![]() |
#1381 | |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Mnie tez sie znowu cos zaczyna dziac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Ale za to wczoraj wieczorem tez miałam cały czas skurcze - wzięłam 2 nospy i zasnęłam. Dobrze, że dzisiaj ta wizyta, to się może trochę uspokoję, bo jakiś niepokój mam ostatnio. Przed poprzednią wizytą miałam lepsze przeczucia. Will see. Cytat:
![]() ![]() kate1623 Biedna ![]() ![]() A za wczoraj: Sliczna miśka! I ogromne kciuki za Marco i Mariolę ![]() Jakoś mało ostatnio piszecie, już przywykłam do zabójczego tempa i nadrabiania godzinami ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() A czemu dopiero na porodówce masz się dowiedzieć? ZAlezy to od obwodu głowy dziecia? Fajnie z tym GBS - bezstresowo. Ale nie wiem, co z infekcją. A pimafucin to masz 2 opakowania tak? Ja tez coś czuję, więc tez będę musiała sobie coś wciskać ![]() Mamusie październikowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ogarniam i zamierzam dzisiaj skończyć zamówienie na all i gemini ![]() kupujecie jakiś smoczek uspokajający? jesli tak to jakiej firmy? ja bym chciała na wszelki wypadek kupić jakiś ale ilość firm mnie dezorientuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W niedzielę jak TŻ był w domu, kupiliśmy jego rodzicom i mojej mamie po czekoladzie i dostali z okazji dnia babci i dziadka od wnuka w brzuszku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaa.... mam dwa opakowania pimafucinu. Ale gdybym wiedziała, że to takie drogie kupiłabym clomatrizolum (czy jakoś tak) za grosze, a też mi pomaga ![]() W ogóle nie lubię globulek ![]() A mamusie październikowe nie za szybko?? Przecież one ledwo owulacje mają :P Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-01-21 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Wczoraj też miałam kiepski dzień. Nie-do-życia byłam, ale nie poszłam spać w ciągu dnia, bo szkoda mi było dnia ![]() Młody wczoraj wieczorem dawał czadu w brzuchu. A w nocy sie obudziłam, bo tak się naprężył skubany, że po prawej i po lewej stronie brzucha miałam równe górki i trzymał tak z 15 sekund. Mam nadzieje, że mały wieśniak mi się nie obrócił, bo od początku pięknie leży główkowo. Jak zrobił mi fiku miku to się zdenerwuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ważna są metryka. Ważne jest zdrowie i na ile lat sie czujesz ![]() Cytat:
I co jest limo? ![]() Ze mnie też taka niezdara jest Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kate bidulko ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że to początek infekcji, a nie rozwinęło się nic jeszcze na dobre. Edytowane przez grissini Czas edycji: 2014-01-21 o 10:53 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
Widze ze wszystkie mialysmy ciezka noc ja tez nie moglam cos spac raz ze non stop wstawalam na siusku drugi raz myslalam ze od dolu chce mnie rozerwac ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizyty i za pomyslne zalatwianie wszelkich spraw! Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 |
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna dzisiaj mam wizytę to sie zapytam o co w tym chodzi :/
Zdążysz przed porodem, chociaż część już spakuj zawsze mniej na później ![]() U mnie ze spaniem różnie ostatnio sie budzę co jakiś czas, brzuch twardy zazwyczaj :/ Wg witam w 31 tc wg usg i 33tc wg om :P Pola tylko żebyś sie nie zaraziła :-* Mariola ![]() Margo ![]() ![]() Koziemleko :brawo: za wizytę ![]() ![]() Mmhym no to mamy takie same stresy przed wizytami widzę. ![]() ![]() Marima ja mam smoczek z TT ![]() Kate ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam aż skończę te globulki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Raczkowanie
|
zamówienie na gemini zrobione i opłacone. jeszcze ogarnę allegro i zrobię listę czego mi brakuje z mojej wyprawki i w pierwszym tygodniu lutego się spakuję
![]() ![]() ![]() a butelki wystarczy wyparzyć w gorącej wodzie? czy trzeba mieć jakiś specjalny środek do mycia butelek? mi się wydaje że sama woda powinna wymyć, ale wolę się u Was upewnić ![]() a i czy kupujecie inhalator czy czekacie aż maluszki trochę podrosną? w sumie przyjdzie niedługo wiosna ![]() ![]() Edytowane przez marima Czas edycji: 2014-01-21 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich po krótkiej nieobecności
![]() weekend był pracowity, musiałam sprawy służbowe pozamykać ale już spokojnie mogę odpoczywać ![]() no i dzisiaj przyszła paczka z apteki i zamówiłam m.in. 2 dekorowane butelki tt .... na zdjęciu na stronce były niebieskie takie jak chciałam ![]() ![]() ![]() ![]() ale mam plan, że pójdą w prezencie do kogoś jak urodzi dziewczynkę, a mojemu tż nie pokażę bo on i tak już się ze mnie śmieje, co ta ciąża ze mną robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a skad to sie znowu przypaletalo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz jest lajtowo. Jadę za chwilę po jakiegoś kwiatka dla babki ![]() Cytat:
![]() Jeszcze trochę i może pozbędziesz sie tych infekcji ![]() Moja znajoma też miała cesarkę z powodu wąskich bioder, ale nie ma co się stresować, będzie co będzie ![]() Cytat:
![]() żeby 5 minut gotować w wodzie przed pierwszym użyciem, później można w zmywarce.
![]() |
#1394 |
Zadomowienie
|
Koziemleko i chyba tak będzie najlepiej
![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |||
Zakorzenienie
|
Mariola mocna
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tez w nagrode bylam w biedrze tyle że po 2 donaty w czekoladzie. Po tym upuszczeniu krwo mega gloda mialam.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do butelek nei pomoge tez o rade prosze ![]() A inhalatora nie kupuje na razie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Żadnego inhalatora nie kupuję. Nie będę męczyć dziecka ![]() ![]() Cytat:
![]() Jaki bezsens mieć za wąskie biodra ![]() ![]() ![]() (chociaż ostatnio oglądałam program o porodach w średniowieczu i podobno jak matka zmarła przy porodzie to rozcinali jej brzuch i wyciągali dziecko. Musieli tak robić, bo dziecko nie było ochrzczone i matki z dzieckiem w brzuchu nie można było pochować na cmentarzu ![]() Na receptę ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Rozeznanie
|
piszecie, że nie możecie spać - oddam Wam trochę, bo ja z kolei co tylko zalegnę w łóżku, odpalamy film, pamiętam 3 pierwsze minuty, potem, że się budzę w "międzyczasie" i ewentualnie napisy końcowe, taki odlot
ale my w sumie późno chodzimy spać, jak maż ma na rano, to dopiero ok 23 idziemy się ogarniać pochwalę się, mamy w końcu kolorowe ściany ![]() i trzy rzędy paneli położonych ![]() ale nie byłabym sobą, jakbym nie wpadła się pożalić, tym razem na mamę - wpadła, zaczęła się przyglądać każdej ścianie a potem wytykać, że tu nierówno, tu też (nie dość, że tam, gdzie listwa przypodłogowa będzie, to jeszcze za narożnikiem; a innym miejscu wyżej, ale przy malowaniu każdej warstwy odpadało na jednej, najbardziej wilgotnej i wyziębionej ścianie), a tu na suficie jakieś wgłębienie (to samo - odpadało w dwóch miejscach, w jednym na kształt króliczka playboya :P i tak dobrze, że się sufit trzyma :P kiedyś spadnie - chcieliśmy regipsy dać, ale za chiny ludowe by się nie utrzymały) wnerwiłam się, zapytałam, czy przyszła każdą dziurkę wytknąć i nierówność, bo jak tak, to nie mam na to czasu, mi się podoba krzywo i nierówno i... poszłam sobie do kuchni najbardziej przykre jest to, że w sumie nigdy za nic nie zostałam pochwalona, odkąd pamiętam tylko wytykanie czego się da mam przeogromną nadzieję, że ja będę inną matką człowiek się cieszy, że sam, własnymi siłami coś zmienia na lepsze, ładniejsze, a tu ci przyjdzie i skrzydła podetnie zanim zastosowałam "wduuuuuuu...szytomiejstw o" to mi oczywiście ciśnienie skoczyło (na szczęście mam ciśnienie pół śniętej żaby, to może i dobrze od czasu do czasu jest mu "podskoczyć") trzymając się terminu z usg na początku - zostało 70 dni... MAŁO!!!!! dopiero co 2 kreski były na teście...
![]() |
#1400 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia co robisz, żeby nakłonić Majkę do ruszania się i jaki proszek wzięłaś? Cytat:
Brawo za wizytę i za wagę! (oczywiście Maleństwa, nie Twoją ![]() Co do infekcji rozumiem Twój ból, ja od tej nieszczęsnej rovamycyny co najmniej dwa razy w miesiącu z tym się zmagam, clotrimazolum nie leży nawet w a apteczce, tylko zawsze pod ręką. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do podkreślonego - muszę dopisać do tego wątku swoją koleżankę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tym razem zanim się dowiedział o płci dziecka, był przekonany, że roznosi swoje wspaniałe geny tylko na męskich potomków i gdy oglądałam w sklepie kolorowy kocyk z różem albo kwiatkiem, to mówił poważnie: "Przecież tym Igora nie nakryjesz". O dziwo nie ma takich obiekcji, żebym córke w niebieskości ubierała ![]() No i znowu spanie od 8 do 12. Jakbym nie mogła przespać całą noc i wstać jak człowiek o 8... Czas na śniadanie, ale chyba zjem dosłownie plasterek sera, bo kilogramy mi rosną nawet od wdychania tlenu, aż wstyd na wagę stawać ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-21 o 12:09 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja będę wodą wyparzać - w zestawie z laktatorem mam pojemnik do wyparzania w mikrofalówce. Inhalatora nie kupiłam na razie - kupię, gdyby Mała chorowała. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobiliscie kawal dobrej roboty i tyle, a wytykac palcem to kazdy potrafi ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno nie ma co rozpaczać. Wkurzę się tylko jak to mi nie pomoże ![]() thidien - teQiba ma rację. Wiem jak ciężko robi się remont na odpadających ścianach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wczoraj nie miałam siły już do Was zaglądać, wieczorem padłam. Ale w nocy oczywiście i tak dopadła mnie bezsenność, od 4 czytałam książkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Gorzej jak Natalka zrobi psikusa i okaże się chłopcem. Tu nie mam pomysłu na imię - te, które mi się podobają już gdzieś w rodzinie są, myślę jeszcze o: Michał, Krzyś, Adaś ale w sumie do każdego z nich mam jakieś ale: a to zdrobnienie mi się podoba, a już wersja dla dorosłego nie a to coś jeszcze innego. Cytat:
(t)asia, bejb200, bebe, koziemleko ![]() Cytat:
Mnie tylko czasem ale to rzadko i w sumie dopiero od niedawna (zdarzyło się może 2-3 razy) pobolewa trochę podbrzusze, trochę jak na @ ale dużo dużo słabiej, mam nadzieję, że to normalne? ![]() A tak wgl to kiedy miałaś OM? Bo tygodniowo idziemy łeb w łeb a TP mamy jednak inny i tak mnie to zastanawia. Cytat:
![]()
![]() |
#1406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie napiszę nic ciekawego, tylko się nie przejmuj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1407 |
Moderator
|
Trzymam kciuki zeby pomoglo
![]() Mnie w ciazy wkurza to ze ten lekarz wypisuje mi leki na slepo - ostatnie tabletki tylko mi pogorszyly wszystko i musialam sama sie doleczac mascia Clotrimazolum (tylko to jest chyba bez recepty). Jak chodzilam do ginekologa, ktory niestety nie jest poloznikiem to zawsze wymazy robil zeby zobaczyc co to za syf sie przypaletal i dobieral takie leki ktore faktycznie pomagaly... |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- KATE 3maj się dzielnie. Już niedługo ![]() BEBE witamy w III trymestrze ![]() TRISDOM oby dzisiaj było lepiej. ![]() U nas znow pada i temperatura na minusie. Co za jędza z tej pogody :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koziemleko brawo za dużą wagę maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. ![]() ![]() 3. Ważne że Wam się podoba i jesteście zadowoleni, Mama na to patrzeć przecież codziennie nie będzie i z tym przebywać, więc nie ma co się przejmować chociaż wiadomo że każdemu jest poprostu przykro jak najbliżsi zamiast Cie wesprzeć i pochwalić rzucają komentarze. Głowa do góry ![]() Ja już po wizycie na IP, dzwoniłam go Gina i powiedział że wszystko jest ok, leukocyty też spadły więc mamy mały sukces ![]() Jutro musze oddać projekt, mam takiego lenia że nawet nie chce mi się go przejrzeć i sprawdzić czy o niczym nie zapomniałam a jest już zrobiony. Co za dzień. Na dodatek po wczorajszych zakupowych szaleństwach dzisiaj mam zakwasy ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i sprawy do załatwienia oby wszystko bezproblemowo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.