Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 10:45   #811
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Mogłam spać wszędzie i o każdej porze, pamiętam że bywały dni kiedy przesypiałam 18 godzin/dobę
ja też, miałam wrażenie że przesypiam całę dnie. w sumie to był najlepszy sposób na przetrwanie, żeby zająć czymś myśli.

perse ja na przykład ciaglę marzę o tym, że następne wakacje polecimy gdzieś z maleństwem na wczasy. będzie miało wtedy ponad rok. ale wiem, że moje plany mogą być bardzo zweryfikowane
Stary 2014-01-20, 10:57   #812
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Eliza niestety nie wiem, bo ja nie miałam III USG, mój lekarz uznał je za zbędne. Miałam normalnie USG jak co wizytę, a miesiąc później i tak już leżałam w szpitalu.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:59   #813
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44700007]Eliza niestety nie wiem, bo ja nie miałam III USG, mój lekarz uznał je za zbędne. Miałam normalnie USG jak co wizytę, a miesiąc później i tak już leżałam w szpitalu.[/QUOTE]
perse tak patrzę co jakiś czas na date urodzin Artusia i myślę, że ty będziesz mogła mi udzielić najlepszych wskazówek co do ubranek jakie na początek powinnam mieć dla szkraba.
Stary 2014-01-20, 11:04   #814
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Kundzia ja pod koniec maja też planuję z Olkiem pojechać nad morze ale bez TZ bo wolnego nie będzie miał. No i zarezerwowalismy wakacje w Bułgarii. Lot trwa 1, 5 h więc mam nadzieję że damy radę[COLOR="Silver"]
Madzia to super, my tez bysmy chcieli gdzies poleciec ale chyba to jeszcze za wczesnie - sama nie wiem - najbardziej chyba balabym sie jak dziecko zareaguje na zmiane cisnienia w samolocie...u mnie zawsze sie uszy zatykaja...

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

tak na chwilę obecna nie wiem, na razie kompletuje matriały i oncepcja zmienia mi się jak w kalejdoskopie. zobaczę jak będzie mi szło, jak ciężko to zrobię jedna stroną a drugą podszyję kocem, wtedy nie będzie wypełnienia. jak uszyję dwie strony to tutaj jest pokazane wypełnienie http://www.youtube.com/watch?v=n0V0QuS2yHA
Rany ale ta babka smiga maszyna u mnie wchodzi w gre tylko reczne szycie-nawet nie mam od kogo pozyczyc maszyny - napalilam sie zeby Tosi uszyc posciel a jak dobrze pojdzie to kocyk dwustronny taki zeby miala do przykrycia na drzemkach (wiosna-lato-jesien)

Achhh Zeberka nie pogratulowalam Ci super wiesci oby byly to spokojne 8 miesiecy - planujesz isc na l4?

...zaczelam brac kwas foliowy - nigdy nic nie wiadomo - niby sie uwaza ale....

Madzia ale te nalseniki to smazysz Olkowi na jakims oleju? A tych tortilek nie trzeba zasmazac/piec!?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:06   #815
Konto usunięte

Berbie fajnie by było, jakbyś urodziła tego dnia, co ja
Będę już miała co roku fajny początek lata, a Artek jak urośnie - początek wakacji

Otóż akurat zeszłoroczne lato było kapryśne i dość długo było zimno. Ale potem przyszły upały.
U nas obowiązkowo jest body. Jak było gorąco, to z krótkim rękawem lub bez (więc tu bym się zaopatrzyła w 62 parę, trochę 56 i 68), a jak było chłodniej - z długim.
Do tego: jak było ciepło to nic, jak było chłodno: półśpiochy, śpiochy lub na już najzimniejsze dni lub noce (sierpień już jest zwykle chłodny) - pajace.
Do przykrycia latem najczęściej pieluchy flanelowe.
Ja tak bardzo lubiłam ubierać Artka, jak był noworodkiem, to najprostsze ubranka.
Body i pajace to najlepsze wynalazki na świecie i obecnie najczęściej je kupuję. Zwłaszcza pajace.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:07   #816
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Eliza podziwiam - generalnie moim zdaniem podroze zaleza przede wszystkim o charakteru dziecka - z moim lobuziakiem - temperamnetym dzieckiem w pierwszym roku zycia nie wyobrazalam sobie dalekich podorozy (max byla 110km)

aaa jeszcze smoczki - u nas Tosia dopiero zalapala po pol roku, przed testowalam o TT dwa rodzaje i Mam i nic wypluowala dopiero Lovi podpasowal - ma wieksza czas do ssania moze w tym tkwil problem...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-01-20, 11:08   #817
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny nie pisałam tu chyba o tym ale u mnie pod koniec porodu były zielone wody.Oni stwierdzili że było już zakażenie wewnętrz maciczne i z tego mały miał potem podwyższone białko we krwi.Jak tż był zapisać małego w przychodni spotkał mojego gina.Rozmawiali i mój gin powiedział że wody były zielone bo za długo mnie z cukrzycą przetrzymali po terminie(4 dni).Mówił że zielone wody to mały musiał być już niedotleniony.Tak sobie czasem myśle co by było gdyby się nie zaczeło a oni by mnie dalej trzymali...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 11:09   #818
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44700167]Berbie fajnie by było, jakbyś urodziła tego dnia, co ja
Będę już miała co roku fajny początek lata, a Artek jak urośnie - początek wakacji
[/QUOTE]
..ech 21 06 dla mnie to skrajna data - moje urodziny i tp mojego pierwszego dzidziusia...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-01-20, 11:10   #819
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44700167]Berbie fajnie by było, jakbyś urodziła tego dnia, co ja

Otóż akurat zeszłoroczne lato było kapryśne i dość długo było zimno. Ale potem przyszły upały.
U nas obowiązkowo jest body. Jak było gorąco, to z krótkim rękawem lub bez (więc tu bym się zaopatrzyła w 62 parę, trochę 56 i 68), a jak było chłodniej - z długim.
Do tego: jak było ciepło to nic, jak było chłodno: półśpiochy, śpiochy lub na już najzimniejsze dni lub noce (sierpień już jest zwykle chłodny) - pajace.
Do przykrycia latem najczęściej pieluchy flanelowe.
Ja tak bardzo lubiłam ubierać Artka, jak był noworodkiem, to najprostsze ubranka.
Body i pajace to najlepsze wynalazki na świecie i obecnie najczęściej je kupuję. Zwłaszcza pajace.[/QUOTE]
a w czym spał na początku?
Stary 2014-01-20, 11:10   #820
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Iza ja generalnie slyszalam ze kobieta z cukrzyca bezpiecznie jest rozwiazywac ciaze przed tp badz tydzien przed tp klasc na patologie ciazy do szpitala....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-01-20, 11:14   #821
BERBIE
Zakorzenienie

dziewczyny wy w ciaży chodziłyscie na obcasach?
tak patrzę na pogodę za oknem i chyba muszę wybrać się po jakieś botki/kozaki na płaskim bądź niedużym obcasie, bo na moim 12 cm zaczynam się bać...
Stary 2014-01-20, 11:20   #822
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
..ech 21 06 dla mnie to skrajna data - moje urodziny i tp mojego pierwszego dzidziusia...

Cytat:
Iza ja generalnie slyszalam ze kobieta z cukrzyca bezpiecznie jest rozwiazywac ciaze przed tp badz tydzien przed tp klasc na patologie ciazy do szpitala....
No ja się zgłosiłam w terminie jak mówiłmój gin.A oni w szpitalu zwlekali z wywołanie bo kroplówke z oksy podłączyli mi dopiero po 3 dniach.
Cytat:
Ja chodziłam na 4-5 cm obcasach.

Stary 2014-01-20, 11:20   #823
fiolusiek
Zakorzenienie

Eliza Podziwiwam Cię za plan wyjazdu nad morze. My byliśmy ze Stasiem nad Jeziorem Białym jak miał 9 ms, było fajnie, ale dużo się namęczyłam opiekując się nim. A co do tego usg to nie mam pojęcia, bo nie miałam..

Iza Najważniejsze, że Domiś jest z wami już bezpieczny. Teraz cieszcie się sobą

Barbie Śliczny zegarek

Mam znowu mętlik w głowie, bo na początku ciąży miałam grzybka, dostałam globułki z nystatyny i teraz znowu jest nawrót Kupiłam już Plive FemF, mam nadzieję, że mi to pomoże
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:21   #824
jana
Raczkowanie

Berbi ja jesli juz chodzę to na plaskim, jakos juz nie mam odwagi na obcasy.

mam pytanie z cyklu schizujacych, czy jeśli podczas aplikacji luteiny nie dosiegam juz szyjki, to oznacza ze sie tak bardzo skrocila, czy niekoniecznie? ZWARIUJE DO CZWARTKU

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:26   #825
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Mam znowu mętlik w głowie, bo na początku ciąży miałam grzybka, dostałam globułki z nystatyny i teraz znowu jest nawrót Kupiłam już Plive FemF, mam nadzieję, że mi to pomoże
ja jak miałam niedawno grzybka do lekarz przypisał mi Pimafucort. może uda ci sie go dostać.
Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Berbi ja jesli juz chodzę to na plaskim, jakos juz nie mam odwagi na obcasy.
wiesz w moim wypadku z odwagą to nie ma nic wspólnego, po prostu tylko takie buty zimowe mam. w tamtym roku wydałąm na nie 600 zł z zamiarem nie kupowanianiczego przez długi czas. obcaj jest bardzo stabilny i do tej pory nie było zimy, wiec nie bałam się pośliznięcia. jednak zima przyszła...
Stary 2014-01-20, 11:31   #826
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Perse aż mnie w sercu zaklulo jak zobaczyłam to zdjęcie :/
mnie też. ale bardzo prawdziwe. tak teraz myslę, że straconą ciążę donosiłam

Cytat:
A ja puchlam z dumy i szczęścia.
cudo!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
i po cichu trochę zazdroszczę, lubiłam być w ciąży)
myslicie o rodzeństwie dla Jula?

Cytat:
Pani co do Lamamy to bardzo ją lubimy
to mnie przekonałaś. Jutro kupię spodnie i komin. na komin się czaiłam już wcześniej, ale nie było męskich kolorów mam w stacjonarnym sklepie, także sobie mogłam wymacać.
To prawda, że te spodnie rosną z dzieckiem?

Cytat:
zrobiłam w kształcie ciuchci - co prawda można było pomylić ją z traktorem

a co jeszcze robiłaś?
mam dylemat urodzinowy... jestem bardzo zachowawczą karmieniowo mamą... nie wyobrażam sobie tortu który mój roczniak będzie mógł zjeść :/ ale chyba znalazłam firmę która mi upiecze ekotort )

Cytat:
No i zarezerwowalismy wakacje w Bułgarii. Lot trwa 1, 5 h więc mam nadzieję że damy radę
a skąd odlot?

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Ja zamierzam z blizniakami nad morze w tym roku jechac

Cytat:
Gorzej jest jak pada itp. Nuda...
szczerzę Ci życzę nudy. naprawdę.

Cytat:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:32   #827
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Oj tam. moj tz tez mnie podziwia. Ale jak ja sie na cos upre to doprowadzam sprawe do konca. Jak Laski beda zdrowe to jedziemy na tydzien co najmniej nad morze. Jodu nigdy za wiele. Jak sie urodza w marcu to beda juz mialy 4 miesiace i uwazam ze spokojnie mozna jechac. Wiadomo ze z maluchami najlepiej jezdzi sie noca bo zazwyczaj spia..

Poza tym jestem mega aktywna osoba i moje dzieci tez takie beda. Nie wyobrazam sobie siedzenia w chacie tylko dlatego ze mam dzieci.
Moi rodzice tez mnie wszedzie ze soba taszczyli od najmlodszego-a to nad morze a to na narty a to za granicę i tak mi zostalo..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:33   #828
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44691141]Anitka przytulam

http://dziecisawazne.pl/przerwane-oc...po-poronieniu/
Strasznie mnie uderzyło zdjęcie z okładki tej książki...[/QUOTE]
poruszające

Cytat:
tak patrzę na pogodę za oknem i chyba muszę wybrać się po jakieś botki/kozaki na płaskim bądź niedużym obcasie, bo na moim 12 cm zaczynam się bać...
ja od razu założyłam płaskie, gdy tylko 2 kreski zobaczyłam nawet przestałam szybko chodzić i gwałtowne ruchy wykonywać. Pamiętam jak raz mi się zapomniało i pobiegłam szybko śmieci wyrzucić, rozbujałam ten wór i fruuuu do kontenera a potem sobie przypomniałam, ze mam tak nie robić, więc ze strachu wyjęłam te śmieci i jeszcze raz spokojnie je do kontenera włożyłam

Cytat:
mam pytanie z cyklu schizujacych, czy jeśli podczas aplikacji luteiny nie dosiegam juz szyjki, to oznacza ze sie tak bardzo skrocila, czy niekoniecznie? ZWARIUJE DO CZWARTKU
nie pomogę, ale podziwiam za dotykanie szyjki - próbowałam zbadać tylko raz i nigdy więcej
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:38   #829
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
ja od razu założyłam płaskie, gdy tylko 2 kreski zobaczyłam nawet przestałam szybko chodzić i gwałtowne ruchy wykonywać. Pamiętam jak raz mi się zapomniało i pobiegłam szybko śmieci wyrzucić, rozbujałam ten wór i fruuuu do kontenera a potem sobie przypomniałam, ze mam tak nie robić, więc ze strachu wyjęłam te śmieci i jeszcze raz spokojnie je do kontenera włożyłam
ja po podrówku bardzo mało chodzę. tylko z samochodu do domu, z samochodu do pracy, ewlentualnie z samochodu do sklepu. zawsze taka wyprawa kończy się na kilku krokach, bo mieszkam pod takim miasteczkiem, że paraktycznie pod każdym sklepem mogę zaparkować.
Stary 2014-01-20, 11:39   #830
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Ja tez podziwiam za dotykanie szyjki... pomimo codziennej aplikacji utrogestanu nie jestem w stanie odróżnić ktore to szyjka

Co do obcasow to w ciazy ani razu nie nosilam. Lekarz powiedzial ze lepiej nie nosic bo mozna latwiej orla wywinac, nie mowiac juz ze obcasy powoduja iz nasze cialo nie uklada sie w naturalny sposób. ..
Jak urodze to wroce do swoich szpilek:-D

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:58   #831
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bo na moim 12 cm zaczynam się bać...
wow.

Cytat:
Nie wyobrazam sobie siedzenia w chacie tylko dlatego ze mam dzieci.
Moi rodzice tez mnie wszedzie ze soba taszczyli od najmlodszego-a to nad morze a to na narty a to za granicę i tak mi zostalo..
przy Tobie czuję, że gnuśnieję

moi rodzice też aktywni, ale jednak nie z niemowlakiem.

choć chyba z takim maluszkem łatwiej niż ze starszym (takim 9 miesięcznym jak pisała Fiol).

wiesz - myślę, że myśl tworzy rzeczywistość więc wiem, że wszystko będzie po Twojej myśli

Cytat:
przypomniałam, ze mam tak nie robić, więc ze strachu wyjęłam te śmieci i jeszcze raz spokojnie je do kontenera włożyłam

Cytat:
Jak urodze to wroce do swoich szpilek:-D
jak wyżej

całe życie szukam fryzjera idealnego. mam już nawet ze 3 bliskich ideału. za dobre cięcie jestem w stanie zapłacić dużo.
i tak mi się w piatek śmiać chciało... wbiłam do osiedlowego saloniku z zamiarem umówienia się. ale nie było terminów (tak by konkubent mógł być z Młodym), więc powiedziałam: "błagam! choć grzywkę, na stojaka!" i pani mi chlastnęła druga zabawiała T.
normalnie śmiać mi się chciało, że ideał ideałem jak siódma góra daleko

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:01   #832
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam. moj tz tez mnie podziwia. Ale jak ja sie na cos upre to doprowadzam sprawe do konca. Jak Laski beda zdrowe to jedziemy na tydzien co najmniej nad morze. Jodu nigdy za wiele. Jak sie urodza w marcu to beda juz mialy 4 miesiace i uwazam ze spokojnie mozna jechac. Wiadomo ze z maluchami najlepiej jezdzi sie noca bo zazwyczaj spia..

Poza tym jestem mega aktywna osoba i moje dzieci tez takie beda. Nie wyobrazam sobie siedzenia w chacie tylko dlatego ze mam dzieci.

Masz bardzo zdrowe podejście

Stary 2014-01-20, 12:05   #833
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Ja bardzo rzadko wychodzę, ale jak już to na płaskim lub teraz w kozakach z delikatnym obcasem, ok. 3-4cm. Przy 12 nawet jak masz wprawę i są wygodne to w zimie łatwiej o poślizg. Kup sobie jakieś tanie, zimowe, płaskie cichobiegi.

Cytat:
Współczuję.. Może zadzwoń do lekarz i zapytaj? Infekcę w ciązy trzeba koniecznie wyleczyć.
A może jakiś probiotyk by też pomógł. Np. Lacibios Femina No i dieta bez cukru, co by bakterie nie miały pożywki.

Elizka co do III usg, to już pisałam, że umówiłam się i u mnie wypada na koniec 29tc.. i sama nie wiem czy to nie za wcześnie.. Chyba dzisiaj jeszcze zadzwonię do kliniki i zapytam czy lepiej ten koniec 29tc czy koniec 32tc. Bo tylko takie opcje mam do wyboru z uwagi na terminy wizyt.
U mnie lekarz prowadzący nie widzi wskazania do tego usg, ale ja i tak je wykonam.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

więc powiedziałam: "błagam! choć grzywkę, na stojaka!" i pani mi chlastnęła druga zabawiała T.
Pani ale rozumiem, że efekt Cię usatysfakcjonował??
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 12:27   #834
agatkaa1
Zakorzenienie

Perse

Jana Ty się wybierasz do dr Cnoty? Kiedy?

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:38   #835
jana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Perse

Jana Ty się wybierasz do dr Cnoty? Kiedy?
Tak, w czwartek!

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:41   #836
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
tort... Julek tylko go jadł (zrobiłam w kształcie ciuchci - co prawda można było pomylić ją z traktorem), ale podobała mu się bardzo. No i wszystko (wszyściutko) co było na stole było dla niego - na imprezę nie zużyłam ani jednego jajka, śmietany itp nieskromnie mówiąc jestem z siebie dumna.
INUTIL! brawo!!!klaski :Ty tak fajnie pieczesz może zalozyłabys bloga z Twoimi wypiekami?
Cytat:
Kundzia ja pod koniec maja też planuję z Olkiem pojechać nad morze ale bez TZ bo wolnego nie będzie miał. No i zarezerwowalismy wakacje w Bułgarii. Lot trwa 1, 5 h więc mam nadzieję że damy radę
MAGA! pokaż namiary na Bułgarie - my tez myslimy gdzie s z Zosia leciec w te wakacje i właśnie braliśmy pod uwagę Bułgarie (choć wspomnienia z Bułgarii takie mieszane mam ). Chyba gdzies koło Warny macie hotel by daleko nie jechać od lotniska.
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
jadę do endo na wizytę a potem może zabiorę Kasię i pojedziemy "do domu" zobaczyć co się tam dzieje (w tym roku jeszcze tam nie byłam)
ZEBERKO! Kciukaski za wizyte. No trzeba trzeba w nowym miejscu znaleźć miejsce dla Malutkiej Zeberki!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44699498]Eliza podziwiam odwagę :O
Ja się tam nadal boję takich wyjazdów, boję się, jak by to wpłynęło na nasz rytm, gdzie bym przygotowywała jedzenie, itd.
W wakacje planuję jechać z Małym gdzieś, ale chyba tylko na weekend.[/QUOTE]PERSE! nie wiem czy weekend by bardzie nie rozregulował. My byliśmy na weselu jakies 500km jak Zosia miała 5 miesięcy - w sobote wyjechalsmy, całe wesele w niedziel powrót - Zosia najlepiej to zniosła a jak miała 8 mcy to byliśmy w górach w Szczawnicy ( fajne miejsce na wyjzd z dziećmi) i mała tez super wszystko zniosła (kaszka zrobiona w knajpie - wrzątek Ci zawsze dadzą, podobnie podgrzanie obiadki a tak to czy w drodze czy na szlaku cyc i git! ale oczywiście to zależy od dziecka

Cytat:
BERBIE! ja na początku chodziłam na płasko lub w takim 4-5 cm grubszym a pod koniec najwygodniejsze okazały się koturny tez takie 3-5 cm

Cytat:
FIOL! a nie masz możliwość isc wcześniej do gina albo chociaż skontaktować się telefonicznie co możesz brac.

Cytat:
. Pamiętam jak raz mi się zapomniało i pobiegłam szybko śmieci wyrzucić, rozbujałam ten wór i fruuuu do kontenera a potem sobie przypomniałam, ze mam tak nie robić, więc ze strachu wyjęłam te śmieci i jeszcze raz spokojnie je do kontenera włożyłam
: hahaha:
Cytat:

więc powiedziałam: "błagam! choć grzywkę, na stojaka!" i pani mi chlastnęła druga zabawiała T.

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2014-01-20 o 12:45
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:47   #837
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w czwartek!
Zdasz relacje i wrażenia z wizyty

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:02   #838
Konto usunięte

Cytat:
a w czym spał na początku?
W pajacach.
Ale ja jestem z mam (mniejszości mam), które tak małym dzieciom nie zmieniają ubranek na nocne. Oczywiście codziennie zmieniam mu ubranie, ale jak nie zasika, to potem chodzi w dzień w tym, w czym spał.
Ale wiem, że przeważnie dziewczyny zakładają dzieciom coś innego do spania jako piżamkę.
Dla mnie pajac to strój idealny na dzień i na noc. Wszystko pochowane, nic nie wyłazi, nic nie uwiera.

Cytat:
Nie, ale ja też na co dzień nie noszę obcasów zbyt często (tzn. lubię, ale nie robię tego). Baleriny, płaskie kozaki, to najczęściej nosiłam.
Stary 2014-01-20, 13:04   #839
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej!

witamy się tortem i kawą/soczkiem/mleczkiem i czym kto woli.

Jul o 8.30 skończył 2 lata. Ciężko mi w to uwierzyć.

Eliza nie wiem jak to jest z bliźniakami, ale my byliśmy z Julkiem jak miał 5 miesięcy w Hiszpanii na wakacjach (jedna strona samolotem, druga samochodem (ponad doba) i było super. Zero problemów takich, które by nas zniechęciły do dalszego podróżowania. Mimo, że nawet z nim zaliczyliśmy tam lekarza w poprzednie wakacje też byliśmy, też fajnie. Do tego podróż samolotem teraz na święta. U nas często wyjazdy spontaniczne, w sobotę wieczorem wymyślamy sobie wyjazd do Gdańska na przykład = 2h jazdy. Nigdy nie było problemu. Ale wierzę, że to w dużej mierze zależy od dziecka

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Aż mnie ciarki przechodzą jak czytam Wasze historię i jak przypomnę sobie historie dziewczyny..
Im bliżej porodu tym bardziej i częściej, mocniej się boję.. I nie jest to strach o poród a strach o życie mojej Córki..

Dodatkowo te historie z tv są dla mnie tak przerażające, że normalnie oglądając w weekend wiadomości się poryczałam..
ten strach niestety jest ogromny do samego końca. Ja też przetrwałam noc na sali porodowej - lekarz był u mnie o 19 a potem o 7.30 rano. Było widać, że położna w nocy robiła wszystko, żeby go nie budzić rano cesarka (a mój lekarz na wizycie stwierdził, że przebicie mi pęcherza - dzień wcześniej o godz. 13 - było [pewnym wskazaniem do cesarki; nie było wg niego szans, że urodzę sama). i też często myślę co by było gdyby... (byłam 10 dni po terminie)

Cytat:
ja też, miałam wrażenie że przesypiam całę dnie. w sumie to był najlepszy sposób na przetrwanie, żeby zająć czymś myśli.
miałam podobnie - przespałam chyba cały pierwszy trymestr - wtedy czs szybciej leciał.

Cytat:
czyli coś może być

Cytat:
ja nigdy nie chodzę na obcasach ale mam koleżankę, która zawsze chodzi (nawet w domu) i w ciąży też śmigał. Termin ma na kwiecień i ciągle w mega szpilach (ona nie potrafi na płaskich nawet).

Cytat:
myslicie o rodzeństwie dla Jula?

to mnie przekonałaś. Jutro kupię spodnie i komin. na komin się czaiłam już wcześniej, ale nie było męskich kolorów mam w stacjonarnym sklepie, także sobie mogłam wymacać.
To prawda, że te spodnie rosną z dzieckiem?

a co jeszcze robiłaś?
mam dylemat urodzinowy... jestem bardzo zachowawczą karmieniowo mamą... nie wyobrażam sobie tortu który mój roczniak będzie mógł zjeść :/ ale chyba znalazłam firmę która mi upiecze ekotort )
hmm, myślimy, ale na myśleniu się kończy. Nie wiem jak ja zniosłabym psychicznie siedzenie w domu z dziećmi przez kolejne dwa (?) lata. Już teraz marzy mi się praca (ale a) strasznie ciężko znaleźć b) nie wiem co chcę robić.
Co do la mamy to właśnie dziś doszła paczka i krew mnie zalewa, bo taką bluzę jestem w stanie uszyć sama na maszynie nie mówiąc o czapkach czy spodniach ;-)
Robiłam jeszcze szarlotkę sypaną (bo jest sprawdzona), tartę kokosowo-ananasową i torcik galaretkowy.
a nie lepiej upiec tort samemu? Będziesz wiedziała na 100% że jest eko ;-)

Cytat:
choć chyba z takim maluszkem łatwiej niż ze starszym (takim 9 miesięcznym jak pisała Fiol).

całe życie szukam fryzjera idealnego. mam już nawet ze 3 bliskich ideału. za dobre cięcie jestem w stanie zapłacić dużo.
i tak mi się w piatek śmiać chciało... wbiłam do osiedlowego saloniku z zamiarem umówienia się. ale nie było terminów (tak by konkubent mógł być z Młodym), więc powiedziałam: "błagam! choć grzywkę, na stojaka!" i pani mi chlastnęła druga zabawiała T.
na pewno z mniejszym jest łatwiej n wyjazdach
hmm, fryzjer to dla mnie przeżycie większe niż dentysta włosy mam już długie i sobie rosną i rosną, bo nie pójdę ich ściąć byle gdzie, a do fryzjerki, która mi pasuje musiałabym dojechać poza miasto (a jestem leń). I tak sobie żyję bez odwiedzania fryzjera już długi czas.
grzywkę obcinam sama, po wizycie w byle jakim salonie gdzie pani "fryzjerka" ścięła mi ją dwoma ruchami i nawet włosów z twarzy nie wytarła i jeszcze chciała za to pieniądze.

kiedyś któraś pisała o kuchni dla malucha, czy kupowała któraś? Bo ja szukam właśnie.

A to mój dwulatek dzisiaj z racji urodzin obiad robi Julek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08318.jpg (32,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08335.jpg (37,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-01-20, 13:11   #840
Konto usunięte

Dziewczyny ja kompletnie nie umiem zrozumieć tego, co się stało w tym szpitalu we Włocławku.
Dlaczego nie zrobiono USG? Przecież każdy ginekolog potrafi je zrobić.
Dlaczego nie zrobiono cc? Przecież w szpitalu, na IP ginekologicznej musi być chociaż jeden lekarz na dyżurze, który umie to zrobić!

U nas w szpitalu robiono cc przy skokach ciśnienia i o 5 nad ranem.
Na USG chodziłam i o 21, a zdarzało się, że i o 22. KTG to samo, czasami inne dziewczyny już spały, a maszyna leciała.

O co tam poszło? Dlaczego zwlekano?
Ten szpital ma II stopień referencyjności, więc poradziłby sobie z takim przypadkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości