|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
co to za zły humorek? |
|
|
|
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
szefowa jest od rana wściekła i pośrednio wszystko odbija się na mnie, strasznie jestem zmęczona, głowa mnie boli, mamy zepsute drugie auto i okazało się, że może to być silnik, pogoda beznadziejna i szklanka na drodze
dziś mąż mnie zawiózł, ale jutro albo muszę sama, albo prosić się o pracę w domu no i jeszcze miałam rano wrażenie, że mój kot ma gorączkę
Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-01-22 o 10:32 |
|
|
|
#2133 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() jaki mądry chłopczyk Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam wczoraj ni miałam czasu odp., ale sie wyszykowałam, żeby jechac do miasta razem z mężem, w razie gdyby się coś działo, bo gin nie odebrała, nie oddzwoniła ![]() no ale to uczucie ustąpiło, więc nie dzwoniłam też później ![]() zrobiłam drobne zakupy w lumpku, później cyknę fotkę
|
|||||
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To faktycznie kulminacja... jeszcze 2 dni i weekend albo zafunduj sobie urlop na te 2 dni i ani nie będzie problemu z dojazdem ani z szefową. Dużo siły życzę
|
|
|
|
|
#2135 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2136 | ||
|
Rozeznanie
|
Chyba poszalalam wczoraj z tymi porzadkami, bo cos sie teraz dobudzicbni moge... Nie wiem czy lepiej zimny prysznic czy dalej isc spac
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja mama zaczęła się upierać, żebym szła już na L4, ale raz, że w pracy będzie straszny foch, dwa- siedząc w domu pewnie spasę się jak totalny prosiak, a trzy- siedziałabym w domu całymi dniami, więc boję się, że dostałabym wścieku do maja no i generalnie włączyła mi się straszna maruda ja tak mam ze zmęczenia, więc z góry Was przepraszam (dobrze, że chociaż mam tego świadomość ). muszę pomyśleć
|
|
|
|
|
#2138 |
|
BAN stały
|
Beatusia10 spoko, ja też mam coś ostatnio gorsze dni...
Może to jakiś taki okres..cholerka wie A może jednak lepiej Ci będzie na l4? Ja wiem, że od takiego siedzenia w domu można zwariować..ale wiesz..zawsze będziesz mieć czas żeby np na spokojnie połazić po sklepach...pooglądać coś dla maluszka Albo będzie więcej czasu na jakieś spotkanie z kumpelami Ooo..albo zapraszam do mnie na kawe !! Albo herbate, bo nie wiem czy kawe pijesz ![]() Moim zdaniem lepiej się "wynudzić" niż męczyć w pracy jak kosztuje Cię to za dużo stresu. |
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusiom i dzieciaczkom
![]() Gratuluje wszytskim nowych tygodni oraz trymestrów oraz przesyłam pozytywne fluidy wizytującym ![]() Ja od poniedziałku jestem u rodziców i rzadko zaglądam na forum :/ Jak sie okazało, że się dzieć na połówkowym zasłonił pępowiną to pomyslałam, że może zrobimy sobie niespodziankę, ale wczoraj łaziłam z mamą po centrum handlowym i trudno tak kupowac ubranka nie znając płci bo takich typowych unisexów za wiele nie ma
|
|
#2140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Moje dziecię też się jak zwykle pozaktywało, to mnie ginka brzuch troche pomaltretowała, wydusiła, by się odwrócił, no i się odwróciłA
|
||
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
Zadzwonila moja mama ze wpadnie do mnie i dostalam takiego spida ze glowa mala
wysprzatalam kuchnie lazienke salon i schody w 1 godzien :P Zaraz jeszcze musze ogarnac szanowna bo na 14 do gina lece ![]() I wracam z dobrymi wiesciami tak jak po USG wczoraj
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi się wydaje, że ja po prostu muszę się wyspać i będzie OK
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin>>
za 22 tydzień========================= === wklejam linka do sprzedawcy na all. o którym pisała MADZIULA http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=11612773 |
|
|
|
#2144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do tego szturchania, to popieram mój Mały też ostatnio leżał sobie ze złączonymi nóżkami, ale lekarz go szturchnął usg i kazał się pokazać... i Mały posłuchał
|
|
|
|
|
#2145 |
|
BAN stały
|
Monijaaa hihi, taka motywacja jest najlepsza!
Beatusia10 noo, pamiętaj, pamiętaj! Kawka będzie czekać! A co do spania to coś w tym jest..może właśnie przez pogodę. Ja dziś mega długo spałam, a poszłabym spać dalej... A Mila obudziła się o 8 i przed 10 już tarła oczy, że ona chce na drzemkę..i właśnie śpi od godziny... |
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
hejka dziewczyny.
Co do płci to u mnie w rodzinie szok (tzn.dalsza rodzina to jest) bo wczoraj miał się urodzić chłopczyk a tu wyskoczyła dziewczynka wszyscy w szoku całą ciąże było mówione, ze chłopak ![]() Muff ja jestem ciekawa jak u mnie z tą szyjką :/ aż się boję, za tydzień mam wizytę ... a dziś już mi się lutka skończyła i nie wiem czy tą co miałam dostanę bez recepty czy inną wziąć?:/ Nikii ostatnio nie odpisałam Ci, mały bardzo się ucieszył na widok rybek, w ogóle dziennie jak wstaje to pierwsze co jak zaświecę im lampę to mówi : ama i muszę je nakarmić hehe ) No a w przyszłym tygodniu pojedziemy mu dokupić kilka rybek jeszcze. Nic no będę uciekać - zupkę gotować. Przyszły mi dziś albumy na zdjęcia więc czeka mnie segregacja zdjęć bo już jobla można dostać jak tak je mam w kartonie porozrzucane.
|
#2147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ładnie hihi
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zwykłe tetry bez wzoru kupowałam coś po 0,80gr.
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo tak, co racja to racja
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez sie zapieralam rekami i nogami i zawsze mowilam "Co ja bede robic przez caly dzien? Zanudze sie bez pracy" i dopiero jeden kumpel mnie sprowadzil na ziemie mowiac "Strasznie Ci wspolczuje, musisz miec mega nudne zycie, skoro praca jest jedyna atrakcja" ![]() Naprawde jest milion rzeczy do robienia. Wreszcie nadrobilam wszystkie zaleglosci towarzyskie, chodze sobie na fitness, na spacery, robie swieze zakupy na targu, a nie o 22 w Tesco, pieke swoj wlasny chlebek, czytam te wszystkie ksiazki na ktore nigdy nie mialam czasu... Nie zaluje
|
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 22 tygodniu
![]() Martuszka i jak wzięłam TŻta na SR? Zadowolony? ![]() Janeczka ja w piątek miałam liczne bakterie a wczoraj pojedyncze, więc widzisz jak to jest z tymi siuśkami ![]() Monijaa a Ty masz dzisiaj znowu wizytę? Dzień po dniu? Madziuula ja też zamawiałam u rodzyneczki dla Hani wszystko Paulka mój mąż też się co jakiś czas pyta co tam u dziewczyn z wizażu ![]() KasiaB Beatusia, głowa do góry, to ta pogoda tak na nas działa dołująca Santom popraw mnie jeśli to nieprawda ale tak kiedyś czytałam ![]() U nas dzisiaj pobudka o 6, wcześniej o 5 i tak co 10 minut próba wstawania już, ale ostatecznie dobiliśmy do tej 6 Pisałyście o porcjach jedzenia, powiem Wam, że ja też musiałam zwiększyć swoje, bo jak jadłam normalnie to po 1,5 godziny już byłam strasznie głodna, a teraz dociągnę do 2,5 godziny w piątek wizyta boję się ważenia Po wizycie chyba skoczymy pooglądać te wózki „na żywo”, bo trzeba sobie przetestować, opinie i zdjęcia w necie to za mało żeby wydawać 2 tysiące zł a i jeszcze się zastanawiam czy Hanka nie dostanie nowej spacerówki tzn tej Inglesiny Trip, ale to się zobaczy jeszcze bo ile ona jeszcze w tym wózku pojeździ, chyba, że właśnie jak będzie Antosia to też będzie chciała jeździć, z nią to nigdy nic nie wiadomo
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
beatusia10 ja na zwolnieniu jestem w sumie od początku bo ciąża zagrożona i nie żałuję bo w pracy bym tylko się stresowała a siedzenie 8 godzin przy kompie nie było by pewnie dobre... początkowo myślałam po I trymestrze wrócę do pracy bo pewnie mi miną te wszystkie ciążowe dolegliwości , ale teraz nadal siedzę w domu, mam czas na ugotowanie zdrowego jedzonka, wyjście na spacer i jak się źle czuje to mogę leżeć w łóżku i nikt mnie nie goni... Także pomyśl o tym i może potrzebujecie z maleństwem troche spokoju i odpoczynku
![]() Nic to trzeba się wybrać na dwór trochę dotlenić, chociaż średnio mi się chce w taką pogodę.
Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-01-22 o 11:17 |
|
|
|
#2155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam ten problem, że mój S. wraca z pracy chwilę przed północą, więc zanim wróci nie ma opcji, żebym zasnęła.. no a jak już jest, to przeważnie nie mogę zasnąć bez Niego w łóżku, no i tak się przewracam do 1-2 albo i dłużej no a rano ja muszę wstać przed 7. i jest dramat.. w I trymestrze, to o 21. już spałam, w II już mi się nie chciało spać tak wcześnie i jakoś wstawałam rano, a teraz im bliżej III trymestru to robi się coraz trudniej ta pogoda na pewno też robi swoje, bo jakby nawet był ten śnieg, ale też słońce, to byłoby zupełnie inaczej..
|
|
|
|
|
#2156 |
|
BAN stały
|
Pallas Ril uuu, brzmi super, fitness, świeże zakupy, książki
Beatusia10 jej..no to faktycznie się nie wysypiasz To tym bardziej idź na l4. Będziesz chodzić spać dopiero jak mąż wróci, ale przynajmniej rano się wyśpisz ![]() A o słońcu właśnie dziś mężowi mówiłam przy śniadaniu..że dawno nie widziałam..
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się położyć.
Nie wyspana jestem i ciągle ziewam. Obiad mam a sprzątać mi się nie chce dziś. W sobotę chyba sobie jakieś buty strzelę na poprawę humoru. Mam 50% zniżki w ccc. Już nawet na skórze mi nie zależy oby mieć nowe buty...
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle, że ja wiem, że nie będę się nudzić, bo wiadomo- wizaż, sprzątanie, gotowanie, koty, internet, książki i poleci.. ale mieszkamy pod Wrocławiem i w związku z tym na pewno nie będzie mi się chciało nigdzie wychodzić za bardzo. a jak znów się przyzwyczajam do siedzenia w domu, to ciężko mnie z niego wyciągnąć.. jakaś taka beznadziejna jestem..
|
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przetestowalam ja juz na dziesiata strone i jestem pewna dobrego wyboru Mialam chwile zawahania i chcialam w pewnym momencie brac Mutsy 4 rider, ale ostatecznie zrezygnowalam ze wzgledu na mala gondole.Jedynymi wadami Mury, ktore zdiagnozowalam to waga i szerokosc, ale mi to totalnie akurat nie przeszkadza, bo nie mam zadnych schodow do pokonania i mamy auto combi, wiec rozmiar nam nie straszny A druga rzecz to kosz na zakupy. Koszt sam w sobie nie jest maly, ale zaraz nad nim jest taka metalowa czesc do montowania siedziska i przez to nie za wiele mozna tam wlozyc... Kolezanki mi mowili, ze pojemny kosz jest wazny, bo duzo sie wozi gratow ze soba... No trudno, nie ma wozka idealnego, najwyzej bede wozic druga torbe na kierownicy.A tak poza tym to same zalety Super amortyzacja, super sie prowadzi, mi sie bardzo podoba design tego wozka (ale to kwestia gustu), latwo sie sklada i przede wszystkim jest bardzo porzadnie wykonany. Nic nie trzeszczy, nie klekocze (to by mnie doprowadzalo do szalu).Jak juz bedziesz kupowac to daj znac za ile najtaniej znalezliscie. Ja na razie mam spacerowke + gondole za 2000 i fotelik z baza za 1030. Ale to planuje kupowac w kwietniu,mzeby gwarancja starczyla na dluzej ![]() Cytat:
Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2014-01-22 o 11:34 |
||
|
|
|
#2160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na święta wzięłam urlop do 6.stycznia i w sumie pracuję trzeci tydzień i jestem wymęczona jak nie wiem.. widzisz, Ty potrafisz się zmusić do wyjścia na spacer w taką pogodę, u mnie nie ma opcji i tego się boję, że nie będzie mi się chciało ani spacerować, ani ćwiczyć (bo w czasie tej przerwy świąteczno-noroworocznej ćwiczyłam aż 2 razy ) i z 8 dodatkowych kg zrobi się 15..---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() najnowsza wiadomość jest taka, że auto jest zdiagnozowane, jedna część wymieniona, koszt 400zł.. no i w piątek do wymiany jeszcze 2 rzeczy za kolejne 400zł .. do tego przyszła właśnie niedopłata za media 300zł. czynsz w tym mcu nie zapłacony, bo już kasy brakło, dla dziecka nie ma nic. no- więc- po- prostu-jest-bosko ![]() ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

jestem niewyspana i w ogóle mam doła 

no i wizyta!

Albo będzie więcej czasu na jakieś spotkanie z kumpelami 

wszyscy w szoku
w piątek wizyta boję się ważenia