Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 08:40   #301
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013, cz. XIV

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
CAŁA...co tu dziś ze składziku wyciągłam....hę???
wiśniówkie własnej roboty...o prosze..leje..leje polewam..nie pchac się tak!!!

aaaa to na rozruszanie imprezy....https://www.youtube.com/watch?v=vhq3...ature=youtu.be
Neti ale Ty masz bogaty ten barek

normalnie studnia bez dna, ciagle wyciagasz i wyciagasz

a ja nie moge bo karmie

zostawisz mi troszku na pozniej?
niewiele wystarczy bo ja nie pijaca,

a co myslicie o tych ksiazeczkach
http://www.empik.com/swiat-wokol-nas...1551,ksiazka-p

sa jeszcze ziwerzeta na wsi zwierzeta swiata

bo tej co marsima nie moglam nigdzie dostac a fajniejsza bo twarde karty a ta 448 stron wiec pewnie normalna ksiazeczka plus dzwieki
warto kupic czy polowac na ta glosne wzierzeta dalej

Gocha

noo moja pyskuje i krzyczy tez
ja mowie do Niej tak a Ona neee

Little
kciuki zeby zmienili Ci godziny pracy

Neti
peikan ksiazka

Silver
super, ze wyniki ok

Moja Nati ostatnio raczkowa bardzo sie zrobila co kregoslup ni ewytrzymuje wiec jak leci do mnie ciagnie za nogi jamowie nie nie wezme Cie to co robi leci do lazienki bo wie, ze tam nie wolno i ja lece za nia i biore na rece wracam do pokoju a Ona usmiech na pol twarzy

23 grudnia bylysmy na bilansie i Nati wazyla rowne 9kg i 77cm

ten fotelik zyrafka romera jakis taki mi sie wydaje nie wygodny
zobaczymy jak to pozniej bedzie bez tych grubych kurtek

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zazdroszczę że Wam dzieciaczki w dzień tak długo śpią. Daria miała drzemkę od 12.30 do 13.00 i teraz od 16.10 do 16.35 nawet nie mam jak odpocząć w dzień
zwazylm teraz nati na zwyklej wadze i 9kg

a to juz miesiacmija i nic nie przytyla hmm

Cytat:
CAŁA...co tu dziś ze składziku wyciągłam....hę???
wiśniówkie własnej roboty...o prosze..leje..leje polewam..nie pchac się tak!!!

aaaa to na rozruszanie imprezy....https://www.youtube.com/watch?v=vhq3...ature=youtu.be
Neti ale Ty masz bogaty ten barek

normalnie studnia bez dna, ciagle wyciagasz i wyciagasz

a ja nie moge bo karmie

zostawisz mi troszku na pozniej?
niewiele wystarczy bo ja nie pijaca,

a co myslicie o tych ksiazeczkach
http://www.empik.com/swiat-wokol-nas...1551,ksiazka-p

sa jeszcze ziwerzeta na wsi zwierzeta swiata

bo tej co marsima nie moglam nigdzie dostac a fajniejsza bo twarde karty a ta 448 stron wiec pewnie normalna ksiazeczka plus dzwieki
warto kupic czy polowac na ta glosne wzierzeta dalej

Gocha

noo moja pyskuje i krzyczy tez
ja mowie do Niej tak a Ona neee

Little
kciuki zeby zmienili Ci godziny pracy

Neti
peikan ksiazka

Silver
super, ze wyniki ok

Moja Nati ostatnio raczkowa bardzo sie zrobila co kregoslup ni ewytrzymuje wiec jak leci do mnie ciagnie za nogi jamowie nie nie wezme Cie to co robi leci do lazienki bo wie, ze tam nie wolno i ja lece za nia i biore na rece wracam do pokoju a Ona usmiech na pol twarzy

23 grudnia bylysmy na bilansie i Nati wazyla rowne 9kg i 77cm

sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 08:46   #302
gochaa_p
Zakorzenienie

AMELIA, BLANKA wszystkiego dobrego
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 08:50   #303
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, ja tylko na szybko, bede wieczorem, tymczasem chwalę się: Bartulino wczoraj po południu ruszyl z kopyta zadnego stawiania pojedynczych kroczków, zacząl biegac po całym domu Wiem, wiem, ze wiele wątkowych maluchów biega od 3 lat ale i tak sie jaram

do wieczora
Super
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Myślę nad pokojem młodego, chciałam jakąś fajną nocną lampkę mu kupić, znalazłam genialne http://www.lampsandco.pl/strona/galeria ale ta cena... I jeszcze takie kuleczki bym chciała http://www.cottonballlights.pl/sfeerbeelden/
Poza tym myślę nad ustawieniem mebli, kupnem jakichś jeszcze mebelków do przechowywania. Nie chcę robić dzidziusiowege pokoiku bo zaraz z tego wyrośnie.

100 lat dla jubilatów, tych któym nie zdążyłam złożyć życzeń też!
Ja jak już wezmę się za pokój dla Oliwki to jednak trochę dziecinnie zrobię, białe meble, kolor rózowy+ brązowy, taka naklejka drzewko z ptakami czy kwiatkami itp. Cotton ball też mi sie szalenie podobają

Weny nie mam, znowu się wczoraj z Tż o Młoda pokłóciłam, bo już wszystko wraca do normy, wyjścia, internet itp, sprzątanie znowu odpuszcza. No i się nie odzywamy. Do tego Oliwka zaczyna drugi etap ząbkowania: wczoraj na noc gorączka, dzisiaj rano też. Wczoraj około 23 płacz, nieziemski, no to na ręce bo juz zczaiłam o co biega. Przytuliła się, ponosiłam, do wózka i bujamy. NA szczęscie usnęła i dała się do łóżeczka przenieść. Dwie pobudki: jedna na smoka, druga na jedzenie. Trzecia tużprzed moim wyjściem do pracy - pić jej dałam.
Dzwonił Tż że gorączke ma ale że się nie odzywa to tylko tyle sie dowiedziałam
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 08:51   #304
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ameluś, Blanuś, sto lat przekochane nasze ślicznotki!!!

nie wiem, co się młodemu poprzestawiało, ale drugi dzień z rzędu spał do 9 szok w trampach!!! nie widzę za bardzo co piszę bo mam maść na okach więc tym bardziej poczytam was później chciałam się tylko pochwalić

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:00   #305
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

U mnie najfajniejsza zabawa teraz to siedzenie pod prysznicem i zabawa myjką i buteleczkami, a druga to siedzenie pod schodami ( taką pseudo pralnię tam mam) i zabawa czym popadnie. I to cięzko ją z tamtąd ruszyć
Co do fotelika to tez mi sie wydaje że mój taki ciasny ale to chyba wina kurtek, bo raz przewoziłam w nim bratanice (2 latka) i się mieściła.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-22, 09:00   #306
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

nie wiem, co się młodemu poprzestawiało, ale drugi dzień z rzędu spał do 9 szok w trampach!!! nie widzę za bardzo co piszę bo mam maść na okach więc tym bardziej poczytam was później chciałam się tylko pochwalić
A to nie ze zmeczenia chodzeniem?
Yae znacznie dluzej spi zarowno w dzien jak i w nocy odkad chodzi
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:11   #307
sarah67
Zadomowienie

Fewcia

Hope
fajny ten lekarz
niech Neti Jemu tez poleje
tylko zapytaj jeszcze co dokladnie chce robic bo to znieczulenie mnie zaniepokoilo

a na co szczepilas odra swinka rozyczka????

jak maluszek po szczepieniu????

Fewciu

moja tez od jakis nie wiem 3 msc tanczy jak tylko uslyszy muzyke

w samochodzie to znowu glowka rusza do rytmu

BLANUSIA I AMELKA
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SKARBENKI

jaaa pierdziu ale sanki dla roczniaka pokazuja w pytaniu kurcze ale wypas

z folia ochronna

Ae sie wkurzylam dzis przyjda kalendarze ale sprzedawca wyslal wszystkie do moje mamy a drugi powinien dojsc do tesciowej wkurzylam sie

bo wzielam te drozsze grubsze bo przesylka gratis wiec na jedno wyszlo a teaz mama bedzi emusiala dylac na poczte i wysylac do tesciowej nosz ku....
Stary 2014-01-22, 09:16   #308
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Sto latek dla Amelki i Blanki

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:16   #309
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
sarah dzieci maja bardzo wrazliwa buzie i dlatego czesto nie daja sobie umyc zebow. Kiedy ja lub tz myje zeby, to daje Yae szczoteczke do cwiczen a zaraz po tym ja jej myje. Najpierw kladlam jej glowke na swoich kolanach, ale sie bardzo wiercila. Teraz stoi przy mnie i wtedy jej myje. Nawet nam to sprawnie wychodzi.
tak robie wlasnie jak myje daje Jej szczoteczke a Ona co wklada do buzi droga strona
a jak chce Jej wlozyc do buzi to szczekoscisk
Stary 2014-01-22, 09:19   #310
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Naleśniki na obiad już gotowe. Będą z serem, dżemem i nutella. Co kto lubi.
Śnieg sypie więc nie chce mi się do sklepu iść :p bez sensu Zuźkę w folii wieźć.
Chałupa w miarę ogarnięta więc leżę koło śpiącej Zuzki

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:20   #311
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
o Matko - stulejka :/

Nam na bilansie dwu latka powiedziała ze czas sie nią zająć :/ Byliśmy u chirurga, ściągnełą mu w znieczuleniu ale co z tego jak jego to i tak bolało, potem sikać nie mógł :/ nie pozwala sie dotykać w siusiaka do dziś !!! i ma ą spowrotem :/ Koszmar. Nie wiem - teraz czekam co mi na bilansie znowu lekarka powie.
Sa lekarze co wogóle nie każa z tym nic robić czhyba że stan zapalny sie wda a są tacy co każą ściągać. Dwie szkoły a rodzice głupieją.
U nas byłby spokój gdyby nie to że ja sama nie dawałam sobie rady go przytrzymać ( bobardzo sie rzuca inie daje dotknąć) i ściągać jednocześnie! Robiliśmy to jak mąż był ale co to jest raz na 4 tygodnie to trzeba robić codziennie :/
a no właśnie.. No i widzisz, kuzynki synek miał 2,5 roku jak mu ściągali to tylko problem ttaki że baba zapomniała znieczulić!

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
U mnie najfajniejsza zabawa teraz to siedzenie pod prysznicem i zabawa myjką i buteleczkami, a druga to siedzenie pod schodami ( taką pseudo pralnię tam mam) i zabawa czym popadnie. I to cięzko ją z tamtąd ruszyć
Co do fotelika to tez mi sie wydaje że mój taki ciasny ale to chyba wina kurtek, bo raz przewoziłam w nim bratanice (2 latka) i się mieściła.
u nas też w kąpieli się bawi czym popadnie

a w kwestii fotelika to potwierdzam - kurtki. Jak jedziemy gdzies dalej to mu ściągam tą kurtkę i wtedy zas ma za luźno

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 09:28   #312
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Naleśniki na obiad już gotowe. Będą z serem, dżemem i nutella. Co kto lubi.
Śnieg sypie więc nie chce mi się do sklepu iść :p bez sensu Zuźkę w folii wieźć.
Chałupa w miarę ogarnięta więc leżę koło śpiącej Zuzki

U mnie dziś pieczony schabowy z cebulką, ziemniaki i kiszony ;p a Amelka barszczyk czerwony i bedzie podjadac mojego schabowego pewnie. W ogole nie jem smazonego i o wiele lepiej sie czuje, jak wcesniej jadlam, ciagle mialam wzdęty brzuch itd.

Amelka wlasnie nauczyła się wchodzić na jedną z kanap;p bo schodzić to od dawna umie

Sto lat dla kruszynek!!!! Blancika i Amelci !

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:28   #313
LadyWhisper
Zakorzenienie

o, widzę
jeszcze tylko dorzucę z tym pisiorkiem, ja ściągam od kiedy był Pietraszko malusi, tak jak pisałam przewinęliśmy się przez czterech pediatrów każdy kazał ściągać. Zresztą nawet mój małż powiedział, że jak był nastolatkiem i sobie to zaniedbał nie dopytywałam o szczegóły to miał potem problem. Omatko mam nadzieję, że on tego nie przeczyta

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:29   #314
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Mi Hania bardzo często spi do 8 ! taaaki spioch sie z niej zrobił że szok. A teraz tez śpi od jakiegoś czasu, zasneła mi w hustawce. Aż zaczynam sie martwić no bo duzo spi a mało je... czy to nie ma powiązania. Ale z drugiej strony podczas aktywności jest mega dzikus i w ogóle nie ospala.

Co do książeczek to ja będę chciala kupic tą kiedyś http://lubimyczytac.pl/ksiazka/124222/nacisnij-mnie już wczesniej o niej czytałam, a potem w ddtvn jest taka kobitka od ksiązek i była w przedszkolu z 3 ksiązkami i pokazywała dzieciom i potem miały wybrac najfajniejsza i wybrały ta własnie.

Zaraz Wam pokaże co powoli robię na roczek, ale się wkurzyłam bo kupilam złoty marker zaczęłam pisac i przestał ......
Stary 2014-01-22, 09:33   #315
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mi Hania bardzo często spi do 8 ! taaaki spioch sie z niej zrobił że szok. A teraz tez śpi od jakiegoś czasu, zasneła mi w hustawce. Aż zaczynam sie martwić no bo duzo spi a mało je... czy to nie ma powiązania. Ale z drugiej strony podczas aktywności jest mega dzikus i w ogóle nie ospala.

Co do książeczek to ja będę chciala kupic tą kiedyś http://lubimyczytac.pl/ksiazka/124222/nacisnij-mnie już wczesniej o niej czytałam, a potem w ddtvn jest taka kobitka od ksiązek i była w przedszkolu z 3 ksiązkami i pokazywała dzieciom i potem miały wybrac najfajniejsza i wybrały ta własnie.

Zaraz Wam pokaże co powoli robię na roczek, ale się wkurzyłam bo kupilam złoty marker zaczęłam pisac i przestał ......
też mam ta książkę zapisaną

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:43   #316
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze wszystkie spicie...?
Bylysmy na plywalni. Do trzech razy sztuka; Yae w koncu sie przekonala do basenu i bawila sie cudownie
super ! to teraz prosto do kariery pływaczki

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heja,

Boshhhhhhhhhhh jak biało za oknem, u nas noc taka sobie, chyba zęby jej idą, dziewczyny, ja w nocy nawet nie moge isc spokojnie do wc, bo mala wyczuwa ze mnie nie ma, armagedon normalnie.

Glowa mnie boli, w ogóle jakoś mnie wczoraj ta informacja o tej tragedii przygnębiła, nie wyobrażam sobie co ta kobieta czuje i serce mnie boli, na samą myśl, jakby coś sie stało mojej A. albo tztowi. Płakać mi sie chce znowu.

tez o tym myslałam, bardzo mi żal tej dziewczyny, niewyobrażalne... No ale staram się nie myślec o takich rzeczach, nie mam na nie wpływu a tylko strach mnie potem paralizuje. Ogólnie boje się jeździć samochodem szybko, po autostradzie też no i smaolotem latać... i strasznie mi to utrudnia wszystko.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
a przedwczoraj jakiś młokos ustąpił mi miejsca w pociągu,nie wiem ocb, albo się już sypie ze starości ,albo, o zgrozo! wyglądam na ciężarną

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44734992]Mała, tak mi się przez inny wątek przypomniało - na ręce koniecznie olej kokosowy. On ma stałą konsystencję. Najlepszy byłby arganowy, ale on drogi bardzo, koło stówy.

Śnieg u nas, mąż zawiózł córę do pla sankami [/QUOTE]

ej serio?! u Nas niby snieg, ale na chodnikach prawie w ogóle, chyba że wiózł ja przez pola Bo u nas tylko lekko przykryte chodniki i trawa.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak pędzicie że za nic nie mogę być na bierząco! Myślę sobie, eee spoko dużo nie napisały, ale patrzę, a już nowy wątek Nie jestem w stanie ostatnio pisać, bo jjak Miś zobaczy komputer to histeria

O siusiaka Hope chyba pytała, ja już kilka razy ten wykład co teraz Nancy wkleiła dawałam, i tego się trzymam nie pozwalam Miśkowi tam lekarzon grzebać.

Myślę nad pokojem młodego, chciałam jakąś fajną nocną lampkę mu kupić, znalazłam genialne http://www.lampsandco.pl/strona/galeria ale ta cena... I jeszcze takie kuleczki bym chciała http://www.cottonballlights.pl/sfeerbeelden/
Poza tym myślę nad ustawieniem mebli, kupnem jakichś jeszcze mebelków do przechowywania. Nie chcę robić dzidziusiowege pokoiku bo zaraz z tego wyrośnie.

Co do szczepień, my się nie rehabilitujemy a ja odraczam. Sama odraczam, przecież nikt nie ma prawa mi na siłę zaszczepić. No boję się i koniec.

100 lat dla jubilatów, tych któym nie zdążyłam złożyć życzeń też!

cottonbals mi się strasznie podobają chciała bym takie ale tez drogie to pieroństwo... te pierwsze tez fajne, ale one drogie są, a taki abazur zrobić to nie taka wielka filozofia, wiesz kupisz plastikowy abazuż który posmarujesz klejem i naciągniejsz kupiony materiał ? a one chyba ponad 200 nie?

Sarah tak dokładnie o tej książce pisałam księga dźwięków tak są takie obrazki i co robią zwierzątka, jest tez np narysowany kontakt i pisze "kontakt mówi NIE"

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-01-22 o 09:44
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:50   #317
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas nocka ok. Jedna pobudka o 3.00. Półgodzinna tugeza i spanie do 6.30. Teraz sobie drzemie.

Jest śnieeeeeg

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA AMELKI I BLANKI

Cytat:
Bylysmy na plywalni. Do trzech razy sztuka; Yae w koncu sie przekonala do basenu i bawila sie cudownie
Taaaa...chciałabym pospać do 7
Cytat:
Czesc dziewczynki, ja tylko na szybko, bede wieczorem, tymczasem chwalę się: Bartulino wczoraj po południu ruszyl z kopyta zadnego stawiania pojedynczych kroczków, zacząl biegac po całym domu Wiem, wiem, ze wiele wątkowych maluchów biega od 3 lat ale i tak sie jaram

do wieczora

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44734992]

Śnieg u nas, mąż zawiózł córę do pla sankami [/QUOTE]
Ale fajnie
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zwazylm teraz nati na zwyklej wadze i 9kg

a to juz miesiacmija i nic nie przytyla hmm
Daria też. Pod koniec grudnia ważyła 9 kg i teraz też.
Cytat:

za nockę

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Amelka wlasnie nauczyła się wchodzić na jedną z kanap;p bo schodzić to od dawna umie
Stary 2014-01-22, 09:57   #318
bokeh
Zakorzenienie

no i takie oto mam dekoracje, póki co.

w słoikach będa ciasteczka i żelki, a te różowe to słomki, najpierw kupiłam z myslą o cake pops, ale nie wiem czy dam radę je zrobić. A butelka na sok jakiś. I "patera" pod tort a tak naprawde to niby podtsawka na świece :P

tutaj będzie napis sto lat Haniu, tzn Haniu będzie dalej troche bo tu wiadomo się nie zmieści

Jeszcze będzie taki napis, happy 1st birthday, no ale złotego mi zabrakło

i takie "szampany" bo byłam w ikei i mi sie rzuciły, taki musujący napój gruszkowy.

o widzę że załącznik się dodał, nie umiem go juz usunąc. to to samo co zdjęcie nr 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9987.jpg (31,5 KB, 7 załadowań)
Stary 2014-01-22, 09:57   #319
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej

Buziaki dla naszych roczniaków

Szajka-narazie samoleczenie odpuszczam-dziś mam wizytę u lekarza rodzinnego więc zobaczymy co powie. Ale dziękuje,zapisze, może jeszcze skorzystam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 09:59   #320
misia1505
Rozeznanie

Lenusia śpi, jestem sama więc wizaz

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nie chwaliłam się, bo wczoraj tak jakby inne sprawy zrobiły się ważne i nie chciałam się wbijać z tematem.
Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, była bardzo miła i powiedziała,że zawsze dla mnie bedzie miejsce "bo oni potrzebują dobrych i wykwalifikowanych pracowników".

Kija współczuję paznokci :/
wniosek jest taki że jesteś b. dobrym pracownikiem

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Kochana to Ty ciągle bez czapki chodziłaś?
Ja sobie nie wyobrażam w te zimno z gołą głową wyjść. Brrrrr

O kurcze No moja Daria drobna jest.
Nie wiem teraz czy się martwić czy nie.
Chrześniak mojego męża ma skończone 2 latka i waży 11 kg (tylko on niejadek jest od zawsze).

Dziewczyny ile teraz ważą Wasze dzieciaczki??? Nie wiem czy się martwić że Daria tylko 9 kg.
Lenusia też drobniutka 9 kg -waga piórkowa

Cytat:
Oooo...proszzzzzz

mniam mniam

Cytat:
dzieki ;-)

Fajnie Ci w tym kolorku ! a mały jaki smieszek

dziewczyny mam pytanie, wiem, że wy dentinox uzywałyście 3 lata temu no ale ja czasem uzywam jeszcze i zauwazyłam taka zależność, że np jak Hania pcha ręce do buzi i ogolnie marudna smaruje jej troszkę tym dentinoxem i ona od razu sie uspokaja! przeciez to nie działa od razu... i np teraz od godziny zasypiala niby oczy zamknięte ale walka w łózeczku marudziła jęczala mruczala stękała itp Po jakimś czasie mysle sobie dobra posmaruję. I co? spi ! od razu
ja zawsze oblizuję palec jak posmaruję Lence dziąsełka i wiem że szybko działa, czuć od razu

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jutro gimnazjum jedzie na wycieczkę, ciekawe ilu delikwentów z tych co powinni zostać, przyjdzie na lekcje? W sobotę mamy choinkę, obecność obowiązkowa, szkoła odpracowuje jakiś wolny dzień w listopadzie. Czas: 9.30-17.30 z możliwością przedłużenia.

Laryngolog mi dzisiaj powiedział, że w moim wieku się nie choruje i przybił pieczątkę w locie

Blanka nauczyła się tańczyć! Tańczy wszędzie, przy wszystkim. Dzisiaj nawet sama sobie w wannie śpiewała i tańczyła, chlapiąc przy tym na prawo i lewo

Padam na twarz. Idę spać. Buziaki dla Was i Waszych pociech
Blanka nas wszystkich zaskakuje Skarbie.

My w tamtym tyg dobrze nie wyleczyliśmy tego swojego gardeła,bo lekarka kazała tylko psiukać i dziadostwo wróciło, teraz daję Ibum i psiukam, dzisiejsza noc było apogeum więc mam nadzieję że już będzie lepiej, wczoraj miałam wrażenie że w południe napływa jej gorączka ale na noc niebyło więc mam nadzieję że wirusa przegonimy. mamy my się z tym gardełkiem
Stary 2014-01-22, 09:59   #321
bokeh
Zakorzenienie

ZDRÓWKA I RADOŚCI dla kochanych panienek duuuzych !!!! Amelciu i Blanciu ! sto lat ;*
Stary 2014-01-22, 10:02   #322
Lenova
Wtajemniczenie

Wszystkiego co najlepsze i najsłodsze dla Amelci i Blanusi !!!! Buziaczki:cmo k:

Dziewczęta zanim nadrobię poproszę Was o radę. Chcemy kupić Blance wózek dla lalek na prezent ale nie wiem jaki. Mam tu propozycje , co sądzicie :
http://allegro.pl/zestaw-lalki-bujak...883111878.html - tutaj miała by i na starsze lata.
http://allegro.pl/drewniany-wozek-dl...849894882.html
http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-ko...893893032.html Mój numer jeden ale nie wiem czy jak Blanka się o niego oprze to czy razem nie bachną.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:10   #323
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
u nas też w kąpieli się bawi czym popadnie
Tylko że ona nie w kąpieli, w ciągu dnia ciągnie nas do łazienki, włazi pod prysznic, siada i czeka żeby jej pościagąć jakieś "gadżety"
Cytat:

w słoikach będa ciasteczka i żelki, a te różowe to słomki, najpierw kupiłam z myslą o cake pops, ale nie wiem czy dam radę je zrobić. A butelka na sok jakiś. I "patera" pod tort a tak naprawde to niby podtsawka na świece :P

tutaj będzie napis sto lat Haniu, tzn Haniu będzie dalej troche bo tu wiadomo się nie zmieści

Jeszcze będzie taki napis, happy 1st birthday, no ale złotego mi zabrakło

i takie "szampany" bo byłam w ikei i mi sie rzuciły, taki musujący napój gruszkowy.

o widzę że załącznik się dodał, nie umiem go juz usunąc. to to samo co zdjęcie nr 2
Super te dekoracje
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-22, 10:17   #324
insolito
Zadomowienie

Amelka, Blanusia, żyjcie długo i szczęśliwe

Nancy, dlaczego w klubie niema przepisu na chałwowiec ? Podasz

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:19   #325
Lenova
Wtajemniczenie

Bokeh- cudowne te dekoracje ! Ty to masz talent, coś czuje że Hania w przyszłości bedzie osobą do któej dzieci będą chętnie przychodzić na kinder bale

Lady- ale macie fajnie z tym spaniem do 9 , nam też się czasem zdarza

Co do wagi dzieciaków -moja waży 9,750 a dwa miesiące temu ważyła 9,500 także chyba w miarę. Teraz jak zaczęła chodzić to nie ma czasu przytyć.
Moja bratanica ma 2,5 roku a waży 11 kg i wygląda normalnie a nie jak chudzielec także Silver myślę że Daria ma wagę jak najdzierdziej w normie.

Za tydzień urodziny Blanki i właśnie dziś jej się w całości przebiła dolna jedynka
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:20   #326
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Wpadam sie przywita c w nowym wątku melduje ze żyjemy przyjmiecie mnie jeszcze ??

Co do siusiaków my sciagamy tak raz na tydzień w kapieli ale ladnie schodzi nie ma problemu tak nam pediatra kazała
ale powiem wam ze w PL to zawsze operacja a potem dziecko ma uraz , mój chrzesnik miał wskazanie na operacje ale nie poszli wyjechali do UK i tam dostali jakas masc 2 tyg smarowania zmiekczyło skóre i powolutku zaczeli sciagac i jest spokój do teraz bez operacji a mały ma 10 lat juz

Bokeh śliczne dekoracje

co do szczepień my czekamy wiadomo
a z waga chyba mam szczypiora watkowego ok 8,60 kg tym samym 3 centyl w Pl wg WHO 10 i nie wiem martwic sie bo juz zmysły trace ale w siatce w koncu jestesmy

Pozdrawiam z krainy zimna wczoraj miałam przymus urlop bo drogi zawalone i pradu brak
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:21   #327
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!

Blanko, Amelko
STO LAT!!!

Cytat:
cuuudnie!!!

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość

My w tamtym tyg dobrze nie wyleczyliśmy tego swojego gardeła,bo lekarka kazała tylko psiukać i dziadostwo wróciło, teraz daję Ibum i psiukam, dzisiejsza noc było apogeum więc mam nadzieję że już będzie lepiej, wczoraj miałam wrażenie że w południe napływa jej gorączka ale na noc niebyło więc mam nadzieję że wirusa przegonimy. mamy my się z tym gardełkiem
zdrowka!

Cytat:

do wieczora
brawo Bartusiu!!!!
Cytat:
wie ze mama chora to jej daje pospac

Cytat:

Brawo!

Cytat:
np trzylatek mojej kumpeli wazy 12 kg wydaje mi sie że to normalna waga, zalezy od dziecka bo z koleji chrześnica tż ma dwa lata a wazy chyba z 15-16 kg
o jaaaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Silver pisze, że nie podoba jej się, jak dzieci ubiera się w takie dorosłe ubrania; a ja z kolei na odwrót - nie lubię takich typowo dziecięcych ciuszków z misiami, samochodzikami itd.
:
ja tez wole doroslej go ubierac... ma i takie i takie ale wydaje mi sie za duzy na takie zupelnie dziecinne ubranka

ale tez mi sie wydaje ze to zalezy od plci troche.. bo dziewczynka bedzie slodko wygladac w misiach/kwiatuszkach/laleczkach a chlpaczkowi to tak srednio pasuje ale to moje zdanie...

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
na wątku wrześniowym jednej mamie córka zginęła w wypadku
o matko chyba nie bede czytac... zawsze potem ciezko odchorowywuje takie akcje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 10:21   #328
Delicjanka
Zakorzenienie

Patrzałki mi zaginęły ;( załąmana jestem, cały dom obszukałam i ni ma!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:21   #329
mikakrolikowa
Zakorzenienie

STO LAT dla Amelki i Blanki
i wszystkich roczniaków którym nie zdazyłam złożyć życzeń
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:23   #330
misia1505
Rozeznanie

pierwsze zdjęcie- jakbym widziała Lenkę tylko zawsze u niej jest tata, potrafi mi przynieść tel i pokazuje zeby zadzwonić do tż, pytam się co zrobić a ona przykłada do ucha i tata tata i mi daje

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
na wątku wrześniowym jednej mamie córka zginęła w wypadku
straszne

Cytat:
Czesc!!

Urodzinowe usciski dla Amelki i Blanki!!
100 lat słoneczka!

Cytat:
Yae

Cytat:
A gdzie foty zwody??
Witam Się ..ja już nie śpię, choć moje chopy jeszcze tak...
Dziś idziemy do t.z tym albumem, ciekawe czy im przypadnie .

a niech tylko pokręcą nosem na Antosia w książeczce to

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
a przedwczoraj jakiś młokos ustąpił mi miejsca w pociągu,nie wiem ocb, albo się już sypie ze starości ,albo, o zgrozo! wyglądam na ciężarną

chciał być uprzejmy poprostu

Cytat:

do wieczora
dla Bartusia, Lenka znowu zaczyna chodzić, juz stabilniej, ale jak jest Alicja blisko to się boi

Cytat:

Dla Pietraszka

Alicja mojej siostry ma taki dar do spania że jak sama się nie obudzi to nie można jej dobudzić, przekręca sę na drugi bok i dalej kima raz byłyśmy na mieście, zasnęła w aucie a mysiałyśmy zajecha jeszcze na zakupy, Kasia ją wzięła, wsadziła do koszyka a ta dalej kima, głowa zwisa, nie obudziła się, musiała ją nosić Lenka przy niej to śpi jak zając pod miedzą

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości