Oleje i olejki do włosów część VII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 13:55   #2131
mamaAmelka
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII

Hej dziewczęta
właśnie skończyłam czytać cały wątek i mogę być na bieżąco
Olejowaniem zainteresowałam się, ponieważ moje włosy zaczęły łamać się i sterczeć w różnych kierunkach. Brakuje im również blasku. Szybko schną i są podatne na układanie, niestety nie na długo Myje je co drugi dzień.
Jestem na początku przygody z olejowaniem i na razie mam za sobą dwie aplikacje oleju na włosy.
Skorzystałam z tego co mam w domu i na pierwszy rzut poszedł rafinowany olej kokosowy (z mydlandii). Nałożyłam go na suche włosy i zostawiłam na noc. Umyłam najdelikatniejszym szamponem jaki znalazłam w domu, wprawdzie bez SLS w składzie, ale z ALS (z hamamelisem). Kierując się waszymi wskazówkami nałożyłam szampon bez uprzedniego moczenia włosów wodą i wystarczył jedno mycie aby olej zszedł. Włosy od razu były gładkie, praktycznie same się ułożyły, nie miałam żadnych odstających kłaczków Niestety następnego dnia były już lekko tłuste i ponownie wymagały ułożenia, tak jak zazwyczaj było przy wcześniejszej pielęgnacji. Ale wiadomo, nie od razu Rzym zbudowano
Przed następnym myciem włosów, nałożyłam olej arganowy, który kupiłam jakiś rok temu. Jest w ciemnej buteleczce z kroplomierzem i używałam go sporadycznie na twarz. Tym razem zdjęłam kroplomierz aby łatwiej się dostać do zawartości i jak mi wykrzywiło twarz od smrodku przy aplikacji na włosy przestraszyłam się, że olej jest przeterminowany, ale z wątku dowiedziałam się, że taka już jego uroda Włoski po nim były również gładkie, ale musiałam im pomóc troszkę przy układaniu. Następnego dnia (czyli dziś) włosy nie są przetłuszczone i pamiętają ułożenie z dnia poprzedniego dnia Tutaj również mam "ale" Cały czubek mojej głowy niemiłosiernie mnie swędzi, czego właściwie nigdy wcześniej nie doświadczyłam.

Dziś będąc na zakupach w Biedronce obejrzałam wszystkie dostępne oleje na półkach i powstrzymałam się przed kupnem nierafinowanego oleju lnianego ( z terminem do końca marca), ponieważ wczoraj zamówiłam sobie kilka olei na bioorganika (mieli weekend darmowej dostawy). Mój wybór padł na olej musztardowy, olej ze słodkich migdałów i olej z nasion bawełny. O tym ostatnim żadna z was nie pisała i jestem bardzo ciekawa jaki efekt przyniesie on na moich włosach

Cieszę się, że trafiłam na wasz wątek i mam nadzieję, że dzięki waszym doświadczeniom będę miała włosy ala Violetta Villas

Edytowane przez mamaAmelka
Czas edycji: 2014-01-20 o 13:58
mamaAmelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:56   #2132
trihomonas
Zadomowienie

MassieDran dziekuje Ci bardzo z checia wyprobuje olejki w olejowaniu albo wcieraniu
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 22:58   #2133
_Angelina_
Wtajemniczenie

niezły start
pamietam moje poczatki z olejowaniem. Jak czytałam watek przez kilka dni, jak rozglądałam się za olejami bardzo miło wspominam czas eksperymentów.
Dziwnie to zabrzmi ale zazdroszę Tobie przygody z olejami która Cię czeka
Stary 2014-01-20, 23:02   #2134
Sowa06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
a ja kupiłam olej ryżowy raz go uzyłam , zobaczymy jak sie sprawdzi
U mnie dobrze się on sprawdza w mieszance.
Sowa06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 23:23   #2135
Medussaa
Raczkowanie

Chętnie dołączę do grona lubujących się i szukających pomocy w olejowaniu włosów

Zaczęłam dość dawno używać olejów ale prawda była taka,że olej plus częste prostowanie czy układanie z nieodpowiednim składem kosmetyków do stylizacji włosów nie dawało kompletnie żadnych efektów.
Dopiero od niedawna bo od początku stycznia zawzięłam się w sobie i staram się dbać o moje kosmyki może jeszcze nie do końca wzorowo ale już poprawnie
Aktualnie używam trzech z powiedzmy moich ulubionych:
1. Olejek Altera migdały i papaja. Ten olej akurat dobrze robi na rozczesywanie i cudowną miękkość w dotyku włosów coś wspaniałego. Czy regeneruje? Czy nawilża? To drugie owszem radzi sobie z tym,a jeżeli chodzi o regeneracje to cóż nie niestety tu w nim tego moje kosmyki nie znajdują.
2. Migdałowy olejek Vatika. Ten olejek ma w składzie jak nazwa wskazuje przede wszystkim migdały oraz olej kokosowy i sezam. W tej konkretnie Vatice moje włosy czerpią z wygładzenia i połysku ale NIE wzmacniają i nie pogrubiają jak to obiecywanie jak na opakowaniu. Zapach...Cudo ! Dosłownie cudo
3.Olej z korzenia Łopianu z Ziołami. Nami. To strzał w dziesiątkę jeżeli chodzi o skład i widzę,że on daje moim włosom najwięcej

Przede mną jeszcze dłuuuga droga do doskonałości włosów poprzez pielęgnację olejowania bo to dopiero nie całe dwa miesiące ,a nie oszukuje się to stanowczo za mało
Medussaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 23:28   #2136
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was ma mocno porowate, puszące się włosy i znalazła olej dla siebie? Szczerze mówiąc probowałam już prawie wszystkiego, olei spożywczych, "włosowych", tych bardzo popularnych i mniej popularnych i absolutnie po każdym mam ekstremalny przesusz, stączkowanie i niesamowity puch. Olejowałam na sucho, na mokro, na odżywkę, pod odżywkę, robiłam serum olejowe, trzymałam długi i krótko i...nic Mam wrażenie, że olejowanie im bardziej szkodzi niż pomaga.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 02:00   #2137
Sowa06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Medussaa Pokaż wiadomość
Chętnie dołączę do grona lubujących się i szukających pomocy w olejowaniu włosów

Zaczęłam dość dawno używać olejów ale prawda była taka,że olej plus częste prostowanie czy układanie z nieodpowiednim składem kosmetyków do stylizacji włosów nie dawało kompletnie żadnych efektów.
Dopiero od niedawna bo od początku stycznia zawzięłam się w sobie i staram się dbać o moje kosmyki może jeszcze nie do końca wzorowo ale już poprawnie
1. Olejek Altera migdały i papaja. Ten olej akurat dobrze robi na rozczesywanie i cudowną miękkość w dotyku włosów coś wspaniałego. Czy regeneruje? Czy nawilża? To drugie owszem radzi sobie z tym,a jeżeli chodzi o regeneracje to cóż nie niestety tu w nim tego moje kosmyki nie znajdują.
2. Migdałowy olejek Vatika. Ten olejek ma w składzie jak nazwa wskazuje przede wszystkim migdały oraz olej kokosowy i sezam. W tej konkretnie Vatice moje włosy czerpią z wygładzenia i połysku ale NIE wzmacniają i nie pogrubiają jak to obiecywanie jak na opakowaniu. Zapach...Cudo ! Dosłownie cudo
3.Olej z korzenia Łopianu z Ziołami. Nami. To strzał w dziesiątkę jeżeli chodzi o skład i widzę,że on daje moim włosom najwięcej

Przede mną jeszcze dłuuuga droga do doskonałości włosów poprzez pielęgnację olejowania bo to dopiero nie całe dwa miesiące ,a nie oszukuje się to stanowczo za mało
Ja olejuję od początku sierpnia i o dziwo też uważam, że to mało ;P
Stary 2014-01-21, 06:09   #2138
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was ma mocno porowate, puszące się włosy i znalazła olej dla siebie?

Z tych najbardziej popularnych to olej z pestek winogron, olej z orzechów włoskich, olej słonecznikowy. Przede wszystkim te z grupy wielonienasyconych.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 11:17   #2139
Medussaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sowa06 Pokaż wiadomość
Ja olejuję od początku sierpnia i o dziwo też uważam, że to mało ;P
Sowo uwierz mi,że chciałabym już być na takim etapie olejowania jak Ty
Wierze jednak w siebie i myślę,że będę w tym sumienna
Stary 2014-01-21, 11:22   #2140
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie dziś zamówiłam na DOZ ten olejek łopianowy z ziołami (z firmy NAMI) Czytałam, że czyni cuda, więc nie mogłam się na niego nie skusić Powiedz mi, zostawiasz go może na całą noc na skalpie/włosach? Bo ja właśnie tak zamierzam robić, mimo iż producent pisze, żeby trzymać go 30 minut

MassieDran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 12:24   #2141
Medussaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MassieDran Pokaż wiadomość
Właśnie dziś zamówiłam na DOZ ten olejek łopianowy z ziołami (z firmy NAMI) Czytałam, że czyni cuda, więc nie mogłam się na niego nie skusić Powiedz mi, zostawiasz go może na całą noc na skalpie/włosach? Bo ja właśnie tak zamierzam robić, mimo iż producent pisze, żeby trzymać go 30 minut
Używam go tak naprawdę na dwa sposoby:
Nakładam na skalp i wcieram we włosy potem reklamówka jednorazówka i czepek i tak chodzę przez dzień jeżeli nigdzie się nie wybieram bądź jak Ty zamierzasz czyli wmasowuje w skórę głowy i we włosy i tak na całą noc
Producent pisze co innego ale ten olejek ma taki skład,że tylko może pomóc nie zaszkodzić A,że moje włosy potrzebują intensywnego nawilżenia to stosuje go znacznie dłużej niż te króciutkie 30 min
Wierze,że będziesz z niego zadowolona bo jest doprawdy rewelacyjnym olejem .
Stary 2014-01-21, 12:28   #2142
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Używam go tak naprawdę na dwa sposoby:
Nakładam na skalp i wcieram we włosy potem reklamówka jednorazówka i czepek i tak chodzę przez dzień jeżeli nigdzie się nie wybieram bądź jak Ty zamierzasz czyli wmasowuje w skórę głowy i we włosy i tak na całą noc
Producent pisze co innego ale ten olejek ma taki skład,że tylko może pomóc nie zaszkodzić A,że moje włosy potrzebują intensywnego nawilżenia to stosuje go znacznie dłużej niż te króciutkie 30 min
Wierze,że będziesz z niego zadowolona bo jest doprawdy rewelacyjnym olejem .

No pokładam w nim spore nadzieje, zwłaszcza, że się naczytałam na KWC i na blogach, że nie tylko hamuje wypadanie i pobudza do wzrostu, ale też świetnie nawilża i regeneruje włosy Ahh już bym to cacko nałożyła na głowę

Stary 2014-01-21, 12:37   #2143
Medussaa
Raczkowanie

Cytat:
No pokładam w nim spore nadzieje, zwłaszcza, że się naczytałam na KWC i na blogach, że nie tylko hamuje wypadanie i pobudza do wzrostu, ale też świetnie nawilża i regeneruje włosy Ahh już bym to cacko nałożyła na głowę
Jak zaczynałam z tym olejem to tylko on nie wywoływał na początku jakiś drobnych "skutków ubocznych" jak np. ten z Altery gdzie po pierwszym,drugim czy nawet i trzecim razem borykałam się z elektryzowaniem ale na szczęście potem problem zniknął. Podobnie było z olejkiem z Vatiki,a Łopian spisywał i spisuje się dalej znakomicie
Wiem,że niektórym nie podoba się zapach ale mam nadzieje,że Cię nie wystraszy,a może i przypadnie do gustu? Daj znać koniecznie jak będziesz go już miała u siebie
Stary 2014-01-21, 13:15   #2144
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zaczynałam z tym olejem to tylko on nie wywoływał na początku jakiś drobnych "skutków ubocznych" jak np. ten z Altery gdzie po pierwszym,drugim czy nawet i trzecim razem borykałam się z elektryzowaniem ale na szczęście potem problem zniknął. Podobnie było z olejkiem z Vatiki,a Łopian spisywał i spisuje się dalej znakomicie
Wiem,że niektórym nie podoba się zapach ale mam nadzieje,że Cię nie wystraszy,a może i przypadnie do gustu? Daj znać koniecznie jak będziesz go już miała u siebie
U mnie w sumie tylko olejki na bazie parafiny miały skutki uboczne (przesuszenie włosów), ale stosowałam je za czasów, kiedy jeszcze nawet nie wiedziałam co to parafina

Do śmierdzących zapachów jestem przyzwyczajona, więc mam nadzieję, że i zapach olejku łopianowego nie powali mnie na kolana

Jasne że dam znać

Stary 2014-01-21, 13:43   #2145
Medussaa
Raczkowanie

Cytat:
U mnie w sumie tylko olejki na bazie parafiny miały skutki uboczne (przesuszenie włosów), ale stosowałam je za czasów, kiedy jeszcze nawet nie wiedziałam co to parafina

Do śmierdzących zapachów jestem przyzwyczajona, więc mam nadzieję, że i zapach olejku łopianowego nie powali mnie na kolana
No tak kiedyś każdy jakoś zaczyna
Dla mnie zapach może i ma znaczenie ale jak olejek czy cokolwiek innego do włosów pachnie,a nic nie daje co z kolei śmierdziele dają spektakularne efekty to mogę przeboleć

Edytowane przez Medussaa
Czas edycji: 2014-01-21 o 13:45
Stary 2014-01-21, 14:47   #2146
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was ma mocno porowate, puszące się włosy i znalazła olej dla siebie? Szczerze mówiąc probowałam już prawie wszystkiego, olei spożywczych, "włosowych", tych bardzo popularnych i mniej popularnych i absolutnie po każdym mam ekstremalny przesusz, stączkowanie i niesamowity puch. Olejowałam na sucho, na mokro, na odżywkę, pod odżywkę, robiłam serum olejowe, trzymałam długi i krótko i...nic Mam wrażenie, że olejowanie im bardziej szkodzi niż pomaga.
Ja zaczynałam z takimi włosami U mnie kompletnie nie spisywały się nasycone (kokos, shea, babasu, palmowy).

Z omega 9 też ostrożnie, a zwłaszcza uważaj na omega 9 z pewną ilością kwasów nasyconych (oliwa z oliwek, awokado, nasiona papai, nasiona baobabu, miodla indyjska - popularny olej neem). Można spróbować olejów z omega 9, ale z małą ilością kwasów nasyconych - orzech laskowy, słodkie migdały czy pestki - śliwki, moreli, brzoskwini. Ale też może być puch i za miękko.

Najbezpieczniej spróbować z omega 6, jak wyżej gdzieś koleżanka napisała. Orzech włoski, kiełki pszenicy, pestki dyni, słonecznik, sojowy.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 15:08   #2147
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ja zaczynałam z takimi włosami U mnie kompletnie nie spisywały się nasycone (kokos, shea, babasu, palmowy).

Z omega 9 też ostrożnie, a zwłaszcza uważaj na omega 9 z pewną ilością kwasów nasyconych (oliwa z oliwek, awokado, nasiona papai, nasiona baobabu, miodla indyjska - popularny olej neem). Można spróbować olejów z omega 9, ale z małą ilością kwasów nasyconych - orzech laskowy, słodkie migdały czy pestki - śliwki, moreli, brzoskwini. Ale też może być puch i za miękko.

Najbezpieczniej spróbować z omega 6, jak wyżej gdzieś koleżanka napisała. Orzech włoski, kiełki pszenicy, pestki dyni, słonecznik, sojowy.
Dziękuję
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 20:05   #2148
lanavera
Zadomowienie

Uszanowanko
Tak Was sobie czytam i czytam już od dawna, ale pozostaję w przyczajeniu Olejuję włosy już od jakichś dwóch lat, ale z różną częstotliwością. Włosy mam chyba niskoporowate, może średnio. Postawiłam się przywitać dzisiaj z okazji takiej, że właśnie zakupiłam dziś moją pierwszą Sesę Do tej pory olejowałam różnymi, kokosem, oliwą, lnianym, Babydream, Alterrą, arganowym i co tam mi wpadło w ręce. A że włosy długie mam raczej, to zaczęły mi wypadać trochę za bardzo. I tak sobie czytam wasze wypowiedzi, że Sesa taka super, taka wow więc dzisiaj odwiedziłam Helfy stacjonarne i kupiłam. Ten zapach jest cudowny! Taki indyjski, kadzidlano - mydlany bardziej niż ziołowy jak dla mnie. Na noc nałożę pierwszy raz, nie mogę się doczekać
Kupiłam też szampon w pudrze Hesh Shikakai. Niezła ciekawostka, nie słyszałam wcześniej o czymś takim. Używała go któraś z Was?
lanavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 21:08   #2149
xxxCoCoxxx
Raczkowanie

Mam do was pytanie: czy to , że zużywam sporą ilość oleju na włosy oznacza, że robię to źle(nakładam za dużo) czy, że moje włosy po prostu tyle tego wchłaniają?

Dodam, że moją przygodę z olejowaniem rozpoczęłam niedawno
xxxCoCoxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 21:21   #2150
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez xxxCoCoxxx Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie: czy to , że zużywam sporą ilość oleju na włosy oznacza, że robię to źle(nakładam za dużo) czy, że moje włosy po prostu tyle tego wchłaniają?

Jeśli zużywasz sporo, to moim zdaniem dużo nakładasz, bo gdybyś nakładała mniej - mniej byś zużywała :P
Ja mam co prawda krótkie włosy, ale np. oleju kokosowego zyżywam ok. 1 łyżeczki od herbaty do pokrycia całych włosów.
Anwen wielokrotnie pisała na blogu, że na swoje włosy wystarcza jej łyżka czy dwie, malutko. Ale jeśli Twoim włosom to służy i nie masz problemu ze zmyciem, to nie widzę problemu
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 21:35   #2151
xxxCoCoxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Jeśli zużywasz sporo, to moim zdaniem dużo nakładasz, bo gdybyś nakładała mniej - mniej byś zużywała :P
Ja mam co prawda krótkie włosy, ale np. oleju kokosowego zyżywam ok. 1 łyżeczki od herbaty do pokrycia całych włosów.
Anwen wielokrotnie pisała na blogu, że na swoje włosy wystarcza jej łyżka czy dwie, malutko. Ale jeśli Twoim włosom to służy i nie masz problemu ze zmyciem, to nie widzę problemu
No ja właśnie się zastanawiam jak Anwen to robi, przecież ona ma tyyyle włosów

Ja jakoś cały czas mam wrażenie, że nie pokryłam całych włosów lub, że jest go za mało, w efekcie czego przy pierwszym olejowaniu zuzylam prawie albo i ponad połowę takiej małej buleczki, mała chyba 50 ml

Edytowane przez xxxCoCoxxx
Czas edycji: 2014-01-21 o 21:37
Stary 2014-01-21, 21:40   #2152
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxCoCoxxx Pokaż wiadomość

Wysokoporowate przeważnie wypijają więcej oleju Ale też włosy nie powinny ociekać olejem, zmywają Ci się bez problemu?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 21:46   #2153
xxxCoCoxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Wysokoporowate przeważnie wypijają więcej oleju Ale też włosy nie powinny ociekać olejem, zmywają Ci się bez problemu?
Na pewno nie ociekają olejem

babydream zmyłam zwykłym szamponem (yves rocher )ale do arganowego musiałam użyć oczyszczajacy (radical )
Stary 2014-01-21, 21:48   #2154
Papillon Noir
Przyczajenie

Szukając w biedronce jakiejś frytury do smażenia oprócz oleju z pestek winogron wpadły mi w oczy biedronkowa nierafinowana oliwa z oliwek i coś zwanego wok oil- skłądwgląda tak "olej słonecznikowy rafinowany, olej sezamowy prażony, naturalny aromat imbiru i czosnku. Kompulsywne kupiłem ten ostatni kierując się ceną (która by nie wzięłą do włosów oleju za 4zł/250 ml ) i nieokreślona zawartością olej sezamowego (pewnie niewielką, patrząc na cenę). Ktoś tu próbował któregoś z nich? Wydaje mi się, ze nawet rafinowane oleje powinny nieźle zadziałać, jutro zobaczę. Zastanawia mnie ta oliwa -11 zł za 0,75 litra extra virgine? coś mi tu śmierdzi ...
Papillon Noir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 22:07   #2155
olafinaa
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanko zakupiłam dziś olej łopianowy ze skrzypoem polnym w rossmanie i nie wiem czy mogę do położyc na włosy? na opakowaniu pisze ze należy go wetrzec w skalp, do tej pory używam BDFM i oliwy z oliwek, łopianowy kupiłam pod wpływem chwili i mnie kusi w skalp wcieram Jantara, wszystko na noc, rano myje głowę, myślicie że mogę łopianowy położyć na skalp i reszte włosów?
olafinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 22:10   #2156
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez olafinaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko zakupiłam dziś olej łopianowy ze skrzypoem polnym w rossmanie i nie wiem czy mogę do położyc na włosy? na opakowaniu pisze ze należy go wetrzec w skalp, do tej pory używam BDFM i oliwy z oliwek, łopianowy kupiłam pod wpływem chwili i mnie kusi w skalp wcieram Jantara, wszystko na noc, rano myje głowę, myślicie że mogę łopianowy położyć na skalp i reszte włosów?
Mam olej z tej serii i klade go na wlosy, sa fajnie miesiste po nim, ale szalu nie robi, jesli chodzi o gladkosc i polysk..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-01-21, 22:16   #2157
olafinaa
Raczkowanie

dzięki za odpowiedź, no nic, idę olejowac zobaczymy jutro
olafinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 22:30   #2158
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
dzięki za odpowiedź, no nic, idę olejowac zobaczymy jutro
Na noc na skalp? Producent zaleca tylko 20 min, ja na noc kladlam tylko na same wlosy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-01-21, 22:37   #2159
xxxCoCoxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Na noc na skalp? Producent zaleca tylko 20 min, ja na noc kladlam tylko na same wlosy.
Ja też bym radziła nie nakładać na noc na skalp. Po jednym olejku nałożonym na noc na skalp niestety meczę się ze swędzeniem skóry głowy
Stary 2014-01-22, 05:44   #2160
Sowa06
Zadomowienie

Cytat:
Sowo uwierz mi,że chciałabym już być na takim etapie olejowania jak Ty
Wierze jednak w siebie i myślę,że będę w tym sumienna
Ja bym chciała mieć już chociaż rok za sobą, by móc porównać :P

Cytat:
Ja miałam ten olejek i próbowałam nakładać go na długość... Starczył na kilka użyć.
Jeśli jest na skalp to tam go używaj, bo inaczej okazuje się być strasznie niewydajny.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości