|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
naciągane to, tu nie chodzi o bycie na zewnątrz 3 godziny tylko spacer w wózku, który jest tak okryty że czasami ledwo powietzre tam dopływa ![]() Skoro nasze dzieci są dobrze ubrane, nie są noworodkami, i nie ma -30 stopni to czemu nagle górną granicą jest -5 a nie -10?
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia- Super karuzelka! A jaki śliczny Bartuś
Dziewczyny, powiedzcie mi czemu nie chcecie iść z maluszkami na spacer? bo jest -6? to co z zimą? ma być coraz zimniej, nawet do -20 ma dochodzić.. będziecie kisić dzieciaczki? rozumiem jak jest odwilż, wilgotno, leje... ale jak jet tak jak dzisiaj,,? potem wyjdziecie do głupiego lekarza i Wam sie dzieci rozchorują od siedzenia w cieple i nagle na zimno. Ja rozumiem zeby nie chodzić 5h ale na 40 minut- godzinke bym wychodziła. Mało tego.. uważam że dizeci ubieramyodpowiednio do pogody. My wyrośliśmy niestety z kombinezonu i nie mam teraz, za to mam zimową kurteczę.Ubierać planuje [nie miałam okazji wyjść jak spadł śniego bo mały chory] rajstopki- tak dziwne, facet i rajstopki ale będzie mu ciepło bo nie mam kombinezonu- spodnie dresowe[najlepiej ze ściągaczami na dole], skarpetki, na góre body dł rękaw bluzka, kamizelka i kurteczka. Rękawice, szaliczek i czapa. Smarować porządnie kremikiem na mróz, kocykiem dobrze przyktyć, osłonka na wózek i wsio. Przecież wózek głęboki chroni nasze dzieci od tego mrozu.Na pewno nie zmarzną a sie troche zahartują. Pamiętam rozmowe tutaj z dzidzią i wzięłam sobie do serca co mówila o spacerach w zimi. Przemyślałam i uważam że JA spokojnie do -15 bede wychodzić. Do -10 na 40-60minut a przy wiekszym minusie choćby na 30 minut. Możecie powiedzieć ze jestem głupia, ale Kacper juz dwa razy zachorowal i nie mam zamiaru trzymać go w domu by potem wyszedł i znów zachorował. A o spacery bede pytać dokładnie jeszcze mojego pediatre choć i ona uważa ze należy jak najczesciej wychodzić.
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2944 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby to nie były kolkiCytat:
![]() Nadrabiam dalej... ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie Dady mniejsze od orginalnych |
|||||
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nakładacie jeszcze osł0nke na wózek,tak?
|
|
|
#2947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też zamierzam z Jaśkiem na pole wychodzić pomimo zimna, nie ma co dzieciaczków kisić w domu
|
||
|
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez. newtrend-nie boisz sie ze dziecko sie zakrztusi twoim mlekiem a ty zasnelas i nie zauwazylas?? |
|
|
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
![]() Doczytałam o spacerach w mroźne dni...ja wychodzę,kisić się nie mamy zamiaru.Z resztą ja z tych co hartują swoje dzieci.Nie będę przecież udawać,ze zimy nie ma Mały spacer jeszcze nikomu nie zaszkodził,zwłaszcza jak się je wozi w wózku,opatulone.W chuście w mróz nie będę wychodzić,ale w wózku...nie widze przeszkód. Ja chciałam pochwalić to moje dziecko,Fifi jest mega grzeczny Córka nie spała,jadła prawie co 2h w dzień i noc do 8 miesiąca życia,marudziła,nie chciała ssać piersi,używałam kapurek,w ogóle więcej z nią było zachodu.A tu 2 dziecko taki Anioł Wiem,ze to wszystko może odmienić się w jeden dzień i tak zostać na miesiące
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Domii-szczerze? O NIEBO LEPIEJ. wczoraj zarzygał łózeczko. Musiałam zmieniac całą pościel, przebierać jego..ale spał spokojniej. nie kaszlał tak mocno. Dzisiaj rano znów pełno flegmy, wiec licze ze do piątku wyzdrowiejemy. bo nie chce aż tak długo zwlekać z tymi szczepieniami. Mamy 4 miesiace i dopiero jedno szczepienie... ;/
No a kaszel troche jest ale nie aż tak jak na początku w sobote czy niedziele...
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moje dziecko od rana ma tyle energii że ciężko go ogarnąć, fika nóżkami, piszczy, wygina się do przodu, krzyczy z radości - ktoś mi podmienił dziecko ![]() Czekam cierpliwie na mojego tatę aż po nas przyjedzie, zostaliśmy sami w domu i mamy ciszę i spokój Teściowa wróciła do domu jak już leżałam w łóżku i nie chciało mi się do niej schodzić, rano zapytała mnie czy Jaś już nie płacze i od razu dodała że napewno go coś bolało więc odpowiedziałam jej że moje dziecko nie lubi jeść tyle co oni i że nie lubi jak się mu wpycha jedzenie na siłe i wcale się mu nie dziwię że płakał... Nic mi na to nie odpowiedziała ![]() Później udzieliła mi świetnej rady i powiedziała że mam dzisiaj zostać w domu bo jest -9 stopni i Jasiek z domu wychodzić nie powinien, no chyba ją pogięło, będę kisić Jaśka w domu bo teściowa tak chce |
|
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
kocyki i osłonka, i buda postawiona i bedzie ok
właśnie wychodzimy
|
#2953 |
|
Rozeznanie
|
Rybko moim zdaniem dady 2 są większe od pampersów 2 mamy i te i te i gdy nakladam dady to kupa nam bokiem ucieka tak jakby był duży luz a w pampersach tych zielonycch tak się nie zdarza, a co do spacerów wydaje mi się że masz rację.
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Kacperek szybciutko wyzdrowiał |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My dzisiaj po szczepieniu, biedactwo dostało dwie szczepionki jedna taką 6w1 i na pneumokoki w obie nóżki, ale mi go było szkoda, troszeczkę popłakał. Następne szczepienia 26.02 |
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
hmm to juz sama nie wiem co z tymi pampersami..
Co do spacerów. Nie wiem jak Wasze dzieci reaguja, ale mój jak siedzi za długo w domu, to jest tak nieznośny że nie daje sobie rady. Jakbym miała całą zimę siedziec z nim w domu to uwierzcie mi depresja murowana. Mieszkam na 10p wiec kto wie czy bym nie wyskoczyła. Możecie sie smiacale naprawdę, myślę ze dziecko ma taką wewnętrzną potrzebe wyjścia na dwór, na powietrze... od razu sie samopoczucie poprawia. Jak wy reagujecie jak siedzicie xdni w domu, nawet na 5 minut na dwór nie wychodzicie? ja dostaje do głowy i chodze tak wkurzona... spojrzałam na pogode i w przeciągu 2 tygodni ma dochodzić do -14 stopni.
|
#2958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj Domi jest o wiele spokojniejsza, bez porównania Tylko ma problem z zaśnięciem samej po południu, a jak nie zaśnie to jest nicpoń, bo zmęczona, a spać niet... Ale tż idzie na 14 do pracy to z nią wyjdę teżCo do spacerów też jestem za, bo pamiętam rozmowę z Dzidzią, ktora przy -20 wychodziła Problem tkwi w tym, że ja jestem chora i dotąd chodziłamw płaszczu zimowym a na t misiowa kamizelka +rękawiczki+szalik i czapa. Ale teraz za zimno mi w tym zestawie i kurde, boję się jeszcze bardziej zaziębić... Czekam na kurtkę, bo zamówiłam w Bonprixie może się doczekam
|
|
|
#2959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No w domu to ona tak ładnie nie śpi jak na dworze
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- przyszły mi wszystkie ksiażki z teg photoboxa i powiem Wam, że brałam rózne kompozycje i wszystkie są przecudne. Dla dziadka wzięłam pastele i powiem Wam- b. mi sie podoba. Jak w lutym nadal bedzie ta promocja to planuje zrobić tą książkę z Samymi zdjęciami Kacpra- dla Kacpra. Czyli od narodzin do 4 miesiaca. Na końcu będzie pierwsze jabłko i marcheweczka. A ptoem jak np. w maju bedzie to znów zrobię taką książkę ale od 4 do 7 miesiąca .. niestety zdjęc tyle mam ze bedzie trzeba wybrac, ale to będzie świetna pamiątka! i tak chce stworzyć 1rok.
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no też muszę zrobić taką pamiątkę
|
|
|
#2962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie mielismy 7 gipsów, jeden ten między świetami był na dwa tygodnie. Wczoraj mógłby być 8, ale że operacja jutro, to uznał Pan doktor, że nie trzeba. 31.12 składalismy wniosek, teraz 16.01 mielismy komisję, a dzisiaj mąż odebrał orzeczenie. Możemy sie starac o zasiłek pielegnacyjny, zawsze to 153 zł, bedzie na paliwo. Do tego, dochód na osobe teraz jest cos ponad 600 zł a nie 536 zł, i dostaniemy ten dodatkowy tysiak. araczej dwa bo bliźniaki Ogolnie daje sobie rade, maly wstaje pierwszy ok 10, karmie, sadzam w bujaczku, wstaje mała, ona tak po 11, karmie i raczej idzie dalej spać. A jak nie to tez sadzam w bujaczku. Sprzątam, ogarniam dom, robie obiad. Potem karmimy się, z reguly po tym karmieniu, idziemy na dwór, spią. Powrót do domu, jedzonko- ale przerwy ok 3 h w sumie są już. Od około 17 już nie daje im spać, o 19 kąpiel i zaczyna się jazda, choć w sumie tak po 23 zasypiają na dobre, pobudka ok 3 a potem o 7. Czyli jakiś harmonogram dnia mamy, gdyby nie to, że te płacze po kapieli są, to uznałabym że jestem w 100% zadowolona,a tak nie wiem jak im pomóc. |
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nie zaglądam ostatnio na wątek, bo kompletnie nie mam czasu. Z dwójką małych dzieci to jest masakra, a jeszcze Michałek ma kolki, cały dzień popłakuje, nadrabiam roboty domowe jak mąż wróci z pracy, na przyjemności już nie starcza czasu No mniejsza z tym.Mam pytanie, bo muszę kupic jakiś leżaczek/bujaczek, a nie wiem jaki. Pochwalcie się jakie macie, czy jesteście zadowolone i na co ewentualnie zwrócic uwagę. Jak kupowałyście na Allegro to u kogo? Bo ja prawdopodobnie na Allegro będę szukac. |
|
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
U nas też dziś zimno ale na troszkę wyjdziemy na spacerek. Bawiłam się dziś aparatem i zrobiłam troszkę fotek małej. Normalnie jestem z siebie dumna jak na amatora to nawet wyszły, jutro zrobię na jakimś jaśniejszym tle. Dziś już małej nie męczę.
|
|
|
|
#2965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy można kilka tych fotoksiązek na jeden adres mailowy? i one tez beda kosztowac 20 zł? |
|
|
|
|
#2966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bright-starts-leza...816831492.html kupiłam dokładnie ten fajny nadaje się od narodzenia bo ma wkładkę dla noworodków - Zosia go uwielbia. |
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
ja niby mam ten pamiętnik syna, ale jednak to nie to samo. W ogóle jakie tam głupie rzeczy trzeba wpisywac. "Pierwsze mysli Twoich rodziców po narodzinach" - i 10 linijek. albo co myslą o mnie rodzice jak na mnie patrzą..,.. jak zareagowałem na ppierwsze mleko
i wszystko ma po 5-10 linijek i ja nie wiem co mam wpisywać. Albo które ubranko najbardziej lubie-no ludzie toż to niemowle, skąd ma wiedziec czy ma na sobie cos fajnego czy nie...
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Cytat:
My też mimo mrozu i katarku, codziennie wychodzimy na około godzinkę, a jak jest cieplej to na dłużej ![]() Co do kleiku to my też już zaczęliśmy z nim przygodę - na zalecenie pediatry. Mały malutko przybiera w ciągu 8 dni przybrał tylko 80g i mam podawać łyżeczkę kleiku 2 x dziennie do mleka, a dawka dla 4 miesięcznego dziecka to 4 łyżki, więc nie jest to jakaś wielka ilość, a synek mam nadzieję, że będzie lepiej przybierał Kleik mamy kukurydziany, bo ryżowy podobno powoduje zaparcia.
|
|
#2969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam z FP Safari : https://www.google.pl/search?q=bujac...85%3B625%3B700 jestem zadowolona ![]() Cytat:
ja zrobiłam na męza i siebie i siostre, na jeden adres, tylko inne @. balam sie na jedną osobe ze nie przejdzie. ALE moja siostra tu nie mieszka a i tak przyszło .
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest super
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Prezent super

!!!
Kurcze, zawsze chciałam mieć bliźnięta, ale przy Uli mi się odechciało, a jak czytam jakie masz problemy to już mi się totalnie odechciewa
bo coś mi się wydaje, że to o wiele za wcześnie
Kurde przyznam, że na 10 minut to by mi się nie chciało wychodzić...
żeby to nie były kolki

może się doczekam