Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 20:55   #1321
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
zapomniałabym. obiecałam się pochwalić wyrobami szydełkowymi. pierwszy kwiatek, pierwszy misiek, którego Ewa kazała mi przerobić na miśkę i efekt po ubraniu jej (sukienkę robiłam z głowy, kwiatek i misiek są z gotowych wzorów)
Slicznosci
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 20:55   #1322
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
zapomniałabym. obiecałam się pochwalić wyrobami szydełkowymi. pierwszy kwiatek, pierwszy misiek, którego Ewa kazała mi przerobić na miśkę i efekt po ubraniu jej (sukienkę robiłam z głowy, kwiatek i misiek są z gotowych wzorów)
cudne!!
miśka urocza,powinnaś robić na sprzedaż
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 20:57   #1323
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

ja niestety się nie piszę, nie ma szans, połowy rzeczy jeszcze w ogóle nie mam nawet zamówionych, część zamówione czekam na przesyłkę, a szlafroki, koszule nocne, skarpetki i kapcie już spakowane. Ja sobie może jako datę "0" wyznaczę inny termin

No to ja do Ciebie dołącze
Stary 2014-01-20, 21:03   #1324
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Wewillrockyou ja mam mate edukacyjną maly pod choinkę dostał

Agayka to my widzę zdyscyplinowane jak w wojsku

Dziewczyny zaczęło mnie kluc w podbrzuszu, boli co jakiś czas kość lonowa, brzuch twardnieje i jeszcze Glowa zaczela boleć co się dzieje?

Wysłane z telefonu...
O kurczaczki Widzę, że coraz częściej coś nas boli. Spróbuj odpocząć a jak będzie się długo utrzymywało to zadzwoń albo pojedź na IP

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:09   #1325
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
W mieszkaniu, w którym teraz mieszkam jest coś w rodzaju blachy/pleksi ogólnie nie wygląda źle i bardzo dobrze się czyści.
Koleżanka natomiast kupiła jakąś bardzo dobrą, zmywalną farbę i super wyglądało i też bardzo dobrze się czyściło.
Dziękuję za kolejna propozycje

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Fajnie, bardzo podobają mi się takie zestawy cały do pokoju dziecka Mi mamusia szyje również falbankę maskującą

Mam zamiar kupić albo dostać ale po narodzinach, bo już kasy nie mam

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

No i trzymam kciuki za Wasze czwartkowe plany Jak mi pani doktor jutro powie, że szyjka świnie mi podłożyła znowu, to dołączę

Dzisiaj mam w planach jeszcze wygrać licytację sukienki na Wielkanoc dla Ulki () i spadam spać - dobranoc więc

w czwartek na pewno nie dam rady z pakowaneiem torby. Może jakieś chętne na przyszły tydzień?

Cytat:
Wewillrockyou ja mam mate edukacyjną maly pod choinkę dostał

Agayka to my widzę zdyscyplinowane jak w wojsku

Dziewczyny zaczęło mnie kluc w podbrzuszu, boli co jakiś czas kość lonowa, brzuch twardnieje i jeszcze Glowa zaczela boleć co się dzieje?

Wysłane z telefonu...

kochana weź nospe i magnez i kladz sie z nogami w górze. Mam nadzieję że przejdzie a jak nie i ból by sie nasilal i pojawiłyby sie skurcze to na ip. Ma Cię kto zawieść?

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
BEBE gratuluje wizyty i przekroczenia 1kg

MAGGIE my stawiamy na szybe miedzy szafkami a blatem.

Na 23 stycznia to sie nie wyrobie z tym pakowaniem To moze za miesiac zrobimy kolejna turę dla nie spakowanych jeszcze kwietnioweczek

Co do oliwki to nam polozna na SR mówiła że tylko na ciemieniuche a tak to dzidzi nie smarowac tylko najlepiej do wanienki jakieś emolienty wlewać.
Co do ubranek do szpitala to jesli chodzi o sn to 3 komplety wziąć. Przy czym komplet to body z krótkim rekawkiem i pajacyk lub koszulka i spodenki/spiochy. No oczywiście skarpeteczki i z 2 czapeczki plus rozek lub kocyk. To z SR info.

dzięki również za propozycje:'

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty i caluskiego kilograma

Podziwiam.. pod pachami depilarorem?? Umarłabym chyba Kurcze mam strasznie niski próg bólu.. podejrzewam że pól miasta bedzie mnie slyszec jak zaczne rodzic Ja też 34tc a wydaje mi sie ze jeszcze tyyylleeee czasu i z wyprawka (brak wozka łozeczka), pakowaniem, praniem prasowaniem jestem w ciemniej d....

gratki

A miałas odpoczywac Musiałas tyle spacerowac, nie miał Cie kto podwieść?? Jak Cie tak potrzebują to niech samochód Ci podstawia..

Ja chyba sie nie wyrobie

Miałam i nie sądziłam że spacer mi tyle zajmie. Jak pół roku temuzmienialiśmy lokal to specjalnie znalazłam taki w pobliżu domu-co to kwadrans w szpilkach piechota?! No a dziś sie zdziwiłam że to dwa razy dłużej. W ogóle porównując ciążę z Zu to na końcówce tryskalam energia a teraz.. Jak nic trzydziestką na karku robi swoje a to niby tylko dwa lata różnicy...
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:11   #1326
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
mmhym teQiba co do tych ćwiczeń to znalazłąm coś takiego:

W leżeniu na plecach:
  • biodra wysoko uniesione na poduszkach, a stopy oparte płasko o podłogę;
  • jedna noga wyprostowana przylega do podłogi, druga wyprostowana do góry ile się da;
  • nogi zgięte w kolanach, stopy przylegają do podłogi i przechylamy lewa noga w lewo, później prawa w prawo; jednocześnie lewa w lewo prawa w prawo; obie nogi złączone najpierw w lewo, a później w prawo.

W klęku podpartym:
  • ramiona ugięte, głowa na dłoniach, biodra powyżej i tak, co najmniej 10 minut, przy okazji można wykonywać okrężne ruchy bioder - niektórzy twierdzą, że ten sam efekt da wyszorowanie podłogi.
Nie zaleca się siedzenia na miękkich kanapach i fotelach, zakładania nogi na nogę. Kolana nie powinny znajdować się wyżej niż biodra. Kobieta w ciąży powinna pływać, szczególnie żabką, jak najczęściej siadać w rozkroku lub tzw. siadzie rozporowym, czyli ze złączonymi stopami przyciągniętymi jak najbliżej siebie i kolanami odwiedzionymi na zewnątrz najdalej jak można.

oraz

-Przede wszystkim tańcz, jak najczęściej wykonuj kołyszące ruchy bioder. Musisz rozkołysać, roztańczyć swoje maleństwo.

-"Froteruj podłogi", a dokładnie przyjmij pozycję wyjściową jak do "kociego grzbietu", którą znasz zapewne ze szkoły rodzenia, jeśli nie, to uklęknij na czworakach z głową nisko opuszczoną w dół, a biodra unieś wysoko (nie oparte na nogach) i posuwaj się do przodu na kolanach, zaś rękami wykonuj okrężne ruchy, jakbyś chciała froterować podłogę. Jednak, uwaga! Pozycja ta nie może sprawiać Ci dyskomfortu, nie powinnaś odczuwać ani pobolewań w dole brzucha czy okolicy lędźwiowo - krzyżowej. Do tego ćwiczenia nie podchodź zbyt ambitnie, ponieważ w czasie ciąży nie są wskazane ćwiczenia, kiedy brzuszek "luźno" zwisa.

- Kiedy odpoczywasz, nawet w czasie snu, staraj się jak najczęściej tak układać, by nogi ułożone były wysoko, nawet na kilku poduchach.

- Jeśli dziecko w łonie matki ułożone jest miednicowo, w ostatnich 8 tygodniach ciąży, należy unikać siadania po turecku.

W środę ide na SR to się jeszcze podpytam. A ja idę teraz umyć podłogi na klęczka
Dziekuje bardzo
Jutro bede kombinowac
Co do pogrubionego - czytalam ten post siedzac po turecku

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ważne, żeby była naturalna a nie z parafiną (jak johnsonn) albo innym mineralnym paskudztwem.
A to wiem
Babydreama oliwke chcialam wziac - jak maly nie zuzyje to bede miala do wlosow

Cytat:
Nas położna ostrzegała, że często ciuszki nie wracają do właściciela poza tym, co jest złego w szpitalnych? Inne niż te co mamy w większości, czyli z ciucholandu?
No wlasnie ja tez nie wiem co zlego jest w szpitalnych - one sa chyba bardziej sterylne od nowych?

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie melduję co następuje:
Nawet lekarz stwierdził, że mam bardzo duży brzuch, na oko 8 miesiąc, a ja dopiero wkroczyłam w 7. Ale nic to ponoć nie znaczy w każdym razie nic złego trudno, muszę się przyzwyczaić do komentarzy i pytań, czy bliźniaki noszę albo czy zaraz rodzę
Mała nie jest już taka mała, w 27 tc wazy 1000 gram Leżała sobie w poprzek i tak się przykleiła do ściany brzucha że nijak nie dało się uchwycić jej buźki, więc zdjęcia tym razem nie dostałam. Serduszko, główka, żołądek, wszystko w normie.
Szyjka nadal zwarta i długa, próbowałam wybadać gina, czy mam szanse na poród sn, powiedział, że jak będę bardzo chciała to możemy spróbować. Po jego minie widziałam, że raczej nic z tego, chociaż chcąc mnie chyba pocieszyć powiedział, że jeszcze trochę czasu przed nami, a nóż się coś zmieni
Na następną wizytę mam zrobić badanie na poziom żelaza a do tego czasu przyjmować żelazo na receptę - Tardyferol.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dla tych co się zebrać nie potrafią, to czwartek 23 stycznia jest dzień pakowania toreb do szpitala
Ja mam troszke pozniejszy termin to przekladam sobie ten termin o dwa tygodnie
Stary 2014-01-20, 21:16   #1327
amelka2006
Raczkowanie

Obawiam się, że do czwartku nie dam rady z tą torbą. Ale ja kwietniówka jestem i wciąż myślę, ze jeszcze tyyyyle mam czasu. Chciałabym już wózek z kartonu wyciągnąć i go podziwiać codzienie. Ale tz mówi, że na głowę upadłam. I chyba ma rację. Przecież nie będę pustym jeździła jak wariatka. Piszecie, że boicie się porodu. Ja też się okropnie boję. Mimo, że Amelkę rodziłam tylko 3,5 h od momentu pierwszego skurczu. I naprawdę nie było źle. Teraz jakieś przeczucia mam (oczywiście niczym nie poparte), że cc będę mieć. A tego się boję jak ognia. Jutro mam test z 75 glukozy. Bleeeh. Na samą myśl mi już niedobrze jest. Ale oby tylko ta cukrzyca mi się nie potwierdziła. Kładę się czy już spać. Trzymam kciuki, żebyśmy się dziś wszystkie wyspały i jutro żebyśmy wstały z ogromną dawką energii

I dzięki za komentarze o mojej rezolutnej Amelce. Obejrzałam też ten filmik. Wypisz wymaluj moja Amela Widać ten typ tak ma

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 21:21   #1328
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Obawiam się, że do czwartku nie dam rady z tą torbą. Ale ja kwietniówka jestem i wciąż myślę, ze jeszcze tyyyyle mam czasu. Chciałabym już wózek z kartonu wyciągnąć i go podziwiać codzienie. Ale tz mówi, że na głowę upadłam. I chyba ma rację. Przecież nie będę pustym jeździła jak wariatka. Piszecie, że boicie się porodu. Ja też się okropnie boję. Mimo, że Amelkę rodziłam tylko 3,5 h od momentu pierwszego skurczu. I naprawdę nie było źle. Teraz jakieś przeczucia mam (oczywiście niczym nie poparte), że cc będę mieć. A tego się boję jak ognia. Jutro mam test z 75 glukozy. Bleeeh. Na samą myśl mi już niedobrze jest. Ale oby tylko ta cukrzyca mi się nie potwierdziła. Kładę się czy już spać. Trzymam kciuki, żebyśmy się dziś wszystkie wyspały i jutro żebyśmy wstały z ogromną dawką energii

I dzięki za komentarze o mojej rezolutnej Amelce. Obejrzałam też ten filmik. Wypisz wymaluj moja Amela Widać ten typ tak ma

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
To 3mam kciuki za glukozę

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-20, 21:25   #1329
Enia_
Zadomowienie

co do ubranek szpitalnych ja uzywalam tylko ich jak urodzilam córkę a w szpitalu spedzilam aż siedem dni po cc
swoje zalozylam dopiero na wyjscie a w prezencie zostawilam dwie czapusie i śpioszki co by inne dzieci mogly korzystać

jakieś dziwne bóle mnie lapia coraz bardziej zaczynam sie bac,najlepiej by bylo jak bym zasnela i obudzila sie dopiero rano
jeszcze ten deszcz który u mnie pada caly dzien zamieniający sie w sople i lod na drodze dodatkowo chyba działa na niekorzyść bo rwią mnie nogi jak na reumatyzm
09.09.2009
Stary 2014-01-20, 21:27   #1330
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Witam
Nie wiem może to ta dzisiejsza pogoda ale ja tez się czuje masakrycznie głowa boli ciśnienie niskie 90/50 i za każdym razem jak się maleństwo poruszy to mnie strasznie pochwa boli jak to tłumaczyłam mamie jakby mnie tam ktoś ścisnoł spinaczem i przekręcił masakra.. a tyle nauki na jutro jeszcze przede mną padam na pysk
miłego wieczorku
Jutro będzie lepiej. Dziewczyny pisały, że to ponoć najbardziej depresyjny dzień w roku

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
połaziłam dziś po lumpkach i kupiłam jedynie rampersy w takim komisie dziecięcym, a tak się nastawiłam na mega łowy Pani w sklepie powiedziała, żebym tak wcześnie nie kupowała ubranek bo to pecha przynosi, ja jej na to, że to już prawie 8 miesiąc, więc nie tak wcześnie, a druga na to: "TO PANI JEST W CIĄŻY!?!?'' no bez jaj.. co prawda miałam zapiętą kurtkę, no ale jednak ten brzuch trochę z niej wystaje.. no i tak mało też nie przytyłam ahh, zasługa niskiej wagi sprzed ciąży aaaaa i kupiłam w biedrze 2 body po 5zł przecenione z 20 i widziałam matę edukacyjną z 99 na 60zł i tak się zastanawiam nad kupnem.. Wy macie maty edukacyjne? Macie zamiar kupić?
Ciebie pytają, czy jesteś w ciąży, mnie czy będę miała bliźnięta jakaś sprawiedliwość musi być

Mate mam. Kupiłam w biedronce za 99 zł, a teraz przeceniona na 69 i pluje sobie w brode, że nie poczekałam

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę więc zapytam. W ogóle półtora miesiąca nie miałam żadnej wizyty mam milion pytań i tylko kilka minut w gabinecie
To chyba przegięcie. W końcówce ciąży nie powinnaś mieć częstszych wizyt? Zapisz pytania na kartce i wymagaj długich obszernych odpowiedzi. Przedłuż wizytę, a co

Cytat:
jakbym moją Ewę słyszała, zawsze jak ma sprzątać, to nagle jest zmęczona, nie ma siły i wszystko ją boli
Stały tekst dzieciaków Marcel tez jest zawsze zmęczony albo wzdycha że nie da rady sam posprzątać. Pytam go wtedy, jak dał rade sam nabałaganić skoro teraz nie ma siły na sprzatanie

Cytat:
piękna robota

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
widzę ze nie tylko ja mam dzis jakieś dziwne dolegliwości
tez boli mnie dziwnie kość łonowa
mała wierci sie okropnie,rozpycha na wszystkie możliwe strony swiata
poza tym gimnastykowalam sie dzis z goleniem pól godzint,poźniej depilowalam lydki a ginka odwołała wszystkie wizyty dzis ,wiec musze czekac do jutra
No wredna baba, nie wie, jak trudno sie wyszykować na wizytę? przecież to gimnastyka wysokich lotów
Ja z racji wielkiego bębna myślałam, że nie dam rady wydepilować nóg, tym bardziej że depiluję całe po pachwiny, ale jakimś cudem się udało. Pewnie ostatni raz

Nie wiem tez od czego to zależy, ale są dni, kiedy jestem niezdarna jak wielki wieloryb, ciężko mi się pochylić, kucnąć, jęczę stękam nakładając skarpety, mąż mi buty musi zasuwać. A innego dnia jakby brzuch lżejszy i tak np. wczoraj bawiłam się z psem na śniegu, rzucałam mu śnieżki, kucałam, klękałam itd.

Obejrzałam właśnie odcinek Położnych, gdzie kobitka urodziła za jednym krótkim parciem stojąc. Akurat była sama na sali bo akcja jakoś nie postępowała i zostawili ją, by odpoczęła, nagle skurcz ją złapał, wezwała położną ale zanim ta zdążyła dobiec, zastała matkę stojącą z noworodkiem na rękach Ojciec dziecka był w szoku, wyszedł na chwilę, wrócił, a tu córa na świecie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:31   #1331
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
w czwartek na pewno nie dam rady z pakowaneiem torby. Może jakieś chętne na przyszły tydzień?

Miałam i nie sądziłam że spacer mi tyle zajmie. Jak pół roku temuzmienialiśmy lokal to specjalnie znalazłam taki w pobliżu domu-co to kwadrans w szpilkach piechota?! No a dziś sie zdziwiłam że to dwa razy dłużej. W ogóle porównując ciążę z Zu to na końcówce tryskalam energia a teraz.. Jak nic trzydziestką na karku robi swoje a to niby tylko dwa lata różnicy...
W przyszlym tyg to może się wyrobie. Ale najlepszy byłby dla mnei termin lutowy jednak. Do lutego mam zamiar ogarnąć zakupy,. pranie i prasowanie
Co do wieku ja sie nie wypowiadam. uswiadomiłam sobie wlasnie, że w tym roku 35 mi stuknie.. SZOK!!!!!!!!!!!! I wiecie jeszce jedna myśl.. jak moje dziecko osiagnei pelnoletnośc ja bede 53 letnia babuszka!!!
Stary 2014-01-20, 21:33   #1332
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Nie pamiętam która z was mówiła, ze i tak koszul nie lubi, chyba Asienka - natchnela mnie, bo ja też bardzo lubię piżamy tym sposobem uswiadomilam sobie, że mam jedną pizame na guziczki od gory, co prawda w gacie w chwili obecnej nie wejdę (próbowałam dziś, ni chuchu nie są elastyczne), ale mam jakieś inne bawełniane do tego. Zamówiłam t-shirt na guziczki dodatkowo z długim rękawem i bawełniane gacie, co bym mogła swobodnie latac po szpitalu, a są czarne, więc liczę, że nawet jak zbrudze, to się spierze...uff...
Domowilam pieluchy tetrowe i flanelowe jeszcze...
Chyba pozostaje poczekać, az zamówienia przyjdą i się jednak spakować

Nie wiem co wikingowi do szpitala zabrać, serio no i jeśli by mi cc robili, to w szpitalu zostaje dobry tydzień do 10 dni. Trochę dużo ubrań wyszloby dla dziecka do zabrania, a szpitalne w sumie zapewniają..nie wiem co robić .
taaa to ja do uslug

a z tymi ciuszkami dla malego to sie nie wyglupiaj Pakuj jedne na wyjscie i juz, w szpitalu przeciez maja to po co masz tyle kompletow tachac

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
c
Mam do Was pytanie. będziecie używać majtek z tym pasem po porodzie, jeśli tak to od kiedy zamierzacie je nosić? mi położna z sr mówiła że można dopiero po połogu, na necie czytam że można od razu
nie zamierzam

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
o

Już wysłałam TŻ smsa z nazwami może mi przywlecze jakiegoś browara zamiast czekolady

Cytat:
Ja po wizycie melduję co następuje:
Nawet lekarz stwierdził, że mam bardzo duży brzuch, na oko 8 miesiąc, a ja dopiero wkroczyłam w 7. Ale nic to ponoć nie znaczy w każdym razie nic złego trudno, muszę się przyzwyczaić do komentarzy i pytań, czy bliźniaki noszę albo czy zaraz rodzę
Mała nie jest już taka mała, w 27 tc wazy 1000 gram Leżała sobie w poprzek i tak się przykleiła do ściany brzucha że nijak nie dało się uchwycić jej buźki, więc zdjęcia tym razem nie dostałam. Serduszko, główka, żołądek, wszystko w normie.
Szyjka nadal zwarta i długa, próbowałam wybadać gina, czy mam szanse na poród sn, powiedział, że jak będę bardzo chciała to możemy spróbować. Po jego minie widziałam, że raczej nic z tego, chociaż chcąc mnie chyba pocieszyć powiedział, że jeszcze trochę czasu przed nami, a nóż się coś zmieni
Na następną wizytę mam zrobić badanie na poziom żelaza a do tego czasu przyjmować żelazo na receptę - Tardyferol.

ales Ty uparta z tym sn

Cytat:
Byłabym przegapiła, a tu dzisiaj mnie stuknęło 50 dni do terminu

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

Na 23 stycznia to sie nie wyrobie z tym pakowaniem To moze za miesiac zrobimy kolejna turę dla nie spakowanych jeszcze kwietnioweczek
no koniecznie Bo ja dopiero musze sobie jakas torbe zamowic

Cytat:
sliczne

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Jak nic trzydziestką na karku robi swoje a to niby tylko dwa lata różnicy...
racja, ja mam 6 lat roznicy miedzy ciazami i stwierdzam, ze dzieci sa dla mlodych

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:34   #1333
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Powodzenia na jutrzejszym badanie
Stary 2014-01-20, 21:34   #1334
BeautifulLie
Zadomowienie

Margo chce tego misia śliczny!!!

Dziękuje za odpowiedzi kochane,, wzięłam no spe w sumie biorę ja 3xdziennie dlatego panikuje :/ jutro mam wizyte o 16.40 wg chyba mi się pessar obsunął chcialam go wcisnąć ale nie chce ingerować w to i poczekam do jutra. Maly tez prawie wcale się nie rusza chociaż zawsze o tej godzinie szaleje ehh

Enia widzę że we dwie mamy gorszy dzień :/ a ty wzięłaś no spe?

Maggie tak mój tato jest w domu.

:-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:34   #1335
Enia_
Zadomowienie

żeby nie bylo za Malo to przez chwila leżąc na lozku z Tel chcialam go odlozyc na polke trzymając w gorze i moja super ciezka Nokia spadla mi kantem na twarz prosto pod oko w kość aż mroczkow dostalam i oblaly mnie siódme poty,będzie ze mnie mąż pobil jak nic
leze z zimnym okladem,mam nadzieje ze siniaka nie bedzie
09.09.2009
Stary 2014-01-20, 21:38   #1336
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
żeby nie bylo za Malo to przez chwila leżąc na lozku z Tel chcialam go odlozyc na polke trzymając w gorze i moja super ciezka Nokia spadla mi kantem na twarz prosto pod oko w kość aż mroczkow dostalam i oblaly mnie siódme poty,będzie ze mnie mąż pobil jak nic
Przepraszam no nie mogłam sie powtrzymać. . Wspołczuję
Stary 2014-01-20, 21:39   #1337
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro będzie lepiej. Dziewczyny pisały, że to ponoć najbardziej depresyjny dzień w roku

Stały tekst dzieciaków Marcel tez jest zawsze zmęczony albo wzdycha że nie da rady sam posprzątać. Pytam go wtedy, jak dał rade sam nabałaganić skoro teraz nie ma siły na sprzatanie

Obejrzałam właśnie odcinek Położnych, gdzie kobitka urodziła za jednym krótkim parciem stojąc. Akurat była sama na sali bo akcja jakoś nie postępowała i zostawili ją, by odpoczęła, nagle skurcz ją złapał, wezwała położną ale zanim ta zdążyła dobiec, zastała matkę stojącą z noworodkiem na rękach Ojciec dziecka był w szoku, wyszedł na chwilę, wrócił, a tu córa na świecie
1. cos w tym jest, ja sie dawno tak dupiato nie czulam jak dzisiaj, i to wcale nie fizycznie
2. tja, moja wiecznie bola raczki jak ma sprzatac
3. nie dziwie mu sie

Cytat:
W przyszlym tyg to może się wyrobie. Ale najlepszy byłby dla mnei termin lutowy jednak. Do lutego mam zamiar ogarnąć zakupy,. pranie i prasowanie
Co do wieku ja sie nie wypowiadam. uswiadomiłam sobie wlasnie, że w tym roku 35 mi stuknie.. SZOK!!!!!!!!!!!! I wiecie jeszce jedna myśl.. jak moje dziecko osiagnei pelnoletnośc ja bede 53 letnia babuszka!!!
e tam, zaraz babuszka Bedziesz elegancka pania w kwiecie wieku

Stary 2014-01-20, 21:39   #1338
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Margo chce tego misia śliczny!!!

Dziękuje za odpowiedzi kochane,, wzięłam no spe w sumie biorę ja 3xdziennie dlatego panikuje :/ jutro mam wizyte o 16.40 wg chyba mi się pessar obsunął chcialam go wcisnąć ale nie chce ingerować w to i poczekam do jutra. Maly tez prawie wcale się nie rusza chociaż zawsze o tej godzinie szaleje ehh

Enia widzę że we dwie mamy gorszy dzień :/ a ty wzięłaś no spe?

Maggie tak mój tato jest w domu.

:-*

Wysłane z telefonu...
nie wzielam bo nie mam
ale jakby przechodzilo.......bol przeszedl pod okojeju mam nadzieje ze juz mnie dzis nic nie spotka a na pewno nie poród
09.09.2009
Stary 2014-01-20, 21:40   #1339
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

To do jutra leż jak najwięcej i ogromne kciuki za jutrzejsza wizytę. Musi być dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 21:41   #1340
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam no nie mogłam sie powtrzymać. . Wspołczuję
nie dziwie sie,sama się z siebie smieje
09.09.2009
Stary 2014-01-20, 21:45   #1341
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kiedyś na kant drzwi się nadziałam i tez miałam siniaka na policzku oczywiście wszyscy komentowali, że mnie facet bije... Nie miałam wtedy faceta nawet

Cytat:
Ja już postanowiłam, że w ten czwartek pakuję co mam.

Co do wieku to 53 to młoda babka! Moja mama ma 57 i świetnie się trzyma

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:46   #1342
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

e tam, zaraz babuszka Bedziesz elegancka pania w kwiecie wieku
Nooo... jak teraz na siebie patrze to ciezko mi w to uwierzyc Wogole niedawno spotkalam kol z podstawowki (z synem byla-chlop jak dab) i dopiero mnie oswiecila, ze juz do sredniej szkoly mlody chodzi. a ja zaczynam kariere pieluchowa. Ale co sie wyszalalam "za mlodu" to moje
Stary 2014-01-20, 21:54   #1343
margo80
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny

Na fotkach nie widac, ale misiek ma sporo niedociagniec. Zarabiac to raczej tak na zycie ne bede . Moze dorabiac do marnej nauczycielskiej emerytury.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:56   #1344
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Nooo... jak teraz na siebie patrze to ciezko mi w to uwierzyc Wogole niedawno spotkalam kol z podstawowki (z synem byla-chlop jak dab) i dopiero mnie oswiecila, ze juz do sredniej szkoly mlody chodzi. a ja zaczynam kariere pieluchowa. Ale co sie wyszalalam "za mlodu" to moje
lepiej pozno niz wcale

Stary 2014-01-20, 21:58   #1345
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Mate mam. Kupiłam w biedronce za 99 zł, a teraz przeceniona na 69 i pluje sobie w brode, że nie poczekałam
O co chodzi z tym najbardziej depresyjnym dniem w roku, bo już któryś raz z kolei się przewija ten tekst a ja nie w temacie jestem?

A masz paragon na tą matę? Jeśli tak to oddaj i kup jeszcze raz
Stary 2014-01-20, 22:00   #1346
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Mogłaś powiązać i byłyby stringi
a to już były stringi

margo80 wspaniałe możesz podać wzór z którego robiłaś?

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo
Jutro bede kombinowac
no ja tuż przed znalezieniem tego też siedziałam

amelka2006
kciuku za glukoze

enia beautiful mam nadzieje że jutro będzie u was dobrze

a to może dziewczyny które mają później termin się umówią na luty?

Ja myślałam się spakować ok 15.02
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:02   #1347
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cześć
Mam do Was pytanie. będziecie używać majtek z tym pasem po porodzie, jeśli tak to od kiedy zamierzacie je nosić? mi położna z sr mówiła że można dopiero po połogu, na necie czytam że można od razu
Ja wygrałam na jakiś warsztatach pas poporodowy i zamierzam go używać ale po połogu dopiero. Gdzieś czytałam że w czasie połogu może zaszkodzić

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
o kurcze. dobrze że nie w oko jednak to ta nasza zgrabność ciążowa

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-20, 22:09   #1348
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo
Jutro bede kombinowac

A to wiem
Babydreama oliwke chcialam wziac - jak maly nie zuzyje to bede miala do wlosow

No wlasnie ja tez nie wiem co zlego jest w szpitalnych - one sa chyba bardziej sterylne od nowych?

Ja mam troszke pozniejszy termin to przekladam sobie ten termin o dwa tygodnie
Ja też zostaje przy czwartku, slowo się rzeklo, jesteśmy umówione.
Mam propozycję, dla tych co jeszcze niewyrobione: proponuję zawsze drugi i czwarty czwartek miesiąca na pakowanie toreb do szpitala może łatwiej się będzie zmobilizować, a i weselej będzie
Ja tez nie mam wszystkich rzeczy, ale pakuje co mam i na torbę nakleje kartkę z listą rzeczy, ktore muszę dopakowac.

A w ogóle wk...jestem, kolyska przyszła uszkodzona. Biorę rachunek i co moje piękne oczy widza? Producent: KOKO Kinderartikel PIOTR KOTOWSKI. Piękna reklamę se walnął, nie ma co. Muszę to odsyłać i zamawiać nową ((

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Czytalyscie najnowsze wpisy na blogu Marioli?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:10   #1349
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a to może dziewczyny które mają później termin się umówią na luty?

Ja myślałam się spakować ok 15.02
ależ jak najbardziej jestem za parę-może parenaście postów wyżej wspominałam o tym. wstępnie padła propozycja 24.02 ale możemy na bieżąco zmieniać w miarę naszego doposażania się

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-20, 22:11   #1350
czbasia
Zakorzenienie

Uciekam.. Mam ambitny plan dziś się wyspać. Spokojnej nocy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości