej, im dłużej siedzę przed komputerem tym zimniej. Miłego dnia ![]()
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciśnienie to dramat jakiś jest. Za oknem wygląda jak by rano 7 była. To z temperaturą za oknem u mnie na odwrót. Ja to ten jeden z cieplejszych regionów dnia dzisiejszego bo niedaleko Wrocławia więc podobno ma być dziś 5 stopni. No ale co z tego jak za oknem ponuro, pochmurno i pada deszcz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrówka i lepszej pogody ![]() oby nam śnieg w maju nie spadł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam się z poniedziałkowo z domciu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Witam nową mamusię i trzymam kciuki za wyniki ![]() Dużo ciekawych i ważnych tematów poruszyłyście przez weekend, nie będę już cytować, bo by mi to ze 3 strony zajęło ![]() Co do strachu przed porodem. Ja mam bardzo duży uraz do publicznej służby zdrowia, że się tak wyrażę. Oszczędzę i Wam i sobie opowiadania szczegółów, w każdym razie tak bardzo panicznie bałam/boję się porodu, że wymyśliliśmy z mężem, że będę rodzić w prywatnej klinice, gdzie zapłacę co prawda kupę kasy (uzbierane już dawno), ale będą mnie za te pieniądze traktować jak człowieka, poród będzie taki, jak ja zdecyduję i to ja zdecyduję czy będę karmić. I co? I tu do akcji wkracza rzeczywistość. Do takiego porodu trzeba przejść kwalifikację, a ponieważ u mnie są komplikacje i niestety ta paskudna nieszczęsna bakteria, to oni nie chcą ani mnie ani moich pieniędzy. Nie powiem, parę dni przepłakałam, bo wizja publicznego szpitala, którą od pewnego pamiętnego dla mnie wydarzenia nazywam rzeźnią mnie dobija, ale po kilku dniach jakoś mi przeszło. Nadal boję się panicznie, ale w tej chwili skupiam się na tym, żeby donosić naszą dzidzię, żeby wszystko było ok, a poród... no cóż chyba nie mam wyjścia ;-) Pewnie bliżej tego terminu będę panikować, ale póki co staram się o tym nie myśleć po prostu. Co do starszego pokolenia ![]() ![]() Fotel z Ikei super, tylko spory, nie wiem, czy by się u mnie zmieścił, ale już też go oglądałam w necie. Co do wyprawki. My z mężem wspólnie postanowiliśmy, że zrobimy wyprawkę w excelu, tzn. wypiszemy co i z jakiego sklepu potrzebujemy. Rzeczy "must have" czyli łóżeczko i fotelik do samochodu kupimy wcześniej, ale całą resztę (ale też tylko must have na pierwsze dni) kupi mój mąż z listy, jak już urodzę i będzie ok. Nam obojgu to pasuje, mieszkamy w Wawie więc nie ma problemu z kupnem czegokolwiek o którejkolwiek godzinie. A kasa też na to już jest więc luz. Resztę rzeczy dokupimy po porodzie, żebym i ja miała jakąś przyjemność z chodzenia po dzieciowych sklepach i wybierania. Nam taki układ pasuje i to najważniejsze. Jak ktoś ma potrzebę kupowania wcześniej to też super. Najważniejsze, żeby to nam odpowiadało kiedy i co kupimy. Jak dla mnie to można kupować od zobaczenia dwóch kresek na teście jeśli ktoś ma taką potrzebę. I nikomu nic do tego tak naprawdę. Dziś poniedziałek a ja powoli zaczynam się stresować, bo w środę mam wizytę u gina. Boję się tych wizyt, tak bardzo chciałabym usłyszeć jakąś dobrą nowinę w końcu. Na tej wizycie lekarz ma zdecydować, czy mnie położyć do szpitala (w zależności od wyników). |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Sto lat mnie nie było, ale kłopoty z netem, przeprowadzka, załatwianie papierów, wpisów związanych z zakupem segmentu... Masakra! Od nowego roku jestem na L4, jeszcze trochę chodzę do pracy, tzn przekazuję moich pacjentów koleżankom, ale do końca miesiąca powinno się już to skończyć ![]() W weekend skończyłam 21tc, teraz leci 22 kopniaczki są cudne ![]() ![]() Byliśmy na USG połówkowym- ludzik to chłopczyk ma już 20 cm, i waży około 400g, ma śliczną buźkę, i pięknie pozował, także mamy takie słodkie ujęcia jak dotyka sobie ręką buziaka ![]() Mamy już wybrany szpital, jestem zapisana na szkołę rodzenia, położna umówiona, zrobione pierwsze zakupy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że z młodym w domu siedzimy, brrrr. Pierze się pranko, obiad mamy z wczoraj, tylko kartofelki obrać i idziemy się bawić w pociągi ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
komody mamy 2 takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921/ ja właśnie najbardziej boję się kąpieli chłopca, bo nie wiem jak i na ile mogę sobie pozwolić mimo, że dziecka nie mam to dziewczynkę mi było łatwiej kąpać i łatwiejszy dostęp był do wszystkich zakamarków ![]() zophiee gratuluje chłopca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.