![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety w ciąży...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wredny kotecek
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44724453]Przypomnij nam, prosze, jaka uczelnie medyczna skonczylas i ile lat masz doswiadczenia w pracy jako lekarz.[/QUOTE]
A szukaj sobie w postach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz to budujesz sobie teorię dla własnego braku empatii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Ja jakoś mało ciężąrnych widuję w kolejkach czy autobusach. I nie, nie udaję, że ich nie widzę
![]() Przepuszczam te w zaawansowanej ciąży, bo pamiętam jak to ciężko stać z brzuchem. Przepuszczę też tę w niewidocznej, jak powie, że źle się czuje (ale to już dotyczy i ludzi niezaciążonych). Mnie nigdy nie ustępowano miejsca, nawet w 7-8 miesiącu ciąży, ale to raczej nie z chamstwa, tylko że po pierwsze miałam mały brzuch, po drugie to była zima, a chodziłam w płaszczu typu śpiwór ![]() Miałam przez to przykre sytuacje. Kiedy sobie siedziałam z tym moim ukrytym w spiworze brzuchem, stare baby nieprzyjemnie komentowały, jaka to niewychowana jestem albo sapały nad uchem. Reagowałam dopiero kiedy zaczynały napierać na mnie torbą albo ciałem. Najlepsze, że to ZAWSZE były baby. Serio dobrze, że babsztyle z grabiami w autobusach nie jeżdżą, bo niejedne trafiły by mi w oko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Mi w ciąży jeśli ktoś ustąpił miejsca albo przepuścił w kolejce to były to kobiety. Mężczyźni jakoś mojego brzucha nie widzieli (a lato było) za to potrafili się wepchnąć w tą moją kolejkę. Jak wsiadałam do busa to kierowca mi miejsce organizował. I teraz będę się trzy razy oglądać dookoła czy jakiejś ciężarnej nie ma w pobliżu, żeby jej miejsce zrobić bo nawet te mojej bardzo ciężkie miesiączki to nic w porównaniu do trwającej miesiącami zgagi, kopiącego po żebrach dziecka i okropnego swędzenia na brzuchu.
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zobaczyłam ten wątek chciałam napisać to samo co Dudipopka,że kolejny wątek jakże w modnym stylu. ![]() A odnośnie wątku,niewidze problemu,by ustępować ciężarnym w kolejce,matkom z dziećmi,starszym osobą,chorym itp.Zdarzyło mi się,pomóc wejśc do sklepu mamie z wózkiem przetrzymując drzwi,czy poczekanie aż mamy dwie z wozkami przejdą chodnikiem. Ja się prawie całą ciąże dobrze czułam,nawet bardzo dobrze więc nie prosilam o przepuszczenie mnie w kolejce.Jedynie raz pan siedzący na kasie,wstał i dał mi swoje krzesło bym usiadła i on z mężem zapakuje zakupy.Jedynie pod koniec ciąży miałam zmalretowaną wątrobe,ale nie potrzebowałam przez to przywilejów ![]() sublime,ale w uk są kasy pierwszeństwa.Znaczki są wózka inwalidzkiego i ucha,ale niewidziałam mamy z brzuchem czy z wózkiem. ![]() Wczoraj wchodząc do sklepu z wózkiem był mały stopień,a jakaś pani zapytała czy pomóc wnieśc wózek. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Widuje wszelkie możliwe typy.Ciężarne awanturujące się, ciężarne, nie zwracające na siebie i swój stan uwagi, ludzi dobrze traktujących kobiety w ciąży, jak i bojowników o "nieskalaność macicy". Pełen przekrój
![]() Obecnie nie ustępuję miejsca bo jeżdżę z małym dzieckiem i raczej w godzinach kiedy autobusy są puste. Jak byłam w ciąży nikt mi nie proponował miejsca itp, sama poprosiłam ze 2 razy kiedy tego potrzebowałam i nikt nie miał z tym problemu, 2 razy ludzie się chamsko przede mnie wepchali, a brzuch miałam ogromny więc nie niewidoczny ![]() Jak zdarzało mi się jeździć z wózkiem to też różnie było, bywało, że ludzie wręcz rzucali mi się na pomoc, a bywało, że 25kg wózek nadludzkim wysiłkiem wnosiłam po stopniach autobusu. Będąc młodszą czyli zanim byłam w ciąży ustępowałam osobom starszym, kobietom ciężarnym, osobom które miały problem z poruszaniem, nigdy nie zdarzyło mi się żeby ktoś mnie prosił o ustąpienie miejsca. Teraz jeśli bym jechała bez dziecka też chętnie ustapię.
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śniło mi się albo za dużo wypiłam ![]() Jak dla mnie to koniec tematu, trudno dyskutować z kimś, kto wie lepiej co czują i jak się czują inni oraz co ich w życiu spotkało, nawet jeśli nic o nich nie wie i na oczy nie widział.
![]() |
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |||||
Rozeznanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44695219]Wyjatkowo to niesmaczne i nieprzemyslane.[/QUOTE]
Rozwiń swoją wypowiedź, bo nie jest zrozumiała. Co tu niesmacznego? Dbanie o bezpieczeństwo dzieci i nieuleganie chamstwu energicznej staruszki, która MUSI usiąść akurat tu, gdzie siedzi DWOJE dzieci? A konkretnie co wyjęła? Cytat:
Znieczulicą nazwałabym to, że nie ustępujesz przy kasie. Kasy dla uprzywilejowanych są rzadkością. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomijam fakt, ze jesli ktos jest zwolniony z oplat lub ma jakies ulgi to zazwyczaj jest konkretny ku temu powod. Skandaliczne jest traktowanie gorzej tych, ktorzy ten powod maja. Widac, ze brak Ci szacunku dla ludzi. Miej nadzieje, zeby Ciebie, gdy bedziesz stara jezdzila za darmo komunikacja miejska, nikt tak nie potraktowal. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-01-21 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44727336]Nie rozumiem tego, co jest dla Ciebie niejasne. Chamstwem dla mnie jest sugerowanie starszej kobiecie, ze najwazniejszy jest dzieciak, bo placil za bilet, podczas gdy ona nie. Szkoda, ze nie wpadlo Ci do glowy, ze moze ta kobieta cale zycie pracowala, placila podatki i jest jej prawem bujanie sie komunikacja miejska za darmo. Nic Ci do tego.
Pomijam fakt, ze jesli ktos jest zwolniony z oplat lub ma jakies ulgi to zazwyczaj jest konkretny ku temu powod. Skandaliczne jest traktowanie gorzej tych, ktorzy ten powod maja. Widac, ze brak Ci szacunku dla ludzi. Miej nadzieje, zeby Ciebie, gdy bedziesz stara jezdzila za darmo komunikacja miejska, nikt tak nie potraktowal.[/QUOTE] Czytaj ze zrozumieniem. Dzieci siedzą po dwoje na 1 miejscu od początku trasy, wsiada kobieta i domaga się ustąpienia KONKRETNIE TEGO miejsca, choć są inne wolne. Dzieci mają prawo siedzieć i nikt nie może od nich WYMAGAĆ, aby ustąpiły. Poprosić może. A moja litania argumentów ma na celu zniechęcenie niegrzecznej starszej osoby. Wiek nie jest wytłumaczeniem dla chamstwa. Nie jestem zobowiązana do zapewnienie wygody obcej osobie, lecz dla bezpieczeństwa dzieci. Proste. Gdyby każdy tak podchodził do sprawy, to nauczycielka musiałaby jeździć sama z klasą a nie wolno jej tego robić. Szkoły nie stać na wynajęcie autokaru, rodzice (niektórzy) z trudem wykładają kilkanaście złotych na bilet do teatru + bilet MPK. Kto miałby płacić za autokar? Pozostali rodzice?
![]() |
#141 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Jaki sens dyskutować jak się uważa wszystko, co mówi rozmówca, za nieprawdę? Napisałaś to tak, jakby ona napisała, że weszła do przebieralni a tam ufoludek ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Też nie rozumiem tej ciekawości pt. "Po co jedzie o tej porze?" A i mnie też nigdy nikt nie poprosił o ustąpienie miejsca nigdzie.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-01-21 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44730711]Z nas dwojga to nie ja jestem osoba, ktora potrzebuje porady dotyczaczej czytania ze zrozumieniem. Zauwaz laskawie, ze nie odnosilam sie do tego czy mialas racje w danej sytuacji w srodku komunikacji. Odnosilam sie do zenujacego argumentu, ze dzieciak zaplacil za bilet, a kobieta nie. Dalas do zrozumienia, ze jest pasazerem gorszej kategorii. Niebywale to bylo chamskie.[/QUOTE]
Dokładnie. Dzieci kupują bilety ulgowe, więc zgodnie z tą logiką powinny ustąpić komuś kto kupił zwykły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Starszym ludziom ustepuje zawsze-mysle sobie, ze chcialabym zeby mojej Babci tez ustepowali, ktora wyglada swietnie, na 10 lat mlodsza, ale niestety jest coraz slabsza, zreszta mnie starsi ludzie bardzo rozczulaja. Nie maialam jeszcze zadnej niemilej historii.
Kobiecie w ciazy i z dzieckiem nie ustapie sama z siebie, chyba ze zostane poproszona o to-ale to w zaleznosci od tego,jak bym sie czula. Rzecz w tym, ze dojazd do pracy zajmuje mi 1,5 h w jedna strone i musze wstac o 5 wiec ten czas w skmce a potem w tramwaju przeznaczam na dodatkowy sen, bez ktorego ciezko funkcjonuje a moja praca wymaga ode mnie calkowitego skupienia i przytomnosci - to jest dla mnie najwazniejsze. Wracajac do domu z kolei jestem tak zmeczona, ze wizja stania tak dlugo - nie, nie -mozecie mnie zjechac ale moj komfort i moja dobrze wykonana praca jest dla mnie wazniejsza. (Przez komfort mam na mysli rowniez fakt, ze rano jest mi zawsze niedobrze i slabo, tak samo przy dluzszym staniu-jezdze w godzinach szczytu, wiec dochodzi tlok, cieplo w przedziale - wiem, ze bym nie wytrzymala stojac). Cale szczescie rano zajmuje zawsze jedno z ostatnich wolnych miejsca a popoludniu wsiadam na poczatkowej stacji. Nie siadam nigdy na miejscach z piktogramami, gdyby mi sie tak zdarzylo-momentalnie ustapilabym osobie uprawnionej do tego miejsca. Edytowane przez hamster_killer Czas edycji: 2014-01-21 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44730711]Z nas dwojga to nie ja jestem osoba, ktora potrzebuje porady dotyczaczej czytania ze zrozumieniem. Zauwaz laskawie, ze nie odnosilam sie do tego czy mialas racje w danej sytuacji w srodku komunikacji. Odnosilam sie do zenujacego argumentu, ze dzieciak zaplacil za bilet, a kobieta nie. Dalas do zrozumienia, ze jest pasazerem gorszej kategorii. Niebywale to bylo chamskie.[/QUOTE]
Wyrywasz kawałek z kontekstu i się czepiasz. To właśnie jest chamskie. Przyczepiłaś się do pierwszego argumentu, który rzuciłam a to tylko przykład, litania jest dłuższa a i argumenty niekoniecznie się powtarzały. Nie mówię kobiecie, że nie zapłaciła, sama niech sobie dopowie, jeśli ma ochotę. Gdybyś przeczytała dokładnie i ze zrozumieniem, to zauważyłabyś zawartość nawiasu w pierwszej wypowiedzi. Ponadto - "gwałt niech się gwałtem odciska" - na chamstwo staruszki nie muszę być grzeczna.
Panta rei Edytowane przez Agrippinilla Czas edycji: 2014-01-22 o 06:13 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Każdy ma swoje zdanie. Chociaż co do wózków dziecięcych dlaczego ktoś ma pomagać ? Jeśli nie chce/ źle się czuję, a np.wjeżdża wtedy wózek to mam od razu iść do pomocy? To wolna wola. Jeśli decyduje się na zabranie wózka to trzeba liczyć się z tym że sama będę musiała się z nim "siłować".
A co do złego samopoczucia, fakt każda ciężarna może czuć się rano dobrze a potem gorzej, ale dotyczy się to każdego. Osób w wieku lat 20, 30 czy 60, będących lub nie będących w ciąży. Więc to że wyszłam z domu i czułam się dobrze nie znaczy, że nie zemdleję, choć nie jestem w ciąży. Niektóre Panie w ciąży (nie oszukujmy się) wydaje im się że powinny być traktowane jak księżniczki. Chcą tego od mężów i myślą że każdy tak powinien robić, żeby cały świat kręcił się wokół nich. Oczywiście każdy ma swoje zdanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to jest normalne i oczywiste że pomagam ludziom z wózkami dziecięcymi, z dużymi walizkami/wózkami zakupowymi, niepełnosprawnym czy chorym. Ot zwykła życzliwość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
[1=2c104580b8e5b97de723f77 00c73d21ba4f19e58_5d8a9ff 38789a;44745733]Każdy ma swoje zdanie. Chociaż co do wózków dziecięcych dlaczego ktoś ma pomagać ? Jeśli nie chce/ źle się czuję, a np.wjeżdża wtedy wózek to mam od razu iść do pomocy? To wolna wola. Jeśli decyduje się na zabranie wózka to trzeba liczyć się z tym że sama będę musiała się z nim "siłować".
A co do złego samopoczucia, fakt każda ciężarna może czuć się rano dobrze a potem gorzej, ale dotyczy się to każdego. Osób w wieku lat 20, 30 czy 60, będących lub nie będących w ciąży. Więc to że wyszłam z domu i czułam się dobrze nie znaczy, że nie zemdleję, choć nie jestem w ciąży. Niektóre Panie w ciąży (nie oszukujmy się) wydaje im się że powinny być traktowane jak księżniczki. Chcą tego od mężów i myślą że każdy tak powinien robić, żeby cały świat kręcił się wokół nich. Oczywiście każdy ma swoje zdanie[/QUOTE] Nie ma przecież odgórnego nakazu ![]() Ustępuję zawsze starszym osobom, chodzącym o kuli etc,kobietom w ciąży. Matkom z 7 czy 8 latkiem stojącym stabilnie nie ustępuje i nie zamierzam,choć jedna mi zwrócila uwagę i życzyła przeżycia podobnej znieczulicy w przyszłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.