Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 15:10   #1741
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

ja polecam łożeczko z szufladą, pościeli tam nie trzymam, bo jednak sporo kurzu tam się zbiera ale zapas pieluch i mokrych chusteczek i ewentualne inne pierdołki i przydasie.
Obok łóżeczka mamy taka komodę:http://allegro.pl/ikea-malm-komoda-6...862424807.html

dolne szufladki na ubranka i pieluchy, a górne szufladki przydają sie na maści, witaminy i inne skarby które nie chcemy by wpadły w małe łapki Helci, co prawda ona jest cfaniara i przystawia sobie krzesełko i dostaje, więc zamontowaliśmy blokady.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:13   #1742
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Ja dziś robiłam porządki w skarpetkach. Tragedia. Moj tż ma pełno pojedynczych egzemplarzy, ciekawe co robi z drugimi A najbardziej mnie denerwuje, jak przychodzi, siada na łóżko, ściąga je i rzuca. I tak sobie tam leżą. Albo jak ciuchy rzuca koło pralki, jakby nie mógł już to do pralki włożyć...
Mój też tak robi i ojciec też tzn zostawia przy fotelu
A z pralką to zrób tak jak ja jak mój nie spuszczał wody w kibelku jak wrzucił tam papier czy wylał coś.
Napisałam na kartce drukowanymi:
TYM GUZIKIEM SPUSZCZA SIĘ WODĘ W KIBELKU!!!
Poskutkowało.
Ty możesz napisać.
BRUDNE CIUCHY WRZUCAMY DO PRALKI CZY KOSZA NA PRANIE.
Polecam im trzeba wszystko tak tłumaczyć
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tą kołderką to wiadomo..ile mam tyle opinii, ale ja nie używałam bo nie było takiej potrzeby. Najpierw był rożek, a potem taki śpiworek, bo mi się Mila odkopywała nawet z kocyka..więc śpiworek był wygodny, bo mogła sobie kopać ile dusza zapragnie. Kołdrę kupiłam..ale wyciągnęłam z szafy dopiero po jakiś 8 miesiącach..coś koło tego
Kurczę ja Wam powiem, że się będę bała trzymać Niuńke pod tą kołdrą. A jak się nią nakryjeA poduszeczki i tak się teraz nie będzie używało bo dzidzia nie może być uniesiona aż tak...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:25   #1743
paulka0212
Wtajemniczenie

Uciekam po malutku, wizytę mam na 17.20 a nie 17.40 tak jak myślałam
Dobrze, że sprawdziłam.

Odezwę się od razu po

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:26   #1744
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
dopiero teraz jestem, Iga spać nie chciała wcześniej..
u nas na dworze zimno jak nie wiem, do tego na chodnikach dosłownie szklanka, więc nigdzie dziś nie wychodzę i zamulam przez to ..
do tego wcześniej nie mogę włączyć kompa niż jak Iga idzie spać, bo wali mi w ten komputer jak szalona eh mówię wam co z tym moim dzieckiem mam
u nas też był taki czas że nie było opcji włączenia kompa gdy Bartek nie spał. Cały czas by oglądał teledyski.
Ale pociesze Cię że od jakiś 2 miesięcy już luz, mogę siedzieć z otawrtym kompem pisać z Wami a jego to nie rusza
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Strasznie mi się podobają te spodnie dresowe w lidlu ze ściągaczem w nogawkach

Powiedzcie mi mamulki starszaków... Ta szuflada pod łóżeczkiem przydaje się?
No i chyba postanowiłam, że nie kupuję poduszki i kołderki póki co. Skoro i tak się nie używa na początku. Dobrze robię??
ja mam z szufladą i jak najbardziej polecam. Ja mialam tam jakąś pościel, pieluchy, chusteczki, śliniaczki itpt

Cytat:
My chcemy kupić tą komodę: http://www.bodzio.pl/komoda-grzes-4-...1,pr,lang.html
Myślę, że póki co wystarczy na kosmetyki i ciuszki. Dodatkowo nad komodą chcę taką półeczkę podwieszaną, żeby tam było wszystko co niezbędne takie.
Tak się zastawiam czy to starczy
też mam taką i jak wczoraj pochowałam ciuszki dla małej to zabrakło mi jednej szuflady
ale ja już mam w sumie do roczku ciuszki, nawet ponad, te uniwersalne po Bartku

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:27   #1745
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
słowo, w słowo jakbym czytała o swoim... Skarpety na podłodze..albo koło łóżka już mnie nie ruszają, ale jak wstaję rano i widzę wczorajsze skarpety które leżą na stole to... A mój małż zdziwiony mówi.. "hm..ciekawe co one tam robią..bo ja nie pamiętam żebym je kładł na stół"
Dobrze, że mój nie ma takich problemów.. Wkurza mnie tylko jedynie jego dziury w skarpetkach co niektórych i, że je trzyma nie wiadomo po co.. Muszę je mu wywalić

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Uciekam po malutku, wizytę mam na 17.20 a nie 17.40 tak jak myślałam
Dobrze, że sprawdziłam.

Odezwę się od razu po
Koniecznie! Trzymam kciuki!

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:29   #1746
ilkas
BAN stały

Cytat:
Kurczę ja Wam powiem, że się będę bała trzymać Niuńke pod tą kołdrą. A jak się nią nakryjeA poduszeczki i tak się teraz nie będzie używało bo dzidzia nie może być uniesiona aż tak...
Właśnie dlatego, też nie przykrywałam bo oprócz odkrywania to bałam się, że naciągnie na siebie tą kołdrę Ale potem widziałam, że Mila już jest gotowa hehe jeśli tak mogę to nazwać I teraz nie ma już strachu
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:41   #1747
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak myślałam żeby nie kupować więc czekam na opinie mamuś doświadczonych
poduszka na długo nie będzie potrzebna a kołderka to zależy...będzie lato w sumie w drodze. Ale na chłodniejsze dni wystarczy i zwykły kocyk. Ja wolałam używać kocyka w każdym razie.

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

My chcemy łóżeczko koniecznie z szufladą Na pościel nie będę miała raczej miejsca, a i ręczniki tam będzie można upchać Właśnie.. Czy wystarczą dla takiego malucha dwa komplety pościeli? Chyba więcej nie potrzeba?
pewnie, że wystarczy ja też miałam 2pary. a zawsze idzie dokupić

ja właśnie najadłam się obiadu (zakazanej wątróbki ) nałożyłam sobie a połowy nie zjadłam...ale tak to jest OCZY BY CHCIAŁY ALE DUPA NIE MOŻE a taka głodna byłam

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:51   #1748
kasiab91
Zakorzenienie

Zmykam
3majcie kciuki
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:57   #1749
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
U nas w lidlu bylam po 11 wymienic na mniejsze to juz ich nie bylo wiec zostal rozm M wlasnie te z sciagaczami mam
Tak coś czułam, że przez moje chorobowe uziemienie spodnie z Lidla przejdą mi koło nosa.

Cytat:
No to znajoma miała tyle wód płodowych, że jak jechali z chłopakiem jej na porodówkę to cały fotel mokry. Wszystko przesiąkło. Chłopak musiał zmieniać fotel, bo zapach nie byl zbyt fajny i nie dało się go wyzbyć z wnętrza
Dlatego jakby co to pamiętajcie, żeby w szale porodowym położyć na fotelu te podkłady na łóżko. Ja jeden na wszelki wypadek woziłam w samochodzie na miesiąc przed porodem.

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mówiłam, ja to czuje, że urodzę na schodach, w końcu to 4 piętro
Eee, to nawet nie opłaca Ci się schodzić A tak serio to na pewno nie będzie tak źle. Choć chodzenie po schodach przyspiesza poród

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja dziś robiłam porządki w skarpetkach. Tragedia. Moj tż ma pełno pojedynczych egzemplarzy, ciekawe co robi z drugimi A najbardziej mnie denerwuje, jak przychodzi, siada na łóżko, ściąga je i rzuca. I tak sobie tam leżą. Albo jak ciuchy rzuca koło pralki, jakby nie mógł już to do pralki włożyć...
Cytat:
słowo, w słowo jakbym czytała o swoim... Skarpety na podłodze..albo koło łóżka już mnie nie ruszają, ale jak wstaję rano i widzę wczorajsze skarpety które leżą na stole to... A mój małż zdziwiony mówi.. "hm..ciekawe co one tam robią..bo ja nie pamiętam żebym je kładł na stół"
TŻty tak mają, taki gatunek i nic nie poradzisz.

Co do promocji na dzieciowe akcesoria to jest taka strona http://promobaby.pl/ i tam są zawsze świeżutkie promocje wypisane. Pewnie już znacie, ale widziałam, że parę osób pytało o różne promocje.

Co do ginekologów, którzy nie badają de facto ginekologicznie na wizycie to ja myślałam zawsze, że to jakieś urban legend jest. A wy mi tu mówicie, że naprawdę istnieją. Domagajcie się badania jakby co!

Edytowane przez MamaKtosia
Czas edycji: 2014-01-20 o 15:59
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:58   #1750
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
myślę że będzie skrobanko popołudniu, ja byłam z rana raptem godzinkę w przychodni-jak wróciłam do auta to cała przednia szyba zamarznięta

Oj chyba masz rację... Widzę że na drogach też niebezpiecznie. Mąż do mnie dzownił żebym wracała ostrożnie bo on widział już 2 stłuczki po drodze i jedno auto w rowie... Nie znoszę w taką pogodę jeździć zwłaszcza w ciąży...

kasiab dla kaczorka

ilkas następnym razem po takim tekście małża powiedz " skarpety dostały nóg i weszły na stół"

Ale widzę że chłopy tak mają, mój jak ściaga skarpetki to jeszcze je tak podrzuca i patrzy gdzie lądują... a mnie aż podnosi...

paulka czekam na wieści o twoich chłopakach

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:01   #1751
asia27100
Zakorzenienie

trzymam kciuki za wizyty!

własnie wynieśliśmy choinkę na strych (tydzien temu ją rozebrałam...). tz odkurza, bo cały dom w brokacie....

tż jak wraca z pracy to zostawia skarpetki obok łóżka. nawet dziś rano mu o to robiłam wyrzuty. najlepsze: zaraz obok, ze 15 cm najdalej, stoi kosz na pranie

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:03   #1752
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość

Co do promocji na dzieciowe akcesoria to jest taka strona http://promobaby.pl/ i tam są zawsze świeżutkie promocje wypisane. Pewnie już znacie, ale widziałam, że parę osób pytało o różne promocje.
nie znam! dzięki przyda się na pewno

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 16:04   #1753
muffinka90
Zakorzenienie

ja mojemu powiedzialam, ze jeszcze raz i spakuje mu te wszystkie skarpety z calego domu zamiast kanapek do pracy i pomoglo... tak w 90%

za to klapy od kibla to chyba nigdy nie nauczy sie zamykac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:05   #1754
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Pomarancza ja z Ilkas wiemy tyle że w pierwszej ciąży nie miałyśmy w 28tc dopiero po porodzie i jak narazie jest oki nie ma antygenów... Teraz mi powiedziała że tylko jak planuje drugie dla bezpieczeństwa sama nie wiem. Moze to tak jsk w 28 to napewno nie dojdzie do kontaktu twojej krwi z maluchową i napewno nie będzie uczulenia a jak po porodzie to kontakt jest i MOżE dojść?

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
Ostatnio gin mi wspominal że mam konflikt i będę musiała sobie kupić imuglobine bo teraz jej nie dofinansuja.i teraz nie wiem czy będe mieć robione w 28tc czy po porodzie. Wszystko się wypytam.
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
ja też mam konflikt ale lekarz mówił abym się teraz tym nie przejmowała, tylko trzeba robić badania od przeciwciała i póki jest ok to żadnego zastrzyku nie trzeba, dopiero przy porodzie się dostaje ale to szpital gwarantuje. cena jest straszna si:
Właśnie podobno nie finanduja bo nie dostali kasy. Tak mi gin mówił

Cytat:
Napisane przez maalenka23 Pokaż wiadomość
Hejj mamusie jestem tutaj nowa i w czwartek poznam plec swojego bobaska czy sa tu moze mamusie z lublina?? pozdrawiam goraco
Cześć

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Emilka, trafiłaś na super lekarkę. Widać, że jest lekarzem z powołania, a nie dla kasy tak jak niestety większość. Julek ma tutaj tyle cioć, które trzymają za niego kciuki, że na pewno pokaże jaki silny z niego chłopak jest

Witam nową mamusię.

Co do hybrydy to mi niszczy strasznie paznokcie, ale moje są raczej słabe jak ich codziennie oliwką nie smaruję, a przy hybrydzie jest to niemożliwe.

Gosiu Wszystko się unormuje i wypuszczą Cie do domku. A co do twardego brzucha, to mój cały czas taki jest. Tylko jak leżę na boku to taki flaczek się z niego robi. Ale lekarka na ostatniej wizycie powiedziała, ze wszystko jest ok i widać dzidzia jet bardzo ruchliwa i ma mało miejsca na brykanie.

Madziula z szyjką będzie wszystko ok.

KAsiab gratuluję zaliczenia egzaminu. Dałaś radę mimo tej okropnej choroby, która Cię trzymała tak długo.
Ja mam hybrydy używam odżywki 2-3 razy dziennie i nic się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Się trochę załamałam :/ poszłam na badanie krwi zwykle wyniki mam za pare godzin, a dziś mi pani w rejestracji powiedziała, że będą jutro ewentualnie dziś około 17.. Mam nadzieję, że je dziś dostanę bo wieczorem mam wizytowac u mojej endo, a co ja zrobię bez wyników : szczęściara ze mnie no nie ma co

Kochane mam pytanie jaką dawkę glukozy piłyście? Chyba dla wszystkich przy pierwszym podejściu jest taka sama, czy to ustala lekarz ? ;

Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app
na miałam 75g pobrana krew na czczo i po 2h

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
czy ktoś mnie jeszcze pamięta?

Czytam was ale strasznie szybko i dożo piszecie i ciągle się obawiam ze za Wami nie nadążę.
Przyjmiecie córkę marnotrawną?

Ja od Świąt jestem w domu na L4 więc niby czasu więcej.
Niby...

Młody w brzuchu rośnie, nawet nie wiem ile teraz mierzy bo mój gin nie robi często usg, ostatnie miałam połówkowe ponad miesiąc temu. Glukozę piłam tuż przed Wigilią, wyniki ok.
Cześć

Cytat:
Napisane przez wyleworwerowany Pokaż wiadomość
Witam,

Próbowałam przeczytać cały wątek zanim dołączę się do rozmowy, ale nie dam rad z każdą przeczytanią stroną wątek "puchnie" o kolejnw ten sposób do porodu bym się nie dołzyła do dyskusji...
A koniecznie chcę się pochwalić
Mam na imię Magdalena, mam 28 lat.
Wczoraj rozpoczął się 26tc
TP 04.05.2014 (czeka mnie nerwowa majówka)
Spodziewamy się z TŻ syna:- z imieniem mamy mały problem. Do świąt byliśmy zgodni że będzie to Łukasz (zrobiłam ustępstwo ze względu na wyjątkową sytuację TŻ) Aż mnie mój ukochany zadziwił po świętach tekstem "To imię, które proponowałaś w sumie nie jest złe... Może jednak nazwiemy go inaczej?"
No i mamy problem-póki co mówię do maluszka 'Młody';

Chyba nie jestem stworzona do rodzenia dzieci. Bardzo pragnęłam dziecka, ale od początku ciąży mam same dolegliwości
Nerwowa praca przyczyniła się do tego, że od 05 grudnia siedzę na zwolnieniu. Jestem drobnej budowy ciała, mam potworne bóle kręgosłupa, jak na złość przytyłam ogromne ilości kilogramów (zanim zorientowałam się że jestem w ciąży- już było +2kg).
Na dodatek w zeszłym tygodniu miałam test obciążenia glukozą- i wyniki mnie nie zachwycają. Po 2h mam 142, przy normie 140...
Chciałam jeszcze wrócić do pracy ( w czwartek mam wizytę u ginekologa), ale jak przyjdzie mi mierzyć poziom glukozy po każdym posiłku to muszę się poważnie nad tym zastanowić. Dieta też mnie przeraża, bo ja cały czas głodna jestem

Ok nie smęcę. Tak naprawdę ogromnie się cieszę, że już w maju nasz skarb będzie już z nam

Mam nadzieję, że zostanę przyjęta do Waszej społeczności)
Cześć. Życzę żeby było lepiej i nie meczyly cie dolegliwości.

Cytat:
Witam się "z rana"
Ja dziś w pracy. A na dworze taaak leje, że masakra

Pomarańczka co do konfliktu to już Madziula Ci odpisała, więc się pod tym podpisuję. Dostałam tylko zastrzyk po porodzie, bo okazało się, że córa jest plusowa. I nie mam pojęcia o co chodzi z tą immunogolbiną w 28 tyg..bo mi gin o tym nie mówił, tylko mówił, że będzie tak samo jak przy pierwszej ciąży.

Mszpilka witaj ponownie Pamiętam Cię !

I witam nowe mamusie
Właśnie się muszę się wszystkiego dowiedzieć czy potrzebuje podczas ciąży czy po porodzie.

3
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:07   #1755
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

możesz mu zrobić kurs jak Cameren Ashtonowi w tym filmie byleby on nie zrobił tego co Ashton w odwecie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:09   #1756
JJJustynAAA
Zakorzenienie

kasiab kciuki są.

A ja właśnie się dowiedziałam że mam drogę do domu zablokowaną... Tir się wywrócił... I kolega jechał 2o km 1,5 godz

zaczynam z lekka panikować...

Mama Franka

Stary 2014-01-20, 16:15   #1757
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojemu powiedzialam, ze jeszcze raz i spakuje mu te wszystkie skarpety z calego domu zamiast kanapek do pracy i pomoglo... tak w 90%

aż sobie wyobraziłam jego minę

nooo ile razy siadałam dupą na gołym kiblu, bo się śpieszyłam

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 16:16   #1758
kaorlak
Zadomowienie

Co do twardnienia brzuszka to u mnie niestety się to często zdarza i czasami bywa bolesne Po no-spie przechodzi. Na szczęście jutro wizyta i aż się boję co powie.

Cytat:
Hehe, czyli to nie tylko mój Mąż ma taki nawyk. Skąd te chłopy to biorą

Co do promocji na proszki, bo któraś pytała tylko nie wiem czy w porównaniu z innymi sklepami jest to promocja. W Super Pharmie widziałam Lovelę z 27,99 na 20,99. Niestety n ie sprawdziłam ile kg w opakowaniu

Ale ja czekam na wieści od Paulki
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:18   #1759
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizyty!

własnie wynieśliśmy choinkę na strych (tydzien temu ją rozebrałam...). tz odkurza, bo cały dom w brokacie....

tż jak wraca z pracy to zostawia skarpetki obok łóżka. nawet dziś rano mu o to robiłam wyrzuty. najlepsze: zaraz obok, ze 15 cm najdalej, stoi kosz na pranie

Mój pięknie zanosi brudną bieliznę tzn, skarpety czy bokserki do kosza na bieliznę brudną Także akurat z tym nie mam problemu wcześniej też zostawiał byle gdzie ale już go nauczyłam hihi :P

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:34   #1760
VwVampirka
Zakorzenienie

Ale mi dziś dobra rybka wyszła
Ostatnio zapomniałam ją odsączyć po umyciu... ale za to chyba nie posoliłam ziemniaków ostatnio prawie zawsze o czymś zapomnę przy obiedzie

Cytat:
...
Ja miałam kiedyś taką ciężarną, którą w okolicach terminu lekko zaczął brzuch ćmić. Lekko podkreślam - więc sprawę olała, zagnała starsze dziecko spać i poszła się kąpać. Po 10 minutach zawołała z łazienki męża, że ona chyba rodzi, mąż nie zdążył dolecieć do łazienki, a dzieć był na świecie . I z dzieckiem i z mamą wszystko było w jak najlepszym porządku. Teraz to ruchliwy, mądry i kochany chłopiec . Nie życzę Ci oczywiście takiej akcji, tylko przytaczam w ramach pocieszenia, że szybki poród to nie zawsze zły poród.
Jak dla mnie jest to najbardziej pozytywny opis porodu Do tej pory to czytałam o tym jak dziewczyny zwijały się z bólu przez kilkanaście godzin, potem miały jakieś powikłania itd... tak więc jestem jak najbardziej za takim expressem...

Cytat:
Dlatego jakby co to pamiętajcie, żeby w szale porodowym położyć na fotelu te podkłady na łóżko. Ja jeden na wszelki wypadek woziłam w samochodzie na miesiąc przed porodem...

Co do ginekologów, którzy nie badają de facto ginekologicznie na wizycie to ja myślałam zawsze, że to jakieś urban legend jest. A wy mi tu mówicie, że naprawdę istnieją. Domagajcie się badania jakby co!
1) dobra rada
2) ja się będę domagać, ale wiesz, głupio jest tak samej prosić o takie badanie... to powinno wyjść od lekarza

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
A ja właśnie się dowiedziałam że mam drogę do domu zablokowaną... Tir się wywrócił... I kolega jechał 2o km 1,5 godz
oby szybko go usunęli a o której wychodzisz? No i zastanów się, czy to nie jest znak, by na L4 się wybrać

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:44   #1761
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Vampirka wychodzę o 17. więc zanim odskrobie auto to troszkę zejdzie...
Pogoda ma się poprawić, więc może obejdzie się na razie bez l4
nie mówię nie... Bo nigdy nic nie wiadomo...

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

ok. uciekam jeszcze do toalety i spróbuje jakoś dotrzeć do domku.

3mam kciuki za wszystkie popołudniowe wizyty...
No i czekam na Paulkę

Mama Franka

Stary 2014-01-20, 16:46   #1762
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Vampirka ja mówie że brzuch twardnieje boje sie o szyjke i bez problemu mnie sadza na każdej:p no tylko ja miałam problem poprzednio. Ale tam soanikowanej ciezarnej sie nie odmawia

Justyna to spokojnej drogi

Pomarańcza mówisz że nfz nie dostał środków na immunoglobine po porodzie?? Podpytaj...

Ja mojego szybko nauczyłam zamykać klape, gorzej szło z jego siostrą a skarpet nie ściąha po robocie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:47   #1763
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:

ojejq, mam nadzieję że usuną go do tego czasu jak będziesz tamtędy wracać

Stary 2014-01-20, 16:47   #1764
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja sie zgadzam z Gosius jak wam brzuchy twardnieją i do tego bolą to jak najszybcuej samemu brać magnez i truć dupke lekarzowi. Ja mialam problem przez to z szyjka w 1 ciązy teraz wszystko oki twarda, trzyma a już 4 tygodnie biore lutke żeby nic nie rozkręcać na zaś, wole zapobiegać bo teraz nie mam możliwości leżeć

No a po wizycie oki, wszystko pięknie, Rychu rośnie, porządnie skopał położna ginka mnie nie pocieszyła bo mówi że to bardzi rzadko by drugi poród nie był krótszy, z reguły jest...
Więc sie spodziewajcie mojej paniki za pare tygodni

W ogóle uwielbiam jej bezpośredniość, dostałam skierowanie na mocz, morfo, tokso i cukier, pytam czy rh- nie trza to mi powiedziała że za droga jestem i za miesiąc:p

Immunoglobine mówiła by odpuścić

A no i ustapili mi miejsca w autobusie

To teraz czekam na Agaaga i Kasiab no i maluszki Paulki teraz też obstawiam że dziewuszki takie złośnice ;p

Pięknie, super:-D

Cytat:
Świetne wieści! Ale z tą szyjką to faktycznie chuchaj i dmuchaj bo z tym nie ma żartów!! Mówiłam Ci, że drugiego porodu ani nie zauważysz.
Ja miałam kiedyś taką ciężarną, którą w okolicach terminu lekko zaczął brzuch ćmić. Lekko podkreślam - więc sprawę olała, zagnała starsze dziecko spać i poszła się kąpać. Po 10 minutach zawołała z łazienki męża, że ona chyba rodzi, mąż nie zdążył dolecieć do łazienki, a dzieć był na świecie . I z dzieckiem i z mamą wszystko było w jak najlepszym porządku. Teraz to ruchliwy, mądry i kochany chłopiec . Nie życzę Ci oczywiście takiej akcji, tylko przytaczam w ramach pocieszenia, że szybki poród to nie zawsze zły poród.
Woo... Chciałabym szybki poród ale w szpitalu

Cytat:

Ja mam ten sam problem z tą klapa od kibla, już kupiliśmy wolnoopadajaca i jak go wolam i pokazuje że klapa jest u góry to on mowi w zartach "o znowu sie podniosla" chyba zacznę kartkę wieszać
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:48   #1765
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę posprzątać ciuchy męża Normalnie on to jak kaczka gdzie idzie tam sra, tyle że on ciuchy zostawia. Na każdym fotelu, kanapie, łóżku w sypialni a w łazience to już się nie mówi. Ale moja cierpliwość się kończy

mojemu tez sie zdarzy zostawić skarpetki i bokserki koło łóżka.... mnie to denerwuje strasznie, raz wzięłam to rzuciłam mu na biurko... juz wie że brudy sie wrzuca do kosza w łazience

Cytat:
ciasteczka owsiane - mniam mniam, i nawet mam sprawdzony przepis, taki krok po kroczku domowe ciasteczka owsiane z owocami
mmm smakowite, miałam dzisiaj upiec ,ale znalazłam w szafce inne i zjadłam. P.s a jeszcze wracając do tych naszych GOFRÓW >>> pewnie większość z nas robiła ciasto jak na nalesniki, ale następnym razem zróbcie sobie tak że piana białka oddzielnie ubite / np 2 / i wymieszane na końcu... moja mam dzisiaj robiła i mówiła że bez porównania ; chrupiące, grubiutkie,,, pyszne /aaa i ciasto nie takie bardzo rzadkie/

Cytat:
paulka czekam na wieści o twoich chłopakach
o jakich chłopakach ?? hehe chyba o dziewczynkach
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:57   #1766
janeczka7891
Zadomowienie

Madziula za wizytę

Cytat:
No w samochodzie jest zaiste kijowo rodzić. Ja tam się cieszę na szybszy poród bo nie wyobrażam sobie, żeby był dłuższy od pierwszego .
o nie ja też mam nadzieję, że będzie krótszy niż 16h 30 min od poprzedniego
Cytat:
No to znajoma miała tyle wód płodowych, że jak jechali z chłopakiem jej na porodówkę to cały fotel mokry. Wszystko przesiąkło. Chłopak musiał zmieniać fotel, bo zapach nie byl zbyt fajny i nie dało się go wyzbyć z wnętrza
ja miałam ze sobą do auta 3 ręczniki żeby podłożyć, leciało ze mnie jak nie wiem, no ale nic nie przesiąkło - ręczniki pomogły.

Cytat:
Ja też tak myślałam żeby nie kupować więc czekam na opinie mamuś doświadczonych
ja też podobnie jak Ilkas używałam rożku a potem śpiworki i o wiele lepiej mi się sprawdziły niż pościel. Pościel też zaczęliśmy stososować ok 10 miesiąca-jak już mały zaczynał chodzić.

Cytat:
kasiab kciuki są.

o ja Cię .... straszne, kurcze ja to się tak boję wypadków, wszelkich kolizji. Kiedyś mnie to tak nie ruszało ale teraz... a jak już tz jedzie w trasę to całkiem mam nogi jak z waty.

Wiecie co, kiedyś tam po swietach robiłam porządek z małymi pluszakami, gryzakami itp i powiedziałam synkowi, ze to teraz dla dzidzi. Schowałam do szafy a ten mi teraz wyciagnał misia z CocaColi i daje mówiąc: dzidzia, dzidzia no i go muszę trzymać na brzuchu bo co chwila mi go poprawia

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Ahaaa Nikii mamy już te akwarium - wkońcu, no i wczoraj nam padła jedna rybka ( z neonek) Nie wiem czemu, ja podejrzewam,że albo je przekarmiłam albo się udusiła bo coś nam napowietrzać nawalał ale go wczoraj naprawiłam, tzn. całkiem inne końcówki podpiełam itd.
Stary 2014-01-20, 16:57   #1767
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie jest to najbardziej pozytywny opis porodu Do tej pory to czytałam o tym jak dziewczyny zwijały się z bólu przez kilkanaście godzin, potem miały jakieś powikłania itd... tak więc jestem jak najbardziej za takim expressem...

2) ja się będę domagać, ale wiesz, głupio jest tak samej prosić o takie badanie... to powinno wyjść od lekarza
Ja też bym chciała taki poród. Niemniej większość kobiet bardzo boi się porodu bez jakiekolwiek asysty medycznej.
Mam nadzieję, że Twój poród będzie taki jaki sobie wymarzyłaś. Z tymi opowieściami o traumatycznych porodach to też jest tak, że one się po prostu roznoszą w eter. Opowieści typu poszłam, urodziłam i w sumie tyle - nie są po prostu nośne i atrakcyjne do przekazywania. Także uszy do góry większość porodów jest całkiem normalna.

ad. 2. To rozumiem jak najbardziej, że to niezręczna sytuacja!! W ogóle nie powinna mieć miejsca. Nie rozumiem takiego lekarza. Toż to jego zadanie Cię zbadać!

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Woo... Chciałabym szybki poród ale w szpitalu
Przy pierwszym porodzie do szpitala zdążyła
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:59   #1768
Carmenaa_88
Zakorzenienie

dziewczyny...zrobiłam sobie inkę, elegancko zalałam wodą, dodałam mleka. I tak sobie piję i myślę "kurcze jaka dobra mi wyszła" aż do mnie doszło, że zalałam...ale kakao

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 17:01   #1769
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
P.s a jeszcze wracając do tych naszych GOFRÓW >>> pewnie większość z nas robiła ciasto jak na nalesniki, ale następnym razem zróbcie sobie tak że piana białka oddzielnie ubite / np 2 / i wymieszane na końcu... moja mam dzisiaj robiła i mówiła że bez porównania ; chrupiące, grubiutkie,,, pyszne /aaa i ciasto nie takie bardzo rzadkie/
ja tak właśnie robiłam zresztą przepis był którejś z naszych mamuś wątkowych i za który mocno dziękuję ja pałaszowałam gofry z brzoskwiniami i cukrem pudrem

Stary 2014-01-20, 17:12   #1770
VwVampirka
Zakorzenienie

Ja też boję się porodu bez asysty, ale to i tak mniej mnie przeraża od wielogodzinnych męczarni...
Ale czuję, że właśnie to mnie czeka... mnie mama też paręnaście godzin rodziła, to samo było z rodzeństwem...

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
dziewczyny...zrobiłam sobie inkę, elegancko zalałam wodą, dodałam mleka. I tak sobie piję i myślę "kurcze jaka dobra mi wyszła" aż do mnie doszło, że zalałam...ale kakao
Zapamiętam przepis

Cytat:
ja tak właśnie robiłam zresztą przepis był którejś z naszych mamuś wątkowych i za który mocno dziękuję ja pałaszowałam gofry z brzoskwiniami i cukrem pudrem
a ja dalej nie mam gofrownicy a

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości