|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
spin doctor
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część VIII
Cytat:
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
ależ ależ nie przepraszaj -
też bym się nie skusiła
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
Przypomnienie i aktualizacja
![]() Na wymianę mam Flakony: Annick Goutal Gardenia Passion edt około 50/100 ml Annick Goutal Songes edt około 30/50 ml Lalique Tendre Kiss około 37/50 ml bez korka odlewki gotowe: Acqua Colonia Rhubarb & Clary sage - około 8,5 ml Boadicea Divine - 5 ml bez psika testowego Chanel Cristalle - 10 ml bez trzech psików Dior La Collection Privee Bois d'argent 5 ml Humiecki & Graef Blask - 5 ml bez kilku psików I hate perfume AmBrosius - 5 ml bez kilku psików Lagerfeld Kapsule Woody edt - 7ml M. Micallef Printemps 5 ml miniatura z kalendarza adwentowego YR Neonatura Cocon – 5 ml bez kilku psików testowych próbki gotowe: Brosseau Ombre Rose l'orginal (fabryczna bez atomizera, zostało ok 0,5 ml) Cindy Crawford Waterfalls (próbka fabryczna 1,2 ml bez atomizera) CdG Daphne ok 1 ml próbka z lulua Floris White Rose (ok 0,3 ml, robiona, atomizer) Gres Ambre de Cabochard - (ok 1,7 ml robiona, atomizer) Histoires de Parfums 1876 (firmowa, ok 1,3 ml, fiolka) Indult Isvaraya (2,4 ml robiona, atomizer) - tylko za coś z podobnej półki lub za więcej ml tańszego zapachu L`artisan Mandarine (1,7 ml robiona, atomizer) Laura Biagiotti Due Donna (2ml firmowa, fiolka) Mexx XX wild (próbka fabryczna 0,6 ml bez atomizera) Patyka Boise (robiona ok 1 ml z atomizerem) Serge Lutens Bas de soie (firmowa, nie wiem ile zostało, ale coś chlupie w środku więc na test na pewno jest) Xerjoff - Lira 1 ml (firmowa, fiolka) mogę też zrobić małe próbeczki lub większe odlewki z flakonów: Annick Goutal Gardenia Passion (może być większa odlewka) Annick Goutal Songes (do 1 ml) Annick Goutal Petite Cherie (do 1 ml) Bruno Banani Magic Woman (do 5 ml) D&G Light Blue (do 1,5 ml) Histoires de Parfums 1873 Sidonie Colette (do 1 ml) Hugo Boss Nuit pour femme (do 2 ml) Lalique Tendre Kiss (może być większa odlewka) mam też do oddania puste flakony (z korkami) po Dolce Vita Dior (tester, 100 ml), Tresor Lancome edp (100 ml, produkt, z kartonikiem) i Davidoff Cool Water Game for Him (30 ml). w bardzo dobrym stanie. chętnie oddam przy okazji za jakieś próbeczki. Rozważę każdą propozycję, natomiast najbardziej szukam: Xerjoff - Fars Guerlain Songe d'un bois d'ete - każdą ilość Tea for two - najchętniej resztkę we flakonie lub odlewkę Bvlgari Mon Jasmin Noir - raczej większa ilość we flakonie Aedes de Venustas signature - każdą ilość Mona di Orio Les Nombres d'Or Ambre - każdą ilość Annick Goutal - wszystkie których nie znam lub każdą ilość Neroli Diptyque - te których nie znam Parfumerie Generale - te których nie znam Les Parfums de Rosine - te których nie znam Love by Kilian, chociaż kropelkę Blood Concept B Blood Concept czarna seria YR Ming Shu (tak z 5 ml) lub coś innego ciekawego... |
|
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Korozyjko: Baaaaardzo podoba mi się Chanel Cristalle
looknij co mam
Moja wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1231541 Edytowane przez anusia997 Czas edycji: 2014-01-17 o 16:46 |
|
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
niestety nic nie znalazlam, co by mnie skusiło...
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Do mojego kramiku dokładam:
Charles Jourdan The Parfum - 50 ml i odlewki: Illusions Noires Si Lolita Eau de Minuit Lolita Lempicka - 10 ml Rochas Absolu - 8 ml Parfumerie Generale 08 Intriguant Patchouli - 2 ml Zapraszam
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
dior Hypnotic poison elixir (unikat) 30 ml (ubytek ok 5 ml - foto dla zainteresowanych), z kartonikiem
Torrente L'or edt 100 % z ubytkiem, bez kartonika (foto w wątku) wymienię na chance edt lub fraiche (proszę pisać w wątku wymiankowym)
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
szukam próbki/ odlewki Tom Ford White Patchuli.
na wymianę mogę zrobić próbki 3 ml poniższych zapachów http://www.fragrantica.com/member/82428/ proszę o PW. |
|
|
|
#311 |
|
spin doctor
|
Szukam rozpaczliwie Allure i Allure Sensuelle
we flaszkach-może ktoś chce się pozbyć ?
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, a co chcesz oddać? tę 25/50ml Si?
|
|
|
|
#313 |
|
spin doctor
|
Tak, mam te Si
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Czy chciałabyś 25ml/50ml Allurka edp za tą 25tkę Si?
|
|
|
|
#315 |
|
spin doctor
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładam:
- La Collina Toscana Signorina Fortress - ok. 10 ml - http://www.moncredo.pl/la-collina-t-...tress-edp.html - Paprocki &Brzozowski Use Me – 3,5 ml - Tom Ford White Patchouli - 3,5 ml I zapraszam
|
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
dołożyłam Kleina Truth ok 60/100
szukam m.in. YSL - Parisienne klasyczna lub Extreme Gucci Flora Edp lub Gorgeous Gardenia Chloe Love Intense Chloe Love Ferragamo Signiorina Dior Jadore EDP Valentino Valentina Dior Miss Dior Dolce&Gabbana The One i wersja Rose Mugler Alien i Angel Chanel Chance i Mademoiselle
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
poszukuje chociaz kapki D&G the One
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam, może ktoś coś chce
Na zielono zaznaczam dokładki. Flaszki: * E. Arden Green Tea Scent Spray 100 ml * Michael Kors Sporty Citrus 29/30 ml * Dior Hypnotic Poison L'Elixir 25/30 m * Eisenberg J'Ose Pour Homme 96/100 ml (stara wersja) * YSL Paris Fleur de Parfum (ekstrakt vintage, perełka) 15 ml spray * Fragonard Reve Indien 30/200 ml * Hillary Duff With Love 90/100 ml * M. Micallef Royal Vintage 87/100 ml * Lutens Fille en Aiguilles ok. 15-20/50 ml (mam dwie flachy z różnym ubytkiem, mogę jedną wymienić za innego Lutka) * Dior Addict 75 ml z ubytkiem testowym (sprzed reformy, rocznik 2004, pachnie obłędnie, będę bardzo wybrzydzać) * Chanel no. 5 edp 31/35 ml * Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Bianca 65/75 ml * YSL Cinema 15-17/35 ml * Christian Lacroix Tumulte Pour Homme 10/30 ml * Hermes Hermessence Vetiver Tonka 9/15 ml * Andy Tauer 02 L'Air du Desert Marocain ok. 25/50 ml; z puszką i autografem Andy'ego - raczej tylko za Incense Rose, ew. odlewka za podobną ilość D.S. & Durga (i.t.p. niszy) * Gucci Pour Homme 20/50 ml * Voluspa Winter Cherry 25/30 ml * Voluspa Vintage Tobacco Vanille ok. 42-44/105 ml * Voluspa Burmese Rosewood ok. 42-44/ 105 ml * Guerlain Coriolan 50 ml, nowy w folii. Unikat. * Jil Sander Woman III 75/100 ml, unikat. * Mary Kay Acapella - w klimatach Alien Essence Absolue (odurzające kwiaty i zmysłowa, ambrowo-waniliowa baza, bardzo dobra trwałość i projekcja)(unikat) *perfumy olejowe z Song of India, 10 ml, nowe w kartonikach: Rose, Buddha Delight, Wiciokrzew ODLEWKI: * Armani Sensi 5ml x 2 * YSL M7, druga wersja - 8 ml (za wish) * Bvlgari Man 4 ml * Monotheme Leather 4,5 ml * Monotheme Rose Oud 10 ml * Rasasi Khaltat Al Khasa 5 ml * CdG Hinoki 4 ml * Gandini Pomegranate and Incense 4 ml * Eau d'Italie Baume du Doge 4 ml * Lalique Hommage a l'Homme 4,5 ml * Reminiscence Patchouli PH 3,5 ml * Yosh Sombre Negra 3,5 ml (za D.S. & Durga, Tauera, itd) * YSL Saharienne ~ 4 ml * Atelier Cologne Vanille Insensee ~ 4 ml * ISO E Super 2 ml (lub więcej) * L' Erbolario Corteccia ~ 6 ml * L' Erbolario Muschio Bianco ~ 5 ml PRÓBKI: Amouage Opus IV fiolka ok 1 ml L'Artisan Mechant Loup 0,8 ml PG Musc Maori 0,3 ml Frederic Malle French Lover 1 ml Diesel Loverdose Tattoo ok. 1 ml Mendittorosa ID 1 ml Dolce&Gabbana Velvet Wood 1 ml Frapin Terre de Sarment 0,8 ml Ginestet Botrytis 1,2 ml Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Lys Carmin 2ml Tom Ford Bois Marocain 1,2 ml Demeter Chai Tea 1,9 ml Andy Tauer Tableau de Parfums Miriam 1,5 ml Gucci Rush PH 1,5 ml LM Parfums ambre Muscadin 2 ml' Roja Dove Danger PH 1,7 ml Nez a Nez Foret de Becharre 2ml Rochas Aquawoman 2,5 ml Rouge Bunny Rouge Allegria 1,3 ml Ungaro L'amour Fou edp 2,5 ml CK DownTown 1,2 ml firmowa L'Artisan Fou d'absinthe firmowa 1,5 ml Gucci Envy Me firmowa 1,7 ml Escada Desire Me 1,4 ml Etro Shaal Nur firmowa 1,2 ml Eau D'Italie Sienne L'Hiver firmowa 1,6 ml Eau D'Italie Paestum Rose 1,5 ml Lalique Le Parfum 0,5 ml Charriol Royal Leather 1,9 ml JPG Le Male 1,5 ml L'Artisan Piment Brulant 1,3 ml L'Or de Torrente edp 2,5 ml CdG 2 Silver Words 0,5 ml TF Champaca Absolute generic oil 2,5 ml Theo Fennell Scent edt 1,5 ml Il Profumo Chocolat Amere 2,5 ml Kilian Flower of Immortality firmowa 1,2 ml * Bvlgari Notte ~ 2ml * Ghost Deep Night ~0,4 ml * Cavalli Oro 1,7 ml * Demeter Thunderstorm ~ 0,5 ml * Demeter Dirt ~ 0,7 ml * L. Lempicka EDT (f) 1,2 ml * Geo F. Trumper Eucris (firmowa) ok. 1,5 ml * Chanel Cristalle ok. 1,7 ml * Salvadore Dali Le Roy Soleil Extreme - 2ml Ewentualnie mogę też zrobić próbki/odlewki z niektórych moich flakonów --> http://www.fragrantica.com/member/265219/ (w zakładce Notebook lista zapachów, jakie chciałabym przetestować) SZUKAM : używki we flakonach: * Serge Lutens (co w oko wpadnie )* Narciso Rodriguez For Her EDT (może być ze sporym ubytkiem) * Neonatura Cocoon (najchętniej nowa w folii na zapas )* Neonatura Cocoon dezodorant (!!!) * YSL Nu EdP (chętnie miniatura 10ml lub 30-tka) * korek do Teosi 100ml używki lub odlewki: * Tauer Incense Rose, Lonestar Memories, i inne * HdP Petroleum * przygarnę również miniaturki z atomizerami (Clinique, Dior, Hermes, Cartier, etc.) Edytowane przez MysiaJadwisia Czas edycji: 2014-08-24 o 17:45 |
|
|
|
#320 |
|
Spod wody.....
|
Mam na wymianę: SAMSARA EDP ok.40/50 ml Agent Provocateur L`Agent EDP ok.95/100 ml (+kartonik) CK CK IN 2 U ok.80/100 ml + odlewki z własnych flakonów: Kenzo Słoń - oddam do 20 ml JPG Classique edt - oddam do 30 ml CK CK IN 2 U - oddam do 50 ml NAF NAF 10 ml Wymiana TYLKO I WYŁĄCZNIE ZA INNE ZAPACHY Proszę o konkretne propozycje: co i za co Szukam ciepłych, kobiecych, słodkich, pudrowych zapachów np:ELIE SAAB Le Parfum Intense edp Chloe Love Intense edp Flowerbomb edp Jimmy Choo Intense HP Sensuelle Pozdrawiam Proszę o kontakt na pw, rzadko tu zaglądam ![]() _
|
#321 |
|
Konto usunięte
|
nieauktualne
Edytowane przez 201709081028 Czas edycji: 2014-02-22 o 19:10 Powód: zmiana opisu |
|
|
|
#322 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Mam do oddania Kenzo Flower, 25/30 ml. Jeśli ktoś by chciał, to niech napisze, co mi może zaproponować, może coś wybiorę.
![]() Tylko z góry uprzedzam, że wolałabym jakiś flakon - nie odlewkę.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-01-20 o 05:50 |
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Mam bardzo dużo końcówek oraz pełnych flaszek (pracuję w perfumerii) i chętnie powymieniam, ale interesują mnie jedynie: Pacco Rabanne - Black XS i Chanel Chance Eau Tendre bo to u mnie schodzi w każdej ilości a reszta stoi. Jeżeli chcesz się ich pozbyć - pisz. Wyślę wtedy całą listę jaką mam. |
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
Oddam Fate Amouage 5 ml i Sospiro Wardasina ca 7-8 ml ze wspólnych zakupów
Odleję z własnej flaszki Jubilation XXV (męski) Najchętniej za Interlude, Opus I i IV Amouage Tonka Imperiale, Encens Mythique Guerlaine’a Amber Absolute, Lys Fume Forda Chypre Rouge, Mandarine Mandarin, Borneo Lutensa Trayee i Ashoka Neeli Vermeire Każdą kropelkę Antonii Puredistance i Al Khat Xerjoff’a
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam Dune 22/30 i Tresora edt 70-75/100
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Rozpaczliwie pragnę:
Coco Mademoiselle edt- każdą ilość Chanel Cristalle choćby ociupinkę Zen Shiseido- każdą ilość Versace Versence- choćby troszkę Jimmy Choo edp/edt- choćby z 5 ml Perceive Avon Do oddania to co w wątku- zapraszam
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
Molecules 01 na próbę przygarnę
![]() |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładam:
- Chanel Coco Mademoiselle edp - 10 ml, 9,5 ml, 8 ml - Chanel Coco Mademoiselle edt - 9 ml - Chanel Allure Sensuelle edt - 10 ml - Armani Onde Extase - ok. 5-6 ml - Mugler Alien Aqua Chic 2012 - ok. 3 ml - Comme de Garcons Wonderwood - ok. 2 ml - Guerlain Aqua Allegoria Pamplelune - ok. 1 ml i zapraszam
|
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, Wizażanki Szanowne!
Mam do wymiany odlewki z moich oryginalnych flakonów: Myhrre Ardente, to jest limitowanka mocniejsza niż EDP, Profumum Roma Dolce Acqua Montale Mukhallat Wymienię L,artisan Saffran Trouble w samplerce jest ok 4,5 ml Preferuję przesyłki polecone, z uwagi że to moje początki wysyłkę mogę zrobić pierwsza. Preferuję większe odlewki, nie chciałabym wymiany 1 ml za 1ml bo zbankrutuję na znaczkach Moja lista życzeń to Missalowe, Galilulowe niszowce, słodkie jedzeniowe, ewentualnie słodki orient Kiliany ,Micallefy, PG, Bondy, Mona di Orio W szczególności Chocolate Greedy Montale, Bond no 9 I love NY for all, Black Ananda Micallefa, Aphrodisciac Kiliana i wszystkie słodkie Provfumum Roma Pozdrawiam czekam na propozycje
Edytowane przez szozda Czas edycji: 2014-02-10 o 08:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

) - więc podziękuję
looknij co mam