Scent Bar LI - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 12:21   #3211
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LI

Redsiu, a Ty dużo żółtego sera jesz? Bo mój Luby ma uczulenie i po serze go wypryszcza.
Dlatego nigdy na pizzę nie chodzimy

edit: to samo ma po curry

Rejcz
, albo bagietka z serem: ponacinac bagietkę lekko w poprzek, nakłaść tam żółtego sera, masła, posypać ziołami i sru do pieca

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-01-21 o 12:23
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:25   #3212
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Redsiu, a Ty dużo żółtego sera jesz?

Ostatnio starałam się nie jeść wcale ale trafiły mi się ze dwa wieeelkie kawały na tydzień. Może coś w tym jest? Dużo niewiadomych, dużo zmian naraz, heh.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:33   #3213
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
spaghetti
a jak coś prostszego, to lubię usmażyć sobie udka z kurczaka (lub pierś), a do tego paczkę warzyw na patelnię, pycha
Co tam jeszcze lubię... makarony we wszelkich postaciach, kluski kładzione polane masełkiem, ryż z sosem chińskim (ze słoika), pierogi i knedle, leczo...
A na szybko tosty hawajskie:
kromka chleba tostowego, na to plaster szynki, plaster ananasa, plaster żółtego sera, posypać papryką w proszku i podpiec, aż ser się zacznie ciągnąć
spaghetti - to świetny strzał, i choć ja od roku nie mogę patzreć na makarony, kluski i inne mączne lepiszcza bo mnie to zakleja bleeehhh, to jednak spaghetti jest wyraziste dzięki sosowi. Na dniach zrobię. Mięska odpadają bo na obiad później mamy dziś gotowane mięska - krówka i indor. Chodziło o coś, żeby zjeść teraz zaraz jako ciepłe hmmm spóźnione śniadanie.

Ryż z sosem, też fajny trop ale nei znam dobrego sosu - te co testowałam, Łowicz, są tak sztuczne w smaku że ohyda.

Masz rację tosty hawajskie to ejst to - ale będą bez szybki, bo of kors mnie odrzuca od wędzonek

Dzięęęęęki za inspiracje.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

1. aleś wymyśliła, że musi być an ciepło. Tosty? Panierowany ser?

2. weź gruby plaster, wetknij w panierkę i na patelnię. Do tego grzane bagietki z masłem czosnkowym i grzane wino
Ja nie lubię zimnych jedzeń Nie czuję smaku Zimne jest beeeeeeeee

Cytat:

Rejcz
, albo bagietka z serem: ponacinac bagietkę lekko w poprzek, nakłaść tam żółtego sera, masła, posypać ziołami i sru do pieca
Jessssu wszyscy macie na chacie non stop bagietki??????
Frąsuskie szczęściary - u mnie bagietki nie było hohoho z rok
Skąd ja wyczasneu bagietke, bułka musi ją udać, musi udać też tosty bo nie ma chleba tostowego Taaaaak, ale dziękuję za udziałw ankiecie, już mi lepiej Wygrała jak zwykle niezniszczalna, bułka z serem
Od samego czytania.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-01-21 o 12:39
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:39   #3214
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
3. hmmmm zaintrygowałaś mnie, ja ostatnio otworzyłam się na kwiaty - niestety nie wiem na które , tak wybiórczo, po całości mi niektóre zapachy podchodzą, mimo kwiatów w skłądzie, a inne, po całości nie. Muszę obadać, bo szukam czegoś co mi zastąpi Sensi Obawiam się, że jednak nei znajdę Ale trzeba mieć nadzieję. Wszak nuty migdałowo-pzeniczne, akacja, to niezbyt częste połączenie, dlatego odbieram go jak zapach balsamu do ciała, mleczka pod prysznic YR czy coś koło tego
Mnie się gust zapachowy zmienił o 180 stopni kiedyś świeżaki, teraz nie koniecznie, pudrowe mnie odrzucały na milę a teraz ładnie pachną tylko do Dune i Shalimara nie moge się przekonać

Cytat:
2. weź gruby plaster, wetknij w panierkę i na patelnię. Do tego grzane bagietki z masłem czosnkowym i grzane wino
Albo zamiast goudy to pleśniowy
Ale nie licz kalorii
Ja uwielbiam makarony jest Ratatuj z Pomysłu na... tylko ja to mieszam z makaronem właśnie, pycha

Cytat:
Redsiu, a Ty dużo żółtego sera jesz? Bo mój Luby ma uczulenie i po serze go wypryszcza.
O masz a ja myślałam ze tylko na mojego Dida tak ser działa, jak zje trochę to zaraz plecy całe w gulach dosłownie, niestety bolących

Cytat:
Frąsuskie szczęściary - u mnie bagietki nie było hohoho z rok
Skąd ja wyczasneu bagietke, bułka musi ją udać, musi udać też tosty bo nie ma chleba tostowego Taaaaak, ale dziękuję za udziałw ankiecie, już mi lepiej
Od samego czytania.
Ja kupuję nie bagietkę ale taki duży paluch francuski bez dodatków
Kalorii nie liczę

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:46   #3215
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Red nie je dużo sera, tylko na śniadanie, obiad i kolację

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Coś leci z nieba, czuję, że dla odmiany dziś nas zaśnieży.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:55   #3216
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Mnie się gust zapachowy zmienił o 180 stopni kiedyś świeżaki, teraz nie koniecznie, pudrowe mnie odrzucały na milę a teraz ładnie pachną tylko do Dune i Shalimara nie moge się przekonać
mnie też, ale ... nie tyle zmienił co rozszerzył

To co lubiłam - iglakowe, gwajakowe, żywiczne, paczulowe, rumowe, mniodowe, syropkowe, słowem drewniano-żywiczne - dalej bardzo lubię.

Jak tak latam teraz tropem akacji i migdałów, to wyskakują mi perfumy, które miałam i zawsze lubiłam, tylko nigdy nie poznałam (świadomie) Sensi

Pudrowe też sie u mnie przewijały, i piżmaczki - czyli wracam tak jakby do korzeni Ale efekt mydełka - zabijcie mnie nie wiem co za nuty go robią, pewnie miks piżma i kwiatków, nigdy nie był moim celem, aż tu nagle bęc! Spodobało mi się pachść mydełkamy. Nie stosuję takowych na sobie, może dlatego polubiłam w perfumach

Do Shalimara i Dune też nie potrafię mimo licznych prób. Mam w domu do podziwiania miniaturkę Dunki, odlewy i próbasy Shalika i od czasu do czasu do nich zaglądam, niucham z korka, ale albo nigdy nie będą moje, w sensie noszalności, albo jeszcze dłuuuugo nie .

Cytat:

Albo zamiast goudy to pleśniowy
Ale nie licz kalorii
Ja uwielbiam makarony jest Ratatuj z Pomysłu na... tylko ja to mieszam z makaronem właśnie, pycha

Ja kupuję nie bagietkę ale taki duży paluch francuski bez dodatków
Kalorii nie liczę
Nie liczę kalorii, pleśniowe odstawiłam bo przesadzałam z nimi, a to chyba nie do końca zdrowe Był czas, że to były ejdyne sery w domu, w tydzień szły 4 czasem 5 Jeden na raz.
Stary 2014-01-21, 13:10   #3217
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
mnie też, ale ... nie tyle zmienił co rozszerzył

To co lubiłam - iglakowe, gwajakowe, żywiczne, paczulowe, rumowe, mniodowe, syropkowe, słowem drewniano-żywiczne - dalej bardzo lubię.

Jak tak latam teraz tropem akacji i migdałów, to wyskakują mi perfumy, które miałam i zawsze lubiłam, tylko nigdy nie poznałam (świadomie) Sensi

Pudrowe też sie u mnie przewijały, i piżmaczki - czyli wracam tak jakby do korzeni Ale efekt mydełka - zabijcie mnie nie wiem co za nuty go robią, pewnie miks piżma i kwiatków, nigdy nie był moim celem, aż tu nagle bęc! Spodobało mi się pachść mydełkamy. Nie stosuję takowych na sobie, może dlatego polubiłam w perfumach

Do Shalimara i Dune też nie potrafię mimo licznych prób. Mam w domu do podziwiania miniaturkę Dunki, odlewy i próbasy Shalika i od czasu do czasu do nich zaglądam, niucham z korka, ale albo nigdy nie będą moje, w sensie noszalności, albo jeszcze dłuuuugo nie .

Nie liczę kalorii, pleśniowe odstawiłam bo przesadzałam z nimi, a to chyba nie do końca zdrowe Był czas, że to były ejdyne sery w domu, w tydzień szły 4 czasem 5 Jeden na raz.
Mnie zielone zapachy odrzucają, tuberoza mnie powala
Ja mam teraz tak że podchodzę do półki w S czy D i psikam, najpierw na blotter co by w razie W się nie dusić jak trafię na killera, jak na blotterze oki to na nadgarstek. Już miałam kilka razy tak że na blotterze cuso a na mnie nie patrzę już na markę tylko tak o psikam, nie wiem czego szukam
Mnie się drewniane, żywiczne podobają, kadzidlane też ale nie noszalne dla mnie, przynajmniej nie wszystkie. Mam masę próbek i czasem sobię niuchnę i się zachwycam ale tylko z koreczka Figę ubóstwiam nie mogę nosic
Zauważyłam ze podobają mi się zapachy z gruszką i jak tylko wypaczę taki w rozbiórce to biorę
Natomiast zauważyłam jeszcze jedno, jak biorę coś w ciemno w rozbiórce i dopiero po dostaniu go testuję to bardziej mi się podoba a jak pójdę wcześniej przetestować to rozkminiam i przeważnie mi się nie podobie. Czemu psycha może działa tylko na jakiej zasadzie?

Mój Małż przez lata uciekał od pleśniowych, ja się zajadałam, nawet nie chciał spróbować.
A teraz Mu się odmieniło całkiem, tylko je by jadł

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2014-01-21 o 13:12
Stary 2014-01-21, 13:15   #3218
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Coś Ty, tylko propozycjami zarzucam. Bagietki nie jadłam ho ho i trochę.

Spoo, i jeszcze ser na podwieczorek

Stary 2014-01-21, 13:17   #3219
neska951
Zakorzenienie

Witam się nieśmiało
Czytam często ale jakoś tak śmiałości mi brakło

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Miałam Wam opowiedzieć, co mnie dziś w pracy rozbawiło Dodam jeszcze, że poza tym, że doophę mam wielką, mam też czym oddychać Otóż stoimy sobie z kumpelą -z kręconymi włosami i rozmawiamy, jak te suchary pielęgnować. No i ja, że w stajni, to mieliśmy taki specjalny pray do rozczesywania ogonów, że szczotka przez cały ogon się potem prześlizgiwała aż. I że muszę poszukać czegoś takiego dla ludzi, bo wiem, że są takie specyfiki. Ale, że nie są najzdrowsze, bo z silikonami. Na co ona "no tak, jednak silikon bardzo obciążą". W tym momencie zza rogu wychodzi koleś jeden, i wbijając wzrok w mój biust: "mówisz,że silikon ci ciąży?? no ja wiedziałem, że one nie mogą być prawdziwe, wiedziałem!" Mało się nie udławiłam ze śmiechu Jak się opowiada, to już nie jest takie śmieszne, ale pobrzdąkiwałam sobie cały dzień na wspomnienie tej scenki
Murszafko polecam bloga włosowego i usługi Pani Marty
Byłam raz i holender czuję że do "Ząbków" do fryzjera będę musiała jeździć

http://kokardka-mysi.blogspot.com/

Co do kwasów i leczenia skóry to tylko u dermatologa, niestety to rosyjska ruletka ale jak się trafi w końcu na dobrego to efekty są
Ja używam isotreksinu teraz tylko dwa razy do roku.Udało mi się wyleczyć trądzik ale kuracje strategicznych miejsc trzeba powtarzać .
Z moich wieloletnich obserwacji wynika że każdy podkład wcześniej czy później mnie zapcha nie ma bata , jak nie używam podkładów mam o wiele mniej problemów z cerą.Podstawą u mnie jest oczyszczanie, któraś z Was napisała płyn micelarny trzeba zmywać wodą i bardzo słusznie sama na to wpadłam z rok temu i naprawdę cera jest bardzo dobrze oczyszczona.
Najczęściej jednak myję twarz płynem do higieny intymniej, delikatny, kwaśny, dobrze oczyszczający, dla mnie bomba
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 13:18   #3220
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cześć neska951

Stary 2014-01-21, 13:21   #3221
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie zielone zapachy odrzucają, tuberoza mnie powala
Ja mam teraz tak że podchodzę do półki w S czy D i psikam, najpierw na blotter co by w razie W się nie dusić jak trafię na killera, jak na blotterze oki to na nadgarstek. Już miałam kilka razy tak że na blotterze cuso a na mnie nie patrzę już na markę tylko tak o psikam, nie wiem czego szukam
Mnie się drewniane, żywiczne podobają, kadzidlane też ale nie noszalne dla mnie, przynajmniej nie wszystkie. Mam masę próbek i czasem sobię niuchnę i się zachwycam ale tylko z koreczka Figę ubóstwiam nie mogę nosic
Zauważyłam ze podobają mi się zapachy z gruszką i jak tylko wypaczę taki w rozbiórce to biorę
Natomiast zauważyłam jeszcze jedno, jak biorę coś w ciemno w rozbiórce i dopiero po dostaniu go testuję to bardziej mi się podoba a jak pójdę wcześniej przetestować to rozkminiam i przeważnie mi się nie podobie. Czemu psycha może działa tylko na jakiej zasadzie?
Pogrubione

Choć tuberozy już się nie boję, i figa na mnie leży dobrze

Ostatnio mam fazę na krrrrhemowe - wspomniane Sesni, L'Instatnt Magic, Amarige Mariage może nie kremowy, acz akacjowy, miło słodki
Stary 2014-01-21, 13:22   #3222
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Udało mi się wyleczyć trądzik ale kuracje strategicznych miejsc trzeba powtarzać .

Z moich wieloletnich obserwacji wynika że każdy podkład wcześniej czy później mnie zapcha nie ma bata , jak nie używam podkładów mam o wiele mniej problemów z cerą.
Hej
1. u mnie miejscem strategicznym jest cała twarz
2. próbowałaś mineralnych? Ja ostatnio używam ich w małej ilości jak pudru a potem tylko punktowo doszpachlowuję.

Stary 2014-01-21, 13:23   #3223
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Heh, ja mam umowę do końca marca a moja koleżanka już planuje urlop.Pisze do Szefowej że pewnie Ania(ja) pójdę w czerwcu na urlop a Szefowa pewnie przede mną jeszcze. Także ja już mam urlop zaplanowany przez koleżankę

:
No co marudzisz, kombinuje Ci przedlużenie umowy

Cytat:
1. o dziwo to ma niezłe recenzje: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rozmarynu.html a na dodatek kosztuje 4,5 (+30% zniżki dla konsultantki) więc liczę, że w miarę będzie myć
2. zmienię zmienię, przedtem miałam żel micelarny czy jakiś tam z Biedry ale coś go wycofli.
3. z ZSK brałam, chyba tam nie mają?
1. No jak za tą cene, to faktycznie bierz. Tylko uważaj czy Cię nie przesusza.

2. Żel biedrowy niezly, jest. Też czasem używam, ale ten w tubce.

3. Nie, maja w Mazidłach i innych, a w ZSK nie. Pamiętaj o tym na przyszlość, jakbyś coś zamawiala z Mazideł, warte wypróbowania.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 13:24   #3224
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć neska951
Heloł
Stary 2014-01-21, 13:28   #3225
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się nieśmiało

Co do kwasów i leczenia skóry to tylko u dermatologa, niestety to rosyjska ruletka ale jak się trafi w końcu na dobrego to efekty są
Ja używam isotreksinu teraz tylko dwa razy do roku.Udało mi się wyleczyć trądzik ale kuracje strategicznych miejsc trzeba powtarzać .
Z moich wieloletnich obserwacji wynika że każdy podkład wcześniej czy później mnie zapcha nie ma bata , jak nie używam podkładów mam o wiele mniej problemów z cerą.Podstawą u mnie jest oczyszczanie, któraś z Was napisała płyn micelarny trzeba zmywać wodą i bardzo słusznie sama na to wpadłam z rok temu i naprawdę cera jest bardzo dobrze oczyszczona.
Najczęściej jednak myję twarz płynem do higieny intymniej, delikatny, kwaśny, dobrze oczyszczający, dla mnie bomba
Witaj

Pogrubione - Aaaaaaaaaaaaammmeeeeeeen. Takoż wynika z moich, chora skóra lubi "nic" . W sensie im mniej tym lepiej.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
2. próbowałaś mineralnych? Ja ostatnio używam ich w małej ilości jak pudru a potem tylko punktowo doszpachlowuję.
Popieram, wracam do nich po przerwie (nicnienoszenia) bo jednak są zbawienne. EDM matujący - dzięki Stazji testowany nie ciastowi się Nie kryje też zbytnio, ale ważne, że nie ciastowi. Można przyszpachlić ajk piszesz punktowo.
Stary 2014-01-21, 13:32   #3226
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Heloł

Cytat:

Pogrubione - Aaaaaaaaaaaaammmeeeeeeen. Takoż wynika z moich, chora skóra lubi "nic" . W sensie im mniej tym lepiej.
Nie tylko chora, ja im mniej używam tym lepszą mam skórę, kiedyś sera (znow ser) nie sera, maseczki dupeczki, czego ja to na twarzy nie miałam a skóra coraz gorsza była. Teraz wiem że przekarmiona była i przesadzałam(chyba kazdy to musi przejść)
Nie używam micieli tylko cała twarz z makijazem zmywam Bejbidrimem a teraz Ziaję kupiłam. Pieknie zmyte wszystko

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
No co marudzisz, kombinuje Ci przedlużenie umowy
Aha, już to widzę

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:

Ostatnio mam fazę na krrrrhemowe - wspomniane Sesni, L'Instatnt Magic, Amarige Mariage może nie kremowy, acz akacjowy, miło słodki
Mój koszmarek
ha, właśnie powiedziałaś mi czego nie znam: Sensi muszę poszperać

Czas edycji: 2014-01-21 o 13:37
Stary 2014-01-21, 13:41   #3227
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
1. u mnie miejscem strategicznym jest cała twarz
1 U mnie czoło, skronie, broda , okolice ust aż do połowy żuchwy,
W sumie hmmmm mój trądzik rozpoczał się jak miałam ok 26 lat o ile dobrze pamiętam.... Poszłam z moim obecnym Negatywem do dermatologa (tylko w ten sposób mogłam go zaciągnąć do lekarza a twarz miał jak to on mówił jak pizza pomidorowa , koszmarny trądzik ....) On dowiedział się że ten trądzik będzie miał do końca życia bo taką skórę ma , bardzo silnie łojotokową. Ja dowiedziałam się że w sumie to nie mam trądziku tylko rozniosłam sobie sama poprzez wyciskanie zapalenie, podleczymy i nie będzie nawrotu. Efekt leczenia mój Negatyw zero wykwitów a ja się bujam do tej pory.

2 Jestem na początku drogi jeśli chodzi o minerały, zaczęłam pisać w wątku mineralnym z kosmetykami Anabelle , na razie jestem w trakcie ustalania odcienia to masakra jakaś...

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Witaj

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Popieram, wracam do nich po przerwie (nicnienoszenia) bo jednak są zbawienne. EDM matujący - dzięki Stazji testowany nie ciastowi się Nie kryje też zbytnio, ale ważne, że nie ciastowi. Można przyszpachlić ajk piszesz punktowo.

Zgadza się i nie dla mnie kremy w pięknych kolorowych słoiczkach, pięknie pachnące. Teraz na noc używam tylko Unibasis emulsja na skórę , pod oczy niebieską panią Walewską i wsio .... A nie kłamię jeszcze na noc pod oczy olejek z avocado ale nie wiem czy on działa cokolwiek

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Nie tylko chora, ja im mniej używam tym lepszą mam skórę, kiedyś sera (znow ser) nie sera, maseczki dupeczki, czego ja to na twarzy nie miałam a skóra coraz gorsza była. Teraz wiem że przekarmiona była i przesadzałam(chyba kazdy to musi przejść)
Nie używam micieli tylko cała twarz z makijazem zmywam Bejbidrimem a teraz Ziaję kupiłam. Pieknie zmyte wszystko[COLOR=Silver]

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------
Coś musi być na rzeczy z tym przekarmieniem
Stary 2014-01-21, 13:41   #3228
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Jestem na początku drogi jeśli chodzi o minerały, zaczęłam pisać w wątku mineralnym z kosmetykami Anabelle , na razie jestem w trakcie ustalania odcienia to masakra jakaś...
Nie zazdraszczam pamiętam moje początki tyle co ja miałam sampli to chyba nikt tyle nie miał
Na monitorze piękna żółć, w domu beż a na twarzy pomarańcz
Najgorzej ze w łazience wygladałam dobrze, idę do sklepu patrzę w lustro i nie wierzę ! szybka rozkmina jak przemknąć się do domu omijając ludzi
To były czasy

Mam nadzieję że masz pędzel do minerałów? bo daje on ogromną różnicę w kolorach minerałów nie wierzyłam dopóki FT nie kupiłam

Czas edycji: 2014-01-21 o 13:45
Stary 2014-01-21, 13:51   #3229
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zazdraszczam pamiętam moje początki tyle co ja miałam sampli to chyba nikt tyle nie miał
Na monitorze piękna żółć, w domu beż a na twarzy pomarańcz
Najgorzej ze w łazience wygladałam dobrze, idę do sklepu patrzę w lustro i nie wierzę ! szybka rozkmina jak przemknąć się do domu omijając ludzi
To były czasy
Podeszłam do tego racjonalnie napisałam w wątku że najjaśniejszy rimmel jest moim idealnym odcieniem i zapytałam czy może ktokolwiek polecić coś w zbliżonej tonacji i momentalnie w pierwszym poście dostałam słocza Tyle że tak jak napisałaś dopiero na sobie można to zweryfikować

Cytat:
Mam nadzieję że masz pędzel do minerałów? bo daje on ogromną różnicę w kolorach minerałów nie wierzyłam dopóki FT nie kupiłam
Ależ oczywiście że nie mam
Stary 2014-01-21, 14:01   #3230
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Mam przesrane. Tak po krótce.
uuuuu..... współczuję aczkolwiek ufność w ludzi chyba wielką posiadasz ten przelew to masz mieć już? bo chyba do południa piatkowe przelewy jeszcze rejestrują, a popołudniowe w poniedziałek dopiero
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jakby co to jutro ide tez do lekarza, po skierowanie na rehabilitacje
I padl mi laptop, chyba dysk zdechl

Cytat:
Napisane przez akiyo Pokaż wiadomość
Rzym?
Sherlock?

Gra o tron już była

A oglądał ktoś z Was nowego Hannibala? Bo jakoś nie wiem, czy się zabierać, czy nie, bo postać Hannibala Lectera jakoś nigdy mnie nie fascynowała specjalnie, ale Mikkelsen...
rzym widziałam już kilka lat temu spartakusa też całego Sherlocka zapodam

Hannibala oglądałam, chyba pytałam nawet w Baru czy ktoś tez fidział nom ciekawy całkiem, czekam na ten drugi sezon, aczkolwiek nie wiem jakie to ma pokrycie z czerwonym smokiem bo nie pamiętam jak tam było w filmie. ale fajny, można obejrzeć

teraz oglądam nowy serial, Helix, o zmutowanym wirusie ale on jest na bieżąco, dopiero 3 odcinki wyszły albo 4. ciężko powiedzieć czy fajny czy nie, niezbyt odkrywczy na razie w temacie wirusów ale robi się ciekawie
żywe trupy tez mam zaliczone, same umarlaki obrzydliwe i śniły mi sie po nocach ale serial super, na żadnym odcinku sie nie zawiodłam, ale wiadomo musi sie na początku rozkręcić czekam bardzo na nowy sezon.
Cytat:
Jakiś konkretny gatunek preferujesz?
wszysko jak leci byleby kreskówkowe było

ja się w temacie kosmetycznym nie znam fogle, ale rękę se mogę z Wami podać odnośnie blizn i trądu bo walczyłam z nim do tamtego roku, ostatni rok (wróóóóć - 2 lata, bo ost. rok się nie liczy bo piemkna byłam niesłychanie nie robiąc nic ) to już eksperymenty były co mi naprawdę pomaga a co szkodzi na bank. mam teraz swoje patenty domowe wytestowane i niestety muszę się ich trzymać bo kombinowanie kosztuje mnie kolejne dziury w ryjku. toaleta bez wody kranówy (zuooooooo ) - toniki, fukadełka + płatek kosm., mikrofibra + toniki itp zamiast peelingów tubkowych no i kremów wciąż szukam. ocm próbowałam ale chyba to nie dla mnie.
hitem moim jest tonik aspirynowy (podobno jakieś tam kwasy som i coś tam robiom z buziom ale ile w tym prawdy? ) ale to na bank znacie
Cytat:
Etatowego obżartuszka (mua ) dopadł jedzeniowy marazm Macie jakieś pomysły na smaczne coś na ciepło? Nie będące parówką ani owsianką, ani niczym słodkim
makaron odsmażony z masłem + ewentualnie duszona cebulka i insze dodatki wedle gustu to najszybsza opcja u mnie. poza tym ziemniaczki po chłopsku, ser w panierce, tosty albo buła udająca pizzę, wczorajszy obiad to tyle z dań zamiast śniadania obiadowych mam więcej ale tez nie w 10 minut niestety.

znad lodówy na dworze i w chaupie

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2014-01-21 o 14:08
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 14:39   #3231
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Podeszłam do tego racjonalnie napisałam w wątku że najjaśniejszy rimmel jest moim idealnym odcieniem i zapytałam czy może ktokolwiek polecić coś w zbliżonej tonacji i momentalnie w pierwszym poście dostałam słocza Tyle że tak jak napisałaś dopiero na sobie można to zweryfikować

Ależ oczywiście że nie mam
To ja podeszłam od du.py strony ale tak naprawdę to tyle jest formuł że musiałam przetestować wszystkie a do tego moja skóra ma inny kolor np w lecie a inny w zimie wiec musiałam balansować odcieniami
od pogody też zależy jak minerały się na mnie zachowywały albo np mój ulubiony minerał nagle zaczął mi szkodzić albo źle wyglądał więc musiałam mieć szybką alternatywę

Ja nie miałam pędzla bo pomyślałam że wydziwiają że musi być akurat ten. Rozprowadzałam minerały zwykłym i się dziwiłam ze każdy ma ten sam odcień i że słano kryje a uprzedzali mnie że maskę można sobie nim zrobić. Kupiłam FT bo mi się podobał i dopiero wtedy różne odcienie faktycznie miały różne odcienie i łatwo można było z nimi przesadzić
Z rozrzewnieniem wspominam te czasy gdzie testy to było moje życie

Stary 2014-01-21, 15:09   #3232
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie miałam pędzla bo pomyślałam że wydziwiają że musi być akurat ten. Rozprowadzałam minerały zwykłym i się dziwiłam ze każdy ma ten sam odcień i że słano kryje a uprzedzali mnie że maskę można sobie nim zrobić. Kupiłam FT bo mi się podobał i dopiero wtedy różne odcienie faktycznie miały różne odcienie i łatwo można było z nimi przesadzić
Z rozrzewnieniem wspominam te czasy gdzie testy to było moje życie
Nie myślałam o pędzlu albowiem człowiekiem gorączką jestem i w padłam w wir odcieni. O pędzlach jeszcze nic nie wiem Co warto nabyć ,ale coś dla biedaka bom nadal bez pracy?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-01-21 o 15:14
Stary 2014-01-21, 15:24   #3233
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Nie myślałam o pędzlu albowiem człowiekiem gorączką jestem i w padłam w wir odcieni. O pędzlach jeszcze nic nie wiem Co warto nabyć ,ale coś dla biedaka bom nadal bez pracy?

Ja zaczynałam od takiego zestawu i mam go do dziś Nie wiem gdzie zamawiasz podkłady ale te firmy zagramaniczne też mają w swojej ofercie czasem Lumiere ma fajne wyprzedażePixie, Hakuro albo Lucy też ma fajne(widzę teraz sale), Lucy jest chyba najbardziej milusi ale ma długą rączkę, niby nie przeszkadza ale do lustra zbyt blisko się nie przysuniesz
Na wymianki też patrz bo bywają albo na all.
Ja doszłam do kilkunastu pedzli ogółem ale trochę się pozbyłam. Zostało mi kilka ulubionych a i tak maluję się jednym

Czas edycji: 2014-01-21 o 15:26
Stary 2014-01-21, 15:28   #3234
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zaczynałam od takiego zestawu i mam go do dziś Nie wiem gdzie zamawiasz podkłady ale te firmy zagramaniczne też mają w swojej ofercie czasem Lumiere ma fajne wyprzedażePixie, Hakuro albo Lucy też ma fajne(widzę teraz sale), Lucy jest chyba najbardziej milusi ale ma długą rączkę, niby nie przeszkadza ale do lustra zbyt blisko się nie przysuniesz
Na wymianki też patrz bo bywają albo na all.
Ja doszłam do kilkunastu pedzli ogółem ale trochę się pozbyłam. Zostało mi kilka ulubionych a i tak maluję się jednym
O kurka , ja wiem że rozmiar nie ma znaczenia , ale mam wrażenie że jest wielki

Ach i jeszcze nigdzie nic nie kupuję ,kupie na 80 % próbki Anabelle
Stary 2014-01-21, 15:34   #3235
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się nieśmiało
heloł
Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
makaron odsmażony z masłem + ewentualnie duszona cebulka i insze dodatki wedle gustu
zamiast cebulki zawsze jajko do makaronu wbijam
Stary 2014-01-21, 15:39   #3236
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:

To na all kup chyba że razem z tymi próbkami, zanim kupisz poczytaj o tych pędzlach bo moze akurat Tobie podpasi kabuki

Pytanie do Mursz: co zrobić żeby ciasteczka korzenne/pierniczki nie były twarde albo żeby zmiękły?

Stary 2014-01-21, 15:44   #3237
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Nie używam micieli tylko cała twarz z makijazem zmywam Bejbidrimem a teraz Ziaję kupiłam. Pieknie zmyte wszystko

Mój koszmarek
ha, właśnie powiedziałaś mi czego nie znam: Sensi muszę poszperać
1. Amen 2.

2. Jesteś pewna, że Mariage nie lubisz? że nie sam Amarige, no cóż, też kiedyś nei lubiłam to moje przypadkowe odkrycie sprzed chyba ponad roku

co do Sensi - ciężko będzie bo wycofion, dlatego tak marudzę obczaj se ceny na all, chyba, że poszperasz we zbiorach własnych

Cytat:
2 Jestem na początku drogi jeśli chodzi o minerały, zaczęłam pisać w wątku mineralnym z kosmetykami Anabelle , na razie jestem w trakcie ustalania odcienia to masakra jakaś...

Coś musi być na rzeczy z tym przekarmieniem
ooo minerałki na tapecie - hał sweet - do mnie leci paczka z Anabelle - pierwsza w życiu - jak mi coś nie podejdzie kolorem to w razie czego bedę mogła oddać w dobre ręce

olej avocado jest dla tłustej cery bardzo dobry Zawiera potzrebne jej kwasy tłuszczowe

ad przekarmienie - ja to odbieram tak na logikę, że widać cera wcale nie potrzebuje pierdyliona badziewi do fajnego funkcjonowania, po prostu ulegamy marketingom, a prawda taka, że większosć rzeczy jest zupełnie zbędna, ergo może zatkać pory, u tych co mają skłonność do takich atrakcji.

Cytat:
Napisane przez golden_eye
makaron odsmażony z masłem + ewentualnie duszona cebulka i insze dodatki wedle gustu to najszybsza opcja u mnie. poza tym ziemniaczki po chłopsku, ser w panierce, tosty albo buła udająca pizzę, wczorajszy obiad to tyle z dań zamiast śniadania obiadowych mam więcej ale tez nie w 10 minut niestety.
Dzięki serdeczne za inspiracje, Faktycznie, nie napisałam wcześniej, ale ciągnie mnie do cebuli Dzień w dzień mam z nią a to pizze a to tosty a to nic - ale z cebulą

Ziemniaczki zakazane bo spożywamy ich nadmiar, - posiadanie piwnicy to zło. Kochamy je niestety bez wzajemnosci bo roztyliśmy sie głównie na nich - pierdzielony indeks glikemiczny, on jest wszystkiemu winien

Cytat:

1.

2. Ja czekam aż do mnei dolecą, już nie pamietam, jakie kolory brałam ale goldeny i chyba 3 najjaśniejsze. Zdam relację.
Stary 2014-01-21, 16:24   #3238
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jestem na początku drogi jeśli chodzi o minerały, zaczęłam pisać w wątku mineralnym z kosmetykami Anabelle , na razie jestem w trakcie ustalania odcienia to masakra jakaś...
Nie ma lekko. Ja wygrałam życie jeśli chodzi o testy minerałów bo dostalam mnóstwo próbek od Stazji () i od razu połowę formuł skreśliłam ale już miałam rozeznanie w co celować. A potem kupiłam kilka próbek Lumiere i bach, trafiony. Pozostało dobrać odcień ale to już z górki.

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
wszysko jak leci byleby kreskówkowe było

hitem moim jest tonik aspirynowy (podobno jakieś tam kwasy som i coś tam robiom z buziom ale ile w tym prawdy? ) ale to na bank znacie
1. obiektywnie polecam:
ambitne/pseudoambitne:
- Shigurui (dołujący dramat o samurajach, dużo krwi i flaków, toczy się wolno)
- Texhnolyze (jeszcze bardziej dołujący cyberpunk, trochę trudne w odbiorze, równie powolne)
- Mononoke (wielce specyficzna grafika, kilka opowiadań opartych na jap. folklorze, troszku horror)
- Mouryou no hako (horror-dramat psych. nieźle zakręcone, grafika cudna, intryga na poziomie)
- Mushishi (opowiadania o gostku łapiącym mushi - cokolwiek to właściwie jest. Raczej babskie, powolne ale sympatyczne)
rozrywkowe ale niegupie:
- Fullmetal Alchemist Brotherhood (przygodowe z ratowaniem świata od zagłady ale boskie!!)
- Darker than black (hmm, dramat kryminalny s-f plus mhroczny gościu w długim płaszczu)
- Nana (telenowela na poziomie o dwóch fajnych laskach z których jedna jest punkówą a druga grzecznym dziewczęciem. Niestety niedokończone)
- Durarara (zakręcona komedia hmm kryminalna powiedzmy)
- Level E (komedia s-f miejscami od rzeczy ale jednak inteligentna)
- Kara no Kyoukai (horroro-kryminał ze świetną grafiką i muzyką acz mnie wynudził)
rozrywkowe i trochę głupie:
- Hellsing Ultimate (śmieszno-mhroczne wampiry)
- Death Note (nie wiem co tutaj napisać, w sumie to już chyba "klasyk")
- Psycho-pass (kryminał s-f)
- Sayonara Zetsubou Sensei (absurdalna komedia o skrajnym pesymiście, mnóstwo odniesień do jap. kultury więc trzeba ogarniać temat)

2. som ale nic mi nie zrobiły :/

Cytat:
ad przekarmienie - ja to odbieram tak na logikę, że widać cera wcale nie potrzebuje pierdyliona badziewi do fajnego funkcjonowania, po prostu ulegamy marketingom, a prawda taka, że większosć rzeczy jest zupełnie zbędna, ergo może zatkać pory, u tych co mają skłonność do takich atrakcji.
Ale z naturalną pielęgnacją to samo, ja już się gubię w ilości rzeczy, które powinnam używać: miciel (), OCM, tonik, hydrolat, kwas taki owaki, peeling, glinka, witaminy... Za dużo tego wymyślili.

Stary 2014-01-21, 17:08   #3239
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Do Ewusi nielubiącej śniegu - łatwiej się odśnieża samochód niż odlodowuje Dziś z Tżtem przez godzinę pozbywaliśmy się lodu, a najpierw przez kilka minut próbował się Tż dostać do samochodu tj. otworzyć/oderwać drzwi
ale ja nie mówiłam ze ja wolę lód spadający z nieba od śniegu, tylko ze wolę deszcz od śniegu deszcz padający przy temperaturze dodatniej
Ja dziś też skrobałam auto z lodu, ale jakkolwiek też to wolę niż odśnieżanie albowiem po pracuni już drugi raz odladzać nie musiałam, a jakby to zamiast deszczu śnieg w takich ilościach padał w tym czasie, to ja bym pewnie tego auta nawet pod pracą nie znalazła bo tak by było z powrotem zasypane
Cytat:
(Tak, wiem, wiem co powiecie, po prostu wreszcie się najdałam )
Ale odrzuca mnie od wszystkiego,w sensie nie mam apetytu na nic, a w brzuchu burczy, nic dziś jeszcze nie jadlam, bo jedyna rzecz jaką przełknę to jajka, no ileż można jeść jajek, już z 20 zjadłam w tamtym tygodniu w sumie. Macie jakieś pomysły na smaczne coś na ciepło? Nie będące parówką ani owsianką, ani niczym słodkim
makaron ze szpinakiem
Cytat:

zazwyczaj jak coś biorę w ciemno to jak już mam to nosze i mi się podoba a jak idę do perfumerii i mam coś wybrać (bardzo rzadko mi sie to zdarza, no ale czasami...) to niczego nie jestem pewna
chyba jakieś bardziej pozytywne nastawienie mam do tego co już kupiłam
Cytat:
Witam się nieśmiało

Dyskusja kosmetyczna to dla mnie jak zwykle czarna magia ale może ktoś przypadkiem mi podpowie jakiś spektakularny krem nawilżający? Tylko taki co go można gdzieś dostać a nie wycofany Ja się ostatni łuszczę na twarzy, szczególnie na nosie i czole w okolicach brwi, bezsensu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 17:14   #3240
Florens
Zakorzenienie

widziałam Polly, ale zrobiła tylko gupią minę i pobiegła dalej

Rejcz ja wiem o czym Ty mówisz, ta kara za obżarstwo , też to mam , tylko mnie troche ratuje to, że jadam też zimne (np. suchary z serkiem topionym , muski z kefirem i inne takie tam, dziś był popkorn, ale ten akurat na ciepło)

a tak fogle to mam podły nastrój, nie to co ostatnio

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości