Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 12:39   #1201
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

No to już przygotowana. Też chyba na babydream sie zdecyduje. Co konkretnie bedziesz kupowac??
Konkretnie to nie wiem. Na pewno jakiś krem do buzi i ciała

Dziewczyny, a co z oliwką? Bo ja mam z linomag, ale wczoraj koleżanka (doświadczona 2 dzieci) powiedziała mi, że oliwka wysusza i raczej poleca jakiś krem/balsam.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:41   #1202
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Hej!
Na wizycie wszystko ok, po infekcji nie ma śladu na szczęście. Szyjka zamknięta, bez zmian. Ja przytyłam od początku 8,5kg. Wyniki są dobre.
Maluszek już nie jest maluszkiem bo waży 1280g! jakoś dużo mi się wydaje =) Ma już główkę na dole! Mam nadzieję, że już tak zostanie. Podczas badania oczywiście sobie leżał nieruchomo, a jak tylko lekarz przestał dotykać brzuch to od razu zaczął kopać. Złośliwiec jeden W przyszłym tygodniu umawiam się do szkoły rodzenia.

Co do tej wysypki, oczywiście już zeszła. Gin powiedział, że gdyby pojawiła się jeszcze raz to mam do niego od razu dzwonić.

Aby sobie jeszcze bardziej poprawić humor kupiłam sobie w biedronce śliczne kolorowe miseczki. Fioletowe i zielone =)

To chyba tyle. Idę się zdrzemnąć bo położyłam się dopiero i jestem wręcz nieprzytomna =)
gratuluję udanej wizyty i dobrych wiadomości
Stary 2014-01-20, 12:42   #1203
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
mogłabyś wkleić zdjęcie tej herbatki, łatwiej będzie mi znaleźć na półce, a właśnie nie orientujesz się czy w polskim Lidlu też będą?
To herbatki z Lord Nelson, wiec raczej powinny być - szukaj na ziołach.

http://www.google.de/imgres?client=f...ed=0CGIQrQMwAw
Stary 2014-01-20, 12:43   #1204
BeautifulLie
Zadomowienie

Asialll Igor :P

(t)asia :brawo:

Nadzwyczajna dlatego ja się nie opieram na opiniach i lepiej to sprawdzić od kuchni że tak powiem co do kawy to też piję jedną dziennie bo ciśnienie to też niziutkie najczęściej. Wyprać lepiej wszystko bo to nie wiadomo kto dotykal.

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:45   #1205
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry Ja dzisiaj na badaniach z rana, potem zahaczyli kilka sklepów i w domu musiałam się zdrzemnąć, bo oczu nie mogłam utrzymać
Ale przynajmniej nie mam toxo i wyniki nagle jakimś cudem mam lepsze niż przed ciążą

I narzekacie na pogodę, a u mnie dalej wiosna, tylko dzisiaj mniej słoneczna

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
myślałam, że sobie dzisiaj spokojnie spędze dzień sama, bardzo lubię być sama ale mieszkamy z moja mama, która mieszka na dole a my na piętrze. Na początku gadała, że nic się wcześniej nie kupuje bo to przynosi pecha czy coś dzisiaj z tekstem do mnie czy mam juz wszystko bo to jednak tak niedługo eh;/ a ja na to że tylko wózek musimy zamówić bo rodzice męża odadzą nam za niego kasę a ona znów swoje pięć groszy, że mogliby kupić po porodzie po co tak wcześnie
No mama zabawna, na jednym wydechu przeciwne zdania

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Mogę się też pożalić?
Leżę już 4 dzień i uświadomiłam sobie, że ominie mnie kupowanie ładnych ciuszków (na nówki mnie nie stać a na all używki nawet są droższe niż w lumpie), wszystko przez neta muszę pokupować. Do tego bardzo przeżywam fakt, że ktoś inny zajmuje się domem - szlag mnie trafia, jak widzę, że wiele rzeczy nie jest już na swoim miejscu. Nie mam pretensji do tż, bo i tak chłopak świetnie sobie radzi, ale jakoś nie komfortowo się z tym czuję
Trzba polować - na all można nieraz coś wyczaić, ja mam kilka rzeczy, tylko wiadomo trzeba parę ciuszków od jednej osoby. A Tablica? Albo gumtree? To wtedy raz można na pół godzinki skoczyć szybko i załatwione
A sprzątnie... Rada jedna - nie przejmować się

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy już wszystkie macie wybrane imiona dla dzieci? u nas nadal córka jest Agatką lub Natalką ale jak będzie ostatecznie nie wiemy
My jesteśmy pewni na 100%, ale u Ciebie zdecydowanie dla mnie Agatka

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja na szczęście nie muszę poprawiać po moim, on dokładniej sprząta niż ja, wszystko wtedy lśni... tylko ile to trwa!!!
jakbym o swoim czytała

Cytat:
Hej!
Na wizycie wszystko ok, po infekcji nie ma śladu na szczęście. Szyjka zamknięta, bez zmian. Ja przytyłam od początku 8,5kg. Wyniki są dobre.
Maluszek już nie jest maluszkiem bo waży 1280g! jakoś dużo mi się wydaje =) Ma już główkę na dole! Mam nadzieję, że już tak zostanie. Podczas badania oczywiście sobie leżał nieruchomo, a jak tylko lekarz przestał dotykać brzuch to od razu zaczął kopać. Złośliwiec jeden W przyszłym tygodniu umawiam się do szkoły rodzenia.
wszytsko idealnie - brawo!

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:45   #1206
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

ja z jednej strony chciałabym już prać i prasować, a z drugiej mam obawy, że to jeszcze za wcześniej, bo do tego 7 marca stracą świeżość
Szczerze to nie wiem co Ci odpowiedzieć. Do 7 marca nie jest AŻ tak daleko jak się wydaje, po drugie jednak dobrze te 2 tyg wcześniej się przygotować, po trzecie uwierz mi, że to sie wydaje łatwe i przyjemne a zajmuje trochę czasu no i po ostatnie - przecież nie trzymamy tego w piwnicy tylko w domu w szafce, więc myśle, że przez miesiąc nic się nie podzieje

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:46   #1207
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
ja niby mam wyprane i wyprasowane ciuszki te najmniejsze rozmiary 56-62 reszte jak cos mi sie trafia w lumpkach to odkładam zeby sie cala pralka uskładała. Ale ja to nie wiem jakie te ciuszki do szpitala wziac? czy same 56? a jak bedzie wazył np 3800 to wejdzie w te 56? nie znam sie na tym w ogóle
Ja w szpitalu będę używała szpitalnych ubranek. A na wyjście przygotuje dwa zestawy na 56 i 62, bo tż sam pewnie tego nie ogarnie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja na szczęście nie muszę poprawiać po moim, on dokładniej sprząta niż ja, wszystko wtedy lśni... tylko ile to trwa!!!
Mój tż jak sprząta to tylko podnosi mi ciśnienie
Jak ma odkurzyć dywan to odkurzy tylko dywan podłóg już nie
I wtedy ja mu zwracam uwagę, a on ma pretensje, że trzeba było odrazu mówić, bo on już schował odkurzacz

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ale mam pytanie. Czy te nowe rzeczy trzeba uprać? Pieluszki tetrowe, flanelowe, pościel i prześcieradełka? Wszystko co nowe trzeba uprać?
Ja prałam wszystko Z takich samych powodów jak dziewczyny już wymieniły:
- milion ludzi mogło tego dotykać
- mogło leżeć na ziemi
- barwniki mogą uczulać

Cytat:
Jak mi robili ostatnie ktg przed wyjściem ze szpitala to mały spał i się nie ruszał. Przyszła oddziałowa i zaczęła bujać na boki moim brzuszkiem i mówić: "pobudka, nie śpimy, halo halo"
Dzidziuś się obudził i zaczął kopać. Spać mu od rana nie dali...
Ja czasem robię tak samo

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Koziemleko to będziesz miała przymusowy odwyk od lumpa ale to dobrze, bo później Ci wszystkie zazdrościmy, że masz tak tanio :P
W piątek będę miała pożegnalne zakupy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 12:48   #1208
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co z oliwką? Bo ja mam z linomag, ale wczoraj koleżanka (doświadczona 2 dzieci) powiedziała mi, że oliwka wysusza i raczej poleca jakiś krem/balsam.
Nam na SR oliwkę zalecali na główkę tylko, reszty ciała bez potrzeby nie smarować, a jeśli już się chce to lepiej zdecydowanie dodać odrobinkę do wody niż wcierać w ciałko Ja nie odczuwam jakiś fajnych skutków po nasmarowaniu się oliwką np.

Drugie serce
Stary 2014-01-20, 12:48   #1209
lutien
Wtajemniczenie

Ale z Wami czas szybko leci Co odpowiem to już muszę nadrabiać

Cytat:
Ale mam pytanie. Czy te nowe rzeczy trzeba uprać? Pieluszki tetrowe, flanelowe, pościel i prześcieradełka? Wszystko co nowe trzeba uprać?
Trzeba A to dlatego, że ubrania, tkaniny itp są psikane często substancjami p-bakteryjnymi, p-grzybicznymi i takimi specjalnymi, które powodują, że się tkanina tak nie gniecie Oczywiście jeśli masz 100% pewność, że tkanina pochodzi z UE i produkt został tu wyprodukowany to raczej substancje te nie będą szkodliwe. Natomiast jeśli nie masz takiej pewności, lub wiesz, że coś pochodzi np. z Azji to duże szanse, że substancje te są szkodliwe

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Z nieba mi spadlas Ja tez mam fotelik Chicco
Nawet nie taka droga ta wkladka - tylko jakos cienko wyglada... Myslisz ze dobrze bedzie takiego malucha stabilizowala?
Napewno lepiej niż coś takiiego:
http://allegro.pl/chicco-wkladka-kor...886200651.html

Są jeszcze takie:
http://allegro.pl/wkladka-redukcyjna...879188691.html
Ale wydaje mi się, że w tym za to dziecko jest za bardzo ściśnięte

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
pozalic sie mozesz, pewnie choc osobiscie uwazam ze nie masz powodu
Kup kilka rzeczy na allegro, a w lumpach poszalejesz po porodzie a teraz jak trzeba lezec to trzeba i juz, dzidzia najwazniejsza
A jesli chodzi o dom, to powinnas byc wdzieczna mezowi, ze pomaga, stara sie Wiadomo, ze nie zrobi tego tak dobrze jak Ty ale licza sie intencje, gest, pomoc. Corci nic sie nie stanie jak pomieszka chwile w balaganie, a jak urodzisz to sobie porobisz po swojemu Olej skarpetki, z tego nie strzelaja
Ależ ja to wiem i w życiu bym tż nie powiedziała, że mi przeszkadzają takie drobiazgi Na prawdę jestem wdzięczna, że tak sobie dobrze radzi. Co nie zmienia faktu, że ja muszę się do tej sytuacji przyzwyczaić Nie przywykłam, że mąż, teściowa i inni na około mi usługują. A teraz niestety tak to wygląda
(mam ochotę np. na cukierki, ale głupio mi teściową fatygować )

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
a jakie podkłady i po ile?
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...a-10-szt,98505
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:50   #1210
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze to nie wiem co Ci odpowiedzieć. Do 7 marca nie jest AŻ tak daleko jak się wydaje, po drugie jednak dobrze te 2 tyg wcześniej się przygotować, po trzecie uwierz mi, że to sie wydaje łatwe i przyjemne a zajmuje trochę czasu no i po ostatnie - przecież nie trzymamy tego w piwnicy tylko w domu w szafce, więc myśle, że przez miesiąc nic się nie podzieje
Ja też tak sądzę, od środy biorę się za pranie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu będę używała szpitalnych ubranek. A na wyjście przygotuje dwa zestawy na 56 i 62, bo tż sam pewnie tego nie ogarnie
Ja też nie biorę do szpitala ciuszków - babka mówiła, że mogą łatwo się zgubić. A na wyjście myślę, że tylko 56 przygotuję. Coś mi się zdaje, że z Urszuli kolos nie będzie

Drugie serce
Stary 2014-01-20, 12:58   #1211
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
przykro mi że tak źle znosisz tą ciążę, przy pierwszym dziecku też tak ciężko było?
Nie - przy córce tylko trochę mnie pomuliło, no i w 3 trymestrze też musiałam leżeć, choć nie tak plackiem - mogłam sobie coś tam porobić...

Ja bym na Waszym miejscu na miesiąc przed terminem porodu już się wzięła za pranie Przecież to już w każdej chwili można urodzić...
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 13:00   #1212
Ela87
Zakorzenienie

Ja naszykuje jedne na 56 i drugie na 62 i napisze na kartce które są które, żeby tż wiedział tylko ja na wyjście tylko szykuję ciuszki.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:08   #1213
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nie wiem jaka u Was pogoda, ale w centrum fatalnie. Wczoraj padał marznący deszcz, samochody całe w lodzie, TZ rano pół godziny skrobał szyby z lodu. No i jest podobno bardzo ślisko, aż się boję z domu wychodzić...
U mnie na podkarpaciu deszcz leje ale temp na plusie i mam nadzieje, że jutro też tak bedzie bo zaplanowałam jechac na badania(krew i mocz) a jak bedzie gololedz to odpuszcze i odkladam na pozniej. Do 31 musze sie wyrobic bo wtedy wizyta
Cytat:
Melduję się, że piątek wyszłam ze szpitala. Prosto pojechałam do Matki Polki do diabetologa.
Powiedziała, że ładnie się trzymam, waga już stoi w miejscu wiec obie byłyśmy zadowolone. Te skoki cukru są jednorazowe wiec nie tak niebezpieczne. Gdyby dluższy czas utrzymywał się podwyższony cukier mimo diety, byłoby gorzej.
No i rozmawiałyśmy odnośnie porodu. Powiedziała, że teraz mały jest w normie, ale czasem zdarza się nagły skok z dnia na dzień i wtedy można sie trochę martwić. Ale miejmy nadzieję, że nadal będzie dobrze i wówczas będę mogła rodzić naturalnie, w swoim szpitalu u swojego lekarza.
14 lutego mam kolejną wizytę i potem jeszcze jedną przed porodem i wtedy podejmiemy decyzję gdzie i jak rodzić.

Chciałabym rodzić u siebie. Jest tylko kilka porodów w ciągu doby, atmosfera kameralna, położne miłe i pomocne, usmiechnięte, z kilkoma znam się z widzenia. Nie jest się tylko numerem pesel.
Do mojego szpitala trzeba tylko mieć środki hig dla siebie, pieluszki dla dziecka i chusteczki nawilżane. Ubranka i kosmetyki mają swoje. Jeśli któraś nie karmi, mleko też dają. Koszulę do porodu dają szpitalną.

W rossmanie pampers 43 sztuki 22 zł więc już widać, że się opłaca pampers jednak. A z kartą rossnę dostałam rabat jakiś ciazowy w sumie prawie 5 zł i zapłaciłam za paczkę 17 zł! za 43 szt.
Kupiłam tylko jedną do szpitala. Zapasów nie robię, bo nie wiem z jaką wagą urodzi się mój bohater. Bedę kupować na bierząco.
Super wieśći.. Musi byc dobrze Co do szpitala w mniejszym faktycznie kameralnie i bardziej indywidualnie traktują. A ta karte w rossie to ide i w kasie mi wyrabiaja?? Bo przydalaby sie A to cena na oryginalne pampersy taka czy te rossmanowskie??
Cytat:

A ta ciąża to już w ogóle mi w kość daje: wymioty, złe wyniki testu pappa, skrócona szyjka i nakaz leżenia. Nie mówię o innych wstydliwych ciążowych przypadłościach
Jeszcze troche musimy sie pomeczyć i pozniej juz bedzie tylko lepiej Wiadomo że na zywo lepsze zzakupy ale te w sieci też cisza
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:08   #1214
BeautifulLie
Zadomowienie

Mmhym no to Tobie jak najbardziej ciąża służy

U mnie na stronie szpitala pisze o ubrankach dla dziecka czego ile spakować z tym że ostatnio moja koleżanka tam rodziła i mówiła że nic nie potrzebowała bo wszystko jej dali i nie wiem jak to teraz ugryźć :/

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:09   #1215
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Na SR mówila położna, że teraz już się dzieci nie smaruje oliwkami no chyba że ciemieniuchę, można też użyć niewielkiej ilości oliwki do masażu. Do smarowania polecała kremy, emulsje.
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
To herbatki z Lord Nelson, wiec raczej powinny być - szukaj na ziołach.

http://www.google.de/imgres?client=f...ed=0CGIQrQMwAw
dzięki widziałam produkty tej firmy w Lidlu, może tą herbatkę też uda mi się kupić
a mogłabyś przetłumaczyć mi jeszcze na polski ten napis?
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja dzisiaj na badaniach z rana, potem zahaczyli kilka sklepów i w domu musiałam się zdrzemnąć, bo oczu nie mogłam utrzymać
Ale przynajmniej nie mam toxo i wyniki nagle jakimś cudem mam lepsze niż przed ciążą
brawo za wyniki, po prostu ciąża Ci służy

Cytat:
chyba jednak się wstrzymam jeszcze ze 2 tygodnie, a w międzyczasie wywietrzę porządnie szafki, bo mają taki intensywny zapach nowości i może tego się boję

Cytat:
co konkretnie szykujesz? ja myślałam o:
- body
-pajacyki
-śpiworek
No i kocyk do okrycia jeszcze.
Wystarczy?

dzięki muszę sobie aktywować ta kartę, bo jeszcze nie zdążyłam tego zrobić, a przytargałam do domu chyba już ze 3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 13:11   #1216
czbasia
Zakorzenienie

Na raty probuje nadrobic ale ciezko jest Znowu mega spam) jeszcze w miedzyczasie obiad gotuje
Stary 2014-01-20, 13:20   #1217
agayka111
Raczkowanie

Cytat:

To prawda z oliwka. Polecam oilatum jest w wersji normalnej i pięknie pachnie i w wersji soft bez zapachowe dodaje się to do kąpieli i nie trzeba oliwkować już

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

U nas w szpitalu w Chodzieży też dają wszystko do dziecka m.in. ubranka dla dziecka rożek pampersy podpaski ale mimo wszystko ja zabieram swoje:
-3 szt śpioszki
-3szt kaftanik

agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:20   #1218
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

A co do terminu porodu to chyba każda z nas główkuje co lekarz mial na myśli wyliczając termin
Mój bazuje tylko na terminie z OM i ja też tylko tym operuję
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
O karcie Rossne mowicie?
Bierze sie ja przy kasie i rejestruje w internecie - na dzieciowe zakupy jest 3% rabatu lub jezeli dokonuje sie zakupow conajmniej 2 razy w miesiacu to 10%. Tyle
Dzieki
Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Tą kartę bierze się w Rossmanie. Przy kasach są - takie zielone.Potem przez stronę internetową trzeba ją aktywować poprzez rejestrację. No i od tego momentu ma się rabat. Najpierw 3% ajak się kupuje częściej to on wzrasta. Tylko to jest na rzeczy ciążowo-dzieciuszkowe
Musze sie zaopatrzyć. Zawsze to waciki beda gratis
Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

ja już dzisiaj też po zakupach w Lidlu były dresy za 33zł zaopatrzyłam siebie w dwie pary i Tż w jedną i koszulki 2 za 38zł z super fajnej mięciutkiej bawełny także jakby jakaś potrzebowała, polecam nie są drogie a fajnej jakości
Kurcze zapomniałam, ze to dziś.. U mnie już pewnie o tej porze wszystko wykupione

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Witajcie nowe Mamusie!

Dziewczyny, czy już wszystkie macie wybrane imiona dla dzieci? u nas nadal córka jest Agatką lub Natalką ale jak będzie ostatecznie nie wiemy
U nas niby do brzuszka Monika mówimy ale na 100% jeszcze nei ejstem przekonana do tego imienia A oba imiona mi sie podobają
Cytat:
A ja nie wiem o co chodzi z tym zabranianiem picia kawy w ciąży O ile ma się ciśnienie w normie, to jak niby ma to zaszkodzić dziecku? Chyba, że ktoś pije kilka filiżanek siekiery dziennie to może. Ale 1 kawa?
A ja od lekarza przy moim cisnieniu dostalam pozwolenie na max 2 kawki dziennie..
Ale nie wykorzystuje tego, choc na 1 sobie pzowalam
Stary 2014-01-20, 13:21   #1219
agayka111
Raczkowanie

- szt body
- kocyk
-czapeczki
Itp

agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 13:24   #1220
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
co konkretnie szykujesz? ja myślałam o:
- body
-pajacyki
-śpiworek
No i kocyk do okrycia jeszcze.
Wystarczy?
Jeszcze nie wiem, ale chyba postawię na:
  • body
  • komplet kaftanik+śpiochy
  • kombinezon
  • kocyk

Co do oliwkowania dziecka to ja nie będę Może tylko co jakiś czas dodam dwie krople oliwki do kąpieli
Położna nam mówiła, żeby płyn do kąpieli dodawać już do wody, a nie lać na rękę i na dziecko, więc chyba po prostu czasem pomieszam to z oliwką i już
Stary 2014-01-20, 13:28   #1221
bejb200
Raczkowanie

Melduję się po weekendzie.Kiedy ja Was nadrobię;-( w piątek byłam u lekarza, tydzień 28 , mały waży 1140 g, wszystko w porządku;-)
ustawił się główką w dół więc jest mozliwość, że już tak pozostanie glukoza wyszła ok, inne badania tez. Mam tylko zwiększoną dawkę magnezu- codziennie 3 razy po 2 tabletki;-)

Edytowane przez bejb200
Czas edycji: 2014-01-20 o 13:29
bejb200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:29   #1222
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze nie wiem, ale chyba postawię na:
  • body
  • komplet kaftanik+śpiochy
  • kombinezon
  • kocyk
czyli myślimy niemal o tym samym - pajacyk to można powiedzieć to samo co kaftanik i śpiochy
btw ja nie mam w ogóle śpiochów
Stary 2014-01-20, 13:34   #1223
kate1623
Zadomowienie

jak zwykle po drzemce tona nadrabiania także odpisuje na raty
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

takie bóle to chyba już coś zwiastują, jeszcze trochę Kasiu
No właśnie chyba zwiastują, ale jak podczytuje styczniówki to jeszcze z 3 tygodnie mogą zwiastować . Chociaż mój mąż chodzi i gada wszystkim że zaraz rodzę

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Kate świetnie cię rozumiem też coś ostatnio za dużo panikuję.
No właśnie, a jeszcze wystarczy historia jak ta z bliźniakami i u mnie panika przeokropna

Cytat:
ja tez z centrum u mnie też fatalnie. W ciąży coś bardzo jestem ostrożna jeśli chodzi o samochód i jazdę i bardzo się boję
Potwierdzam Warszawa też jest cała w lodzie kazałam mężowi jechać do pracy pomalutku i ostrożnie bo ślisko jak cholera Jeszcze jakby padał taki puszysty śnieg to ujdzie, ale to marznący deszcz i jeszcze ten obrzydliwy wiatr. Strach wyjść z domu

Cytat:
Mogę się też pożalić?
Leżę już 4 dzień i uświadomiłam sobie, że ominie mnie kupowanie ładnych ciuszków (na nówki mnie nie stać a na all używki nawet są droższe niż w lumpie), wszystko przez neta muszę pokupować. Do tego bardzo przeżywam fakt, że ktoś inny zajmuje się domem - szlag mnie trafia, jak widzę, że wiele rzeczy nie jest już na swoim miejscu. Nie uważam się za pedantkę, ale drażnią mnie jakieś brudne skarpetki na podłodze czy bałagan w pokoju córki Nie mam pretensji do tż, bo i tak chłopak świetnie sobie radzi, ale jakoś nie komfortowo się z tym czuję
Żal się śmiało .Okrponie współczuje takiego leżenia też lubię wszystko sama no ale musisz się jeszcze troszkę pomęczyć

Ja mam kartę Rossnę i pokazuje Ja przy kasie i tyle żadnych zaświadczeń

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:35   #1224
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Melduję się po weekendzie.Kiedy ja Was nadrobię;-( w piątek byłam u lekarza, tydzień 28 , mały waży 1140 g, wszystko w porządku;-)
ustawił się główką w dół więc jest mozliwość, że już tak pozostanie glukoza wyszła ok, inne badania tez. Mam tylko zwiększoną dawkę magnezu- codziennie 3 razy po 2 tabletki;-)
gratuluję dobrych wyników i udanej wizyty magnezu biorę też tyle samo a synek to raczej taki okruszek będzie
Stary 2014-01-20, 13:42   #1225
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
czyli myślimy niemal o tym samym - pajacyk to można powiedzieć to samo co kaftanik i śpiochy
No a druga sprawa to taka czy będę potrafiła w to ubrać malucha

Mnie od wczoraj pobolewa kość łonowa (?). Ma któraś coś podobnego
Stary 2014-01-20, 13:50   #1226
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać:
Kupiłam dziś w Lidlu herbatę pokrzywową z koprem i z liśćmi malin- skład to 3/4 mieszanki ciążowej, o której pisałam. Brakuje tylko tego przywrotnika, ale go nie mogłam znaleźć. Pić będę sobie codziennie, za tydzień zwiększę liście malin i zobaczymy, jak zadziała
O masz w sobotę byłam w Lidlu szukam tej herbaty z liści malin już od 2tygodni i nie mogę znaleźć .Teraz to nie mam pojęcia kiedy będę w Lidlu

Cytat:

Ja dzisiaj jestem kompletnie bez siły. Prawie jak w pierwszym trymestrze. Wykonam dwa ruchy i nie mam siły na więcej. Cała jestem zasapana i nie mogę dobrze oddychać
Dobrze, że udało mi się wstawić zupę to nie będziemy głodować
Ja teraz tak mam co drugi dzień czuję się wtedy jakbym harowała ciężko w polu przez cały dzień mimo, że nic nie robiłam

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Doczołgasz się jakoś, na mecie stoisz a ja się dzisiaj obudziłam z drzemki i właśnie pomyślałam "pędzę na wizaż, może Kate urodziła i dlatego się nie odzywała wczoraj?"
Hehe dzięki za doping, ale jeszcze Majka nie wychodzi

Cytat:
Hej!
Gratulacje za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
kate1623 tutaj możesz marudzić ile wlezie, niedługo każda pewnie będzie przechodzić kryzys ostatnich tygodni
życzę by Was omineło bycie wiecznie zmęczoną zrzędą

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
wczoraj Piotruś wystawił taką gulę więc z tż pukamy i pukamy w nią i nic. Po czym tż odszedł a Piotruś zaczął się wiercić i się okazało ze go w głowę dziabaliśmy
u mnie tak małą w dupkę dziabiemy

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Kate, ja już też ledwo żyje, ale jak pomyślę, że najprawdopodobniej to moja ostatnia ciąża, to mi jakoś tak nostalgicznie i staram się skupić na przezywaniu i byciu swidomym
To prawda może i piękny okres dla Nas, ale obecnie w tej chwili słabo to doceniam. Później będę wspominać z rozrzewnieniem

Cytat:

Na pewno jest dobrze. MAłą ma mniej miejsca stad ten mniejszy brak aktywności. Chociaz wiem jak ciezko to sobie wytłumaczyc. Jak godzine czy dluzej nie czuje ruchow to juz panika i budzonko . A ile niepotrzebnych czekoladek przez to zjem Nie mam ochoty a szamam bo na pewno mala czekoladka pobudze dzidzie
O taaak ile wciągnę słodyczy by nakłonić małą do ruchu to tylko moja wie

Maja

Czytam
Stary 2014-01-20, 13:51   #1227
mona1
Zadomowienie

Cytat:
No a druga sprawa to taka czy będę potrafiła w to ubrać malucha

mnie już boli od pewnego czasu, z miesiąc mniej więcej, szczególnie po nocy. Podobno to przez główkę, która jak wynika z ostatniego usg rzeczywiście jest bardzo nisko już. A poza tym to miednica się zaczyna przygotowywać do porodu
Stary 2014-01-20, 13:51   #1228
teQiba
Moderator

Cytat:

No wlasnie ja tez nie wiem - nam polozna mowila zeby wziac jakas oliwke bo ponoc noworodki maja bardzo wysuszona skore

Cytat:

Mój tż jak sprząta to tylko podnosi mi ciśnienie
Jak ma odkurzyć dywan to odkurzy tylko dywan podłóg już nie
I wtedy ja mu zwracam uwagę, a on ma pretensje, że trzeba było odrazu mówić, bo on już schował odkurzacz
Moj jest mistrzem omijania - wokol doniczki potrafi odkurzyc, nie latwiej ja przesunac?

Ciuszki tez chcialam szpitalne ale szwagierka sie na mnie jak na idiotke spojrzala i zglupialam...

Cytat:
Napewno lepiej niż coś takiiego:
http://allegro.pl/chicco-wkladka-kor...886200651.html

Są jeszcze takie:
http://allegro.pl/wkladka-redukcyjna...879188691.html
Ale wydaje mi się, że w tym za to dziecko jest za bardzo ściśnięte
A ja wlasnie myslalam ze misi byc tak scisniete
To pogadam z TZ - a Ty kiedy zamawiasz?

Cytat:
A ta karte w rossie to ide i w kasie mi wyrabiaja?? Bo przydalaby sie
U mnie leza przy kasie w pudeleczku i mowie ze poprosze i juz

Cytat:
chyba jednak się wstrzymam jeszcze ze 2 tygodnie, a w międzyczasie wywietrzę porządnie szafki, bo mają taki intensywny zapach nowości i może tego się boję
Kurcze a ja jeszcze nie mam tej komody a faktycznie trzeba ja przewietrzyc

Cytat:
Ja tez nie kupuje spiochow - stawiam na body + polspiochy
Stary 2014-01-20, 13:56   #1229
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
tak, już od paru tyg

Też się zastanawiam co na wyjście ze szpitala. Jak nie będzie mrozu to luz, body, śpiochy, kaftanik i kombinezon będą ok, na to jeszcze kocyk, ale jak będzie mróz może dać jeszcze jedną warstwe pod kombinezon? no ale z drugiej strony na czas wyjścia ze szpitala i dojścia do auta chyba dziecko nam nie zmarznie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:57   #1230
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Super gratulacje .Ja już nie biorę żadnych prochów, a nawet witaminy mi się skończyły i mam coraz lepsze wyniki

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Gratulacje

No udało się jestem na bieżąco

Maja

Czytam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości