Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 11:24   #1651
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

wyleworwerowany - Witaj

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość

Ja Cię pamiętam! Byłaś moim towarzyszem wymiotnej niedoli. Tym razem trzymało Cię krócej niż przy córce? Mnie na szczęście tak. Też marnotrawnie wróciłam niedawno
na szczęście przeszło w ok 16 tygodniu, Teraz dokucza mi zgaga, mój refluks i kręgosłup niestety.

paulka0212 - śliczne ciuszki

U nas problem z imieniem. TŻ obstawia: Mieczysława
na co sie nie zgodzę.
Ja chciałabym Wojtka ale zgodze się też na Bartka, Szymona, Marcina. Jedyne imię, które nam obojgu pasuje to Daniel.

Jeszcze nic nie kupiłam dla młodego. Ciuszki mam do odebrania od TŻ sis i kuzynki, leżą juz gotowe. Wózek i wszystkie akcesoria mamy po Heluni, kupimy tylko pieluchy i kosmetyki/art higieniczne dla mnie i małego. Problemem chyba będzie przeprowadzka Helci do dużego łóżka i odstąpienie bratu swojego łóżeczka.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:44   #1652
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
taki jakby skóra zaraz miałaby ci pęknąć ja wieczorem właśnie tak mam, ale mój twardy nie jest

ulala, pokaźne podarunki

a ja właśnie wróciłam od dermy, coś mi wyskoczyło na brodzie (jedna zmiana) z jakieś 1,5tyg.temu i zamiast schodzić to się rozmnożyło lekarka stwierdziła że to taki zmiany gronkowcowate i przepisała krem, jak w tydzień nie zacznie schodzić to mam się ponownie zgłosić do niej
ja zganiam czasami to na wzdęcia jeszcze przed ciążą miałam z tym duże problemy
ehh co do wyskoków na skórze to jakaś masakra całe plecy mam zsypane, na twarzy też nie za ciekawie...
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:47   #1653
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
ehh co do wyskoków na skórze to jakaś masakra całe plecy mam zsypane, na twarzy też nie za ciekawie...
a byłaś z tym u lekarza? Myślę że warto to skontrolować jeśli samo nie schodzi...

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:55   #1654
karolkya
Wtajemniczenie

taaa, to moje hormonki szaleją, zawsze miałam problemy ze skórą. endo powiedział że ni e ma teraz sensu iść do dermatologa bo i tak mi nie da leków. A "krostki" jeśli ich nie ruszam bo wiadomo pazurki wkraczają niestety czasami do akcji same przysychają i znikają
Stary 2014-01-20, 12:00   #1655
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
taaa, to moje hormonki szaleją, zawsze miałam problemy ze skórą. endo powiedział że ni e ma teraz sensu iść do dermatologa bo i tak mi nie da leków. A "krostki" jeśli ich nie ruszam bo wiadomo pazurki wkraczają niestety czasami do akcji same przysychają i znikają
ach, to tyle dobrego - najważniejsze żeby nie paprać

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:01   #1656
muffinka90
Zakorzenienie

glukoza odbebniona bylo znosnie, dopiero w domu zaslablam, nie lubie takich sytuacji, jak jestem sama z dzieckiem w domu... no i strasznie mna telepie, ale juz zjadlam i mam nadzieje, ze zaraz przejdzie

jutro wieczorem mnie wcisnela pielegniarka 'po godzinach' na wizyte, zeby ginek nie marudzil, ze 1,5 mies mnie nie bylo. Mam nadzieje, ze beda wyniki w normie

Alez u nas dzisiaj ziab, brrr....

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:02   #1657
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Oj Vampirka niestety czasem z tym przedszkolem byś sie zdziwiła, napewno nie każda orzedszkolanka ale słyszalam od siostry tż która w żłobku pracuje różne historie...
Nie do pomyślenia, by tak w pełni świadomie krzywdzić dzieci Posłałabym takie mendy za kraty

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Hej.

Na poczatku, chcialam powiedziec, ze 4 doba w szpitalu, nie sluzy mi - mam zalamke psychiczna jakas juz dzisiaj. (dla tych ktore nie wiedza, jestem tutaj od piatku rana, pojawily sie skurcze ktorych nie czulam, brzuch twardy, i wszystko mi sie obnizylo.. Od piatku do wczoraj bylam uwieziona przez 48h na pompie dyfuzyjnej z fen. A na dzisiejsza noc dali mi magnez w kroplowce, ponadto otrzymuje magnez w tabl, nospe, dupka, i przy fen. Na serce bo skutki uboczne byly nie fajne, drzzanie rak np. ) reki i tak nie czuje, tzn czuje bol - od welflonu. Lozko mam na tych klockach, co by nogi miec w gorze.
Dzisiaj jakies badania pewnie, usg.. Nie wiem czego sie spodziewac.

Nie nadrabiam, ale wiem o Em, i trzymam za nich mocno kciuki. I czekamy na dobre wiesci.

Milego poniedzialku, i za wizyty.
Ale już najgorsze za Tobą! Pompa już odłączona, teraz masz same kroplówki. Teraz pomalutku będziesz dochodzić do siebie i niedługo wyjdziesz do domu

Cytat:
Ja dziś stresowo o szyjkę bede sie martwic do wizyty...

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Ja Mam konflikt i mi powiedział, że będę musiała to sobie kupić jakoś do 28tc i to jest bezpieczeństwo dla tego dziecka i klejnego. Cena też niezła 450 zł. ... wiecie coś więcej na ten temat?
To nie jest refundowane?

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
... Jestem na badaniach juz godzine czekam wypilam glukoze I jest ok jak lemoniada hehe jeszcze godzina I bede miec drugie pobranie nie wiem czemu nie mam trzech tylko dwa
U mnie też robią wszystkim 2 punktową. Chodzi o oszczędzenie ciężarnym kłucia, bo i tak w ciąży mało tego nie mamy...

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Poproszę o kciuki od 17 dziś. Podobno wyniki mam nie fajne, no i to się mi zaczyna łączyć w całość czemu mam takie zawroty głowy.
Położna wczoraj je sprawdziła i nie są za fajne.
Kazała poprosić o skierowanie na jonogram, o strasznie zaczęły drętwieć mi ręce i nogi w ciągu dnia a w nocy dostaje silnych skurczy nóg
I to raczej wszystko przez to przeziębienie No i ciekawe jak te wody moje czy już ich więcej czy tak samo.
Zlecenie przyjęte

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o wasze magiczne kciukasy, aby wszystko było dobrze z dzidziuniami na usg

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Się trochę załamałam :/ poszłam na badanie krwi zwykle wyniki mam za pare godzin, a dziś mi pani w rejestracji powiedziała, że będą jutro ewentualnie dziś około 17.. Mam nadzieję, że je dziś dostanę bo wieczorem mam wizytowac u mojej endo, a co ja zrobię bez wyników szczęściara ze mnie no nie ma co

Kochane mam pytanie jaką dawkę glukozy piłyście? Chyba dla wszystkich przy pierwszym podejściu jest taka sama, czy to ustala lekarz ?

Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app
Ale mówiłaś jaka jest sytuacja? Myślę, że jak poprosiłaś, to się postarają zrobić je na dziś

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Wstawiam fotki ciuszków które dostałam, tylko jeden kaftanik różowy.
A jak będę miała dziewczynki to dostanę jeszcze ze 4 reklamówki różowych ciuszków
Nie wiem czy dam radę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Śliczne i zbieraj je, zbieraj, bo dużo potrzebujesz

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 12:04   #1658
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Witam nowa mame

Mszpilka witaj ponownie, tak ostatmio zastanawiał sie kto to rozprawiał z mamakosia

A ja siedze w poczekalni, miał mnie tż podwieźć ale oświeciło go że przegląd ma zrobić i szłam pieszo :p z brzusiem to gorąco nie zimno ale ten lód na ulicy niebezpieczny :/

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:07   #1659
Seleniti
Zadomowienie

Muffinka za glukozę

Vampirko tak mówiłam, dlatego liczę, że koło 17 będą a jak nie to podam mojej endo wynik telefonicznie jutro

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:08   #1660
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

No właśnie na 100% mialam 75g byc moze chodzi o to oszczedzanie ja tam sie ciesze ze dwa razy mnie tylko kluli jutro wyniki...

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:15   #1661
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ale wy tu dajecie czadu,nie było mnie raptem chwile a tu tyle namazane znowu.
Kończę gotować nieszczęsna fasolkę...
Ale jeszcze mam duzo sprzątania :/ kuchnia po tym gotowaniu jak pobojowisko wyglada :p

Trzymam kciuki za wizytujace!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 12:15   #1662
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Kochane mam pytanie jaką dawkę glukozy piłyście? Chyba dla wszystkich przy pierwszym podejściu jest taka sama, czy to ustala lekarz ?

JA piłam 75g ale wiem, że niektóre mamy dostają na 50. Nie wiem od czego to zależy
Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Witam mamusie, ale ten weekend mi szybko zleciał nawet nie było czasu na internet. W sobote wybraliśmy sie do miasta obok, do sklepu dziecięcego i troche rzeczy kupilismy jeszcze dodatkowo była promocja. Ale powiem szczerze ze jestem zielona... całkowicie zielona. Te rozmiary na ubrankach nic mi nie mowia, nie mam pojecia jak kupować- w co bede ubierac latem, jesienia i zimą jaka rozmiarówke brać pod uwagę. Az mi głupio było bo bylismy z tesciami. A cała torbę ciuszkow dostalismy od kuzynki męża, ale jej synek był z grudnia wiec i tak cos bedzie trzeba dokupić. Dziś mam zamiar poczytać o tym bo jak narazie posegregowaliśmy ubranka, ktore dostaliśmy od najmniejszych do największych. Mamy w 3 pudłach wg miesiecy- 0-3, 3-6, i zimowe... Tak poza tym w ogole nie mamy jeszcze w mieszkaniu szaf i niestety ciuszki synka beda w pudelkach i w weekend w Pepco udało nam sie kupic takie sliczne plastikowe pudelka kolorowe z motywem jakiegos zwierzaka w sam raz do pokoju dzieciecego. Kupilismy rowniez takie półki materialowe do powieszenia (w pokoju szafy nie mamy tylko 2 takie wieksze wieszaki na ubrania). Tak wiec dzis bede przegladała internet i poglebiała wiedze na temat rozmiarow i ubranek dzieciecych...

Czy Wy juz kupujecie jakąs chemie kosmetyczna dla dzieci? Czy to jest zbyt wczesnie? Macie juz jakas firme z ktorej bedziecie korzystać? Mi w aptece polecano pharmaceris, z kolei ktos mi jeszcze polecał ziaje... ja sama jeszcze nie wiem co wybrac.

Nie wiem czy pisałam ale w tamtym tygodniu byłam na wizycie - 26 tydzien był i na wadze prawie 8kg do przodu. Wiec to chyba duzo.... :/ Pielegniarka tylko powiedziala, zeby przed snem nie jadla wiec chyba chciała cos zasugerować. W tygodniu musze isc na glukoze i inne zlecone badnia.

A no i musze sie pochwalić codziennie systematycznie pije sok z kiszonych buraków zobaczymy jaki efekt tego bedzie.
ja też jestem zielona z tymi ciuchami po prostu je mam i mam nadzieję, że jakoś dam radę a kosmetyków jeszcze nie kupiję, dziewczyny polecały Oliatum czy jakoś tak
Cytat:
Dziewczyny jak wy rozpoznajecie ten twardy brzuch bo mi się on bardzo często wydaje twardy... ale nie boli przy tym tylko jest taki naciągnięty i napompowany jakby, nie wiem jak to opisać..... dziś w nocy za to miałam wrażenie jakby mała mnie kopała gdzieś w szyjkę albo tam w dół bo tak kuło... strasznie się martwię takimi rzeczami i mam nadzieję, ze to nic strasznego...
Mi też twardnieje i mówiłam o tym ostatnio gin. Kazała liczyć ile razy w ciągu dnia jest twardy, jak wiecej niż 5 to mam się do niej zgłosić a on po prostu się tak napina i dziwne uczucie towarzyszy przy tym
Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
czy ktoś mnie jeszcze pamięta?

Czytam was ale strasznie szybko i dożo piszecie i ciągle się obawiam ze za Wami nie nadążę.
Przyjmiecie córkę marnotrawną?

Ja od Świąt jestem w domu na L4 więc niby czasu więcej.
Niby...

Młody w brzuchu rośnie, nawet nie wiem ile teraz mierzy bo mój gin nie robi często usg, ostatnie miałam połówkowe ponad miesiąc temu. Glukozę piłam tuż przed Wigilią, wyniki ok.
Cześć
Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
My z córcią zaczynamy dziś 23 t

Cytat:
Napisane przez wyleworwerowany Pokaż wiadomość
Witam,

Próbowałam przeczytać cały wątek zanim dołączę się do rozmowy, ale nie dam rady z każdą przeczytanią stroną wątek "puchnie" o kolejną w ten sposób do porodu bym się nie dołączyła do dyskusji...
A koniecznie chcę się pochwalić
Mam na imię Magdalena, mam 28 lat.
Wczoraj rozpoczął się 26tc
TP 04.05.2014 (czeka mnie nerwowa majówka)
Spodziewamy się z TŻ syna - z imieniem mamy mały problem. Do świąt byliśmy zgodni że będzie to Łukasz (zrobiłam ustępstwo ze względu na wyjątkową sytuację TŻ) Aż mnie mój ukochany zadziwił po świętach tekstem "To imię, które proponowałaś w sumie nie jest złe... Może jednak nazwiemy go inaczej?"
No i mamy problem-póki co mówię do maluszka 'Młody';-)

Chyba nie jestem stworzona do rodzenia dzieci. Bardzo pragnęłam dziecka, ale od początku ciąży mam same dolegliwości:/
Nerwowa praca przyczyniła się do tego, że od 05 grudnia siedzę na zwolnieniu. Jestem drobnej budowy ciała, mam potworne bóle kręgosłupa, jak na złość przytyłam ogromne ilości kilogramów (zanim zorientowałam się że jestem w ciąży- już było +2kg).
Na dodatek w zeszłym tygodniu miałam test obciążenia glukozą- i wyniki mnie nie zachwycają. Po 2h mam 142, przy normie 140...
Chciałam jeszcze wrócić do pracy ( w czwartek mam wizytę u ginekologa), ale jak przyjdzie mi mierzyć poziom glukozy po każdym posiłku to muszę się poważnie nad tym zastanowić. Dieta też mnie przeraża, bo ja cały czas głodna jestem :/

Ok nie smęcę. Tak naprawdę ogromnie się cieszę, że już w maju nasz skarb będzie już z nami

Mam nadzieję, że zostanę przyjęta do Waszej społeczności
Witaj nie masz takiej wysokiej glukozy, najpewniej bedziesz musiała ograniczyć słodycze i tyle ja za to muszę stosować się diety i mierzyć cukier po posiłkach... Dodam, że nadal pracuję i to wcale nie jest uciążliwe

Dziewczyny jak któraś z Was będzie wiedziała o promocji proszków dla dzidziusiów to piszcie proszę
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:15   #1663
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
może miałaś 50g glukozy i dlatego. Przy obciążeniu z 75 są trzy pobrania...

to trzymam kciuki za wyniki. Nie martw się na zapas kochana
Ja mialam 75g i tlko 2 pobrania, o poprzedniej ciazy tez, nie wiem od czego to zalezy

Widze, ze dzis glukozowy dzien trzymam kciuki za wizytujace

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:20   #1664
karolkya
Wtajemniczenie

martuszka0 ja jak powiedziałam ginowi to mówił podobnie, tylko mi się ten brzuszek wydaje np wieczorem przez kilka godzin twardy potem przestaje, nie są to takie twardnienia chyba skurczowe. Ale gin powiedział że jakby były takie skurczowe to mam zwiększyć dzienną dawkę magnezu nawet do 6 tabletek z 1 i zobaczyć jak nie przejdzie to się zgłosić i wtedy jakieś badania czy się szyjka macicy nie skraca....

Ale w sobotę na badaniu mówił, że szyjka twarda więc już sama nie wiem...
Stary 2014-01-20, 12:25   #1665
ilkas
BAN stały

Witam się "z rana"
Ja dziś w pracy. A na dworze taaak leje, że masakra

Pomarańczka co do konfliktu to już Madziula Ci odpisała, więc się pod tym podpisuję. Dostałam tylko zastrzyk po porodzie, bo okazało się, że córa jest plusowa. I nie mam pojęcia o co chodzi z tą immunogolbiną w 28 tyg..bo mi gin o tym nie mówił, tylko mówił, że będzie tak samo jak przy pierwszej ciąży.

Mszpilka witaj ponownie Pamiętam Cię !

I witam nowe mamusie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 12:26   #1666
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
martuszka0 ja jak powiedziałam ginowi to mówił podobnie, tylko mi się ten brzuszek wydaje np wieczorem przez kilka godzin twardy potem przestaje, nie są to takie twardnienia chyba skurczowe. Ale gin powiedział że jakby były takie skurczowe to mam zwiększyć dzienną dawkę magnezu nawet do 6 tabletek z 1 i zobaczyć jak nie przejdzie to się zgłosić i wtedy jakieś badania czy się szyjka macicy nie skraca....

Ale w sobotę na badaniu mówił, że szyjka twarda więc już sama nie wiem...
Tylko, że mi nigdy na godziny nie twardnieje... Ja mam twardy ma kilka minut tylko. Zauważyłam właśnie, że np jak mi się siusiu chce (nawet jak malutko ) to wtedy jest twardy.

A magnezu w ogóle nie biorę... Może lepiej zacząć?? Biorę tylko witaminy ciążowe.

muffinka hmm to nie wiem, mysląłam, że przy 75g są trzy pobrania a tu pomyłka.
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:29   #1667
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Mi też twardnieje i mówiłam o tym ostatnio gin. Kazała liczyć ile razy w ciągu dnia jest twardy, jak wiecej niż 5 to mam się do niej zgłosić a on po prostu się tak napina i dziwne uczucie towarzyszy przy tym
Mi lekarz powiedział, że też mam liczyć. Jak więcej niż 10 dziennie to mam wziąć nospe i brać magnez trzy razy dziennie. A to takie dziwne nieprzyjemnie uczucie to napinanie, niepokoi mnie to Twardnieje na kilka minut, jak wstaję albo się ruszam, ale nieraz w łóżku leżę i się nie ruszam i tez twardnieje.

Edytowane przez nadiak1
Czas edycji: 2014-01-20 o 12:54
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:29   #1668
anulka3999
Rozeznanie

Ja tylko na moment

Witamy się równo w 20tc
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:29   #1669
kaorlak
Zadomowienie

Cześć! Ale dzisiaj pędzicie!

Byłam dzisiaj w Super Pharm i kupiłam te pampki 2 po 34,99, także na pierwsze dwa tygodnie jestem zabezpieczona

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i mamusie szpitalne!

Cytat:
Pomarancza ja z Ilkas wiemy tyle że w pierwszej ciąży nie miałyśmy w 28tc dopiero po porodzie i jak narazie jest oki nie ma antygenów... Teraz mi powiedziała że tylko jak planuje drugie dla bezpieczeństwa sama nie wiem. Moze to tak jsk w 28 to napewno nie dojdzie do kontaktu twojej krwi z maluchową i napewno nie będzie uczulenia a jak po porodzie to kontakt jest i MOżE dojść?

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
Ja też jestem konfliktowa, ale nie dostałam immunoglobuliny, bo Misia miała RH - . Teraz gin każe mi tylko robić badania.

Cytat:

Ja 75g.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 12:33   #1670
kasiab91
Zakorzenienie

kaorlak - jutro studniówka
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:37   #1671
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

A magnezu w ogóle nie biorę... Może lepiej zacząć?? Biorę tylko witaminy ciążowe.
To pewnie zależy jaki jest skład tych witamin, no i zawsze lepiej spytać lekarza i nie decydować samemu...
Oby nam te twardnienia przeszły i nic nie zwiastowały oprócz normalnego rozrostu macicy

Własnie przeglądam moje USG z piątku i tak patrze to chyba Mała jest całkiem spora jak na 20t5d to waga 376 g oczywiście +/- 55 g
łożysko mam na tylnej ścianie, dolny biegun około 29 mm od ujścia wew szyjki, ale lekarz mówił że się jeszcze podniesie...
Stary 2014-01-20, 12:38   #1672
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
kaorlak - jutro studniówka
Hihi wiem Już szykuję kreację. Będę świętować u gina, bo jutro wizyta
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:42   #1673
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Hihi wiem Już szykuję kreację. Będę świętować u gina, bo jutro wizyta
Tylko nie zapomnij o polonezie
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:42   #1674
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Kuźwa mąż chce sałatkę gyros, a ja nie mam ogórków konserwowych tu w domu, a do mamy biec mi się nie chce na tą ślizgawkę. Może wiecie czy taka sałatka z kiszonym jest dobra?
ja nie dawałam kiszonego, zawsze gyrosa robię ze świeżym, / ja robie warstwowo/

Light Limara
>> ja też mam nystatyne

agus7ia>> Gratuluje 23 tyg.

wyleworwerowany >> witamy Nową mamuśke

Paulka >> wracajać do płci to ja też obstwaiam dziewczynki
no i czekamy, czekamy na wieści
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:53   #1675
ilkas
BAN stały

Kasiab ja dawałam kiszony nie raz i dla mnie ok. Tylko, że ja jestem fanką kiszonych

Kaorlak haha, noo Kasia dobrze mówi! Polonez obowiązkowo
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:56   #1676
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

[QUOTE=kasian86;44698998]Cześć dziewczyny
U nas dziś znowu pobudka w środku nocy czyli po 5, kiedy ja się wyśpię

Niefajna pogoda dzisiaj, niby jest -6, coś tam pada, ale tak waliło jakby jakieś zamrożone kule a nie śnieg ani deszcz (przy takiej temp to chyba trudno o deszcz zresztą ), teraz przestało, ale nie wiem jak będzie później dzisiaj chyba jak pójdę na spacer to pierwszy raz ubiorę rajty pod spodnie czego nienawidze, no ale pogoda tego wymaga raczej

Kasiu ty się lepiej na spacer nie wybieraj bo jakaś masakra, u nas slizgawka normalnie na chodnikach.

Miałam iść w 3 miejsca ale poszłam tylko na pocztę dobrze że jechałem wózkiem z bartkiem bo w pewnym momencie się poślizgnęłam i gdybym nie trzymała wózka to bym leżała

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:57   #1677
asia27100
Zakorzenienie

hej

wyleworwerowany chyba nie ogarnę tego nicka... witam!

emilia, gosius
trzymam za was mocno kciuki!

ale mi się nic nie chceeee.........

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:57   #1678
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

A i witam nowe mamusie

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:57   #1679
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Tylko nie zapomnij o polonezie

Muff ja jak juz pod koniec siedziałam w tej poczekalni to tez mi tak dziwnie bylo słabo przez chwile, dobrze ze autem potem szybko do domu przyjechałam. Zjadłam w biegu normalnie taka głodna byłam.
Stary 2014-01-20, 13:03   #1680
gosius91
Zakorzenienie

Dziewczyny ja nie czulam tego, ze mam skurcze, czulam ze mnie cos ciagnie w dole. I miedzy jedna a druga wizyta minelo niespelna 2tyg - i sie tak wszystko skomplikowalo. Tylko, ze ja na kazdej wizycie laduje na samolocie, lepiej poproscie waszych lekarzy by wam sprawdzil jak tam wasza szyjka itd.. Lepiej dmuchajcie na zimne.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości