|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
MamaKtosia no to poszaleliście z wózkami :P no ale racja po co wózek wozić w tą a z powrotem .
Lucynka ja w poprzedniej ciąży tez miałam tylko 2 pobrania Jedno przed wypiciem glukozy a drugie po 2 godz i z tego co wiem to teraz tez tylko 2.Kasia ![]() Martuszka nie zgodze się :P bo ja w poprzedniej miałam obciążeniez 75g i miałam 2 pobrania. Teraz też mam mieć z 75g i powiedziała mi że po wypiciu mogę jechać do domu i wrócić za 2 godz. Seleniti ja będę 75g i to lekarz zaleca ![]() Ab_cd dasz radę z rozmiarówkami na początek 56-62 a jak dziecko będzie wyrastać to już sama będziesz widziała i po kolei 68,74 itd. ![]() Maalenka witaj Mycha nikt chyba by się nie odważył tam czosnku aplikować :P no oprócz jednej osoby mSzpilka witaj córko marnotrawna :P Agusia gratuluję 23tc ![]() Wyleworwerowany (ciężki Nick) :P(można krócej na Ciebie mówić? ) witaj ![]() A to złe dolegliwości masz nadal czy tylko na początku były. Co do bólu kręgosłupa to wiele się z nim musi uporać. Mnie też często boli , ale trzeba przecierpieć. Co do glukozy to aż tak dużo ponad normę wg mnie nie masz ![]() Madziula a to nie mógł Cię zawieźć i potem na przegląd jechać ?? Anulka za połówkę ![]() Ale szalejecie My już po obiedzie , syn śpi . Mnie naszła ochota robić ciasteczka owsiane , ale nie mam wszystkich produktów Tak więc siedze i przeglądam drzwi jakie wybrac do domu :P |
|
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
A boli Cię brzuch w czasie skurczów? Bo jeśli nie to słyszałam, że nie ma się czym niepokoić.
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziekuje mojemu mezowi, ze wyslal mnie na sile do lekarza wczesniej. Prawidlowo wizyte mialam miec w ten czwartek. Nigdy nie wiadomo, co by bylo w moim przypadku przez ten okres tygodnia..
|
|
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie boli, czasami mnie zakuje ale wtedy nie zawsze brzuch jest twardy...a pytałam wcześniej o kłucie to lekarz mówił że to więzadła macicy się rozciągają.
Nikii narobiłaś mi smaku na ciasteczka, chyba zrobię takie :http://www.mojewypieki.com/przepis/r...hami-laskowymi albo te http://www.mojewypieki.com/przepis/r...mi-i-czekolada tylko nie wiem czy mam składniki... |
|
|
|
#1687 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć. Ciąża niestety nie dla wszystkich jest przyjemna, ale do maja już niedaleko!
![]() Cytat:
, czytaj ma 2 lata a dopiero powolutku dobijamy do rozmiaru 92 co oznacza, że jeszcze jest za duży. Ja zawsze chciałam być wyższa niż jestem, także niechaj Hania rośnie. A o tym, że Hania chora przed Tobą to nie doczytałam, ale to pewnie w początkach mojej aktywności na forum było. Co do wózka i jego estetyki zgadam się. Tyle czasu się z nim biega, że musi być nie tylko funkcjonalny ale też cieszyć oko.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uważaj na brzuś i szyjkę! I na choróbska! padłam ![]() Cytat:
A do nowego domu macie już większość rzeczy powybieraną czy dopiero się rozkręcacie? |
|||||
|
|
|
#1688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tą szyjkę to też na samolociku się bada? Nie na usg dowcipnym? Dobrze, że o tym piszesz, bo np mój gin to robił mi 2 razy badanie na samolociku... na pierwszej wizycie i przedostatnio, jak poszłam z nastawieniem, że nie ma bata, nie wyjdę dopóki nie będę latać Ale na ostatniej wizycie też mnie nie zbadał, chociaż wcześniej wyszło, że dzidzia siedzi bardzo nisko, główką przy samej szyjce i trzeba pilnować tej szyjki... Następnym razem znowu sama się będę musiała władować na samolocik
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja sie zgadzam z Gosius jak wam brzuchy twardnieją i do tego bolą to jak najszybcuej samemu brać magnez i truć dupke lekarzowi. Ja mialam problem przez to z szyjka w 1 ciązy teraz wszystko oki twarda, trzyma a już 4 tygodnie biore lutke żeby nic nie rozkręcać na zaś, wole zapobiegać bo teraz nie mam możliwości leżeć
![]() No a po wizycie oki, wszystko pięknie, Rychu rośnie, porządnie skopał położna ginka mnie nie pocieszyła bo mówi że to bardzi rzadko by drugi poród nie był krótszy, z reguły jest... Więc sie spodziewajcie mojej paniki za pare tygodni ![]() W ogóle uwielbiam jej bezpośredniość, dostałam skierowanie na mocz, morfo, tokso i cukier, pytam czy rh- nie trza to mi powiedziała że za droga jestem i za miesiąc:p Immunoglobine mówiła by odpuścić ![]() A no i ustapili mi miejsca w autobusie ![]() To teraz czekam na Agaaga i Kasiab no i maluszki Paulki teraz też obstawiam że dziewuszki takie złośnice ;pWysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
MamaKtosia meble w większości zostają takie jakie mamy tutaj. Tzn. zabieramy je ze sobą , musimy tylko drzwi wymienić i przemalować pokoje na Nasze kolory
![]() Ale Majka mi szaleje
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia - najważniejsze, że jesteś w szpitalu. Tam się zajmą Tobą i maluszkiem
![]() Zjadłam puszkę ananasów Pyszota była Dziś to jak studnia bez dna jestem. Cały czas głodna![]() Muszę posprzątać ciuchy męża Normalnie on to jak kaczka gdzie idzie tam sra, tyle że on ciuchy zostawia. Na każdym fotelu, kanapie, łóżku w sypialni a w łazience to już się nie mówi. Ale moja cierpliwość się kończy
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki ale fajno macie, lubie te plany urządzania się na nowym
![]() Muffinka ojej biedna ![]() Też teraz dostałam 75gram, poprzednio 50 Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że Rysiek taki żywiołowy, a może po prostu chciał zaczepić położną ![]() Ja będę na szarym końcu, bo wizytę mam na 19
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Madziula, to super, że z dzidziusiem wszystko ok!
|
|
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam kiedyś taką ciężarną, którą w okolicach terminu lekko zaczął brzuch ćmić. Lekko podkreślam - więc sprawę olała, zagnała starsze dziecko spać i poszła się kąpać. Po 10 minutach zawołała z łazienki męża, że ona chyba rodzi, mąż nie zdążył dolecieć do łazienki, a dzieć był na świecie . I z dzieckiem i z mamą wszystko było w jak najlepszym porządku. Teraz to ruchliwy, mądry i kochany chłopiec . Nie życzę Ci oczywiście takiej akcji, tylko przytaczam w ramach pocieszenia, że szybki poród to nie zawsze zły poród.
|
|
|
|
|
#1696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na każdej wizycie ląduję na samolocie, i na szczęście tfutfu jest wszystko ok. madziuuula super, że wizyta oki
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-20 o 13:40 |
||
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziula dobrze że wszystko dobrze
![]() Wow miejsce w autobusie ktoś ustąpił... szok |
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widzę, że ten Wasz Ryś to niespokojny chłopak Ostatnio Olafka skopał, teraz położną![]() Moja Olcia spokojna, jak ktoś przyłoży rękę to udaje, że jej tam nie ma W tatusia, bo ja to lubię być w centrum zainteresowania![]() Ja już widzę teraz, że ona za dużo jego cech ma A on zadowolony, że tatusiowa będzie. Wczoraj samochód jej chciał kupić taki do zabawy
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
ciasteczka owsiane - mniam mniam, i nawet mam sprawdzony przepis, taki krok po kroczku domowe ciasteczka owsiane z owocami
|
|
#1700 |
|
BAN stały
|
Madziuuula cieszę się, że na wizycie wszystko ok. Czyli co, jednak immunoglobina nie jest konieczna? W takim razie chyba faktycznie nie ma się co spinać w tym kierunku, ja już też odpuszczam temat.
Ja też zawsze u gina latam samolotem więc sprawdzamy wszystko na bieżąco. A z tym szybkim porodem to sama się zaczynam bać Już bym wolała np w tej wannie u siebie urodzić niż np w samochodzie |
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że na wizycie wszystko ok |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula to Rysiu będzie bokserem
ciesze się że wizyta udana
|
|
|
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją też na każdej wizycie mam badanie na samolocie
I też mam nadzieję ze urodze szybciej niz za pierwszym razem ![]() Madziula super wiesci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1706 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę!!Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1707 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
kciuki za wizytujące!!!
aga wreszcie się doczekałaś ![]() karolkya, wyleworewolwerowany witajcie Cytat:
dumna mamusia co?też mam w piątek wizytę Cytat:
Cytat:
ale to wiadomo są gusta i guściki.asia27100 świetny miś- ja chce takiegooooo!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też miałam regularne skurcze i twardnienia, ale na szczeście z szyjką wszystko okej jak na razie. W piątek mam kontrolę. madziula super, że wszystko okej mama ktosia nie mów mi takich historii kobieto, ja do porodu będę sama w domu z synkiem, bo mąż za granicą na samą myśl jestem przerażona żeby mnie takie coś spotkało w sumie najprawdopodobniej wyprowadzę się na tydzień przed terminem do rodziców.
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-01-20 o 14:00 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Kasiab za zdanie egzaminu Zdolna dziewczyna! I kciuki zaciśnięte![]() Gosiuoby zaświeciło dla Ciebie słoneczko i humorem wrócił Wszystko będzie dobrze! Myślę,że najgorsze już przeszłaś i teraz będzie tylko lepiej!Lucynko ja miałam 75g glukozy i tylko 2 pobrania,także myślę,że to zależy po prostu od przychodni ![]() Sel mam nadzieje,że dostaniesz dzisiaj te wyniki I jak pisałam wyżej miałam 75g glukozy od razu.Ab_cd ja kupiłam już oscenisept na pępuszek,w drodze jest Bepanthen na brodawki,sól fizjologiczną,sudocrem,ch usteczki nawilżające babydream,żel do mycia ciała i włosów Hipp i jeszcze czeka mnie kupienie emolium bądz oilatum(czy coś takiego)do kąpieli ![]() Karolkya mi też się czasem spina brzuszek. Ogólnie to ja mam wrażenie,że mój twardy jest cały czas..ale to chyba jest przez to,że przed ciążą miałam plaski brzuch,wystające kości itp i po prostu mam mało tkanki tłuszczowej więc wszystko jest takie napięte tą skórą. Co do twardnienia to czasem mi się robi i jest to takie specyficzne uczucie. Nagle przychodzi taka jakby fala,czy dzidziuś się jakoś ułoży dziwnie i brzuszek się robi taki mega twardy w takim jakbym poprzecznym pasie(na wysokości pępka na boki) jak się to dotknie to takie wrażenie jakby dotykało się dzidzisia po twardej głowie.Zrobie pare ruchów i wszystko wraca do normy.Myślę,że potrafiłabyś to rozpoznać. Wyleworwerowany witaj Proszę zaproponuj jakiś skrót nicku bo zwariuje;p Witaj w gronie Mamuś siusiakowych![]() mszpilka hejka,choć Cię nie kojarze Co do Mieczysława to mi bardziej się podoba Gniewosz hihi![]() za glukozowe Mamusie dziś![]() Trzymam kciukasy za Paulki,Emi i resztę wizytujących Madziulka ![]() Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-20 o 14:05 |
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolitka super mi to opisałaś dziękuję, to ja takiego spinania się chwilowego nie miewam, trochę mnie uspokoiłaś.
|
|
|
|
#1710 | |
|
Rozeznanie
|
muffinka - biedaku
madziuuula,janeczka, MamaKtosia -dzięki dziewczyny, ciesze sie ze pamiętacie mnie ![]() Cytat:
co do szyjki, ja zawsze mam badaną na samolocie, zdziwiłabym się ze gin by mnie zaprosił, bo zawsze to robi. Najpierw ważenie więc ciągam jak najwięcej a potem siup na samolot. ![]() Kazał mi brać magnez i widzę różnicę jak np zapomnę wziąć w ciągu dnia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

Jedno przed wypiciem glukozy a drugie po 2 godz i z tego co wiem to teraz tez tylko 2.

za połówkę

w ogóle w ciągu paru dni tak urosła, widać po meblach 

Dziś to jak studnia bez dna jestem. Cały czas głodna