|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Dziewczyny a mialyscie moze problem z pecherzem tzn z zapaleniem pecherza w ciazy ?
zaczynam sie troche martwic bo jak bylam na wizycie 08.01 to dostalam slabszy antybiotyk ( oczywiscie nie zagrazajacy dziecku ) niby przeszlo bo natychmiat odczulam ulge ale jak skonczylam brac tabletki to znowu mam dziwne uczucie jak robie siusiu ![]() biore jakies herbatki ziolowe, do kapieli daje rumianek ale to juz raczej nie pomaga ![]() a z innej beczki zamowilam przed chwila ksiazki ´ pierwszy rok zycia dziecka´ i ´jezyk niemowlat´ z empiku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Rozeznanie
|
nie było mnie wczoraj i dzisiaj na forum, a tu prawie 3 strony postów. Część już czytałam, jutro albo we wtorek nadrobię resztę (TŻ ma jutro urlop, mamy parę spraw do załatwienia i nie wiem ile to wszystko zajmie).
Do klubu chętnie dołączę, jeżeli mnie przyjmiecie. Nie byłam nigy w klubie na żadnym forum, więc ucieszę się z małej instrukcji ![]() Tymczasem życzę dobrej nocy ![]() PS. ostatnią noc prawie nie spałam ;/
#1383 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Postaram się zaraz założyć klubik i napisać jakiś regulamin ![]() Nazwę klubu zrobić taką samą jak wątku?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do nazwy Klubu to może być nazwa naszego wątku. Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2014-01-19 o 20:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |||||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tż zrobił dziś pyszny obiadek,właśnie zamierzam zjeść dokładkę w charakterze póżnej kolacji ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak się mają Twoi chłopcy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włosy mi nie wypadają ![]() U mnie też wtedy zaczęły wypadać ale w miarę łagodnie to przeszło. Moja fryzjerka powiedziała nawet, ze natura mnie oszczędziła ![]() Cytat:
Natka, no to witaj w klubie ze snami. Mam takie ze 3 razy w tygodniu ![]() U mnie też są w nim osoby, na które normalnie bym nie zwróciła uwagi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oglądałam "krew z krwi" jak leciał na canal+. Też mi się podobał ![]() Jestem za ![]() Mąż zostawił mnie wieczorem i pojechał na mecz ![]() Leżę w łóżku i zaraz zarzucę jakiś serial.
![]() |
#1387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zurawine pilam ![]() ooo dzieki wielkie na pewno skorzystam z tych tabletek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zadomowienie
|
właśnie zamówiłam małą pizze i sama ją zjem
![]() ![]() ![]() ![]() W tamtej ciąży aż takich zachcianek to nie miałam ![]() Czego się nie robi dla dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
Regulamin klubu:
Chcemy, żeby w klubie panował dobry nastrój i żeby każda z nas miała do siebie zaufanie także zaproszone osoby prosimy o ujawnienie się i krótkie przedstawienie swojej osoby. Jeśli ktoś chcę do nas dołączyć proszę napisać wiadomość na PW z prośbą o przyjęcie do wizażanki zuken. W klubie będą mogły uczestniczyć tylko osoby regularnie udzielające się na wątku oraz takie, które zaakceptuje reszta wizażanek. W razie braku aktywności dostęp do klubu będzie odbierany-w ten sposób nasza prywatność będzie lepiej chroniona i będziemy mogły czuć się swobodniej ![]() Natka może być taki regulamin?? Może chcecie dodać coś jeszcze od siebie?? Jak nie to możesz wkleić to w pierwszym poście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zadomowienie
|
mi mama przysłała te tabletki i mi nie pomogły, no ale nie na każdego muszą działać.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naprawde budze sie z takim smakiem no ale niestety tutaj w niemczech nic mi nie smakuje ![]() jestem przyzwyczajona do polskiego jedzenia po 20 latach ciezko sie przerzucic na cos nowego, uwielbialam zjesc pizze raz na jakis czas ale tutaj po prostu mi nie lezy jak pojade do domu w odwiedziny to najem sie na zapas ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-01-19 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() Już wklejam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
No więc klubik już działa
![]() ![]() ![]() Regulamin natka wkleiła na pierwszą stronę jakby któraś z nas przegapiła to można tam zerknąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na temat kremow na roztepy: ja uzywam od kilku dni olejku z jonsons & jonsons wlasnie niby specjalny na rozstepy tyle, ze pachnie i wyglada ideantycznie jak zwykla oliwka wiec pewnie zaplacilam 5razy tyle za nazwe "rozstepy". Kupilam tez krem do masazu z maslem kakaowym, ale zapach mnie odrzuca wiec nie moge go uzywac. Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-01-19 o 23:21 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Co do epiduralu, ja nie wzielam. Moze jakby mi zaproponowali wczesniej, to bym skorzystala, bo byl moment ze z bolu ledwo czlapalam, a wylezec na lozku nie moglam, ciagle chodzilam, non stop. Jak zaczely sie parte, to juz mnie te bole nie bolaly, byly to po prostu w moim odczuciu duze skurcze wypierajace, nie odczuwalam tego jako bol. Pamietam, ze bol i uczucie palenia poczulam jak rodzilam glowke, ale ze oczytalam sie wczesniej o etapach porodu to wiedzialam, ze to to ![]() Aaaa, jeszcze czytalam ze poleca sie wziasc na porod lusterko, i obserwowac krocze w trakcie porodu bo to ponoc daje sile i przyspiesza akcje, chyba tak dziala psychika rodzacej. Ja w kazdym razie tak zrobie, bo podoba mi sie ten pomysl ![]() Moja corka zaczela przykladac ucho do mojego brzucha i nasluchuje ![]() ![]() W kwesti przeczucia na plec, teraz juz nie spekuluje. Bo poprzednio nastawialm sie na chlopaka, bo objawow zadnych nie mialam, ladnie wygladalam, zero zachciank, mdlosci. Wszyscy mowili, ze chlopak ja tez tak czulam haha zwlaszcza ze moja starsza siostra ma dwoch chlopakow i obie jej ciaze byly takie jak moja. No a w okolicach 30 tc okazalo sie, ze jednak dziewczyna ![]() ![]() Natka, widze ze Olivka coraz bardziej samodzielna, to pewnie za te pare mies jak drugie dziecko sie urodzi, drugi wozek nie bedzie juz potrzebny! Zazdroszcze Wam, ze macie plac zabaw w poblizu, ja niestety musze dojezdzac autem, bo jest daleko :-/ Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-01-19 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Widziałam ze był temat witamin w ciazy i kremów na rozstępy Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę pregnacare max nie wiem czy są one w Polsce ale szczerze to myśle ze wszystkie witaminy dla kobiet w ciazy są ok i maja pewnie podobny skład... a rozstępy to i tak jest bardzo indywiduna sprawa moim zdaniem wystarczy smarować sie jakimś dobrze nawilżającym kremem lub olejkiem i to wystarczy a jeśli rozstępy maja wyjść to i tak wyjdą niestety ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |||
Zadomowienie
|
Hej witam poniedziałkowo ,weekend minął bardzo przyjemnie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a zachowania lekarki nawet nie chcę komentować bo poleciały by bardzo brzydkie słowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Widziałam tą stronę gdzieś na mamie z klasą faktycznie bardzo ciekawa i przydatna ja już mam ją zapisaną w zakładkach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz doceniam mojego lekarza. Chciałam przybliżyć termin wizyty i niestety jak zadzwoniłam to się okazało, ze jest zagranicą, ale mnie nie zbył jednym zdaniem tylko się wypytywał co się u mnie dzieje. Kazał iść do rodzinnego po L4 a jak wróci to się mamy umówić. Facet na wakacjach ale pacjentek nie zbywa i wiem, ze jakby się coś działo to moge jechać do niego do szpitala i wszystkim się zajmie. A tacy ludzi co dostają pieniądze za swoją pracę i wykonują ją w taki sposób jak opisaliście to powinno sumienie zżerać od środka. Jakby to o np. córkę tej kobiety chodziło to już by podeszła do sprawy inaczej. ![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą: żurawina, dużo pić, podmywać rumiankiem i modlić się żeby poskutkowało. ![]() Cytat:
![]() Ja jestem w klubie starających się i na prawdę fajne dziewczyny się tam trafiły. W sumie wszystkie poza jedną mają już dzieci a ja dopiero w ciąży ![]() Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-01-20 o 07:56 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1400 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki po długim jak dla mnie weekendzie
![]() zaczarowanadlaniego też myślałam o kupnie książek ale w sobotę sis przyniosła mi taki niby książka niby pamiętniczek ![]() ![]() Co do siusiania to ja też ciągle chodzę siusiu ale to może dlatego że bardzo dużo piję a z tego co mi wiadomo to najbardziej chodzi się po ziołowych herbatkach więc może przeżuć się na owocowe albo najlepiej wodę pić ![]() Włosy mnie też wypadają niestety, zastanawiam się czy czasem obcięcie ich o połowę nie poprawi tego stanu ![]() Zuken , ja kupiłam sobię oliwkę z tej serii furr mama.. jak na razie jest fajna i wydajna ![]() ![]() U mnie jak naraze też mdłości lekko ustały.. dziwnie się czuję bo jakoś apetytu nie mam ![]() Dziewczynki zdradzicie mi może od kiedy przysługuję się becikowe? Koleżanka mi podpowiadała że do 10 tygodnia ciąży jak nie zrobią mi karty ciążowej to mi przepadnie. Hm.. a wizytę zakładać mi mają w 11 tygodniu jak dobrze obliczyłam.. i teraz nie wiem czy się odezwać do położnej by szybciej to zrobiła ... Też z przyjemnością dołączę do klubu choć jeszcze nie należałam ![]()
![]() |
#1401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co słyszałam to przy ubieganiu się o becikowe lekarz ma wypisać chyba jakieś zaświadczenie a nie pokazuje się karty ciąży. Czy któraś z was ma problemy z ciśnieniem? Po tej piątkowej aferze w mojej pracy cały weekend mam wysokie. Wczoraj było 139/87. Na razie mam nawrót zapalenia oskrzeli wiec będę tydzień w domu. Mam plan mierzyć ciśnienie codziennie i zobaczyć czy to stres czy coś więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
The fall a może i tak :P nie wiem więc pytam
![]()
![]() |
#1403 | ||||||||
Rozeznanie
|
hejka u mnie ciut lepiej wczoraj wygrzałam się za wszystkie czasy i mam nadzieję ze przeziębienie minie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1404 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Dziękuje Wam wszystkim za słowa otuchy. Każdej z osobna przesyłam ![]() Nie jestem w stanie tego nadrobić. Przestałam krwawić. Wczoraj schodziły ze mnie czopy jeszcze. Dziś już po nich też nie ma śladu. Mają mi zrobić jutro usg kontrolne i wypuścić do domu. Nie wiem dlaczego nie chcą mi dzisiaj zrobić USG ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do tego wczoraj doszedł mi ból w plecach.
#1405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mało was cytuje bo na tel mi niewygodnie ale cały czas jestem na biezaco i zazdroszcze wam ze sie dobrze czujecie, chodxicie na zakupy i normalnie funkcjonujecie...a ja leze i tesknie za dzieciakami... Buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny trzymam kciuki ,żeby ja najszybciej te cholerne krwiaki zniknęły i żebyście mogły wrócić do domu.Dobrze was rozumiem bo też nie mogłam już wytrzymać jak leżałam na oddziale no i jak musiałam po szpitalu leżeć plackiem prawie przez miesiąc w domu to myślałam , że zwariuje tym bardziej ,że jestem przyzwyczajona do aktywnego spędzania czasu ![]() No ale najważniejsze ,że z dzieciaczkami wszystko ok ![]() Ja też czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę i zastanawiam się co z tym moim krwiakiem , mam nadzieję ,że się w końcu wchłonął ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-20 o 09:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
ja tez czekam na dzien kiedy wstane i powiem z usmiechem wszystko jest ok
![]() codziennie rano tak zle sie czuje a przed samym spaniem chce mi sie wymiotowac, mam nadzieje ze niedlugo to minie bo nie mam juz na to sily ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
najwazniejsze ze juz nie krwawisz !! a jezeli chca cie wypisac to na pewno musi byc juz dobrze bo raczej by tak nie ryzykowali ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja u lekarza miałam podwyższone dlatego zaleciła mi mierzenie ciśnienia 2 razy dziennie w domu. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.