Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 14:07   #1231
bejb200
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

A i jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia:jupi;-) w końcu wejdę w ten świat już w pełni i dowiem się konkretnych rzeczy;-)
bejb200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:08   #1232
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Brennnessel i Kraeutertee- 6 Kraeuter- musisz skład poczytać, ale na pewno w obu jest Himbeerblaetter i lepszy ma ta pokrzywowa.

Z piwem musiałam przeoczyc- najcześciej bezalkoholowego Erdingera, czasem Paulaner, albo co mi tam TZ ze sklepu przywiezie. Generalnie Weizenbier, bo ma najwięcej minerałów i mi smakuje nawet zimą.
dzieki, napewno sie zaopatrze, mam jeszcze troche czasu do 33t

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja dzisiaj na badaniach z rana, potem zahaczyli kilka sklepów i w domu musiałam się zdrzemnąć, bo oczu nie mogłam utrzymać
Ale przynajmniej nie mam toxo i wyniki nagle jakimś cudem mam lepsze niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ależ ja to wiem i w życiu bym tż nie powiedziała, że mi przeszkadzają takie drobiazgi Na prawdę jestem wdzięczna, że tak sobie dobrze radzi. Co nie zmienia faktu, że ja muszę się do tej sytuacji przyzwyczaić Nie przywykłam, że mąż, teściowa i inni na około mi usługują. A teraz niestety tak to wygląda
(mam ochotę np. na cukierki, ale głupio mi teściową fatygować
cos Ty nie miej wyrzutow sumienia tylko korzystaj ile wlezie

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Melduję się po weekendzie.Kiedy ja Was nadrobię;-( w piątek byłam u lekarza, tydzień 28 , mały waży 1140 g, wszystko w porządku;-)
ustawił się główką w dół więc jest mozliwość, że już tak pozostanie glukoza wyszła ok, inne badania tez. Mam tylko zwiększoną dawkę magnezu- codziennie 3 razy po 2 tabletki;-)

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:09   #1233
czbasia
Zakorzenienie

Ufffff... nadrobiłam..
I zaraz drzemke sobie utne i znow bedzie nadrabianoa
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:21   #1234
monkaa321
Zakorzenienie

bejb200

teQiba zamiast oliwki typu bambino lepiej wziąc olejek ze słodkich migdałów
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:24   #1235
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Konkretnie to nie wiem. Na pewno jakiś krem do buzi i ciała

Dziewczyny, a co z oliwką? Bo ja mam z linomag, ale wczoraj koleżanka (doświadczona 2 dzieci) powiedziała mi, że oliwka wysusza i raczej poleca jakiś krem/balsam.
Ja z córką uzywałam oliwki i wszystko było ok
To już zależy od mamuśki co wybierze

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu będę używała szpitalnych ubranek. A na wyjście przygotuje dwa zestawy na 56 i 62, bo tż sam pewnie tego nie ogarnie

Mój tż jak sprząta to tylko podnosi mi ciśnienie
Jak ma odkurzyć dywan to odkurzy tylko dywan podłóg już nie
I wtedy ja mu zwracam uwagę, a on ma pretensje, że trzeba było odrazu mówić, bo on już schował odkurzacz
Mój tak samo robi
Jak mu mówie że może być tu odkurzył (Tzn w salonie) to już przez korytarz ciężko mu przejechac odkurzaczem,trzeba wszystko mówić dokładnie jak dziecku

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Nie - przy córce tylko trochę mnie pomuliło, no i w 3 trymestrze też musiałam leżeć, choć nie tak plackiem - mogłam sobie coś tam porobić...

Ja bym na Waszym miejscu na miesiąc przed terminem porodu już się wzięła za pranie Przecież to już w każdej chwili można urodzić...
Ja się ciesze ze poprałam i poprasowałam wszystko na początku stycznia, teraz już mi naprawde cięzko .............a tu jeszcze TYLKO miesiąc został

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
tak, już od paru tyg

Też się zastanawiam co na wyjście ze szpitala. Jak nie będzie mrozu to luz, body, śpiochy, kaftanik i kombinezon będą ok, na to jeszcze kocyk, ale jak będzie mróz może dać jeszcze jedną warstwe pod kombinezon? no ale z drugiej strony na czas wyjścia ze szpitala i dojścia do auta chyba dziecko nam nie zmarznie
Tez tak myśle.......... ja pierwszą córkę rodziłam też w lutym , na dworze było -15 ale ubrana była w body,śpiochy,kaftanik,kom binezon, przykryta kocykiem i narzucona pielucha na fotelik, Tz wjechał autem prawie do szpitala więc nie miała prawa zmarznąć ;-) to samo z podjazdem do domu
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:27   #1236
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Nadzwyczajna w jakim mieście rodzisz? bo z mojego miasta też dzieci przewożą do Matki Polki w razie problemów.

Nam na SR mówili, że nowe rzeczy można tylko przeprasować wysoką temperaturą z parą i juz
Wolę być anonimowa. W każdym razie z wielu miast okolic Łodzi wozi się dzieci do Matki Polki bo to największy szpital tego typu.

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ale to pampersy firmy Pampers?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

a jakie podkłady i po ile?
Tak pieluszki firmy pampers
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:28   #1237
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Melduję się po weekendzie.Kiedy ja Was nadrobię;-( w piątek byłam u lekarza, tydzień 28 , mały waży 1140 g, wszystko w porządku;-)

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

O taaak ile wciągnę słodyczy by nakłonić małą do ruchu to tylko moja wie

Cytat:
jak nie będzie mrozu to luz, body, śpiochy, kaftanik i kombinezon będą ok, na to jeszcze kocyk, ale jak będzie mróz może dać jeszcze jedną warstwe pod kombinezon? no ale z drugiej strony na czas wyjścia ze szpitala i dojścia do auta chyba dziecko nam nie zmarznie
A jak śpiochy i kaftanik to po co jeszcze body? moim zdaniem nie ma co przesadzać.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 14:28   #1238
monkaa321
Zakorzenienie

mmhym teQiba co do tych ćwiczeń to znalazłąm coś takiego:

W leżeniu na plecach:
  • biodra wysoko uniesione na poduszkach, a stopy oparte płasko o podłogę;
  • jedna noga wyprostowana przylega do podłogi, druga wyprostowana do góry ile się da;
  • nogi zgięte w kolanach, stopy przylegają do podłogi i przechylamy lewa noga w lewo, później prawa w prawo; jednocześnie lewa w lewo prawa w prawo; obie nogi złączone najpierw w lewo, a później w prawo.

W klęku podpartym:
  • ramiona ugięte, głowa na dłoniach, biodra powyżej i tak, co najmniej 10 minut, przy okazji można wykonywać okrężne ruchy bioder - niektórzy twierdzą, że ten sam efekt da wyszorowanie podłogi.
Nie zaleca się siedzenia na miękkich kanapach i fotelach, zakładania nogi na nogę. Kolana nie powinny znajdować się wyżej niż biodra. Kobieta w ciąży powinna pływać, szczególnie żabką, jak najczęściej siadać w rozkroku lub tzw. siadzie rozporowym, czyli ze złączonymi stopami przyciągniętymi jak najbliżej siebie i kolanami odwiedzionymi na zewnątrz najdalej jak można.

oraz

-Przede wszystkim tańcz, jak najczęściej wykonuj kołyszące ruchy bioder. Musisz rozkołysać, roztańczyć swoje maleństwo.

-"Froteruj podłogi", a dokładnie przyjmij pozycję wyjściową jak do "kociego grzbietu", którą znasz zapewne ze szkoły rodzenia, jeśli nie, to uklęknij na czworakach z głową nisko opuszczoną w dół, a biodra unieś wysoko (nie oparte na nogach) i posuwaj się do przodu na kolanach, zaś rękami wykonuj okrężne ruchy, jakbyś chciała froterować podłogę. Jednak, uwaga! Pozycja ta nie może sprawiać Ci dyskomfortu, nie powinnaś odczuwać ani pobolewań w dole brzucha czy okolicy lędźwiowo - krzyżowej. Do tego ćwiczenia nie podchodź zbyt ambitnie, ponieważ w czasie ciąży nie są wskazane ćwiczenia, kiedy brzuszek "luźno" zwisa.

- Kiedy odpoczywasz, nawet w czasie snu, staraj się jak najczęściej tak układać, by nogi ułożone były wysoko, nawet na kilku poduchach.

- Jeśli dziecko w łonie matki ułożone jest miednicowo, w ostatnich 8 tygodniach ciąży, należy unikać siadania po turecku.

W środę ide na SR to się jeszcze podpytam. A ja idę teraz umyć podłogi na klęczka
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-20, 14:28   #1239
amelka2006
Raczkowanie

Rozmowy z Amelką:
-Mamusiu, dlaczego połknęłaś dzidziusia?
-No coś Ty, nie połknęłam go.
- A mówiłaś, że to od nasionek od tatusia, wzięła się moja siostra, którą masz teraz w brzuszku....

I spróbuj, tu coś dziecku delikatnie wytłumaczyć...
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:35   #1240
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ja teraz tak mam co drugi dzień czuję się wtedy jakbym harowała ciężko w polu przez cały dzień mimo, że nic nie robiłam
Więc pewnie i u mnie będzie tak coraz częściej Dobra motywacja żeby się wziąć szybciej za wyprawkowe przygotowania, bo potem będzie ciężko choćby torbę spakować

Cytat:
tak, już od paru tyg

Też się zastanawiam co na wyjście ze szpitala. Jak nie będzie mrozu to luz, body, śpiochy, kaftanik i kombinezon będą ok, na to jeszcze kocyk, ale jak będzie mróz może dać jeszcze jedną warstwe pod kombinezon? no ale z drugiej strony na czas wyjścia ze szpitala i dojścia do auta chyba dziecko nam nie zmarznie
Ja dodatkowej warstwy pod kombinezon nie dam Sama nie chciałabym mieć tyle warstw ubrań Po to wezmę kocyk żeby w razie czego nakryć jeszcze kocykiem

Cytat:
A jak śpiochy i kaftanik to po co jeszcze body? moim zdaniem nie ma co przesadzać.
Ja body będę ubierać jak bieliznę

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Rozmowy z Amelką:
- A mówiłaś, że to od nasionek od tatusia, wzięła się moja siostra, którą masz teraz w brzuszku....

I co jej powiedziałaś
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:36   #1241
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
U mnie na podkarpaciu deszcz leje ale temp na plusie i mam nadzieje, że jutro też tak bedzie bo zaplanowałam jechac na badania(krew i mocz) a jak bedzie gololedz to odpuszcze i odkladam na pozniej. Do 31 musze sie wyrobic bo wtedy wizyta

Super wieśći.. Musi byc dobrze Co do szpitala w mniejszym faktycznie kameralnie i bardziej indywidualnie traktują. A ta karte w rossie to ide i w kasie mi wyrabiaja?? Bo przydalaby sie A to cena na oryginalne pampersy taka czy te rossmanowskie??

Jeszcze troche musimy sie pomeczyć i pozniej juz bedzie tylko lepiej Wiadomo że na zywo lepsze zzakupy ale te w sieci też cisza
Pieluszki firmy pampers. Wszyscy mówili żeby kupić dadę bo najtaniej a jak sobie policzyłam za sztukę to wcale nie wyszło taniej. Także trzeba mieć oczy szeroko otwarte.

Cytat:
Rozmowy z Amelką:

Ano właśnie....Jak te nasionka się tam znalazły skoro ich nie połknęłaś
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:37   #1242
monkaa321
Zakorzenienie

niesamowita jest Twoja córeczka!
I dobrze kombinuje, bo przecież nasionka się zjada

Stary 2014-01-20, 14:43   #1243
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Rozmowy z Amelką:

Cytat:

Ja body będę ubierać jak bieliznę
Rozumiem czyli np jak pajac na noc, to pod spód body? Tak jak my nosimy codziennie majtki i staniki

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-20, 14:44   #1244
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
No a druga sprawa to taka czy będę potrafiła w to ubrać malucha

Mnie od wczoraj pobolewa kość łonowa (?). Ma któraś coś podobnego
1. bedziesz potrafila
2. mnie juz boli od jakiegos czasu, na szczescie nie non stop Zwariowac mozna

Cytat:
A i jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia:jupi;-) w końcu wejdę w ten świat już w pełni i dowiem się konkretnych rzeczy;-)
tez mam jutro

Cytat:

body to sie takiemu maluszkowi ubiera zawsze, jak bielizne Juz lepiej zrezygnowac z kaftanika

Cytat:
Rozmowy z Amelką:

moja mnie wczoraj spytala skad ja sie wzielam w naszym domku, tak daleko od mojej mamy, ktora mieszka w pl i przeciez ja bylam u niej w brzuszku w ogole u nas sie zaczal sezon na ciezkie pytania

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:44   #1245
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

jak sie dokladnie nazywa ta herbata ??
i pytalam ostatnio jakie piwo pijesz bez %

Asienka to ja Ci powiem jakie ja pije :p ja pije Bitburger 0% Radler. Od kiedy jestem w ciąży uwielbiam je

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 14:48   #1246
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

body to sie takiemu maluszkowi ubiera zawsze, jak bielizne Juz lepiej zrezygnowac z kaftanika
Nie wiedziałam, dzięki

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-20, 14:50   #1247
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozmowy z Amelką:

Bystrzacha z młodej
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:59   #1248
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Rozumiem czyli np jak pajac na noc, to pod spód body? Tak jak my nosimy codziennie majtki i staniki
Tak planuję Ewentualnie jak będzie ciepło to same body i np skarpetki Jeszcze nie wiem

Ogólnie pajace chcę ubierać tylko na noc, a w dzień jakieś śpioszki, kaftaniki, bluzy Nie wiem jeszcze jak to się sprawdzi
Stary 2014-01-20, 15:00   #1249
amelka2006
Raczkowanie

I co jej powiedziałaś [/QUOTE]

Mąż powiedział, że pora na kąpiel i mnie wybawił z tej sytuacji.
I tak gorzej było wytłumaczyć, którędy dzidzia wydostanie się z brzucha. Doszłam do wniosku, że powiem prawdę. Bo pomyśli, że ją okłamałam, gdy nie znajdzie blizny po cc na brzuchu. Ma już 8 lat i przeszła nad tym do porządku dziennego. Stwierdziła, że to musi strasznie boleć i więcej nie wracała do tego tematu
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 15:07   #1250
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
dzięki widziałam produkty tej firmy w Lidlu, może tą herbatkę też uda mi się kupić
a mogłabyś przetłumaczyć mi jeszcze na polski ten napis?
Poszukaj - herabta pokrzywowa albo cos w tym rodzaju, w każdym razie na ziołach obok herbatek. Nie mam pojęcia jak sie to w polskim Lidlu będzie nazywało.

Cytat:
ustawił się główką w dół więc jest mozliwość, że już tak pozostanie glukoza wyszła ok, inne badania tez. Mam tylko zwiększoną dawkę magnezu- codziennie 3 razy po 2 tabletki;-)

Cytat:
jak zwykle po drzemce tona nadrabiania także odpisuje na raty
Ja miałam 2 strony, ale tylko po godzinie drzemki

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ufffff... nadrobiłam..
I zaraz drzemke sobie utne i znow bedzie nadrabianoa
no własnie...

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
bejb200
teQiba zamiast oliwki typu bambino lepiej wziąc olejek ze słodkich migdałów
Ważne, żeby była naturalna a nie z parafiną (jak johnsonn) albo innym mineralnym paskudztwem.

Cytat:
Rozmowy z Amelką:

Padłam
Stary 2014-01-20, 15:15   #1251
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Witajcie nowe Mamusie!

Dziewczyny, czy już wszystkie macie wybrane imiona dla dzieci? u nas nadal córka jest Agatką lub Natalką ale jak będzie ostatecznie nie wiemy
Nie, nie mamy. Na liscie naal 16, choc z tych 16 szcegolnie podobaja mi sie 3, ale malz jest mniej przekonany.
Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ale mam pytanie. Czy te nowe rzeczy trzeba uprać? Pieluszki tetrowe, flanelowe, pościel i prześcieradełka? Wszystko co nowe trzeba uprać?
Dziewczyny juz odpowiedzialy, wiec moge tylko potwierdzic. Ja piore nawet te ciuszki od kolezanek, ktore twierdza, ze uzywaly dzieciowego proszku, wole miec pewnosc.
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Aaa, i chciałam się pochwalić, że w srode mam sesję brzuszkowa trochę późno, ale lepiej niż wcale. Niestety nie posiadam zadych pomysłów co do wyglądu oprócz jednego, czyli oboje z tztem jesteśmy w białych koszulach i dżinsach, moja jest oczywiście podwinieta, a na brzuchu białym kremem narysowane serducho. Więcej pomysłów nie mam, mialybyscie jakieś?

Wielka kokarda a brzuchu, male butki przy brzuchu, moze jakis oldschoolowy wozek, miara na brzuchu itp...

Ja zamierzam synka oliwkowac na poczatku. Dzieciaczki strasznie sie luszcza i to jest normalne, oliwka nam pomogla przy Ewci. Wykorzystalismy jedna butelke i wiecej nie kupowalismy.

Dzis blue monday - najbardziej depresyjny poniedzialek roku. Tu tez widze nastroje w tym klimacie. Jutro bedzie lepiej

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:29   #1252
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Nie, nie mamy. Na liscie naal 16, choc z tych 16 szcegolnie podobaja mi sie 3, ale malz jest mniej przekonany.

Dziewczyny juz odpowiedzialy, wiec moge tylko potwierdzic. Ja piore nawet te ciuszki od kolezanek, ktore twierdza, ze uzywaly dzieciowego proszku, wole miec pewnosc.

Wielka kokarda a brzuchu, male butki przy brzuchu, moze jakis oldschoolowy wozek, miara na brzuchu itp
dzięki Margo, bym w życiu na to nie wpadla, serio ciekawe skąd ja kokarde taka wielka wezme

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:35   #1253
Tequillla
Zadomowienie

Cześć
nadrabiam juz któryś dzien i w koncu stwierdzilam, że będę odpisywac na raty, albo wcale

nadzwyczajna brawo za wyniki walki z cukrzycą od razu widać w Twoich postach więcej optymizmu .
Ciekawa bylam właśnie, jak Twoje cukry sie mają, zwlaszcza na szpitalnej diecie.
Zazdroszczę szpitala, ja wolę rodzić na taśmie Matki Polki niż w "szpitalu" w moim mieście, który słynie z hmm... niesławnych rzeczy, typu umieralność noworodków, zakażeń okołoporodowych, korupcji w lekarskim światku.... Miałam przyjemność tam leżeć na różnych oddziałach, o ile wewnętrzny czy chirurgia są na jakotakim poziomie to gin-położniczy to jest ponura rzeźnia a nie szpital.
Ja mam wizytę u diabetyka w CZMP pojutrze, kontrola tydzien po starcie z glukometrem. Z glikemią poposiłkową nie mam najmniejszych problemów, zresztą ja całe życie jem praktycznie tak, jak w diecie cukrzycowej zalecają. Gorzej z glikemią na czczo. Wprawdzie juz wiem co zrobić by przed śniadaniem glukoza byla w normie, ale to wymaga śródnocnej przekąski węglowodanowej. Czyli pobudka o 3 nad ranem i wszamanie kawałka chleba. Inaczej mam przed śniadaniem więcej na glukometrze niż godzinę po wczorajszej kolacji... myślę że dla mojego komfortu i dla dziecka mogę skończyć na insulinie na noc .

Basia pytalaś o babydream. Dla mnie nic lepszego nie ma - skład genialny i takaż cena, czego chcieć więcej. My z Basieńką caly czas myjemy się tylko żelem w niebieskim opakowaniu, takim z pompką. Dla maluszka zamiast żelu kupię płyn do kąpieli w niebieskiej butli by wlewać ciutkę do wanienki, oliwkę do stosowania w razie ciemieniuchy i gdyby byly w innych miejscach problemy z suchą skórą, super też do masowania np. wzdętego brzuszka ;D. Na codzień zamiast oliwki po kąpieli wolę wcierać krem nawilżający - też niebieski. A i jeszcze krem z cynkiem (biała tuba) na ewentualne odparzenia. Jest lżejszy niż sudocrem. Nie polecam na start serii z rumiankiem (czy nagietkiem ) tej w jasnożółtych tubach, Basia miała po nich zaczerwienienia i się potem okazało, że ona na rumianki jest uczulona. Niezły jest też krem na wiatr i mróz, ale ten pod koniec kwietnia mi się nie przyda mam nadzieję . Poprzednim razem kupiłam też puder/zasypkę z tej serii ale nie stosowałam go prawie wcale, w końcu się przeterminował. Używałyśmy tez szamponu, ale to dopiero po miesiącu i dlatego, że córeczka bardzo była włochata a po myciu bez szamponu dredy się jej robiły

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-01-20 o 15:41
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 15:48   #1254
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Rozmowy z Amelką:

No ładnie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:50   #1255
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
co konkretnie szykujesz? ja myślałam o:
- body
-pajacyki
-śpiworek
No i kocyk do okrycia jeszcze.
Wystarczy?
Ja też tak body, śpiochy, kombinezon i koc.

Cytat:
super!

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ciuszki tez chcialam szpitalne ale szwagierka sie na mnie jak na idiotke spojrzala i zglupialam...
Nas położna ostrzegała, że często ciuszki nie wracają do właściciela poza tym, co jest złego w szpitalnych? Inne niż te co mamy w większości, czyli z ciucholandu?

Cytat:
Super gratulacje .Ja już nie biorę żadnych prochów, a nawet witaminy mi się skończyły i mam coraz lepsze wyniki
To ciekawe czy pod koniec ciązy to norma?

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
mmhym teQiba co do tych ćwiczeń to znalazłąm coś takiego:
Dzięki!
To ciekawe, ja w pozycji na kolanach i łokciach stosunkowo często się układam, bo tak mnie mąż masuje i dobrze mi to robi na plecki Postaram się z tymi nogami w górze.

Cytat:
Rozmowy z Amelką:

Hm, kupujecie coś dla babć i dziadków? Ja mam dzięki Bogu wszystkich czworo ale za to znowu żadnego pomysłu. Już chyba wszytsko zostało użyte i w tym roku pewnie postawie na kwiatki i paczkę z owocami i czymś słodkim

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Basia pytalaś o babydream. Dla mnie nic lepszego nie ma - skład genialny i takaż cena, czego chcieć więcej.
O łał, dzięki wielkie! Vademecum

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:57   #1256
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
czyli myślimy niemal o tym samym - pajacyk to można powiedzieć to samo co kaftanik i śpiochy
btw ja nie mam w ogóle śpiochów
ja dokupię na początek śpioszki i kaftaniki, bo dopóki jest pępuszek, body i pajac się gorzej sprawdzają - przynajmniej ja mam takie odczucia. Wydaje mi się, że dziecku to przeszkadza, a i wygodniej pępek pielęgnować.
Cytat:
Rozmowy z Amelką:

hahaha genialne
Kolega mi opowiadał że jego mały synek kiedyś w przychodni zobaczyl kobietę w ciąży i był zdziwiony wielkością brzucha. Mama mu cicho powiedziała że ta pani ma w brzuchu dzidziusia, dlatego tak wygląda. Na to mały podszedł do tej pani, przejęty, z oczami jak spodki i wrzasnął: "ZJADŁAŚ GO?????"

Cytat:

I co jej powiedziałaś

Mąż powiedział, że pora na kąpiel i mnie wybawił z tej sytuacji.
I tak gorzej było wytłumaczyć, którędy dzidzia wydostanie się z brzucha. Doszłam do wniosku, że powiem prawdę. Bo pomyśli, że ją okłamałam, gdy nie znajdzie blizny po cc na brzuchu. Ma już 8 lat i przeszła nad tym do porządku dziennego. Stwierdziła, że to musi strasznie boleć i więcej nie wracała do tego tematu
Basia kiedyś zapytała skąd mam tą krechę na brzuchu - powiedziałam że tamtędy ją lekarz z brzuszka wyjął. Teraz nawet przez myśl jej nie przyjdzie, że można inaczej

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-01-20 o 15:59
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:59   #1257
agayka111
Raczkowanie

Dziewczyny slyszalyscie wypowiedz lekarza psychiatry na temat tego faceta co ma wyjsc w lutym z wiezienia? Normlanie masakra jakas, lekarz stwierdzil ze on w dalszym ciagu bedzie bardzo nie bezpieczny skoro taka opinia lekarza po co go wypuszczaja bo odsiedzial wyrok i wyjdzie i znow bedzie mordowal gwalcil kobiety i dzieci?!

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:14   #1258
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmowy z Amelką:

ale to w gruncie rzeczy nie jest śmieszne

Cytat:
Więc pewnie i u mnie będzie tak coraz częściej Dobra motywacja żeby się wziąć szybciej za wyprawkowe przygotowania, bo potem będzie ciężko choćby torbę spakować
Mnie w nocy znowu obudził brzuch jak do @ i po południu też zabolał, a najlepsze jest, to że tż za każdym razem mi mówi o torbie do szpitala, a ja dalej nic

Cytat:
Ja mam same body i pajace. Jedną bluzeczkę, jeden śpioch i jeden kaftanik jakoś dam radę.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Hm, kupujecie coś dla babć i dziadków? Ja mam dzięki Bogu wszystkich czworo ale za to znowu żadnego pomysłu. Już chyba wszytsko zostało użyte i w tym roku pewnie postawie na kwiatki i paczkę z owocami i czymś słodkim
Ja kupuje tylko jednego kwiatka, ale ja mojej babki nie lubię
Zawsze na urodziny bukiet, na dzień babki kwiatek jeden i tak cały czas

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

A no i wyprałam te ciuszki.
Kupiłam jeden kaftanik w pepco i miał dwie wstążki do wiązania i CAŁE się spruły w praniu nie zabezpieczyłam ich, bo nie pomyślałam o tym, ale nici pozawijały mi się w całe pranie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:21   #1259
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Mnie w nocy znowu obudził brzuch jak do @ i po południu też zabolał, a najlepsze jest, to że tż za każdym razem mi mówi o torbie do szpitala, a ja dalej nic

A no i wyprałam te ciuszki.
Kupiłam jeden kaftanik w pepco i miał dwie wstążki do wiązania i CAŁE się spruły w praniu nie zabezpieczyłam ich, bo nie pomyślałam o tym, ale nici pozawijały mi się w całe pranie
Ja też nie mogę się wziąć za pakowanie torby Jak chcę to zrobić to zawsze myślę - mogę jutro

Wkurzyłabym się na ten kaftanik. Nadaje się jeszcze do użytku?
Stary 2014-01-20, 16:24   #1260
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
4

Basia pytalaś o babydream. Dla mnie nic lepszego nie ma - skład genialny i takaż cena, czego chcieć więcej. My z Basieńką caly czas myjemy się tylko żelem w niebieskim opakowaniu, takim z pompką. Dla maluszka zamiast żelu kupię płyn do kąpieli w niebieskiej butli by wlewać ciutkę do wanienki, oliwkę do stosowania w razie ciemieniuchy i gdyby byly w innych miejscach problemy z suchą skórą, super też do masowania np. wzdętego brzuszka ;D. Na codzień zamiast oliwki po kąpieli wolę wcierać krem nawilżający - też niebieski. A i jeszcze krem z cynkiem (biała tuba) na ewentualne odparzenia. Jest lżejszy niż sudocrem. Nie polecam na start serii z rumiankiem (czy nagietkiem ) tej w jasnożółtych tubach, Basia miała po nich zaczerwienienia i się potem okazało, że ona na rumianki jest uczulona. Niezły jest też krem na wiatr i mróz, ale ten pod koniec kwietnia mi się nie przyda mam nadzieję . Poprzednim razem kupiłam też puder/zasypkę z tej serii ale nie stosowałam go prawie wcale, w końcu się przeterminował. Używałyśmy tez szamponu, ale to dopiero po miesiącu i dlatego, że córeczka bardzo była włochata a po myciu bez szamponu dredy się jej robiły
Dziękuje za info Zapisuję i jutro jak pogoda pozwoli po badanich do rossmana na poszukiwania)
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości