Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 16:25   #1261
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę się wziąć za pakowanie torby Jak chcę to zrobić to zawsze myślę - mogę jutro

Wkurzyłabym się na ten kaftanik. Nadaje się jeszcze do użytku?
No ja chyba w tym tygodniu jednak spakuję, co mam... Tylko mówię tak co tydzień

Założyć się da bo jest jeszcze guziczek, ale pewnie jak dzieć będzie się ruszać, to bedzie się odwijał, bo guziczek jest jeden przy szyi

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:27   #1262
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny slyszalyscie wypowiedz lekarza psychiatry na temat tego faceta co ma wyjsc w lutym z wiezienia? Normlanie masakra jakas, lekarz stwierdzil ze on w dalszym ciagu bedzie bardzo nie bezpieczny skoro taka opinia lekarza po co go wypuszczaja bo odsiedzial wyrok i wyjdzie i znow bedzie mordowal gwalcil kobiety i dzieci?!
brak słów
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:28   #1263
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Asienka to ja Ci powiem jakie ja pije :p ja pije Bitburger 0% Radler. Od kiedy jestem w ciąży uwielbiam je
sprobuje ja wczoraj pilam radler ale warsteiner Posmakowalo

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość

Mąż powiedział, że pora na kąpiel i mnie wybawił z tej sytuacji.
I tak gorzej było wytłumaczyć, którędy dzidzia wydostanie się z brzucha. Doszłam do wniosku, że powiem prawdę. Bo pomyśli, że ją okłamałam, gdy nie znajdzie blizny po cc na brzuchu. Ma już 8 lat i przeszła nad tym do porządku dziennego. Stwierdziła, że to musi strasznie boleć i więcej nie wracała do tego tematu
u nas sie wlasnie zaczely takie pytania Powiedzialam prawde, ze sa 2 mozliwosci ale jeszcze nie wiem jak Ale ubrac to dopowiednio w slowa to maskara

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Hm, kupujecie coś dla babć i dziadków? Ja mam dzięki Bogu wszystkich czworo ale za to znowu żadnego pomysłu. Już chyba wszytsko zostało użyte i w tym roku pewnie postawie na kwiatki i paczkę z owocami i czymś słodkim
a to juz jutro
ja ze soba problemu nie mam, zawdzwonie do babc, dziadkowie nie zyja. Natalia zadzwoni do mojej mamy, no ale do tesciowej bedziemy musieli z nia isc Jakas laurka by sie przydala czy cos

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:31   #1264
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Hm, kupujecie coś dla babć i dziadków? Ja mam dzięki Bogu wszystkich czworo ale za to znowu żadnego pomysłu. Już chyba wszytsko zostało użyte i w tym roku pewnie postawie na kwiatki i paczkę z owocami i czymś słodkim
Ja mam tylko ejdna babcię. Kupuję jej ptasie mleczko tylko Pamieć się liczy

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Mnie w nocy znowu obudził brzuch jak do @ i po południu też zabolał, a najlepsze jest, to że tż za każdym razem mi mówi o torbie do szpitala, a ja dalej nic

Ja też sie jeszcze nie pakuję. Nie chcę losu kusić Przesadna baba ze mnie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:34   #1265
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny slyszalyscie wypowiedz lekarza psychiatry na temat tego faceta co ma wyjsc w lutym z wiezienia? Normlanie masakra jakas, lekarz stwierdzil ze on w dalszym ciagu bedzie bardzo nie bezpieczny skoro taka opinia lekarza po co go wypuszczaja bo odsiedzial wyrok i wyjdzie i znow bedzie mordowal gwalcil kobiety i dzieci?!
nic nie wiem, nie jestem w temacie

Cytat:

Mnie w nocy znowu obudził brzuch jak do @ i po południu też zabolał, a najlepsze jest, to że tż za każdym razem mi mówi o torbie do szpitala, a ja dalej nic
noo ela , czas spiac poslady i sie spakowac Najwyzszy czas

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:45   #1266
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
  1. Mnie w nocy znowu obudził brzuch jak do @ i po południu też zabolał, a najlepsze jest, to że tż za każdym razem mi mówi o torbie do szpitala, a ja dalej nic
  2. Ja kupuje tylko jednego kwiatka, ale ja mojej babki nie lubię
    Zawsze na urodziny bukiet, na dzień babki kwiatek jeden i tak cały czasA no i wyprałam te ciuszki.
  3. Kupiłam jeden kaftanik w pepco i miał dwie wstążki do wiązania i CAŁE się spruły w praniu nie zabezpieczyłam ich, bo nie pomyślałam o tym, ale nici pozawijały mi się w całe pranie
  1. Hm, no na moje, to Ola też Ci daje znaki, tak jak Tż
  2. No ja akurat całą czwórkę mam bardzo udaną
  3. Wiesz co, jak masz po drodze, to oddałabym to na reklamacje. Bez jaj, jedno pranie.

U mnie tradycja, że prezenty zawsze jakieś się kupowało... Kosmetyki jakieś dla babć, pościele ( jak większe wydatki, to mama się dokładała ) itd. Ale w tym roku głowy nie było

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:55   #1267
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
ale to w gruncie rzeczy nie jest śmieszne

Ja też nic no ale przynajmniej szlafrok zamówiłam (tzn 4, ale 3 odesle, 2 już właściwie odeslalam), kolyska dziś przyszła, co mnie bardzo ucieszyło, to mimo, że niby w DE kupowana, to materacyk z dunpolu, hurrra (bo te niemieckie do kolysek mają bardzo licha opinie), przekonalyscie mnie z koszulami, do porodu mam uszykowana jedna (kupiłam za 20 PLN w PL) chociaż się mężowi podoba. Jak zniszcze, to i tak była na zniszczenie szykowana, jak mi dadzą do cc szpitalna, to po prostu zostanie. Oprócz tego mam jedną na guziczki, też w PL nabyta. A poza tym mam 3 na ramiaczka, od biedy karmić się da. Nie pamiętam która z was mówiła, ze i tak koszul nie lubi, chyba Asienka - natchnela mnie, bo ja też bardzo lubię piżamy tym sposobem uswiadomilam sobie, że mam jedną pizame na guziczki od gory, co prawda w gacie w chwili obecnej nie wejdę (próbowałam dziś, ni chuchu nie są elastyczne), ale mam jakieś inne bawełniane do tego. Zamówiłam t-shirt na guziczki dodatkowo z długim rękawem i bawełniane gacie, co bym mogła swobodnie latac po szpitalu, a są czarne, więc liczę, że nawet jak zbrudze, to się spierze...uff...
Domowilam pieluchy tetrowe i flanelowe jeszcze...
Chyba pozostaje poczekać, az zamówienia przyjdą i się jednak spakować

Nie wiem co wikingowi do szpitala zabrać, serio no i jeśli by mi cc robili, to w szpitalu zostaje dobry tydzień do 10 dni. Trochę dużo ubrań wyszloby dla dziecka do zabrania, a szpitalne w sumie zapewniają..nie wiem co robić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 17:02   #1268
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Rozmowy z Amelką:
-Mamusiu, dlaczego połknęłaś dzidziusia?
-No coś Ty, nie połknęłam go.
- A mówiłaś, że to od nasionek od tatusia, wzięła się moja siostra, którą masz teraz w brzuszku....

I spróbuj, tu coś dziecku delikatnie wytłumaczyć...

ja powiedziałabym, że mama z tatą tak się kochają, że dużo się przytulali i od tego przytulania nasionka znalazły się w brzuszku mamusi

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A jak śpiochy i kaftanik to po co jeszcze body? moim zdaniem nie ma co przesadzać.
tak jak dziewczyny pisały body traktowane są jako bielizna, do tego nic się nie zwija na pleckach, a przy samym kaftaniku to często się zdarza

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
hahaha genialne
Kolega mi opowiadał że jego mały synek kiedyś w przychodni zobaczyl kobietę w ciąży i był zdziwiony wielkością brzucha. Mama mu cicho powiedziała że ta pani ma w brzuchu dzidziusia, dlatego tak wygląda. Na to mały podszedł do tej pani, przejęty, z oczami jak spodki i wrzasnął: "ZJADŁAŚ GO?????"
dzieci są niesamowite

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Nie wiem co wikingowi do szpitala zabrać, serio no i jeśli by mi cc robili, to w szpitalu zostaje dobry tydzień do 10 dni. Trochę dużo ubrań wyszloby dla dziecka do zabrania, a szpitalne w sumie zapewniają..nie wiem co robić
a czemu tak długo? ja w takiej sytuacji nie brałabym dla dziecka nic poza ubraniem na wyjście ze szpitala
Stary 2014-01-20, 17:08   #1269
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Oglądam TVP info, mówią o opiece służby zdrowia nad ciężarnymi.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2014-01-20 o 17:09
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 17:15   #1270
(t)asia
Zadomowienie

Ag9 dziękuje za rady. Postaram się przekonać męża do pieska ze schroniska i wtedy się do Ciebie odezwę
elunka lubimy takie prezenty
Dziewczyny dzięki
nadzywczajna dzięki, mały do tej pory co wizytę świecił bezwstydnie klejnotami, a dzisiaj nogi zaciśnięte, buźka zasłonięta. Obraził się, czy co?
Nadzwyczajna ciesze się, że jesteś już w domu!
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
A ja nie wiem o co chodzi z tym zabranianiem picia kawy w ciąży O ile ma się ciśnienie w normie, to jak niby ma to zaszkodzić dziecku? Chyba, że ktoś pije kilka filiżanek siekiery dziennie to może. Ale 1 kawa?
Picie dużych ilości kawy nie jest wskazane nawet jak się nie jest w ciąży. Wszystko z umiarem, od jednej kawy przecież nic się nie stanie.
U mnie była niedawno kuzynka która karmi jeszcze piersią i kupiłam jej kawę zbożową, bo mówiła że tylko taką pije. Od tamtej pory sama taką popijam, ale nie często. Do niedawna w pracy piłam z 3 kawę, normalne sypane, i jeszcze parę rozpuszczalnych. Jak to człowiek dla dziecka potrafi się zmienić
Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Natka jest ładniej, z taką ładną dziewczynką mi się kojarzy, a Agata taka buntowniczka chłopczyca ale to tylko moje skojarzenia. Też na 100% nie wiemy czy Aleksander czy Igor
Mam dokładnie takie samo skojarzenie =) Ja rozważałam Aleksander ale za długie do nazwiska było i został Szymon. Igora nie chcieliśmy bo liczę na to że będę miała jeszcze córkę a tą na pewno nazwiemy Iga.
bejb za wizytę. Idziemy prawie łeb w łeb Daj znać jak w tej szkole. Ja jutro dzwonię się umawiać
Cytat:
Rozmowy z Amelką:
- A mówiłaś, że to od nasionek od tatusia, wzięła się moja siostra, którą masz teraz w brzuszku....

Cayenneona a może przejrzyj sobie w internecie zdjęcia z sesji brzuszkowych/ciążowych. Można znaleźć dużo inspiracji. Ja chyba kupię sobie statyw i sama sobie pocykam takie foty bo nie ma kto mi pomóc, a u mnie w okolicy nikt fajnych brzuszkowych nie robi...

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
hahaha genialne
Kolega mi opowiadał że jego mały synek kiedyś w przychodni zobaczyl kobietę w ciąży i był zdziwiony wielkością brzucha. Mama mu cicho powiedziała że ta pani ma w brzuchu dzidziusia, dlatego tak wygląda. Na to mały podszedł do tej pani, przejęty, z oczami jak spodki i wrzasnął: "ZJADŁAŚ GO?????"
A wyobrażasz sobie jego minę jakby ta ciężarna odpowiedziała- TAK!

Ja nie mam jeszcze pojęcia kiedy pajacyk, kiedy body itd. O smarowaniu dziecka oliwką słyszałam dwie sprzeczne opinie więc sama nie wiem co będę robiła.

Pogoda nam się zepsuła... pada jakiś dziwny deszcz, a ja muszę bramę iść zamknąć. Mogłoby w końcu przestać. Właśnie spałaszowałam puszkę brzoskwiń z bitą śmietaną... I jak to dziecko ma być małe?
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 17:16   #1271
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

ja powiedziałabym, że mama z tatą tak się kochają, że dużo się przytulali i od tego przytulania nasionka znalazły się w brzuszku mamusi

tak jak dziewczyny pisały body traktowane są jako bielizna, do tego nic się nie zwija na pleckach, a przy samym kaftaniku to często się zdarza

dzieci są niesamowite

a czemu tak długo? ja w takiej sytuacji nie brałabym dla dziecka nic poza ubraniem na wyjście ze szpitala
Nie wiem czemu tak długo, w sumie to operacja. Jak spytalam ginki j al dlugo, to powiedziała mi, że dobry tydzien do 10 dni. Kurna, tyle kompletów ubranek szykować to bez sensu...na 3 dni przy sn to bym wzięła, w razie gdyby zbrudzil bym się szpitalnymi posilkowala...

Chyba masz racje, żeby nie brać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 17:16   #1272
marima
Raczkowanie

cześć

jedyne co dzisiaj zrobiłam, to pół dnia Was nadrabiałam i zdązyłam jeszcze tylko wydepilować depilatorem łydki, o dziwo poszło mi sprawnie i zauwazyłam że mi o wiele mniej włosków rośnie w ciąży na nogach, ale pod pachami za to nadrabiają, zamierzam jeszcze zrbić jutro okolice bikini, a całe bikini zgolę jednak maszynką a następnym razem jak będą krótsze spróbuję zastosować ponownie pastę cukrową, której nie używałam od poczatku ciąży, no ale teraz trzeba być bardziej zwartym i gotowym skoro to już 34 tc

słuszałam że 6 tyg przed porodem powinno się szykować torbę do szpitala, tja jasne, przy moim zapale i nie posiadaniu połowy wyprawki będzie ciężko się zabrać, ale jutro ostateczne zamówienie na gemini i na all, w sobotę zakupy w rossku dla małego, będę musiala jeszcze jakiś kocyk wypatrzyć, w przyszłym tygodniu przejrzę ciuszki, bo właśnie też chcę 2 zestawy do szpitala uszykować na 56 i 62 bo nie wiem jaki mały będzie duży

co do alkoholu w ciąży to mówię nie nie nie i jeszcze raz stanowcze nie nie jest udowodnione że nawet łyk może nie zaszkodzić, tak samo jak nie jest to potwierdzone, więc ja tam nie zamierzam ryzykować i narażać życia mojego dziecka

co do wypijania odpowiedniej ilości płynów, kiedyś uczyłam się że powinno się wypijać 30 ml płynów na kilogram ciała ja mam taki sposób że mam przy łóżku butelkę 0,7 wody niegazowanej i co jakiś czas popijam sobie po łyczku, jak się butla kończy uzupełniam ją, mieszkam sobie soczek z gorącą wodą i popijam taki ciepły,do tego jakaś herbatka, ale nie liczę ile dokładnie wypijam, ale czytałam wiele dobrego o odpowiednim nawadnianiu organizmu w ciąży, szczególnie chodzi o to że przy nawilżonej skórze są większe szanse że nie pojawią się rozstępya że ja mam skłonności do nich to też mam większą motywację

do do upijania się TŻtów i nie wracania na noc, to na szczęście nie mam za często tego problemu, tzn TŻ kilka razy sobie popił że potem nie był do życia i ciągle siedział w WC a ja jako dobra zonka szukałam mu leków i robiłam herbatkę, ale nigdy nie zdazyło się żeby nie napisał że wróci później do domu. ale ogólnie jestem wyrozumiała pod tym względem chociaż uważam że mam odpowiedzialnego TŻtta bo sam po sylwestrze postanowił że już nie tyka alko i jest w weekend w pełnej gotowości gdybym przypadkiem zaczęła rodzić

Mam do Was pytanie. będziecie używać majtek z tym pasem po porodzie, jeśli tak to od kiedy zamierzacie je nosić? mi położna z sr mówiła że można dopiero po połogu, na necie czytam że można od razu
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 17:22   #1273
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja też nie mogę się wziąć za pakowanie torby Jak chcę to zrobić to zawsze myślę - mogę jutro
od kilku dni sobie mówię, że jutro chodźcie sie zmówimy na jeden dzień, moze jedna druga zmotywuje
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
sprobuje ja wczoraj pilam radler ale warsteiner Posmakowalo
Już wysłałam TŻ smsa z nazwami może mi przywlecze jakiegoś browara zamiast czekolady

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-20, 17:22   #1274
BeautifulLie
Zadomowienie

Czbasia mój opiera sie na usg ale że jest późniejszy i 2 tyg to ja sie opieram na om

Bejb :brawo:

Koziemleko mnie kość pobolewa co jakiś czas ale w moim przypadku to podobno wina szyjki i że to przez miednice.

Amelka

Margo ja też piorę swoim proszkiem dzieciowym nawet ciuszki od koleżanek przede wszystkim też dlatego, że maja inny zapach od moich hyhy

Mmhym ja moim dziadkom kupilam tran mollers w zestawie z ramką na zdjęcie i dalam tam moje foto bo nie mieli i karty z życzeniami

Agayka temat związany z tym facetem już nawet w grudniu byl poruszany w. DDTVN i byl wywiad z psychologiem, który go leczyl od paru lat i powiedział oficjalnie że typ sie nie zmieni. Ale mamy dziurawe prawo, no bo po co kary dożywocia byly zamienione na 25 lat? Logiczne że taka osoba zabijając lub cokolwiek innego z premedytacją się nie zmieni!

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 17:42   #1275
bebe97
Wtajemniczenie

Ja po wizycie melduję co następuje:
Nawet lekarz stwierdził, że mam bardzo duży brzuch, na oko 8 miesiąc, a ja dopiero wkroczyłam w 7. Ale nic to ponoć nie znaczy w każdym razie nic złego trudno, muszę się przyzwyczaić do komentarzy i pytań, czy bliźniaki noszę albo czy zaraz rodzę
Mała nie jest już taka mała, w 27 tc wazy 1000 gram Leżała sobie w poprzek i tak się przykleiła do ściany brzucha że nijak nie dało się uchwycić jej buźki, więc zdjęcia tym razem nie dostałam. Serduszko, główka, żołądek, wszystko w normie.
Szyjka nadal zwarta i długa, próbowałam wybadać gina, czy mam szanse na poród sn, powiedział, że jak będę bardzo chciała to możemy spróbować. Po jego minie widziałam, że raczej nic z tego, chociaż chcąc mnie chyba pocieszyć powiedział, że jeszcze trochę czasu przed nami, a nóż się coś zmieni
Na następną wizytę mam zrobić badanie na poziom żelaza a do tego czasu przyjmować żelazo na receptę - Tardyferol.

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-20 o 17:44
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 17:49   #1276
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
noo ela , czas spiac poslady i sie spakowac Najwyzszy czas
No kiedyś się wezmę, a tymczasem sobie pośpię, tym bezruchem się napieszczę

Cytat:
  1. Hm, no na moje, to Ola też Ci daje znaki, tak jak Tż
  2. No ja akurat całą czwórkę mam bardzo udaną
  3. Wiesz co, jak masz po drodze, to oddałabym to na reklamacje. Bez jaj, jedno pranie.

U mnie tradycja, że prezenty zawsze jakieś się kupowało... Kosmetyki jakieś dla babć, pościele ( jak większe wydatki, to mama się dokładała ) itd. Ale w tym roku głowy nie było
W sumie moja babcia i tak kiedys powiedziała, że ona prezentów to nie chce, bo wszystko ma, a kwiatki bardzo lubi

Kaftanik kosztował 6 zł więc nie opłaca mi sie jechac, a nie mam po drodze. W ogóle nawet chyba nie mam paragonu już

Cytat:
Ja też nic no ale przynajmniej szlafrok zamówiłam (tzn 4, ale 3 odesle, 2 już właściwie odeslalam), kolyska dziś przyszła, co mnie bardzo ucieszyło, to mimo, że niby w DE kupowana, to materacyk z dunpolu, hurrra (bo te niemieckie do kolysek mają bardzo licha opinie), przekonalyscie mnie z koszulami, do porodu mam uszykowana jedna (kupiłam za 20 PLN w PL) chociaż się mężowi podoba. Jak zniszcze, to i tak była na zniszczenie szykowana, jak mi dadzą do cc szpitalna, to po prostu zostanie. Oprócz tego mam jedną na guziczki, też w PL nabyta. A poza tym mam 3 na ramiaczka, od biedy karmić się da. Nie pamiętam która z was mówiła, ze i tak koszul nie lubi, chyba Asienka - natchnela mnie, bo ja też bardzo lubię piżamy tym sposobem uswiadomilam sobie, że mam jedną pizame na guziczki od gory, co prawda w gacie w chwili obecnej nie wejdę (próbowałam dziś, ni chuchu nie są elastyczne), ale mam jakieś inne bawełniane do tego. Zamówiłam t-shirt na guziczki dodatkowo z długim rękawem i bawełniane gacie, co bym mogła swobodnie latac po szpitalu, a są czarne, więc liczę, że nawet jak zbrudze, to się spierze...uff...
Domowilam pieluchy tetrowe i flanelowe jeszcze...
Chyba pozostaje poczekać, az zamówienia przyjdą i się jednak spakować

No na 10 dni to trzeba całą torbę ubranek brać Ja bym się na szpitalne zdecydowała jednak

Cytat:
Oglądam TVP info, mówią o opiece służby zdrowia nad ciężarnymi.
Za późno, teraz juz nie pooglądam, ale jaka to jest opieka? Nie ma jej

Stary 2014-01-20, 17:55   #1277
BeautifulLie
Zadomowienie

Bebe gratuluje udanej wizyty!! Ooo masz inne żelazo przepisane. Ja biorę biofer.

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:05   #1278
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cześć

jedyne co dzisiaj zrobiłam, to pół dnia Was nadrabiałam i zdązyłam jeszcze tylko wydepilować depilatorem łydki, o dziwo poszło mi sprawnie i zauwazyłam że mi o wiele mniej włosków rośnie w ciąży na nogach, ale pod pachami za to nadrabiają, zamierzam jeszcze zrbić jutro okolice bikini, a całe bikini zgolę jednak maszynką a następnym razem jak będą krótsze spróbuję zastosować ponownie pastę cukrową, której nie używałam od poczatku ciąży, no ale teraz trzeba być bardziej zwartym i gotowym skoro to już 34 tc

słuszałam że 6 tyg przed porodem powinno się szykować torbę do szpitala, tja jasne, przy moim zapale i nie posiadaniu połowy wyprawki będzie ciężko się zabrać, ale jutro ostateczne zamówienie na gemini i na all, w sobotę zakupy w rossku dla małego, będę musiala jeszcze jakiś kocyk wypatrzyć, w przyszłym tygodniu przejrzę ciuszki, bo właśnie też chcę 2 zestawy do szpitala uszykować na 56 i 62 bo nie wiem jaki mały będzie duży

Mam do Was pytanie. będziecie używać majtek z tym pasem po porodzie, jeśli tak to od kiedy zamierzacie je nosić? mi położna z sr mówiła że można dopiero po połogu, na necie czytam że można od razu
Ja miałam nogi ogolić i też jeszcze tego nie zrobiłam

6 tyg. przed terminem, to ja mam 6 tygodni 6 dni, więc mam jeszcze czas

Pasa nie będę używała

Cytat:
od kilku dni sobie mówię, że jutro chodźcie sie zmówimy na jeden dzień, moze jedna druga zmotywuje
Jestem za, może mi się uda

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Nawet lekarz stwierdził, że mam bardzo duży brzuch, na oko 8 miesiąc, a ja dopiero wkroczyłam w 7. Ale nic to ponoć nie znaczy w każdym razie nic złego trudno, muszę się przyzwyczaić do komentarzy i pytań, czy bliźniaki noszę albo czy zaraz rodzę
Mała nie jest już taka mała, w 27 tc wazy 1000 gram Leżała sobie w poprzek i tak się przykleiła do ściany brzucha że nijak nie dało się uchwycić jej buźki, więc zdjęcia tym razem nie dostałam. Serduszko, główka, żołądek, wszystko w normie.
Szyjka nadal zwarta i długa, próbowałam wybadać gina, czy mam szanse na poród sn, powiedział, że jak będę bardzo chciała to możemy spróbować. Po jego minie widziałam, że raczej nic z tego, chociaż chcąc mnie chyba pocieszyć powiedział, że jeszcze trochę czasu przed nami, a nóż się coś zmieni
Na następną wizytę mam zrobić badanie na poziom żelaza a do tego czasu przyjmować żelazo na receptę - Tardyferol.
jest już kilogram
Ja tez jak poszłam na USG w 7 miesiącu, to się mnie pyta lekarz czy to juz 8 miesiąc jak powiedziałam nie, to się spytał czy bliźniacza nawet mu głupio nie było jak go z błędu wyprowadziłam

Stary 2014-01-20, 18:13   #1279
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:

Pasa nie będę używała

jest już kilogram
Ja tez jak poszłam na USG w 7 miesiącu, to się mnie pyta lekarz czy to juz 8 miesiąc jak powiedziałam nie, to się spytał czy bliźniacza nawet mu głupio nie było jak go z błędu wyprowadziłam
Jesteśmy w tym samym klubie chyba

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:

Pasa nie będę używała

Dobra, to kiedy? Może w czwartek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 18:14   #1280
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, to kiedy? Może w czwartek?
Mi pasuje

Stary 2014-01-20, 18:16   #1281
(t)asia
Zadomowienie

bebe97 za wizytę! Między nami tylko tydzień różnicy a mój syn 300g cięższy...

Jutro idę do kuzynki poznań w końcu jej 5-miesięcznego synka i miałam jej zanieść karton pampersów. W domu mam 3, ale dla takiego szkraba będą już chyba za małe, co? Tak to jest jak się człowiek zbiera do odwiedzić 3 miesiące...
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:18   #1282
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

A jak śpiochy i kaftanik to po co jeszcze body? moim zdaniem nie ma co przesadzać.
dziewczyny już wyjaśniły to się nie będę powtarzać

Cytat:
Rozmowy z Amelką:

wiek trudnych pytań

Cytat:
Tak planuję Ewentualnie jak będzie ciepło to same body i np skarpetki Jeszcze nie wiem

Ogólnie pajace chcę ubierać tylko na noc, a w dzień jakieś śpioszki, kaftaniki, bluzy Nie wiem jeszcze jak to się sprawdzi
ja też pajace planuje na noc, chociaż mam jednego pajaca takiego wyjściowego bardziej, bo tamte to tak typowo jak piżamki I chyba nie będę zakładała na noc niczego pod, bo maluszka zawinę w becik albo włożę do śpiworka to będzie mu ciepło

Cytat:
No ja chyba w tym tygodniu jednak spakuję, co mam... Tylko mówię tak co tydzień

Założyć się da bo jest jeszcze guziczek, ale pewnie jak dzieć będzie się ruszać, to bedzie się odwijał, bo guziczek jest jeden przy szyi
może doszyjesz nowe wstążeczki?

Cytat:
duża dziewczynka, za udaną wizytę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:20   #1283
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

może doszyjesz nowe wstążeczki?
Tak myślałam, ale jestem zbyt leniwa na to

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 18:29   #1284
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

gratuluję!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:40   #1285
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
jedyne co dzisiaj zrobiłam, to pół dnia Was nadrabiałam i zdązyłam jeszcze tylko wydepilować depilatorem łydki, o dziwo poszło mi sprawnie i zauwazyłam że mi o wiele mniej włosków rośnie w ciąży na nogach, ale pod pachami za to nadrabiają, zamierzam jeszcze zrbić jutro okolice bikini, a całe bikini zgolę jednak maszynką
O matko, za depilację bikini podziwiam... Ja kilkakrotnie depilowałam plastrami, ale depilatorem nie wytrwałabym za nic
Ja nie mam na razie zamiaru używać

Cytat:
kilogram! kolejny kamień milowy za Wami
Kciuki za mniej oporną szyjkę, ale dopiero za jakieś 10 tygodni
Czyli anemia się pogłębia? Brałam ten tardyferon, na mnie nie zrobił wrażenia

Cytat:
  1. Ja miałam nogi ogolić i też jeszcze tego nie zrobiłam
  2. 6 tyg. przed terminem, to ja mam 6 tygodni 6 dni, więc mam jeszcze czas
  1. Ja będę zmuszona jutro ogolić, bo mam wizytę, a chcieliśmy się z mężem zakładać, bo on twierdził, że bym go w długości włosa dogoniła
  2. Haha, widzę, że Ty tymi terminami żonglujesz pięknie - jeśli chodzi o poród to lepszy wcześniejszy z USG, jeśli o pakowanie torby to późniejszy

Byłabym przegapiła, a tu dzisiaj mnie stuknęło 50 dni do terminu

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:42   #1286
maggie123
Zakorzenienie

Znów dziś brakowało czasu na wszystko. Musiałam skoczyć do pracy. Dowlok!łam sie po ponad 30minutach gdzie normalnie 10-15szla!m.. Masakra nie mam siły na nic!
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać:
Kupiłam dziś w Lidlu herbatę pokrzywową z koprem i z liśćmi malin- skład to 3/4 mieszanki ciążowej, o której pisałam. Brakuje tylko tego przywrotnika, ale go nie mogłam znaleźć. Pić będę sobie codziennie, za tydzień zwiększę liście malin i zobaczymy, jak zadziała

jak nazywa sie herbata? Od jutra na kilka dni przenosimy sie do rodziców. Ma przyjść zmywcrka więc m. Musi kuchnię przygotować bo przy okazji spore zmiany tam zaplanowałam.
Co między szafki wiszące a blat oprócz płytek można? Stosunkowo niedrogo? Niesamowicie podoba mi sie lacobel ale z 600zł trzeba wydać a nie ukrywam że mam nadzieję za max 5lat zmienić mieszkanie na większe lub na dom

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Witajcie nowe Mamusie!

Dziewczyny, czy już wszystkie macie wybrane imiona dla dzieci? u nas nadal córka jest Agatką lub Natalką ale jak będzie ostatecznie nie wiemy
Nie do końca. Jestem zdecydowana na Kornelkaę ale m. znów jęczy że nie a według niego dużo czasu..

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
ja niby mam wyprane i wyprasowane ciuszki te najmniejsze rozmiary 56-62 reszte jak cos mi sie trafia w lumpkach to odkładam zeby sie cala pralka uskładała. Ale ja to nie wiem jakie te ciuszki do szpitala wziac? czy same 56? a jak bedzie wazył np 3800 to wejdzie w te 56? nie znam sie na tym w ogóle
Rozmiar rozmiarówi nierówny. Weź 56a jak okaże sie małe to niech mąż przywieźi!e przygotowane 62.

Kurcze nadal nic nie mam.. Tzn dziś upralam koszule i szlafrok do szpitala i znalazłam listę potrzebnych rzeczy. Ubranka dla córi nadal spakowane w pudłach. Muszę wyciągnąć uprac i uprasowac. Kupić materac. Zamówić pościel choć pościel akurat na początku potrzebna nie jest bo bedziemy używać różka,kupić przescieradla. Oilatum i pieluchy. I smoczek i chyba tyle.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Hej!
Na wizycie wszystko ok, po infekcji nie ma śladu na szczęście. Szyjka zamknięta, bez zmian. Ja przytyłam od początku 8,5kg. Wyniki są dobre.
Maluszek już nie jest maluszkiem bo waży 1280g! jakoś dużo mi się wydaje =) Ma już główkę na dole! Mam nadzieję, że już tak zostanie. Podczas badania oczywiście sobie leżał nieruchomo, a jak tylko lekarz przestał dotykać brzuch to od razu zaczął kopać. Złośliwiec jeden W przyszłym tygodniu umawiam się do szkoły rodzenia.

Co do tej wysypki, oczywiście już zeszła. Gin powiedział, że gdyby pojawiła się jeszcze raz to mam do niego od razu dzwonić.

Aby sobie jeszcze bardziej poprawić humor kupiłam sobie w biedronce śliczne kolorowe miseczki. Fioletowe i zielone =)

To chyba tyle. Idę się zdrzemnąć bo położyłam się dopiero i jestem wręcz nieprzytomna =)
Brawa za dobre wierchu!!
Kate pisz co Ci leży na sercu..
W ogóle przyznam sie że boje sie porodu. Z Zu bałam sie ale to byl mniejszy strach bo była niewiadoma a teraz wiem co mnie czeka... Do tego te straszne wydarzenia naglasnianye...

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:50   #1287
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Wszystko super Mamy 1 kg

Cytat:

Za późno, teraz juz nie pooglądam, ale jaka to jest opieka? Nie ma jej
Prawie jakbyś oglądała
Cytat:
Mi pasuje
To ja też sie piszę na pakowanie w czwartek!!

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-20, 18:51   #1288
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
  1. Ja będę zmuszona jutro ogolić, bo mam wizytę, a chcieliśmy się z mężem zakładać, bo on twierdził, że bym go w długości włosa dogoniła
  2. Haha, widzę, że Ty tymi terminami żonglujesz pięknie - jeśli chodzi o poród to lepszy wcześniejszy z USG, jeśli o pakowanie torby to późniejszy

Byłabym przegapiła, a tu dzisiaj mnie stuknęło 50 dni do terminu
Ja mam włosy białe i rzadkie, więc nie mam takiego parcia u mnie nikt ich nie widzi, więc tak się ociągam.
Co do terminu to własnie tak jest poród to z usg bo najwcześniej, cała reszta to może być później

za pół studniówki

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Co między szafki wiszące a blat oprócz płytek można? Stosunkowo niedrogo? Niesamowicie podoba mi sie lacobel ale z 600zł trzeba wydać a nie ukrywam że mam nadzieję za max 5lat zmienić mieszkanie na większe lub na dom

W ogóle przyznam sie że boje sie porodu. Z Zu bałam sie ale to byl mniejszy strach bo była niewiadoma a teraz wiem co mnie czeka... Do tego te straszne wydarzenia naglasnianye...
Mój znajomy wstawił szkło pomiędzy blat a szafki wiszące. Normalnie pomalował ściany, a na to szybę/szkło, bardzo mi się to podobało

Może dlatego ja się tak nie boję porodu, bo nie wiem co mnie czeka

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
To ja też sie piszę na pakowanie w czwartek!!
Dla tych co się zebrać nie potrafią, to czwartek 23 stycznia jest dzień pakowania toreb do szpitala

Stary 2014-01-20, 18:53   #1289
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

kupiłam właśnie materiał na zasłonę do pokoju dziecka juppi uszyję z niego też falbankę maskującą do łóżeczka i może jakieś jaśki
http://allegro.pl/bawelna-kropki-gro...902645053.html

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 19:07   #1290
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam włosy białe i rzadkie, więc nie mam takiego parcia u mnie nikt ich nie widzi, więc tak się ociągam.
Co do terminu to własnie tak jest poród to z usg bo najwcześniej, cała reszta to może być później

za pół studniówki

Mój znajomy wstawił szkło pomiędzy blat a szafki wiszące. Normalnie pomalował ściany, a na to szybę/szkło, bardzo mi się to podobało

Może dlatego ja się tak nie boję porodu, bo nie wiem co mnie czeka

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Dla tych co się zebrać nie potrafią, to czwartek 23 stycznia jest dzień pakowania toreb do szpitala
Gitara, mamy jeszcze 2 pełne dni i trochę dzisiejszego wieczoru
Do której w czwartek trzeba się wyrobić?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości