Żonki 2009 cz. XXXVI - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 10:18   #3901
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXVI

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ktosiu u nas często są zjazdy. Teraz mam w piątek też. Praktycznie 3 zjazdy w miesiącu. Ale wakacje będą wolne. Choć w sumie fajny taki turnus z jednej strony.
Powiem Ci po tym turnusie, czy to rzeczywiście fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
u mnie spadło minimalnie śniegu i już -4 rano było
Mówiłam

Dzień dobry!
Stary 2014-01-22, 10:22   #3902
myszka_maj
Zakorzenienie

hej

u nas tez wczoraj zaczeło prószyć ale niewiele napadało...

Dziewczyny nauczycielki (ale nie tylko) jak nauczyć dziecko prawidłowo trzymac kredke/długopis itd Tomek ma z tym mały problem, ciagle przestawia sie na całą pięść, przez to nie lubi rysowac/kolorowac....

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:42   #3903
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

U mnie zimowo i śnieżnie, na drodze bardzo ślisko, na chodnikach podobne, aż strach z domu wyjść żeby się nie połamać

Myszko zacznij od zabaw paluszkowych np. w solenie, wyciskanie gąbki dwoma palcami (kciukiem i wskazującym), potem 3 (kciuk, wskazujący, środkowy),całą ręką też, każdym paluszkiem osobno, szczypanie materiału, przypinanie klamerek tu fajny pomysł ( http://niemadziecisaludzie.blogspot.com/), nawlekanie korali, przenoszenie ziarenek fasoli z talerzyka na talerz, ale zwróć uwagę aby robił to 3 palcami. Poza tym wszystkie prace plastyczne, modelowanie plasteliną, masą solną, zwijanie kuleczek są świetnymi ćw. na usprawnienie ręki.
Możesz też kupić taką nakładkę specjalną na ołówek lub kredkę (http://www.sklep.educarium.pl/educar...9&produkt=1707), ale generalnie musi wyćwiczyć mięśnie, wtedy nie będzie się tak męczył i będzie prawidłowo trzymał kredki, ołówki
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:09   #3904
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

U mnie zimowo i śnieżnie, na drodze bardzo ślisko, na chodnikach podobne, aż strach z domu wyjść żeby się nie połamać

Myszko zacznij od zabaw paluszkowych np. w solenie, wyciskanie gąbki dwoma palcami (kciukiem i wskazującym), potem 3 (kciuk, wskazujący, środkowy),całą ręką też, każdym paluszkiem osobno, szczypanie materiału, przypinanie klamerek tu fajny pomysł ( http://niemadziecisaludzie.blogspot.com/), nawlekanie korali, przenoszenie ziarenek fasoli z talerzyka na talerz, ale zwróć uwagę aby robił to 3 palcami. Poza tym wszystkie prace plastyczne, modelowanie plasteliną, masą solną, zwijanie kuleczek są świetnymi ćw. na usprawnienie ręki.
Możesz też kupić taką nakładkę specjalną na ołówek lub kredkę (http://www.sklep.educarium.pl/educar...9&produkt=1707), ale generalnie musi wyćwiczyć mięśnie, wtedy nie będzie się tak męczył i będzie prawidłowo trzymał kredki, ołówki
Bajuś - dziękuje on niby wie jak trzymac kredke ale cieżko mu ułożyć paluszki (sama dokładnie nie wiem jak mu te paluszki ułozyc) a jak już ułoży to nie za bardzo wychodzi mu rysowanie tak, np nie umie docisnąc kredki do kartki i nie potrafi jej poprowadzić tak jak chciał by rysowała....cwicze z nim to rysowanie ale on porysuje chwilke i sie denerwuje i wiecej nie chce...a kolorowania nie cierpi....poza tym inne prace plastyczne lubi, lubi wycinac, przyklejac, plasteline, malowac, a najbardziej lubi prace z naklejkami.

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2014-01-22 o 11:11
Stary 2014-01-22, 12:35   #3905
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Bajuś - dziękuje on niby wie jak trzymac kredke ale cieżko mu ułożyć paluszki (sama dokładnie nie wiem jak mu te paluszki ułozyc) a jak już ułoży to nie za bardzo wychodzi mu rysowanie tak, np nie umie docisnąc kredki do kartki i nie potrafi jej poprowadzić tak jak chciał by rysowała....cwicze z nim to rysowanie ale on porysuje chwilke i sie denerwuje i wiecej nie chce...a kolorowania nie cierpi....poza tym inne prace plastyczne lubi, lubi wycinac, przyklejac, plasteline, malowac, a najbardziej lubi prace z naklejkami.
niecierpliwi się bo rączka się mu męczy, nie ma jeszcze odpowiedniego napięcia mięśniowego, ale takie zabawy i ćwiczenia na pewno mu pomogą
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:20   #3906
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:36   #3907
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:54   #3908
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czesc laseczki
wieki mnie tu nie bylo, bo maly pochlania caly moj wolny czas... na szybko probuje nadrabiac mamusie wrzesniowe coby nie przegapic niczego w wychowywaniu synka ale ciezko mi to idzie i wiecznie jestem nie na biezaco

maly jest super, od kilku dni jemy marchewke i mlodemu sprawia to niezla frajde niestety jest tez mega absorbujacy i nie lubi byc sam, dlatego nie mam zbyt wiele czasu na wizaz... bo w dzien spi tylko na spacerku plus 2 razy po max 20 minut...

pozdrawiam was cieplutko wszystkie razem i kazda z osobna
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:07   #3909
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Samba witaj Fajnie, że macie się dobrze. Zaglądaj częściej.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:34   #3910
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
My na początku mamy wszystkie przedmioty medyczne, bo u mnie w szkole wychodzą z założenia, że żeby mówić o logopedii, wadach wymowy itp trzeba najpierw wiedzieć skąd się bierze głos i skąd się biorą zaburzenia mowy. Dlatego teraz wałkujemy foniatrię, neurologię, psychiatrię (już skończyliśmy), potem audiologia, laryngologia a przedmioty logopedyczne będą później
cudowne podejscie

Cytat:
hej

u nas tez wczoraj zaczeło prószyć ale niewiele napadało...

Dziewczyny nauczycielki (ale nie tylko) jak nauczyć dziecko prawidłowo trzymac kredke/długopis itd Tomek ma z tym mały problem, ciagle przestawia sie na całą pięść, przez to nie lubi rysowac/kolorowac....
przede wszystkim nie ustawiaj mu paluszkow na sile bo przestanie rysowac w ogóle!!
pokutuje błędne pojecie (niestety nakręcane przez nauczycieli) ze trzymanie "piescia" jest nieprawidlowe. ale u dzieci 3 letnich to chwyt rozwojowy! tak wlasnie powinny trzymac dzieci kredke. chwyt 3 palczasty jest prawidlowy u dzieci 5 letnich (jesli jakies dziecko ma go wcześniej to super ale nie mozna mlodszym dzieciom mowic ze trzymaja wtedy zle) to tak jakby mowic ze dziecko 1.5 roczne chodzace na sztywnych szerokorozstawionych nogach ze chodzi zle. a ono chodzi dobrze - dla dzieci w jego wieku.

i tak (nie patrz na moje rece dzis bede robic pazury

dzieci 3 letnie trzyma kredke cala dlonia (wazne jest by kciuk byl po przeciwnej stronie niz reszta paluszkow)
20140122_162016.jpg

by z czasem ok 3.5 roku zwolnic uscisk i wypuscic kredke ku samym palcom
20140122_162027.jpg

4 latek obraca kredke by trzymac ja juz w odpowiedniej pozycji ale 5 palcami (widok z boku i od spodu)
20140122_162040.jpg20140122_162046.jpg

a 5 latek powinien juz schowac 2 paluszki i zlapac kredke tylko 3 i to jest dojrzaly chwyt.
20140122_162056.jpg

niestety nauczyciele nie wiedza o tym bo nikt tego nie uczy.. i nie majac wiedzy o rozwoju anatomicznym reki pisza w obserwacjach ze 3 latek trzyma nieprawidlowo narzedzie bo trzyma piescia.
a to je prawidlowe dla jego wieku - to tak jak powiedza logopedki - prawidlowe jest u 3 latka zmienianie r na l. dlatego ja bede niedlugo robic przez nasza poradnie pp szkolenie dla nauczycieli bo niech zmienia ten chory poglad w swoich glowach.
czasem nie przeskoczysz rozwoju reki zwlaszcza u chlopcow. dlatego nie usatawiaj mu reki na sile bo moze niedojrzaly mu jeszcze miesnie i go tylko zniechecisz.
owszem dobre kredki najlepiej trojkatne pomoga. duzo abaw paluszkowych takich jak opisala baja ale bez spiny i nacisku
Stary 2014-01-22, 16:53   #3911
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
cudowne podejscie

przede wszystkim nie ustawiaj mu paluszkow na sile bo przestanie rysowac w ogóle!!
pokutuje błędne pojecie (niestety nakręcane przez nauczycieli) ze trzymanie "piescia" jest nieprawidlowe. ale u dzieci 3 letnich to chwyt rozwojowy! tak wlasnie powinny trzymac dzieci kredke. chwyt 3 palczasty jest prawidlowy u dzieci 5 letnich (jesli jakies dziecko ma go wcześniej to super ale nie mozna mlodszym dzieciom mowic ze trzymaja wtedy zle) to tak jakby mowic ze dziecko 1.5 roczne chodzace na sztywnych szerokorozstawionych nogach ze chodzi zle. a ono chodzi dobrze - dla dzieci w jego wieku.

dzieci 3 letnie trzyma kredke cala dlonia (wazne jest by kciuk byl po przeciwnej stronie niz reszta paluszkow)
Załącznik 5553111

Załącznik 5553113

4 latek obraca kredke by trzymac ja juz w odpowiedniej pozycji ale 5 palcami (widok z boku i od spodu)
Załącznik 5553115Załącznik 5553114

a 5 latek powinien juz schowac 2 paluszki i zlapac kredke tylko 3 i to jest dojrzaly chwyt.
Załącznik 5553116

niestety nauczyciele nie wiedza o tym bo nikt tego nie uczy.. i nie majac wiedzy o rozwoju anatomicznym reki pisza w obserwacjach ze 3 latek trzyma nieprawidlowo narzedzie bo trzyma piescia.
a to je prawidlowe dla jego wieku - to tak jak powiedza logopedki - prawidlowe jest u 3 latka zmienianie r na l. dlatego ja bede niedlugo robic przez nasza poradnie pp szkolenie dla nauczycieli bo niech zmienia ten chory poglad w swoich glowach.
czasem nie przeskoczysz rozwoju reki zwlaszcza u chlopcow. dlatego nie usatawiaj mu reki na sile bo moze niedojrzaly mu jeszcze miesnie i go tylko zniechecisz.
owszem dobre kredki najlepiej trojkatne pomoga. duzo abaw paluszkowych takich jak opisala baja ale bez spiny i nacisku
piękny esej

no to mam w domu gdzies od 1,5 roku 5- latkę

ide was przelecieć

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Guciolku pogadaj z mężem mym!!!!!! on ci takie zrobi ze skrawków i nie za dwa tysie!!!!!!:brzy dal:

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:29   #3912
ktosia86
Zakorzenienie

Martuś bardzo fajnie, że to tak dokładnie opisałaś i dałaś zdjęcia, bo wiele mam na pewno ma podobny problem jak Myszka
Marcelinka trzyma kredki tak jak pokazałaś na zdjęciach 3i4 i w sumie to też się zastanawiałam, czy nie powinnam jej poprawiać, ale teraz już rozumiem, że tak ma być, bo i tak jest do przodu.
Ze szkoleniami dla n-li super pomysł! Myślę, że wielu nauczycielom otworzy to oczy.

Anika przeleć mnie

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2014-01-22 o 17:30
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:42   #3913
martucha84
Zakorzenienie

Bo są różne dzieci. Jedne szybko chodzą inne szybko mówia a kolejne szybko ustawiają sobie rękę.
Dziecko 10 miesięczne chodzi i jest ok ale 15 mce jak zaczyna chodzić to tez jest dobrze. Tak samo jest z ręką.
Nikt nie wymaga od 3 latka 10 sekundowego skakania na 1 nodze bo to norma dla 5 latka ale juz trzymania kredki się wymaga. Nic bardziej błędnego.
Niektóre dzieci załapuja to mega szybko inne potrzebują pełnego rozwoju. Mój syn jest klasycznym dzieckiem trzyma jak trzy latek coraz częściej jednak kredka jest juz przy końcu lekko trzymana wiec nie naciskam nie przyspieszam skoczy 4 lata i będzie miał kłopot zacznę mu ją ustawiać.

Ważne jest jeszcze to ze w momencie przechodzenia na wyższy poziom dziecko może sie cofnąć np wracać do trzymania całą dłonią gdy już miało kredke uwolniona.

W nauczycielkach jutro wrzucę klika zabaw jak ustawić palce. Baja fajnie opisała jak wspomagać rękę to ja wrzucę tylko jak ustawić palce.

Ktosia Marcela to jest klon pata wiec mnie to nie dziwi
Stary 2014-01-22, 18:49   #3914
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
eee, to tylko miesiąc! Super!

Witajcie,
u mnie biało
wiem, szybko zleci

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czesc laseczki
wieki mnie tu nie bylo, bo maly pochlania caly moj wolny czas... na szybko probuje nadrabiac mamusie wrzesniowe coby nie przegapic niczego w wychowywaniu synka ale ciezko mi to idzie i wiecznie jestem nie na biezaco

maly jest super, od kilku dni jemy marchewke i mlodemu sprawia to niezla frajde niestety jest tez mega absorbujacy i nie lubi byc sam, dlatego nie mam zbyt wiele czasu na wizaz... bo w dzien spi tylko na spacerku plus 2 razy po max 20 minut...

pozdrawiam was cieplutko wszystkie razem i kazda z osobna
witaj kochana,
trzymajcie sie ciepło. jak bedziesz
miala ochote wrzuc jakies fotki

Cytat:
cudowne podejscie

Załącznik 5553111

Załącznik 5553113

Załącznik 5553115Załącznik 5553114

Załącznik 5553116

ooo ciekawych rzeczy można się dowiedziec

Cytat:
ha! Kochana! Najlepsze!

http://9design.pl/product-pol-1147-K...o-140x100.html

no powiedz, że nie piękne? I ja mam dla niego idealne miejsce... no ale tyle kasy nie dam.

no to faktycznie trzeba było brać!

Trzymam kciuki więc! Ale będziesz miała extra!

Witajcie

ależ u mnie jest paskudnie!
Gucia oczywiście pamietam to lustro! przyznaję fajne, ale bardzo drogie. Ogolnie jak przeglądałam stronke to wszystkie ceny powalają. może faktycznie warto odwiedzic jakiegos szklarza i zorientowac sie czy wykonanie jest mozliwe i w jakiej cenie.

Ale zimno!!!!brrr...
Stary 2014-01-22, 18:57   #3915
myszka_maj
Zakorzenienie

Maaaaaaaaaaaaaaarta! Dziekuje Wiedziałam że na was moge liczyć teraz jestem mądrzejsza. nie miałam o tym pojecia.

U nas problem był tez z tym ze ja nie potrafiłam mu tych paluszków ustawic bo sama mam zły chwyt (na studiach tak ajkos mi sie zniekształciło i tak juz zostało) znalazłam taki obrazek w necie

czy to dobry sposób?

Tomek nie denerwuje sie jak go przestawiam, tylko denerwuje sie ze po przestawieniu nie idzie mu rysowanie ale teraz wiem ze zle mu pokazywałam.

wiec wcale go nie przestawiac? czy pokazywac mu taki chwyt jak wyzej ale zostawiac mu wybór jak mu lepiej? on jest prawidłowy? (bo wiadomo ze w necie to nie wszytko jest prawidłowe)

dziekuję Ci za wyczerpujący wykład z pięknymi zdjęciami przykładami musze zwrócic dokladnie uwage jak Tomek trzyma. Napewno pięścią ale nie wiem jak z kciukiem. On wszystko trzyma pięścią sztućce tez...

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2014-01-22 o 19:00
Stary 2014-01-22, 19:30   #3916
martucha84
Zakorzenienie

myszka bo trzyma tak bo ma jeszcze slabsze miesnie i mniej motoryczna dlon zostaw mu tak.. jak mu wygodniej to niech tak trzyma, i przy sztuccach i przy olowku. a jak mu nie idzie przy chwycie prawidlowym to znaczy ze do niego nie dorosl i bedzie sie wkurzal czul frustracje etc.

ustawienie znalazlas dobre. ale zostaw. baw sie z nim w rolowanie kredki w rekach zeby mu zwalniac chwyt ale nie ukladaj sama. nie ma co przyspieszac.
ja tez mam nieprawidlowy chwyt - oparcien na narzedzie jest u mnie 4 palec a nie 3. dlatego mam dysgrafie. ale jak duzo msze pisac to pisze w opasce. choc i tak teraz glownie komputer.

u osob od szkoly sredniej sie nie naprawia reki bo to juz jest tak stalone ze nie warto.. mozna cos zadzialac do gimnazujm
twoj syn niedawno skonczyl dopiero 3 lata wiec spoko papatzr jak trzyma czy kciuk jest przeciwlegly i tyle

bede niedlugo miala kilka zdjec o trzymaniu kredki o stawieniu przedramienia nadgarstka ect to wrzuce ale poki co daj mu rozwijac sie i nie wyprzedzaj matki natury jesli samemu jest mu latwiej jeszcze rozwojowo trzymac
Stary 2014-01-22, 19:52   #3917
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2014-01-22, 20:12   #3918
iwka28
Wtajemniczenie

India -ale fajnie, na długo jedziesz?

Marta - ja nie dzieciowa zupełnie a z przyjemnością poczytałam ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Rosi - co robiłaś z włosami? A za farbą na internecie zobacz, drogeria czy Allegro.

Sambuś - cześć

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:26   #3919
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2014-01-22, 20:30   #3920
iwka28
Wtajemniczenie

Rosi - a Ty włosow zapuszczać nie miałaś?
Kurczę, szkoda z tą farbą ... mam nadzieję, że sie znajdzie.

Stary 2014-01-22, 20:33   #3921
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2014-01-22, 20:40   #3922
iwka28
Wtajemniczenie

Ufff to dobrze mi się wydawało

Stary 2014-01-22, 21:13   #3923
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja też nie znoszę czekać na autobusy. Niestety przy takiej pogodzie nie zawsze jeżdżą wg rozkładu, a wtedy tylko przeskakuje z jednej nogi na drugą, bo tak mi zimno. A w sobotę dodatkowo miałam autobusowa stłuczkę. Nawet nie zdążyłam przejechać jednago przystanku i nie było wyjścia wszyscy msieli wysiaść i czekać na kolejny

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
India -ale fajnie, na długo jedziesz?

Marta - ja nie dzieciowa zupełnie a z przyjemnością poczytałam ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Rosi - co robiłaś z włosami? A za farbą na internecie zobacz, drogeria czy Allegro.

Sambuś - cześć
Też się cieszę, na 18 dni
Stary 2014-01-22, 21:20   #3924
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2014-01-22, 21:21   #3925
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
myszka bo trzyma tak bo ma jeszcze slabsze miesnie i mniej motoryczna dlon zostaw mu tak.. jak mu wygodniej to niech tak trzyma, i przy sztuccach i przy olowku. a jak mu nie idzie przy chwycie prawidlowym to znaczy ze do niego nie dorosl i bedzie sie wkurzal czul frustracje etc.

ustawienie znalazlas dobre. ale zostaw. baw sie z nim w rolowanie kredki w rekach zeby mu zwalniac chwyt ale nie ukladaj sama. nie ma co przyspieszac.
ja tez mam nieprawidlowy chwyt - oparcien na narzedzie jest u mnie 4 palec a nie 3. dlatego mam dysgrafie. ale jak duzo msze pisac to pisze w opasce. choc i tak teraz glownie komputer.

u osob od szkoly sredniej sie nie naprawia reki bo to juz jest tak stalone ze nie warto.. mozna cos zadzialac do gimnazujm
twoj syn niedawno skonczyl dopiero 3 lata wiec spoko papatzr jak trzyma czy kciuk jest przeciwlegly i tyle

bede niedlugo miala kilka zdjec o trzymaniu kredki o stawieniu przedramienia nadgarstka ect to wrzuce ale poki co daj mu rozwijac sie i nie wyprzedzaj matki natury jesli samemu jest mu latwiej jeszcze rozwojowo trzymac
Dzięki jeszcze raz za cenne rady w takim razie zostwiam to tak jak jest

a co z kolorowaniem/rysowaniem? bo on nie lubi/ nie przepada i przez to czesto nie chce tego robic w przedszkolu...nie wiem czemu, czy zachecac go, czesto do kolorowania...czy chodzi mu o ten brak wprawy itd czy poprostu nie lubi .

Nasz Skarb
Stary 2014-01-22, 21:30   #3926
iwka28
Wtajemniczenie

Myszka - Tż chrześnica tez nie lubiła kolorować jak była młodsza, kiedyś sie wygadała, że to dlatego że nie umie :ladnie: czyli mocno wyjeżdżała za linie. Teraz jej od kredek oderwać nie można bo się nauczyła jak to robić - ma prawie 5 lat

India - wow!

Stary 2014-01-22, 22:18   #3927
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Myszka - Tż chrześnica tez nie lubiła kolorować jak była młodsza, kiedyś sie wygadała, że to dlatego że nie umie :ladnie: czyli mocno wyjeżdżała za linie. Teraz jej od kredek oderwać nie można bo się nauczyła jak to robić - ma prawie 5 lat

India - wow!
Tomek wlasnie tak samo. Nie lubi bo nie umie. Tylko nie wiem czy nie umie bo nie nie chce mu sie probowac czy nie umie bo rqczka nie jest jeszcze taka sprawna

Nasz Skarb
Stary 2014-01-23, 09:00   #3928
Gucia0987
Zakorzenienie

Rossi co to za farba?

Witajcie,

jestem dzisiaj nie do życia.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 09:09   #3929
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
ooo ciekawych rzeczy można się dowiedziec
Cytat:

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hhaahahhaa a ja cie kocham!

Cytat:
Dzięki jeszcze raz za cenne rady w takim razie zostwiam to tak jak jest

a co z kolorowaniem/rysowaniem? bo on nie lubi/ nie przepada i przez to czesto nie chce tego robic w przedszkolu...nie wiem czemu, czy zachecac go, czesto do kolorowania...czy chodzi mu o ten brak wprawy itd czy poprostu nie lubi .
Patryk tez nie lubi... moze dostaje informacje e robi to najdluzej najwolniej zle etc? my zeby mlodego rozruszac przyjelismy taktyke zaczecia od ruchow rozmachowych - czyli byle jak byle najszybciej zakolorowujemy cala kartke nie patrzymy na kontury tylko jedziemy
a jak rozrusza reke to dopiero do duzych obrazkow takich gdzie nie ma szczegolow zeby m zwiekszyc mozliwosc sukcesow.
aleeee kolorowac i rysowac nie lubi - owszem wali kolka wali krzyzyki ale zeby cos powstalo to nic nic nic
grunt ze cudnie wycina klei maluje farbami i uwielbia lepic

Cytat:

jestem dzisiaj nie do życia.
a czemu?

a ja jestem w wirze zajec.. niech ktos zatrzyma wreszcie swiat - ja wysiadam
Stary 2014-01-23, 09:16   #3930
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

Patryk tez nie lubi... moze dostaje informacje e robi to najdluzej najwolniej zle etc? my zeby mlodego rozruszac przyjelismy taktyke zaczecia od ruchow rozmachowych - czyli byle jak byle najszybciej zakolorowujemy cala kartke nie patrzymy na kontury tylko jedziemy
a jak rozrusza reke to dopiero do duzych obrazkow takich gdzie nie ma szczegolow zeby m zwiekszyc mozliwosc sukcesow.
aleeee kolorowac i rysowac nie lubi - owszem wali kolka wali krzyzyki ale zeby cos powstalo to nic nic nic
grunt ze cudnie wycina klei maluje farbami i uwielbia lepic

to identycznie jak Tomek, w przedszkolu uwielbia cwiczenia z naklejkami, zawsze praca jest zrobiona i naklejki przykleja równiutko

Nasz Skarb
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości