|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Cytat:
Podoba mi się jak buty są w kolorze przewodnim ale białe to jednak białe hm...Najpierw jednak wybiorę suknię, jeśli tylko poczuje się lepiej to w tym tygodniu pojadę do tego salonu popatrzeć jak to wygląda
|
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
tak jak obiecałam wrzucam lepsze fotki tego zaproszenia
byliśmy z TŻtem na zakupach bo mamy trochę imprezowy czas (urodzinowo) i przy okazji odwiedziliśmy kilku jubilerów i wybraliśmy obrączki w prawdzie eraz musze skoczyć do złotnika i zapytać czy da rade nam takie zrobić ale myślę,że to nie będzie problem
|
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej nie będzie problemu bo to dosyć popularny wzór macie już sprawdzonego jubilera jakiegoś?
|
|
|
|
|
|
#1324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga właśnie takie buty jak wrzuciłaś bardzo mi się podobają
![]() Cytat:
obrączki tak samo!
|
|
|
#1326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My poszliśmy na łatwiznę i kupiliśmy w Aparcie. Trzymają się już 4 rok i nic się z nimi nie dzieje ![]() Świetne są te zaproszenia Teraz mam dylemat, chociaż ja potrzebuje winietki i zawieszki na wódkę w ten sam wzór. Wczoraj czytałam wątek jak dziewczyny pisały, że można zrezygnować z winietek i planowania gdzie kto ma siedzieć przy liczbie gości 50-60 ale ja niestety sobie tego nie wyobrażam...Większość rodziny będzie z mojej strony i jak ich znam to szturmem rzucą się na stoły ![]() Cytat:
Zobaczę jutro przy mierzeniu sukienki czy dobrać pod kolor fuksji buty czy zostać przy klasycznych białych? A może kolor nude? Koniecznie w czub bo super wydłużają nogi (to nic, że nie będzie ich widać za często
|
|
|
#1327 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
Ja ślubuję 10.05.2014 Kilka spraw związanych ze ślubem załatwione, ale mam wrażenie że większość nie :P Co myślicie o czarnym kolorze przewodnim, taki ślub czarno biały
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i coraz bliżej ![]() Oglądałam wczoraj zdjęcia z takim kolorem przewodnim i wygląda to bardzo ładnie i nowocześnie. Ja bym tylko się bała, że "starsi" odbiorą to źle ale w końcu to Wasz dzień
|
|
|
#1329 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na chwile obecną chcemy je robić bo mam złoto na przetopienie ale jeśli to nie wypali to zamówimy też w APARCIE bo mam już od nich pierścionek zaręczynowy ;Djeszcze raz dzięki co do zawieszek na wódkę to też od nich będziemy brać - brązowo zielone a z winietek rezygnujemy ale za to robimy plan stołów (mamy okrągłe stoliki) z tym kto ma siedzieć przy jakim numerze stołu a jak przy tym stole sobie usiądą to już ich sprawaCytat:
czarno biały ślub tak prosto i elegancko mi się podoba
Edytowane przez bachara Czas edycji: 2014-01-21 o 12:12 |
||
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga o, 109zł to nie tak wiele jak za buty ślubne, super
są b. ładne co do koloru to już zależy od Ciebie ![]() tatiana_x witaj hm, mnie się jakos nie widzi czarno-białe wesele, ale przecież to Wasz dzień! ![]() Co do winietek to my będziemy mieć w kształcie krzesełek, a naklejki na wódkę z TP lub M&M-sów
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, że panią fotograf już wybrałam. Dziewczyna zrobi nam zdjęcia za 300zł, ślub i plener. Ma talent i myślę, że za taką cenę nie ma co wybrzydzać
![]() Wczoraj wystawiłam ogłoszenie, że szukam Dj'a i dostałam tyle zgłoszeń . Ceny od 600 po 2000tysiaki. Ciężki mam teraz orzech do zgryzienia a czasu coraz mniej bo chcę mieć te sprawy zamknięte już.
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokażesz jakieś jej zdjęcia?
|
|
|
#1333 | |
|
Przyczajenie
|
Wiem że ten kolor jest trochę ryzykowne ale my z TŻ najbardziej lubimy to zestawienie, mam nadzieję że inni zrozumieją
![]() Znacie może jakieś dobre szkoły tańca, które mają kursy dla nowożeńców? ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak się nazywa? |
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Śląskie Panny Młode cz.III
Uważam ze to nie jest profesjonalne jeśli ktoś mówi ze jest jednym z 3 najlepszych ponieważ jest ich więcej niż 3.
Krowa która dużo ryczy mało mleka daje.....liczą sie autentyczne filmy i referencje z danego wesela a nie bicie piany i opowiadanie co to ja nie mogę zrobić. 01.03.14 r.
|
|
#1336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama nie wiem co mam o tym myśleć
|
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
my też mamy DJ'a płacimy sporo ale to jest osoba z 20 letnim doświadczeniem w zawodzie dostaliśmy na niego namiary od właściciela sali na której mamy wesele na spotkaniu dał nam płytkę, my na drugie spotkanie mieliśmy listę pytań i piosenek które mama TŻta chce koniecznie usłyszeć na weselu no i stwierdził,że nie ma rzeczy nie do puszczenia i padło na niego ale zobaczymy jak zareaguje jak mu podamy nasze hity które na weselu muszą być
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też mamy listę piosenek...mój Tż nie popuści i disco polo, weselne "hity" muszą być .Ja mam jeszcze jeden problem i potrzebuję porady
|
|
|
#1339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga jakiej porady?
|
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i głupia sytuacja bo my już tego nie chcemy i nie chcemy robić nic przeciw sobie ale to jednak rodzice A może przesadzam?
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga hm, z jednej strony po co to błogosławieństwo, a z drugiej czemu nie? Może pomyśl, że to na szczęście!
nie mieliście błogosławieństwa przed ślubem cywilnym, prawda?
|
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Często zdarza sie ze filmiki są kradzione z innych wesel. Co do sprzętu owszym może być podobny z ta różnica iż jedno oświetlenie kosztuje przykładowo 150zl a to samo oryginalne z dobrej firmy juz np 600zl i różnica jest widoczna na zdjęciach od fotografa ze widać iż scena dj jest żywa i kolorowa. 01.03.14 r.
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tylko, że jak im pozwolę to postawię też moich rodziców pod ścianą. Tak na prawdę to my nie chcemy, moi rodzice też nie. Więc jest jeden do dwóch...no ale to teściowie
. Mam mętlik.Cytat:
Cytat:
Może zgodzą się na to rozwiązanie? Nie wyobrażam sobie żeby przed samą ceremonią rodzice wbijali nam się do mieszkania, żeby w tej sukience i ze stresem klękać i jeszcze o tym myśleć. Gdyby to było X lat temu i kiedy nie mieszkaliśmy razem to rozumiem ale teraz? Ja myślałam, że świadkowa i świadek przyjdą do nas wcześniej. Pomogą nam zebrać wszystkie rzeczy żeby niczego nie zapomnieć i razem samochodem podjedziemy te 3min pod kościół gdzie wszyscy będą już czekać.
|
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam dziewczyny ale nie rozumiem czemu robicie taki problem z błogosławieństwem. Z tego co zrozumiałam to obie bierzecie ślub w kościele co dla mnie oznacza,że jesteście wierzące. Dla mnie błogosławieństwo ze strony rodziców to ważny element kultury chrześcijańskiej - rodzice nam błogosławią na nową wspólną drogę życia co oznacza,że akceptują naszą decyzję o byciu razem...ja sobie nie wyobrażam,żeby błogosławieństwaod rodziców i teściów nie dostać - pomimo to ,że nie jestem jakaś bardzo pobożna
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle tak na prawdę to zgoda na ślub moich rodziców zapadła jak tż poprosił o moją rękę;D a teraz przed samym ślubem to w sumie to tylko element tradycji bo nawet jakby się nie zgadzali to by mi to nic nie robiło Z resztą teraz młodzi usamodzielniają się dużo wcześniej niż w dniu ślubu i to uważam że głupie jest. ktoś mieszka gdzieś w swoim mieszkaniu a tu nagle wielkie wyjście panny młodej z domu. Młodzi samodzielnie podejmują decyzje sami organizują ślub płaca za wesele to co rodzice mają do tych decyzji? nic. a prawda taka że dużo zależy od relacji rodzinnych. Jak ktoś ma relacje pełne ciepła szczere pełne radości i wsparcia to pewno że to miły gest. Gorzej jak ktoś na co dzień się nie dogaduje, nie układa się, brak porozumienia, a tu mam strasznie klękać przed rodzicami jak przed Panami i czekać na ich wyrok - mogę bo brać za męża czy nie mogę. nie moja bajka rodzice nie ksiądz żeby mnie wodą święconą kropili i wciskali krzyż pod nos. A najlepsze jest jak sami rodzice są średnio wierzący a tu wyskakują nagle z takim cudem
|
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

taki... limonkowy
ale chyba jednak białe buty kupię

My poszliśmy na łatwiznę i kupiliśmy w Aparcie. Trzymają się już 4 rok i nic się z nimi nie dzieje 

. Ceny od 600 po 2000tysiaki. Ciężki mam teraz orzech do zgryzienia 

01.03.14r.
Sama nie wiem co mam o tym myśleć
.
A może przesadzam?