|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
eeee to po co ja kupowałam? a jak pajaca zakładacie to pod spód co?
|
|
|
#4742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mało sobie wzięłas na głowę ojjj nie mało. Ty to chyba faktycznie lubisz sobie wysoko zawieszać poprzeczkę ![]() No ale przecież tak się nie da..... żeby być i żeby było idealnie ![]() No `nidyrydy`. 1. Porządki w szafkach może zrobić Twój małż też ma rączki.2. Ubranka posortujesz sobie na bieżąco, po praniu i prasowaniu. 3. Jakich dokumentach? Daj sobie luz. Walnij je wszystkie do jednego pudła i posprzątane ![]() 4. Miejsce do kąpieli hmmmm... no tak. Tutaj może uda się coś alternatywnie wymyślić, żeby plecy Ci nie odpadły całkowicie. 5. Nie wiadomo ile to masowanie by pomogło i czy w ogóle... A może całkiem by się wtedy zrobił "kanion" przepraszam za określenie.... Z resztą jesteś świeżo po porodzie, pochwa przez kilka m-cy chyba się obkurcza. 6. Na ćwiczenia mięśni Kegla nigdy nie jest za późno. Zalecane cały czas. 7. Niech żyje Allegro! - wskakuj na kompa w wolnej chwili i kupuj to co potrzebujesz - nie widzę żadnego problemu. 8. Zawsze możes zpoprosić kogoś znajomego, zaufanego lub zamówić fryzjerkę do domu, żeby przyszła farbnąć Ci hairy. 9. Ciężko przy niemowlęciu być codziennie gładką bez odrostów itd. Na to widze jedno rozwiązanie - laser. 10. Też możesz kupić na Allegro z dostawą do domu i po kłopocie. Oj Kochana, Ty masz dar do wyszukiwania sobie problemów i ładowania niepotrzebnych spraw/mysli na głowę... Nie da się być idealną. Ani przed a tym bardziej po ciąży. Z czasem wszystko się poukłada samo i dalej pójdzie już z górki. Spokojnie
|
|
#4744 |
|
Gang Iren
|
Ja będę zakładać pod spód pajaca body z krótkim lub bez rękawów. U nas w domu jest 19 stopni,więc dziecku nie będzie gorąco.
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pajaca zakładam na gołe ciało. Przy częstotliwości przewijania i przebierania Emila zdecydowanie wole narzucić na niego jakiś kocyk niż zakładać wiecej warstw.
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka-- dzięki za info, bardzo cenne przemyślenia
|
|
#4747 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na początku zakładałam body z długim przez parę dni, później z krótkim - a teraz same pajacyki zakładam. U nas jest ok 21 stopni teraz wiec nie chce zeby sie przegrzewał.
A propo ubranek ja już jedną siatkę średniej wielkości oddałam, bo za małe wszystko było. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-21 o 16:21 |
|
|
|
#4748 | |
|
Zadomowienie
|
Ja nic nie wkładam. mamy 21-22 stopnie,a mała i tak prawie zawsze kocem przykryta. Moze teraz jak chłodniej jest to skorzystamy wychodzac na dwór.
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Emil sie jeszcze we wszystkie ubranka mieści. Te kilogramy to chyba mu tylko w podbrodek idą
Na dwór zakładam teraz pajaca, chusteczke na szyje, czapke, misiowy kombinezon i do spiworka. I chyba jest mu dobrze, bo nie jest zgrzany ani zimny.
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego cieszę się, że dostałam używane ubranka. Bo nowe najzwyczajniej w świecie byłoby mi szkoda oddawać, których nawet ani raz nie zdążyłam mu założyć.
A jeśli nie miałabym wyboru i nie miałabym od kogo mieć używanych to kupiłabym, ale nie taką dużą ilość jak tu prawie wszystkie mamy kupiły, bo tego nie użyją po prostu
|
|
|
|
#4752 |
|
Gang Iren
|
Oj ci powiem Shiloh,że ja miałam dużo i do Eryka i do Wiki i używałam.
I cieszyłam się,że codziennie nie muszę ich prać. Dzieciaki zdarzało mi się i 10 razy dziennie przebierać.
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
zadam odwieczne pytanie --co dziś na obiad ?
Bo u mnie dzisiaj placki ziemniaczane smażone przez TŻta
|
|
#4754 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze, w takim wypadku rzeczywiści warto mieć więcej Ja też mam dużo, ale dostałam. No i piorę raz na 3 dni średnio. I to jeszcze nie pełną pralkę ![]() Teraz kupiłam używane z grupy na FB 17 par pajacy. Ale świetne są wszystkie mothercare, mamaps&papas, m&s, next ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy inaczej to w ten weekend odkryłam, że w carefur pucha mleka kosztuje 10zł mniej niż w aptekach strasznie duża różnica i pro HA też było, na pewno też dużo tańsze.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nas cenne. Mezaga - dzielna mamo Trzymajcie się i pisz jak tylko znajdziesz chwilkę.
|
|
|
|
|
#4758 | ||
|
Raczkowanie
|
EVI07 dobrze, że się już wszystko unormowało
teraz będzie coraz lepiejCytat:
Cytat:
![]() Migotko dziękuję za tego posta. Powiem Ci, że niektóre Twoje punkty pokrywają się z moimi, tylko jakoś nie mam weny zabrać się za nie, może teraz się zmobilizuję. Ale przede wszystkim musisz przestać się zadręczać, bo te sprawy wcale nie są najważniejsze, to tylko jakieś takie poboczne tory a na większość tych punktów znalazła odpowiedź Selenka![]() Mezaga super, że jesteście już w domku i życzę Ci dużo dużo siły i cierpliwości, a wiem ile bliźniaki mogą tego pochłonąć, bo mam je w rodzinie
|
||
|
|
|
#4759 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mezaga- fajnie ,że się odezwałas. Podziwiam was za wszystko, bo przy jednym dziecku jest kupe roboty, a co dopiero przy dwójce. Fajnie ,że sobie radzicie, odzywaj się jak tylko będziesz mieć chwilkę Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas ziemniaczki polane masełkiem, buraki i cycek w panierce , już bardzo dawno nie było
|
|
#4760 |
|
Gang Iren
|
U mnie dziś kurak z piekarnika,warzywa z piekarnika i bułki do tego.
|
#4761 |
|
Raczkowanie
|
Ja powiem tyle.. Migotka, podpisuję się obiema rękami pod tym co napisalas. O więzi, oczekiwaniach. Lekko nie jest. Człowiek nie doszedł jeszcze do siebie po porodzie, wszystko boli a tu trzeba się zająć dzieckiem., które nie powie o co mu chodzi. No sielanko to nie jest na pewno.
|
#4762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc pod koniec tygodnia będę się takimi rarytasami żywiła ![]() Dzisiaj kopytka z sosem pieczarkowym. Ostatnio jestem bardzo mączno-kluskowa. Pierogi, pyzy, kluski śląskie - i nic więcej może nie istnieć a mięso to już z ogóle be :p
|
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy! czy Wy też tak musicie zmieniać biustonosze w nocy? Ja jak kamie małego z jednej piersi to z drugiej tak leci, że wkładka laktacyjna przecieka i wszystko jest mokre
Migotka, sadlaczyca: U mnie najgorszy był pierwszy tydzień. Bolało mnie krocze, hemoroidy, mega zimno na ustach mi wyskoczyło, do tego nawał i bolące mega piersi. Płakałam co chwilę, czułam sie jak siedem nieszczęść. W nocy byłam sama bo TŻ w pracy. Ale wiedziałam, że to minie. Do tej pory mam chwile zwątpienia. Jak mały płacze bez powodu, to myślę sobie czy nie warto byłoby poczekać z ciążą parę lat, albo mam myśli typu "po co sie decydowałam na dziecko". Ale potem patrzę niego i uświadamiam sobie jak bardzo go Kocham. Dlatego dziewczyny nie wymagajcie od siebie za wiele ![]() Ja np. zaczęłam sobie czytać ten sławetny "Język niemowląt" i powiem Wam, ze niektóre porady są na prawdę trafne
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-21 o 17:01 |
|
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Ambrella GRATULACJE!!!
Królowa sto lat! Cytat:
zdrówka! Migotko ja też mam wiele nie pozałatwianych spraw, ale wrzuciłam na luz bo miałam dwa doliniarskie dni i stwierdziłam, że jak tak dalej pójdzie to się rozpędzę i walnę o ścianę. Co do ubranek- u nas kryzys polegał na tym, że Marysia jest bardzo drobna i wszystko jest za duże, mamy parę rzeczy na krzyż na tą chwilę, które w kółko piorę. Body z krótkim nie włożyła ani razu. Często wybieramy zestaw body z długim, skarpety i cała jest w otulaczu blankets&beyond (swoja drogą to mój użytkowy hit) Jak Migotka zaczęła to ja dorzucę od siebie parę groszy. U mnie miłość do dziecka nie pojawiła się w pierwszej sekundzie po porodzie, ani w drugiej dobie ani nawet w 4. Owszem bałam się o nią jak nie wiem, patrzyłam czy oddycha, spałam na czuja, ale nie powalała mnie fala miłości jaką opisują w książkach ani filmach. powiedzmy sobie wprost padałam na ryj, w domu miałam mega syf, piersi myślałam, że mi odpadną a brzuch się rozejdzie, kark mi drętwiał od karmienia w głupich pozycjach a głowa się w nocy kiwała jak żulowi na ławce. Uczucie pojawia się codziennie po troszku, jak widzę jak główkę unosi, jak zatrzymuje na mnie wzrok, jak śpi, więc nie wpadajcie w dół jak na początku nie będzie idealnie. I najważniejsze co usłyszałam, że czas tak szybko leci, że szkoda go na szukanie dziury w całym i trzeba cieszyć się każdym dniem z dzieciaczkiem, bo za moment będzie już duża. Edytowane przez forester Czas edycji: 2014-01-21 o 17:06 |
|
|
|
|
#4765 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja tak miałam i w dzień i w nocy i przy Wiki i przy Eryku.
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukaliśmy czy jest refundacja na to mleko ale nie znalazłam żadnych sprawdzonych informacji. A lekarka mówi, że nie daje na to recepty. Zamówiliśmy już mleko przez neta za 31 zł za puszkę - kupiliśmy 4 sztuki - bo Antkowi od dzisiaj dajemy mleko dla noworodków (nie wcześniaków) więc ten preNAN będzie tylko dla Jadzi. A i ona w końcu dojrzeje niedługo do mleka niemowlęcego. Ale to i tak koszt duży.
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muminek zrobię jak tylko sie obudzi
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
To mleko dla wcześniaków - preNAN nie ma na nim żadnego HA.
|
|
#4769 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja przez cały okres karmienia musiałam spać w staniku.
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, przepraszam. HA to hipoalergiczne, też kosztuje 45-48 pln
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

a juz wyrosła z niektórych
16.06.2012 

Nie mało sobie wzięłas na głowę ojjj nie mało. Ty to chyba faktycznie lubisz sobie wysoko zawieszać poprzeczkę 
też ma rączki.

strasznie duża różnica 
Trzymajcie się i pisz jak tylko znajdziesz chwilkę.