|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
Cycolinda dla męża -dzielnych masz facetów![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda że się nie udało,ale jak nie taerz to później zaliczysz.Nie załamuj sie |
|||
|
|
|
#2792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta zmienną jest![]() Cytat:
![]() Współczuję tych nawracających infekcji i łączę się w bólu znoszenia wózka(chociaż ja taszczę samą gondolę i już mam dość.)A Sinulan chyba wolno brać prawda podczas kp?Może jakieś inhalacje? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek egzamin pisemny, juz jestem 2 egzaminy w plecy, poprawka
Pisze głupi referat a głodna jestem tylko nie chce mi się zejść dokuchni po coś do jedzenia
|
#2794 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosku dzięki za odpowiedz, tak właśnie zrobiłam wiedziona instynktem
jaki szampon używasz? Ja mustele w piance i juz się wcale ten "łupież" nie robi.2 miechy ćwiczeń na pewno, później kontrola. Zderowka dla Kacpra Rybko! U nas od 2 tyg glutki w nosie przezroczyste, raz dziennie czyszczę nosek, zastanawiam się czy może powietrze mamy za suche ...
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle jestemtak w tyle z wątkiem ze chyba w te dni z Kacprem bede nadrabiac ;d
|
|
#2796 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobisz, coś wolneij nam idzie ostatnio choć już prawie 3000 postów jest
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
planuje zrobic tak : *nadrobić wizaż *uzupełnić 1 strone *odpocząć od stresów *poćwiczyć coś, albo przygotować sie do tego *posprzątać *posortować rzeczy małego * zrobić pudełko na pamiątki z chrztu *odpocząć Mam na to 4 dni, w so i nd mamy gości. Potem od pon do nd chciałam 'wyjechać' ale to zobaczymy jak malutki
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pytanie czym myjecie butelki? specjalnymi płynami do butelek bo ja póki co płynem z nuka ale najtaniej to nie wychodzi
|
|
|
|
|
#2799 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpimy czujnie,ale wysypiamy sięAle ostatnio tak pełza że budzi sie w poprzek łóżka albo przybliża się do mnie buźką,budzę się a ten dmucha mi w nos![]() Ja Ciebie podziwiam bo bym chyba nie zmrużyła oka jakby mały był obok w pokoju.Ale z kolei to pewnie zaprocentuje na przyszłość. Cytat:
700-800 g na miesiąc to podobno przyrost książkowy Mały po 5 tygodniach ważył 3850(waga przy wyjściu 2680) Jak dla mnie nie masz się czym martwić skoro mały najedzony i przybiera.Tak przynajmniej mówi moja pediatra. Daj znać co lekarz powie. Cytat:
![]() Cytat:
to sobie poczytałam
|
||||
|
|
|
#2800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak dla mnie wystarczy
|
|
#2801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz zamówiłam jeszcze płyn do mycia i wodę micelarną.Będzie na zapas dopóki nie zużyję Babydream. U nas też glutki-nosek nieraz w środku suchy ale to pewnie od kaloryferów ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ambitna lista do zrobienia!
|
||||
|
|
|
#2802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja myję płynem specjalnym do akcesoriów dziecięcych z Rossmana. O takim: http://www.rossnet.pl/Produkt/Frosch...-500-ml,322846
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,ze nie zaszczepiliscie.zdrowka dla Kacperka! Cytat:
Marys to jest twwrdzielka,jesli chodzi o sen- o 8 ja obudzilam na ta morfologie,miala jedna drzemke i jeszcze walczy ze snem... A pobranie krwi to jakas,masakra...baba tak jej raczke sciskala,ze az sina byla,pozniej szukala,zyly,jezdzila ta igla pod skora,nie mogla znalezc,a mala tak plakala...na szczescie zaczelo kapac to zebrala po czym stwiedzila,ze za malo i jeszcze z paluszka wziela. mala z takim zalem sie na mnie patrzyla bidulka. a najlepsze,ze jak baba szla z,igla to Marys sie do,niej usmiechala.malutka moja ![]() pozniej bylysmy u rodzicow to troche odpoczelam... jednak taxi pojechalysmy bo wiatr straszny! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dzisiaj nie byłyśmy na spacerze i Iga była marudna. Chyba niewyspana też - bo na spacerze to długo śpi a w domu to nie za bardzo. Ja jeszcze przed ale będę robić rota i pneumo. Nad meningo się jeszcze zastanawiam. Może też zrobię, ale później. Cytat:
i przelewam wrzątkiem. Ja się już dziś stresuję, bo jutro z samego rana szczepienie (wzw i rota tylko, bo 5w1 odroczone do wizyty neurologa) a później jeszcze ten okulista już mi malutkiej szkoda.
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
ja myłąm też specjalnym ale teraz myje tak jak Beatka.
hehehe w piątek pójde do pediatry psawdzic czy cos lepiej jest, czy na płucka nie schodzi nic [tak, mam paranoje po ostatniej chorobie ] wiec moze będzie ok i bedziemy mogli wyjść ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Mój Kacperek na początku jak wycodziliśmy dziennie 2x to jak nie wyszłam to też taki marudny, potem choroba i sie przyzwyczaił, ale ostatnio znów wychodzimy raz dziennie i jak z nim nie wyjdę na spacer to też tkai markotny. Teraz taki jest bo go ten katarek męćzy i ma gardło całe w tej wydzielinie i go tam drapie a nie umie odchrząknąć...
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzylam na plyn z NUKa ale ponad 20 za mala buteleczke to mi szkoda trocheMoj kot wcale przez ten wiatr i mroz na dwor nid wychodzi tylko ciagle by sie tulil teraz wlasnie lezy pod koldra wtulony w moja klate:P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2807 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilith ja myje zwykłym płynem do naczyń i przelewam wrzątkiem.
Kociak ja jutro też szczepie na rota, kurcze nie spytałam czy na wzw możemy zaszczepić... Sprobuje się rano dodzwonić do neurologa... a wy czemu idziecie do neurologa?
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-01-20 o 22:46 |
|
|
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gabrysiaczek ja szczepiłam rota ipneumo,meningo też zrobię
Ryba zdrowia dla Małego Cytat:
jak kiedyś mama zakładała to nosiłam, ale w kieszeni jak tylko jej za blokiem z pola widzenia znikałam i tak się własnie doprawiłam Inhaluję się cały czas i rozgrzewam lampą, mam też mucofluid a teraz to zarąbałam Hani maść co dostała wtedy na tego pneumokoka w nosie, może miała go ode mnie i to on mi tak daje czadu i jakby już lepiej. tylko na jak długo :/ a sinulan to skuteczny? nie słyszałam nigdy, ale poczytałam ulotkę, brzmi fajnie. ja wcześniej używałam sinupret ale niby nie wolno przy kp, działam extra
|
|
|
|
|
#2809 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytałaś też o smoka, ale nie zacytowało mi. Nie wiem jeszcze co to za smok i niestety paczka będzie dopiero jutro. Może takie coś to będzie https://www.google.pl/search?q=smok+...ml%3B640%3B393 Cytat:
Cytat:
![]() Pobieranie krwi musiało być jeszcze gorsze... U nas ciężki wieczór. Cieszyłam się, że w dzień się obijam, to wieczorem odpracowałam Mały miał chyba napad kolki. Dałam espumisan, użyłam katetera i nosiłam bite dwie godziny na rękach
|
|||
|
|
|
#2810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po co czpka po co plecy miec zakryte-eh człowiek miał swojego diabełka.Sinulanu nie stosowałam bo odpukać na razie mam spokój ale kiedyś lekarka polecała.To zioła więc może i działa.Tylko nie wiem czy mozna przy kp bo w ulotce jak zwykle jest napisane że nie ![]() Cytat:
Pierwszy raz widzę takiego smoka ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:29 ---------- Wlaśnie skończyłam karmić ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam się nocnie
![]() U nas ok, skończyliśmy dziś miesiąc ![]() My od czwartku mamy gości, najpierw była teściowa, dziś mój tata, jutro mama przyjeżdża.. Fajnie, nacieszą się wnukiem, ja mam pomoc, ale już trochę zmęczona tymi odwiedzinami jestem ![]() A maluch drastycznie zwiększył swoje potrzeby żywieniowe, więc moje cyce są non stop okupowane, jak nie przez Tomcia, to przez laktator Ponadrabiałam Was i będę spamować
|
#2812 |
|
Rozeznanie
|
ktosiula ja się już rozleniwiłam i wyparzam laktator/butelki tylko raz dziennie
Ale myję w bardzo gorącej wodzie. Super, że z brzuszkiem lepiej Fotki A dla spóźnialskiej rehabilitantki ![]() za szczepienieagnieszka255 wreszcie możecie się przytulać Ania nawet z tymi rurkami wygląda słodziutko rybaale menu na chrzciny za organizację-podziwiam- i zdrowiejcie szybko! Super, że Wam się udało 2 okazje połączyć i że Kacperek grzeczny był A torcik super ![]() za poprawę sytuacji domowej!Co do spania, my śpimy w jednym pokoju, ale przy spaniu razem w łóżku ja też się nie wysypiam. A tak w ogóle to mi się śniło, że sprawiłaś sobie na chrzciny taką czarną przezroczystą (jak z tiulu) sukienkę mini z mega dekoltem ![]() lineczka super mufka za spanie w łóżeczkuCorkaCzarownic dalej Ci dokucza ten ząb okropny?? Jakieś działania u dentysty sadysty planujesz? Dobrze, że tż Ulę przejął i troszkę się wysypiasz choć I zazdroszczę spacerowania z wózkiem nad morzem Coś Cię tu mało tak w ogóle... ![]() Taszanta za egzaminy!Madzik 89 za opis porodu! Alex Twoja suczka wygląda strasznie na tej fotce ![]() ania_cz79 za wędzidełko, dzielny maluszek! I za wagę! Nie mam pojęcia, czy nasze odżywianie wpływa na wagę dzieciaczków, ale ja to się tyle chrustu objadłam przez weekend, że szok ![]() Gdzieś czytałam o przemywaniu języczka ale sama tego nie robię. nemosek przeginają w tych aptekach Ja kiedyś prawie padłam jak szukałam czegoś i w internetowej kosztowało ciut ponad 50zł, a w tej samej aptece tylko przy normalnym kupowaniu zapłaciłam ponad 80 Od tego czasu zamawiam z Gemini-jeszcze zamówienia po rodzinie zbieram, żeby było więcej i żeby za przesyłkę nie płacić ![]() za załatwienie becikowej papierologii![]() Dziękujemy za życzenia ![]() Sylwiaaa88 Biedulko Uziemiona jesteś przez swojego ssaczka małego, tylko nadzieja w tym, że się unormuje Bo te nasze łobuzy to takie same, siedzą na cycusiu i przysypiają, a jak się odłoży to się budzą i im się przypomina, że głodne są Ja dziś już 2 razy odciągnięte mleko dawałam bo 5 minut na cycku i kimka... Przeczytałam, że Bartusia brzuszek po Bebiko rozbolał, możesz spróbować jeszcze z Bebilonem jeszcze, części dzieciaczków bardziej podchodzi, a jest w saszetkach jednorazowych w Rossmanie np. A jak jedziecie do lekarza to co robisz? Bo w samochodzie nie karmisz przecież? I ile po karmieniu wyruszacie miałam się pytać kiedyś? za opis porodu... zaczęłam wczoraj klecić swój i usnęłam, chyba nudny będzie
|
#2813 | ||
|
Rozeznanie
|
Kociak85 o rany, dobrze, że Ci się infekcja nie wdała jakaś od tych błon
za szczepienie i okulistęA jak Ci idzie z pieluszkami?? Masz bambusowe czy jakieś inne? Bo nam chrzestny chciał bambusowe sprawić, ale jak zobaczyłam, że jedna waży ok kilograma to się przeraziłam ![]() Cytat:
Cytat:
Użyłam ich zamiast wacika, zmoczyłam w wodzie i jak fajnie-są większe, nie zostawiają kłaczków i przede wszystkim są cieplutkie Teraz czasem tak robię nawet jak opakowanie jest dobrze zamknięte ![]() Jak tam chrzciny?? Doczytałam- dla NinkiA, miałam Ci pisać odnośnie smoczka lateksowego- nie macie w pobliżu apteki DOZ ? Tam mają do Nuka, na stronie internetowej patrzyłam De28 Ja miałam hemoroidy przez długie parte zaraz po porodzie, poskarżyłam się w szpitalu, że przeszkadzają mi chyba bardziej niż szwy i mi dali jakąś maść robioną w aptece. Zniknęły po 2 tygodniach.babku dla cycolindy A taki smoczek to ponoć fajny, dziecko testuje nowe smaki i Ci się nie zakrztusi bananem czy czymś innym ![]() Mój łobuziak też uwielbia świeże powietrze-spacerek, balkon-od razu śpi ![]() za egzamin89Beatka ) dla Liwki za 1 jedzonko odmienne od mleczka i dla Ciebie za pracowitą niedzielęanulka2205 zdrówka!!! Nie ma Ci kto pomóc z wózkiem? Albo znieść rano i wnieść wieczorem? Czy boisz się, że ktoś ukradnie? U nas w sumie to samo-też 3 piętro, znoszę na raty-najpierw stelaż, potem maluch w gondoli, a kurtkę zapinam dopiero na dole, jak jedno z drugim zmontuję. Ale poważnie się zastanawiam nad przypięciem stelaża gdzieś na parterze.. za badania Anulkikyte za przemeblowanie Nowe ustawienie się sprawdza? Anoula nie wyrodna matka, tylko mama, która godzi macierzyństwo z realizacją siebie za zdaną sesjęNanusia76 dobrze słyszeć, że troszkę lepiej, synek nad Wami czuwa z góry mocne za zdrowego maluszka w brzuszku i szczęśliwe rozwiązanie, odzywaj się czasem jak będziesz podczytywać
|
|
#2814 |
|
Rozeznanie
|
paulina
dla Majeczki za jedzenie z nowym smokiem Jak tam, przyjaźń ze śpiworkiem zawarta? ![]() niunia_20 elena gratulacje za opisgabrysiaczek ale blondyneczka słodka za sesję i wracaj do nas ![]() Mao fajny ten pałąk Lilith ja myję zwykłym płynem. Idę spać ![]() Mąż dziś wrócił z pracy i zapowiedział, że piecze drożdżowe z serem-pachnie w całym mieszkaniu i mi się chce jeść-znowu ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- A Trele gdzie zniknęła??
|
#2815 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy meningo będziesz szczepić? Bo to można jakoś później i wtedy mniej dawek jest... Cytat:
Gratulacje za nadrobienie! Podziwiam! Moje dziecko zamiast jeść to się śmieje do ściany i cycka na zmianę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja tez nie jestem normalna,bo tez takie mysli mialam:p wspolczuje kolki ![]() Cytat:
ale pocieszny byl z tym swoim spiewem... ja tu grymas bolu, M. szczypie w reke a navle gdzies tam slychac: z piatku na sobote....- lady punk:p to az smiechem parskalam,jak nienormalna:p witam przy pierwszym karmieniu ktore juz godzine trwa,bo dziecie mi taka kupe walnelo,ze musialam pajaca zmienic:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorento dałaś czadu z tym nadrsbianiem, ale w nocy z kompa nadajesz? Bo ja z tel i nigdy nie pamiętam co komu miałam napisać.
Gratulujemy z Mikołajem skoczonego miesiąca! Wskoczyliscie na niemowlęcy level pędzi ten czas nieubłaganie.Kociak też bym na Twoim miejscu zapobiegawczo odroczyla 5w1. Trzymam kciuki za to usg, kiedy macie wizytę? Trele się nie odzywała odkąd do Polski wyleciała chyba, mam nadzieję ze wszystko u nich dobrzee. Może ktoś kto ma numer to do niej napisze? Mikołajowi się zaczęło kółko na głowie wycierać
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się na karmieniu.
SORENTO Jesteś niesamowita normalnie nie do podrobienia ![]() Mały to niezly głodomór że jeszcze dodatkowo mm musisz podawać Ale do dobrze niech je i rośnie.Chrust mniami ![]() W Gemini rzeczywiście ceny konkurencyjne bo też kiedyś korzystalam,ale ostatecznie zamowilam w aptece Melissa bo jeszcze taniej przynajmniej to co chcialam.250 zl pękło ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty i szczepienia.Głodna jestem już mam ochotę na czekające w kuchni bułki cebulowe ![]() I już mi się spać nie chce ale nie jestem masochistką żeby wstawać o tej porze.Drzemka musi być. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Sorento szacun za nadrobienie
![]() Mania probuje kupe wykwekac...nie ogarniam tego: raz jej idzie latwo,a inn razem znow prezenia,i,placz.dobrze,z e jest cyc- uspokajacz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana.
Moje dziecko ostatnio nad ranem uwielbia stękać, nie wiem czy mu tak lepiej czy co, w każdym razie ja już spać nie mogę. Chyba coś ciśnie. Jutro mamy szczepienie, a Mikołaj ma katarek. Wprawdzie ma go już kilka dni ale taki niewielki przeźroczysty, tylko dzisiaj coś mu się powiększył . Mam nadzieje że będzie dobrze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

dla męża -dzielnych masz facetów
A jaki ja stres miałam, nawet nie myślałam że to takie emocjonujące będzie.Teraz obserwuje jak tam ją przyjeła.

. nos ma tak zapchany ze jak gaworzy to tak śmiesznie 

po co czpka po co plecy miec zakryte-eh człowiek miał swojego diabełka.
Uziemiona jesteś przez swojego ssaczka małego, tylko nadzieja w tym, że się unormuje